QUOTE(spensera1 @ 2010 04 07, 13:05) Vynuoge 81, tau už durų teko stovėt, o man pačiai reikėjo jį laikyt kai iš venos ėmė, galvojau kad apsiverksiu, mažiukui laikiau kojytes, kita seselė laikė rankytes, dar kita ėmė kraujuką, mažius taip draskėsi kaip kankinamas žvėriukas, klykė ne savo balsu, kukčiojo, nu žodžiu....  svarbu, kad ką parodytų man tas tyrimas.laukiu 5dienio...beje, aš ir kaip ir tu bijau antro vaikelio lauktis, nors jau ir norėčiau lb, nes jei ir antram tas pat būtų nežianu kaip ištverčiau  QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 04 07, 13:18) Mano 5,5men vaikui krauja is venos eme is rankytes, pati laikiau. Sesute viska atliko taip puikiai, kad net man buvo ramu del savo mylimuko. na, astai sakyciau,kad man pasiseke, jei duotu palaikyt vaika arba bent paglostyt galvyte,kad saugiau jaustusi. pati leidau savo vaikui vaistus, zinau, kad buna ir nemaloniu momentu, ka padarysi, kai kita kart reikes kraujoimt, jau reikalausiu, kad neisvarytu.nusibodo, kai isnesa vaika dievazinokur.
QUOTE(rieduliukas @ 2010 04 07, 12:33) jei sesutė profesionali tai ir venas puikiai randa ir vaikas neklykia ir rišt paklodėm ir jo traumuot tokiu būdu nereikia deja kam cackintis jei galima surišt, paklyks kelias minutes ir viskas... liūdna dėl tokio seselių ir gydytojų požiūrio... o kuo toliau tuo labiau vystosi baimė vaikams visų žmonių su baltais chalatais... nes jie tik skriaudžia... dukrytei buvo berods 3 mėnesiai kai darė daug kraujo tyrimų (įtarė kažkokią endokrinologinę ligą) tai sesutė ir venas rado ir vaikas beveik neverkė nors kraujo tikrai nemažai ėmė... taip kad reikia tik norėt... nesuvokiu, KODEL, bet ko gero, visur tokia tvarka- tevai uz duru. Suprantu, jei tai butu kazkoks super sterilus dalykas ar operacija, kur visi su kaukem ar pan- cia gi jokiu kaukiu nemaciau  be to, eina kalba apie KUDIKIUS, nu 3 metu vaikui kitaip, bet KUDIKIUI mamos isejimas ir jo palikimas neaisku kam, ir dar neaisku kuriam laikui ir isvis, palikimas tam, kas sukelia kad ir maziausia skausma- YRA TRAUMA. sakykit ka norit, cia nereikia austosios psichologijos, kad ta suprastum. Mano atveju, pirma karta eme 5 savaiciu- laikem abu su vyru mazyle, as dainavau, ir ji tikrai ne per labiausiai verke. 3,5 men KMUK jau skyriuje, man grieztai liepe iseiti uz duru. As durna, ir ejau. Tai paskui gailejausi, nes 10 minuciu stovejau ir plyso sirdis ne del to, kad va mano vaikui skauda ar pan, bet kad ji NESUPRANTA, kodel mama "jos atsisake, ja paliko nepazistamiems, ar ji isvis gris, ka man daro??". Juk kudikis cia....  isiroviau ir sakau, kad man vienodai rodo, as esu MAMA ir liksiu su vaiku. Aisku, po to kai ibegau jau buvo like minute gal laiko, bet vis tiek. Vaizda, kuri pamaciau, prisiminsiu visa likusi gyvenima....ciulptukas aisku iskrites ir niekas nesiruosia jo ideti atgal, zaisliukas nustumti belekur, vaikas dusta, melynuoja, springsta, niekas neketina net su juo kalbet..... issinesiau jau su traukuliais nerviniais ir prireike menesio laiko, kad mazoji atsigautu. Todel i antakalni guliausi su didziausia baime. Vedejai dar pries "sutepima" uzsiminem, ar ir ten pas jus taip krauja ima, ji sako, kad "viska galima sutvarkyti per kelias minutes". Taciau kraujo emimo diena, netiketai isejus mum i koridoriu priduoti pieno paselio, sesutes mus pasigavo dar pries 8 val, ir sako, ateikit paimsim krauja. Nieko nesake, kad va uz duru laukit ar pan, o as joms net saldainiu nedaviau, ta prasme jos leido man likt, o as net su dziaugsmo asarom jom is anksto dekojau, nes jos turbut neisivaizdavo, koki geri padare man ir mano dukrai normaliai paeme, aisku, verke, bet viskas normos ribose. O stai is kitos mamos, po poros valandu, paeme irgi leliuka is palatos, nusinese, (maciau, kad apie 5-7 men) ir tikrai ne maziau kaip 13 minuciu klykiancia pralaike proceduriniam, nese i palata ir girdejosi, kad bukle panasi kaip ir kad as patyriau KMUK. Tos pacios seseles, tiesiog mamos nebuvo salia.... todel as ir sakiau vedejai, kad jei kraujas bus imamas BE mamos, as net nesigulu....
