Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Luttuke
BUvom pas vaiko daktare. Mano maziukas is nevalgiuku tarpo, esam tureje daug bedu su pilvuku, dabar dar tik 9 kg tesveria, tai teko pas daktarus pavaikscioti nemazai. Paklausiau apie budus kelti vaikui apetita, o daktare pradejo apie tai, kad paleisciau vaika, tipo duociau daugiau savarankiskumo (nors realiai cia vaikas manes paleisti nenori per dienas), tipo atjunko vaikas nuo kruties ir jau didelis (ir dar bent kelis kartus ta pakartojo - nezinau is kur ji tai istrauke), bet kazkaip nepriestaravau, nieko nesakiau, nepradejau gincytis (jau buvom prisigincije del to, kad atsisakiau skiepo). Kazkokia nesamone gaunasi... Pries tai vasara daktare buvo liepusi rudeni nutraukti maitinima, nes tipo del to vaikui pilva pucia, nes mano pienas jam netinka (apie tai buvau jau rasiusi seniau ir jusu patarimu deka visiskai tvirtai apsisprendziau to nedaryti).
Dabar mastau ar sakyti kita karta, kad dar maitinu mp, ar tiesiog nutyleti del sventos ramybes..?
Bespalvė
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 04, 23:21)
BUvom pas vaiko daktare. Mano maziukas is nevalgiuku tarpo, esam tureje daug  bedu su pilvuku, dabar dar tik 9 kg tesveria, tai teko pas daktarus pavaikscioti nemazai. Paklausiau apie budus kelti vaikui apetita, o daktare pradejo apie tai, kad paleisciau vaika, tipo duociau daugiau savarankiskumo (nors realiai cia vaikas manes paleisti nenori per dienas), tipo atjunko vaikas nuo kruties ir jau didelis (ir dar bent kelis kartus ta pakartojo - nezinau is kur ji tai istrauke), bet kazkaip nepriestaravau, nieko nesakiau, nepradejau gincytis (jau buvom prisigincije del to, kad atsisakiau skiepo). Kazkokia nesamone gaunasi... Pries tai vasara daktare buvo liepusi rudeni nutraukti maitinima, nes tipo del to vaikui pilva pucia, nes mano pienas jam netinka (apie tai buvau jau rasiusi seniau ir jusu patarimu deka visiskai tvirtai apsisprendziau to nedaryti).
Dabar mastau ar sakyti kita karta, kad dar maitinu mp, ar tiesiog nutyleti del sventos ramybes..?
*

Nu, bet kaip baisu, kai gydytojos tokia nekompetencija demonstruoja. Reiketu surinkt tokiu buri ir i priverstine stazuote issiust, ne kiktaip!
Jau net man skaudu del taves.
O taviskis blogai jauciasi? Jei vien tik del svorio, tai nesijaudink, yra cia mamyciu vyresnius ir dar lengvesnius vaikucius auginanciu.
Zinai, maniskiai irgi apie 9 kg sveria (nes ta pacia diena gime lotuliukas.gif ), bet yra judrus, stiprus. Tiesa sakant, man kartais atrodo, kad jie ir gyvi vien MP. O kita maista palaiko burnoj ir isspjauna.
O daktare, jei kita karta pasakysi, kad maitini, apkaltins tave, kad kenki savo vaikui. O jei pasakysi, kad nebemaitini, tai ziurek, visokiu tyrimu gali paskirti, maisto papildu israsyti.
Jei man taip nutiktu, sakyciau, kad nebemaitinu.
Bet gal tu paieskok kitos daktares g.gif
Eureka
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 04, 23:21)
BUvom pas vaiko daktare. Mano maziukas is nevalgiuku tarpo, esam tureje daug  bedu su pilvuku, dabar dar tik 9 kg tesveria, tai teko pas daktarus pavaikscioti nemazai. Paklausiau apie budus kelti vaikui apetita, o daktare pradejo apie tai, kad paleisciau vaika, tipo duociau daugiau savarankiskumo (nors realiai cia vaikas manes paleisti nenori per dienas), tipo atjunko vaikas nuo kruties ir jau didelis (ir dar bent kelis kartus ta pakartojo - nezinau is kur ji tai istrauke), bet kazkaip nepriestaravau, nieko nesakiau, nepradejau gincytis (jau buvom prisigincije del to, kad atsisakiau skiepo). Kazkokia nesamone gaunasi... Pries tai vasara daktare buvo liepusi rudeni nutraukti maitinima, nes tipo del to vaikui pilva pucia, nes mano pienas jam netinka (apie tai buvau jau rasiusi seniau ir jusu patarimu deka visiskai tvirtai apsisprendziau to nedaryti).
*

