Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti vaiką nuo naktinio valgymo?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2
Ziedlapiux
Maniskiiiui tuoj 3m.o naktiniai zindymai nepasikeite iki siol.reik n kartu.
indica
QUOTE(-zuvedra- @ 2011 01 05, 15:39)
Maniskiiiui tuoj 3m.o naktiniai zindymai nepasikeite iki siol.reik n kartu.
*

Jeigu tau tai netrukdo ir netruksta miegelio, tai tada viskas gerai, bet jei jautiesi pavargusi ir noretum naktimis ramiai issimiegoti, tai reikia imtis priemoniu ir keleta naktu pavargti atsisakant duoti papuka. Mano mazoji buvo pusantru metuku, kai nusprendziau nebemaitinti nakti, tai pirma nakti labai klyke negavusi papuko, antra irgi dar prase, bet paverke trumpai ir uzmigo susitaikiusi su padetimi, po to dar pora naktu prabusadavo, bet uztekdavo pasakyt "apsikabinam ir miegam", tai ji taip ir padarydavo, o po kokios savaites jau ismiegodavo iki ryto thumbup.gif Maitinu mazyle iki siol, bet nakti, jei ji ir prabunda, niekada pienuko nebepraso, tad puikiai issimiegam smile.gif
chi
Ir as pasidalinsiu savo patirtim sia tema. Dabar maziukui 13 men, ir jau savaite, kaip nakti kartu nemiegam ir pienuko negauna. Jis labai prisirises, per dienas valgydavo po 5 ir daugiau kartu, naktimis istisai prakabodavo. Tai pradejom nuo to, kad pries miega maziukui pradejom ruosti kefyriuko su fruktoze i puoduka su snapeliu. Ir mygdydavo tik tetis. Po keliu savaiciu nutarem, kad laikas ir nakti pradet miegot. As jau dirbau, jau pavargus buvau nuo nesibaigiancio naktinio zindymo, o ir maziuko kazkaip gaila pasidare. Ir jam reikia pailseti ir jo skrandukui. Tai pora naktu pamiegojo su mociute, toliau jau tetis stojo "i tarnyba" smile.gif. Busdavo kas valanda, bet vis uzsisupuodavo. Pirmos trys naktys tokios buvo. Bet per daug neklyke, vergsleno ir tiek. Paskui nuo 21 val pramiegodavo iki 1 nakties, veliau iki 3 nakties, paryciais dazniau nubusdavo. Bet manes nebudavo. Tetis jam vis sakydavo, nera papuku, ba ba lotuliukas.gif . Ir jis nusiramindavo, net juokas eme, kad jis taip supranta. Taip pamazu, kasnakt vis lengviau, o po savaites, jau tik viena karta prabudo. Mes labai dziaugiames thumbup.gif , maziukui pasitaise apetitas, labai daug valgo, o buvo prastai. Ir diena miegot gerai pradejo. MP gauna tik rytais 7-8 ryto, tada dar pora val pamiega ir vakarais, kai griztu is darbo pora kartu. As vis tempiau, nes galvojau, kad jam labai skausmingi dantukai, kad del to nemiega. Bet dabar manau, kad tikrai ne del dantuku, tiesiog soskes reikia. Dabar jos nera, kitos neima, tai ir jam ramu pasidare. As uz zindyma kuo ilgiau, bet patarciau naktinius maitinimus nutraukti nuo kokiu 9 men. Bus ir mamai ir vaikuciui lengviau.
čia-čia-čia
Žindžiau labai ilgai, tačiau pagrinde dienomis, naktinis žindymas baigėsi maždaug 8 mėn., pažindydavau prieš miegą ir vėliau tik ryte atsibudus. Kaip tai pavyko, o gi labai paprastai, nes maniškė miegaliukė lotuliukas.gif , neduok pavalgyt, duok pamiegot, tai visi naktiniai žindymai iki tol vykdavo TIK mano iniciatyva - žadindavau ją, kad pažindyti naktinio pienuko doh.gif Kai pavargau, nustojau žadinti ir tiek, nebeliko naktinio žindymo.
Luttuke
QUOTE(jurda @ 2010 08 01, 14:59)
Maniškiui jau greit 14mėn, bet dar naktį valgo MP, o prieš rytą tai kas 1-1,5val. ax.gif
*

