Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujo tyrimai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Biškis
QUOTE(Loram @ 2012 11 08, 14:43)
galejo biggrin.gif kraujo ligos kolkas nera biggrin.gif
*


ir paskutinis klausimas siam kartui: ar nuolatinis stresas, nervine itampa ir pan. gali atsispindeti kraujo tyrime? unsure.gif
Loram
pats stresas - ne, nebent jis sukele kokia nors liga wink.gif
eibarte
Sveiki 4u.gif

Ateinu patarimo. Darysiuosi kraujo ir tepinelio tyrimus del nepastojimo: ureaplasma, mycoplasma, toxoplasmoze, citomegala, raudoniuke... Gyvenu netoli KLP, mano gine valdiskai ju nedaro, sakė nėra tokios aparaturos, ir išrašė tokį ale siuntimą į Sorpo, pasiskaičiavau, kad tie tyrimai Sorpo man kainuos virš 400 lt, taip pat pasiskaičiavau pagal Endemik kainas, beveik visu 100 lt pigiau, yra ir dar kitų kraują tiriančių labaratorijų KLP, tik kaip suprantu Sorpo yra brangiausia. Ar turi įtakos labaratorija? Kaip išsirinkt ir nesuklyst?
natina
QUOTE(eibarte @ 2012 11 10, 14:11)
Sveiki  4u.gif

Ateinu patarimo. Darysiuosi kraujo ir tepinelio tyrimus del nepastojimo: ureaplasma, mycoplasma, toxoplasmoze, citomegala, raudoniuke... Gyvenu netoli KLP, mano gine valdiskai ju nedaro, sakė nėra tokios aparaturos, ir išrašė tokį ale siuntimą į Sorpo, pasiskaičiavau, kad tie tyrimai Sorpo man kainuos virš 400 lt, taip pat pasiskaičiavau pagal Endemik kainas, beveik visu 100 lt pigiau, yra ir dar kitų kraują tiriančių labaratorijų KLP, tik kaip suprantu Sorpo yra brangiausia. Ar turi įtakos labaratorija? Kaip išsirinkt ir nesuklyst?
*


tai nusiuskit emeilus i tas, kurios daro ir paklauskit kainu, jei nera ju tinkalapiuose. Rezultatams itakos nepadaruys laboratorija g.gif
Loram
galite daryti tyrimus ten, kur norite
gabiegabriele
Labukas,

gal kas galetu paaiskinti kraujo tyrima,rasau tik tai,kas nebuv normos ribose

MO-0,8
PLT-407
MPV-5,9
PDV-18,4

aciukas 4u.gif
Loram
daug trombocitu, mazai monocitu tongue.gif
gabiegabriele
QUOTE(Loram @ 2012 11 12, 17:48)
daug trombocitu, mazai monocitu  tongue.gif
*



aciukas,ar verta susirupinti,gal kokios ligos pradzia 4u.gif ?
Loram
per mazai duomenu
D-i-a . . .
Sveiki, gal čia kas man galėtu pasakyt ar įmanoma Klaipėdoje kur pasidaryti skydliaukės hormonų tyrimus šeštadieniais, ar kokią kitą dieną, bet ne darbo metu 8-17 val.?
eibarte
QUOTE(D-i-a . . . @ 2012 11 13, 20:46)
Sveiki, gal čia kas man galėtu pasakyt ar įmanoma Klaipėdoje kur pasidaryti skydliaukės hormonų tyrimus šeštadieniais, ar kokią kitą dieną, bet ne darbo metu 8-17 val.?
*


daug privačių dirba šeštadieniais pvz Sorpo, Endemik
Zip
Sveiki,

eus šiek tiek pasimetusi.. vakar išnyko 8,5 mėn. berniukui tridienė bėrimas, tyrimai daryti antradienį ryte.
Tyrimų pastabose: mažai tyriamosios medžiagos

