Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Olkin
Gražios mamos ir vaikai
user posted image

Bendraujame toliau
Ankstesnė tema
AusraR
aciu uz temele.
Zinot ziuriu as i ta mergaite kur nuotraukoj ir man taip keista....nezinau kodel...nors noriu kaip ir mergaites dar, bet jauciu jei pastociau butu bernas vel...nu kazkaip neisivaizduoju as saves su mergaite....
Ateik
AusraR, čia mano viena draugė irgi neįsivaizadvo, nes du berniokus augino,o va trečią netyčiuką gavo ir net plaukus šukuot išmoko. doh.gif
Nors man dabar maža mergytė irgi žiūris kaip kosmoso atstovė, kai trys maži berniukai kartu gyvena, o mergytė jau už mane didesnė. doh.gif

Mano dvyniai peridoiškai vis dar bando MP norėti. Nors kai duodu, patys atsisako. Matyt čia testą man ruošia : duos/neduos. doh.gif lotuliukas.gif
Natuke

Savaitgalį rengsim Boriso atskirimo nuo kruties šventę smile.gif nebežindo jau geras penkias dienas
Rola
QUOTE(Natuke @ 2010 03 17, 14:53)

Savaitgalį rengsim Boriso atskirimo nuo kruties šventę smile.gif nebežindo jau geras penkias dienas

*

Oho blink.gif , na ir šaunuolė mamytė thumbup.gif

Galvojau čia tik mano dukrytė į kitus papukus kesinasi, kai mama neduoda, bet matau ir AusrosR, galvojau gal jau kas ne taip su maniške lotuliukas.gif , nes kai pardėjau dienomis neduoti, tai lenda prie močiutes, tetų papukų doh.gif
Natuke
QUOTE(Rola @ 2010 03 17, 14:12)
Oho  blink.gif , na ir šaunuolė mamytė  thumbup.gif

Galvojau čia tik mano dukrytė į kitus papukus kesinasi, kai mama neduoda, bet matau ir AusrosR, galvojau gal jau kas ne taip su maniške  lotuliukas.gif , nes kai pardėjau dienomis neduoti, tai lenda prie močiutes, tetų papukų  doh.gif
*

Kažkur čia seniai viena supermama pasakojo, kaip vienas dar žindomas trimetis išgąsdino jauną merginą, kuri jį žlumbantį pagailėjo ir pasisodino pas save ant kelių lotuliukas.gif pradėjo šaukti - papai ir nurenginėti ją - baisiausia buvo, kad kompanija buvo pagrinde vyriška o veiksmas vyko kavinėje doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Iš tikrųjų paaugę vaikai dėl žindymo turi būti auklėjami, nes ilgainiui tai tampa toks pat auklėjimo aspėktas, kaip ir kitas elgesys wink.gif Bet pusantrų dar leliukas gali ir nesuprasti kas ir kaip wub.gif
AusraR
Natuke, o taviskis pats kaip suprantu atsisake?
Natuke
QUOTE(AusraR @ 2010 03 17, 17:24)
Natuke, o taviskis pats kaip suprantu atsisake?
*

iš dalies mirksiukas.gif
Olkin
QUOTE(Natuke @ 2010 03 17, 14:53)

*

Saunuole!!! As tai labai abejoju... kad tiek ilgai ja maitinsiu... Net jei nores. Mano vidine riba mazdaug 3 metai. Bet tu tikrai saunuole! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O kaip tokia svente atrodys? Labai idomu. ax.gif
Olkin
Kaip manot, nuo kokiu vaiko savybiu priklauso kiek ilgai jam reikes mamos kruties? Mamos, kurios jau turi tokios patirties, gal parasysite savo nuomone. Suprantu, kad priklauso tikrai ne tik nuo vaiko, bet ir nuo kitu aplinkybiu. Bet gal pvz. aktyvus vaikai greiciau atsisako, ar pvz. atvirksciai - ilgiau reikalauja. Na kazkaip man keista, kad vieni atsisako 2 metuku, o kitiems iki 8 metu reikia MP. Nuo ko tai galetu priklausyti? g.gif
Natuke
Na mano mažius yra aktyvus, dieną ilgai jau nevalgo, lankė darželį nuo dvėjų su puse, bet visada prastai miegojo naktimis. Buvom atpratinę nuo naktinio žindymo kai buvau nestuke.gif prieš pat dekretą nes netempiau naktinių pavalgymų ir darbo, - išėjau į kitą kambarį... bet ir po kelių savaičių mačiau, kaip jis blaškosi per miegą naktį, kaip jam sunku įmigti vidury nakties ir po truputi jis sugrįžo prie kruties. Tai nežinau, neturėjau didelio pasirinkimo - norėjau, kad užaugtų tiek, kad jaustusi be mp komfortiškai, nesijustų nuskriaustas, didžiuotusi, kad vat jis jau didelis ir nebevalgo mp. Dabar vėl pabandžau naktį nebeduoti ir jis gan greitai vėl užmigo, nebebuvo to atkaklaus ilgo, nenuramiamo liūdėsio. Vieną, kitą kartą... dabar jau nebeprašo, tik labiau apsikabinam. Auga tie vaikučiai wub.gif