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 07, 13:17) Tuomet man isties labiau pasiseke  Antakalnyje grieztai teveliams pasakoma - iseikite uz duru. Spejau pamatyti tik tiek, kad vaikucius sunynioja i paklode, kad nesispardytu ar akiu neisdraskytu... O baime - naturalus dalykas, kuris laikui begant isnyksta arba bent sumazeja  Tikiu, kad daugelis is musu gimdymo metu, jei vyras butu prasitares: NORIU ANTRO, butume ji isspyre lauk, arba apsauke zodziais, kuriu jie dar niekad nera girdeje  o kai praina tam tikro laiko atkarpa, pacios imam svaigti, kaip noretume antro ar trecio... Tad gal ir su sia liga susigyvensim? O maziukams pasveikus ir drasesnem tapsim  O man geriau kai pati matau. Uz duru visada apsibliaunu... O kai matai, zinai ka daro, kad reikia tai atlikti ir kazkaip to streso nera. O kai uz duru mazius klykia brrrrrr siurpu....
viskas_bus_gerai_:)
2010 04 07, 14:34
QUOTE(Loveco @ 2010 04 07, 14:24) nesuvokiu, KODEL, bet ko gero, visur tokia tvarka- tevai uz duru. Suprantu, jei tai butu kazkoks super sterilus dalykas ar operacija, kur visi su kaukem ar pan- cia gi jokiu kaukiu nemaciau  be to, eina kalba apie KUDIKIUS, nu 3 metu vaikui kitaip, bet KUDIKIUI mamos isejimas ir jo palikimas neaisku kam, ir dar neaisku kuriam laikui ir isvis, palikimas tam, kas sukelia kad ir maziausia skausma- YRA TRAUMA. Mano 1m 8men vaikui didesne trauma visais ligonines klausimais buvo nei 5 menesiu jauneliui (liga ta pati, proceduros tos pacios)... 6-7 metai gal jau ir kitaip, bet 2 ar 3 vargu ar trauma mazesne nei kudikiui... Papildyta:Kai mama uz duru, nieks nesicackina, daro tai, ka reikia ir tiek.
o kai mama viduje, tai nori pasakyti- issidirbineja? man vienodai rodo, jos privalo daryti taip, kad tyrimas NEPAKENKTU VAIKUI. psichologija, neurologija- irgi yra tam tikra sritis, neuztenka teisingai i vena pataikyti...
o is galvytes kai ima, tai man isvis siaubo istorija, as pati bijociau is galvos sau kraujo duot
Aš kaip tik už tai, kad laukti už durų ir nematyti vaikučio tuo metu, kai jam ima kraujuką. Žinoma, tas gal tinka, kai jis visai mažulis. Manau seselėm pačiom ramiau, kai mama nebūna šalia.
Darėm bendrą IgE tai mūsų dabar 4915, o pirmq kart kai darėm buvo 200, tai pasikeitė 200 kartų, it ne į gerą.
kristinuv
2010 04 07, 15:15
mums ir antakalnio alergologiniam sk ligoninej ir poliklinikoje abiem atvejais leido man buti, net nepagalvojau kad gali but kitaip. o kai su vyresniu santariskese neleido ir jis po to karto iki dabar bijo daktaru, o pries tai visai neverkdavo net kai is venos krauja imdavo, tai as jau sau esu pasakius, kad niekur as neisiu. bet abu kartus negalejau ziureti kaip ima krauja is galvytes.
QUOTE(Loveco @ 2010 04 07, 16:24) kraujo emimo diena, netiketai isejus mum i koridoriu priduoti pieno paselio, sesutes mus pasigavo dar pries 8 val, ir sako, ateikit paimsim krauja. Nieko nesake, kad va uz duru laukit ar pan, o as joms net saldainiu nedaviau, ta prasme jos leido man likt, o as net su dziaugsmo asarom jom is anksto dekojau, nes jos turbut neisivaizdavo, koki geri padare man ir mano dukrai Mes 2 kartus gulėjom Antakalny. Abu kartus buvau prie vaikelio, kai ėmė kraują, nors to net neprašiau. Seselės neliepė išeit. Pirmą kartą labai gerą sesutę pasikvietė, kai ėmė kraują-mat eilinės nerado venų niekaip, tad pasikvietė, kaip aš sakau, aukso gabalėlį, vaikelis net necyptelėjo. O va šį kartą nerado ilgai venų, mažius labai verkė, suvystė rankytes, teko imti iš galvytės. Skaudu, bet ką daryt, juk reikia tą tyrimą atlikt. O kai plonos venos, tikrai labai sunku yra įdurt ir pataikyti. Gerai, kad tada žmogus specas buvo, o šį kartą buvo kitaip.
Gal kuri zinot Moletu pl.Vilniuje dirba gydytoja,pavarde is B raides,tik nezinau,ji dermatologe ar alergologe  Gal kam teko lankytis?  Pavardes man reikia.
Na ką, mano įtarimai apsitvirtino su kaupu - su užrašu AD gavom siuntimą pas vaikų alergologą.  Dar ir pas homeopatę mažių užrašiau - reik bandyt švelnius būdus, gal padės... Beje, ar tas sąrašiukas temos pradžioj apie galimus ir ne maisto produktus ir maitinančiom mamom tinka? Matyt rieks labai atidžiai maistą rinktis, nors labiausiai bijau, kad gali būt alerginė reakcija į gyvūnus namų - ką tada reiks daryt (dukra sportuoja su šuniu  )...