Kai kurie rodikliai ženkliai nukrypę nuo normų unsure.gif

WBC - 5,67
RBC - 4,56
HGB - 106
HCT - 31,5
MCV - 69,1
MCH - 23,2
MCHC - 337
PLT - 80
RDW-SD - 33,7
RDW-CV - 13,8
PDW - nėra
MPV - nėra
P-LCR - nėra
PCT - nėra
NEUT - 0,28
NEUT, % - 5,0
LYMPH - 4,72
LYMH, % - 83,2
MONO - 0,6
MONO, % - 10,6
EO - 0,04
EO, % - 0,7
BASO - 0,03
BASO, % - 0,5

Mano, visiškai nieko neišmanančios šiuose reikaluose, akimis - kraujo tyrimas nekoks.. ar gali būti, kad dėl nepakankamo kiekio kraujo jis toks iškraipytas? g.gif
Emoli
Norint išsitirti stafilokoką (kepenyse, instuose) kokį reikia atlikti tyrimą?
Ačiū
Loram
QUOTE(Zip @ 2012 11 16, 13:10)
*

man i akis krinta tik, kad mazai trombocitu ir anemija - tai gali buti ir del to kad mazai tiriamos medziagos. Kita normos ribose (kaip kudikiui)

QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 11 16, 14:36)
*

o cia Jus pats/pati sugalvojot issitirti? ar gydytojas sugalvojo? biggrin.gif tiesioginio tokio tyrimo nera...
Zip
QUOTE(Loram @ 2012 11 16, 16:54)
man i akis krinta tik, kad mazai trombocitu ir anemija - tai gali buti ir del to  kad mazai tiriamos medziagos. Kita normos ribose (kaip kudikiui)
*



Net ir tie kiti rodikliai, kurie yra mažesni už žemiausią ribą ir aukštesni už aukščiausią? g.gif gal galite rekomenduoti kokį informacijos šaltinį, kur galėčiau plačiau apie tai pasiskaityti?

Ir labai dėkui už atsakymą!!!
Loram
QUOTE(Zip @ 2012 11 17, 12:28)
Net ir tie kiti rodikliai, kurie yra mažesni už žemiausią ribą ir aukštesni už aukščiausią?  g.gif gal galite rekomenduoti kokį informacijos šaltinį, kur galėčiau plačiau apie tai pasiskaityti?
*

o tai cia kurie?
RBC - 4,56
HGB - 106
HCT - 31,5
MCV - 69,1
MCH - 23,2
MCHC - 337
šitie rodo gelezies stokos anemija

PLT - 80 - cia mazai trombocitu

WBC - 5,67
NEUT - 0,28
NEUT, % - 5,0
LYMPH - 4,72
LYMH, % - 83,2
MONO - 0,6
MONO, % - 10,6
EO - 0,04
EO, % - 0,7
BASO - 0,03
BASO, % - 0,5
sitie - tokio amziaus vaikui - norma

RDW-SD - 33,7
RDW-CV - 13,8
sitie - isvestiniai dydziai, atskirai nevertingi
Emoli
QUOTE(Loram @ 2012 11 16, 17:54)


o cia Jus pats/pati sugalvojot issitirti? ar gydytojas sugalvojo? biggrin.gif tiesioginio tokio tyrimo nera...
*


smile.gif
Loram
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 11 18, 21:39)
smile.gif
*

o kam?
Emoli
QUOTE(Loram @ 2012 11 18, 22:21)
o kam?
*


Tiesiog pastoviai skauda kepenis (lyg po šonkauliais būtų kas škiišta). Visi fermetai normose, kraujas geras. Bet vistiek užvalgau ką sunkiau virškinamo iškart šoną duria arba nei iš šio nei iš to suviduriuoju. Šešėlių mokslas echoskopas pakitimų neranda.
Galvoju gal čia tas kokas kokius bajerius krečia g.gif negali taip būt?
Advile
laba diena,

Gal kas galėtų pakomentuoti tyrimą 4u.gif Rašau tik tai, kas netelpa į normos ribas.
HGB -107;
HCT - 33,3;
MCV - 73,0
MCH - 23,5
RDW-CV - 14,8.