Dėl šventės - na nežinau, darysim ką panašaus į gimtadienį su piragu ir lėdais - mažys dėvina lėdus, o gal paieškosim kokio lėdų torto mažylio džiaugsmui. Pradžioje žadėjom padovanuoti dviratį, bet jis jį gavo ir taip wink.gif nes labai jau ilgai teko laukti - aš irgi tikėjausi pabaigti kai mažyliui bus trys.
Olkin
QUOTE(Natuke @ 2010 03 18, 13:52)
Na mano mažius yra aktyvus, dieną ilgai jau nevalgo, lankė darželį nuo dvėjų su puse, bet visada prastai miegojo naktimis. Buvom atpratinę nuo naktinio žindymo kai buvau  nestuke.gif  prieš pat dekretą nes netempiau naktinių pavalgymų ir darbo, - išėjau į kitą kambarį... bet ir po kelių savaičių mačiau, kaip jis blaškosi per miegą naktį, kaip jam sunku įmigti vidury nakties ir po truputi jis sugrįžo prie kruties. Tai nežinau, neturėjau didelio pasirinkimo - norėjau, kad užaugtų tiek, kad jaustusi be mp komfortiškai, nesijustų nuskriaustas, didžiuotusi, kad vat jis jau didelis ir nebevalgo mp. Dabar vėl pabandžau naktį nebeduoti ir jis gan greitai vėl užmigo, nebebuvo to atkaklaus ilgo, nenuramiamo liūdėsio. Vieną, kitą kartą... dabar jau nebeprašo, tik labiau apsikabinam. Auga tie vaikučiai  wub.gif

*

Lenkiu galva... 4u.gif Esi tikra supermama! 4u.gif
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 03 18, 11:28)
Kaip manot, nuo kokiu vaiko savybiu priklauso kiek ilgai jam reikes mamos kruties? Mamos, kurios jau turi tokios patirties, gal parasysite savo nuomone. Suprantu, kad priklauso tikrai ne tik nuo vaiko, bet ir nuo kitu aplinkybiu. Bet gal pvz. aktyvus vaikai greiciau atsisako, ar pvz. atvirksciai - ilgiau reikalauja. Na kazkaip man keista, kad vieni atsisako 2 metuku, o kitiems iki 8 metu reikia MP. Nuo ko tai galetu priklausyti?  g.gif
*

na as nors patirties dar neturiu tokios jau dideles, bet kadangi auginu dvynius tai jau dabar pastebiu skirtumus. Vienam tikrai gerokai daugiau reikia mamytes/papuko nei kitam. Manau Arijus jeigu butu vienas tai tikrai atsisakytu gan greitai, bet kadangi matys Nojuka, tai tas atsisakymas nebus toks greitas kaip galetu.
Ilgai galvojaukuo gi skirasi jei ir nuo ko tas mamos poreikis priklauso....na kas leicia MP tai manau yra du aspektai tai fizine branda ir emocine.psichologine branda. Kai fiziskai subresta vaikucio tam tikros organizmo sistemos, jam nebereikia MP kaip maisto. Kai subresta emociskai - nebereikia MP kaip nusiraminimo.
mano vaiku pagrindinis skirtumas gal yra tas, kad Nojukas labiau nerimastingas toks. Jis nemoka pats nusiraminti, be to jis ir siaip nebuna vienas. Jam reik chebros nuolat. Geriausiai tam tinka mama, bet jei manes ner tai tinka bet kas. Beveik nebuna taip, kad jis vienas sedetu ir zaistu. Jam nuo pat gimimo teko skirti daugiau demesio, na jis jo reikalavo. Be to manau pas Noju zemesnis skausmo slenkstis. Na jis jautresnis skausmui, todel jam labiau jauciasi pilvuko putimas nakti, dantukai ir pan. del ko dazniau atsibunda. be to jis labai emocionalus, todel per diena prisigaudes emociju, sunkiau miega nakti, o nusiraminimui reik papuko zinoma. tai va tokios va savybes.
Arijus gi, ramesnis, nors gerokai jautresnis, labiau ima i sirdele viska, bet viska laiko viduj. Jam nepatinka dideles kompanijos, megsta zaisti vienas ar su vienu vaiku, ne su chebra. Puikiai uzmiega pats. Moka pats nusiraminti. O gal tiksliau jis ne toks emocingas, tai jam ir ramintis labai nereik. Na jis gali paguleti ramiai nieko neveikdamas, kas Nojui neimanoma beveik smile.gif
tai va tokie mazdaug skirtumai, kiek as pastebejau ir ka galima susieti su papuko poreikiu....
Olkin
QUOTE(AusraR @ 2010 03 18, 22:38)
na as nors patirties dar neturiu tokios jau dideles, bet kadangi auginu dvynius tai jau dabar pastebiu skirtumus. Vienam tikrai gerokai daugiau reikia mamytes/papuko nei kitam.
*

Skaitau tavo atsakyma ir matau savo Maja. Ji tikrai panasi i Noju. Ir jai reikia kompanijos. Lauke visada ieskome vaiku, kad jai butu linksmiau. Kitaip pasivaiksciojimas tampa neidomus. Ir judri ji labai. Neesu tikra del skausmo, nes gali susizeisti ir net nepastebeti, nes kazkur kazkas idomaus vyksta. bigsmile.gif Na ir mano mazei riekia MP nusiraminimui.
Dekui uz savo nuomones issakyma. 4u.gif
žydrynė
Sveikos,mamytės,

