Gurmano
2010 03 17, 13:38
Sveiki,
norėčiau vaiku psichologo konsultacijos tokiu klausimu: mano vaiko darželio grupe kartu lanko ir aukletojos vaikas. Ar tai nera sankirtos tarp aukletojos - darbuotojos ir konkretaus vaiko mamos? Ir ar komfortiskai gali jaustis vaikai, budami be mamu, bet pries akis matydami kaip aukletoja isskirtinai bendrauja su savuoju vaiku ? Esme tame, kad vaikai grupeje tarsi fonas, o jos vaikas yra isskiriamas. Manau, kiekviena mama tiketusi bent panasaus aukletoju "priejimo" prie vaiku... To nezinociau ir nebuciau supratus, bet 4m. vaikas puikiai situacijas nupasakoja namie! Visiems negalima, o isimtys taikomos tik aukletojos vaikui: pvz, galima nemiegoti pietu miego, o jei miega - uz rankos lanko aukletoja-mama atsisedus prie loveles, galima valgyti sausainius lovoje, galima "padeti" aukletojai-mamai skatinant vaiko atsakomybe ir savarankiskuma ir tt tt , bet kodel visi kiti turi jaustis lyg "banda uz borto" ir stebet situacija is sono?
Kaip elgtis norint isspresti sia problema? Juk visgi... tai ugdymo istaiga... Ir ka gi ugdo?!
Aciu uz atsakyma
Noriu_padovanoti
2010 03 17, 14:19
Jei auklėtoja ne pati geriausia, pereikit į kitą grupę. Nedelsčiau nė dienos.
Gurmano
2010 03 17, 14:36
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 03 17, 15:19) Jei auklėtoja ne pati geriausia, pereikit į kitą grupę. Nedelsčiau nė dienos. Aukletoja yra viena is dvieju. Antroji - nuostabi. Mano vaikas sako, kad viena aukletoja myli vaikus, o kita gi - tik savo vaika. Buvau soke. Nelabai kur pereisi... vaikui svarbus grupes draugai, o kitos aukletojos man nera zinomos...
Noriu_padovanoti
2010 03 17, 18:48
Atleiskit, nesupratau, tai čia ta 'geroji' tik savo vaiką myli? Na nežinau, prisiminimai apie darželį lieka visam gyvenimui, pastebėjau, kad žmogaus šviesus arba tamsus požiūris į viską gyvenime dažnai susijęs su tuo, kokioj aplinkoj praėjo jo vaikystė ir konkrečiai - kaip jis prisimena darželį - juk ten leisdavo kiauras dienas... O draugų susiras ir kitoj grupėj.
Tu Mano
2010 03 17, 20:03
Pirmiausia pasikalbekit su direktore. Kad nei jus, nei jusu vaikas po to nejaustu itampos, paprasykit anonimiskumo is direktores. Gal uzteks tik direktores ir aukletojos pokalbio, kad yra nusiskundimu grupeje del isskirtinio demesio savam vaikui ir arba aukletoja mokosi neisskirti kiek imanoma savo vaiko ir taikyti visiems vienodas taisykles arba.. Galit eiti teisiniu budu, pasidomekit ar aukletoja turi teise ugdyti savo vaika toje pacioje grupeje, kurioje pati dirba. Tik jeigu aukeltojos vaika perkels/tures perkelti i kita grupe, kaip tokie pokyciai atsilieps jusu vaiko,jusu ir aukletojos tarpusavio bendravimui?
Gurmano
2010 03 18, 17:31
QUOTE(Tu Mano @ 2010 03 17, 21:03) Pirmiausia pasikalbekit su direktore. Kad nei jus, nei jusu vaikas po to nejaustu itampos, paprasykit anonimiskumo is direktores. Gal uzteks tik direktores ir aukletojos pokalbio, kad yra nusiskundimu grupeje del isskirtinio demesio savam vaikui ir arba aukletoja mokosi neisskirti kiek imanoma savo vaiko ir taikyti visiems vienodas taisykles arba.. Jei direktore su aukletoja "ranka ranka plauna" - tai teisybes geriau neieskot.. O teisiniai budai gelbeja tada, kai jau susirandi kita darzeli pries tai Man rupejo is principo suzinot, ar taip galima... Nes vienaip ar kitaip .. man regis, zmogiskai suprantama, kad mama savo vaika buryje pastebes pirma..tad ar teisinga ta situacija is esmes visu kitu vaiku atzvilgiu... Papildyta:QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 03 17, 19:48) Atleiskit, nesupratau, tai čia ta 'geroji' tik savo vaiką myli? Nea.. ta "geroji" tai butent ir myli visus vaikus, del to ir yra geroji!