Ir atskirai tirta geležis 11,2 (norma 9-30,4) Manau, kad irgi mažoka.
LIMIK
Sveikos, kas tas NRBC? ir jei jis visur 0,0 ka tai reiskia?
Loram
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 11 18, 22:24)
negali taip būt?
*

ne, negali

QUOTE(Advile @ 2012 11 20, 11:34)
*

anemija, t.y. mazakraujyste. Kad gelezies mazai rodo ir MCV, MCH

QUOTE(LIMIK @ 2012 11 20, 13:58)
*

t.y. nebrandus eritrocitai - normaliai kraujyje ju neturi buti. atsiranda prie kraujo ligu arba kai labai greitai netenkama daug kraujo - t.y. masyvus kraujavimas
Zip
QUOTE(Loram @ 2012 11 18, 00:58)
o tai cia kurie?
RBC - 4,56
HGB - 106
HCT - 31,5
MCV - 69,1
MCH - 23,2
MCHC - 337
šitie rodo gelezies stokos anemija

PLT - 80 - cia mazai trombocitu

WBC - 5,67
NEUT - 0,28
NEUT, % - 5,0
LYMPH - 4,72
LYMH, % - 83,2
MONO - 0,6
MONO, % - 10,6
EO - 0,04
EO, % - 0,7
BASO - 0,03
BASO, % - 0,5
sitie - tokio amziaus vaikui - norma

RDW-SD - 33,7
RDW-CV - 13,8
sitie - isvestiniai dydziai, atskirai nevertingi
*



Dėkui - dabar viskas daug aiškiau. Aš buvau sunerimusi ir dėl tos grupės, kurioje rodikliai tokiai kaip NEUT, LYMPH, MONO ir kt.

Dar dėl tų anemijos rodiklių. RBC ir MCHC normos ribose, kiti nėra labai jau stipriai mažesni (na, gal MCV). Tai čia didelę mažakraujystę rodo ar ne?
Emoli
QUOTE(Loram @ 2012 11 20, 17:10)
ne, negali



O tai kas gali kokie tyrimai parodyti kas man?
maja23
koki kraujo tyrima pasidaryti norint suzinoti ar yra koks uzdegimas? ilga laika nekrenta temperatura, laikosi 37.2 37.3...
Magnifique
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 11 21, 17:11)
koki kraujo tyrima pasidaryti norint suzinoti ar yra koks uzdegimas? ilga laika nekrenta temperatura, laikosi 37.2 37.3...
*


Bendras kraujo.Jame reik atkreipt dėmesį į leukocitus,eritrocitų nusėdimo greitį (ENG) ir dar CRB-C reaktyvų baltymą galima pasidaryti.
Biškis
QUOTE(Biškis @ 2012 11 08, 09:38)

Ka galetu reiksti laipsniskas PLT ir PCT mazejimas ( suagusiam) ?

Kaskart padarius bendra kraujo tyrima sie rodikliai mazesni, nuo 2012 sausio iki sios dienos PLT sumazejo nuo 297 iki 150 ( 150-390), o PCT nuo .236 iki .112 (.100-.500) unsure.gif

paaiskejo, kad tas mazejimas buvo del netinkamos aparaturos prieziuros ( kalibravimo ) doh.gif Taip paaiskino hematologas, nes ligonineje atlikti tyrimai parode, kad PLT toks pat ir kaip ir sausio men. doh.gif
dolee
labuka 4u.gif atskubejau su savo tyrimukais, net googlinu ir neviska randu.... dariausi del naiskiu zarnyno sutrikimu, ir desinio pilvo sono maudenimu, skausmeliu..

ALT 68 (norma 10-49)
AST 33 (norma <34)
ALP 35 (norma 45-129)
AMY 73 (norma 30-118)
GGT 14 (norma <38)
TBIL 17 (norma 5-21)

ir koprologiniai , parasysiu kurie su pakitimais:
KP gleives 1
raumenines skaidulos 1
jodofiline flora 2
narveliena suvirskinamoji 1
narveliena nesuvirskinamoji 2
zarnu epitelis parasyta pav\prep (nesupratau ka reiskia)
leukocitai 0-2 kai norma <2
o daugiau viskas 0... dar laukiu helicobakter bakterijos is kraujo tyrimo ats.... ir nesiuosi tyr pas gyd, bet neraminas mane tas padidejimas ALT.... gal galit pakomentuoti? ACIU
maja23
Dolee o kur dareisi tokius tyrimus ir kokia kaina?
Papildyta:
o CRB-C nera bendrame kraujo tyrime? pas amne bendras kraujo tyrimas viskas normose
dolee
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 11 27, 13:53)
Dolee o kur dareisi tokius tyrimus ir kokia kaina?
Papildyta:
o CRB-C nera bendrame kraujo tyrime? pas amne bendras kraujo tyrimas viskas normose
*


