Būsimos ir esamos mamos iš Alytaus patarkit ar verta gimdyti Alytuj, ar geriau važiuoti į Kauną. (Esu prisiklausiusi visokių negerų dalykų apie Alytaus gydytojus, ir, kad nieko nepasako, ir , kad netaiko epidūro, forume skaičiau ir, kad cezario daryti nemoka). Na arba patvirtinkit mano nuogastavimus arba paneikit
Man ir toks pats klausimas iškilo. Is gimdžiusių draugių ir pažįstamų tik 2 gimdė Alytuj,visos kitos Kaune. Na gimdžiusiom Alytuje nebuvo jokiu komplikacijų, tai viskas ok ir jos nesigaili nevažiavusios į Kauną, bet ka daryti pačiai dar nžn. Man jau 38 sav. ir kelios dienos, todėl nedaug liko laiko apsispręsti, tai gal koke mamyte atsilieps ir paprotins
Nors mano gimdymas dar tolokai, bet irgi jau domiuosi gimdymo namais. Alytuje būtų gerai gimdyti, nes namai šalia, bet kažkaip linkstu link Vilniaus, nes nieko apie Alytaus medikus nežinau. Kai visa giminė sužinos, kad laukiuosi, gal kas ką žinos ir apšvies, o jei ne, tai pabandysiu pati į ten užsukti ir viską išsišniukštinėti  Buvau ten kai turėjau persileidimą, bet gulėjau patologiniam skyriui ir gimdyklos bei pogimdyvinių palatų nemačiau. Personalas kaip ir visur. Vienos geros sesutės, kitos nelabai Kai sužinosiu ką nors daugiau-parašysiu
P@nter@
2006 01 03, 19:53
Sveikos mamos, man gimdyti balandi, ruošiuosi gimdyti čia Alytuje, nes ir pirmą gimdžiau čia. Aišku dabar gal but jau daug kas pasikeite, nes gimdziau pries 6 metus bet ispudzio Alytaus gimdyklos tikrai nepadare. Na nieko ten baisaus bet ir nieko tokio kaip pasakoja tos kurios gimde Kaune ar Vilniui kur gimdyklose groja muzika, gali guleti vonioj ir t.t. As irgi esu girdejus kad epidurinio nuskausminimo Alytuje nedaro bet taip pat tik is kitu  Siam gimdymui ruosiuosi rimciau iskarto lankausi pas ta gydytoja pas kuria ir gimdysiu ir manau kad viskas bus gerai
Labutis. Pagaliau radau nors vieną nėštukę balandinukę iš Alytaus. Mes irgi laukiam savojo lialiaus balandį. P@nter@, junkis prie balandinukių, paplepėsim. Būrelyje smagiau laukti savo stebukliukų. Šiaip važinėju tikrintis ir į Kauną, nes mūsų poliklinikoje tikrai nelabai yra pas ką eiti, o dėl gimdymo, tai tikriausiai liksiu čia. Pirmuosius irgi gimdžiau Alytuje. Aišku, nėra čia nei muzikyčių, nei vonelių (bent jau taip buvo tuomet kai aš gimdžiau), bet personalas visai neblogas (gal man taip paistaikė?), o ir savos sienos padeda.
P@nter@
2006 01 15, 12:28
QUOTE(gintra @ 2006 01 14, 21:55) Labutis. Pagaliau radau nors vieną nėštukę balandinukę iš Alytaus. Mes irgi laukiam savojo lialiaus balandį. P@nter@, junkis prie balandinukių, paplepėsim. Būrelyje smagiau laukti savo stebukliukų. Šiaip važinėju tikrintis ir į Kauną, nes mūsų poliklinikoje tikrai nelabai yra pas ką eiti, o dėl gimdymo, tai tikriausiai liksiu čia. Pirmuosius irgi gimdžiau Alytuje. Aišku, nėra čia nei muzikyčių, nei vonelių (bent jau taip buvo tuomet kai aš gimdžiau), bet personalas visai neblogas (gal man taip paistaikė?), o ir savos sienos padeda. As lankausi pas gydytoją Morkunaitę man tai jinai  ir pasiklausti gali ir paaiškina ko nežinai. tik va kai paklausiau dėl kokių paskaitu  tai susijuokė sako Alytui niekas nevyksta
QUOTE(P@nter@ @ 2006 01 15, 13:28) As lankausi pas gydytoją Morkunaitę man tai jinai  ir pasiklausti gali ir paaiškina ko nežinai. tik va kai paklausiau dėl kokių paskaitu  tai susijuokė sako Alytui niekas nevyksta  Aš pas ją lankiausi, kai antrojo laukiausi. Tikrai patiko. Tuomet ji dirbo poliklinikoje. Dabar labai puikiai bendrauju su gyd. E.Tiškumi. Girdėjau daug atsiliepimų apie jį kaip apie grubų gydytoją, bet man teko pas jį gimdyti (antrąjį), o pernai dar bėdelių buvo, tai man jis labai patiko. Labai konkretus, o ir psichologas reikiamu momentu buvo nepakartojamas. O dėl paskaitėlių tai tikriausiai kur vyksta, tai tik dėl to, kad vyktų. Dar nebuvau, nors akušerė jau kvietė.
