Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujo tyrimai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
PaulaL
Endemiko sesute manau buvo nelabai patyrusi, man is kojos ji eme ir ten jai nepasiseke.. na ant koju pas mane yra sad.gif Nepatinka man smile.gif))
Na cia man jau igimta sad.gif
Magnifique
Tai pas mane visad venos labai ryškiai matosi,bet kai gulėjau ligoninėj,pavasarį,sugebėjo kateterį tik iš 4 karto pastatyt.Taip nenorėjo per lenkimą,ir galiausiai vis tiek per lenkimą pastatė,nes kitur nepataikė.Du kartus į skirtingas plaštakas bandė ir į dilbį.Į dilbį pastatė,bet pamatė,kad varva fiziologinis po oda,o ne į veną,tai ištraukė ir perstatė.Ir bestatant dar sugebėjo pusę procedūrinio krauju apipurkšt doh.gif Arba viena seselė man esą per vieną kraujo ėmimą,pradūrusi veną kiauriai porą kartų.Visa ranka nuo žąsto iki dilbio buvo mėlyna.
Būna nevykysių seselių,oi būna doh.gif doh.gif
Monni
bukit mielos ir pagelbekit man, nes kaip visad gydytojai labai neatsakingai viska paaiskina verysad.gif

kaip suprasti toki mano vyro kraujo tyrima?

WBC 5,1
LYM 1,5
*MID 0,5
GRAN 3,2

RBC 4,28
HGB 135
HCT 408
MCV 95,4
MCH 31,5
MCHC 331
RDW 12,9

PLT 270
MPV 8,8
Loram
QUOTE(Monni @ 2010 08 12, 08:43)
*

sveikas
mmeda
Sveikutes, gal galetumet pakomentuoti ir mano tyrimus? Laukiusi jau 12 sav, (13 prasidejo), vakar pasiemiau tyrimus ir matau, kad jie nera labai geri-seimos gydytoja mano atosotgauja, tad tikiuos kad gine ka nors susigaudys ir parekomenduos:

KAS? RASTA? NORMA?
WBC 8.8 4.0-10.0
RBC 3.56L 4,10-5,90
HGB 113L 123-175
HCT 29,9L 35,0-52,0
MCV 84,0 82,0-98,0
MCH 31,7H 26,0-31,0
MCHC 378H 310-370
PLT 146 130-400

LY 20,6 20,0-45,0
MO 4,3 3,0-11,0
GR 75,1H 40,0-70,0
RDW 15,8H 11,5-14,5
PCT 0,10 0,08-1,00
MPW 7,3 6,0-10,0
PDW 17,8H 10,0-15,0

Buciau labai dekinga uz komentarus.....

Gal dar kartu ir slapimo pakomentuotumet?-neradau atskiros temeles tam sad.gif
BIL 17 umol/l
ASC 0.2 g/l
pH 7

visi kiti norma arba neg - tai suprantu kad viskas gerai, tik tas BIL turbut nelabai sad.gif
Loram
QUOTE(mmeda @ 2010 08 24, 18:48)
*

kraujas - viskas neblogai, tik yra anemija (mazakraujyste) - gine parekomenduos ka vartot
mmeda
QUOTE(Loram @ 2010 08 24, 20:02)
kraujas - viskas neblogai, tik yra anemija (mazakraujyste) - gine parekomenduos ka vartot
*

aciukas, nuraminot.... supratau kad hemoglobinas per zemas pas mane kai nesilaukiau budavo vis ant ribos, o va dabar pilvinukas turbut visa gelezi "suvalgo" smile.gif
Tedžiukė
jeigu galite pasakykite ar tai baisoka ir kas gali buti kai padideja trombocitai, visi kiti kraujo duomenys normos ribose..
Trombocitai 360,00 150iki 350,00
Loram
toks padidejimas - nieko baisaus.
reikia po keliu men pakartoti kraujo tyrima.
vaistu nereikia.
Fedes
QUOTE(Magnifique @ 2010 08 09, 16:34)
Oho,kiek badė.Galima paprasčiau daryt-skamba baisiai,bet labai tinka,kai venų dėl kažkokios priežasties nesimato.Kraują ima iš kaklo.Pas mano draugę neįmanoma rast venų-niekur.Kraują ima iš kaklo.Ir kateterį į kaklą stato.
*