QUOTE(Olkin @ 2010 03 18, 14:01)
Lenkiu galva...  4u.gif Esi tikra supermama!  4u.gif
*

drinks_cheers.gif tik aš galvoju,kaip įmanoma naktį suderinti maitinimą dviejų skirtingo amžiaus vaikų g.gif ?
Mes tai valgėm naktį jau tik vieną kartą,bet dabar sergam,tai vėl MP MP ir MP biggrin.gif
Natuke
Pradžioje bandžiau maitinti vienu metu iš abėjų, bet po to pavargau, ir lėpdavau dideliam laukti, kol pavalgys mažoji. O po to jis valgė vieną - du kartus - kartą vidury nakties ir kartais iš ryto - jau buvo paprasčiau

Kai kas tokį "didvyriškumą" pavadintų apsileidimu ir tekėjimu pasrove. wink.gif bet šiaip... negalėjau trečią kartą taip stresuoti dėl žindymo nutraukimo schmoll.gif
mazute2008
Musu mazyliui jau 1,9men. uzmiega ir diena ir nakty tik prie papelio nors budavo dienu ir naktu, kai pagerdavo pienuko, pazaisdavo ir pats uzmigdavo. Miegam visi kartu nes iki metu daznai sirgdavo tai taip ir iprato schmoll.gif , o per daug ir nesistengem del atpratinimo, taip lengviau, beto anksti pradejo kaltis dantys, nuo 3,5 men, tai taip isigelbejom nuo bemiegiu naktu! Aisku dar iki dbr esu be normalaus miego,bet ko nepadarysi del mazyliu mirksiukas.gif.beto mes turim igimta liga, tai manau, kad mp mums dar ir vaistas.Ketinu mazyli zindyti kiek jegos leis, aisku jei nepalusiu nuo kitu repliku ur komentaru, kad as gadinu vaiko imuniteta, kas vien todel jis prastai valo ir t.t Kvailai man skamba tokia visu nuomone, bet ka padarysi. Sveikinu visas mamas, kurios maitina vaikuciu ilgiau nei iki metu, manau, kad mamos pienelio negali pakeisti nei misinukas nei karves pienas smile.gif
RobertosMama
Labai grazi pirmoji Jusu temos foto.... wub.gif matinau iki 2 metu....tuoj 4 bus... pamaciau ta foto...mmmm..... dabar jau nostalgija begaline...
eling
Tai vis dėlto, kokia gi ta ilgo žindymo paslaptis? Mums dar tik 4 mėn, bet bijau, kad MP mažėja... O norėčiau maitinti dar bent metelius...
Olkin
Sveikos,
na jau geguzes 3 diena eis manoji dukrele i darzeli. Direktore nustebo, kai vis dar maitinu. Pasake, kad tikrai gali buti problemu. Bet sake, kad kaip norite taip ir darykite.
Tai vel pradejau bijoti.... unsure.gif
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 03 24, 19:21)
Sveikos,
na jau geguzes 3 diena eis manoji dukrele i darzeli. Direktore nustebo, kai vis dar maitinu. Pasake, kad tikrai gali buti problemu. Bet sake, kad kaip norite taip ir darykite.
*

tai kad su nezindomais vaiakis irgi buna problemu. Beda tik ta, kad kai vaikas zindomas, visos problemos suverciamos MP....As tai nesakysiu kad zindau kai eisim i darzeli.
mildamile
QUOTE(Olkin @ 2010 03 24, 18:21)
Sveikos,
*

QUOTE(AusraR @ 2010 03 24, 21:27)
tai kad su nezindomais vaiakis irgi buna problemu. Beda tik ta, kad kai vaikas zindomas, visos problemos suverciamos MP....As tai nesakysiu kad zindau kai eisim i darzeli.
*

Sveikos,
Pasakysiu ne is savo, bet is pusseseres patirties. Ji savo mergyte irgi dar maitinama atidave i darzeli. Tai zinokit, jokiu problemu nebuvo. Ji zaizdeavo su kitais vaikais, ir uzmigdavo normaliai. Zodziu, jokiu problemu nebudavo. Tik vakare atsigriebdavo uz visa diena be MP.
Todel manau, kad geriausiai net nesakyti darzelyje, nes visos problemos, kaip sake AUSRAR, bus suverstos MP. ax.gif
Olkin
QUOTE(mildamile @ 2010 03 25, 11:33)
Sveikos,
Pasakysiu ne is savo, bet is pusseseres patirties. Ji savo mergyte irgi dar maitinama atidave i darzeli. Tai zinokit, jokiu problemu nebuvo. Ji zaizdeavo su kitais vaikais, ir uzmigdavo normaliai. Zodziu, jokiu problemu nebudavo. Tik vakare atsigriebdavo uz visa diena be MP.
Todel manau, kad geriausiai net nesakyti darzelyje, nes visos problemos, kaip sake AUSRAR, bus suverstos MP. ax.gif
*

Na jau pasakiau.... Bet gal kaip nors. O tavo pussesere kaip nors ruose savo dukryte? a prasme mazindavo maitinimu skaiciu iki atiduodant i darzeli? ar iki darzeli oduodavo kiek nori, o po to viena diena nuejo i darzeli ir valge tik jau kai mama buvo salia? O kiek dukrytei buvo?
Ateik
QUOTE(Olkin @ 2010 03 24, 19:21)
Sveikos,
*

O kam iš viso direktorei ar auklėtoj apie maitinimą žinoti? Kai mamos nėr, nereikia ir to pienuko vaikučiui - gi ne mažas, supranta, pas ką galima prašyti. wink.gif