situacija identiska
mamyte renata
skaitau ir situaciju yra panasiu...mano panelei 1.2 men ji valgo mp pagal poreiki(daznai).nakti isikimba i papa ir gali sakyti taip miega, nes jei paleidzia tai gal val gal ilgiau...na bet vel nubunda ir vel papas...darosi sunku, erzina nuolatinis kybojimas...aisku jei neduociau kruties, galbut uzmigdyciau supdama ant raku, tik klausimas ar ilgam...ji nemoka uzmigti pati, turiu arba supti arba duoti kruti. norisi kad butu kuo geriau, o gaunasi kaip visada. mastau jau nutraukti maitinima, bet kai ji tokia papinuke tai neissivaizduoju. soskes niema nuo gimimo, buteliuko
mamyte renata
[quote=mamyte renata,2012 02 02, 21:34]
skaitau ir situaciju yra panasiu...mano panelei 1.2 men ji valgo mp pagal poreiki(daznai).nakti isikimba i papa ir gali sakyti taip miega, nes jei paleidzia tai gal val gal ilgiau...na bet vel nubunda ir vel papas...darosi sunku, erzina nuolatinis kybojimas...aisku jei neduociau kruties, galbut uzmigdyciau supdama ant raku, tik klausimas ar ilgam...ji nemoka uzmigti pati, turiu arba supti arba duoti kruti. norisi kad butu kuo geriau, o gaunasi kaip visada. mastau jau nutraukti maitinima, bet kai ji tokia papinuke tai neissivaizduoju. soskes niema nuo gimimo, buteliuko taip pat. kokiu budu ja uzmigdyti nakti be kruties? nes man regis ji ne tik valgyt nori, kiek nemoka uzmigti nubudusi?
violet79
QUOTE(chi @ 2011 01 20, 21:14)
Ir as pasidalinsiu savo patirtim sia tema. Dabar maziukui 13 men, ir jau savaite, kaip nakti kartu nemiegam ir pienuko negauna. Jis labai prisirises, per dienas valgydavo po 5 ir daugiau kartu, naktimis istisai prakabodavo. Tai pradejom nuo to, kad  pries miega maziukui pradejom ruosti kefyriuko su fruktoze i puoduka su snapeliu. Ir mygdydavo tik tetis. Po keliu savaiciu nutarem, kad laikas ir nakti pradet miegot. As jau dirbau, jau pavargus buvau nuo nesibaigiancio naktinio zindymo, o ir maziuko kazkaip gaila pasidare. Ir jam reikia pailseti ir jo skrandukui. Tai pora naktu pamiegojo su mociute, toliau jau tetis stojo "i tarnyba" smile.gif. Busdavo kas valanda, bet vis uzsisupuodavo. Pirmos trys naktys tokios buvo. Bet per daug neklyke, vergsleno ir tiek. Paskui nuo 21 val pramiegodavo iki 1 nakties, veliau iki 3 nakties, paryciais dazniau nubusdavo. Bet manes nebudavo. Tetis jam vis sakydavo, nera papuku, ba ba  lotuliukas.gif . Ir jis nusiramindavo, net juokas eme, kad jis taip supranta. Taip pamazu, kasnakt vis lengviau, o po savaites, jau tik viena karta prabudo. Mes labai dziaugiames  thumbup.gif , maziukui pasitaise apetitas, labai daug valgo, o buvo prastai. Ir diena miegot gerai pradejo. MP gauna tik rytais 7-8 ryto, tada dar pora val pamiega ir vakarais, kai griztu is darbo pora kartu. As vis tempiau, nes galvojau, kad jam labai skausmingi dantukai, kad del to nemiega. Bet dabar manau, kad tikrai ne del dantuku, tiesiog soskes reikia. Dabar jos nera, kitos neima, tai ir jam ramu pasidare. As uz zindyma kuo ilgiau, bet patarciau naktinius maitinimus nutraukti nuo kokiu 9 men. Bus ir mamai ir vaikuciui lengviau.
*