Vat jau seniai man "įkritote" dėl sūnelio bėdų, tad nutariau įsiterpti. O jūs tik valstybinėje poliklinikoje lankotės? Aš siūlyčiau apsilankyti privačiai, kad ir medicinos diagnostikos centre Grybo g. Ten aš savo vyresnėlį vedžiau dėl nesibaigiančio kosulio. Ir gerai, kad nuvedžiau, nes poliklinikos gydytojos būtų jį nugydžiusios, nesuprato kosulio priežasties. Aš labai džiaugiuosi, kad mums pasisekė patekti pas doc. Dumčių. Tai malonus žmogus, labai viską detaliai išklausinėja. Gali klausti, ar vis dar maitinate, bet tik tam, kad išsiaiškinti diagnozę. Ten brangu aišku, bet apsimoka. 4u.gif
žydrynė
Mano mažės gyd irgi nežino,kad vis dar valgom MP biggrin.gif .Buvom pas ją paskutinį kartą 18mėn ir sakė,kad daugiau lankytis nebereikės,tai ir ačiū D,nebent susirgsim(o sirgti mes nesergam tfu tfu tfu).
Bet kokia pas mus gydytojų nekompetencija doh.gif ,jei tik kūdikis ,kad ir kelių mėnesių,mažai priauga svorio ar pilvą skauda,iš kart MP kaltina doh.gif ir bruka mišinį,po ko dažniausiai situacija visiškai nepasikeičia.Nori sukabinti visus ant vieno kurpaliaus,vaiko svoris juk individualus dalykas,jeigu genetiškai nulemtas smulkus jo sudėjimas,tai toks ir bus.
Eureka
QUOTE(žydrynė @ 2010 10 05, 08:49)
Bet kokia pas mus gydytojų nekompetencija doh.gif ,jei tik kūdikis ,kad ir kelių mėnesių,mažai priauga svorio ar pilvą skauda,iš kart MP kaltina doh.gif  ir bruka mišinį
*

Na, man pasisekė, mano gydytoja mišinio nebruko, nes mano jaunėlis kūdikystėje labai daug priaugdavo. O vat pilvą pūsdavo jam, nors aš labai rinkausi maistą. Tai mišinio man tikrai nerekomendavo, o kitus lašus nuo pilvo pūtimo. Beje, jie nepadėjo, o pilvo pūtimas po kurio laiko praėjo. Gal išaugo?
AusraR
QUOTE(IsaDora* @ 2010 10 03, 17:39)
JaunasMamukas,

Net nežinau ką ir patarti. Tikriausiai negyvenčiau su tokiu vyru  unsure.gif užuojauta. Bet neatimk iš savo vaiko tai, kas jam brangiausia....  wub.gif
*

o ka darytum? smile.gif
IsaDora*
QUOTE(AusraR @ 2010 10 05, 10:22)
o ka darytum? smile.gif

Taigi sakau negyvenčiau tongue.gif
O ką, be vyrų neįmanoma? biggrin.gif
Net nežinau, turbūt tokie vyro įdomūs prieštaravimai turėjo jau ir ankščiau išryškėti...
AusraR
QUOTE(IsaDora* @ 2010 10 05, 12:01)
Taigi sakau negyvenčiau  tongue.gif
O ką, be vyrų neįmanoma?  biggrin.gif
*

mums imanoma, vaikams manau kad ne.
Zinoma ir jiems imanoma, bet tikrai tai ne geriausias variantas ir pries priimant sprendima reikia laaaaabai gerai apgalvoti. Tiesiog dabar isgyvenu panasius svarstymus (priezastys gerokai rimtesnes nei vyro nepritarimas zindymui) ir kad ir kaip tas vyras mane knistu, vistiek nusprendziau is visu jegu bandyti saugoti santuoka.....
Eureka
Oi, o dėl anytų, taigi močiučių va toks straipsniukas http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/m...s.d?id=37122095 biggrin.gif
spengla
Labas, mamukai,