Jokūbo mama
2010 04 07, 17:17
aš išsinuomojau bioptron lempą nuo rytojaus, bandysim taip gydytis, nes niekaip veiduko, net trumpam neina užgydyt. Papildyta:QUOTE(Ateik @ 2010 04 07, 16:38) Na ką, mano įtarimai apsitvirtino su kaupu - su užrašu AD gavom siuntimą pas vaikų alergologą.  Dar ir pas homeopatę mažių užrašiau - reik bandyt švelnius būdus, gal padės... Beje, ar tas sąrašiukas temos pradžioj apie galimus ir ne maisto produktus ir maitinančiom mamom tinka? Matyt rieks labai atidžiai maistą rinktis, nors labiausiai bijau, kad gali būt alerginė reakcija į gyvūnus namų - ką tada reiks daryt (dukra sportuoja su šuniu  )... mes tai atsisakėm visų savo gyvūnų, kad ir kaip gaila buvo, nors pagerėjimo kaip ir nėra kol kas.
Bombonciuke
2010 04 07, 17:20
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 07, 18:15) aš išsinuomojau bioptron lempą nuo rytojaus, bandysim taip gydytis, nes niekaip veiduko, net trumpam neina užgydyt. O mes siandien hormonu pasitepem  Nebegalejau ziuret jau i vaika. Kol kas rezultato jokio. Kaip isbere nuo moliugo, kuri per velykas davem, taip ir nepraeina... Nebezinau kuom maitint. Morkos savaime bijau, bulvei alergiska (tyrimas parode), panasu, kad moliugui taip pat. Tai mintam kalafiorais ir brokoliais. Nors brokoliai panasu kad irgi alergizuoja  Siandien daviau banano isskaptavus su sauksteliu, tai pilvas visas raudonais spuogeliais nuejes. Kazkaip mus pradejo kitaip bert. Anksciau raudonos demeles budavo, dabar raudoni spuogeliai. Primena paauglystes spuogelius, kai kurie baltom virsunelem. Visa galvyte isberta ir veidelis, nuo siandien dar ir pilvas Papildyta:QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 07, 18:17) mes tai atsisakėm visų savo gyvūnų, kad ir kaip gaila buvo, nors pagerėjimo kaip ir nėra kol kas. Ir mes savo katineli atidavem, nors pagerejimo irgi nepastebejau
Jokūbo mama
2010 04 07, 17:25
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 04 07, 18:20) O mes siandien hormonu pasitepem  Nebegalejau ziuret jau i vaika. Kol kas rezultato jokio. Kaip isbere nuo moliugo, kuri per velykas davem, taip ir nepraeina... Nebezinau kuom maitint. Morkos savaime bijau, bulvei alergiska (tyrimas parode), panasu, kad moliugui taip pat. Tai mintam kalafiorais ir brokoliais. Nors brokoliai panasu kad irgi alergizuoja  Siandien daviau banano isskaptavus su sauksteliu, tai pilvas visas raudonais spuogeliais nuejes. Kazkaip mus pradejo kitaip bert. Anksciau raudonos demeles budavo, dabar raudoni spuogeliai. Primena paauglystes spuogelius, kai kurie baltom virsunelem. Visa galvyte isberta ir veidelis, nuo siandien dar ir pilvas Papildyta:Ir mes savo katineli atidavem, nors pagerejimo irgi nepastebejau ojei, sveikatytės jums  mums net hormonai nepadeda, o dar tik paaštrina bėrimus, todėl nebetepu, kad ir kaip blogai mum yra, be galo sunku matyti vaikutį kenčiantį.mes tyrimus irgi esame pasidarę, atrodo nevalgom tų produktų, tačiau situacija nesikeičia.  vis tiek beria. na ką mamytės belieka mums apsišarvuot kantrybe, kovojant su Ad.
Bombonciuke
2010 04 07, 17:30
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 07, 18:25) ojei, sveikatytės jums  mums net hormonai nepadeda, o dar tik paaštrina bėrimus, todėl nebetepu, kad ir kaip blogai mum yra, be galo sunku matyti vaikutį kenčiantį.mes tyrimus irgi esame pasidarę, atrodo nevalgom tų produktų, tačiau situacija nesikeičia.  vis tiek beria. na ką mamytės belieka mums apsišarvuot kantrybe, kovojant su Ad.  Tai va... As irgi vis ieskau nuo ko gali bert, vis salinu galimus alergenus, bet kad nesimato jokiu prosvaisciu. Buvom pagrazeje, jau buvau beapsidziaugianti, bet... Speju ieskok neieskojes, bandyk nebandes, isaugs ir baigsis vargai. Tikiuosi mazylei nebus taip kaip man, kad iki 3ios klases subintuotom rankom vaiksciojau  Po gimdymo vel subintuotom rankom miegu, kad nenusikasyt ir irgi nesuprantu nuo ko beria
Jokūbo mama
2010 04 07, 17:46
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 04 07, 18:30) Tai va... As irgi vis ieskau nuo ko gali bert, vis salinu galimus alergenus, bet kad nesimato jokiu prosvaisciu. Buvom pagrazeje, jau buvau beapsidziaugianti, bet... Speju ieskok neieskojes, bandyk nebandes, isaugs ir baigsis vargai. Tikiuosi mazylei nebus taip kaip man, kad iki 3ios klases subintuotom rankom vaiksciojau  Po gimdymo vel subintuotom rankom miegu, kad nenusikasyt ir irgi nesuprantu nuo ko beria  ojei kaip jūs vargstat, sveikatytės ir jums  o mes su vyru abu visai nealergiški, o vaikas
LiloSun
2010 04 07, 18:20
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 07, 11:58) Manau kad siam tyrimui, kraujuka ima tik is venos... Jei vaikutis iki metuku - ima is galvytes venos.... Man ir uz duru stovint, asaros rieda, girdint vaikucio asaras....  nu kad mum ir 5 menesiu eme is venos, ir pati laikiau, ir mano istverminga megraite viska gerai pakele. ir visur ir Antakalnyje visur dalyvavau, ir laikiau, kad mano maziuke nebijotu. Net paskutini karta pacios sesutes gyre, kad kai rami mama, ramus vaikas. As neleisciau imti be manes, nes neziniai kaip jie ta vena pagaus.