Mano vienas iš dvynių jau kuris laikas vis karts nuo karto ryte pienuko vėl paprašo. Duodu, negaila. Truputį patraukia ir pasakęs "neskanu" nebeima. Po kelių dienų vėl sumano pabandyti. doh.gif
Olkin
QUOTE(Natuke @ 2010 03 19, 18:18)
Pradžioje bandžiau maitinti vienu metu iš abėjų, bet po to pavargau, ir lėpdavau dideliam laukti, kol pavalgys mažoji. O po to jis valgė vieną - du kartus - kartą vidury nakties ir kartais iš ryto - jau buvo paprasčiau
*

Natuke, o ilgai tavasis keldavosi po kelis kartus per nakti?
Nes maniske tai keliasi po 6 kartus, jei 4 tai labai gera naktis. Tai jau net nezinau, ka galvoti. Jei pakalusiu gydytoju, tai pasakys, kas nenormalu. O as manau, kad normalu, bet norisi, kad jau greiciau susinormalizuotu tas miegas... blush2.gif Nes uz 2 menesiu i darba, o su tokiu miegu bus sunkoka. blush2.gif
kokie tavo patirtis? kada jau reciau pradejo keltis?
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 03 29, 18:09)
Nes maniske tai keliasi po 6 kartus, jei 4 tai labai gera naktis. Tai jau net nezinau, ka galvoti. Jei pakalusiu gydytoju, tai pasakys, kas nenormalu. O as manau, kad normalu, bet norisi, kad jau greiciau susinormalizuotu tas miegas...  blush2.gif Nes uz 2 menesiu i darba, o su tokiu miegu bus sunkoka. blush2.gif
*

vat vat, man irgi idomu...nes jau irgi apie darbus galvoju...bijau ir pagalvot kaip nemiegojus reiks issedet.....
beje, man 6 kartai tai jau labai gera naktis...na, kiekvienam po 3 gaunasi...bet cia retai taip buna....dazniausiai vienas keliasi kokiu 8 kitas kokius 3-4....
zivjana
Sveikos 4u.gif Ką gi, jau beveik mėnuo, kaip keliauju į darbelį doh.gif Mažius dienomis gyvena su aukle, o vakarais ir savaitgaliais visomis išgalėmis bando dėmesį ir pienuką gauti ax.gif Tai savaitės bėgyje gaunasi dar 2 kartai per dieną pienuko (abu vakare), o savaitgaliais gal kokie 4 per dieną rolleyes.gif Vat taip ir gyvenam mirksiukas.gif
Eureka
QUOTE(AusraR @ 2010 03 24, 22:27)
*

Tikra tiesa, kad visas bėdas suverčia ant MP. Nors aš savo pirmagimį maitinau tik 4 mėnesius ir visai net negalvojau, kad manęs auklėtoja darželyje paklaus, ar aš vis dar maitinu tada dar savo dvimetį sūnų. Klausė, nes mano sūnus prastai valgė. Tai auklėtoja pagalvojo, kad aš jį maitinu.
AusraR
QUOTE(Eureka @ 2010 03 30, 16:29)
Tikra tiesa, kad visas bėdas suverčia ant MP. Nors aš savo pirmagimį maitinau tik 4 mėnesius ir visai net negalvojau, kad manęs auklėtoja darželyje paklaus, ar aš vis dar maitinu tada dar savo dvimetį sūnų. Klausė, nes mano sūnus prastai valgė. Tai auklėtoja pagalvojo, kad aš jį maitinu.
*

va va, ir but suverte visa beda maitinimui smile.gif o maniskiai valgo tai ojojoj kaip, nors as vis dar maitinu ir nutraukt nesiruosiu kol kas....
pvaidulka
Sveikutes ir as savo sunu maitinau 2, 4 m. Tai jis irgi neramus budavo nakti ir prastai valge, tai visi mane kaltino del maitinimo. Dabar sunui 3m 2 men. ir niekas nepasikeite, prastai valgo ir naktimis prastai miega keliasi daug kartu, lonatikuoja ateina tamsoj i virtuve, verkia ir voliojasi per visas lovas...Taip, kad dabar manau tie visi mane smerkia del ilgo maitinimo buvo neteisus,net nezinau kada jis ismiegos ramiai visa nakti unsure.gif
Natuke
QUOTE(Olkin @ 2010 03 29, 17:09)
Nes maniske tai keliasi po 6 kartus, jei 4 tai labai gera naktis. Tai jau net nezinau, ka galvoti. Jei pakalusiu gydytoju, tai pasakys, kas nenormalu. O as manau, kad normalu, bet norisi, kad jau greiciau susinormalizuotu tas miegas...  blush2.gif Nes uz 2 menesiu i darba, o su tokiu miegu bus sunkoka. blush2.gif
*

Labutis, mano Aniuta kaip tavo Maja - gimė birželio men. Aš tiesą sakant dar net neskaičiuoju kiek kartų per naktį ji pabunda. Na tikrai daugiau nei vieną g.gif. Ir Venia pabusdavo, nors maitinau tik iki metų ir trijų mėn, ir Aliona - nutraukiau naktinį maitinimą metų ir devynių mėn, bet dar pabusdavo naktimis, mžd iki trijų metų atbėgdavo pas mane į lovą. O Boriska buvo jautriausias - vis laukiau, kol nustos naktimis pabusti. Pirma pavyko naktį nebemaitint - kartais atbėgdavo vidury nakties, ir jau nebeprašė, užmidavo, na aš pastėbėjau ir dar paskatinau smile.gif O vakar ir šiandien ryte pabudau ir neradau mažylio mūsų lovoje - visada apie antrą trečia atbėgdavo, o čia staiga jo nera biggrin.gif užaugo savo ritmu ir nebereikia jam tėvelių lovos - ateina apie devintą šiaip pagulėt šalia.

