Sveiki, taigi man arteja egzaminai tad noreciau suzinot jusu nuomone, kuri kalba turi buti gimtoji lietuviu emigrantu vaikams? komentuokite ir argumentuokite
Gimtoji yra gimtoji. Lietuviu pvz. Arba rusu, lenku priklausomai nuo seimos
žiūriu nelengvą temą pasirinkai
Gimtoji kalba ta, kuria kalba tėvai
as manau, kad mamos gimtoji kalba yra gimtoji ir vaikui
na jeigu lietuvių emigrantų vaikams, tai manau lietuvių ir turėtų būt gimtoji,o tos šalies kalbą vistiek išmoks
aš manau vaikui naturaliai gimtoji kalba taps ta kuria jis daugiau naudos. Jei vaikas gyvena užsienyje, jo draugai užsieniečiai, mokykla irgi ten, nera reikalo jam per prievarta kišti lietuvių kalba, bet butu gerai jei tevai kažkokiu budu visgi jam ja įskiepytų. Galima sakyti, kad oj mes lietuviai, emigrantu vaikai turi irgi būti lietuviai su savo šaknimis, bet jei vaikas net nėra matęs tos Lietuvos, ar tik karta per metus atvežamas senelių pamatyti, jei jis auga kitoje kultūroje, ta lietuvybė jam taps tiesiog dirbtinai primesta. Tėvai turi jį išmokyti lietuviškai(bent minimaliai) papasakoti apie kultūra ir papročius, bet reikalauti iš jo būti tokiu pat lietuviu kaip ir jie, manau negali. visai kitokia situacija, kai išvežami paaugliai iš Lietuvos. Tokiu atveju jie patys natūraliai pasirenka, bet net neabejoju, kad jų gimtoji kalba ir kraštas, jiems visada liks Lietuva.
(cia ko gero taip nepopuliariai parašiau) beje skaičiau visas potemes, tikrai sunkios QUOTE(sandriote @ 2010 03 17, 12:39) na jeigu lietuvių emigrantų vaikams, tai manau lietuvių ir turėtų būt gimtoji,o tos šalies kalbą vistiek išmoks QUOTE(G(ie) @ 2010 03 17, 15:11) aš manau vaikui naturaliai gimtoji kalba taps ta kuria jis daugiau naudos. Jei vaikas gyvena užsienyje, jo draugai užsieniečiai, mokykla irgi ten, nera reikalo jam per prievarta kišti lietuvių kalba, bet butu gerai jei tevai kažkokiu budu visgi jam ja įskiepytų. Galima sakyti, kad oj mes lietuviai, emigrantu vaikai turi irgi būti lietuviai su savo šaknimis, bet jei vaikas net nėra matęs tos Lietuvos, ar tik karta per metus atvežamas senelių pamatyti, jei jis auga kitoje kultūroje, ta lietuvybė jam taps tiesiog dirbtinai primesta. Tėvai turi jį išmokyti lietuviškai(bent minimaliai) papasakoti apie kultūra ir papročius, bet reikalauti iš jo būti tokiu pat lietuviu kaip ir jie, manau negali. visai kitokia situacija, kai išvežami paaugliai iš Lietuvos. Tokiu atveju jie patys natūraliai pasirenka, bet net neabejoju, kad jų gimtoji kalba ir kraštas, jiems visada liks Lietuva. (cia ko gero taip nepopuliariai parašiau) beje skaičiau visas potemes, tikrai sunkios Dekui, kad pasidalinat savo mintimis labai geri atsakimai
mano vaikas gime ne Lietuvoje, o mes su vyru lietuviai. asmeniskai as stengiuosi kiek imanoma iskiepyti lietuvybe
Man rytoi ( sendien: 2010.03.21 diena ) sita pati reikes padaryti mokykloje...
padeda ir man bet galetu daugiau pasireikst nuomoniu
o tau neatrodo, kad cia reikia labiau remtis rasytojais?
Nu man irgi biski padejo kitu nuomones
Sveiki, dvyliktokai
Kadangi mane taip pat liecia si tema ir siek tiek ieskojau info, galiu parasyti si bei ta kaip suprantu. Is pradziu galvojau, kad lietuviu emigrantu vaiku gimtoji kalba butinai turi buti lietuviu, norint neprarasti tapatumo ir pan. Taciau veliau radau informacijos apie tai, kad gimtosios kalbos gali buti dvi. O gimtoji kalba yra ta, kuria vaikas ismoksta pirmaja, ir net ne mokykloje, o seimoje. Tai tarkim jeigu seimoje yra kalbama ir lietuviu ir kita kalba, tai kodel gi tos dvi kalbos negaletu buti abi gimtosios
Blemba,net nezinau kaip ce su ta kalba daryti ,niekur pakankamai info nerandu apie ta emigracija,gal zinot kas uz lt galetu parasyti ?
Papildyta: Blemba reiktu yzanga gauti bent tada izanga atmintinai ismokti kitka jau is galvos meginti reiks
Tikrai rimta tema
|