Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neilas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3
Sorceress
QUOTE(mamamo @ 2011 02 27, 21:52)
o kazin mama pagalvojo,kiek vaikas gali patirt patyciu,kai mokykloje prades mokytis anglu kalbos ? g.gif nes is tikro asocijuojasi su nagais  doh.gif
*

Tik tai kad vardas Neil anglų kalba tariamas 'nyl', o ne 'neil', taip kad su nagais nei tarimu, anei reikšme nieko bendro neturi. Be abejo, pritariu daugumos nuomonei, kad ne Lietuvoje tokį vardą duoti.
mamamo
QUOTE(Sorceress @ 2011 02 28, 03:08)
Tik tai kad vardas Neil anglų kalba tariamas 'nyl', o ne 'neil', taip kad su nagais nei tarimu, anei reikšme nieko bendro neturi. Be abejo, pritariu daugumos nuomonei, kad ne Lietuvoje tokį vardą duoti.
*

abejoju,kad lietuviai si varda tars angliskai doh.gif jeigu norejo anglisko skambesio,tai gal reikejo ir vadinti Nylas,nes dabar lietuviskas Neilas asocijuojasi su angliskais nagais biggrin.gif
Močiutė Eglutė
QUOTE(Sorceress @ 2011 02 28, 03:08)
*

Anglijoje - taip, nieko bendra šis vardas su "nagais" neturi, bet Lietuvoje dar angliškų tarimo taisyklių neįvedė biggrin.gif

QUOTE(mamamo @ 2011 02 28, 03:28)
abejoju,kad lietuviai si varda tars angliskai  doh.gif  jeigu norejo anglisko skambesio,tai gal reikejo ir vadinti Nylas,nes dabar lietuviskas Neilas asocijuojasi su angliskais nagais  biggrin.gif
*

thumbup.gif
*Mėnulis*
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 17, 16:14)
tai galit padaryti pasiremdamos vardynu,jai toki turit tongue.gif
*

QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 24, 21:53)
na taip turim,net kelis vardynus,kilme puikiau zinau,ir jai pasamone remsimes tai dar ne tokius vardus isgirsim

QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 27, 23:12)
irgi isprusimu nelabai pasizymi jai  viesam forume tokias nesamones rasineji,cia jai pastebejai buvo diskutuojama apie vardus vaiku g.gif

Kaip sau norit - taip, bet kiek galima vietoje jei, rašyti jai.
Čia elementaru. Ir ko tada stebėtis, kad vaikui toks vardas išrinktas.
rrrituliukas
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 02 28, 09:03)
Kaip sau norit - taip, bet kiek galima vietoje jei, rašyti jai.
Čia elementaru. Ir ko tada stebėtis, kad vaikui toks vardas išrinktas.
*

Klausyk-mama gramatika,atsiknisk
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2011 02 28, 00:46)
Gerbiamoji, o Jūsų niekas nemokė viešame forume mandagiai rašyti?

Temos autorė klausė, kaip patinka šis vardas, į šį klausimą ir atsakoma, tik kartais dar paaiškinant, kodėl.
*

na ar neperstipriai aiskinama,tevus vos ne visprociais vadinat savo paaiskinimuose,ne as viena tai pastebejau isiskaityk
Pro
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 28, 12:18)
Papildyta:

na ar neperstipriai aiskinama,tevus vos ne visprociais vadinat savo paaiskinimuose,ne as viena tai pastebejau isiskaityk
*

Na taip, sutinku su jumis, per stiprūs pasisakymai skamba ne kaip.

Kas dėl nevispročių... Tai aš tikrai manau, kad tėvai, vaikus pavadinantys Ešlėm, Estelom ir pan., nesiorientuoja aplinkoje tiesiog. O man žodis "armada" labai gražus ir ką? bigsmile.gif
rrrituliukas
QUOTE(mamamo @ 2011 02 27, 23:52)
o kazin mama pagalvojo,kiek vaikas gali patirt patyciu,kai mokykloje prades mokytis anglu kalbos ? g.gif nes is tikro asocijuojasi su nagais  doh.gif
*