Milituke
2010 03 18, 19:47
Sudetinga situacija Po antrojo dekreto gryzau i darba, ir taip sutapo, kad butent dukros grupeje buvo man laisva darbo vieta. Labai laaabbaaaiii abejojau, na bet didelio pasirinkimo nebuvo, juk del mano gryzimo nekilnosi kitu aukletoju, nes MAN taip netinka  Sutarem, kad bandau, o toliau ziuresim, jei ka ieskosim kitu variantu... Pradzioj dukra tikrai jaute, kad salia ne aukletoja, o mama. Bet del to blogai jauciausi labiau as, nei, manau, kitos mamos. Kasdien namuose daug kalbejom su dukra, jog namuose as esu mama, o darzelyje ji toks pat vaikas, kaip ir visi, o as esu aukletoja... Jei uzsieme vaikai, lygiai taip pat darbuojasi ir maniske, jokios papildomos pagalbos is manes nesulaukia, miego laikas yra toks pat visiems, jei vaisinasi ji, vadinasi vaisinami visi vaikai. Na bent jau taip stengiuos, kad butu.  Didelis pliusas, kad ne kiekviena diena as dirbu toje grupje, o ir kai dirbu, tai tik pusdieni. Kaip kitiems teveliams atrodo is sono  man sunku pasakyti. Kol kas nera pasirinkimo, o ir galimybes dirbt kitoje grupeje, bet as pati tik uz tai, kad vaikui geriau buti atskirai nuo mamos (kitoje grupeje, nei mama)
Gurmano
2010 03 19, 10:00
QUOTE(Milituke @ 2010 03 18, 20:47) Kaip kitiems teveliams atrodo is sono  man sunku pasakyti. Kol kas nera pasirinkimo, o ir galimybes dirbt kitoje grupeje, bet as pati tik uz tai, kad vaikui geriau buti atskirai nuo mamos (kitoje grupeje, nei mama)  Taigis... suprantu jusu pastabgas, gali buti, kad grupes vaiku teveliai neturi jokio nepasitenkinimo, nes jus suprantat abi puses ir stengiates.. Man tai vaikas papasakoja .. nei as tardau, nei domiuos, bet kazkaip jam tai didzioji dienos ispudzio dalis.. tas man ir nepatinka, nes iziuriu tik didziuli patoguma aukletojai..kai dirba darba, bet pirmoj eilej buna su savo vaiku
QUOTE(Gurmano @ 2010 03 17, 14:36) Aukletoja yra viena is dvieju. Antroji - nuostabi. Mano vaikas sako, kad viena aukletoja myli vaikus, o kita gi - tik savo vaika. Buvau soke. Nelabai kur pereisi... vaikui svarbus grupes draugai, o kitos aukletojos man nera zinomos... nepamirškit, kad egzistuoja ir vaikų pavydas: va ji/jis su savo mama, o aš turiu būti svetima teta... Tai tikrai ne vienas vaikas kaip ir suaugęs žiūrės per padidinamąjį stiklą O auklėtojų nepažinojimas - ne problema. Būdų susipažinti yra daugybė  Svarbesnis atrodytų jūsų pačios noras/nenoras vaiką pervesti į kitą grupę, aišku, atsižvelgiant į jo jautrumą, gebėjimą taikytis prie naujos aplinkos
Gurmano
2010 03 30, 08:19
QUOTE(viti @ 2010 03 27, 14:43) nepamirškit, kad egzistuoja ir vaikų pavydas: va ji/jis su savo mama, o aš turiu būti svetima teta... Tai tikrai ne vienas vaikas kaip ir suaugęs žiūrės per padidinamąjį stiklą O auklėtojų nepažinojimas - ne problema. Būdų susipažinti yra daugybė  Svarbesnis atrodytų jūsų pačios noras/nenoras vaiką pervesti į kitą grupę, aišku, atsižvelgiant į jo jautrumą, gebėjimą taikytis prie naujos aplinkos  O as nudienoj izvelgiau ir sioki toki pliusa Vaikai nuo mazumes ismoks savyje susidoroti su visokiais jausmais... pavydu, nelygybe, skauduliu...ir tai uzgrudins but savarankisku! Mokes uz save pastoveti, isreiksti savo emocijas, norus, issakyti nuomone, nes salia mamos nera ir niekas uz ji nepastoves! O vaikui, kuris su mama vienoj grupej "po sparneliu" eis iki parengiamosios ar mokyklos - kazkada ateity bus didziulis smugis, patekus i savarankisku bendraamziu tarpa Gal pliusas del to, kad ir mano vaikas yra visu vaiku tarpe, o ne vienas priespastatytas ir diskriminuojamas pries visus. Pastarasis atvejis jau butu be jokio pliuso ....
