Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dadu ledai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
tinuska
sveiki visi! nezinau, net kur parasyti, pagalvojau, kad gal sis skyrelis tinkamiausias. isivaizduojat nupirkau vaikui leda dadu, toki saldytu sulciu. jis suvalge ji, o paskaui man kazkaip smalsu pasidare jo sudetis, ogi skaitau, kad ten etilo alkoholio yra blink.gif . aisku, as pati labai kaltinu save kam pries tai nepaskaiciau, buciau tikrai nedavus. bet jus man galit pasakyt kam leduose reikalingas tas etilo alkoholis? nenurodytas jo kiekis, bet man tai toks lengvas sokas vistiek buvo. nu dieve mano, tai kaisaldainiai su alkoholio buna tai jau kazkaip aisku, bet leduose tikrai net nepagalvojau doh.gif
simre
QUOTE(tinuska @ 2010 03 22, 18:14)
etilo alkoholio yra 

Labai didelė tikimybė, kad etilo alkoholis buvo kaip tirpiklis dažikliams ar kvapiosios medžiagoms naudojamas. T.y. į ledus pilta kvepiančio arba dažančio skystimėlio. Kiekis tokiu atveju minimalus. Būtų gerai žinot, kokiam kontkste alkoholis ledų sudėtyje paminėtas, tada tiksliau būtų galima galvot.

P.S. šitam klausimui tikrai vieta kulinarijos skyrelyje.
pašnekutė
Kai vaikui duodate sirupėlio nuo kosulio šaukštą - sumaitinate kur kas didesnį kiekį alkoholio, nei čia kad gavo su ledais. Labiau reikėtų bijoti skonio stipriklių, dažiklių, emulsiklių ir kito panašaus "gėrio"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.