As bent jau parasau vaiko varda-neslepiu jo kaip pvz jus gerbiamosios kaikurios,kaip pavadinau taip, o patyciu priezastys yra daug rimtesnes mokyklose,nei vaiko vardas.Nores vaikai pasitycioti vienas is kito tai ras tam priezasciu,cia vardas niekuo detas.Nesuprantu,nei vienam forume,neprikibo taip prie vardo kaip prie mano vaiko ir manes,dar juokingiausia gramatines klaidas pradejo taisyti,na ir kas,na ir kam to reikia,smagu save palinksminti,ar kaip?
mamamo
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 28, 13:27)
As bent jau parasau vaiko varda-neslepiu jo kaip pvz jus gerbiamosios kaikurios,kaip pavadinau taip, o patyciu priezastys yra daug rimtesnes mokyklose,nei vaiko vardas.Nores vaikai pasitycioti vienas is kito tai ras tam priezasciu,cia vardas niekuo detas.Nesuprantu,nei vienam forume,neprikibo taip prie vardo kaip prie mano vaiko ir manes,dar juokingiausia gramatines klaidas pradejo taisyti,na ir kas,na ir kam to reikia,smagu save palinksminti,ar kaip?
*

jus cia tiesiog kovojat uz savo vaiko varda biggrin.gif o kas del gramatikos,tai manau,pats vardas jau su kalidom( del rasybos ir tarimo) blush2.gif cia tas pats kas angliskaji Dzeka vadintumem Jackum doh.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Pro @ 2011 02 28, 14:25)
Kas dėl nevispročių... Tai aš tikrai manau, kad tėvai, vaikus pavadinantys Ešlėm, Estelom ir pan., nesiorientuoja aplinkoje tiesiog. O man žodis "armada" labai gražus ir ką? bigsmile.gif
*

Mano pastebejimu - tikrai ne visada. Buna, kad skaitau kokios mamytes postus forume, atrodo, kokia protinga moteris. Tada suzinau, kad jos vaiko vardas is, kaip cia vadina, "skystaliuku serijos". Tai ji del to vardo mano akyse tikrai netampa neprotingesne. Del to manau, kad nepazistant zmogaus spresti apie ji is vaiko vardo yra kvaila.

Beje, pazistu 30+ metu Estela, kurios mama - issilavinusi muzike.

QUOTE(mamamo @ 2011 02 28, 14:49)
jus cia tiesiog kovojat uz savo vaiko varda  biggrin.gif  o kas del gramatikos,tai manau,pats vardas jau su kalidom( del rasybos ir tarimo) blush2.gif cia tas pats kas angliskaji Dzeka vadintumem  Jackum  doh.gif
*

Tai va is kur pavarde Jackus atsirado biggrin.gif
Pro
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 28, 13:53)
Mano pastebejimu - tikrai ne visada. Buna, kad skaitau kokios mamytes postus forume, atrodo, kokia protinga moteris. Tada suzinau, kad jos vaiko vardas is, kaip cia vadina, "skystaliuku serijos". Tai ji del to vardo mano akyse tikrai netampa neprotingesne. Del to manau, kad nepazistant zmogaus spresti apie ji is vaiko vardo yra kvaila.

*

Būtent juk nesakau, kad tik nevispročiai taip vadina savo vaikus. Čia jau nesąmonė būtų taip teigt. Nors ir žinau 3 mamas, savo vaikams davusius tokius vardus, ir tam tikras "nuokrypis" tais atvejais jaučiamas, tačiau nesuabsoliutinu. Ir kitas dalykas, apie išssilavinimą... Tai kad turi aukštąjį kartais nieko nereiškia...
*Mėnulis*
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 28, 11:18)
*

Aš dar ir prisiknist nespėjau, o jau atsiknist reikia.
Ką čia bepadarysi. Mokymo programa visiems vienoda, tik vieni išmoksta nors elementarios gramatikos, kiti - niekaip. O kai pabanksnoji, tai ohoho kaip supyksta.
Ašaka
Tai va is kur pavarde Jackus atsirado biggrin.gif
*

Vargu, kai formavosi pavardės, Lietuva neturėjo tokių tamprių ryšių su Anglija. Greičiausia ji kilusi nuo lenkų šventojo Jackaus poster_offtopic.gif Atsiprašau
Ruby Tuesday
QUOTE(Ašaka @ 2011 02 28, 16:30)
Vargu, kai formavosi pavardės, Lietuva neturėjo tokių tamprių ryšių su Anglija. Greičiausia ji kilusi nuo lenkų šventojo Jackaus poster_offtopic.gif Atsiprašau
*