P@nter@
2006 01 15, 14:08
QUOTE(gintra @ 2006 01 15, 13:44) O dėl paskaitėlių tai tikriausiai kur vyksta, tai tik dėl to, kad vyktų. Dar nebuvau, nors akušerė jau kvietė. O kur bent jau tos vyksta? Man Morkunaite sake kad kazkokios paskaiteles vyksta ligoninej, bet tik toms kurios guli ligoninej, zadejo paklausti ar galima butu is miesto ateiti tu paskaitu pasiklausyti
QUOTE(P@nter@ @ 2006 01 15, 15:08) O kur bent jau tos vyksta? Man Morkunaite sake kad kazkokios paskaiteles vyksta ligoninej, bet tik toms kurios guli ligoninej, zadejo paklausti ar galima butu is miesto ateiti tu paskaitu pasiklausyti Kelkis pas balandinukes, ten jau atsakiau
P@nter@
2006 01 19, 17:54
Tai va buvau siandien pas savo gydytoja ir pasidomejau Alytaus gimdymo namais. TAIP EPIDURINIO ALYTUJE NEDARO  teisinasi tuo kad akuserinis skyrius neturi anesteziologo jei reikia ekstra, ten cezariui ar siaip kokiaj operacijai issikviecia ta kuris budi chirurginiam. Gimdykloj buni viena, ta prasme, kad atskira patalpa ne taip kaip seniau budavo viena benra tik uzuolaidom atskirta, norint dalyvauti vyrui pazymu jokiu nereikia svarbu kad tuo metu nesloguotu, nekosetu, neciaudetu zodziu kad neatnestu kokios infekcijos. I gimdyma atvaziuojant reik tureti sau tapkes, naktinius, chalata, iklotu nu zodziu viska kaip ir visose kitose ligoninese, O vaikuciui tik rubeliu jau kaip namo vaziuosit, visa kita pampersus, rubelius buti ligoninej leliukui duoda ten. Palatoj po gimdymo buni viena su leliuku. Atrodo tiek ot galva  daugiau neprisimenu ar ko nepamirsau
QUOTE(P@nter@ @ 2006 01 19, 18:54) Tai va buvau siandien pas savo gydytoja ir pasidomejau Alytaus gimdymo namais. TAIP EPIDURINIO ALYTUJE NEDARO  teisinasi tuo kad akuserinis skyrius neturi anesteziologo jei reikia ekstra, ten cezariui ar siaip kokiaj operacijai issikviecia ta kuris budi chirurginiam. Gimdykloj buni viena, ta prasme, kad atskira patalpa ne taip kaip seniau budavo viena benra tik uzuolaidom atskirta, norint dalyvauti vyrui pazymu jokiu nereikia svarbu kad tuo metu nesloguotu, nekosetu, neciaudetu zodziu kad neatnestu kokios infekcijos. I gimdyma atvaziuojant reik tureti sau tapkes, naktinius, chalata, iklotu nu zodziu viska kaip ir visose kitose ligoninese, O vaikuciui tik rubeliu jau kaip namo vaziuosit, visa kita pampersus, rubelius buti ligoninej leliukui duoda ten. Palatoj po gimdymo buni viena su leliuku. Atrodo tiek ot galva  daugiau neprisimenu ar ko nepamirsau Tai kaip ir niekas nepasikeitę.
Sveikutės Aš taip pat gimdžiau Alytuje ir esu tuo patenkinta
As pirma gimdziau Alytuj, nieko nesitarusi, viskas buvo  , labai gera akusere pasitaike, o gydytoja ateidavo tik tada kai reikedavo. Tik va naujagimiu skyriui labai nepatiko , seseles tikros raganos  Tai buvo pries 6metus , gal dabar jau pasitaise Antraji gimdziau Kauno klinikose, susitarus su vedeja, rezultatas kad vedeja nespejo atvaziuot i gimdyma  , o gimdykloj budincios nesiteike nei apziuret , nes tipo cia vedejos be jos nieko nedarom, gerai kad akusere is skyriaus kur atvede i gimdykla ,sako ziurekit kad stovedama nepagimdytu  Tada jau teikesi paziuret , o kai paziurejo tai vos pirstines spejo uzsidet gimdymas akurat prasidejo  gydytoja budinti taip ir nespejo is miego atlekusi plauku susisukuot ir chalato uzsivilkt  visos buvo tokios pasimete kad viskas tep greit vyko, visas gimdymas vos 20min truko, cia laikas nuo perkelimo i gimdykla iki pagimdymo. Naujagimiu skyriui atvirksciai Alytuj, buvo labai gera prieziura Tai va jeigu dar reiktu gimdyt pasirinkciau Alytu, nes Kauno klinikos visai