drinks_cheers.gif manasis nuo to amzino zindimo nakti pavargdavo kas 1-2 val , ant galo issibudindavo uzmigti negaledavo verysad.gif diena piktas budavo unsure.gif Kartu miegant is viso budavo sunku kadangi (.) vietoj tai galviuka isvien sukinedavo I (.), nuo (.)... Jeigu nusisukdavau, rekdavau jeigu isvien duodavau issibudindavo ir verkdavo verysad.gif Dabar zinda tik 1-2 kartus per nakti.. smile.gif tarp maitinimu miega ramiai wub.gif
Samsunge
O as nemaitinu MP bet is buteliuko misineliu, maniskiui 1,5men ir valgo du kartus per nakti...jei neduodu pieno rekia baisiausiai...arbatos netinka, vandens irgi negeria...kazkoks kosmaras, kada baigsis tie naktiniai valgymai???
luzere
QUOTE(Samsunge @ 2012 02 26, 14:15)
O as nemaitinu MP bet is buteliuko misineliu, maniskiui 1,5men ir valgo du kartus per nakti...jei neduodu pieno rekia baisiausiai...arbatos netinka, vandens irgi negeria...kazkoks kosmaras, kada baigsis tie naktiniai valgymai???
*

Na, jei vaikuciui tik 1,5 men, tai naktiniai valgymai baigsis dar labai negreit. Kantrybes, mamyte 4u.gif
medlina
Na ir as pasidalinsiu savo patirtimi. Maniske nuo pat gimimo naktimis valgydavo kas 1,5-2 val. Jei kokia nakti pasitaikydavo 3-4 val. intervalas tai prilygdavo stebuklui. Dabar jai 13 men, tai nutariau po truputi nutraukti naktinius valgymus. Viso to proceso labai bijojau, nes jei nakti prabudus mazoji negaudavo papulio tai budavo didziausios isterijos ir mano maikuciu draskymai, kol pati susirasdavo kur pavalgyti. Taigi sugalvojau nakti miegoti su golfu biggrin.gif Ir kai princese eilini karta atsibudus pareikalavo valgyt, tai nerado kur ir is ko (nes mama iki kaklo uzsibarikadavus). Pirma nakti nepasitenkinimas buvo isreikstas niurnejimu, trumpais paverkslenimais, ir nuolatiniu ieskojimu, kuris truko mazdaug 3 val. Na ta naktis buvo beveik be miego, nes tai kartojosi kelis kartus. Antra ir trecia nakti buvo tik du prabudimai, bet paemus ant ranku ir pasupus po minutes vel uzmigdavo. Na o kitas naktis prabusdavo po viena karta. Ir mazdaug po 1,5 sav.mes ismiegojom visa nakti thumbup.gif Dabar liko tik rytinis ir vakarinis maitinimas.
P.S. Visas tas naktis as miegodavau su golfu biggrin.gif
Kliurka
QUOTE(medlina @ 2012 03 12, 15:49)
Na ir as pasidalinsiu savo patirtimi. Maniske nuo pat gimimo naktimis valgydavo kas 1,5-2 val. Jei kokia nakti pasitaikydavo 3-4 val. intervalas tai prilygdavo stebuklui. Dabar jai 13 men, tai nutariau po truputi nutraukti naktinius valgymus. Viso to proceso labai bijojau, nes jei nakti prabudus mazoji negaudavo papulio tai budavo didziausios isterijos ir mano maikuciu draskymai, kol pati susirasdavo kur pavalgyti. Taigi sugalvojau nakti miegoti su golfu biggrin.gif Ir kai princese eilini karta atsibudus pareikalavo valgyt, tai nerado kur ir is ko (nes mama iki kaklo uzsibarikadavus). Pirma nakti nepasitenkinimas buvo isreikstas niurnejimu, trumpais paverkslenimais, ir nuolatiniu ieskojimu, kuris truko mazdaug 3 val. Na ta naktis buvo beveik be miego, nes tai kartojosi kelis kartus. Antra ir trecia nakti buvo tik du prabudimai, bet paemus ant ranku ir pasupus po minutes vel uzmigdavo. Na o kitas naktis prabusdavo po viena karta. Ir mazdaug po 1,5 sav.mes ismiegojom visa nakti thumbup.gif  Dabar liko tik rytinis ir vakarinis maitinimas.
P.S. Visas tas naktis as miegodavau su golfu biggrin.gif
*