o man buna pataiko i venas, nors ir sunkiau jas surast, bet vat paimt kraujo vis tiek ne visad sugeba tinkama kieki. mano tirstas kraujas, tai kazkaip galvoju tai del to?... g.gif

gal galit pasakyti, feritino rezultatas suagusiam zmogui 28.3, ar tai jau gali sukelti anemijos simptomus? man beveik visi pasireiskia, tik pagal hemoglobina to nepasakysi, nes kazkur 125 dabar, nors siaip iprastai jis pas mane buna arti 150... unsure.gif
internete tik raudau , kad jei feritinas maziau 15, tai jau gelezies atsargu visai nebelike, tik nerandu, kokia ta norma, kai atsargos pakankamos.

aij, dar feritina dariausi jau savaite pagerusi gelezies, bet tai turbut ji daqr negalejo tureti dideles itakos rezultatams? g.gif
Tasmane
Sveikos,jei dar cia lankosi ismananisiu, gal pakomentumet , kai suaugusiamper didelis MPV(12) ir MONO(10) ar reiktu sunerimti?del ko gali buti?
aciu labai
obe
Gal galite pakomentuoti:

WBC 6,6 (4-9) PLT 272 (150-400)

Lymph 1,5 (1,2-3,2) MPV 9 (7,4-10,4)
Mid 0,7 (0,3-0,8) PDW 15,2 (11,5-15)
Gran 4,4 (1,2-6,8)
Lymph% 23,4 (20-45)
Mid% 11,2 (3-8)
n 65,4% (40-72)

HBG 130 (120-170)

RBC 4,44 (4,10- 5,90)
HCT 41,4 (35-52)
MCV 93,3 (82-98)
MCH 29,2 (27,6-33,3)
MCHC 314 (320-370)
RDW-CV 15,2% (11,6-13,7)
RDW-SD 52,2 (35-56)
Loram
QUOTE(obe @ 2010 09 22, 07:15)
*

viskas ok
miaukute1
Kam aktualu anemijos (mažakraujystės), alergijos, infekcijos ar uždegimo, kraujo ligų tyrimai, Šeimos medicinos centre Kaune, Lukšio g. 3, rugsėjo 28 dieną, antradienį vyks sveikatos popietė
“Stiprus imunitetas rudenį ir žiemą“, kurios metu BKV ir CRB kraujo tyrimai, rodantys imuninės sistemos būklę – anemijos (mažakraujystės), alergijos, infekcijos ar uždegimo, kraujo ligų požymius vietoj 32 Lt kainuos 22 Lt. Daugiau informacijos čia: http://www.ausrosmedicinoscentras.lt/index...ge&Itemid=1
Lady Dy
Gal žinot kur būtų galima rasti vadinamų valdiškų poliklinikų tyrimų įkainius,privačių poliklinikų jau radau bet domina valdiškos
tugren
Gal galite pakomentuoti:
amzius 50 m.

WBC – 3.9 (4-10)
NE% – 26.3 (40-70)
LY% – 58.4 (20.5 – 45)
MO% - 4.6 (3 – 10)
EO% – 8.6 (1-5)
BA% – 2.1 (0-1)

NE# – 1 (1.5-4.5)
LY #– 2.3 (1-4.5)
MO #– 0.2 (0-0.7)
EO #– 0.3 (0-0.4)
BA #- 0.1 (0-0.2)

ACİU smile.gif
Prince
laba diena gal kas pakomentuos:

Dariausi kraujo tyrimus + formule tai nesuprantu ,ka reiskia:

Lazdeles-6
segm-36
limf-50
g.gif
Loram
QUOTE(tugren @ 2010 09 28, 15:40)
*

QUOTE(Prince @ 2010 09 28, 18:44)
*

abiem atvejais reikia arba klinikiniu, arba papildomu laboratoriniu duomenu.
juodakava_
Sveikutės,surašysiu savo kraujo tyrimus,jei kuri suprantat gal galit pakomentuot?
rašau tik tuos,kurie paryškinti