manes nesuzavejo  Ta pati vedeja siule vaziuot is Alytaus i Kauna tada kai saremiai bus kas 10min , pas mane saremiai iskart buvo kas trys min, gerai kad isiprasiau kad is anksto paguldytu klinikose, nes Saliklis buvo prigasdines kad jeigu lauksi saremiu pradzios ir vaziuosi i Kauna , turbut Prienuose gimdysi  Tai va jeigu buciau jo neklausiusi taip ir butu buve Alytiskes cia yra musu skyrelis uzsukit kurios dar nebuvot http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...8entry3603408P@nter@ ko neuzsuki pas mus, kiek atsimenu labai aktyvi buvai nuo pradziu
P@nter@
2006 01 22, 12:07
QUOTE(alvija @ 2006 01 21, 21:57) P@nter@ ko neuzsuki pas mus, kiek atsimenu labai aktyvi buvai nuo pradziu  Pasikeitus gyvenimo salygoms praradau priejima prie interneto o dabar jau turiu ji ir kazkaip buvai jus visai uzmirsus  Bet dabar jeigu priimsit tai vel pas jus uzsuksiu
QUOTE(P@nter@ @ 2006 01 22, 13:07) Zinoma priiimsim, buvom net paieska tavo paskelbe  forume Labai labai visu laukiam ir naujokiu ir senokiu pasimetusiu
Sveikos Alytiškes, Aš savo mergaite gimdziau pries 2,5metų Alytuje. Paciai pagimdyti neteko  , buvo atliktas cezario pjuvis. Komplikacijų po operacijos nebuvo. Pries gimdyma as buvau paguldyta del vaikelio blogu tonusų. Galiu pasakyti, kad paciai reikia eiti ir skustis ar prasytis pagalbos, jei reikia. Nes pas tave nelabai ateis ir pasiteiraus, o ypač nakti. Mano sesuo taip pat gimde Alytuje prieš puse metų. Tai sake, kad gydytoja tik per patį gimdymą buvo atėjusi ir tai tik už rankos palaikė. O visa darba atliko akušerė. Manau, kad jeigu viskas einasi gerai, tai pagimdysit ir Alytuj ir kitame mieste. Dabar aš vėl laukiuosi ir gimdysiu taip pat Alytuj, nes vistiek lauki kada ateis vyras ir artimieji aplankyti, o kitame mieste gali lankytojų ir nesulaukti.
Šiokios tokios paskaitėlės vyksta Alytaus poliklinikoj, moterų konsultacijų skyriuje. Bent jau vykdavo prieš pora metų.
As abu gimdziau Alytuje ir man viskas buvo  ir gimdykloje ir po gimdymo. Na zinoma aplinka tai  nei palatoje duso nei tualeto, ir visu kitu patogumu, bet svarbiausia kad pati ir vaikelis jautemes gerai, nes personalas buvo  Pirma gimdziau pas Gyd. Kriugla, tai jis perdaug nesistenge, stovejo salia ir laike uz rankos, sake kaip kvepuot ir t.t. Antra gimdziau pas Gyd.Tisku tai  , jis labai daug padejo, nes vaikeli sunkiai sekesi stumt ir po gimdymo placenta pati neatsidalino, tai iskart operavo, dave narkoze trumpa ir po valandos jau vel ziurejau i savo vaikeli. Viskas po gimdymo  , jokiu skausmu, viska susiuvo  , net atrodo, kad nieko nebuvo . Po pirmo gimdymo irgi siuvo, bet akusere tai ir skaudejo ir siaip labai ilgai gijo  Po gimdymo visos akuseres ir naujagimiu sesutes daug padejo , aiskino, bet zinoma visko reikia klaust, netylet.  Pries pat gimdyma buvau nuvaziavus ir i Kauna , na ten gimdyklos tai  ir salygos, bet namuose geriausia, nes visi artimieji buvo salia . Na o as per nestuma lankiausi pas Morkunaite, tai  Kazkas sake , kad pas mus Alytuj poliklinikoj ner pas ka eit. Na taip , bet yra Seimos klinika Putinuose ir ten dirba Gyd.Morkunaite, V.Prusaitienes klinika ten Gyd. F.Kazleniene, Pagalba ligoniui prie turgaus dirba Gyd.Saliklis. Ten tik reikia parasyt prasyma ir lankytis ir moket nereikia.
Na pamirsau parasyt, kad man tai rubeliu vaikuciui nedave. Vyniojo i tokias baisias palas, tai po to atveze man savo rubelius ir rengiau jais. Dave pampersu poka, tai uzteko tom dienom.
Prieš 2.5metus ligoninėj davė Libero sauskelniu poka. O prieš pusę metų mano sesuo negavo jokių sauskelnių.