vis už kadro paskaitinėju šią temą- na, pagal aplinkinių požiūrį aš irgi jau prie žindančių vyresnį vaiką, nors pagal mane, mano mergaitė dar labai labai maža- 14mėn.
Norėčiau pasisakyti apie gyd.- mes lankomės privačiame kabinete. Atrodė, jog gydytojos ten labai šaunios, profesionalios ir kompetetingos. Deja schmoll.gif . Jau kelis kartus girdėjau patarimą, kad būtų labai gerai, "jei su paukščiais išskristų ir pienukas doh.gif " (argi profesionalu patarti taip nutraukti žindymą? rudenį, prieš virusų metą, kai vaikui dygsta dantys doh.gif ), "po metų laiko vaiką žindyti yra visai nenaudinga, o tik mamos užgaida" (čia ėjau konsultuotis dėl savęs, nes vienu metu jaučiausi vis nuvargusi, stigo jėgų. Teko išklausyti moralą...) Taigi, nenoriu būti kategoriška, bet jaučiuosi baisiai nesmagiai ir galvoju, gal būtų ne pro šalį neskubant pasiieškoti kito pediatro ax.gif . Mano mergaitė išskyrus tridienę karštinę nėra niekuo sirgusi, bet, galvoju, jei kada reikės TIKROS gyd. konsultacijos, aš tikrai negalėsiu pasitikėti gydytoju, kuriam turiu meluoti ar nutylėti apie vaiko žindymą.
Ir iš viso, man be galo keista, jei sutartinai yra tvirtinama ir pripažįstama apie žindymo naudą iki 2 metų, kodėl vaikų gydytojai, negali tuo pasidomėti.
Gražaus auksinio rudens smile.gif
Luttuke
QUOTE(Juknele @ 2010 10 05, 00:32)
Nu, bet kaip baisu, kai gydytojos tokia nekompetencija demonstruoja. Reiketu surinkt tokiu buri ir i priverstine stazuote issiust, ne kiktaip!
Jau net man skaudu del taves.
O taviskis blogai jauciasi? Jei vien tik del svorio, tai nesijaudink, yra cia mamyciu vyresnius ir dar lengvesnius vaikucius auginanciu.
Zinai, maniskiai irgi apie 9 kg sveria (nes ta pacia diena gime  lotuliukas.gif ), bet yra judrus, stiprus. Tiesa sakant, man kartais atrodo, kad jie ir gyvi vien MP. O kita maista palaiko burnoj ir isspjauna.
O daktare, jei kita karta pasakysi, kad maitini, apkaltins tave, kad kenki savo vaikui. O jei pasakysi, kad nebemaitini, tai ziurek, visokiu tyrimu gali paskirti, maisto papildu israsyti.
Jei man taip nutiktu, sakyciau, kad nebemaitinu.
Bet gal tu paieskok kitos daktares  g.gif
*

Ne vien tik del svorio. Tiesiog, vaikas labai daug verkia, matosi, kad kazkas ne taip, su virskinimu problemos, vis dar papucia pilvuka. Dabar jau, kaip ir gereja viskas, bet mazas buvo silpnokas, zemas raumenuku tonusas, tiesa, hemoglobinas zemas (vos virs 100, del to aiskisimes su hematologhu). Tyrimu jau prisidarem, vitaminus geriam, o siaip isskyrus kraujo tyrimus nieko blogo nerado.

Papildyta:
QUOTE(Eureka @ 2010 10 05, 08:48)
Vat jau seniai man "įkritote" dėl sūnelio bėdų, tad nutariau įsiterpti.  O jūs tik valstybinėje poliklinikoje lankotės? Aš siūlyčiau apsilankyti privačiai, kad ir medicinos diagnostikos centre Grybo g.  Ten aš savo vyresnėlį vedžiau dėl nesibaigiančio kosulio. Ir gerai, kad nuvedžiau, nes poliklinikos gydytojos būtų jį nugydžiusios, nesuprato kosulio priežasties. Aš labai džiaugiuosi, kad mums pasisekė patekti pas doc. Dumčių. Tai malonus žmogus, labai viską detaliai išklausinėja. Gali klausti, ar vis dar maitinate, bet tik tam, kad išsiaiškinti diagnozę. Ten brangu aišku, bet apsimoka.  4u.gif
*

Tai vat, kad ne valstybineje... Ir privaciai keleta tyrimuku daremes del virskinimo, fermentu, alergiju - viskas norma. Siaip daktare puse velnio, bet "seno kirpimo"... Visgi matyt nesakysiu, kad maitinu, nes jei dar suzinotu, kad naktim vaikas valgo - butu blogai (mes paprastai einam su vyru, o jis daktares paprotinimu klauso... doh.gif
Bleirinka
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 05, 13:14)
mes paprastai einam su vyru, o jis daktares paprotinimu klauso... doh.gif
*

nebesivesk vyro hihihi.gif maziau girdes-maziau bumbes wink.gif

laba diena 4u.gif paskaitau,pasidziaugiu ir toliau maitinu,nors jau noriu `rist`,ale vyras neleidzia lotuliukas.gif lotuliukas.gif vot kaip dar buna doh.gif naktim geriam kaip uz tevyne,diena ir relaxuoja mane uzsigulus..kai kas pagedina,greitai sutvarko viska,ka atidengus ir sako neskanu..o kai nori `mama jug biski skanu ane` lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Eureka
Blogiausia tai, kad gydytojai nepaiškina konkrečiai, kodėl siūlo nutraukti žindymą, ypač vyresnio vaiko.Juk yra tam priežastis, jeigu jie taip rekomenduoja? g.gif Vyresnio amžiaus vaikas jau daug ką valgo, tai per pieną, jei mama atsirenka maistą, neturėtų patekti alergenų, kurie sukeltų pilvo skausmus.
Bespalvė
QUOTE(spengla @ 2010 10 05, 13:19)
Ir iš viso, man be galo keista, jei sutartinai yra tvirtinama ir pripažįstama apie žindymo naudą iki 2 metų, kodėl vaikų gydytojai, negali tuo pasidomėti.
Gražaus auksinio rudens  smile.gif
*