As dariausi endemike, kadangi manes gastroenterologas niekur nesiunte, liepe nuo nervu vaistus gert, tai as sava valia kaip sakoma nusprendziau kad reikia nes jauciu kad kazkas nera gerai su tuo virskinimu, o darbe sunku kai nera gerai... tei vat, tai man su ta bakterija dar plius viskas kainavo 112lt. O bendras mano kraujas darytas pries kokia 2 men, aisq ten visokiu nukrypimu irgi yra bet kai gydytoja komentavo vidaus ligu sake viskas ten ok, crb irgi dare, viskas tvarkoj.. pas mane anksciau hemoglobinas zemesnis budavo, o dar ir tas atsistate nu 120 kada praktiskai pienisku produktu nevartoju, jogurto, varskes sureliu ir t.t.t
Majaj
Sveiki 4u.gif

reik pagalbos suprasti, ką galėtų rodyti tokie nukrypimai nuo normų bendram kraujo tyrime (vyro). Darytas, nes kelios diena užkyla temp iki 37, ir niekas daugiau nevyksta.

CRB 2,07 Norma <5

Leukocitai 8,52 norma 4-8
Eritrocitai 4,82 norma 4,5-5,9
Hemoglobinas 145 norma 140-180
Trombocitai 454 norma 130-400
Hematokritas 42,9 norma 40-52

Man krenta į akis, kad tai kas normose, tai prie žemutinės ribos.
motiejuss2
Sveiki labai prašau pakomentuoti suprantu tik kelis rodiklius hemoglobinas geras o ar dėl leukocitų reikėtų nerimauti, gal pas hematologą pasirodyti nebet tai gali rodyti alergiją g.gif tarkim dermatitą turim o slogos ir nieko kito nėra

user posted image

user posted image

būčiau labai dėkinga 4u.gif 4u.gif
Menula
QUOTE(motiejuss2 @ 2012 12 12, 13:28)
Sveiki labai prašau pakomentuoti suprantu tik kelis rodiklius hemoglobinas geras o ar dėl leukocitų reikėtų nerimauti, gal pas hematologą pasirodyti nebet tai gali rodyti alergiją  g.gif tarkim dermatitą turim o slogos ir nieko kito nėra

būčiau labai dėkinga  4u.gif  4u.gif
*




Cia suaugusio ar vaiko tyrimas?
motiejuss2
atsiprašau pamiršau parašyt kad vaiko
Menula
QUOTE(motiejuss2 @ 2012 12 12, 18:25)
atsiprašau pamiršau parašyt kad vaiko
*



Jei vaikui maziau nei penkeri, su leukocitais viskas gerai.
Nedideli MCV ir MCH galetu rodyt gelezies trukuma, siulyciau pasekt tuos rodiklius.
motiejuss2
Taip vaikutis 2,5 m ačiū jums 4u.gif tai reikės burokėlių sulčių pagert .. ar tai Feroglobiną gal g.gif
Sorpo mums pasakė kad leukocitai rodo virusą ar uždegimą doh.gif
Forgete
QUOTE(motiejuss2 @ 2012 12 12, 18:52)
Taip vaikutis 2,5 m  ačiū jums  4u.gif tai reikės burokėlių sulčių pagert .. ar tai Feroglobiną gal  g.gif
Sorpo mums pasakė kad leukocitai rodo virusą ar uždegimą  doh.gif
*