Pirmąjį gimdžiau Kaune ir tikrai labai nusivyliau.Na o mergaitę gimdžiau Alytuje pas daktarąTiškų ir viskas  DABAR JEI REIKTŲ GIMDYT RINKČIAUSI TIK ALYTŲ
Aphrodite
2006 02 04, 15:56
Sveikutes mamytes  .Mano dukrytei jau 2 menesiukai:).Lankiausi alytui pas daktare morkunaite(pritariu visoms kam ji patinka.Labai gera ir maloni daktare,likau labai patenkinta.Tik va jau apie gimdyma alytaus ligoninej tai net prisiminti baisu.KAS TURIT GALIMYBE GERIAU NERIZIKUOKIT.Pagimdziau greitai,per pora valandu.Bet jau daktare(pavardes neminesiu)tai tikrai bjauri pasitaike.Po gimdymo paliko visa kruvina ant gimdymo stalo,vaikutis reke kaip isprotejes tas dvi valandas kol ten gulejau.po to turejau pati isikarti i kita lova(nors pajudet ziauriai sunku buvo),.ir visa kruvina nuveze i palata.po poros valandu atveze ir paliko vaika.Vaikas reke,o as net is lovos islipti negaliu.Ir visiems nusispjauti.Keturiom issiropsciau is lovos,bandziau kviesti seseles,bet nieks nesiteike net pasidometi mumis.Ir taip 6 valandas:( Kol neatvazevo mama su vyru.Jau kita karta ir peskom i kauna gal eiciau.Ir dar palatoi tik 15 laipsniu silumos buvo(pareiske kad ligonines sildytuvai sugede,o likusieji kitose palatose.tai va toks mano kosmaras.
P@nter@
2006 02 04, 16:08
QUOTE(Alinute:) @ 2006 02 04, 16:56) Sveikutes mamytes  .Mano dukrytei jau 2 menesiukai:).Lankiausi alytui pas daktare morkunaite(pritariu visoms kam ji patinka.Labai gera ir maloni daktare,likau labai patenkinta.Tik va jau apie gimdyma alytaus ligoninej tai net prisiminti baisu.KAS TURIT GALIMYBE GERIAU NERIZIKUOKIT.Pagimdziau greitai,per pora valandu.Bet jau daktare(pavardes neminesiu)tai tikrai bjauri pasitaike.Po gimdymo paliko visa kruvina ant gimdymo stalo,vaikutis reke kaip isprotejes tas dvi valandas kol ten gulejau.po to turejau pati isikarti i kita lova(nors pajudet ziauriai sunku buvo),.ir visa kruvina nuveze i palata.po poros valandu atveze ir paliko vaika.Vaikas reke,o as net is lovos islipti negaliu.Ir visiems nusispjauti.Keturiom issiropsciau is lovos,bandziau kviesti seseles,bet nieks nesiteike net pasidometi mumis.Ir taip 6 valandas:( Kol neatvazevo mama su vyru.Jau kita karta ir peskom i kauna gal eiciau.Ir dar palatoi tik 15 laipsniu silumos buvo(pareiske kad ligonines sildytuvai sugede,o likusieji kitose palatose.tai va toks mano kosmaras.   Galėtai paminėti ir gydytojos pavardę. Nes man jau po kelių savaičių gimdyti, tai jei bus galima tai pasirinksiu kitą. Nors nežinau, kuris čia geriausias. Dabar ligoninėj daug dirba tų gydytojų.
Aphrodite
2006 02 07, 20:14
QUOTE(Ledas @ 2006 02 04, 18:10) Galėtai paminėti ir gydytojos pavardę. Nes man jau po kelių savaičių gimdyti, tai jei bus galima tai pasirinksiu kitą. Nors nežinau, kuris čia geriausias. Dabar ligoninėj daug dirba tų gydytojų. Jau jei nusprendei gimdyti alytui tai tik pas Tisku.Labai geras daktaras.O akuseres nepasirinksi,todel patariu kai tik atvyksi gimdyt duok akuserei pinigeliu.Ji bus su tavim daugiausiai.Nes be pinigeliu buna blogai Alytui:(
P@nter@
2006 02 07, 21:42
QUOTE(Alinute:) @ 2006 02 07, 20:14) Jau jei nusprendei gimdyti alytui tai tik pas Tisku.Labai geras daktaras.O akuseres nepasirinksi,todel patariu kai tik atvyksi gimdyt duok akuserei pinigeliu.Ji bus su tavim daugiausiai.Nes be pinigeliu buna blogai Alytui:( Bet vat kaip nuomones skiriasi  vienom Tiskus blogas grubus ten sioks anoks staciokams,kitoms liuks  turiu pazystama kuri sake jei reiks gimdyt pas tisku tai atsistoju nuo to stalo ir iseinu  aciu Dievui papuole pas Morkunaite  tai nereikejo niekur eit O del akusiariu tai jooo cia tai tiesa, tik vat problema kai gimdai visa para ir ju ten tiek buna kad jau nebezinai kuriai davei kuriai nedaviai  na bent jau man gimdant pirmaji taip buvo Tai as ir atsiskaiciau tik su paskutinia
Simomama
2006 02 09, 09:42
Viskas gerai ir su Alytum, jei tau normaliai gimdosi.O komplikuotu gimdymu jie patys nelaiko ir i KAUNA siuncia. Tik manau butinai su gydytoja tartis reikia, bent jau jautiesi ramiau. Mano gimdyme, nors buvo normalus, pastoviai gydytoja dalyvavo, paskutiniams etape dar 3 akuseres, viena is ju pastoviai vaikelio tonusus klause. Tvarkingai susiuvo.Apsluoste, suvyniojo vaikiuka ir pries vezant i palata paliko gimdykloje su vyru pusvalandziui pailset ir pasidziaugt nauja seima.