O vat kada jis pradėjo valgyti daugiau negu kartą per naktį neatsimenu. Gal būt nuo trijų g.gif tikrai neatsimenu g.gif. Aš tuos maitinimus mažinau iš dalies specialiai, liepdavau mažiui palaukti, kai valgo mažoji, jis kartais užmigdavo smile.gif arba tieisiog neduodavau kai jaučiau kad gal galiu neduoti. Po to jis pat nebevalgė dažnai, bet nežinau, manau čia viskas kartu - ir tai, kad užaugo, ir kad truputi švelniai skatindavau g.gif . Jis budamas trimetis užmigdavo savo lovoje, vidury nakties ateidavo pas mus, valgė mp, ir miegojo iki ryto. Paryčiais galėjo dar labai daug žyst, tai vargino - bet dažniausiai taip būdavo, nes jis mažai valgo vakare ir rytais pabunda labaai išalkęs. Kai buvom pas senelius rytinių pažindymų nebuvo, nes jam buvo atrakcija kol miegu nulėkti pas senelius su riksmu: dieda xvatit spat daj kushat. laugh.gif. Bet tai buvo vėliau, o kai buvo kaip Aniutą, valgė gan dažnai ir taip tęsėsi gal iki dvėjų su puse - trijų metu g.gif

Pauodžiau žodžiu lotuliukas.gif
Olkin
QUOTE(Natuke @ 2010 04 03, 09:47)
Pauodžiau žodžiu  lotuliukas.gif
*

doh.gif wub.gif
Dekui uz aprasyma. 4u.gif
Tai vis del to buna skirtingai, bet geriausiai vis del to bandyti paciai imtis iniciatyvos. Gal nelabai aktyviai, bet vis del to stebuklu nereikia laukti... na gerai ziuresime, kaip seksis wub.gif
Dar karta dekui uz issamu atsakyma 4u.gif
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 04 04, 22:42)
doh.gif  wub.gif
Tai vis del to buna skirtingai, bet geriausiai vis del to bandyti paciai imtis iniciatyvos. Gal nelabai aktyviai, bet vis del to stebuklu nereikia laukti... na gerai ziuresime, kaip seksis  wub.gif
Dar karta dekui uz issamu atsakyma  4u.gif
*

tai kad musu dar maziukai smile.gif as tai tikiuosi kad kai isdygs visi dantys tai prades ramiau miegot....mums jau nedaug liko smile.gif Arijui jau vienas kruminukas prasikale. Ta prasme penktas kruminukas. Kitas jau beveik beveik. Nojui irgi visos dantenos istine.
As dar pastebejau, kad jie kai prisploja prie manes ar prie MB tai ramiau miega. Buna kad Nojus kokia nakti labai neramus, tada pasiguldau visai prie saves, nugaryte priglaudzi prie savo nugaros ir miegam taip, tada jis ilgiau ismiega nepabudes....
as tai galvoju apie trecius metus jau krapstysim po biskiuka juos is musu lovos. Nes jau ir lovytes isaugs, nebetilps. Tai tada va prasysiu konsultaciju jusu kaip tai padaryt smile.gif
Natuke, kaip tu perkelei saviskius i savo kambarius ir savo lovas?
Natuke
Aš atsiguldavau šalia didelėje lovoje, laukdavau kol užmigs (arba pažindydavau) ir išeidavau kai užmigdavo. Po to užtekdavo tiesiog pagulėti arba pasėdėt šalia ir paskaityti pasaką. Abu ir Boris ir Aliona galiausiai daaugo iki tokio amžiaus (irgi apie trys keturi metukai) kai jie patys vakare jei mes su vyru užsisiedėdavom išeidavo miegoti, arba nuluždavo šalia mūsų ant sofos, tada aš juos nunešdavau lovon smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Olkin @ 2010 04 04, 21:42)
doh.gif  wub.gif
Tai vis del to buna skirtingai, bet geriausiai vis del to bandyti paciai imtis iniciatyvos. Gal nelabai aktyviai, bet vis del to stebuklu nereikia laukti... na gerai ziuresime, kaip seksis  wub.gif
Dar karta dekui uz issamu atsakyma  4u.gif
*

Prašom

Žindymas yra dvėjų šokis, bet aš manau, kad veda vis gi mama - tik ji turi gerai matyti ir jausti bei paisot vaiko poreikius ir jausmus. Juk ir pradžioje jeigu vaikutis pvz ilgiau užsimiega, arba nenori gerai apžiuoti, nelaukiam stebuklo, o dirbam su vaikiuku, mokinam teisingai žysti ir laiku pabusti valgyti. Taip ir čia.
Olkin
QUOTE(AusraR @ 2010 04 04, 22:52)
tai kad musu dar maziukai smile.gif as tai tikiuosi kad kai isdygs visi dantys tai prades ramiau miegot....mums jau nedaug liko smile.gif Arijui jau vienas kruminukas prasikale. Ta prasme penktas kruminukas. Kitas jau beveik beveik. Nojui irgi visos dantenos istine.
As dar pastebejau, kad jie kai prisploja prie manes ar prie MB tai ramiau miega. Buna kad Nojus kokia nakti labai neramus, tada pasiguldau visai prie saves, nugaryte priglaudzi prie savo nugaros ir miegam taip, tada jis ilgiau ismiega nepabudes....
as tai galvoju apie trecius metus jau krapstysim po biskiuka juos is musu lovos. Nes jau ir lovytes isaugs, nebetilps. Tai tada va prasysiu konsultaciju jusu kaip tai padaryt smile.gif
*

