Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Olkin
Sveikos!
Noriu pasidziaugti! Manoji siandien per nakti kelesi tik 2 kartus! thumbup.gif
Uzmigo puse 11 atsibudo apie 1 ir po to tik 6, na ir atsibudo apie 8. Super! Issimiegojau saldziai! wub.gif Zinau, kad tikrai nebutinai kita nakti bus tas pats. Bet dabar esu tikra, kad ir mano dukros miegas susinormalizuos. Viskam savas laikas! Ir tikrai nemaitinime krutime esme! wub.gif
Tikrai labai smagu! wub.gif
Bleirinka
QUOTE(ast_alaus @ 2010 04 11, 22:13)
O del 'papo' reikalavimo...tai TIK mamos ir vaikelio susitarimo reikalas.  mirksiukas.gif Pvz mano vaikai apskritai nezino tokio zodzio kaip 'p...s' o ir neplesydavo/ nepleso palaidiniu... Tai tik musu dvieju ramios artumo minutes.  wub.gif
*

o kaip iaiskinti vaikui kad to nedarytu?? tau gal zodis `papas` keiksmazodis,kad net vaikai jo nezino? hihihi.gif ir ar vaikas taves nepraso pieniuko? nerodo jokiu zenklu kad nori? nes manoji kai nori pasako arba kisa rankutes ax.gif
reda86
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 04 12, 00:53)
reda86, 4u.gif
Visada yra bent du pasirinkimo variantai  mirksiukas.gif
Kiekvienam savo, o nuomonė, požiūris, pasirinkimas ir t.t. gali keistis, gali nesikeist.
Elkis taip, kaip manai geriausia  4u.gif
*

QUOTE(ast_alaus @ 2010 04 12, 01:13)
Manau tavo poziuris, augant dukrytei, tikrai pasikeis  mirksiukas.gif

Maitinti krutimi yra taippat naudinga ir moteriai (ko nepasakysi apie mechanini nutraukinejima).  mirksiukas.gif

O del 'papo' reikalavimo...tai TIK mamos ir vaikelio susitarimo reikalas.  mirksiukas.gif Pvz mano vaikai apskritai nezino tokio zodzio kaip 'p...s' o ir neplesydavo/ nepleso palaidiniu... Tai tik musu dvieju ramios artumo minutes.  wub.gif
*

na tai tik mano nuomone ir as ja isakau. kas nori ir kaip nori tas ja ir priima arba nea. po truputi baigiu pati maitinti. tikrai tuo nesididziuju,nes norejau maitint iki puses metu,manau to pilnai uztenka tiek vaikuciui,tiek tuo labiau mamai.

QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 12, 12:33)
o kaip iaiskinti vaikui kad to nedarytu?? tau gal zodis `papas` keiksmazodis,kad net vaikai jo nezino? hihihi.gif ir ar vaikas taves nepraso pieniuko? nerodo jokiu zenklu kad nori? nes manoji kai nori pasako arba kisa rankutes  ax.gif
*

tai va,manau 2metu pupa nelabai supras kas ir kaip ir kodel dutent taip daryti negrazu. jeigu tai tik judvieju artumo minute,tai suprantu kad vakare vaikutis pries miega gali nurimti prie krutines... na bet kai lakstanti vaika vedasi kas tris valandas maitint.... na man tai tiesiog nepriimtina. o be to tai ir saves apsunkinimas.
Bleirinka
QUOTE(reda86 @ 2010 04 12, 10:22)
po truputi baigiu pati maitinti. tikrai tuo nesididziuju,nes norejau maitint iki puses metu,

na bet kai lakstanti vaika vedasi kas tris valandas maitint.... na man tai tiesiog nepriimtina. o be to tai ir saves apsunkinimas.
*

man rods kad tu ne i ta tema uzklydai hihihi.gif cia mes visos zindancios, o kaip suprantu tu jau nebe, o atejai pamokslaut cool.gif

manoji kad ir laksto,bet nereiskia kad kad 3 val.prasosi,lauke bunant turi idomesniu uzsiemimu nei kad ieskoti kruties mirksiukas.gif
ast_alaus
QUOTE(reda86 @ 2010 04 12, 11:22)
tikrai tuo nesididziuju,nes norejau maitint iki puses metu,manau to pilnai uztenka tiek vaikuciui,tiek tuo labiau mamai.

Tiesiog ziniu trukumas... Kita vertus pusmetis jau yra sis tas. smile.gif
Taciau tikrai taip - kiekviena gyvenam su savo nuomone ir ismanymu drinks_cheers.gif

Bleirinka, taip, vaikai parodo, kad nori MP, bet juk tai nebutinai keiksmazodziu biggrin.gif saukimas ar mamos palaidines draskymas.
(niu bet kaip as zaviuosi, kad jus visdar maitinates ax.gif rolleyes.gif ).
Bleirinka
QUOTE(ast_alaus @ 2010 04 12, 11:51)
Bleirinka, taip, vaikai parodo, kad nori MP, bet juk tai nebutinai keiksmazodziu  biggrin.gif  saukimas ar mamos palaidines draskymas.
(niu bet kaip as zaviuosi, kad jus visdar maitinates  ax.gif  rolleyes.gif ).
*