Kiek kraują iš venos ėmė - turbūt apie 8 kartus per visą gyvenimėlį - nei karto nepalikau savo vaiko. Aš už jį atsakinga ir niekus negali, išskyrus operacinę, manęs neįleisti. Dėl operacinės nesiginčyjau...kantriai laukiau QUOTE(LiloSun @ 2010 04 07, 18:20)  nu kad mum ir 5 menesiu eme is venos, ir pati laikiau, ir mano istverminga megraite viska gerai pakele. ir visur ir Antakalnyje visur dalyvavau, ir laikiau, kad mano maziuke nebijotu. Net paskutini karta pacios sesutes gyre, kad kai rami mama, ramus vaikas. As neleisciau imti be manes, nes neziniai kaip jie ta vena pagaus.  Aš irgi iš tų ramiųjų esu. Mano vaikis irgi ramus, kai reikia įv. procedūras atlikti. Dabar jau pats supranta, kad kitaip nebus, o anksčiau tiesiog šnekindavau jį, glostydavau galvytę. Verkdavo, bet neklykdavo, greitai nurimdavo. Apskritai - vaikai labai jaučia tėvų nuotaikas, negali sau leisti jaudintis, nervintis, nes tada viskas tik kreivai. Suprantu, kad sunku kartais matyti šviesą tunelio gale, bet vilties visada reikia turėti - kitaip neįmanoma sulaukti ryto...
pritariu del kantrumo. As KMUK bandziau aiskinti, kad ne pirma karta ims krauja, as zinau, kas tai per daiktas, ir butent todel zinau, kaip raminti vaika, tai seseles man pradejo aiskinti, kad neva as pati verksiu,nualpsiu, paskui jom reikes mane gaivinti...nu net pikta pasidare... nei asaros neisspaudziau visus tuos kartus, isskyrus tada, kai isvare uz duru...
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 07, 13:17) Tikiu, kad daugelis is musu gimdymo metu, jei vyras butu prasitares: NORIU ANTRO, butume ji isspyre lauk, arba apsauke zodziais, kuriu jie dar niekad nera girdeje Mes tai su MB apie antra kalbet pradejom kol mane siuvo po gimdymo  Tai sesutes ir akusere juoktis tik pradejo
http://www.aromabalt.lt/index.php?lng=lt&a...ducts&cid=8 "ABRIKOSŲ KAULIUKŲ ALIEJUS (Oleum Armeniacae) Išgaunamas šalto presavimo būdu iš paprastųjų abrikosų taip pat iš slyvų ir kaukazinių slyvų kauliukų. Maitinamasis aliejus, lengvai tepamas, greitai įsigeria, sudaro epiderminį barjerą. Plačiai naudojamas kosmetikoje ir dermatologijoje kaip drėkinamųjų ir maitinamųjų aliejų mišinių bazinis aliejus (pagrindinis ingredientas). Rekomenduojamas vaikų ir jautriai odai. POVEIKIS Priešuždegiminis, regeneruojamasis, gaivinamasis, jaunina odą, išlygina smulkias raukšleles, stangrina odą, suteikia jai sveiką išvaizdą ir gražią spalvą, atkuria odos elastingumą, ypač celiulito pažeistos ir grublėtos odos, pašalina uždegimą. NAUDOJIMO ATVEJAI - Pavargusi ir suglebusi oda; - problemiška oda; - sausas dermatitas; - jautrios ir vaikų odos priežiūra; - kasdieninė mišrios odos priežiūra."
QUOTE(ausru @ 2010 04 07, 21:37) "ABRIKOSŲ KAULIUKŲ ALIEJUS
Gerai skaitosi info apie jį, bet ryt einu pas Grušauską su mažuliu, žiūrėsiu, ką jis pasiūlys tepimui. TS jau nebetepiau šiandien - kažkaip negerėja, o tik blogėja paskutiniu metu.