O kaip šauniai jums 4u.gif mums rytoj jau 13mėn, ir keliasi jau kokius 7mėn kas 1,5-3val, tik va jau ketvirtą naktį keliasi tik vieną kartą apie 4val, negaliu atsidžiaugti thumbup.gif vis norėdavau pabandyt neduot naktį pieno, bet vis neprisiruošiu aukot savo naktų, vis atidėlioju rytoj rytoj lotuliukas.gif
Patricia Mode
Maniškis nuo pat gimimo keliasi naktimis kas 1,5-2 val. Šiandien jam 1,6 m. Jau dvi savaites naktį neduodu MP, reakcijos įvairios: nemiega nuo 0,5 iki 4 val., tuo metu būna verkimai, isterijos, tada žiūrim filmukus, skaitom, seku pasakas, skaičiuoju. Dabar tendencija tokia, kad po vakarinio užmigimo prabunda po 1-1,5 val. - tai būna sunkiausias prabudimas, kai nesiduoda nei ignorui, nei užkalbėjimams. Po ilgo maišto ir draskymosi pagaliau nulūžta iki ryto 6-7 valandos. Tada jau duodu MP.
Šiuo nujunkymo nuo naktinio MP laikotarpiu padažnėjo dieniniai MP reikalavimai.
Dabar galvoju, kad man jau gerokai anksčiau reikėjo nujunkyti, nes pvz., nebejaučiu jokio malonumo nei vakare maitindama, nei ryte, nei apskritai dieną, nes vaikas labai aktyviai reikalauja MP, o gal man taip atrodo, nes jaučiuosi tikrai labai išsekusi, nebenoriu dalintis savo kūnu.
Dar dvi savaites stebėsiu situaciją, jei naktiniai maištai nesiliaus, nebemaitinsiu išvis.
Valaura
Pasipasokosiu ir aš ax.gif
Mano sūnelis naktimis nebežinda... Sąmoningai stengiausi jį atpratinti, nes tuo metu laukiausi. Buvau jau trečiam nėštumo trimestre ir maitinimas krūtimi tapo laaaabai nemalonus ir skausmingas. Naktį, žindant, pilnai išsibudindavau, paskui sunkiai užmigdavau... Dieną iškęsti buvo kur kas lengviau.
Taigi, dar tik prasidėjus trečiam trimestrui ėmiau tiesiog trumpint maitinimo laiką. Per dvi savaites vaikas naktį ėmė žįsti po porą min. Tuomet ėmiau mažinti maitinimų skaičių. Pabudusiam vaikui siūliau vandenuko iš puoduko, apkabindavau, glostydavau, supdavau. Per kokį mėnesį su trupučiu, su tokiais pasižaidimais, vaikas atprato valgyt naktimis. Be isterijų, ašarų, kategoriškų NE, žodžiu - draugiškai 4u.gif
Visas procesas truko apie du mėnesius. Bet atjunkymas nuo naktinio maitinimo vyko švelniai. Dabar sūnelis puikiai išmiega visą naktį. Šiuo metu dygstant dantukams jis vis jaučia poreikį miegodamas prisiglausti prie manęs arba palaikyti mane už rankos wub.gif
saulespukis123
Sveikos mamytės, jungiuosi ir aš smile.gif Mano stebuklui 9 mėnesiai, maitinu taip pat MP smile.gif Tačiau naktį keliuosi vidutiniškai 5 kartus :/ Bandžiau neduot krūtinės, linguoti, liūliuoti, tačiau jam reikia mano krūtinės.. jei neduodu, tai visi kaimynai gali būti pažadinti, o vyras kvadratinėm akim į darbą išeitų sad.gif Tai ir duodu krūtinę. Miegame atskirai, jis netoli, savo lovytėje. Tačiau norėčiau naktį išsimiegoti smile.gif Klausimas dar ir toks, kiek ilgai jis naktimis žįs.. Turi tik 2 dantukus, tai greičiausiai dantukai kiti besikalantys ir jaukia viską mums smile.gif Gal turite kokiųminčių, gal kuriai mamytei taip pat yra smile.gif
swarcas
Mano mažiukui tuoj 1m.ir 3mėn....valgo MP ir naktį...dabar džiaugiuosi,kad savaime liko kokie 2-3 kartai,nes dar prieš gerą mėnesį tų kartų buvo laaaabai daug...jam irgi vėlai dantukai pradėjo dygti,tai dar jų daug pakeliui...gal dėl to tos naktys mūsų tokios neramios...bet viskas turi susitvarkyti! biggrin.gif
saulespukis123
QUOTE(swarcas @ 2012 03 25, 10:43)
Mano mažiukui tuoj 1m.ir 3mėn....valgo MP ir naktį...dabar džiaugiuosi,kad savaime liko kokie 2-3 kartai,nes dar prieš gerą mėnesį tų kartų buvo laaaabai daug...jam irgi vėlai dantukai pradėjo dygti,tai dar jų daug pakeliui...gal dėl to tos naktys mūsų tokios neramios...bet viskas turi susitvarkyti! biggrin.gif
*