As tai atspausdinsiu ta straipsniuka is Delfi apie ilgalaiki zindyma ir nunesiu gydytojai, kai po 2 men. eisim skiepu. Sakysiu, kad noreciau isgirsti jos profesionalia nuomone apie tai. Tegu nesasi i namus, skaito. Paziuresim.
Susidaro nuomone, kad dauguma gydytoju nesidomi medicinos naujovemis. Cia tik zindymas. Bet jei tokia nekompetencija ir kitose srityse....
JaunasMamukas
QUOTE(žydrynė @ 2010 10 04, 14:18)
Man irgi atrodo,kad didelę įtaką čia tokiam tavo vyro nusiteikimui daro ir anytos nuomonė unsure.gif .Mano anyta tai irgi nežino,kad aš dar maitinu,o savo mamai sakiau,kai eilinį kartą paklausė,kad jau tik nakčiai duodu smile.gif ,nes nenoriu sau nuotaikos gadintis smile.gif .Jų nuomone,normalu maitinti vaiką iki metų,o paskui jau per didelis doh.gif .Bet MB mane palaiko ir supranta,kuo aš ir džiaugiuosi smile.gif .
*

jo jau geriau niekam nesakyti jei neklausia,tai nors rami galva biggrin.gif kaip smagu tau kad tavasis toks supratingas. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2010 10 05, 09:05)
mums imanoma, vaikams manau kad ne.
Zinoma ir jiems imanoma, bet tikrai tai ne geriausias variantas ir pries priimant sprendima reikia laaaaabai gerai apgalvoti. Tiesiog dabar isgyvenu panasius svarstymus (priezastys gerokai rimtesnes nei vyro nepritarimas zindymui) ir kad ir kaip tas vyras mane knistu, vistiek nusprendziau is visu jegu bandyti saugoti santuoka.....
*

4u.gif sauniai cia parasei,as taip pat mastau.
Papildyta:
greitai sutvarko viska,ka atidengus ir sako neskanu..o kai nori `mama jug biski skanu ane` lotuliukas.gif lotuliukas.gif

wub.gif jetus kaip miela
Luttuke
QUOTE(Juknele @ 2010 10 05, 16:42)
As tai atspausdinsiu ta straipsniuka is Delfi apie ilgalaiki zindyma ir nunesiu gydytojai, kai po 2 men. eisim skiepu. Sakysiu, kad noreciau isgirsti jos profesionalia nuomone apie tai. Tegu nesasi i namus, skaito. Paziuresim.
Susidaro nuomone, kad dauguma gydytoju nesidomi medicinos naujovemis. Cia tik zindymas. Bet jei tokia nekompetencija ir kitose srityse....
*

Delfi - internetas.. Ir jei senesniu paziuru daktare, tai gali jai nebuti autoritetingas straipsnis. Pvz muzu gydytoja i si foruma ziuri abai labai neigiamai. Zinoma, kad jokiais patarimai aklai vadovautis negalima, bet dalinimasis patirtimi, nuomonemis, isgyvenimai negali buti toks zalingas!
ada21lt
Tikrai reikia labai gerai pasirinkti gydytoja. Musu tai uz zindyma ir nera nei karto pasakius, kad nutraukciau, kaip tik atvirksciai sako kokia saunuole mamyte blush2.gif
Del vyru , tai manau ju elgesys, tik musu vidaus atspindys. Ir cia pirmiausia tinka posakis, jei nori pakkeisti pasauli pradek nuo saves. jei nori,kad vyras gerbtu, myletu, pirmiausia turi gerbti ir myleti save 4u.gif
O kaip daznai moterys vaidina aukomis ir skriaudzimomis. Reikia atsistoti i savo gyvenimo valdovo ir kurejo role ir kurtis ji toki, kad nestu dziaugsma 4u.gif As uz tvirtas ir laimingas seimas, skyrybos vargiai kada ka gero atnesa, o dazniausiai ir kita vyra moteris lygiai toki pat susiranda, nes pati tai nepasikeicia tik pabega nuo savo gyvenimo pamoku. O jei pasistatai sau uzduoti sukurti darnia seima , tai randi ir pagalbos ir informacijos ir t.t. Kaip vienas toks geras kunigas sakydavo, seima ir meile reikalauja darbo, taip nera, kad sirdeles skraidytu visa laika, kartais tai meilei kurstyti reikia pastangu 4u.gif O kai yra meile, tai ir visos problemos ar nesutarimai tampa isspredziami. Per ta derinimasi su vyru ir pati tobuleji biggrin.gif
Košė-Malošė
Eureka, 4u.gif
Su žarnyno augimu viskas gerai? (negali būt įsitempęs žarnynas?) Viena pažystama, maža būdama turėjo bėdų, kaip vėliau aiškinosi ir galų ieškojo- įtemtas ar surakintas žarnynas, pati jautri ir dirgli buvo, miegodavo ant pilvo iškėlus užpakalį į viršų ir kojas sulenkus pritraukus po pilvu)
O pasėlį auginot??? (koprologinį?)
bim-bam
kaip nesmagu skaityt apie tokias gydytojas doh.gif doh.gif musiske irgi neypatinga, noreciau keist, bet vis dar delsiu, baisiu nuo vilko ant meskos uzsokt...visa laime, retai lankomes, tai kol kas pakenciama. pradzioje siule misinuka, dabar isvis nebeklausia apie maitinima krutim, gal galvoja, kad nebemaitinu. bet pas mus kita beda - negalima normaliai apie skiepus padiskutuot, iskart savo kategoriska nuomone kisa ir nieko nepaaiskina, todel labai nelaukiu 18 menesiu vizito, jeigu eisim. jei neisim, skambins...
HappyAngel
Nesuprantu tokių gydytojų. Galima pasakyti, tačiau kategoriškai kišti savo nuomonės jie neturi teisės. Tai yra tėvų apsisprendimas (MP, skiepai). Maniškės pediatrė teigiamai žiūri, kad dar tebemaitinu, o kai atsisakiau skiepų, tik paklausė, ar norėsiu skiepyti vėliau. Viskas. Jokių priekaištų, jokių nuomonės kišimų. Ir ne todėl, kad jai būtų dzin ar pan., o todėl, kad ji toks žmogus - paprašyta pasako, ką galvoja, neprašoma nesikiša (aišku, kalbu tik apie minėtus atvejus, ne apie rimtas ligas, savaime suprantama). Esu be galo dėkinga jai už tai.
Luttuke
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 05, 22:55)
Nesuprantu tokių gydytojų. Galima pasakyti, tačiau kategoriškai kišti savo nuomonės jie neturi teisės. Tai yra tėvų apsisprendimas (MP, skiepai). Maniškės pediatrė teigiamai žiūri, kad dar tebemaitinu, o kai atsisakiau skiepų, tik paklausė, ar norėsiu skiepyti vėliau. Viskas. Jokių priekaištų, jokių nuomonės kišimų. Ir ne todėl, kad jai būtų dzin ar pan., o todėl, kad ji toks žmogus - paprašyta pasako, ką galvoja, neprašoma nesikiša (aišku, kalbu tik apie minėtus atvejus, ne apie rimtas ligas, savaime suprantama). Esu be galo dėkinga jai už tai.
*