QUOTE(Lince1 @ 2010 04 07, 15:15) Darėm bendrą IgE tai mūsų dabar 4915, o pirmq kart kai darėm buvo 200, tai pasikeitė 200 kartų, it ne į gerą.  Kiek kiek  . Lince, ar tu nesuklydai? O tai kaip jus dabar atrodot su tokiu IgE?
spensera1
2010 04 08, 08:36
labukas visoms, mamiškis naktį lb neramiai miegojo, pati užmigau tik 4.30val. atrodo kūnas kažkiek graesnis, gal lakišius padėjo, o gal dieta, mat atsisakėm kviečių ir grikių ir vištienos, ką seniau duodavau nemanydama, kad jis netoleruoja  nusipirkau vakar negyvosios jūros druskos. buvau beuro vaistinėj pačioj didžiausioj pas mus, tai sako neturim, nes iš apyvartos išėmė, o mes likutį išsipardavėm jau  tai radau kažkokią natūralios kosmetikos parduotuvę tai ir radau ten  o kiek dozuot į vonę? ne per daug du šaukštai
nu mamos zinokit stebuklai, nebealergizuoja avizos ir vistiena(kaimiska), jau 3 savaites duodu, 2-3 kartus per savaite ir nieko, absoliuciai nieko gal gi tikrai cia mum ne siaip pagerejimas gal isaugam, kaip norisi tuo tiketi...
Jokūbo mama
2010 04 08, 11:08
QUOTE(jurhea @ 2010 04 08, 11:34) nu mamos zinokit stebuklai, nebealergizuoja avizos ir vistiena(kaimiska), jau 3 savaites duodu, 2-3 kartus per savaite ir nieko, absoliuciai nieko gal gi tikrai cia mum ne siaip pagerejimas gal isaugam, kaip norisi tuo tiketi... smagu grdėt geras naujienas. o mano zuikis apsirgo sukilo tempa iki 38,4, slogytė kimba, matyt koks virusiukas puola. Bet kaip niežulys paaštrėjo, siaubas, matyt ta kūno temperatūra taip veikia.
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 08, 12:08) smagu grdėt geras naujienas. o mano zuikis apsirgo sukilo tempa iki 38,4, slogytė kimba, matyt koks virusiukas puola. Bet kaip niežulys paaštrėjo, siaubas, matyt ta kūno temperatūra taip veikia. vargsiukai, sveikit greiciau  mum tai visad kai sukyla temperatura atvirksciai, odyte budavo labai pagereja
Jokūbo mama
2010 04 08, 11:16
QUOTE(jurhea @ 2010 04 08, 12:11) vargsiukai, sveikit greiciau  mum tai visad kai sukyla temperatura atvirksciai, odyte budavo labai pagereja dabar mums kažkoks stiprus paūmėjimas, kūnelis visas nubertas,žandai šlapiuojantys gal dėl krūminuko, kuris išlindo, nežinau
Vynuoge_81
2010 04 08, 11:26
Jurhea, nuostabu  Dar viena gera naujiena, kuri ir kitas mamas nuteikia optimistiskai Jokubo mamyte, stiprybes - jus ne viena
Sveikos, mes ką tik iš ligoninės , o dieve ,kaip baisu gali būti, ir kokios mes laimingos. Prisižiūrėjau baisių diagnozių, mažų vaikiukų. Jaučiuos dabar laiminga kaip niekada, kad mums neiko nėra, o visa kita, praeis, ir išnyks kaip dūmas iš mūsų gyvenimo, aš tuo TIKIU! Ir visoms to paties linkiu QUOTE(ausru @ 2010 04 05, 21:35) Kas per absurdiski klausimai?  Ar as teisiausia?  Del saves tai taip, o ar kazkam kitam atrodau teisi ar ne, tai man kazkaip nei silta nei salta. Ka reiskia niekam kitam negalima issakyti nuomones?  Ar cia jus taip nuomone pateikinejot per paranojiskus kaltinimus, kad as jums bloga linkiu? Nu kokiu tik protu neprilenda i foruma Kazkaip neiskenciu sikart nepacitavus Grusausko: "Del manes, tai jus nors sudu tepkit"   Tikrai , ir kokių tik protų neprilenda. Čia su jum tai diskusija gali tęstis be galo be krašto. Nejaučiat jūs ,kad savo nuomonę jau neskleidžiat , o brukat. Nu bet vistiek,ką aš čia kalbu, koks gi ten mano protas , pagal jus
Jokūbo mama
2010 04 08, 11:31
be galo džiaugiuosi skaitydama, kad vaikučiams pagerėja,reikia tikėt ir vieną dieną mūsų vaikučiai pasveiks, galės valgyti, tą ką ir kiti tokio amžiaus vaikai valgo.  dėkui už palaikymą,stiprybės ir kantrybės visoms
QUOTE(Fedes @ 2010 04 04, 23:29) merginos, norėčiau palinkėt, kad nesijaudintumėte dėl savo vaikų, o jais džiaugtumėtės kiekviena minute tiesiog pati prieš kelias dienas supratau, koks gyvenimas trapus, kaip turim saugot juos, bet tuo pačiu neužtemdyt savo ir jų gyvenimo rūpesčiais... mums duota kiekviena minutė. kiekviena minute turim ir džiaugtis  Pritariu visom keturiom, visu 100 proc. dabar. Per šias dienas ir man tą patį teko patirt ir suvokt  Šitus žodžius reiktų paryškintai užsirašyt
reiia skubios pagalbos. nuo pirmadienio atsiosedama koseja, sunkiai, sloga bega istisai, kvepuoja pro byurna, sunkiai ir mazai zinda. arbatu, vandens nesugirdau niekaip. tempa nuo pirmad 38,3, daugiau nelaukiu irt dedu paracet.zvake. akys asaroja, nuo asaru beria. antrad buvom pas gyd, kraujas- geras, plauciai, bronchai svarus. Sako, sloga i nosiarykle eina ir koseja. Maze kosedama atsikoseja ir ziaugcioja, kartais atpila pienuka.