o koki jus zodi vartojat? lotuliukas.gif
dekui, turbut dar ilgai taip maitinimes, iki 2 tai drasiai istempsim, jei pati nores rolleyes.gif
astra1
Sveikos, mamytės. Auginu ir aš baisinę papinukę. Nors jai jau tuoj bus 1 m. 5 mėn., bet žindimas jai kol kas mėgstamiausias užsiėmimas doh.gif Kaip kai kurios mamytės rašė, kad maitina kas 3 val., tai man čia būtų pasaka, maniškė turbūt ir 1 val. neištempia. Jei tėtis namie, tai dar su juo truputį užsiima, na o jei tik aš viena tai košmaras doh.gif . Galvoju kad gert nori, tai kišu ir visokias arbatas, ir sultis, kažkiek pageria, bet nedaug, ir toliau mamą siurbia. Dabar geresni orai, tai stengiuosi daugiau su ja lauke pabūt, tai kol lauke gerai, o grįžus atsiima su kaupu. Kol manęs nemato nereikia, vyras su ja vienas svečiuose buvo, tai su vaikais pražaidė visą dieną ir nereikėjo, tik grįžo ir vėl prie manęs ir žyst. Naktį situacija irgi ne geresnė, keliasi n kartų ir aišku užmiega tik su papu burnoj. Nebežinau ir ką daryt, nutraukt dar nelabai norisi, visų pirma tikiu ta stebuklinga MP galia (kiek tame tiesos nežinau, bet pakol kas dukrytė rimčiau nesirgo, tfu tfu tfu), o antra labai nerimauju dėl nakties miego, nes jei negauna papo, tai išsibudina ir duodasi pusę nakties, bijau, kad dar daugiau neišsimiegosiu, bet tokia situacija kokia yra dabar irgi jau "rauna stoga". Taigi, norėčiau mamyčių patarimų ir gal kokių pastebėjimų, gal aš kažką blogai darau, gal reikėtų būti griežtesnei ir nepasiduoti jos tokiems dažniems reikalavimams...
mazute2008
QUOTE(astra1 @ 2010 04 12, 13:56)
Sveikos, mamytės. Auginu ir aš baisinę papinukę. Nors jai jau tuoj bus  1 m. 5 mėn., bet žindimas jai kol kas mėgstamiausias užsiėmimas  doh.gif Kaip kai kurios mamytės rašė, kad maitina kas 3 val., tai man čia būtų pasaka, maniškė turbūt ir 1 val. neištempia. Jei tėtis namie, tai dar su juo truputį užsiima, na o jei tik aš viena tai košmaras  doh.gif . Galvoju kad gert nori, tai kišu ir visokias arbatas, ir sultis, kažkiek pageria, bet nedaug, ir toliau mamą siurbia. Dabar geresni orai, tai stengiuosi daugiau su ja lauke pabūt, tai kol lauke gerai, o grįžus atsiima su kaupu. Kol manęs nemato nereikia, vyras su ja vienas svečiuose buvo, tai su vaikais pražaidė visą dieną ir nereikėjo, tik grįžo ir vėl prie manęs ir žyst. Naktį situacija irgi ne geresnė, keliasi n kartų ir aišku užmiega tik su papu burnoj. Nebežinau ir ką daryt, nutraukt dar nelabai norisi, visų pirma tikiu ta stebuklinga MP galia (kiek tame tiesos nežinau, bet pakol kas dukrytė rimčiau nesirgo, tfu tfu tfu), o antra labai nerimauju dėl nakties miego, nes jei negauna papo, tai išsibudina ir duodasi pusę nakties, bijau, kad dar daugiau neišsimiegosiu, bet tokia situacija kokia yra dabar irgi jau "rauna stoga". Taigi, norėčiau mamyčių patarimų ir gal kokių pastebėjimų, gal aš kažką blogai darau, gal reikėtų būti griežtesnei ir nepasiduoti jos tokiems dažniems reikalavimams...
*

Sveika, miela mamyte!
Visu pirma manu, kad jus viska gerai darote,jei jau nusprendete mazyle maitinti toliau. As ir auginu baisu papinuka ir papelis jam yra viskas smile.gif Nepasiduoda jokiem grieztumam jei pasakau, kad dbr papelio ne, bet pastebejau, kad lauke, kokioje kt viesoje vietoje, prie svetimu zmoniu jis nelabai ir pats drysta prasyti, o kai turi tikrai jam idomios veiklos, tai ji ir pamirsta. Esu skaiciusi, kad iki 2 met vaiko smegenys labai sparciai vystosi, todel tokio amziaus vaikai dazniau zinda nes nori atsijungti nuo intensyvios protine veiklos. galbut jum dbr kalasi dantys, mum kai kalasi dantys mane ir zinda n... kartu. vaikai dazniau zinda, kai mama labai del ko nors nerimauja, jie jusu nerima labai jauciu todel zysdami nori isitikinti, kad su jumis viskas gerai, kai kimba koks virusas, kai jiems nuobodu, kai daznai palikinejat kitu prieziurai. Visi vaikai skirtingi, net ir nuo gimimo vieni zinda kas 45 min, o kiti kas 3 val, vieni jau nuo menesio ismiega per nakti, o kiti nemiega gerai iki mokyklos. manau, jei jau pasiryzot mazyle maitinti iki 2met ar ilgiau, atsipalaiduokit, dziaukites, kad jai dar galit pasiulyti tai, kas jai geriausia, gal kai nurimsit del jos dazno zindimo, ji ir pati taip daznai neciulps. O del nakties, jei taip sunku tai pameginkti atpratinti nuo papelio, tegul miega su tete, iseikit i kita kambary, galbut jai tik tiek ir tereikes, kad suprastu-naktis skirta miegui. tokia mano nuomone! sekmes
Ateik
QUOTE(ast_alaus @ 2010 04 12, 00:13)
*

Mano VISI vaikučiai paprašydavo "noriu pienuko" ir be jokių drąskymųsi (čia kai jau vyresni, nei metų). Ir jokių valgymų pašaliniams matant.

Beje, vienas iš dvynių vėl atnaujino kasrytinį MP valgymą. Būdavo, kad kartą per savaitę dar pasiprašo, o dabar tai tapo jau kasrytiniu jo noru. Negaila, dudu, o ir nori nedaug, žino, kad broliukui reikia palikti. wub.gif bigsmile.gif
reda86
QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 12, 13:43)
man rods kad tu ne i ta tema uzklydai hihihi.gif cia mes visos zindancios, o kaip suprantu tu jau nebe, o atejai pamokslaut  cool.gif

*

as napamokslauju,o tik issakau savo nuomone. juk forumai ir yra tam reikalingi. ar ne? mirksiukas.gif
Bleirinka
QUOTE(reda86 @ 2010 04 13, 16:16)
as napamokslauju,o tik  issakau savo nuomone. juk forumai ir yra tam reikalingi. ar ne?  mirksiukas.gif
*

pasiakydama forumuos-perskaityk ju tema,tada reisk nuomone ir mes jau spresim ar i tema lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ast_alaus
QUOTE(Ateik @ 2010 04 13, 16:23)
Negaila, dudu, o ir nori nedaug, žino, kad broliukui reikia palikti.  wub.gif  bigsmile.gif
*

wub.gif

QUOTE(reda86 @ 2010 04 13, 17:16)
as napamokslauju,o tik  issakau savo nuomone. juk forumai ir yra tam reikalingi. ar ne?  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
As dar naiviai tikiuosi, kad galbut tavo nuomone siek tiek pasikeis (kartu su dukreles augimu). rolleyes.gif
reda86
QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 13, 20:58)
pasiakydama forumuos-perskaityk ju tema,tada reisk nuomone ir mes jau spresim ar i tema  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

turiu pilna teise pasisakyti ten kur noriu ir ka noriu,jei tai neizeidzia kito zmogaus. o izeistu tikiuosi nebuvo.