MON% 10.0 norma (3-7)
EO% 5.6 norma (1-5)
HGB 115 (turiu mažakraujystę,tai čia jau pakilę skaičiai )
HCT 34.3 norma (35-47)
RDW 15.8 norma (11.6-13.7)
K 3.3 norma (3.6-5.1)
FER 12.3 (pakilo nuo 3.8) norma (15- 150)
Ciquita
gal galit pakomentuoti blush2.gif
ka reiškia :

Mid% 14.3 (3.0-9.0)
MCHC 295 (320-360)

Ačiū smile.gif
Žemyna_mėlynakė
Sveiki, gal kas pakomentuotu. 4u.gif

Monocitai 13.0% (0-11.0)
Leukocitai 25/mcl (0-10)
Kreatina 0.5 mg/dl (0.5-1.1)
siuos nezinau kaip isversti, nes tyrimai daryti ne LT, tad nezinau kas cia galetu buti:
A.S.T. (G.O.T.) 170 U/l (0-31)
A.L.T. (G.P.T.) 59 U/l (0-37)

Aciu. 4u.gif
Magnifique
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 10 25, 20:24)
Sveiki, gal kas pakomentuotu.  4u.gif

Monocitai 13.0% (0-11.0)
Leukocitai 25/mcl (0-10)
Kreatina 0.5 mg/dl (0.5-1.1)
siuos nezinau kaip isversti, nes tyrimai daryti ne LT, tad nezinau kas cia galetu buti:
A.S.T. (G.O.T.) 170 U/l (0-31)
A.L.T. (G.P.T.) 59 U/l (0-37)

Aciu.  4u.gif
*

Kraujas uždegimą rodo.
AST ir ALT yra rodikliai,rodantys (arba nerodantys kepenų uždegimą)
PAgal jūsų pateiktus skaičius galima spėti,kad yra kepenų liga (hepatitas,cirozė ar vėžys),bet reikia tiksliau tirt,nes gali būti ir kitos ligos.Pasidarykit pilvo organų echoskopiją,tegu atidžiai apžiūri kepenis,pasidarykit kraujo tyrimus dėl hepatito A,B,C.
Žemyna_mėlynakė
Tokio atsakymo nesitikejau, bet aciu labai, tikiuosi, kad tai klaida.
Magnifique
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 10 25, 20:46)
Tokio atsakymo nesitikejau, bet aciu labai, tikiuosi, kad tai klaida.
*

Neišsigąskit iš karto.Bet tiesiog nusiteikit,kad reikia išsitirti norint greičiau atrasti ligą.Nes leukocitai rodo uždegimą,o AST ir ALT galima sakyt iškart nurodo uždegimo lokalizaciją-kepenys.
Visai nebūtinai ten vėžys ar cirozė.Gal tiesiog gelta (hepatitas A,kuriuo paprasta užsikrėst ir paprasta išgydyt) mirksiukas.gif
Žemyna_mėlynakė
Perskaicius sirdis beveik sustojo ir prabego visas gyvenimas pries akis. Sie tyrimai buvo daryti balandzio men., gavau juos siandien, o praejusi ketv dariausi vel ir dar daugiau tyrimu, nes siu maniau nebesulauksiu, tai dabar isivaizduoju koks bus vaizdas. Lape, kuri turiu, dar raso, kad slapime rasta raudonuju kuneliu.
Ejau del vienos priezasties darytis tyrimu, o gausiu...
Magnifique
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 10 25, 21:09)
Perskaicius sirdis beveik sustojo ir prabego visas gyvenimas pries akis. Sie tyrimai buvo daryti balandzio men., gavau juos siandien, o praejusi ketv dariausi vel ir dar daugiau tyrimu, nes siu maniau nebesulauksiu, tai dabar isivaizduoju koks bus vaizdas. Lape, kuri turiu, dar raso, kad slapime rasta raudonuju kuneliu.
Ejau del vienos priezasties darytis tyrimu, o gausiu...
*