Tik pajuokauti norejau blush2.gif
mamamo
QUOTE(Pro @ 2011 02 28, 15:02)
Būtent juk nesakau, kad tik nevispročiai taip vadina savo vaikus. Čia jau nesąmonė būtų taip teigt. Nors ir žinau 3 mamas, savo vaikams davusius tokius vardus, ir tam tikras "nuokrypis" tais atvejais jaučiamas, tačiau nesuabsoliutinu. Ir kitas dalykas, apie išssilavinimą... Tai kad turi aukštąjį kartais nieko nereiškia...
*

drinks_cheers.gif dar ne tokie durniai baigia,dar ne tokius mokslus biggrin.gif
l'eau
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 02 27, 23:12)
Nesuprantu kuo čia dėtas išprusimas kaip noriu taip pavadinu savo vaika,o ne tavo ar kažkieno,tau čia reikia tiesiog parasyti patinka ,fui nepatinka ar negali net girdeti tokio kaip tu sakai vertalo,o ne apie isprusima kalbeti kai pati nežinai žmogau ką tai reiškia,GAL ISISKAITYK į TEMOS PAVADINIMA. tongue.gif

temos paavadinimas - neilas. prieš nervinantis pačiai nepraverstų pasiskaityt. o išprusimas dėtas tame, kad išpruse tėvai galvoja kaip vaikui teks gyventi su duodamu vardu, o neišprusę - 'man gražu, tai ir dėsiu" rolleyes.gif
QUOTE(Ašaka @ 2011 02 28, 00:46)
Gerbiamoji, o Jūsų niekas nemokė viešame forume mandagiai rašyti?

jūs dar abejojat? cool.gif
muminukas
Forume vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus. Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
nutė
QUOTE(Pro @ 2011 02 28, 12:25)
*

Beje, nežinančioms - Armada reiškia jūrų laivyną, o Čekijoje ir Slovakijoje kariuomenę apskritai (anos gi jūros neturi mirksiukas.gif ).
*

Išsilavinimas, ypač šiais laikais, nėra rodiklis.
Aš čia šitą košę užviriau, aš, tačiau: 1) iš karto atsiprašiau; 2) parašiau, kad atidžiau vertinčiau, o tai visiškai nereiškia, jog manau, kad jis ar jo mama ribotų intelektinių gebėjimų. Iš mamos reakcijos dėl intelektinių gebėjimų negaliu nieko pasakyti, tačiau dėl emocinės pusiausvyros stokos g.gif Jaučiu, dabar vėl mane užpuls, o moderatorė perspės mirksiukas.gif .
spyrgute
Nepatinka schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Dumza
FUI
cukrinevarlyte
schmoll.gif Neilas? Ne Sneilas (Snail)?
Hm biggrin.gif vaikas, kurio vardas užsienyje skambės beveik kaip sraigė..
Nekankinkit vaiko biggrin.gif
rrrituliukas
QUOTE(cukrinevarlyte @ 2011 03 02, 21:06)
schmoll.gif  Neilas? Ne Sneilas (Snail)?
Hm biggrin.gif vaikas, kurio vardas užsienyje skambės beveik kaip sraigė..
Nekankinkit vaiko biggrin.gif
*

Kas idomiausia ,kad komentuoti komentuojat ,bet pačios savo vaikų vardų nepasirašiusios,anketoje,net įdomu koki tie vardukai-skambus ,nenuvalkioti,nuostabiausi ir gražiausi.
Pro
QUOTE(nutė @ 2011 03 01, 08:39)
Beje, nežinančioms - Armada reiškia jūrų laivyną, o Čekijoje ir Slovakijoje kariuomenę apskritai (anos gi jūros neturi  mirksiukas.gif ).
*

Kalba ir ėjo apie tai, kad kartais vaikai vadinami skambiais vardais ar skiemenų dariniais visiškai nekreipiant dėmesio į reikšmes. Bet čia kaip jau kiekvienam patinka. Vieni kreipia į tai dėmesį, kiti - ne.
Ende
Man nelabai šitas vardas, kad labai negražus negalėčiau pasakyti, bet stipriai ne mano skonio... Savo sūnui tikrai neduočiau, o ir prie pavardės labai nekaip skambėtų...

QUOTE(rrrituliukas @ 2011 03 03, 12:08)
Kas idomiausia ,kad komentuoti komentuojat ,bet pačios savo vaikų vardų nepasirašiusios,anketoje,net įdomu koki tie vardukai-skambus ,nenuvalkioti,nuostabiausi ir gražiausi.
*

O koks skirtumas pasirašius ar ne, tema apie Neilą... ax.gif
Moonte
QUOTE(rrrituliukas @ 2011 03 03, 13:08)
*

Mano sunaus vardas yra Mantas - vadinam Monte, vardas yra vyro isrinktas, as norejau pavadinti sunu Liutauru.