Tikrai turit superine gydytoja! Nes siaip retas atvejis toks elgesys.
Bespalvė
QUOTE(ada21lt @ 2010 10 05, 19:44)
...seima ir meile reikalauja darbo, taip nera, kad sirdeles skraidytu visa laika, kartais tai meilei kurstyti reikia pastangu  4u.gif O kai yra meile, tai ir visos problemos ar nesutarimai tampa isspredziami. Per ta derinimasi su vyru ir pati tobuleji  biggrin.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif
Paziurekit, daro zmones karjera: stengiasi, pradedant apranga, baigiant investicijomis i kursus. Juk buna, nervinasi, suka galva, grize namo, aukoja seimos laisvalaiki ir dar dirba.
O jei tokia pacia karjera vyras ir zmona darytu seimoje? Jei vyras kas vakara sukurtu savo zmonai po ketureili, tai po 20 metu jis butu beveik Sekspyras. Nors eilerastis tik smulkmena...
Mokykloje mus moke: kalbu, matematikos, fizikos, istorijos... Kaip elgtis, tvarkytis su savo jausmais, nemoke. Sukuriam seimas - susiduria du jausmu pasauliai ir kapstosi, vieni sekmingiau, kiti skesta...

*

Nu matai, yra ir graziu isimciu thumbup.gif
O kokia kalba parasyta eilute prie liniuotes? Ir kas ten parasyta? smile.gif
Luttuke
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 05, 20:42)
Eureka, 4u.gif
Su žarnyno augimu viskas gerai? (negali būt įsitempęs žarnynas?) Viena pažystama, maža būdama turėjo bėdų, kaip vėliau aiškinosi ir galų ieškojo- įtemtas ar surakintas žarnynas, pati jautri ir dirgli buvo, miegodavo ant pilvo iškėlus užpakalį į viršų ir kojas sulenkus pritraukus po pilvu)
O pasėlį auginot??? (koprologinį?)
*

Kazkaip pagal tematika panasu, kad man skirta zinute smile.gif

PAseli auginomes senokai, buvo bedu, bet paskutiniai paseliai jau buvo geri. Aisku jeigu nieko nepainioju. Gerasias bakterijas gerem ilgai ir dar dabar vis pageriam po koki menesiuka su poertraukom.
O del to itempto zarnyno.... Idomu kas galetu ta diagnozuoti..? Nes siaip gastroenterologe nieko nerado, nors pridare kruva tyrimu. Kita vertus tokiu, kur reikia narkozes mes nesidarem, o ir nera pakankamai pagristo reikalo.
Tiesa, vaikas labai labai retai tokia poza miega. Paprasti jis miega ant nugaros rankytes atmetes i virsu.