Sakau,nesijaudinkit taip.
Gal kokį šlpimo pūslės/takų/inkstų uždegimą turit,jei kraujo priemaišų yra šlapime.O jūs pati matot tas priemaišas?Jei tik tyrimas rodo-infekcija turbūt nedidelė.
Žemyna_mėlynakė
Sakykite, ar galetu tokie parodymai buti del itariamos endometriozes? Priemaisu tikrai jokiu nematau, o gal nepastabi buvau, nes neitariau nieko.
Praejusia savaite dare tyrimus, del planuojamo nestumo, ju ten labai daug prirase, vos ne visa genetika istirti, tad manau, viskas paaiskes, kai turesiu dabartiniu tyrimu rezultatus. Net drebulys krecia, kaip dabar bijau juos gauti.
traske
ismanančios šiuos dalykus, gal galetumet pakomentuoti ar daroma oeracija jei kraujyje padidejes lymfocitu kiekis 55,7 norma raso 20-40
neringgga
Gal zinot ka reiskia HDW kraujo tyrime?
Lady Dy
Kuo skiriasi DATL ir DALT tyrimai?
Loram
QUOTE(traske @ 2010 10 26, 19:20)
ismanančios šiuos dalykus, gal galetumet pakomentuoti ar daroma oeracija jei kraujyje padidejes lymfocitu kiekis 55,7 norma raso 20-40
*

ziurint kokia operacija ir ziurint kokie kiti kraujo tyrimo rezultatai

QUOTE(neringgga @ 2010 11 04, 20:30)
Gal zinot ka reiskia HDW kraujo tyrime?
*

gal RDW?

QUOTE(Lady Dy @ 2010 11 09, 16:37)
Kuo skiriasi DATL ir DALT tyrimai?
*

niekuo
newLIFE
gal galetumete ir man padeti blush2.gif mano mazytei padidejes hemoglobinas 19.3 ir dar siandien rado feritina padidejusi 158, turi but iki 150, cia reiketu sunerimti unsure.gif del hemoglobino, sake nieko nedarys, bet vat,del feritino ir nepaaiskino, labai nerimauju unsure.gif ir dar skydliaukes hormona viena padidejusi rado ft3 7.6, norma iki 6.3, kiti hormonai geri, gal galetu kas pakomentuoti 4u.gif
AAgne
sveiki

jau 3 dienas mano berniukui 3,5 m vakarais sukyla temperatura (iki 38-38,5), pries 3 dienas buvo nezymus ausies paraudimas. siuo metu islikusi sloga ir kosulys.

siande (4 ligos diena) pasidarem kraujo tyrima, nes daktare norejo apsispresti del antibiotiku naudojimo.

rezultatai idomus. CRB 20 o leukocitu norma (7). padideje MON ir NEUtr. visa kita norma.
pamaciusi gydytoja rezultatus truputuka pasimete ir liepe apsidraudziant gerti antibiotikus.

tad man kilo klausimas, gal leukocitu norma rodo, kad virusiukas iveiktas ir jokiu antibiotiku nereikia? o CRB dar nespejo atsistatyti?

buciau dekinga uz jusu nuomone

liatka
Sveikutes. Gyvenu jau senai ispanijoje.. man 29m, siandien gavau kraujo tyrimo rezultatus, jus paskyre seimos daktaras nes niekaip nepraeina guziukai ant kaklo.. pagerus kaskokius vaistus sumazejo bet ne dingo.. tada dave siuntima pas gyditoja (medicina interna) gruodzio vyduryje, sake jie padarys issamesnius tyrimus... KOKIUS.. Jau sunku suprasti lietuvos gyditojus kai jie aiskina, tad pabandykit isivazduoti kita kalba ir dar medecininiais terminais... Siaip tyrimai neblogi kelrtas ant ribos, yra ir keletas nukripimu nuo normos.. nardziau internete ieskodama atcakimu bet dar labiau susijaudinau paskaicius apie visokias ligas ir simtomus... bandziau verstis pavadinimus i gimtaja kalba tai dar daugiau neaiskumu iskilo... tai gal jus zinot kas per vieni tie ALBUMINA 5 (norma 3.4-4.7), FACTOR REUMATOIDE 16 (norma 0-13), VOLUMEN PLAQUETAR MEDIO 12.3 (norma 7.0-11.1) Truputi aukstas colesterolis, siek tiek zemas hemoglobinas. Tyrimo atcakimo yra du lapai.. ten daug ko prirasta bet pazimeti tik sie trys.. tai galima manyti kad kasko iesko..
aciu
Loram
QUOTE(newLIFE @ 2010 11 10, 23:38)
*

