SVEIKOS MAMYTĖS , GAL GALIT KAS PADĖTI KAIP ATPRATINTI NUO NAKTINIO BESAIKIO KRŲTIES ŽINDIMO .
Labutis , iki metų maitinau ir džiaugiausi o veliau pradėjau nerimauti kaip reikės nutraukti . Iš pat pradžių nepripažino tiūtės , miegojom kartu ir labai jautriai . Pirmus mėnesius maniau dantys o vėliau pradėjau bandyt kas ka pasakė , tai arbatėlės , mišinuko . migdyt atskirai ir visai neduot kitaip sakant klykinti .Deja nepadejo .
maniskiui sūneliui 1,7 men. ir vis dar sekmingai kelias nakti misnuko atsigerti. bandeme duoti arbatytes, bet nesekmingai.... toki triuksma uzkelia nakti, kad siaubas. nebezinau ka reikia daryti kad nebesikeltu valgyti. atrodo ir pamaitinu gan sociai vakare, o va prasau vis dar reikia to silto pienuko.
Mano mažyliui jau šį mėnesį bus du metukai, bet irgi naktį reikia krūtinės. Bandžiau neduoti, tai naktį klykimas, isterija. Verkė iki kukčiojimo, jau atrodo pavargs užmigs, bet nieko panašaus, iki paryčių gali rėkti. Nors čia gal harakteris toks, nes jei ko nors reiklauja, tai rėks iki kol išgaus. Dabar pripratinau masažuoti, ir nors ranka pavargsta, bet stengiuosi užmigdyti masažuodama. Bet čia kaip pavyksta, nes jei nori pieno, tai tokius cirkus iškrečia. Eina į lovą, man rodo gulti, pagalvę pataiso ir visaip kaip meiliai kalba. Nu taip užburia jo tas mielas čiulbėjimas, kaip neduosi. O dieną galiu ir neduoti, jokių problemų. Ir taip jau mes priprate, kad mes tik su krūtimi užmiegame, jei reiks į darželį tai nežinau ar auklės užmigdytu, arba užmasažuotų. Jau turbūt reikia, kad savarankiškas būtų.
Sveikos, jau 4 dienas nebeduodu MP visai.... net Mp skaudėdavo, kiek traukdavo, o to pienelio visai ten nedaug jau
nuo dieninio valgymo atpratinau apie 10 mėn, o dabar jau ir nuo naktinio .. Atpratinėjau pamažu, vis po mažiau kartų naktį duodama, bet, aišku, jei šalia miega, tai lb sunku, suka galvytę, rėkia .... bet ir lovytėje labai rėkė, isterijos, pasikūkčiojimai...sunku tai ištverti...bet po kokios savaitės ar dviejų aprimo... kai taip rėkia- uždegu šviesą, nusiramina ir žaidiam, nes išsibudina.... bet dabar taip neberėkia jau Pirmiausia atpratinau nuo vakarinio maitinimo, vėliau nuo naktinių po truputį.....nors jei tik šalia pasiguldau- tai labai rėkia, galvytę suka, žiojasi, ieško MP .... o man širdį skauda, kad neduodu...bet jei jau pasiryžau, tai viskas naktį nieko negeria, neima buteliuko, soskiuko nečiulpiam..... bet dabar irgi pabunda naktį, pasupu lovytėje ir toliau miegam QUOTE(liusindaa @ 2010 03 18, 19:04) Labai bijojau sito atpratinimo, bet kai suejo metai ir kelios dienos, nusprendziau panabdyti: atejo laikas miegoti, pasiguldziau salia (bet atsiguliau su rubais, kad nejaustu kvapo ir nesierzintu), mergina niurzgejo, lyg kazko ieskodama, bet savo didziai nuostabai glosciau glosciau ir uzglosciau QUOTE(Kyvis @ 2010 04 05, 21:43) Labai bijojau sito atpratinimo, bet kai suejo metai ir kelios dienos, nusprendziau