Maziukai wub.gif
Majai dar 4 kruminiu truksta. Tik neseniai apatiniai iltiniai uzaugo. Bet siaip nelabai tikiu, kad del dantuku nemiega. Gal taip ir turi buti, kad neismiega visa nakti. Bet tik, kad norisi, kad greiciau jau pradetu ilgiau miegoti. blush2.gif Nes kai pradesiu dirbti, tai tikrai bus sunku. Pyksiu, busiu nervinga. verysad.gif O nuo to niekam nebus gerai... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2010 04 05, 00:00)

Papildyta:
Prašom

Žindymas yra dvėjų šokis, bet aš manau, kad veda vis gi mama - tik ji turi gerai matyti ir jausti  bei paisot vaiko poreikius ir jausmus. Juk ir pradžioje jeigu vaikutis pvz ilgiau užsimiega, arba nenori gerai apžiuoti, nelaukiam stebuklo, o dirbam su vaikiuku, mokinam teisingai žysti ir laiku pabusti valgyti. Taip ir čia.
*

Nusprendziau, kad bandysiu truputi koreguoti naktiniu atsikelimu skaiciu. Vyras nelabai palaiko verysad.gif Na bet vis tiek bandysiu. Nespausiu ja stipriai, bet bandysiu itikinti, kad kartais galima ir nepaprasyti kurties. Ziuresime, kaip man tai pavyks. Is esmes, kol kas nenoriu nujaukinti, bet gerai butu sumazinti zindymu skaiciu nakti. blush2.gif
Košė-Malošė
Olkin,
Jei dantukai dygsta, ir ne po vieną- naktiniai kėlimaisi- ištikimi palydovai.
Jei situacija sunkiai pakeičiama- gal lengviau pakeisti į ją požiūrį?!
Pradėjus dirbt naktinių kėlimųsi nei padaugėjo nei sumežėjo. Vaiko lova šalia, tai atkeliauja kada jam reikia, ir dažniausia pasilieka toliau miegot mūsų lovoje, o ir perkėlinėt ne visada imuos iniciatyvos... miegas nugali + dar kėlimaisi labai priklauso nuo patirtų įspūdžių (šiąnakt kėlės 3 kartus) nors dažnai jau išmiega visą naktį.
Kažkada maniau, kad metukų- išmiegos naktį, suėjus metams- atrodė, va, bus dviejų, jau didelis, kažin ar bemaitinsiu, o tokie dideli jau miega gerai ir ilgai... jau trys ant nosies- prabunda mirksiukas.gif
Laikykis 4u.gif
Olkin
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 04 05, 10:26)
Olkin,
Jei dantukai dygsta, ir ne po vieną- naktiniai kėlimaisi- ištikimi palydovai.
Jei situacija sunkiai pakeičiama- gal lengviau pakeisti į ją požiūrį?!
Pradėjus dirbt naktinių kėlimųsi nei padaugėjo nei sumežėjo. Vaiko lova šalia, tai atkeliauja kada jam reikia, ir dažniausia pasilieka toliau miegot mūsų lovoje, o ir perkėlinėt ne visada imuos iniciatyvos... miegas nugali + dar kėlimaisi labai priklauso nuo patirtų įspūdžių (šiąnakt kėlės 3 kartus) nors dažnai jau išmiega visą naktį.
Kažkada maniau, kad metukų- išmiegos naktį, suėjus metams- atrodė, va, bus dviejų, jau didelis, kažin ar bemaitinsiu, o tokie dideli jau miega gerai ir ilgai... jau trys ant nosies- prabunda mirksiukas.gif
Laikykis 4u.gif
*

Jei dazni atsikelimai priklausytu nuo dantuku, tai butu ir ramiu naktu. Bet juk gera naktis tai 4 atkelimai. Ilgiausiai per pastaruosiu 2 metus miegojau be pertraukos 5 valandas. Bet tai tik 2 kartus tebuvo. O normalus kelimasis tai kas valanda pusantros.
As tik bijau, kad kai reiks keltis anksciau ir eiti i darba, tai man neuteks kantrybes. Todel ir manau, kad jau reikia bandyti koreguoti kelimuosi maitinimu skaiciu. Tikiuosi pavyks. Jei ne, tai prievartos nesiruosiu imtis. tongue.gif
AusraR
QUOTE(Olkin @ 2010 04 05, 10:56)
Jei dazni atsikelimai priklausytu nuo dantuku, tai butu ir ramiu naktu. Bet juk gera naktis tai 4 atkelimai. Ilgiausiai per pastaruosiu 2 metus miegojau be pertraukos 5 valandas. Bet tai tik 2 kartus tebuvo. O normalus kelimasis tai kas valanda pusantros.
As tik bijau, kad kai reiks keltis anksciau ir eiti i darba, tai man neuteks kantrybes. Todel ir manau, kad jau reikia bandyti koreguoti kelimuosi maitinimu skaiciu. Tikiuosi pavyks. Jei ne, tai prievartos nesiruosiu imtis.  tongue.gif
*