tokiu mazu vaiku tyrimo as komentuoti negaliu

QUOTE(AAgne @ 2010 11 11, 15:00)
*

kaip tik atvirksciai - CRB zymiai greiciau reaguoja nei leukocitai

QUOTE(liatka @ 2010 11 11, 19:09)
*

ALBUMINA - albuminas (vienas is kraujo baltymu) - padidejimas nereiksmingas
FACTOR REUMATOIDE - reumatoidinis faktorius (irgi padidejimas nereiksmingas)
VOLUMEN PLAQUETAR MEDIO - vidutinis trombocito turis (tikriausiai) - isvestinis dydis, jei kiti kraujo tyrimai normalus - tai tada neturi reiksmes
newLIFE
QUOTE(Loram @ 2010 11 11, 23:04)
tokiu mazu vaiku tyrimo as komentuoti negaliu

*

nieko tokio, as jau issiaiskinau, viskas gerai, mazi vaikai gimsta su ft3 padidejimu, tam,kad islaikyt kuno temperatura 4u.gif
tyloszona
pasidariau vezio zymenu tyrima CA-125 , ir rezultatas yra 54,89, o norma 0-35. Gal galit pakomentuoti-ar tai jau tikrai vezys, ar dar gali buti kokios nors kitos priezastys?
Renateles_Mamyte
sveiki,gal kas zino ka reiskia kraujo tyrimai wbc 10.2h (4.0-10.0)aciu.
Loram
QUOTE(tyloszona @ 2010 11 14, 21:10)
pasidariau vezio zymenu tyrima CA-125 , ir rezultatas yra 54,89, o norma  0-35. Gal galit pakomentuoti-ar tai jau tikrai vezys, ar dar gali buti kokios nors kitos priezastys?
*

reikia kitu tyrimu, bet sis zymuo gana tikslus vezio indikatorius

QUOTE(Renateles_Mamyte @ 2010 11 22, 16:14)
sveiki,gal kas zino ka reiskia kraujo tyrimai wbc 10.2h (4.0-10.0)aciu.
*

wbc - tai leukocitai
Renateles_Mamyte
aciu,tai reikstu kad uzdemiga rodo?
Loram
kai toks minimalus padidejimas - tai greiciausiai nera to uzdegimo...
lietuvaite001
Sveikos, mano vyrui išaugo pūlingas augliukas pažastyje, jį išpjovė, bet gydytojas pasakė, kad gali kartotis, gulėjo ligoninėjė 4 paras, vienam vaikinukui jau 4 kartą išpjauna. Gyvenam provincijoj tai jokio kraujo tyrimo čia nedarė, kur Klaipėdoje galėtume pasidaryti ir kokio čia kraujo tyrimo reikia?
Ačiū 4u.gif
Panikė
Sveikos, gal galėtumėte pagelbėti? Nelabai susišnekėjau su savo ginekologe, noriu pasidaryti hormonų tyrimą, bet geriu kontraceptikus, tai kada aš galiu tą tyrimą pasidaryti? Kai baigsiu pakuotę, susirgsiu ir galiu darytis per tą pertrauką? Ar apskritai reikia nutraukti kt vartojimą, palaukti mėnesį ir tada darytis?
Ačiū labai už pagalbą 4u.gif
Loram
QUOTE(lietuvaite001 @ 2010 11 29, 22:49)
Sveikos, mano vyrui išaugo pūlingas augliukas pažastyje, jį išpjovė, bet gydytojas pasakė, kad gali kartotis, gulėjo ligoninėjė 4 paras, vienam vaikinukui jau 4 kartą išpjauna. Gyvenam provincijoj tai jokio kraujo tyrimo čia nedarė, kur Klaipėdoje galėtume pasidaryti ir kokio čia kraujo tyrimo reikia?
Ačiū 4u.gif
*