panabdyti: atejo laikas miegoti, pasiguldziau salia (bet atsiguliau su rubais, kad nejaustu kvapo ir nesierzintu), mergina niurzgejo, lyg kazko ieskodama, bet savo didziai nuostabai glosciau glosciau ir uzglosciau metu??? as nuo pirmu dienu iskart lovytej migdau, ner jokiu problemu su atpratinimu... ir sistema iskart vaikas isikirto,kad maudynes-valgom-miegam. Ir valgyt keliasi 1 kart nakti, kaip laikrodis - trecia nakties QUOTE(bonza @ 2010 04 06, 13:02) metu??? as nuo pirmu dienu iskart lovytej migdau, ner jokiu problemu su atpratinimu... ir sistema iskart vaikas isikirto,kad maudynes-valgom-miegam. Ir valgyt keliasi 1 kart nakti, kaip laikrodis - trecia nakties pala pala, kiek jusu vaikuciui ? 3 men? ir ka sau galvojate sakyda,a "ner jokiu problemu?? naujagimiai pradeda prastai miegoti nuo 3 men. nuo 4.5.6 ir t.t. jus dar sio periodo nematet, tai kokius patarimus galite duoti, net juokinga.. QUOTE(bonza @ 2010 04 06, 12:02) metu??? as nuo pirmu dienu iskart lovytej migdau, ner jokiu problemu su atpratinimu... ir sistema iskart vaikas isikirto,kad maudynes-valgom-miegam. Ir valgyt keliasi 1 kart nakti, kaip laikrodis - trecia nakties Matyt neaiskiai issireiskiau Papildyta: Beje, kai pradejau nebemaitinti pries nakties miegeli, nustojo keltis ir mantimis. QUOTE(Kyvis @ 2010 04 06, 14:16) Matyt neaiskiai issireiskiau Papildyta: Beje, kai pradejau nebemaitinti pries nakties miegeli, nustojo keltis ir mantimis. Mes irgi buvom įpratę užmigti tik su MP, tai kai pradėjau atpratinti nuo Mp po kokį maitinimą, kai išpuldavao miegas, tai niekaip ir neužmigdavao...supom ant rankų, kol per sunku pasidarė, tada uždėjom linges ant lovytės ir žaidžiant įpratinau užmigti lovytėje be Mp burnytėj
mums irgi problema su naktiniu valgymu. Valgo kas valandą, dvi val. Iš buteliuko negeria, net nemoka, sulčių nemėgsta..Kaip reiks atpratint? Dabar bus 11mėn. Kada išmiegos visą naktį? Jau pradeda vargint tas naktinėjimas
mamytes patrkit,ka daryt jei ne tik nakti privalgo mp,bet ir anksti ryte po kelis kart atsikelia,tas labai vargina,rodos tik uzmiegu o ji vel iesko kruties.gal jau pienas nesotus,ar ka,nesuprantu
QUOTE(jurda @ 2010 04 20, 12:05) mums irgi problema su naktiniu valgymu. Valgo kas valandą, dvi val. Iš buteliuko negeria, net nemoka, sulčių nemėgsta..Kaip reiks atpratint? Dabar bus 11mėn. Kada išmiegos visą naktį? Jau pradeda vargint tas naktinėjimas Pas mus situacija identiska. BAndant duoti vandens klykti ima, kad net stogas kilnojasi, arbata irgi netinka siaip tinka tik mp. Pora savaiciu bandeme atpratinti, bet neatprato, tai matyt dar anksti... QUOTE(Aniox @ 2010 04 22, 18:23) mamytes patrkit,ka daryt jei ne tik nakti privalgo mp,bet ir anksti ryte po kelis kart atsikelia,tas labai vargina,rodos tik uzmiegu o ji vel iesko kruties.gal jau pienas nesotus,ar ka,nesuprantu gal iš ryto jau nori valgyt tikro maisto? QUOTE(Luttuke @ 2010 04 22, 20:00) Pas mus situacija