O naujagimiu prieziuroje yra visokiu sesuciu ir baisiu ir l.geru.Buvau supykusi, bet kai pergalvoji-juk pagimdai savo vaika tai pati turi ir ziureti bei is ju reikalauti.
I Kauna gimdyti tikrai galima vaziuoti ir be jokiu siuntimu, priimti privalo.Kaune yra komercines palatos 150 Lt 3 dienos, kad galetu apsigyventi ir vyras.
Galiu palyginti ir "aptarnavima" nestumo patologijos skyriuose.Man Alytuje labiau patinka(zinoma jei gydytojus pazisti).Kaune gal daugiau vaiksto i palata ir klausineja ar viskas gerai, nei Alytuj.Bet su kitkuo nepersistengia. Gal kritiniais atvejais jei geresni specai.
Esu turejusi nemaza nestumo problemu ir tikrai galiu pasakyti kad 90 proc yra tavo organizmo rankose.
As pati gimusi Alytuje, o dabar gyvenu jau senokai Vilniuje, bet savo pirmaji naujagimi norejau gimdyti tik Alytuje.Taigi taip ir padariau.Ir esu labai labai patenkinta.Man personalas  Man dare cezari, jokiu komplikaciju nebuvo, po jo jauciausi puikiai.Cezari dare labai faina daktare, bet vat uzkrito pavarde  Manau, kad Vilniuje man butu buve prasciau, kiek girdziu atsiliepimu, nesiterlioja ten su gimdyvem.Ko gero ir antra (jei taip bus) noreciau gimdyti Alytuje.
QUOTE(P@nter@ @ 2006 02 07, 21:42) Bet vat kaip nuomones skiriasi  vienom Tiskus blogas grubus ten sioks anoks staciokams,kitoms liuks  turiu pazystama kuri sake jei reiks gimdyt pas tisku tai atsistoju nuo to stalo ir iseinu  aciu Dievui papuole pas Morkunaite  tai nereikejo niekur eit : man Tiškus  o pas Morkūnaitę niekada negimdyčiau,nes jau pirmasis vaikas po jos apžiūros vos neužduso,buvau išvežta į Kauną
P@nter@
2006 02 24, 15:50
QUOTE(NOKIA @ 2006 02 24, 15:37) man Tiškus  o pas Morkūnaitę niekada negimdyčiau,nes jau pirmasis vaikas po jos apžiūros vos neužduso,buvau išvežta į Kauną  Kiek suprantu tai gydytojas ginekologas ir neturėtų apžiūrėti leliuko  tam yra gydytojas terapeutas nors čia mūsų kaime visko gali būti  net nepamenu kas ten mano kikilį apžiūrinėjo
Labas,esu naujoke:) Nors gimdyti teko pries 5 metus, viska pamenu kaip dabar tai butu ivyke ir tik is gerosios puses. Prie gimdyma 2 savaites gulejau patologijos skyriuje pas gydytoja Morkunaite  , gimdyti irgi pas ja pradejau, o baigiau pas Maciuleviciene, man tas reiksmes neturejo, nes visa darba atliko akusere Zita Sinkeviciene, dekinga jai, kita diena ji atejo pas mane i naujagimiu skyriu su sokoladu aplankyti:), gimdymas nebuvo skausmingas, bet nuo nubegusiu vandenu jis ussitese 29 valandas, tai ji turejo ka su manim veikti  vyras irgi dalyvavo gimdyme, todel dziaugiuosi, kad gimdziau Alytuje, nes kitaip, kazin ar tai butu buve imanoma  Jei nestumas nekomplikuotas, tai ir gimdyti nera ko bijoti.
P@nter@
2006 02 25, 16:34
QUOTE(Gitaz26 @ 2006 02 25, 14:13) gimdymas nebuvo skausmingas, bet nuo nubegusiu vandenu jis ussitese 29 valandas, tai ji turejo ka su manim veikti  vyras irgi dalyvavo gimdyme, todel dziaugiuosi, kad gimdziau Alytuje, nes kitaip, kazin ar tai butu buve imanoma  Jei nestumas nekomplikuotas, tai ir gimdyti nera ko bijoti.  švelniai pasakyta užsitesė, bet svarbu kad geri prisiminimai
Vat, vat gyd. Maciuleviciene Papildyta:QUOTE(Sage @ 2006 02 27, 11:44) Vat, vat gyd. Maciuleviciene Oi netycia nusispaude  Taigi super gydytoja.Noreciau ir antraji pas ja gimdyti
Aš pati alytiškė , bet abu vaikus gimdžiau Kauno klinikose ir viskas super  .Tik abu mano nėštumai truputį komplikuoti buvo  , tai pati prašiausi į Kauną , dar nelabai norėjo siuntimą duoti: neaišku kuo viskas Alytuje būtų pasibaigę. Bet jei viskas gerai gimdyti ir Alytuj galit, tik būtinai su gydytoju tarkitės. Bet gimdyklų Alytaus ir Kauno nepalyginsi  . Kaune idealios  sąlygos.