Tik klausimas kada biggrin.gif
Patricia Mode
QUOTE(saulespukis123 @ 2012 03 24, 22:17)
Sveikos mamytės, jungiuosi ir aš smile.gif Mano stebuklui 9 mėnesiai, maitinu taip pat MP smile.gif Tačiau naktį keliuosi vidutiniškai 5 kartus :/ Bandžiau neduot krūtinės, linguoti, liūliuoti, tačiau jam reikia mano krūtinės.. jei neduodu, tai visi kaimynai gali būti pažadinti, o vyras kvadratinėm akim į darbą išeitų sad.gif Tai ir duodu krūtinę. Miegame atskirai, jis netoli, savo lovytėje. Tačiau norėčiau naktį išsimiegoti smile.gif Klausimas dar ir toks, kiek ilgai jis naktimis žįs.. Turi tik 2 dantukus, tai greičiausiai dantukai kiti besikalantys ir jaukia viską mums smile.gif Gal turite kokiųminčių, gal kuriai mamytei taip pat yra smile.gif
*

Galiu "nuraminti" - valgys naktimis dar ilgai. Maniskiui 1.6 m., tai dar valgytu ir valgytu diena ir nakti, bet neseniai nutraukiau naktini maitinima, o jau savaite - ir dienini. Pastebimai tapo irzlesnis, buna daugiau isteriju, bet nusprendziau nebemaitinti, nes pati jau ant issekimo ribos.
Dantys ne pati didziausia priezastis, juk jie dygsta ilgai, po to jie kris, dygs kiti, po to bus kitu problemu mirksiukas.gif Tai pripratimas ir artumo bei nusiraminimo ieskojimas.
Maziukas dar jusu vaikiukas, as dar bent pratempciau iki pirmo gimtadienio, bet jus geriau zinote savo situacija, ir spresti jums.
Jus dar ir miegate atskirai, o maniskis uzemes vyro vieta biggrin.gif
ana_bela
na as daug ka bandziau, bet nuo valgymo nakti mano panele (1, 7 men.) taip ir neatprato. aisku drastisku priemoniu nesiemiau, nes jai tik ilgiau neduodu mp, ji tiesiog uzsiklykia ir tada isibudinam visi trys. bet isbandziau ir vandenelio davima ir guldyma prie vyro ir glostyma ....
o valgo labai ivairiai, buna, kad tik viena kart, o buna, kad ir 6 kartus. zodziu, jei miega ramiai, tai ir mp nelabai reikia, o jei kazka skauda ar siaip buna dirglesne tai be mp niekaip... as jau susitaikiau, manau, kad kitaip nebus kol nebaigs valgyt mp.
Nedulia
QUOTE(Patricia Mode @ 2012 03 26, 11:18)
Galiu "nuraminti" - valgys naktimis dar ilgai.Maziukas dar jusu vaikiukas, as dar bent pratempciau iki pirmo gimtadienio, bet jus geriau zinote savo situacija, ir spresti jums.
Jus dar ir miegate atskirai, o maniskis uzemes vyro vieta  biggrin.gif
*

o gal ir nea... smile.gif Pas mus kazkaip savaime viskas susitvarke, nors buvau isitikinusi, kad bus vargelio smile.gif nes keldavosi n kartu per nakti kas 1-3valandas . O baigesi viskas labai staigiai kai suejo 13 men. Viena vakara nei is sio nei is to atsisake MP. Dar pabandziau keleta vakaru - tas pats. Ir pradejo ismiegoti visa nakti. O as jau planavau kaip reiks mazinti maitinimu kieki, kaip aplamai atpratinti nuo naktinio matinimo... Dabar maziui 18 men. buna neramiu naktu, nes dantukai skausmingai dygsta, bet nakti valgyti neprasho ir uzmiega be buteliuko. Aplamai mums nei buteliuko, nei soskes neprireike - uzaugom ir be situ dalyku thumbup.gif Miegoti niekada kartu nemiegojau, visada savo loveleje miegodavo (nebent labai nerami naktis, tai salia pasiguldydavau), o nuo 15men atskirai kitam kambaryje miega.

As irgi esu uz maitinima MP bent iki metuku, jei tik yra pienelio ir turi galimybe smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.