israse juros vandenuko, ir ventolino, kurio nenaudojam, nes pskaiciau apie saluyini poveiki ir siaip- kokio velnio PROFILAKTISKAI juo duot kvepuot, jei nedusta.
siandien slapimo tyrimas- liuks, neturi prie ko prikibt, betr sako, GULDOM I LIGONINE, nes tempa per ilgai laikosi, o vaistu jokiu negali gert del alergijos. ligonineje atseit parinks antibus tempai must, nes reikia ziuret, ar nera anifilaksinio soko (nieko sau, bandymu triusis??). HELP, kuo gydyt vaika, kokiais vaistukais, gal kam taip buvo? nenoriu i ligonine, aciu, tik jau jei TIKRAI reiketu.....
Jokūbo mama
2010 04 08, 11:54
QUOTE(Loveco @ 2010 04 08, 12:50) reiia skubios pagalbos. nuo pirmadienio atsiosedama koseja, sunkiai, sloga bega istisai, kvepuoja pro byurna, sunkiai ir mazai zinda. arbatu, vandens nesugirdau niekaip. tempa nuo pirmad 38,3, daugiau nelaukiu irt dedu paracet.zvake. akys asaroja, nuo asaru beria. antrad buvom pas gyd, kraujas- geras, plauciai, bronchai svarus. Sako, sloga i nosiarykle eina ir koseja. Maze kosedama atsikoseja ir ziaugcioja, kartais atpila pienuka. israse juros vandenuko, ir ventolino, kurio nenaudojam, nes pskaiciau apie saluyini poveiki ir siaip- kokio velnio PROFILAKTISKAI juo duot kvepuot, jei nedusta. siandien slapimo tyrimas- liuks, neturi prie ko prikibt, betr sako, GULDOM I LIGONINE, nes tempa per ilgai laikosi, o vaistu jokiu negali gert del alergijos. ligonineje atseit parinks antibus tempai must, nes reikia ziuret, ar nera anifilaksinio soko (nieko sau, bandymu triusis??). HELP, kuo gydyt vaika, kokiais vaistukais, gal kam taip buvo? nenoriu i ligonine, aciu, tik jau jei TIKRAI reiketu..... vargšiukai, laikykitės, sveikatytės jums  deja, niekuo padėt negaliu, patart taip pat, tik palaikyt
bet tai ka daryt, ligoninese kiek gulejau, tai tik blogesnes bukles iseidavom su gydytoju pasakymais : "Nelabai kuo galim padet". Kita vertus, gal jai paprasciausias persalimas, nes normali jos tempa 37,4 (na jau keturis menesius laikosi  ), tai cia apie 38, gal nieko tokio tragisko ner? dabar 37,9, ziuresiu, kiek kils i vakara. ar kas bandet BRONTEX lasus, kaip alergiukai toleravo? ir dar, ilasinau vibrocil, tai po 10 min ant rankytes radau dilgelines spuogeli- gali but???
QUOTE(Loveco @ 2010 04 08, 12:50) reiia skubios pagalbos. israse juros vandenuko, ir ventolino, kurio nenaudojam, nes pskaiciau apie saluyini poveiki ir siaip- kokio velnio PROFILAKTISKAI juo duot kvepuot, jei nedusta. manau gydytoja mano, kad ventolinas jums taip nepagerina būklės. todėl ir siūlo ligoninę. jūs gal visdėlto jį pabandykit. tokiem mažiukams reikia labai mažos dozės, ir iš viso pradėti nuo dar labiau sumažintos, aš nebepamenu tiksliai,bet gal po du mililitrus gėrėm, o pradėjom nuo vieno triskart dienoj. nėra jis toks siaubas baubas, o praplečia bronchų kraujagysles ir leidžia lengviau kvėpuot. o nosį valykit nesustodami, kad nenueitų žemyn sloga.
QUOTE(Loveco @ 2010 04 08, 13:28) bet tai ka daryt, ligoninese kiek gulejau, tai tik blogesnes bukles iseidavom su gydytoju pasakymais : "Nelabai kuo galim padet". Kita vertus, gal jai paprasciausias persalimas, nes normali jos tempa 37,4 (na jau keturis menesius laikosi  ), tai cia apie 38, gal nieko tokio tragisko ner? dabar 37,9, ziuresiu, kiek kils i vakara. ar kas bandet BRONTEX lasus, kaip alergiukai toleravo? ir dar, ilasinau vibrocil, tai po 10 min ant rankytes radau dilgelines spuogeli- gali but??? o umckalor lasiukai jums netinka? jie musu vienintelis issigelbejimas visada buna
rieduliukas
2010 04 08, 13:21
QUOTE(Ateik @ 2010 04 07, 21:13) Gerai skaitosi info apie jį, bet ryt einu pas Grušauską su mažuliu, žiūrėsiu, ką jis pasiūlys tepimui. TS jau nebetepiau šiandien - kažkaip negerėja, o tik blogėja paskutiniu metu.  tepimui pasiulys BET KĄ kaip čia ausru vienam poste pasitavo nors ir š... tepkit... sakė visi tepaliukai/kremukai tinkami kai nesikaso o tik reikia drėkint, o jei labai kasosi tai cutivate+kremas mišinuku tuo tepliot manau pasiulys ta patį... nesusitavau tos mamytės kurios vaikutis labai kosti ir slogytė... o nebandėt euphorbium..? jis homeopatinis bet bent jau mum gerai pramuša nosytę ir tada nenubėga į gerklę...