as irgi apie tai pamastau....kuo toliau tuo labiau....nes dabar tai diena pamiegu su jais....o kai eisiu i darba nezinau kaip bus....bet kol kas neturiu kantrybes, o ir motyvacijos kazka keisti. Manau gyvenimas kai prispirs tai ir keisiu kazka. O ir jie manau kai matys kad mama karingai nusiteikus tai visai kitaip reaguos smile.gif
mazute2008
Sveikos, mamos!
Mum ir kalasi antrieji kruminiai dantukai, 2 jau islindo, o 2 dar sunkiai, bet pamazu kalasi!is patirties galiu pasakyti, kad mes dazniau keliames ir neramiau miegam, kai mus aplanko dantys, tada ir mazylis ciulpia kruti be sustojimo, o kai viskas ok, tai ir nubunda 1-3kartus.bet turiu kita problemele,gal kas patars? man pastaruoju metu daznai ant lupu atsiranda pusleline, manau, kad tai nusilpes imunitetas nes nuo maziuko gimimo dar nesu nei vienos nakties miegojusi ramiai, o ir siaip pavargusi jauciuosi. Zadu eiti pas gydytoja ir klausti, ka daryti. Manau pasakys, kad reikia nutraukti maitinima, taciau mum nelabai sekasi, nepasiduoda mazylis, o ir as pati dar nelabai tam pasiruosusi. Vaistu tikriausiai ir gerti negalesiu, nes perskaiciu anotacija, kad zindanciom ju gerti negalima verysad.gif Bijau, kad ir mazylis to herpeso nepagautu nes labai jau daznai lenda buciuotis, o ir siaip yra mamos vaikas biggrin.gif gal zinot, kaip padeti sau, ar jau butina nutraukti maitinima ir rimtai gydytis? maziukui 1,10men
Olkin
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 08, 15:56)
Sveikos, mamos!
Mum ir kalasi antrieji kruminiai dantukai, 2 jau islindo, o 2 dar sunkiai, bet pamazu kalasi!is patirties galiu pasakyti, kad mes dazniau keliames ir neramiau miegam, kai mus aplanko dantys, tada ir mazylis ciulpia kruti be sustojimo, o kai viskas ok, tai ir nubunda 1-3kartus.bet turiu kita problemele,gal kas patars? man pastaruoju metu daznai ant lupu atsiranda pusleline, manau, kad tai nusilpes imunitetas nes nuo maziuko gimimo dar nesu nei vienos nakties miegojusi ramiai, o ir siaip pavargusi jauciuosi. Zadu eiti pas gydytoja ir klausti, ka daryti. Manau pasakys, kad reikia nutraukti maitinima, taciau mum nelabai sekasi, nepasiduoda mazylis, o ir as pati dar nelabai tam pasiruosusi. Vaistu tikriausiai ir gerti negalesiu, nes perskaiciu anotacija, kad zindanciom ju gerti negalima verysad.gif Bijau, kad ir mazylis to herpeso nepagautu nes labai jau daznai lenda buciuotis, o ir siaip yra mamos vaikas biggrin.gif gal zinot, kaip padeti sau, ar jau butina nutraukti maitinima ir rimtai gydytis? maziukui 1,10men
*

Sveika,
gal ir nuo zindymo nusilpes organizmas, o gal ir po ziemos, ar dietos. Tai as manau, cia ne vaistu reikia, o pokyciu. Pokyciu maiste, gal net gyvenime. Nieko apie tave nezinau, todel sunku duoti patarimus. Bet gal gerai butu pradeti sportuoti, sveikiau maitintis ir atsirastu jegu gyvenimui! Bet kokiu atveju linkiu sekmes ir sveiktos! 4u.gif
mazute2008
QUOTE(Olkin @ 2010 04 08, 16:18)
Sveika,
gal ir nuo zindymo nusilpes organizmas, o gal ir po ziemos, ar dietos. Tai as manau, cia ne vaistu reikia, o pokyciu. Pokyciu maiste, gal net gyvenime. Nieko apie tave nezinau, todel sunku duoti patarimus. Bet gal gerai butu pradeti sportuoti, sveikiau maitintis ir atsirastu jegu gyvenimui! Bet kokiu atveju linkiu sekmes ir sveiktos!  4u.gif
*

Labai dekui uz atsakyma! As ir pati manau, kad man reikia pokyciu, naujos veiklos ispudziu, tik beda, kad tam retai turiu proga? schmoll.gif
beje, nezinau, ar cia jau laikas dziaugtis, bet sianakt mazylis ismiegojo nuo 11val vakaro iki 6 ryto ir jokio papelio, gal jau ateis laikotarpis ,kai abu galesim pamiegoti nes pries tai 2,5 menesio keldavosi po kelis kartus(vis tie dantys). Manau, kad visi mazyliai viena diena prades ismiegoti per nakty, vieni anksciau kiti veliau, juk visi jie skirtingi, skirtingi ir ju poreikiai, tik reikia apsisarvuoti kantrybe ir islaukti, lauksiu ir as jei cia tik buvo atsitiktinis kartas unsure.gif Sekmes
Natuke
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 08, 14:56)
Sveikos, mamos!
*

pagal jus jau turėčiau mirti - nemiegojau ne vienos nakties be pertraukų per 6 metus g.gif
mazute2008
QUOTE(Natuke @ 2010 04 10, 01:11)
pagal jus jau turėčiau mirti - nemiegojau ne vienos nakties be pertraukų per 6 metus  g.gif
*