Pagal sita tyrima tikrai nerodo, gi norma suaugusiems iki 9, o vaikams dar daugiau. Feroglobino negerkite, dantis sugadinsite. Nera gelezies rodikliai tokie tragiski, daugiau mesos, o po mesos butinai kokios nors rugsteles (pvz obuoliu sulciu) 4u.gif
natina
Ka reiskia, kai PLT suaugusiam 320h
NEU 49,01
MON 38,0 h.
Parasiau visus paryskintus g.gif
motiejuss2
QUOTE(Forgete @ 2012 12 13, 00:51)
Pagal sita tyrima tikrai nerodo, gi norma suaugusiems iki 9, o vaikams dar daugiau. Feroglobino negerkite, dantis sugadinsite. Nera gelezies rodikliai tokie tragiski, daugiau mesos, o po mesos butinai kokios nors rugsteles (pvz obuoliu sulciu)  4u.gif
*




doh.gif net nežinojau kad jis toks blogas ..pasinaudosi jūsų patarimu 4u.gif
Forgete
QUOTE(natina @ 2012 12 13, 09:38)
Ka reiskia, kai PLT suaugusiam 320h
NEU 49,01
MON 38,0 h.
Parasiau visus paryskintus g.gif
*


PLT trombocitai, kiti du yra neutrofilai (granulocitai) ir monocitai. Negali is triju skaiciu kazka spresti, kraujo tyrimas yra visas visumoj ir kazkokias isvadas gali daryti ziurint i kelis rodiklius. Taip pat zinant ir kitus niuansus - temperatura, ligos eiga ir t.t..
natina
QUOTE(Forgete @ 2012 12 13, 12:33)
PLT trombocitai, kiti du yra neutrofilai (granulocitai) ir monocitai. Negali is triju skaiciu kazka spresti, kraujo tyrimas yra visas visumoj ir kazkokias isvadas gali daryti ziurint i kelis rodiklius. Taip pat zinant ir kitus niuansus - temperatura, ligos eiga ir t.t..
*


user posted image
neturiu normaliu ats., nezinau ar pavyks iziuret, telefonu daryta foto.

Temperatura buvus pries 2,5 savaites nuo tyrimo darymo, 3 dienas apie 38 (kosulys). Pries tai itartas pirsto artritas g.gif
Menula
QUOTE(motiejuss2 @ 2012 12 12, 19:52)
Taip vaikutis 2,5 m  ačiū jums  4u.gif tai reikės burokėlių sulčių pagert .. ar tai Feroglobiną gal  g.gif
Sorpo mums pasakė kad leukocitai rodo virusą ar uždegimą  doh.gif
*



Procentaliai daug limfocitu suaugusiam galetu reikst virusine infekcija. Bet vaikams iki 5m tai yra visiska norma.
Del gelezies dar galit atkreipt demesi, gal vaikas vartoja labai daug karves pieno. Jis mazina gelezies pasisavinima.
Papildyta:
QUOTE(natina @ 2012 12 13, 12:56)
user posted image
neturiu normaliu ats., nezinau ar pavyks iziuret, telefonu daryta foto.

Temperatura buvus pries 2,5 savaites nuo tyrimo darymo, 3 dienas apie 38 (kosulys). Pries tai itartas pirsto artritas g.gif
*




Procentaliai siek tiek daugoka limfocitu ir mazoka neutrofilu. Gali buti like pakitimai po virusines infekcijos. Kad butu ramu, galit po kurio laiko pakartot tyrima.
natina
QUOTE(Menula @ 2012 12 13, 18:15)
Procentaliai siek tiek daugoka limfocitu ir mazoka neutrofilu. Gali buti like pakitimai po virusines infekcijos. Kad butu ramu, galit po kurio laiko pakartot tyrima.
*


pagal crb buvo infekcija.
pakitimai tokie, kad jau menuo neissikapstau is kosulio, vis dar skrepliais atsikosciu ir gerklej tarsi angina gelsvi spuogeliai- tepinelis nerodo nieko bloga, LOR apskritai nieko "nemato", nors tonziles kokius 5 kartus didesnes jei ne daugiau doh.gif kiek daugiau pakalbu, kimstu.