QUOTE(ast_alaus @ 2010 04 13, 21:22)
wub.gif
drinks_cheers.gif
As dar naiviai tikiuosi, kad galbut tavo nuomone siek tiek pasikeis (kartu su dukreles augimu).  rolleyes.gif
*

jei kam patogu,tai valio tegu ir iki 12metu maitina. juk tai kiekvienos mamos pasirinkimas. susikolste taip, kad nebeiseina ilgiau, bet jei pieno buciau turejus tai tycia tikrai nebuciau nutraukus maitinimo. drinks_cheers.gif
AusraR
QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 12, 11:33)
o kaip iaiskinti vaikui kad to nedarytu?? tau gal zodis `papas` keiksmazodis,kad net vaikai jo nezino? hihihi.gif ir ar vaikas taves nepraso pieniuko? nerodo jokiu zenklu kad nori? nes manoji kai nori pasako arba kisa rankutes  ax.gif
*

imi ir aiskini. O zodis papas, jeigu ka nepatinka tai reikia pasirinkti toki kuris patinka. Kaip tu ir visa seima vadins papukus taip ir vaikas vadins.
Mano vaikai praso pienuko, sako "papi", nes teveliui neisaiskinau kad kitaip vadintu doh.gif tai ir vaikai nusikopijavo. Bet mes esam sutare, kad pienuka valgom tik kai einam iegot. Tai jei kada diena papraso, pasakau kad papukas bus kai eisim liuli ir viskas, nebepraso. Zinoma, ne is karto sutiko su tokiom salygom. Buvo ir rubu plesimo, ir rekimo. Ismoko po trupuciuka.
As tai pasidziaugsiu kad savo papinuka baigiu ipratint uzmigt be papulio dantyse smile.gif
Parekdziau kelis vakarus, paskui atradau toki buda - ispeju is anksto. Pasakau kad dabar trupuciuka pavalgyk ir tada paleisi papuka ir miegosim. Tada dar karta ispeju. Tada sakau, dabar skaiciuosim iki dvieju ir tada paleisi ir miegosim. Jam kazkaip skaiciavimas imponuoja, o kadangi skaiciuot tik ik dvieju mokejo tai ir pasirinkau iki dvieju. Tai vaikas net iki triju ismoko skaiciuot kad tik ilgiau papuka paciulpt lotuliukas.gif Bet paskui paleidzia be jokiu kalbu thumbup.gif Dziaugiuosi, nes jau tas kabejimas vakarais po pusvalandi ir ilgiau man buvo kancia (kazkaip skaudziai jis zinda)
Bleirinka
QUOTE(AusraR @ 2010 04 15, 19:26)
Mano vaikai praso pienuko, sako "papi", nes teveliui neisaiskinau kad kitaip vadintu  doh.gif

Bet paskui paleidzia be jokiu kalbu  thumbup.gif Dziaugiuosi, nes jau tas kabejimas vakarais po pusvalandi ir ilgiau man buvo kancia (kazkaip skaudziai jis zinda)
*

manoji ir sako papi, nes tete ne lt, tai jis kie moka,tiek ir vaikas, nors ne kart sakiau Mb kad nesakyk taip,sakyk pienukas,bet yra kaip yra...

manoji skaiciuot dar nemoka,per maza ax.gif bet uzmiegant tiek ilgai nezindzia,per koki 10-15 min uzsimigdom,kartais greiciau,nes einant guliuko isgeria vandens pirma, o paskui einam guliuko su pienuku dantyse blush2.gif
AusraR
QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 15, 22:07)
manoji ir sako papi, nes tete ne lt, tai jis kie moka,tiek ir vaikas, nors ne kart sakiau Mb kad nesakyk taip,sakyk pienukas,bet yra kaip yra...

manoji skaiciuot dar nemoka,per maza  ax.gif bet uzmiegant tiek ilgai nezindzia,per koki 10-15 min uzsimigdom,kartais greiciau,nes einant guliuko isgeria vandens pirma, o paskui einam guliuko su pienuku dantyse  blush2.gif
*

na maniskiams 1 m 11 men beveik smile.gif skaiciu "du" zino jau nezinau nuo kada. Vienas pirmuju zodziu. Nezinau tik ar suvokia prasme g.gif Nesenai ismoko sakyt "vienas" ir "tys" bet sakau, nesu tikra ar suvokia prasme. Na "du" tai dabar jau tikrai suvokia, nes zino kad papukai pas mamyte du ir vaikuciai du lotuliukas.gif
Bleirinka
QUOTE(AusraR @ 2010 04 15, 20:16)
na maniskiams 1 m 11 men beveik smile.gif skaiciu "du" zino jau nezinau nuo kada. Vienas pirmuju zodziu. Nezinau tik ar suvokia prasme  g.gif  Nesenai ismoko sakyt "vienas" ir "tys" bet sakau, nesu tikra ar suvokia prasme. Na "du" tai dabar jau tikrai suvokia, nes zino kad papukai pas mamyte du ir vaikuciai du  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ast_alaus
QUOTE(reda86 @ 2010 04 14, 19:03)
susikolste taip, kad nebeiseina ilgiau, bet jei pieno buciau turejus tai tycia tikrai nebuciau nutraukus maitinimo.  drinks_cheers.gif
*