Dar, vaiko teciui pilva labai daznai skaudedavo iki kokiu 14-iolikos metu ir iki dabar neaisku kodel. 3 m. budamas yra ligoninej gulejes su skrandzio uzdegimu. Tai gali buti, kad maziukas kazka paveldejo... Gal kokio fermento stygius ar kazkas tokio.
bim-bam
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 05, 20:55)
*

pas kokia gydytoja lankotes? ir kokius skiepu atsisaket? bigsmile.gif
HappyAngel
QUOTE(Juknele @ 2010 10 06, 01:01)
O kokia kalba parasyta eilute prie liniuotes? Ir kas ten parasyta? smile.gif
*

Parašyta olandiškai. Grubus vertimas būtų toks: "Kai paneriu nosį į tavo plaukučius, užuodžiu laimės kvapą".

QUOTE(bim-bam @ 2010 10 06, 08:07)
pas kokia gydytoja lankotes? ir kokius skiepu atsisaket? bigsmile.gif
*

Mes centre wink.gif Gydytoja sena, spėju, neužilgo į pensiją eis. Įtariu, kad verksiu tada, nes tikrai laaaaabai patenkinta ja esu ir pasitikiu visais 300%.
O nebeskiepyjam nuo 2 mėnesių amžiaus.

Mažė vėmė kažkada pavasarį, tai gydytoja tik šūkčiojo "Ačiū Dievui, kad dar tebemaitini!" biggrin.gif
ada21lt
*

Ir musu gydytoja panasi, tik jauna biggrin.gif Del skiepu is kart pasakem,kad nesiskiepysim, tai tik paprase pasirasyti, nes sako juos pacius nuolat klausineja , del to, o kai yra parasas visiems ramiau. Kiekviena kart kai apsilankom kazka gero pasako ypac del maitinimo. Kai sirgom irgi sake tai pati matinat, tai ne taip jau baisu (sirgom Roto virusu ar kazkuo panasiu) Pries tai buvom pas kt gydytoja, nes laukem kol si gris is dekreto , tai doh.gif siaip jau visos kitos panasiai nusenusios ir nukvakusios kiek teko susidurti biggrin.gif o si jauna ne visiems patinka, nes nepuola vaistu israsinet ir vaidint visazine biggrin.gif Bet siaip tai jei ka gydytis, tai geriau su homeopatais, poliklinikoj siaip gali pasikonsultuoti , pasisverti ir pan biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 06, 01:17)
Dar, vaiko teciui pilva labai daznai skaudedavo iki kokiu 14-iolikos metu ir iki dabar neaisku kodel. 3 m. budamas yra ligoninej gulejes su skrandzio uzdegimu. Tai gali buti, kad maziukas kazka paveldejo... Gal kokio fermento stygius ar kazkas tokio.
*

As jums patarciau susirasti gera homeopata 4u.gif Nes trad gyd ziuri atskirai i organus, naturopatai gyd ziuri i organizma kaip visuma. man labai patinka diagnostika is akies raineles, labai tikslu ir gydymas viksta labai harmoningai. O ypac kai ligos eina is kartos i karta...Gerai butu ir paciai ir vyrui pasitikrinti 4u.gif
ast_alaus
AusraR,
Kaip tavo pilveliukas nestuke.gif ? wub.gif

QUOTE(Luttuke @ 2010 10 05, 14:14)
Ne vien tik del svorio. Tiesiog, vaikas labai daug verkia, matosi, kad kazkas ne taip, su virskinimu problemos, vis dar papucia pilvuka. Dabar jau, kaip ir gereja viskas, bet mazas buvo silpnokas, zemas raumenuku tonusas, tiesa, hemoglobinas zemas (vos virs 100, del to aiskisimes su hematologhu).

Belieka dziaugtis, kad jis turi tokia dovana - yra zindomas. Juk negali atmesti minties, kas butu, jei jis butu maitinamas misiniais unsure.gif unsure.gif

QUOTE(Luttuke @ 2010 10 05, 16:53)
Delfi - internetas.. Ir jei senesniu paziuru daktare, tai gali jai nebuti autoritetingas straipsnis. Pvz muzu gydytoja i si foruma ziuri abai labai neigiamai.

Netrukus sis straipsnelis bus ir zurnale, galbut patikimesnis saltinis biggrin.gif gydytojai butu sis? Sis straipsnis nera kazkokios kiemo mamos nuomone (ko apstu forumuose!), tai tyrimais patvirtintos teorijos. mirksiukas.gif

QUOTE(ada21lt @ 2010 10 05, 18:44)
O jei pasistatai sau uzduoti sukurti darnia seima , tai randi ir pagalbos ir informacijos ir t.t. Kaip vienas toks geras kunigas sakydavo, seima ir meile reikalauja darbo, taip nera, kad sirdeles skraidytu visa laika, kartais tai meilei kurstyti reikia pastangu  4u.gif O kai yra meile, tai ir visos problemos ar nesutarimai tampa isspredziami. Per ta derinimasi su vyru ir pati tobuleji  biggrin.gif
*

