Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip aš Ispanijoje gimdžiau
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
vikusituka
Taip jau atsitiko, kad pastojau budama Ispanijoje, tad nusprendziau cia ir gimdyti... Buvau prisiklausiusi daug ko: vienom blogai, kitom gerai. Terminas budo spalio 24 d., bet as baisiai bijojau gimdyti, todel sau laimingai tempiau savo burbuli toliau. dar su automobiliu varinejau siaip taip isispraudus uz vairo. Sulaukiau savo mamos na ir visa seima jau pradejom kalbinti pilvuka, kad gali jau ir issiridenti. Spalio 29 d 4 val ryte pajutau skausmelius nugaroje. kadangi vis tiek jau nebegalejau uzmigti, sumaniau issiskalbti, pasilenkiau rinkti drabuziu, ir tik jauciu pliurpt tuo spagatais i tualeta rausvas gleiviu gniuzuliukas - kamstis eina lauk... as is siaubo tuoj puoliau vyra versti is lovos unsure.gif o tas ramiai uzklause, ar saremiai reguliarus ir kada prasidejo...na tada apsiraminau ir vyrui leidau toliau miegoti unsure.gif bet pati jau nemiegojau... greitai atsikele ir mama. ji pasiemusi popieriaus lapeli ir tusinuka registravo mano skausmelius. mano vyras isvaziavo i darba ramiai snekedamas, kad jis spes iki pusryciu gryzti unsure.gif (pusryciai 10.00). na as tuo metu issitraukiau is po lovos sudeta krepsi gimdymui, apsirengiau ir laukiau. Vyrui sugryzus is darbo, visi pasisokinedami lekem prie masinos... sutikom ispanu pazystama buri ir pasigyrem, kad jau vaziuojam gimdyti... na o jie tuoj kruva klausimu. pasakiau, kad papasakosiu, kai grysiu, nes dabar nelabai noriu sneketi... jauciausi laiminga, kad tuoj sprogsiu. priemime mus kelis „ligonius“ (ligonine bendra, o ne gimdymo namai). sanitaras toks ilgais plaukais panasus i bezdzione lydejo visa bureli iki jiems skirtu kabinetu... viena mergina sedejo vezimeli, kai sanitaras pamate, kad man saremiai darosi daznesni, isverte ta mergina lauk , ir pasodino mane,labiau serganti pasirodziau, na po to jau mane itaise i monitoriu kambari, kuriame stebejo saremiu daznuma. nusprende paguldyti. gavau privacia palata, su tualetu ir duso kabina, dar ir pietus man dave, na as suvalgiau, nors man labai nepatinka ispaniska virtuve, saremiai pradejo dazneti... mama ir vyras pakaitom masazavo nugara. kai saremiai tapo reguliarus ir dazni, mane nuveze i gimdymo skyriu, taciau kaklelis neatsidare pagulejau ten gal pusantros valandos prijungta prie monitoriu. mazylis jautesi gerai, todel neskatino... parveze i palata atgal... pamatytumet mano mamos ir vyro veidus. jie galvojo, kad mane jau pagimdziusia parveze, na as vel pradejau zingsiuoti po palata, vyrui net ispyskinau, kad trecio vaiko negimdysiu, nors gimdziau dar tik pirmaji... prasikankinau taip visa diena. 22,30 mane vel isveze i gimdymo skyriu. vel kaklelis atsidares tik per 1 cm doh.gif pradejau vemti, man epiduro daryti negalejo, kad nesustabdytu visai darymosi... pagulde mane i atskira kambareli, uzgesino sviesa ir tada jauciausi tokia rami... uz sienos stauge gimdanti mergina. tuo metu as pajutau siluma tarp koju... nubego vandenys... tuoj atbego personalas, kaklelis atsidare tiek, kad epidura statyti per velu... gimdysiu naturaliai. gavau pora klizmuciu i uzpakali, kai buvau pasiruosusi, istate lasaline... saukiau, kad labai noriu stumti... jos sake, kad nejuokauciau, pagaliau atejo laikas man gimdyti, nuo savo lovos ant stangu sokau kaip bezdzione, nes jauciau artejanti saremi, norejau suspeti laiku, jos visos panikuodamos sake, kad gal as proto netekau sitaip laipiodama.vos man spejo kojas priverzti, atejo saremis, tuo metu akusere apziurejo mane ir pasake, kad kito saremio metu as mazyli jau turesiu... na ir uzejo saremis, mane tuoj prakirpo, bet tegul dziaugiasi, kad kojos buvo priverztos, nes buciau tikrai nuspyrusi, be proto skaudejo, pirma karta taip rekiau per visa ta laika.... na ir ka jus manot, dar to pacio saremio metu as isstumiau savo maziu... visi eme saukti RUBIO (sviesiaplaukis). padejo man maziuli ant pilvo, as net nespejau sureaguoti, ji nueme apziurai, netrukus isejo ir placenta, akusere nusistebejo, kad labai didele. na mazius irgi buvo nemzas, tuo labiau pagal ispanu kudikius (jiems 3 kg virs kudikis yra didelis, o maniskis gime virs 4 kg). ziurejau i savo maziuli ir negalejau atsidziaugti, kol mane siuvo, krete nervinis drebulys. jauciausi tokia laiminga. netrukus mane apiprause ir perrenge, i glebi idejo maziuka ir isveze i palata. Mus sutiko mociute, kuri svytejo is laimes pamacius pirmaji anuka. netrukus atbildejo ir tevelis (gimdyme nusprendem abu, kad jis nedalyvaus). stai mes ir seima. matytumet su kokiu pasididziavimu mano vyras vaika nesesi is ligonines
ŽanetaKava
thumbup.gif sekmes biggrin.gif biggrin.gif
Natuke
sveikinimai 4u.gif
sepallaa
sveikinu wub.gif
mamymamy
Labai faina thumbup.gif wub.gif