Pienas nesibaigia siaip sau, is niekur nieko mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Olkin
QUOTE(AusraR @ 2010 04 15, 21:26)
As tai pasidziaugsiu kad savo papinuka baigiu ipratint uzmigt be papulio dantyse smile.gif
Parekdziau kelis vakarus, paskui atradau toki buda - ispeju is anksto. Pasakau kad dabar trupuciuka pavalgyk ir tada paleisi papuka ir miegosim. Tada dar karta ispeju. Tada sakau, dabar skaiciuosim iki dvieju ir tada paleisi ir miegosim. Jam kazkaip skaiciavimas imponuoja, o kadangi skaiciuot tik ik dvieju mokejo tai ir pasirinkau iki dvieju. Tai vaikas net iki triju ismoko skaiciuot kad tik ilgiau papuka paciulpt  lotuliukas.gif Bet paskui paleidzia be jokiu kalbu  thumbup.gif Dziaugiuosi, nes jau tas kabejimas vakarais po pusvalandi ir ilgiau man buvo kancia (kazkaip skaudziai jis zinda)
*

Na sveikinu!
Stai ir tavo pavyko susitarti su vaikais! wub.gif O kaip su naktiniais kelinejimais?
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 04 16, 08:53)
O kaip su naktiniais kelinejimais?
*

cia dar klausimas ateiciai smile.gif dabar buvom savaite kaime, tai ten miega gerai. Keliasi po kokius du tris kartus tik. Vakar grizom namo, tai kelesi nezinau, po 10 kartu tai tikrai....teks matyt vaziuot i kaima gyvent smile.gif
mazute2008
Sveikos, mamos!
As noreciau suzinoti, ar ir kiti papinukai yra super labai prisirise prie mamu. Mano sunus visa diena praleidzia su manim, aisku, kai tetis grizta is darbo, pabuna su juo,pazaidzia,pazaidzia ir pabuna su mociutemis, kai manes salia nera, viskas ok, bet tik jei pasirodau as, jam daugiau nieko nereikia. Lauke nori viska daryti tik su manim, zaisti, piesti, jei tik siek tiek nutolsta, tuoj iesko manes, kambary ir vienas nepasilieka, einam kartu net i tualeta. As tikrai ji skatinu but savarankisku, padrasinu eiti prie kitu vaikuciu, bet jam as geriausia kompanija.Jei jau reikia ja daryti, tai jis man visada sako" mudu abudu" pazystu ir kitu mamu, kurios turi vyresnius ir dar zindomus vaikucius, bet jie atrodo savarankiskesni, drasesni? gal as cia be reikalo panikuoju, gal mano sunaus toks temperamentas, toks charakteris? Kaip mano kitos mamos? Aciu Mum greit 1,11men
Olkin
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 19, 14:05)
Sveikos, mamos!
As noreciau suzinoti, ar ir kiti papinukai yra super labai prisirise prie mamu. Mano sunus visa diena praleidzia su manim, aisku, kai tetis grizta is darbo, pabuna su juo,pazaidzia,pazaidzia ir pabuna su mociutemis, kai manes salia nera, viskas ok, bet tik jei pasirodau as, jam daugiau nieko nereikia. Lauke nori viska daryti tik su manim, zaisti, piesti, jei tik siek tiek nutolsta, tuoj iesko manes, kambary ir vienas nepasilieka, einam kartu net i tualeta. As tikrai ji skatinu but savarankisku, padrasinu eiti prie kitu vaikuciu, bet jam as geriausia kompanija.Jei jau reikia ja daryti, tai jis man visada sako" mudu abudu" pazystu ir kitu mamu, kurios turi vyresnius ir dar zindomus vaikucius, bet jie atrodo savarankiskesni, drasesni? gal as cia be reikalo panikuoju, gal mano sunaus toks temperamentas, toks charakteris? Kaip mano kitos mamos? Aciu Mum greit 1,11men
*

Maniske visai neprisirisusi. Nebent jai nera ka veikti. Tada reikia mamos. Bet jei yra kitu vaiku, tai mamos is esmes nereikia. Manes reikia, kai nera ka veikti ir reikia draugijos, arba reikia eiti miegoti. Na dar kai reikia paguosti.
Tai tavo vaikas ne del MP prisirises ir niekur taves nepaleidzia. Paprasciausiai toks yra smile.gif
mazute2008
QUOTE(Olkin @ 2010 04 19, 14:55)
Maniske visai neprisirisusi. Nebent jai nera ka veikti. Tada reikia mamos. Bet jei yra kitu vaiku, tai mamos is esmes nereikia. Manes reikia, kai nera ka veikti ir reikia draugijos, arba reikia eiti miegoti. Na dar kai reikia paguosti.
Tai tavo vaikas ne del MP prisirises ir niekur taves nepaleidzia. Paprasciausiai toks yra smile.gif
*

Aisku smile.gif Tik labai jau kartais sunku buna su tokiu mazyliu nes nepalaidzia niekur is savo akiracio. O gal berniukai yra labiau prisirise prie mamu nei mergaites? jiems mamu juk ilgiau ir reikia smile.gif Mum tai tikriausiai teks greitai atsisveikinti su mamos peneliu nes turiu rimtu sveikatos problemu, tik to pati nelabai noriu, matau, kaip maziui reikia pieniuko! Net nezinau, kaip visa tai padaryti, kad maziui tai butu kuo maziau skausmingesnis procesas g.gif
Košė-Malošė
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 19, 22:19)
Mum tai tikriausiai teks greitai atsisveikinti su mamos peneliu nes turiu rimtu sveikatos problemu, tik to pati nelabai noriu, matau, kaip maziui reikia pieniuko! Net nezinau, kaip visa tai padaryti, kad maziui tai butu kuo maziau skausmingesnis procesas g.gif
*

Daugeliu atvejų įmanoma suderint maitinimą mirksiukas.gif
Juk pati žinai, kad labai daug gali 4u.gif
O kalbant apie vaikus- visi skirtingi, ir dar daug aplinkybių įtakoja juos, pradedant nuo vystymosi įsčiose, o gal ir dar anksčiau, gimimo ir t.t.
Apie atjunkymą http://zindymas.blogas.lt/
Dabar džiaukis, nes kažin, kokias žinutes po 14metų rašysim mirksiukas.gif
Natuke
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 19, 13:05)
Sveikos, mamos!
*

Prisirišusi turi būti, tai yra gerai. Juk vis gi ir su seneliais pažaidžia. Su vaikais dar ypatingai nežais, per maža, o su mama turi "kontaktą", dėl to ir nori daryt viską kartu, juk tai gerai smile.gif

Vat manyškei su manim kartais būna nuobodu, kai neužsiemu ja o savo darau. Tai virtuvėj išbarsto druską, kruopas (vyresnėlis spintą atidaro o ji darbuojasi), paskutinį kartą kol ruošiau vaiką treniruotei čiuožykloje, pabėgo ir laksčiau po to per visas kavynes akropoly doh.gif tai geriau būtų prie manęs prisirišusi.