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 08, 12:31) be galo džiaugiuosi skaitydama, kad vaikučiams pagerėja,reikia tikėt ir vieną dieną mūsų vaikučiai pasveiks, galės valgyti, tą ką ir kiti tokio amžiaus vaikai valgo.  dėkui už palaikymą,stiprybės ir kantrybės visoms  zinot o as pasiziuriu kuo sveikus vaikus maitina daugelis mamu ir dziaugiuosi kad mano vaikas per ta nelemta ad bent jau isvenge tokiu dalyku kaip visokios desreles, slapiankos visokie sausainiai ir kitas bevertis maistas, kad ir tas karves pienas, galima ir be jo gyvent tokiem maziukam sveikiem net nerekomenduoja o va darziuke pvz i visas koses ji deda(mes nesim savo gatavas kaip ir visa maisteli..). zodziu kaip ir jus visos bandau ieskoti pliusu beje mamos kurios tikincios o gal ir ne, ir kam dabar blogai -labai rekomenduoju malda, gal naivu kai kam pasirodys, bet...na tikrai labai rekomenduoju Papildyta:QUOTE(rieduliukas @ 2010 04 08, 14:21) tepimui pasiulys BET KĄ kaip čia ausru vienam poste pasitavo nors ir š... tepkit... sakė visi tepaliukai/kremukai tinkami kai nesikaso o tik reikia drėkint, o jei labai kasosi tai cutivate+kremas mišinuku tuo tepliot manau pasiulys ta patį... nesusitavau tos mamytės kurios vaikutis labai kosti ir slogytė... o nebandėt euphorbium..? jis homeopatinis bet bent jau mum gerai pramuša nosytę ir tada nenubėga į gerklę... euphorbium ir mum labai geras, gal tikrai pabandykit?
Jokūbo mama
2010 04 08, 13:29
QUOTE(jurhea @ 2010 04 08, 14:25) zinot o as pasiziuriu kuo sveikus vaikus maitina daugelis mamu ir dziaugiuosi kad mano vaikas per ta nelemta ad bent jau isvenge tokiu dalyku kaip visokios desreles, slapiankos visokie sausainiai ir kitas bevertis maistas, kad ir tas karves pienas, galima ir be jo gyvent tokiem maziukam sveikiem net nerekomenduoja o va darziuke pvz i visas koses ji deda(mes nesim savo gatavas kaip ir visa maisteli..). zodziu kaip ir jus visos bandau ieskoti pliusu beje mamos kurios tikincios o gal ir ne, ir kam dabar blogai -labai rekomenduoju malda, gal naivu kai kam pasirodys, bet...na tikrai labai rekomenduoju Papildyta:euphorbium ir mum labai geras, gal tikrai pabandykit? žinot aš aišku apie tokį maistą net nekalbu, manau nors mano vaikas ir būtų sveikas tikrai jis ilgai nesužinotų kas tai dešrelės, saldainiai, čipsai ir koka kola  ar dar kitas šlapštas. Manau tikrai reikia visoms pasimelsti už mūsų mažiukus
ausryta_aa
2010 04 08, 13:39
Sveikos mamytes:) QUOTE(jurhea @ 2010 04 08, 14:25) zinot o as pasiziuriu kuo sveikus vaikus maitina daugelis mamu ir dziaugiuosi kad mano vaikas per ta nelemta ad bent jau isvenge tokiu dalyku kaip visokios desreles, slapiankos visokie sausainiai ir kitas bevertis maistas, kad ir tas karves pienas, galima ir be jo gyvent tokiem maziukam sveikiem net nerekomenduoja o va darziuke pvz i visas koses ji deda(mes nesim savo gatavas kaip ir visa maisteli..). zodziu kaip ir jus visos bandau ieskoti pliusu euphorbium ir mum labai geras, gal tikrai pabandykit? QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 08, 14:29) žinot aš aišku apie tokį maistą net nekalbu, manau nors mano vaikas ir būtų sveikas tikrai jis ilgai nesužinotų kas tai dešrelės, saldainiai, čipsai ir koka kola  ar dar kitas šlapštas.  : Del vaistuku tai mum irgi gelbedavo euphorbium, umcarol ir viburcol zvakutes... Mamytes, norejau paklausti... Skaiciau , kad vienas is alergijos pozymiu yra ne tik odos berimai, AD ir pan, bet ir pilvo putimas. Mano sunuciui nuolat pucia pilva. Pvz nakti prabunda, verkia, kelia kojas i virsu, dujas leidzia... Aisku, kadangi galim valgyt tik zalios spalvos darzoves, o jos dauguma kopustines gimines, gal del to pucia.... Ir dar, tikrai akivaizdu, kai "sedim ant dietos" , maziaus oda , tfu tfu tfu, tikrai, grazesne, kunelis jau grazus, tik zandukai parausta karts nuo karto.. matyt is tos musu dietos vis tiek yra produktu , kurie kelia alergija...