Tai kaip ten su trečiu bus, ką? biggrin.gif
S.A.T.I.N.E
kaip grazu wub.gif saunuole,sekme 4u.gif
cuoliukė
sauni istorija 4u.gif
GudriLapė
sėkmės jums augant 4u.gif 4u.gif 4u.gif
200505
Grazi istorija 4u.gif aukit sveiki 4u.gif
vikusituka
QUOTE(mamymamy @ 2010 03 18, 14:53)
Labai faina  thumbup.gif  wub.gif

Tai kaip ten su trečiu bus, ką?  biggrin.gif
*

manau, kad bus ir trecias, jei Dievas duos thumbup.gif
aciu merginos 4u.gif
Renesme
4u.gif 4u.gif 4u.gif
vilaguona
4u.gif 4u.gif 4u.gif
(ne)miegančioji gražuolė
QUOTE(vikusituka @ 2010 03 18, 12:53)
viena mergina sedejo vezimeli, kai sanitaras pamate, kad man saremiai darosi daznesni, isverte ta mergina lauk , ir pasodino mane,labiau serganti pasirodziau
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labai graži istorija, sėkmės 4u.gif
gosas
Sakai sake svieseplaukis biggrin.gif Nu gal jiems retenybe pamate apsidziauge patis gal jiems laime nesa sviesus lietuvaitis lotuliukas.gif DIDELES SEKMES 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vi78
saunuole mamyte thumbup.gif nuosirdus sveikinimai 4u.gif
panamera
saunuole 4u.gif
remama
DAUG DAUG SVEIKATĖLĖS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vikusituka
QUOTE(gosas @ 2010 03 18, 23:33)
Sakai sake svieseplaukis  biggrin.gif Nu gal jiems retenybe pamate apsidziauge patis gal jiems laime nesa sviesus lietuvaitis lotuliukas.gif DIDELES SEKMES 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

matyt ispaniukai gimsta beveik juodi, nes man jis is pradziu ne trupucio sviesucio neprimine lotuliukas.gif dabar mazylis prasviesejo blush2.gif
Boružytė
Šaunuolė thumbup.gif , o dėl trečio tu čia šauniai pasakei wub.gif thumbup.gif
brasta
thumbup.gif istorija. Tik tas kojų priveržimas man taip žiauriai nuskambėjo... doh.gif Nebuvau girdėjusi...
Bona -pari
džiugiai papasakota istorija 4u.gif malonu skaityti,daug laimes mirksiukas.gif
ant bangos
sveikinimai wub.gif
vikusituka
QUOTE(brasta @ 2010 03 19, 16:27)
thumbup.gif istorija. Tik tas kojų priveržimas man taip žiauriai nuskambėjo... doh.gif Nebuvau girdėjusi...
*

