Mano 7 mėnesių dukrytė buvo prieš 3 dienas paskiepyta penta vakcina ir engerix (nuo hepatito). Šiaip penta vakcina niekada jai nesukeldavo jokių reakcijų, bet šį kartą jau trečia para ji karščiuoja iki 39C, blogai miega naktį. Klausimas: ar galima buvo skiepyti dviem vakcinom iš karto? Jeigu ne, oi kokį triukšmą pakelsiu...Nuoširdžiai dėkoju
QUOTE(acteeno @ 2005 12 04, 10:39) Mano 7 mėnesių dukrytė buvo prieš 3 dienas paskiepyta penta vakcina ir engerix (nuo hepatito). Šiaip penta vakcina niekada jai nesukeldavo jokių reakcijų, bet šį kartą jau trečia para ji karščiuoja iki 39C, blogai miega naktį. Klausimas: ar galima buvo skiepyti dviem vakcinom iš karto? Jeigu ne, oi kokį triukšmą pakelsiu...Nuoširdžiai dėkoju Maniske ta savaite, kai jai suejo metukai, irgi buvo paskiepyta dviem vakcinom is karto - viena nuo hepatito, kita nuo ko neprisimenu. Bet visi vaikai Danijoje metu laiko yra skiepijami ta vakcina, o manoji dar ir nuo hepatito. Tiesiog suleidzia i abi slaunytes. Bet manajai vakcinos niekada nekele problemu - niekada nebuvo jokios temperaturos ar kt. pasaliniu veiksniu. Bet gal Lietuvoje negalima skiepyti dviem is karto - nezinau. As tavo vietoje nueiciau su maze pas gydytoja - blogiau nebus. Vis delto 3 paros karsciavimo daugoka. QUOTE(acteeno @ 2005 12 04, 11:39) Mano 7 mėnesių dukrytė buvo prieš 3 dienas paskiepyta penta vakcina ir engerix (nuo hepatito). Šiaip penta vakcina niekada jai nesukeldavo jokių reakcijų, bet šį kartą jau trečia para ji karščiuoja iki 39C, blogai miega naktį. Klausimas: ar galima buvo skiepyti dviem vakcinom iš karto? Jeigu ne, oi kokį triukšmą pakelsiu...Nuoširdžiai dėkoju Savo mažę skiepijau KDS mokama vakcina. Pirmuosiu 3 kartus reakcijos beveik nebuvo, tik paaraudusi ir truputį patinusi dųrio vieta. O va ketvirtą kartą suregavo - 2 paras laikėsi temperatūra 39-40 C
nekas
QUOTE(acteeno @ 2005 12 04, 11:39) Mano 7 mėnesių dukrytė buvo prieš 3 dienas paskiepyta penta vakcina ir engerix (nuo hepatito). Šiaip penta vakcina niekada jai nesukeldavo jokių reakcijų, bet šį kartą jau trečia para ji karščiuoja iki 39C, blogai miega naktį. Klausimas: ar galima buvo skiepyti dviem vakcinom iš karto? Jeigu ne, oi kokį triukšmą pakelsiu...Nuoširdžiai dėkoju Kas čia taip sugalvojo skiepyti QUOTE(indreja @ 2005 12 05, 00:06) Kas čia taip sugalvojo skiepyti Taip, Nemuno poliklinikoje. Taip skiepyti nusprendė Dailydėnienė (beje, ja esu visiškai nepatenkintas, matyt laikas pabėgti pas kitą gydytoją). Na o tądien, kai rašiau, karščiavimai nuslugo, tad lyg ir nebėra ant ko pykti, bet nuosedos liko. Dabar jau kitas klausimas - kiek tos abi vakcinos, įvarytos kartu viena po kitos, efektyvios? Duokdie niekada to nesužinoti.