identiska. BAndant duoti vandens klykti ima, kad net stogas kilnojasi, arbata irgi netinka siaip tinka tik mp. Pora savaiciu bandeme atpratinti, bet neatprato, tai matyt dar anksti... Ir pas mus tokia situacija buvo Pas mus dukryte vakare pavalgo koses ir MP apie 21 val. ir po to keliasi nakti apie 4val., tai duodam arbateles atsigerti ir toliau miega, o jau MP duodu paryciais Pas mus nustojo gerti nakti MP, kai pradejom is vakaro ka nors "stipresnio" duoti, kosyte su vaisiais tiko idealiai
ir as pasiskusiu.mano vaikui beveik pusantru metuku,pieno turiu labaaai daug,terorizuoja ir diena ir nakti,diena galeciau neduoti(tikiu) bet nakti jis ateina pas mane ir pakelia maike,kai pavalgo uzkloja
mano mergyte naktimis kelesi kol maitinau krutimi,kai tik nustojau maitinti pilnu tempu,baigesi ir naktiniai pabudimai
Mes taipat vis dar nakti valgom
Manoji vyresne, bet taip pat nepaleidžia, bet man atrodo, ji dar per maža
xixixi
paskaiciau ir juokas jama mamytes, vaikui nakti ne valgyt reik, o PAPO!!!!, manoji 2 metus ir 2 men naktim valge kaip zmogus, kas keisciausia- "kybojo ant to papo, nors ir pustuscio". istraukiu, nors jau miega- iskart niurzgia ir rekia:) viskas baiges labai paprastai- pasigavau rotavirusa, ir gydytis iskeliavau savaitei i kita kambari. pareke 2 naktis, tevelio grieztumas viska sutvarke. manau, vaikui paaiskint mama nelabai sugebes, cia reik vyriskos pagalbos dabar miega puikiai, jokiu valgymu, liko keltis tik sysiu nakti. tai jau 3.5 metus nebuvo nakties, kad ismiegociau nuo kokiu 22 iki 7- cia mano svajone
As irgi susiduriau su ta problema.. Visur ieskau informacijos kaip atpratinti, bet nieko konkretaus nerandu. Taip ir neissimiegu visai naktimis. Taip jau noretusi ramybes, kad nebereikalautu pienuko po kelis kartus per nakti.. Nieko neiseina
Maniskis irgi uzmiega dazniausiai po vakarinio pasigardziavimo MP, nakti keliasi kas 3-4 valandos. Bet nuo metu duodu jau ir arbatos, geria. Dabar jau ir salta geria. Bet va diena tai reikalauja tiesiog net viesose vietose
Nezinau, mamos, kiek dar sitaip vargsime, bet paskui bus ka atsimint Tiesa, kazkur skaiciau, kad naktinis atsibudinejimas ir valgymas gali uztrukti iki 2.5-3 metu
O gal kas is tikruju zinote, kur galima butu rasti pasiskaityti informacijos apie naktinio zindymo uzraukima, negi ner kito kelio, kaip tik iki 3 metu temt, arba savaite klykint vaika iki pazaliavimo?
QUOTE(majke @ 2010 06 02, 23:42) O gal kas is tikruju zinote, kur galima butu rasti pasiskaityti informacijos apie naktinio zindymo uzraukima, negi ner kito kelio, kaip tik iki 3 metu temt, arba savaite klykint vaika iki pazaliavimo? pasiskaitykit apie buteliuko kariesa, duodant nakti papa, ar gert, ir atsakymas ateis savaime manoji pareke 2 naktis, budama 2 metu. manes salia nebuvo
Manau, kad naktinio valgymo galima atsisakyt tik mamai porą naktų išvykus kur nors ar mažylį išvežus
toki varianta bandem.nepadejo.