nelabai aisku koks augliukas - gal tiesiog skutant pazastis pasigavo infekcija? tuomet jokiu kraujo tyrimu nereikia - tiesiog atidziau reikia tai daryt, na ir zinoma - higiena, higiena, higiena... jei jau yra polinkis - tai organizmas pats nesusitvarko su infekcijomis - reikia stiprinti imuniteta.

QUOTE(Panikė @ 2010 11 29, 23:22)
Sveikos, gal galėtumėte pagelbėti? Nelabai susišnekėjau su savo ginekologe, noriu pasidaryti hormonų tyrimą, bet geriu kontraceptikus, tai kada aš galiu tą tyrimą pasidaryti? Kai baigsiu pakuotę, susirgsiu ir galiu darytis per tą pertrauką? Ar apskritai reikia nutraukti kt vartojimą, palaukti mėnesį ir tada darytis?
Ačiū labai už pagalbą  4u.gif
*

priklauso nuo to kokius hormonus norit tirti ir kokius kontraceptikus vartojat.
lietuvaite001
QUOTE(Loram @ 2010 11 29, 23:46)
nelabai aisku koks augliukas - gal tiesiog skutant pazastis pasigavo infekcija? tuomet jokiu kraujo tyrimu nereikia - tiesiog atidziau reikia tai daryt, na ir zinoma - higiena, higiena, higiena... jei jau yra polinkis - tai organizmas pats nesusitvarko su infekcijomis - reikia stiprinti imuniteta
*

Labai aciu uz atsakyma, bet vyras uzsispyre pasidaryt ta kraujo tyrima vistiek doh.gif
Vover@
Sveiki, gal galeciau ir as savo vaiko kraujo tyrimus parodyti, mums nustate obstrukcini bronchita ir liepe gerti antibiotikus, gal galima apsieiti be ju, skaiciau internete, kad pagydoma ir be antibiotiku, jei tai virusinis...
yra padideje leukocitai 11,72 (norma 4-10,5)
Neutrofilai % 72,9 (norma 25-38,5)
Neutrofilai (*10e9/1) 8,54 (norma 1,5-8)

aciu uz atsakyma.
Papildyta:
beje pries menesi gere antibiotikus del anginos... gal dar tas turi itakos kraujui
Loram
QUOTE(Vover@ @ 2010 12 01, 10:19)
Sveiki, gal galeciau ir as savo vaiko kraujo tyrimus parodyti, mums nustate  obstrukcini bronchita ir liepe gerti antibiotikus, gal galima apsieiti be ju, skaiciau internete, kad pagydoma ir be antibiotiku, jei tai virusinis...
yra padideje leukocitai 11,72 (norma 4-10,5)
Neutrofilai %  72,9 (norma 25-38,5)
Neutrofilai (*10e9/1) 8,54 (norma 1,5-8)

aciu uz atsakyma.
Papildyta:
beje pries menesi gere antibiotikus del anginos... gal dar tas turi itakos kraujui
*

nu ja, reikia antibiotiku smile.gif neutrofilai rodo bakterine infekcija, o limfocitai - virusine... cia gi - neutrofilai - t.y. reikalingi antibiotikai
Bazilė
Laba, gal galit pakomentuot gautus parodymus ax.gif Transaminazės: ALT- 9,9 U/L, AST - 15,5 U/L
Magnifique
QUOTE(Bazilė @ 2010 12 02, 13:22)
Laba, gal galit pakomentuot gautus parodymus ax.gif Transaminazės: ALT- 9,9 U/L, AST - 15,5 U/L
*

Viskas čia normaliai.
ALT norma iki 34 U/L
AST norma iki 31 U/L
Bazilė
Dėkui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.