Pakalbejau su vyro sese (ji gydytoja), tai nezinodama apie tas pirsto bedas ji pasake, kad kazkokia letine angina sukelia pakitimus sanariuose, infekcijas doh.gif Labai jau viskas sutaptu. Bet mano gydytoja i tai demesio nekreipe unsure.gif

O cia vadinas bendras kraujo tyrimas ar koks?gal tikrai kai baigsiu koset pakartot mokama. Pas gydytoja jau ir nesinori eiti doh.gif
Lucero
Gal zinote ar del kasos uzdegimo gali padaugeti PLT ?
Loram
QUOTE(Lucero @ 2012 12 21, 15:27)
Gal zinote ar del kasos uzdegimo gali padaugeti PLT ?
*


gali, bet ne del to, kad ju absoliuciai padaugeja, o del to kad yra dehidratacija - t.y. skysciu trukumas
Deive999
Sveikos paneles, norėjau paklausti apie kraujo tyrima Ca 125- kiaušidžių vežio žymenis, kitaip tariant, jų norma yra <35, pas mane 89,9, ryįkiai padidintas, tikiuosi tai dar nereiškia kad pas mane kiaušidziu vežys? tikiuosi dar yra šansų kad šitie žymenys yra nepiktybiniai? po švenciu einu pas gydytoja su siais kraujo tyrimo atsakymais, bet prisipažinsiu šventes sugadintos, labai bijau blogiausio...
Menula
QUOTE(Deive999 @ 2012 12 23, 11:07)
Sveikos paneles, norėjau paklausti apie kraujo tyrima Ca 125- kiaušidžių vežio žymenis, kitaip tariant, jų norma yra <35, pas mane 89,9, ryįkiai padidintas, tikiuosi tai dar nereiškia kad pas mane kiaušidziu vežys? tikiuosi dar yra šansų kad šitie žymenys yra nepiktybiniai? po švenciu einu pas gydytoja su siais kraujo tyrimo atsakymais, bet prisipažinsiu šventes sugadintos, labai bijau blogiausio...
*



Padidėjimas tikrai neįrodo vėžio, leidžia tik įtarti. Jis gali padidėt ir dėl kitų, neonkologinių ginekologinių ligų. Nesu plačiau domėjusis, tai negaliu pasakyt ar teisybė, bet esu skaičius, kad gali padidėt netgi mėnesinių metu.
Fedes
QUOTE(Deive999 @ 2012 12 23, 10:07)
Sveikos paneles, norėjau paklausti apie kraujo tyrima Ca 125- kiaušidžių vežio žymenis, kitaip tariant, jų norma yra <35, pas mane 89,9, ryįkiai padidintas, tikiuosi tai dar nereiškia kad pas mane kiaušidziu vežys? tikiuosi dar yra šansų kad šitie žymenys yra nepiktybiniai? po švenciu einu pas gydytoja su siais kraujo tyrimo atsakymais, bet prisipažinsiu šventes sugadintos, labai bijau blogiausio...
*



Dar nepergyvenk. Gali būti visai kitos padidėjimo priežastys, padidėjimas dar nedidelis tikrai 4u.gif Kai jau rodo šią ligą, tai būna tūkstančiais skaičiai..
Deive999
Ačiū už atsakymus, bus linksmesnės šventės wink.gif
strykt
Sveiki,

norėjau pasiteirauti dėl kraujo tyrimo rezultatų:
SPA 55
INR 1.4

Kiek radau internete, norma:
SPA 70 – 130 %; TNS (INR) 1,18 – 0,89

Gydytoja aiškina, kad viskas čia labai gerai, kad nereikia pas hematologą. Na man tai kaip ir akivaizdu, kad kažkas blogai

Gydytojos argumentas - reikia žiūrėti į INR ir jis, kai gydoma antikoaguliantais turi būti tarp 2 ir 3. Bet aš tai negydoma jais, ir mano nuomone, tyrimas jau gerokai išeina už normos ribų. Būtų įdomu sužinoti kitų nuomonių, ar čia tikrai normalu, ar reikia ieškoti ligos, labai norim vaikučio, o tokie nukrypimai nuo normos nieko gero

labai Jums ačiū!

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.