agute07
2010 05 11, 19:17
Manau spresti jums  man irgi daug kas netinka, ar nepatinka, bet manau tai daugiau grudina vaika. Kai buvau maza, mano grupes aukletoja irgi buvo grupes aukletoja, bet del to, nepamenu, kad butu buvusi problema. . . t  ik visada svajojau, kad mano mama butu aukletoja
Gurmano
2010 06 11, 07:48
QUOTE(agute07 @ 2010 05 11, 20:17) Kai buvau maza, mano grupes aukletoja irgi buvo grupes aukletoja
Sviesioji
2010 07 21, 11:12
Kai pati lankaiu darza, tai mano grupeje buvo vienos aukletojos dukra. Pries naujuosius metus buvo aptarimas tarp tevu kostiumu, kas kuo aprengs vaika. Mano mama pasake, kad turi sneguoles kostiuma man. Taciau sis variantas buvo uzgincitinas, nes jau aukletojos dukra turejo buti sneguole. O dvieju sneguoliu buti negalejo per Naujus. Mama pasirausus sandeliuke, rado mano mano vyresnes sesers pingvino naujametini kostiuma, su kuriuo as ir ejau i Naujametini karnavala. Beje, patys suprantat, kad nebuvau baisiai patenkinta tuo, kad mane aprenge ne baltaja sneguoles suknele (kuria as maciau ir matavau, ir kuri man baisiai patiko), o kazkokio tai pingvino kostiumu (kur mama siaip bei taip ikalbejo mane aprengti).
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 21, 12:12) Beje, patys suprantat, kad nebuvau baisiai patenkinta tuo, kad mane aprenge ne baltaja sneguoles suknele (kuria as maciau ir matavau, ir kuri man baisiai patiko), nemanau,kad dabar taip būtų...nors ir be kostiumo,arba 5 snieguolės,ech tie laikai... beje aš irgi prieš savo vaiko laikymą toje pačioje grupėje...
Kaimynė
2010 08 11, 18:21
Mano darbo darželyje praktikoje dažniau atsitikdavo taip, kad, nors ir turi mergytė kokios voverės vaidmenį karnavale, bet ima ir ateina pavirtusi princese, snieguole. Na, čia mažieji vaikai taip. O dabar dėl auklėtojų vaikų grupėje. Joks įstatymas to nedraudžia, bet, jei manote, kad tai yra problema, visų pirma vertėtų pasikalbėti su grupės vaikų tėvais. Jei kiti jums pritars - pirmyn pas direktorę, bet organizuotai, keliese, gal kreiptis raštu, juk į raštus būtina sureaguoti. Ir ar tikrai tas auklėtojos vaiko buvimas grupėje kelia bėdų? Keturmečio momentinė nuomonė labai dažnai kaitaliojasi, priklauso, yra įtakojama daugelio dalykų, netgi ir jūsų klausimo formos, laiko, intonacijos ir t.t. Kai pasieksite pergalę (iškraustysit auklėtojos vaiką) - jūsų mažiukas gal jau bus pamiršęs tą nepasitenkinimą ir susiradęs naują. Žinoma, tėvai turi teisę ir privalo pasirūpinti savo vaiko dvasiniu komfortu, bet tik labai gerai išsiaiškinę ir supratę susidarančias situacijas.
|
|