Bukit geros patarkit, pasakykit savo nuomone ir ar jums yra taip buve. Mano sineliui 1.5 men, kai turejo skiepyti 1 men nuo hepatito B, tai neskierpijo, nes turejome sloga, o ir kai sloga praejo gydytoja vis tempia ir neskiepija, o dabar is vis gerai nusprende, kad skiepys dviem vakcinom iskart kai bus 2 men. Tai yra skiepys nuo hepatito B ir Hib- hemofilus influensos vakcina (vakcinos nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito
ir Haemofilus influenzae dozė). Klausiau ar taip galima, tai sake kad galima, bet man kazkaip neramu, nenoriu as tiketi, kad taip yra gerai vaikeliui, o jei kokia stipri reakcija bus nuo dvieju skiepu iskart, juk jau nuo vieno skiepo buna nekas.
Teoriškai galima, bet geriau nereikia. Su savo sesele kadaise buvau "geruose santykiuose", tai ji man slapta nuo gyd. patarė kartu neskiepyti, nes daug dažnesnės neigiamos reakcijos į skiepą.
na o mes ana savaite gavom tris vakcinas
nuo roto, nuo meningito o trecia net nezinau nuo ko pirmas dvi dienas nieko nebuvo , o po to dvi dienas visiskai nevalge, nemiegojo mazyle ir tik verke, jau ruosemes lekt i ligonine kai uzmigo tada ciut ne pusantros paros ismiegojo. nu siaubas o ne daktare
Atleiskit,bet nu nesuprantu,kaip jūs leidžiat taip elgtis ir daryti TOKIUS EKSPERIMENTUS su jūsų vaikais
QUOTE(Bluebell @ 2009 06 30, 00:52) na o mes ana savaite gavom tris vakcinas nuo roto, nuo meningito o trecia net nezinau nuo ko pirmas dvi dienas nieko nebuvo , o po to dvi dienas visiskai nevalge, nemiegojo mazyle ir tik verke, jau ruosemes lekt i ligonine kai uzmigo tada ciut ne pusantros paros ismiegojo. nu siaubas o ne daktare Sakyčiau, sunki reakcija į skiepus. QUOTE(Bluebell @ 2009 06 29, 23:52) na o mes ana savaite gavom tris vakcinas nuo roto, nuo meningito o trecia net nezinau nuo ko pirmas dvi dienas nieko nebuvo , o po to dvi dienas visiskai nevalge, nemiegojo mazyle ir tik verke, jau ruosemes lekt i ligonine kai uzmigo tada ciut ne pusantros paros ismiegojo. nu siaubas o ne daktare Uztat tevai turi patys pasidometi kas tos vakcinos ir patys priimti sprendimus. Siuo metu negalima pasitiketi daktarais dazniausiai farmacininku uzliuliuotais. QUOTE(Bluebell @ 2009 06 29, 23:52) na o mes ana savaite gavom tris vakcinas nuo roto, nuo meningito o trecia net nezinau nuo ko pirmas dvi dienas nieko nebuvo , o po to dvi dienas visiskai nevalge, nemiegojo mazyle ir tik verke, jau ruosemes lekt i ligonine kai uzmigo tada ciut ne pusantros paros ismiegojo. nu siaubas o ne daktare nu iš vis...nėr žodžių...Daktarai turbūt galėtų suskiepyti visas turimas vakcinas, jei tik norinčių atrastų Kartais liga praeina lengviau, nei skiepas. Mažoji mano persirgo vėjaraupiais taip, kad būčiau ir nepastebėjus, bet pati sirgau, laukiau kada ji susirgs ir sulaukiau 5 spuogiukų
mano mazyliui kai buvo du menesiai padare du skiepus ,tai taip jam negerai buvo.dabar net baisu pagalvoti apie kitus skiepus ,nes sake kad darys trys iskarto.deje neturiu pasirenkimo nes gyvenu airijoje ir visiems vaikams daroma po tiek daug skiepu
QUOTE(diivva @ 2009 07 03, 01:21) mano mazyliui kai buvo du menesiai padare du skiepus ,tai taip jam negerai buvo.dabar net baisu pagalvoti apie kitus skiepus ,nes sake kad darys trys iskarto.deje neturiu pasirenkimo nes gyvenu airijoje ir visiems vaikams daroma po tiek daug skiepu O pvz. išskaidyti skiepų negalima? Daryti po vieną skiepą kas mėnesį? Čia irgi gali paskiepyti 3 vakcinom iš karto, bet viską sprendžia tėvai. Pasirašai, kad atsisakai skiepo, arba, kad skiepysi vėliau ir
Sveikos mamytes,taip jau nutiko ,kad mums veluoja skiepas,negavome to kur priklauso 1m ir 3men.o dabar jau ir dar vienas priklauso kur metu ir 9men.gydytojas sake kad paskiepins abiems iskarto,paskaiciusi jusu zinutes net baisu pasidare skiepinti,sakykite gal kas skiepinote jau virs metu vaikucius 2 skiepais iskarto?Kokia reakcija buvo vaikuciu i skiepa?Gal geriau po viena skiepinti?Busiu dekinga uz atsakymus!