Vardas Neilas nepatinka, nes man atodo kaip svetimkunis.
Močiutė Eglutė

Man šis vardas nepatinka, visų pirma, dėl savo darybos, dėl prie angliškai užrašytos šaknies pridėtos lietuviškos galūnės, toks parašymo būdas kelia tiesiogines asociacijas su "nail" ("vinis" ar "nagas"), o ne su Neil, vardu.
vikutuke
Na pagaliau bent vienas komentuojantis žmogus, teisingai užrašė angliškai žodį Nagas- Nail. lotuliukas.gif
Na o vardelis tikrai be ryšio.
ecstee
Na ir siaubas, kokios šiais laikais mamos aršios ir ten, kur to tikrai nereikia biggrin.gif juokas net ima kai puola reikšti savo nuomone su kažkokiu pykčiu, iškart nevispročiais vadinasi, tuoj aiškina, kas ir kaip vaiką mokykloje pravardžiuos ir panašiai biggrin.gif nejaugi jau Lietuvos visa valstybinė situacija taip žmonėm smegenis sužalojo, kad vieni kietiems kažkokia panieka jaučia... Juk čia tebuvo eilinis klausimas jūsų visų nuomonės - kaip jums vardas Neilas? Užtenka pasakyti savo nuomone, o ne drąsiai reikštis teigiant, kad vardas nesąmoningas, nenormalus ir panašiai. Visų pirma tai yra kiekvieno asmeninis reikalas, grožį tiek estetinį, tiek skambesio ir garsų kiekvienas supranta kitaip. Man pav. ir negražūs vardai visokios Eglės, Ievos, Liepos ir panašiai, bet aš niekada neteigčiau, kad tai šlykštūs vardai ir pan. Jeigu kažkas tokius turi - vadinasi kažkam gražu. O pagal jūsų mąstymus čia, tai kadangi Neilas jums jau čia asocijuojasi su kuom netingi (nagais, vinim, upėm ir pan.), tai mano minėti vardai irgi turėtų būtų kvaili jūsų nuomone, kadangi tai tiesioginis mergaičių pavadinimas medžiais biggrin.gif patarčiau būt draugiškesnėms ir galvot prieš rašant su galvos smegenimis smile.gif O kas liečia vardą - tai man vardas Neilas yra nuostabus ir turintis gražią reikšmę smile.gif
l'eau
QUOTE(ecstee @ 2011 05 27, 14:45)
O kas liečia vardą - tai man vardas Neilas yra nuostabus ir turintis gražią reikšmę smile.gif
*

gerai kad tik jums nagas arba vinis yra graži reikšmė
ekona
schmoll.gif
Beata111
Na nenoriu ižeist, bet savo berniuko taip tikrai nevadinčiau. Užsienyje gal, bet Lietuvoj... Be to noriu pastebėt, kad kai kurie tėveliai jau iš mandrumo renka užsenietiškus vardus pvz.: Džesika, Dženifer, kad ir tas pats Neilas, pirma kvailokai skamba antra Vaikas kai mokytusi anglų kalbos truputį kompleksuotų, kad jo vardas išvertus kaip nagas, be to patyčiu taip pat turbūt sulauktų. Bet jei Tau jis tikrai gražus no problemos, svarbiausia, kad jis Tau patiktų. Be to pamačius šia temą man pavadinimas iškart nesisiejo su nagu, iškart pagalvojau apie Shkila O'neila. wink.gif
ecstee
QUOTE(l'eau @ 2011 05 27, 17:02)
*

As kalbu apie vardo reiksme, o ne apie jums kylancias ivairias asociacijas su tuo vardu. Buna, kad vardu kilme buna daug gilesne ir senesne netgi negu tu zodziu, su kuriais ji asocijuojasi, atsiradimas. Taip kad patarciau pirma issiaiskinti ar kalbate apie tai, apie ka komentuojate biggrin.gif
Papildyta:
[quote=Beata111,2011 05 28, 16:53]
Neilas, pirma kvailokai skamba