Graziai pasakyta drinks_cheers.gif Kaip as megstu sakyti - Meile (ir tikrus jausmus kitam Zmogui) reikia uzsiauginti. O veliau ir puoseleti. wub.gif
Košė-Malošė
Luttuke, 4u.gif
Tau rašiau, gerai, kad supratai 4u.gif
Tyrimas tinka choskopu.
Pažystamai tyrimus darė Kaune, perkusavo organus: siunčia impulsus į organą, o organas atsako į tuos impulsus , pasiantui uždeda ausines- o kaip su mažiukais vaikiukais g.gif ( http://www.naturamunda.lt/ ) Bet gal ką panašaus ir kituose miestuose galima rasti.
Vaikų chirurgas vidaus organų ir turėtų gaudytis situacijoj. Pakinsultuot, patart. Prašyk siuntimo padietrės. Svarbu rast priežastį ir ją šalint, o ne "nurašinėt" ant mp. Toks patarimas totaliai neprofesionalus.
Gal magnio vartojimas paramintų įtemtus raumenis, ir dirglumą pamažintų. Pasikonsultuok, ar daugiau paieškok, ar tinka nuo 1metukų ( Floradix Magnesium 250ml) gal ką daugiau natūralesnio, ar iš homeopatinių pasiūlys.
Sveikatos ir stiprybės 4u.gif
Bespalvė
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 06, 09:31)
Parašyta olandiškai. Grubus vertimas būtų toks: "Kai paneriu nosį į tavo plaukučius, užuodžiu laimės kvapą".
*

wub.gif wub.gif
Luttuke
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 06, 23:50)
Luttuke,  4u.gif
Tau rašiau, gerai, kad supratai  4u.gif
Tyrimas tinka choskopu.
Pažystamai tyrimus darė Kaune, perkusavo organus: siunčia impulsus į organą, o organas atsako į tuos impulsus , pasiantui uždeda ausines- o kaip su mažiukais vaikiukais  g.gif  ( http://www.naturamunda.lt/ ) Bet gal ką panašaus ir kituose miestuose sgalima rasti.
Vaikų chirurgas vidaus organų ir turėtų gaudytis situacijoj. Pakinsultuot, patart. Prašyk siuntimo padietrės. Svarbu rast priežastį ir ją šalint, o ne "nurašinėt" ant mp. Toks patarimas totaliai neprofesionalus.
Gal magnio vartojimas paramintų įtemtus raumenis, ir dirglumą pamažintų. Pasikonsultuok, ar daugiau paieškok, ar tinka nuo 1metukų ( Floradix Magnesium 250ml) gal ką daugiau natūralesnio, ar iš homeopatinių pasiūlys.
Sveikatos ir stiprybės  4u.gif
*

ktu
Su tyrimais maziukams sudetinga, ne viskas jiems tinka, bet magnio pavartoti nepakenktu turut. Dekui smile.gif
Zvejo_dukra
As savo dicki maitinau iki 2 m. 8 men.
Islaukiau to momento kai nebereikejo nei jam nei man - nutraukus maitinima net krutys nebrinko, matyt viskas buvo savu laiku.
Natuke
O Nepale visi laikosi pso smile.gif net gi per daug - pasirodė aš pagal pso - high risk mother sad.gif nes trečio pasaulio šalyse moteris gimdančios daug vaikų dažniau miršta nuo kraujavimo doh.gif doh.gif , plius siulė man skiepą nuo stabligės - čia turbūt jeigu užmanysiu laukose prie karvių gimdyt lotuliukas.gif
bet ir dėl žindymo taip - gydytojas pastėbėjo, kad pso liepia maitinti iki dvėjų smile.gif (Nepaliečiams pso rekomendacijos kaip įstatymas...)
AusraR
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 06, 15:07)
AusraR,
Kaip tavo pilveliukas  nestuke.gifwub.gif

Graziai pasakyta  drinks_cheers.gif  Kaip as megstu sakyti - Meile (ir tikrus jausmus kitam Zmogui) reikia uzsiauginti. O veliau ir puoseleti.  wub.gif
*

aciu, gerai manau kad. Jau spardosi smile.gif Dar nezinau kas bet visi laukia sesytes smile.gif

o del tos meiles...sunku ja auginti...bet reikia kazkaip....na gal pavyks. Labai tikiuosi kad pavyks.
Aronia
QUOTE(Zvejo_dukra @ 2010 10 07, 12:44)
As savo dicki maitinau iki 2 m. 8 men.
Islaukiau to momento kai nebereikejo nei jam nei man - nutraukus maitinima net krutys nebrinko, matyt viskas buvo savu laiku.
*