Nemanau, kad turetumet mirti, visi zmones yra skirtingi, vieniem vienas stresas yra niekis, o kitam zmogui gresia rimtomis problemomis! Siap as prasiau patarimo, o ne pasisaipymo!
Natuke
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 10, 10:16)
Nemanau, kad turetumet mirti, visi zmones yra skirtingi, vieniem vienas stresas yra niekis, o kitam zmogui gresia rimtomis problemomis! Siap as prasiau patarimo, o ne pasisaipymo!
*

Nieks iš jūsų nesišaipia. Šiaip pritariu Olkin 4u.gif Dauguma mažų vaikų neišmiega naktimis, mamoms reikia keltis, ir gana ilgai, kartais net iki trijų metų, jeigu daugiau vaikučių, tai ir ilgiau. Tiesiog taip yra, dauguma galiausiai prisitaiko ir į tai nekreipia dėmesio - svarbu pasistengti vėl užmigti, išsimiegoti, gal poilsieti dieną, jeigu įmanoma.
Bleirinka
QUOTE(Natuke @ 2010 04 10, 15:34)
Nieks iš jūsų nesišaipia. Šiaip pritariu Olkin 4u.gif Dauguma mažų vaikų neišmiega naktimis, mamoms reikia keltis, ir gana ilgai, kartais net iki trijų metų, jeigu daugiau vaikučių, tai ir ilgiau. Tiesiog taip yra, dauguma galiausiai prisitaiko ir į tai nekreipia dėmesio - svarbu pasistengti vėl užmigti, išsimiegoti, gal poilsieti dieną, jeigu įmanoma.
*

mes ir dar nesam ismiegoja per 20 menesiu nei vienos nakties,bet stengiuos eiti diena su ja pamiegoti,kad zvalesne buciau blush2.gif man maitinimas - ne kancia,nes kitaip neisivaizduoju kaip uzmigdyciau ax.gif jei nebutu papinuke,tad daryciau isvadas biggrin.gif
mazute2008
Mes ir eame papinukai ir jei tokie nebutume, tai jau tikriausiai mazylis MP ir nebevalgytu, man maitinimas ir ne kancia, kitu atveju as savo mazylio buciau jau senai nemaitinusi pati. As sutinku su kitom mamom, kad nemiegojimas nera priezastis organizmui patirti stresa ir issekti, bet vis delto tai sekina. Mamos daug gali,o ypac del mazylio geroves. Tuo as isitikinau pati nes mano sunus turi igimta liga, apie ja as suzinojau po menesio nuo jo gimimo. Kai suzinojau, maniau isprotesiu nes tada prasidejo tikras kosmaras, ligonines, tyrimai, nezinomybe del vaiko ateities. Kad ir kaip buvo sunku, pasistengiau, kad mazylis gautu mano pieneli ir net iki dabar ir vis dar viliuosi, kad jis gali padaryti stebukla ir mes isaugsim sita liga! Gal ir kvailai skamba, bet tikiu tokia mamos pieno galia! Manau, kad as tikrai turejau pakankamai streso, turiu jo ir dabar, kai vaikuti bado ir ima krauja is venos, kai jis ima kaprizintis ir negeria vaistu, kurie jam gyvybiskai svarbus!
Noriu visom mamom palinketi stipr ybes ir kuo maziau tu bemiegiu naktu!

ast_alaus
QUOTE(mazute2008 @ 2010 04 08, 14:56)
gal zinot, kaip padeti sau, ar jau butina nutraukti maitinima ir rimtai gydytis? maziukui 1,10men
*

Maitinimo nutraukti tikrai nereikia, bet savimi pasirupinti labiau vertetu mirksiukas.gif
Jei puola herpes, susilpnejusi imunine sitema.

mazute2008,
stiprybes jums su suneliu 4u.gif Jam MP ypatingai reikalingas. mirksiukas.gif
reda86
o man nepriimtina maitinti iki tokio didelio amziaus. matau kaip mano giminaitei sunku,bet tai cia pacios mamos save apsikrauna. sutinku kad mp yra pats geriausias maistas vaikuciui,tai jei jau taip norisi jo duoti tai galima juk nusitraukineti. na man kazkaip nekaip ziurisi kai pribeges vaikas rekia mamai kad duotu papa, arba pazvalges padekoja ir nubega zaisti toliau...
Košė-Malošė
reda86, 4u.gif
Visada yra bent du pasirinkimo variantai mirksiukas.gif
Kiekvienam savo, o nuomonė, požiūris, pasirinkimas ir t.t. gali keistis, gali nesikeist.
Elkis taip, kaip manai geriausia 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(reda86 @ 2010 04 11, 22:33)
o man nepriimtina maitinti iki tokio didelio amziaus. matau kaip mano giminaitei sunku,bet tai cia pacios mamos save apsikrauna. sutinku kad mp yra pats geriausias maistas vaikuciui,tai jei jau taip norisi jo duoti tai galima juk nusitraukineti. na man kazkaip nekaip ziurisi kai pribeges vaikas rekia mamai kad duotu papa, arba pazvalges padekoja ir nubega zaisti toliau...
*

Manau tavo poziuris, augant dukrytei, tikrai pasikeis mirksiukas.gif

Maitinti krutimi yra taippat naudinga ir moteriai (ko nepasakysi apie mechanini nutraukinejima). mirksiukas.gif

O del 'papo' reikalavimo...tai TIK mamos ir vaikelio susitarimo reikalas. mirksiukas.gif Pvz mano vaikai apskritai nezino tokio zodzio kaip 'p...s' o ir neplesydavo/ nepleso palaidiniu... Tai tik musu dvieju ramios artumo minutes. wub.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.