maniskiui naktimis irgi dar reikia mp, ir uzmiegam tik su mp., bet kol aks dar neusku del to galvos, man jis toks maziukas dar atrodo
sveikos
dar visai nesenai mes irgi nakti papsindavomes ir papsindavomes as manau, ateina toks laikas, kai jie patys nenori ir reikia jo sulaukti, pastebeti ir tada atpranta. svarbu pataikyti ta akimirka ir mes buvome kelias jau pataike dabar vel nakti nevalgome papulio. kartais arbatyte atsigeriame, bet daznai be jos apseiname. pastebiu, kad jei geria arbata tai tik is buteliuko avento su nr 1 dabar mp valgome tik pries mieguti ir ryte atsikele. dieninio atsisakeme be asaru svarbiausia mama turi buti rami. nes kai noredavau nutraukt dienini maitinima, tai labiau buvo aplinkiniu spaudiimas (tipo toks didelis ir pan.) bet nepavykdavo. tai nusiraminau ir tai atejo savaime, kaip rasiau. tai tik mamos ir vaiko reikalas, tik jie zino, kada pasiruose mp atsisakymui svarbiausia mama turi buti rami. nes kai noredavau nutraukt dienini maitinima, tai labiau buvo aplinkiniu spaudiimas (tipo toks didelis ir pan.) bet nepavykdavo. tai nusiraminau ir tai atejo savaime, kaip rasiau. tai tik mamos ir vaiko reikalas, tik jie zino, kada pasiruose mp atsisakymui [/quote] tikrai mamytes, kiekvienas vaikutis skirtingas. bet ziuriu, jus pergyvenat, jusu kleckiukam dar tik metukai kaip rasiau, as priejau liepto gala ir pradejau svarstyt, kaip cia atpratinus, kai manajai suejo 2 metukai turit grazaus laiko QUOTE(herbarija @ 2010 06 12, 16:33) tikrai mamytes, kiekvienas vaikutis skirtingas. bet ziuriu, jus pergyvenat, jusu kleckiukam dar tik metukai kaip rasiau, as priejau liepto gala ir pradejau svarstyt, kaip cia atpratinus, kai manajai suejo 2 metukai turit grazaus laiko na as tikrai dar maitinciau..... bet pamastom apie antraji kleckiuka.... o mmm man dar nera
Aš pati kaip ir pripratau prie to naktinio maitinimo, tik bijau, kad vaikeliui nebūtų vėliau vadinamasis ,,buteliuko kariesas". Nors ir ne iš buteliuko maitinamas, bet naktį nepatartina vyresniems vaikučiams valgyt ir iš krūties dėl dantukų
QUOTE(majke @ 2010 06 02, 20:42) O gal kas is tikruju zinote, kur galima butu rasti pasiskaityti informacijos apie naktinio zindymo uzraukima, negi ner kito kelio, kaip tik iki 3 metu temt, arba savaite klykint vaika iki pazaliavimo? QUOTE(herbarija @ 2010 06 13, 10:18) oho, tai turit naturalia apsauga maitinkit ir nesisaugokit beje, apsauga dingsta ir galima pastot, neatsiradus mm, jei maitini didesne nei 4h pertrauka jau kaip rasiau maitinu tik vakare 22 val ir paryciais 5-6 val., bei ryte 8-9 vl. taip kad tarpai yra didesni nei 4 val. o ypac diena o vakarini maitinima noreciau dar pasilikti ilgeliau parytini i rytini reik nujamti. artimiausiu metu meginsime keltis ir virtsi kose, nes iki siol tingi mama aisku, nuo musu pastovus dieninio ir naktinio papsinimosi dar menuo neprejo, taip kad ciklas tik tvarkosi manau ir tikiuosi netrukus sulauki atvaziuojant pusseseriu is Krasnojarsko QUOTE(jurda @ 2010 06 13, 18:52) Aš pati kaip ir pripratau prie to naktinio maitinimo, tik bijau, kad vaikeliui nebūtų vėliau vadinamasis ,,buteliuko kariesas". Nors ir ne iš buteliuko maitinamas, bet naktį nepatartina vyresniems vaikučiams valgyt ir iš krūties dėl dantukų napamenu kur, bet skaiciau, jog tas vadinamasis buteliuko kariesas labiau tinka misineli geriantiems vaikams arba sultis