Bet šiaip, rašiau anksčiau apie Borisą, kai jis atsiskyrė - metukų atsisakė būti su auklėm - pakeitėm dvi - viena atsisakė būti, nes jis visą laiką klykdavo be petraukos, kitai pavyko jo dėmesį nukreipti, bet pačiai po dvėjų valandų sustreikavo širdys...

Po pusmečio laisvai liko pusvalandžiui su sese ir broliu vichy parko kambariuke. Dar po pusmečio - su auklė - verkdavo man išeinant o po to žaidė - auklės buvo dvi skirtingos visyškai svetimos moteryškės, kurios pradirbo po savaite, kol vyras buvo išvykęs. Dar po pusmečio, truputi daugiau išėjo į darželį. Neverčiau lankyt per prievartą, bet gana greitai priprato ir pasiliko dienos miegui, ejo tikrai neblogai.

Aniuta yra dar sunkesnis atvėjis - vyras mokėsi, ji buvo tik su manim visą laiką. Bet staigiai dabar nebeverkia kai išeinu iš namų - su šuniuku, į parduotuvę - galiu palikti ją trumpam su tėčiu, broliu arba net sese. Užvakar pirmą kartą palikau ją vaikų priežiuros kambary, pusvalandžiui, svetimoj aplinkoj, su svetima aukle, šalia buvo sesuo. Grįžau ji net nelabai manęs pasigedo smile.gif Auga tie vaikučiai, ir patys atsiskiria, tik reikia kartais labai švelniai paskatinti wub.gif ir nebijot, jeigu dar yra prisirišę - tai yra laikina wub.gif
AusraR
mano vaikas, ypac vienas, labai labai prie manes prisirises. Iki siol niekaip neuzmigdavo tik su papuku burnoj. Po gera pusvalandi praciulpdavo doh.gif jau cia pries tai rasiau, kad po trupuciuka ismokom uzmigt be papuko dantyse.
Negaliu atsidziaugt, o ir jis labai savimi didziuojasi lotuliukas.gif
Panasu kad suformavau refleksa vaikui lotuliukas.gif dabar net miegodamas padaro viska ko reikia smile.gif Darom taip - valgo valgo, tada as sakau "vienas, du trys" ir tada jis paleidzia papuka, isdidziai pasako "VA" ir visas patenkintas nusisuka ir miega lotuliukas.gif
Olkin
Na ir vel tylu smile.gif
As tada papasakosiu, kaip mums sekasi dabar. MP jau tikrai daug maziau riekalingas. Ypac, kai lauke praleidziame daug laiko. Net jau kelias naktis miegojo po 5-6 valandas be prabudimu. Tai mums didelis pasiekimas. Bet vis dar uzmiegam su MP ir diena ir nakti.
I darzeli eisime nuo pirmadienio. Tada gausis, kad greitu laiku dar maziau gaus mano vaikas MP. Be to, nuo birzelio ir as griztu i darba. Tai mano mazoji dukrele taps dar labiau savarankiskesne wub.gif
Is tikruju, tai nemanau, kad galutinai MP atsisakys greitu laiku. Bet, kad valgymu skaicius ryskiai sumazes, tai jau tikrai. Dziaugiuosi, kad subredo mano dukra dar iki darzelio. Tad nebus jai didelio streso darzelyej be MP.
Auga tie vaikai... wub.gif Juk tikrai greitai auga... wub.gif
letuciux
QUOTE(Natuke @ 2010 03 19, 18:18)
Pradžioje bandžiau maitinti vienu metu iš abėjų, bet po to pavargau, ir lėpdavau dideliam laukti, kol pavalgys mažoji. O po to jis valgė vieną - du kartus - kartą vidury nakties ir kartais iš ryto - jau buvo paprasčiau

Kai kas tokį "didvyriškumą" pavadintų apsileidimu ir tekėjimu pasrove. wink.gif  bet šiaip... negalėjau trečią kartą taip stresuoti dėl žindymo nutraukimo schmoll.gif
*

Sveikutės,
mes registruojamės kaip dar valgantys smile.gif Bet kaip ir sakai, iki kokio mėnesio dviejų atgal dar man pačiai būtų buvęs stresas nutraukti, o dabar liko tik vienas maitinimas rytais, taigi jau panašu, kad artėjam prie natūralios pabaigos. Anksčiau neįsivaizdavau, kad Jokūbas gali nevalgyti pienuko, db jau įsivaizduoju smile.gif
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 05 05, 13:51)
Na ir vel tylu smile.gif
As tada papasakosiu, kaip mums sekasi dabar. MP jau tikrai daug maziau riekalingas. Ypac, kai lauke praleidziame daug laiko. Net jau kelias naktis miegojo po 5-6 valandas be prabudimu. Tai mums didelis pasiekimas. Bet vis dar uzmiegam su MP ir diena ir nakti.
I darzeli eisime nuo pirmadienio. Tada gausis, kad greitu laiku dar maziau gaus mano vaikas MP. Be to, nuo birzelio ir as griztu i darba. Tai mano mazoji dukrele taps dar labiau savarankiskesne  wub.gif
Is tikruju, tai nemanau, kad galutinai MP atsisakys greitu laiku. Bet, kad valgymu skaicius ryskiai sumazes, tai jau tikrai. Dziaugiuosi, kad subredo mano dukra dar iki darzelio. Tad nebus jai didelio streso darzelyej be MP.
Auga tie vaikai...  wub.gif Juk tikrai greitai auga...  wub.gif
*

smagu smile.gif o maniskis vienas tai vis dar nelabai susitaiko su tuo kad maziau pieniuko....vis dar buna kad ima ir papraso...tiksliau reikalauja....neduodu, nes grieztai sau pasakiau, kad papukas tik pries miega ir miego metu. Nebegaliu jau kitaip....Bet siaip taip ismoko uzmigti be papuko burnoj. TIk pavalgo ir viskas, tada migdosi siaip guledamas. Mums tai nerealus pasiekimas smile.gif nors kartais dar papriestarauja, bet nenusileidziu smile.gif
Ateik
Na, vis sugrįžu, nest uriu vieną dvynį, kurs dar pienuko pasiprašo. Tiesa, ne kasryt nori, bet jei aš dar lovoj su mažiuku guliu, prisistato ir taip meiliai "mamyte, aš tave myliu, ar duosi man pienuko?" doh.gif Nu ir ką - duodu...
tiesiog mamytė
Sveikos, mamytės 4u.gif