Sveikos, ka tik uzsiregistravau  . Esu gimdziusi Alytuje pries 6 metus, viskas praejo liuks, gimdziau pas gyd. Morkunaite - labai patiko visiems sakau kad ji stume kartu su manimi jei ji butu laukusis butu su manim kartu pagimdzius, dabar mums jau 18 savaiciu  ir vel suku galva kur gimdyti bet paskaicius jusu atsiliepimus begsiu ieskoti Morkunaites ir tarsiuos del gimdymo..
jurgaval
2006 03 17, 18:22
sveikutes, pati gimdziau pries 6 men, ir tikrai nieko blogo negaleciau pasakyti apie ALYTAUS GIMDYKLA.jai nera komplikaciju neverta vaziuot i kauna.visur tas pats.tik patarciau nuvaziuot patiems apsiziuret visas salygas gimdykloje.viska aprodo tik nereikia bijoti paprasyt.o del gydytoju mano manymu maciuleviciene yra super zmogus,as ja norejau samdyti i gimdyma, nors per visa nestuma lankiausi pas kita gyd,ji kategoriskai atsisake imti pinigus, padejau kiek galejo ir esu labai dekinga, apie gyd jociu is vis patyliu, jis tiesiai sviesiai pasako kiek jam reikia sumoket (del to man jis ir nepatiko), o del tiskau irgi nelabai esu geros nuomones, po jo tu apziuru kiekviena diena po gimdymo nesusidare gera nuomone.ateina pamynko ir iseina nei puse zodzio nepasakes.
tiek is mano praktikos:) sekmes visoms!
Mamytės, kurios neseniai gimdėt, papasakokit kokia situacija gimdykloje - ar klizmuoja, ar ežiukus sutvarko (jei pvz. namie nespėji), ką reikia turėti tėveliams, jei nori dalyvauti gimdyme? Ačiū!
QUOTE(gintra @ 2006 03 18, 13:53) Mamytės, kurios neseniai gimdėt, papasakokit kokia situacija gimdykloje - ar klizmuoja, ar ežiukus sutvarko (jei pvz. namie nespėji), ką reikia turėti tėveliams, jei nori dalyvauti gimdyme? Ačiū! Nieko nedaro  Atvaziavai apziurejo, nuvede i gimdykla ir viskas . As veziausi negazuoto vandens savo nes troskino. Labai skaudejo tai idejo nuo skausmo zvakute ir suleido i raumenis vaistuku ir viskas.
QUOTE(sama @ 2006 03 18, 15:49) Nieko nedaro  Atvaziavai apziurejo, nuvede i gimdykla ir viskas . As veziausi negazuoto vandens savo nes troskino. Labai skaudejo tai idejo nuo skausmo zvakute ir suleido i raumenis vaistuku ir viskas.  Vat kaip  O negazuoto mineralinio buteliuką ir aš į krepšį jau įpakavau.
QUOTE(gintra @ 2006 03 18, 14:53) Mamytės, kurios neseniai gimdėt, papasakokit kokia situacija gimdykloje - ar klizmuoja, ar ežiukus sutvarko (jei pvz. namie nespėji), ką reikia turėti tėveliams, jei nori dalyvauti gimdyme? Ačiū! Tėveliams reikia tik šlepetes turėti, ten jiems duoda chalatus. O aš tai su visu krepšiu atvažiavau.