na aisku ten ju nepriverze iki tokio laipsnio, kad kraujas sustotu ax.gif tiesiog siaip pritvirtino, kad vdrug neispirciau. buvau gi epiduro ax.gif antra ir trecia lotuliukas.gif gimdysiu irgi be epiduro... keisciausia, kad issikankinusi 22 val, as po gimdymo jauciausi kaip naujai gimusi. ax.gif
Sadika
Aha, man tas kojų veržimas - rišimas, tai irgi kažkaip įdomiai nuskambėjo... g.gif blink.gif Keistenybės... Ir kirpimas net stumt nepradėjus... Na, nesvarbu, sveikinimai biggrin.gif 4u.gif
Kutveliukas
Sveikinimai 4u.gif
vikusituka
QUOTE(Saddiqah @ 2010 03 21, 05:27)
Aha, man tas kojų veržimas - rišimas, tai irgi kažkaip įdomiai nuskambėjo... g.gif  blink.gif Keistenybės... Ir kirpimas net stumt nepradėjus... Na, nesvarbu, sveikinimai biggrin.gif  4u.gif
*

kai ant stangu lipau, stumimas jau buvo prasidejes, todel ir kirpo. as gi tik uzlipus beveik iskart ir pagimdziau rolleyes.gif
Delfinna
Pagaliau suzinojau viska placiau blush2.gif
Saunuole, draugike 4u.gif
Perskaicius kazkaip neatrodo, kad tas gimdymas labai jau baisus dalykas smile.gif
Nors as gimdydama viskuom prisiekinejau, kad antro nebus, dabar jau visai kitaip galvoju smile.gif
kristinkaa
wub.gif sveikinimai tavo seimai 4u.gif 4u.gif
irmabaro
wub.gif
Pievų_medus
Sveikinimai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
mama_mamumte
Sveikinimai smile.gif Apie trečią vaiką tai patiko thumbup.gif
vikusituka
dabar man ypatingai daznai kyla nostalgija prisiminus gimdyma blush2.gif stebetina, is kur tiek jegu pagimdziusi turejau... visai miego nenorejau, vien tik i maziuli ziurejau wub.gif
cud@bury
Dideliausi sveikinimai 4u.gif ,koks greitas gimdymas bigsmile.gif
vikusituka
gimdyti tai greitai pagimdziau, o va saremiai tai iskankino... bet va neseniai skaiciau ispaniskame zurnale, kaip moteriskei gimdymas tesesi 36 valandas... doh.gif
vikusituka
norejau tik perspeti mamytes, kurios ispanijoje gimdyti zada, kad nuo 2011 metu sausio 1 d 00 val. nebeliks ismokos uz gimdyma 2500 euru.
labai gaila, bet valstybe nebeturi is ko sumoketi...
be to, motinystes atostogu laikotarpis siuo metu yra tik 4 menesiai. motinoms cia ne pati geriausia situacija vaikus auginti doh.gif
liolia79
Sveikinu 4u.gif Sekmes ir sveikateles augant 4u.gif mirksiukas.gif
No comment
smagi istorija. sekmės jums 4u.gif
vikusituka
aciu labai 4u.gif
Papildyta:
Stai koks mano princas katik gimes

user posted image

10 menesiu
user posted image
Dominyko_Svajone
Grazuoliukas 4u.gif
vikusituka
aciu ax.gif stengemes lotuliukas.gif
Lotyna
QUOTE(vikusituka @ 2010 07 09, 14:05)
norejau tik perspeti mamytes, kurios ispanijoje gimdyti zada, kad nuo 2011 metu sausio 1 d 00 val. nebeliks ismokos uz gimdyma 2500 euru.
labai gaila, bet valstybe nebeturi is ko sumoketi...
be to, motinystes atostogu laikotarpis siuo metu yra  tik 4 menesiai. motinoms cia ne pati geriausia situacija vaikus auginti  doh.gif
*

Kaip ir Airijoj - jokios vienkartines nera ir nebuvo kraiteliui susipirkt doh.gif
O visas dekretas iki gimdymo ir po gimdymo kartu sudejus tik 6 men. doh.gif doh.gif

Zodziu, kudikius iki 2 metu geriausia auginti LT thumbup.gif Tik gaila, kad suejus tiems 2 m. valstybe nelabai rupinasi vaikais smile.gif

Anyway, grazus tavo sunulis .. Bet tikrai, gimes toks tamsus atrode, o dabar gryn bliondinukas thumbup.gif wub.gif
vikusituka
man keista, kad gimdykloje visi sauke Rubio (sviesus)... man jis irgi toks tamsulis... gal is anksto i ji taip kreipesi, zinojo, kad blondinas bus, nes mamyte sviesi lotuliukas.gif
uzsiauginsim mazulius ir be ismoku.... thumbup.gif
vikusituka
Auga mano mazytis, o man jau nostalgija sukilo. noriu vel pastoti lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.