ir pan. o MP savaime turi kazkokiuu medziagu, kurios neleidzia gest dantukams QUOTE(jurda @ 2010 06 10, 12:35) Manau, kad naktinio valgymo galima atsisakyt tik mamai porą naktų išvykus kur nors ar mažylį išvežus Niekur nevažiavau ir vaiko niekam neatidaviau. Dukros naktimis nebemaitinau nuo 11 men. Nors ji man sunkiai augo, budavo labai nerami,ant papo po 2-3 val prakabedavo, naktimis irgi budavo kas valanda kilnodavosi. Bet apie 6 men. pradejo po truputi i normalu vaika virsti Žiuresiu kaip su suneliu seksis
Čia apie dantukus, žindymą ir priežiūrą verčiau ir ILCA žurnalo "The Journal of Human Lactation" http://www.zindymas.lt/node/16
QUOTE(Raideles @ 2010 06 14, 11:23) Čia apie dantukus, žindymą ir priežiūrą verčiau ir ILCA žurnalo "The Journal of Human Lactation" http://www.zindymas.lt/node/16 aciu uz info
iūriu daug mamyčių turiu tokių pačių rūpestėlių
sėkmės ir stiprybės kitoms mamytėms, nesnieko nėra geriau už pienuką (ir už mamos papuką) QUOTE(alinute5 @ 2010 06 15, 19:26) iūriu daug mamyčių turiu tokių pačių rūpestėlių sėkmės ir stiprybės kitoms mamytėms, nesnieko nėra geriau už pienuką (ir už mamos papuką) maniskis irgi uzmiega dienos miegeliui su MP. QUOTE(bim-bam @ 2010 06 15, 20:37) PAS MUS buvo situacija ta pati, tai visada mieguciui eidavome i lauka, ir jis uzmigdavo vezamas vezime QUOTE(egzotikaa @ 2010 06 16, 14:59) PAS MUS buvo situacija ta pati, tai visada mieguciui eidavome i lauka, ir jis uzmigdavo vezamas vezime idėja gera
Mano saulytei 10 mėn, bet užsukau į šią temą pasiskaitinėti, kaip atpratinti nuo naktinio valgymo. Maniškė keliasi kas 1,5-3 h, ir taip nuo gimimo, tai jaučiu, kad aš jau pavargau... Jei bent dieną rami būtų, gal kitaip viskas atrodytų... Bet matau, kad mano dar maža, palyginus su kitais vaikučiais, kurie dažnai naktį keliasi
o ar galima butu 6 men kudiki atpratinti nuo naktinio zindimo? diena zindyciau toliau...
QUOTE(eglieska @ 2010 07 29, 14:24) o ar galima butu 6 men kudiki atpratinti nuo naktinio zindimo? diena zindyciau toliau... Aisku, kad priklauso. Ir nepamirskit, kad pienas reguliuojasi nakti, todel jeigu nebus naktinio maitinimo, gali ,kad ir diena dings pienas. Beje dar dantukai prasides, tai vaikas dazniau nakti gali keltis. As gal nuo 8men nebeduodu vakare pries miega MP. Bet kurio atveju jis niekad neuzmigdavo prie kruties. Atvirksciai, vaikas nori miego- duodi kruti- miego nebenori, tik dukti. PASIKRAUNA O dabar kai dantukus jau beveik visus turim, tai ir miegam jau normaliai. MP apie 23val (kai pati einu miegoti) ir jau apie 7 ryto. Ir viskas QUOTE(krisliuke @ 2010 07 25, 16:25) Mano saulytei 10 mėn, bet užsukau į šią temą pasiskaitinėti, kaip atpratinti nuo naktinio valgymo. Maniškė keliasi kas 1,5-3 h, ir taip nuo gimimo, tai jaučiu, kad aš jau pavargau... Jei bent dieną rami būtų, gal kitaip viskas atrodytų... Bet matau, kad mano dar maža, palyginus su kitais vaikučiais, kurie dažnai naktį keliasi Maniškiui jau greit 14mėn, bet dar naktį valgo MP, o prieš rytą tai kas 1-1,5val.
laba diena mamytes.skundziausi as cia anksciau,o dabar atejau papasakoti kokia pas mus situacija.
Mano berniukui metai ir 8menesiai,tai jau kaip ir didelis o del bendros info nuo saves galiu pasakyti,kad ilgai maitint nera blogai,ir jei jums tai nelabai trukdo,tegul jusu vaikelis geria pienuka.sveikesnis bus,artimesnis bus. sekmes mamytes! |