As pirma pries devynis metus Alytuj gimdziau tai atsiminimai tikrai niurus.Buvau jauna,viena ir pasimetus  ,beveik tris paras su saremiais prasikankinau ir niekas net nesiteike mano kanciu palengvint.Baisu,dziaugiuosi,kad vaikiukas gime sveikas ir nesutraumavau as jo per skausmus Antra po sesiu metu gimdziau Kaune  .Aisku as ir pati jau su patirtim ,pasitikejimu,bet skirtumas didelis.Ten jauti gydytoju atsakomybe,rupesti,kiekviena antradieni vizitacijos su docentais skyriaus vedejais ir t.t.Dar mano neeilinis atvejis,kad po gimdymo(antro) ,trecia diena pulinga apendicita isoperavo  .Alytus turbut numarines butu,o ten,kad ir sekmadieni buvau visu specialistu nuodugniai apziureta,echoskopuota ir nors chirurgai nieko namate(po gimdymo viskas uzsitusave),man paaiskino,geriau nereikalingas pjuvis,negu tragiskos pasekmes.Tai vat kaip man pasiseke,kad gimdziau kaune,esu be galo jiems dekinga
pranciska
2006 03 24, 12:02
Sveikos žemietės.Norėčiau paprieštarauti anksčiau kažkurios mamytės išreikštai nuomonei apie gyd Jocių.Tai iš tiesų aukščiausios klasės gydytojas, ir turėtume tik džiaugtis, kad toks žmogus dirba Alytuje, nes ne paslaptis( o kalbos Alytuje tikrai greitos),kad yra ne kartą kaip ypač geras specialistas kviestas įVilnių.Kiek esu girdėjusi(o ir patyrusi) nė vienas rimtesnis gydytojų sprendimas nepriimamas be jo žinios,-visi konsultuojasi pas jį.O dėl pinigėlių...Tai tikrai nė karto nėra įvardijęs jokių konkrečių sumų,-greičiau priešingai:kai pirmąsyk daviau didesnę sumą,jis kitus kartus kategoriškai atsisakydavo imti.Tikrai nesu jo advokatė, bet labai džiaugiuosi, kad besilaukdama savo pagranduko, lankausi būtent pas jį.Iki 3 mėn. ėjau kas 2 savaites,(prieš tai turėjau persileidimą,ko pasekmėje turiu nelabai gerų prisiminimų apie gyd.Kriuglą),ir kiekvieną kartą buvau labai atidžiai ir kruopščiai apžiūrėta ir svarbiausia-padrąsinta ir rami dėl vaikelio.  Manau, kiekvienai būsimai mamytei labai svarbu pasitikėti savo gydytoju, todėl aš renkuosi gyd.Jocių.Odėl tų nedidelių dovanėlių medikams, tai reiktų kaltint ne juos, o mūsų sistemą.Gydytojų atlyginimai tikrai yra nenormalūs.Gaila tiesiog, kad Alytuj nėra privačių klinikų, tuomet išsidiferencijuotų gyd. paslaugų pasiūla ir kainos.Nors, žinoma, ne visuomet kaina atitinka kokybę. Tai ir renkiesi žmogus tada pagal nuogirdas( kurias kaip tik ir skleidžiame mes šiame puslapy), arba išmėgini savo kailiu.Tik kartais skauda.  Tad jau geriau plepėkim(atsiprašau tik, kad tiek daug).
Aphrodite
2006 03 26, 20:25
QUOTE(sama @ 2006 03 18, 15:49) Nieko nedaro  Atvaziavai apziurejo, nuvede i gimdykla ir viskas . As veziausi negazuoto vandens savo nes troskino. Labai skaudejo tai idejo nuo skausmo zvakute ir suleido i raumenis vaistuku ir viskas.  Siaip jau kiek paciai teko suprasti tai ta zvakute ne nuo skausmo:)tik kazkodel visoms taip sako  ta zvakute yra kad pasitustintum  o del vaistuku tai ir abejoju ar ten nuo skausmo.man atrodo kad ten skatinantys:)kai buna neilgalaikiai saremiai:)praeitais metais gimdziau as ir dar 2 mano drauges.visom dare ta pati,tik visoms skirtingai aiskino del ko tai daro:)
QUOTE(Alinute:) @ 2006 03 26, 20:25) Siaip jau kiek paciai teko suprasti tai ta zvakute ne nuo skausmo:)tik kazkodel visoms taip sako  ta zvakute yra kad pasitustintum  o del vaistuku tai ir abejoju ar ten nuo skausmo.man atrodo kad ten skatinantys:)kai buna neilgalaikiai saremiai:)praeitais metais gimdziau as ir dar 2 mano drauges.visom dare ta pati,tik visoms skirtingai aiskino del ko tai daro:) Nezinau kaip tavo atveju ir tavo draugiu, bet as pati esu medike , todel zinau kas man buvo suleista ,kokia doze ir nuo koIr ta zvakute tikrai man nesukele noro tustintis. Ir jum patarciau visada pries geriant ar leidziantis vaistus paklausti vaisto pavadinimo jei jum rupi kaip jis veikia apie jo pasalini poveiki tada maziau bus tokiu sneku, kad medikai leidzia nezinia ka ir nezinia nuo ko ir dar tipo meluoja. Manau kam reikia tam skatina, kam reikia tam nuo skausmo, kam reikia tam raminanciu  O juk niekas nedraudzia ir viso sito atsisakyti
Gal kuri žino, kiek dabar Alytuj kainuoja gimdymas, jei iš anksto tariesi su gydytoju? Kiek duoti gydytojui ir kiek akušerei? Beja, įdomu būtų sužinot, dėl ko Alytuje netaikomas epidūris? Kažkaip keista...lyg ir ne visiškas kaimas esame, o ši "naujiena" iki mūsų dar neatkeliavo....