QUOTE(Ateik @ 2010 05 06, 18:39)
Na, vis sugrįžu, nest uriu vieną dvynį, kurs dar pienuko pasiprašo. Tiesa, ne kasryt nori, bet jei aš dar lovoj su mažiuku guliu, prisistato ir taip meiliai "mamyte, aš tave myliu, ar duosi man pienuko?"  doh.gif Nu ir ką - duodu...
*

Niu kaip fainiai wub.gif , kaip gali neduoti, maži gudruoliai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(letuciux @ 2010 05 06, 02:06)
Sveikutės,
mes registruojamės kaip dar valgantys smile.gif Bet kaip ir sakai, iki kokio mėnesio dviejų atgal dar man pačiai būtų buvęs stresas nutraukti, o dabar liko tik vienas maitinimas rytais, taigi jau panašu, kad artėjam prie natūralios pabaigos. Anksčiau neįsivaizdavau, kad Jokūbas gali nevalgyti pienuko, db jau įsivaizduoju smile.gif
*

Pagalvojau: koks savarankiškas vaikutis, metukai greit bus, o jau artėjat prie natūralios pabaigos smile.gif, kad mums nors panašiai į tą pusę eitųsi blush2.gif , tik paskui žiūriu, kad Jokūbas... oi nežinau, nežinau ar tiek išlauksiu tos natūralios pabaigos biggrin.gif
maidala
na ir as cia savo nosi ikisiu. mano merginai tuoj 10 menesiu, MP valgom 6 kartus smile.gif maitinimo nezadu nutraukt, bet jau noretusi kad reciau valgytu, mastau kad dabar lauke ne tik miegosim bet ir zaisim daugiau, tai gal uzsiimant idomesne veikla ir to papuko maziau reikes g.gif lotuliukas.gif
vikusedo
Sveikos mamytės 4u.gif Vis aplenkdavau jūsų temą, bet jau paaugom, ir skaitau savo žinduklę prie vyresnių ax.gif Kaip ir dauguma, mano mažoji yra mamos "liemenukas", galėtų visą naktį prakabėti, pienas jai yra viskas.... Tik va tas naktinis kėlimasis mum įdomus....Iki 6 mėn išmiegodavo visą naktį, nuo 6 mėn pradėjo keltis ir labai dažnai doh.gif šiuo metu tiksliai nežinau kiek keliamės per naktį, nes ryte pabundu, ir nepamenu kada naktį ją parsinešiau į lovą, kiek kartų kėlėmės doh.gif vien žo galvoju kad kartais aš ją miegodama parsinešu, nors ji gal tik pasimuisto, ar pan. kaip man db pabusti naktį? kas patars? g.gif
AusraR
QUOTE(vikusedo @ 2010 05 11, 00:29)
Sveikos mamytės  4u.gif  Vis aplenkdavau jūsų temą, bet jau paaugom, ir skaitau savo žinduklę prie vyresnių  ax.gif  Kaip ir dauguma, mano mažoji yra mamos "liemenukas", galėtų visą naktį prakabėti, pienas jai yra viskas.... Tik va tas naktinis kėlimasis mum įdomus....Iki 6 mėn išmiegodavo visą naktį, nuo 6 mėn pradėjo keltis ir labai dažnai  doh.gif  šiuo metu tiksliai nežinau kiek keliamės per naktį, nes ryte pabundu, ir nepamenu kada naktį ją parsinešiau į lovą, kiek kartų kėlėmės  doh.gif  vien žo galvoju kad kartais aš ją miegodama parsinešu, nors ji gal tik pasimuisto, ar pan. kaip man db pabusti naktį? kas patars?  g.gif
*

o kam tau vargintis? Pasiguldyk tu ja prie saves is karto ir miegokit visi sau laimingi.
Uzaugs - pati iseis pas bernus tongue.gif
Mes iki siol miegam keturiese (dvyniai), nors va jau du metukai ant nosies smile.gif O treciojo gimtadienio proga dovanosim lovas smile.gif
Buciau turbut jau nuprotejus jei dar rektu kazkur eit kazka parsinest nakti smile.gif tik pirmas dvi savaites kilnojausi. Greit supratau kad taip ilgai netempsiu smile.gif Nors pries nestuma sakiau - nu jau AS su vaikais miegot !! NIEKADA!! O va se tau smile.gif
Deganti
QUOTE(maidala @ 2010 05 07, 21:34)
na ir as cia savo nosi ikisiu. mano merginai tuoj 10 menesiu, MP valgom 6 kartus smile.gif maitinimo nezadu nutraukt, bet jau noretusi kad reciau valgytu, mastau kad dabar lauke ne tik miegosim bet ir zaisim daugiau, tai gal uzsiimant idomesne veikla ir to papuko maziau reikes g.gif  lotuliukas.gif
*

oi oi zinokit, mano vaikas maziausiia matyt valge MP kartais skaiciuojant iki 6 men, kuo toliau, tuo daugiau, dabar auginam dantukus, esam is tu velyvuju - pirmuju sulaukem tik metu ir 4 men, tai valgo melejona kartu MP tiek diena, tiek nakti, MP veikia kaip nuskausminamieji 4u.gif
vikusedo
QUOTE(AusraR @ 2010 05 13, 19:51)
o kam tau vargintis? Pasiguldyk tu ja prie saves is karto ir miegokit visi sau laimingi.
Uzaugs - pati iseis pas bernus tongue.gif
Mes iki siol miegam keturiese (dvyniai), nors va jau du metukai ant nosies smile.gif O treciojo gimtadienio proga dovanosim lovas smile.gif
Buciau turbut jau nuprotejus jei dar rektu kazkur eit kazka parsinest nakti smile.gif tik pirmas dvi savaites kilnojausi. Greit supratau kad taip ilgai netempsiu smile.gif Nors pries nestuma sakiau - nu jau AS su vaikais miegot !! NIEKADA!! O va se tau smile.gif
*