QUOTE(Fedes @ 2010 04 08, 13:10) manau gydytoja mano, kad ventolinas jums taip nepagerina būklės. todėl ir siūlo ligoninę. jūs gal visdėlto jį pabandykit. tokiem mažiukams reikia labai mažos dozės, ir iš viso pradėti nuo dar labiau sumažintos, aš nebepamenu tiksliai,bet gal po du mililitrus gėrėm, o pradėjom nuo vieno triskart dienoj. nėra jis toks siaubas baubas, o praplečia bronchų kraujagysles ir leidžia lengviau kvėpuot. o nosį valykit nesustodami, kad nenueitų žemyn sloga. tai mum paskyre INHALIATORIU. Maziuke absoliuciai nedusta, nesuprantu, kam jai jo reik. Viena karta purskem, bet tik tiek- efekto jokio. QUOTE(jurhea @ 2010 04 08, 13:15) o umckalor lasiukai jums netinka? jie musu vienintelis issigelbejimas visada buna cia i nosi? bandyt reikes. Beje, tempa 37,8, Duok Die, kad krenta ir be paracetamolio. Siandien vakare bus jau trecia para su tempa.
QUOTE(plato @ 2010 04 08, 11:28)  Tikrai , ir kokių tik protų neprilenda. Čia su jum tai diskusija gali tęstis be galo be krašto. Nejaučiat jūs ,kad savo nuomonę jau neskleidžiat , o brukat. Nu bet vistiek,ką aš čia kalbu, koks gi ten mano protas , pagal jus  Matau, kad esate dar viena mama, kuri ateina i foruma konkuruoti ir issilieti. Bet as tikrai neturiu nei noro nei laiko su tokiomis kaip jus tampytis. As jums norejau gero, todel uzklausiau ar zinote Atoderm Po Zinc sudeti ir sintetiniu poveiki. Jei buciau zinojus, kad pulsite man irodineti priesingai ir plius dar uzsipulsite, kad neva linkiu jums blogo ir jus "isvis dar nepasiruosusi" tokiai informacijai, tai buciau is tolo jusu posta apejusi  . Siaip tai jeigu jus nepasiruosusi, tai nera ko viesoj erdvej ir rodytis tada. Negana to, kad aukoju savo laika sviesdama tokias kaip jus, bet dar tureciau ir psichologiniais paruosimais uzsiimineti? Aciu, bet cia jau psichiatru darbas - kreipkites i juos, jeigu jums blogai. Manes irgi niekas neparuosinejo, viena grazia diena emiau ir perskaiciau vienos mamos pateikta informacija apie sintetiniu emolientu zala ir nepuoliau nei jos kaltinti, nei neigti, kad tai netiesa. Apsvarciau sau tyliai, panarsiau interneta, susiradau daugiau informacijos ir mano galvoje nusvito. O jusiskej tai matau niekada nenusvis, bet man tai ne motais - jusu vaikas, jusu bedos. O del to, kad anot jusu as cia "teisiausia", tai pries ka as tureciau cia stengtis buti teisiausia? Esu teisi pries save, pries savo sazine ir prota, pries savo vaika, o pries ka dar tureciau buti? Pries jus? Pries kitas mamas? Man visiskai nesvarbu teisia jus mane laikot ar ne - nuo to nei mano nuomone, nei vaiko gydymo budai nepasikeis. O del savo nuomones brukimo  , tai yra zmoniu, kuriems ji naudinga ir padeda, o jus, kaip "nepasiruosusi", tai galit paprasciausiai apeiti mano postus. Galiu pamokyti kaip tai padaryti - uzeinat su pelyte ant slankiklio ir pavaziuojat zemyn prie jums patinkancio posto  - ir vsio - kliutis iveikta
QUOTE(rieduliukas @ 2010 04 08, 14:21) sakė visi tepaliukai/kremukai tinkami kai nesikaso o tik reikia drėkint, o jei labai kasosi tai cutivate+kremas mišinuku tuo tepliot manau pasiulys ta patį...
Jep, tą ir pasiūlė. Bet pasimečiau - dermatologo ir alergologės nuomonės ir rekomedacijos visai priešingos.  Bandysiu kol kas Grušausko pasiūlytą būdą. Po savaitės liepė apsilankyt, matysim kaip bus...
spensera1
2010 04 08, 15:20
mums lb gerai umckalor ir aflubin lašiukai. jokių reikcijų į juos nepastebėjau  vargšiukai sveikit  va mumis ir kosulys užpuolė, gerklytę mažiukui skauda, bet daugiau nieko rimčiau
mama siandien pas pediatre gi buvo, pamirso pasakyt, kad gydytoja sake, kad dabar turetu isberti maziuke, atseit tridiene karstine cia. argi ji su kosuliu buna??
QUOTE(ausru @ 2010 04 07, 22:43) Kiek kiek  . Lince, ar tu nesuklydai? O tai kaip jus dabar atrodot su tokiu IgE? Nesuklydau, 4915 ir met nežinau ką galvot. Tai reiškia įsijautrinimą, kaip suprantu, bet ką konkrečiai? Kai pamačiau negalėjau atsigaut.
admin*1
2010 04 08, 15:33
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|