QUOTE(meriva @ 2006 04 09, 16:11) Gal kuri žino, kiek dabar Alytuj kainuoja gimdymas, jei iš anksto tariesi su gydytoju? Kiek duoti gydytojui ir kiek akušerei? Beja, įdomu būtų sužinot, dėl ko Alytuje netaikomas epidūris? Kažkaip keista...lyg ir ne visiškas kaimas esame, o ši "naujiena" iki mūsų dar neatkeliavo.... Tavo reikalas, manau kiek nori tiek gali duoti  O siaip jei tariesi tai gali ir pas juos paklausti kiek jie nori uz paslauga As daviau gyd.-300, akus.-100 O epiduro nedaro todel kad akuserijos skyriuje nera gydytojo anestiozologo , o ekstra atveju jei reik operuot gimdyve kviecia budinti
pranciska
2006 04 09, 18:17
QUOTE(sama @ 2006 04 09, 17:41) O epiduro nedaro todel kad akuserijos skyriuje nera gydytojo anestiozologo , o ekstra atveju jei reik operuot gimdyve kviecia budinti Bet tokiu atveju jie dažniausiai ir pasisako prieš epidūrinę nejautrą, o juk nėštukei tikrai labai sunku apsispręsti, nes tiek daug įvairių nuomonių apie šią "lengvatą".Tai kas gi padrąsins, kas įvertins epidūro efektą?
Tikrai labai sunku apsispręst. Pačiai ne už ilgo gimdymas, bet niekaip nenusprendžiu, kur gimdyt. Daug kas rekomenduoja Jocių  Šiaip pati esu labai jautri skausmui...manau, kad galiu neiškęst tų skausmų ir norėt nuskausminimo. Pati norėčiau gimdyt Alytuj (kažkaip gal arčiau namų, tai lengviau  ), bet kai pagalvoju apie visus skausmus (nežinau, kokie jie bus, nes man tai pirmas vaikelis), tai kažkaip galvoju, gal geriau į Kauną vžiuot. Žodžiu, esu pasimetus...o kaip jau ir laikas būtų apsispręst
pranciska
2006 04 09, 20:01
QUOTE(meriva @ 2006 04 09, 19:32) Tikrai labai sunku apsispręst. Pačiai ne už ilgo gimdymas, bet niekaip nenusprendžiu, kur gimdyt. Daug kas rekomenduoja Jocių  Šiaip pati esu labai jautri skausmui...manau, kad galiu neiškęst tų skausmų ir norėt nuskausminimo. Pati norėčiau gimdyt Alytuj (kažkaip gal arčiau namų, tai lengviau  ), bet kai pagalvoju apie visus skausmus (nežinau, kokie jie bus, nes man tai pirmas vaikelis), tai kažkaip galvoju, gal geriau į Kauną vžiuot. Žodžiu, esu pasimetus...o kaip jau ir laikas būtų apsispręst  Pati lankausi pas Jocių- labai esu juo patenkinta. Kartais pagalvoju, kad gerai būtų ir gimdyti su jo padėjimu, bet va- lyg ir norisi nejautros: gimdę su ja pažįstamos džiaugėsi. Reiks ir man turbūt Kaunan į žvalgytuves važiuot...O kada Tau, meriva gimdyti? Beje ,junkis prie alytiškių.
QUOTE(meriva @ 2006 04 09, 18:32) Tikrai labai sunku apsispręst. Pačiai ne už ilgo gimdymas, bet niekaip nenusprendžiu, kur gimdyt. Daug kas rekomenduoja Jocių  Šiaip pati esu labai jautri skausmui...manau, kad galiu neiškęst tų skausmų ir norėt nuskausminimo. Pati norėčiau gimdyt Alytuj (kažkaip gal arčiau namų, tai lengviau  ), bet kai pagalvoju apie visus skausmus (nežinau, kokie jie bus, nes man tai pirmas vaikelis), tai kažkaip galvoju, gal geriau į Kauną vžiuot. Žodžiu, esu pasimetus...o kaip jau ir laikas būtų apsispręst  QUOTE(pranciska @ 2006 04 09, 20:01) Pati lankausi pas Jocių- labai esu juo patenkinta. Kartais pagalvoju, kad gerai būtų ir gimdyti su jo padėjimu, bet va- lyg ir norisi nejautros: gimdę su ja pažįstamos džiaugėsi. Reiks ir man turbūt Kaunan į žvalgytuves važiuot...O kada Tau, meriva gimdyti? Beje ,junkis prie alytiškių.  Nu taip gimdymas sunkus darbas ir rimtas isbandymas  As pati irgi visai nepakeliu skausmo, kaip prisimenu pirma gimdyma tai is skausmo ir pati mirt galejau , bent jau man taip tada atrode  Antras gimdymas buvo irgi skausmingas, net pykino is skausmo, tik aciu Dievui ir gyd.Tiskui viskas vyko daug daug greiciau . Jau buvau susitarus gimdyt Kaune pas KMUK gimdyklos vadova Gyd. M.Kliučinską , bet paskutinę minutę nusprendžiau vykt i Alytų , bet nesigailiu , nors ir ivyko keletą komplikacijų ir vaikeliui ir man , bet nesu garantuota, kad to nebūtų įvyke Kaune. Todel jus nuspreskit pacios kaip jusu vidus jaucia taip ir darykit Galiu duot mineto gydytojo koordinates. Bent jau tau Pranciska tikrai rekomenduociau gimdyt KMUK ten salygos ir aplinka  Man jei dar kada tektu gimdyt tai tik KMUK, ir ne tik del gydytoju profesionalumo, bet del komforto gimdyklose
|
|