tai kad mum jau vietos trim maža. Ji miega skersa, jei miega su mumis, aš dar aš... bet tetis vargsta. lepa jam ant galvos per miegus, man jo gaila, nori jis išsimiegoti, juk jam ir į darbą. Šią nakt dukrytė išmiegojo visą naktį be mp biggrin.gif čia mum didžiulis pasisekimas 4u.gif ryte su MB nustebom , kai radom ją savo lovelėj bemiegančia, o ne su mumis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bleirinka
QUOTE(vikusedo @ 2010 05 15, 10:28)
tai kad mum jau vietos trim maža. Ji miega skersa, jei miega su mumis, aš dar aš... bet tetis vargsta. lepa jam ant galvos per miegus, man jo gaila, nori jis išsimiegoti, juk jam ir į darbą.  Šią nakt dukrytė išmiegojo visą naktį be mp  biggrin.gif  čia mum didžiulis pasisekimas  4u.gif  ryte su MB nustebom , kai radom ją savo lovelėj bemiegančia, o ne su mumis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

musiske ir paryciais isiritinus pa smus lenda arciau tecio miegot, o as gera tik kojom jos ant pilvo sildyt lotuliukas.gif su MP labai draugauja dar, kad net skauda nuo jos pastovaus zindymo doh.gif
mazute2008
Sveikos mamos!
Mes pries kelias dienas gryzom is sauletos Turkijos. ispudziai patys geriausi, bet tikriausiai tik man nes sugryzusi suzinojau, kad mano vyras kelioneje pavargo nes jam sunku buvo su vaiku! man buvimas su mazyliu - kasdienybe ir visi jo kapriziukai neveda taip is pusiausvyros, o vyrui tai virto issukiu! namie jis kazkaip su mazyliu lengvai susitardavo, o kelioneje jiem kazkaip nelabai sekesi, pastebejau, kad jis net lengvai uzsiusdavo ant mazylio, ko seniau net nebudavo!
Mes jau kaip ir buvom atprate uzmigti nakciai su papeliu, bet kelioneje vel sugryzom prie migdymosi su papeliu nes is po dienos ispudziu niekaip negaledavo uzmigti be papelio. O ir siaip keliones metu dazniau jo prase, pasidare neramesnis, pradejo dazniau kaprizintis. Beto keliones gale suslogavom tai jau tada ciulpe papeli kas pusvalandi, bet kt diena jautesi zymiai geriau, taigi manau, kad pienelis jam tikrai padejo.
Noriu paklausti mamu,ar jusu mazyliai ir keliones metu pasidarydavo irzlesni? Mes ir dbr gryze nerandam sau vietos, dazniau praso papelio, vis lipa man ant ranku, su teciu is vis nebenori jokiu reikalu verysad.gif kazkaip neramina mane tokia jo busena, tai ir maitinimo jau tikrai negaliu sumazinti nes tada labai ima nervintis. O jau planavau baigti maitinima nes man paciai reikia gydytis, o ir manau, kad mazylis jau pakankamai didelis-gali gyventi ir be mp. Tik jauciu, kad cia as taip galvoju, o mano sunui dbr papelio dar labiau reikia?
Eureka
Savo vyresnėlį dažnai į keliones imdavau, tačiau kelionės metu ar po kelionės išskirtinio dėmesio nepastebėdavau. Va, kai pratinomės prie darželio, kai vieną kartą palikau pusdieniui ten, tai grįžus namo jaunuolis nenulipo man nuo rankų kokias 2 valandas, reikalavo dėmesio.
Natuke
QUOTE(Eureka @ 2010 05 27, 16:11)
Savo vyresnėlį dažnai į keliones imdavau, tačiau kelionės metu ar po kelionės išskirtinio dėmesio nepastebėdavau. Va, kai pratinomės prie darželio, kai vieną kartą palikau pusdieniui ten, tai grįžus namo jaunuolis nenulipo man nuo rankų kokias 2 valandas, reikalavo dėmesio.
*

po atsiskirimo visada taip smile.gif
bim-bam
Sveikos 4u.gif

nors mano mazius dar tikriausiai nesiskaito vyresnis vaikas (o juk tema vyresnius vaikelius zindancioms mamoms), bet paskatinet jusu pokalbius labai idomu 4u.gif

mane kartais vyras spaudzia bandyt nutraukt maitinima, sako, jau didelis vaikas ir del to labai skaudu (kad nesutariam del tokiu dalyku), bet dideliu nesutarimu, zinoma, nera, tik karts nuo karto uzsimena, kad jau reiketu atpratint nuo pienuko...o man (atrodo, jog ir mazyliui) to visiskai nesinori dar schmoll.gif tiesa, daug kas MP prikisa kelinejimasi naktimis. bet man tas irgi nesunku, nes mazius miega su mumis wub.gif

pasikaicius jusu pokalbius (tiesa, dar tik kelis sios temos puslapius perksiaciau), kazkaip uztikrinciau jauciuos ax.gif
ast_alaus
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 09, 23:27)
o man (atrodo, jog ir mazyliui) to visiskai nesinori dar  schmoll.gif  tiesa, daug kas MP prikisa kelinejimasi naktimis. bet man tas irgi nesunku, nes mazius miega su mumis  wub.gif

pasikaicius jusu pokalbius (tiesa, dar tik kelis sios temos puslapius perksiaciau), kazkaip uztikrinciau jauciuos  ax.gif
*

4u.gif 4u.gif Vyrui rask tinkamos literaturos paskaityti, manau tikrai supras. mirksiukas.gif
bim-bam
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 09, 23:14)
4u.gif  4u.gif  Vyrui rask tinkamos literaturos paskaityti, manau tikrai supras.  mirksiukas.gif
*

davus as jam ir paskaityt ir pati skaicius garsiai, realiai supranta, kad naudinga, gerai ir pan. bet kazkodel vis karts nuo karto vis tiek iskyla tokios mintys jam doh.gif bet kartu visada priduria, kad vis tiek darysiu taip, kaip vaikui bus geriausia smile.gif nors tai nera nesutarimai, bet vis tiek kartais nesmagu, noretusi visapusisko palaikymo kad ir kas benutiktu smile.gif
Olkin
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 10, 00:27)
Sveikos  4u.gif

nors mano mazius dar tikriausiai nesiskaito vyresnis vaikas (o juk tema vyresnius vaikelius zindancioms mamoms), bet paskatinet jusu pokalbius labai idomu  4u.gif

mane kartais vyras spaudzia bandyt nutraukt maitinima, sako, jau didelis vaikas ir del to labai skaudu (kad nesutariam del tokiu dalyku), bet dideliu nesutarimu, zinoma, nera, tik karts nuo karto uzsimena, kad jau reiketu atpratint nuo pienuko...o man (atrodo, jog ir mazyliui) to visiskai nesinori dar  schmoll.gif  tiesa, daug kas MP prikisa kelinejimasi naktimis. bet man tas irgi nesunku, nes mazius miega su mumis  wub.gif

pasikaicius jusu pokalbius (tiesa, dar tik kelis sios temos puslapius perksiaciau), kazkaip uztikrinciau jauciuos  ax.gif
*