Labai grazu 4u.gif O gal galima butu smulkiau papasakoti kaip viskas ivyko, kaip vaikiukas atsisake kruties? ax.gif Kiek kartu maitinote paskutiniu metu? Kaip migdete, kaip ismoko uzmigti be kruties? Ar jam labiau reikejo pienuko ar butent zisti?
Bleirinka
sveikos 4u.gif

man reikia rist zindyma verysad.gif buvom sian pas dantiste su mazaja,tai su dantukais jai ne kas,ir sake jei nori dar islaikyti dantukus nutraukti maitinima ir skubiai,neskai dantys non stop pienu apipilti eda mums dantukus doh.gif reikia prisisiversti ...ir kas ten raso kad daintukai zindant vaikam stipresni buna...nesamone musu atveju,arb mano pienas kondencuotas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Natuke
QUOTE(Bleirinka @ 2010 10 08, 16:07)
sveikos  4u.gif

man reikia rist zindyma  verysad.gif  buvom sian pas dantiste su mazaja,tai su dantukais jai ne kas,ir sake jei nori dar islaikyti dantukus nutraukti maitinima ir skubiai,neskai dantys non stop pienu apipilti eda mums dantukus  doh.gif  reikia prisisiversti ...ir kas ten raso kad daintukai zindant vaikam stipresni buna...nesamone musu atveju,arb mano pienas kondencuotas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

pasiskaityk čia:
labai puikus ir subalansuotas straipsnis apie žindymą ir dantukus
http://www.zindymas.lt/node/16
gal vietoj nujunkimo galima kitose srityse padirbėt 4u.gif
Bleirinka
QUOTE(Natuke @ 2010 10 08, 15:51)
pasiskaityk čia:
labai puikus ir subalansuotas straipsnis apie žindymą ir dantukus
http://www.zindymas.lt/node/16
gal vietoj nujunkimo galima kitose srityse padirbėt  4u.gif
*

aciu labai uz straipsni 4u.gif
ast_alaus

QUOTE(Natuke @ 2010 10 08, 16:51)

gal vietoj nujunkimo galima kitose srityse padirbėt  4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ada21lt
del dantuku yra atskira tema
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2666&st=336

ir as tikrai manau ,kad zindymas ju negadina turiu du vaikus, sunaus viskas gerai ,o dukrytes sugedo priekiniai, ir abu ilgai zindo , dukryte tebevalgo MP smile.gif

Natuke, o tai jau gimdysi tikriausiai ten Nepale? Ar ten leidzia pasirinkti kaip nori gimdyti?
Bleirinka
QUOTE(ada21lt @ 2010 10 09, 13:50)
del dantuku yra atskira tema
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2666&st=336

ir as tikrai manau ,kad zindymas ju negadina turiu du vaikus, sunaus viskas gerai ,o dukrytes sugedo priekiniai, ir abu ilgai zindo , dukryte tebevalgo MP smile.gif

Natuke, o tai jau gimdysi tikriausiai ten Nepale? Ar ten leidzia pasirinkti kaip nori gimdyti?
*

skaiciau ir ta tema ir zinau jusu beda... mirksiukas.gif betkadangi ir cia tema apie zindyma,tai negi turejau begt i kita tema apie dantukus is kart,o jei kada bus apie kakucio problema,gausiu nuoroda apie tustinimasi? blink.gif tongue.gif
ada21lt
QUOTE(Bleirinka @ 2010 10 09, 18:25)
skaiciau ir ta tema ir zinau jusu beda... mirksiukas.gif betkadangi ir cia tema apie zindyma,tai negi turejau begt i kita tema apie dantukus is kart,o jei kada bus apie kakucio problema,gausiu nuoroda apie tustinimasi?  blink.gif  tongue.gif
*

jo irtokia yra lotuliukas.gif
As idejau ta nuoruoda, nes labi patiko paskutinis straipsnis ,kuri idejo happy angel
Olkin
Gal yra norinciu nauj tema sukurti? 4u.gif
Nes sita kaip ir baiginejame. thumbup.gif
ast_alaus
Nauja tema tuojau bus 4u.gif
ast_alaus
Nauja tema 4u.gif
Olkin
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 11, 13:17)

Dekui! Labai grazi temuke! Bet sita dar reiketu pabaigti.
Bleirinka
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 11, 11:17)

protinga motera esi,patark,ar galiu duoti savajai vitamina guminuko pavidale visa guminuka,ar dalint,ten raso nuo 3+ m.bet turiu as syrupiniu vusokiu,katru negeria, o sita valgo.. nepadauginciau su visa tabletike,ar geriau atgnybt puse? blush2.gif
letuciux
Reikia reikia pabaigti ... Aš jau su antru vyresnio žindukliuko mama matyt smile.gif Man jis toks mielas mielas, ir dangum kvepia, nesvarbu, kiek išdaigų beiškrėstų. O turint omeny, kiek dičkį maitinau, tai tas atrodo visiškai kūdikėlis.
Olkin
QUOTE(letuciux @ 2010 10 11, 16:01)
Reikia reikia pabaigti ... Aš jau su antru vyresnio žindukliuko mama matyt smile.gif Man jis toks mielas mielas, ir dangum kvepia, nesvarbu, kiek išdaigų beiškrėstų. O turint omeny, kiek dičkį maitinau, tai tas atrodo visiškai kūdikėlis.
*

O ilgai dicki maitinai? Papasakok, kaip atsisake MP. 4u.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.