Idomus kvailumo suvokimas smile.gif O pavyzdziui kaipjums vardas Aiste - visiems iprastas ir gerai zinomas? Turbut niekam nekylaminciu, kad tai tas pats kaip rusiskai Gandras biggrin.gif kartais asociacijos su kitom kalbom neturi nieko bendra smile.gif o ir apskritai viskas priklauso nuo vaiko - kad ir koks Petriukas ar Juozukas, mokantis bendrauti su vaikais aplinkiniais, sugebantis uz save pakovoti nesulauks jokiu patyciu ar kazko, nebent tokie teveliai, kaip cia daug pasipiktinusiu, juos pamokins ir paskatins smile.gif
mmkafe
Čia vardas iš vaikiško serialo Apie drakono rutulius jei neklystu. Bet man asmeniškai jis nėra gražus.
Ašaka
QUOTE(ecstee @ 2011 05 31, 23:39)
Neilas, pirma kvailokai skamba
Idomus kvailumo suvokimas smile.gif O pavyzdziui kaipjums vardas Aiste - visiems iprastas ir gerai zinomas? Turbut niekam nekylaminciu, kad tai tas pats kaip rusiskai Gandras biggrin.gif kartais asociacijos su kitom kalbom neturi nieko bendra smile.gif o ir apskritai viskas priklauso nuo vaiko - kad ir koks Petriukas ar Juozukas, mokantis bendrauti su vaikais aplinkiniais, sugebantis uz save pakovoti nesulauks jokiu patyciu ar kazko, nebent tokie teveliai, kaip cia daug pasipiktinusiu, juos pamokins ir paskatins smile.gif
*

Čia kitoks atvejis, nes Aistė nėra rusiškas vardas. O dėl Neilo - mamytė pasirinko anglišką vardą originalo rašyba, tiesiog pridėjusi lietuvišką galūnę. Todėl ir gavosi kvailystė, kelianti juokingas asociacijas lotuliukas.gif
Nijoleve
QUOTE(l'eau @ 2011 05 27, 17:02)
*

Juk Neilas reiškia čempionas arba ugningas, o ne nagas ir ne jokia vinis...
Ir šiaip labai gražiai skamba šis vardas smile.gif nors ir labai jau ne lietuviškas.. Bet juk globalizacija siaučia - viskuo pradedam dalintis, vardais taip pat:)
Corleone
Neilas wub.gif
Luna888
nea.
Tiūtė
Neilas mano nuomone tai labiau šuniuko vardas.smile.gif O šiaip pažįstų berniuką vardu Neilandas.smile.gif Daugiau ir nesutikau žmonių su tokiu vardu,bet man jis gražus.wink.gif
Ašaka
QUOTE(Nijoleve @ 2011 07 11, 16:39)
Juk Neilas reiškia čempionas arba ugningas, o ne nagas ir ne jokia vinis...
Ir šiaip labai gražiai skamba šis vardas smile.gif nors ir labai jau ne lietuviškas.. Bet juk globalizacija siaučia - viskuo pradedam dalintis, vardais taip pat:)
*

Na, jei reikšmė tokia graži, tai vadinkite Nylas, pagal anglišką tarimą
Eddii
vardas man nelabai 4u.gif
QUOTE(mamamo @ 2011 02 28, 15:18)
drinks_cheers.gif  dar ne tokie durniai baigia,dar ne tokius mokslus  biggrin.gif
*

nesuprantu, kaip susijei zmoniu isprusimas ir skonis? g.gif
Elegancija.
Nepatinka unsure.gif
daivute22
blush2.gif keistokas
perla69
Pažystu vyriškį kuriam jau virš 40 m., visai nieko tas vardas. Ypač kai pripranti.
meskute :)
Man negrazus unsure.gif
inga323
pazistu viena berniuka, visai nieko
MK.
Nea
smalyze59
man grazus 4u.gif
nutė
QUOTE(Eddii @ 2011 08 06, 21:12)
vardas man nelabai  4u.gif
nesuprantu, kaip susijei zmoniu isprusimas ir skonis?  g.gif
*

Susiję taip, kad išprusę žmonės nepavadina vaikų nesąmoningais vardais mirksiukas.gif
Erikuteee5
Oi ne ne ne doh.gif Su vinim man is kart asociacijos.................atsiprasau blush2.gif
Dumza
tikra tiesa,net yra irodyta,kad maziau ispruse zmones savo vaikus vadina tipo mandriais vardais.
Auksyte
Moteriskam vyrui toks vardas, sorry... Na, klaikus vardas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.