Saunuole!
Daryk taip, kaip manai yra teisinga.
Mano vyras nebuvo pries, bet kazkur kai dukrai buvo metai, pasake, kad jai jau dabar neatpratinai, tai maitinsi iki mokyklos, nes ji savo dziaugsmo samoningai nepaleis. Dabar dukrai 2 metukai. Lankome darzeli. Valgo MP tik kokius 5-6 kartus per diena. Didziausia dalis nakti. Tai paleidzia po truputi. wub.gif Gyvenimas keiciasi, keiciasi ir vaiko poreikiai. Tai jei jautiesi gerai, tikrai maitink 4u.gif
jurda
Aciu už patarimus,mamos. L.nusiraminau. Jau maniau, kad tik manasis taip dažnai reikalauja mano pieno, nes duodu tada, kada jis pageidauja, o jau poryt jam metukai 4u.gif
Aronia
Man dar anksti rasineti i si skyreli, bet kaip smagu skaityti apie tokius ypatingus rysius tarp mamos ir vaiko wub.gif Is tiesu, zindymas vienas graziausiu dalyku pasaulyje wub.gif Paskaicius, kad mamytes net darzelinukus pacios maitina man ramiau darosi. Itariu, kad manes tas pats laukia. Mes jau pradejome koses valgyti ir misinuka mano vaikiukas labai megsta, bet nuo papuko NE KARTO nera atsisakes. Reikalas tas, kad krutis jam darosi ne tiek maistas, bet ir nusiraminimo priemone. Zaidzia, sliauzioja, pavargsta, pasidaro irzlus, ir tada vienintelis budas nusiraminti, uzsnusti - krutis. Zodziu, as mama-soske biggrin.gif

Ta proga paklausiu patyrusiu mamyciu blush2.gif Ar nebuna diena per pilnos, skausmingos krutys, kai maziukas diena praleidzia pvz. darzelyje ir nevalgo, o kruti istustina tik vakare, nakti ir ryte?
bim-bam
QUOTE(Olkin @ 2010 06 10, 06:27)
Saunuole!
Daryk taip, kaip manai yra teisinga.
Mano vyras nebuvo pries, bet kazkur kai dukrai buvo metai, pasake, kad jai jau dabar neatpratinai, tai maitinsi iki mokyklos, nes ji savo dziaugsmo samoningai nepaleis. Dabar dukrai 2 metukai. Lankome darzeli. Valgo MP tik kokius 5-6 kartus per diena. Didziausia dalis nakti. Tai paleidzia po truputi. wub.gif  Gyvenimas keiciasi, keiciasi ir vaiko poreikiai. Tai jei jautiesi gerai, tikrai maitink  4u.gif
*

zinoma, jauciuos gerai wub.gif drinks_cheers.gif
mano vyrui kaip uzplaukia debesiukas koks hihihi.gif siaip tai dziaugiasi, kad vaikas mamos piena valgo ir kitiems sako, va kaip gerai, bet matyt kartais nuskriaustas pasijaucia del demesio doh.gif

maniskis valgo daugiausia naktim - nakti keliasi kokius 3-5 kartus, vakare pries uzmiegant pavalgo, diena pries uzmiegant ir ryte.kazkaip kruties nereikalauja bet kada, visada mazdaug vienodu metu valgo, nors maitinau pagal poreiki visada, ne pagal grafika, bet kazkaip savaime susideliojo toks kaip ir rezimas smile.gif

dabar sveciuojames Jav, tai atradau toki saunu zurnala apie motinyste, naturalu vaiku auginima ir pan. ten tiek daug istoriju, nuotrauku zindanciu mamu, tai taip grazu ziuret wub.gif toks geras jausmas zindyt savo vaikuti wub.gif wub.gif
ast_alaus
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 10, 18:16)
dabar sveciuojames Jav, tai atradau toki saunu zurnala apie motinyste, naturalu vaiku auginima ir pan. ten tiek daug istoriju, nuotrauku zindanciu mamu, tai taip grazu ziuret  wub.gif  toks geras jausmas zindyt savo vaikuti  wub.gif  wub.gif
*

wub.gif wub.gif
Dziugiu, kad Amerika sioje srityje pradeda atsipeiketi thumbup.gif thumbup.gif
bim-bam
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 10, 18:25)
wub.gif  wub.gif
Dziugiu, kad Amerika sioje srityje pradeda atsipeiketi  thumbup.gif  thumbup.gif
*

apksritai tas zurnalas (Mothering) labai ikvepia - zindymui, vaiku nesiojimui, prieraisiai tevystei ir pan. smagu zinot, kad tiek daug bendraminciu yra visur pasaulyje wub.gif
Natuke
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 10, 20:42)
apksritai tas zurnalas (Mothering) labai ikvepia - zindymui, vaiku nesiojimui, prieraisiai tevystei ir pan. smagu zinot, kad tiek daug bendraminciu yra visur pasaulyje  wub.gif
*

amerikoje tai egzistuoja daug ilgiau negu pas mus wink.gif tik gal ta mažuma yra ne labai matoma, tačiau būtent JAV mamos maitina iki šešių - aštuonių metų...
O žindymą labai neblogai išmano med darbuotojos - seselės, akušerės. ir padėda TEISINGAI. Plius gimdymas namuose nebeekstremalas, nes yra kvalifikuotu pagalbininkių, kurios glaudžiai bendradarbiauja su ligoninėm ir gali išrašyt būtinus gimimo dokumentus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.