QUOTE(kaulis @ 2009 07 07, 09:56) Sveikos mamytes,taip jau nutiko ,kad mums veluoja skiepas,negavome to kur priklauso 1m ir 3men.o dabar jau ir dar vienas priklauso kur metu ir 9men.gydytojas sake kad paskiepins abiems iskarto,paskaiciusi jusu zinutes net baisu pasidare skiepinti,sakykite gal kas skiepinote jau virs metu vaikucius 2 skiepais iskarto?Kokia reakcija buvo vaikuciu i skiepa?Gal geriau po viena skiepinti?Busiu dekinga uz atsakymus! Kauli, kokie tiksliau skiepai jusu laukia? Kadangi lietuviskas ir uzsienistas skiepu kalendorius skiriasi tai nezinau apie kokius skiepus kalba eina. Taciau abieju is karto tikrai neskiepyciau Mes esam po paskutinio MMR + vejaraupiai skiepo, praejo 3 savaites, vaikas labai neramus, sunkiai miega, tikiuosi ,kad viskas greit susitvarkys. QUOTE(meinherz @ 2009 07 08, 09:40) Kauli, kokie tiksliau skiepai jusu laukia? Kadangi lietuviskas ir uzsienistas skiepu kalendorius skiriasi tai nezinau apie kokius skiepus kalba eina. Taciau abieju is karto tikrai neskiepyciau Mes esam po paskutinio MMR + vejaraupiai skiepo, praejo 3 savaites, vaikas labai neramus, sunkiai miega, tikiuosi ,kad viskas greit susitvarkys. Mums jau reikejo skiepintis MMR ir dabar jau reikia DTP, Hib ir IPV .Tada tikrai eisiu pas savo gydytoja ir tikrai neleisiu ,kad skiepintu iskarto abiem vakcinom QUOTE(kaulis @ 2009 07 09, 19:31) Mums jau reikejo skiepintis MMR ir dabar jau reikia DTP, Hib ir IPV .Tada tikrai eisiu pas savo gydytoja ir tikrai neleisiu ,kad skiepintu iskarto abiem vakcinom Taip mes pazystami MMR skiepo tikrai negalima su kitais skiepais maisyti, ir taip sunkiai pernesamas. Mes pirma padarem spalio menesi, ir turejom po 4 savaiciu antra gauti. Taciau ziema skiepijom nuo gripo ir RSV, ir ta skiepa stumem vis toliau ir gydytojas net neuzsimine kad kartu su kokiu nors kitu, po 9 menesiu padarem antra. Pas mus yra DTP(6-valente) + Pneumokokas kartu skiepijamas. As atsisakiau kartu , kai pasakiau, kad uz savaites ateisiu, gydytojas isspejo, galima arba kartu skiepyti, arba maziausiai 2 savaites pertrauka. Tokie nurodymai! Kad ramiau butu, pasirinkau kas 4 savaites. Ir vaika skiepyti tikrai kai gerai jauciasi ir yra sveikas, turint abejoniu perkelti veliau savaitei ir panasiai. As 2 kartus ejau abejodama, maniau,kad gydytojas zino ka daro, kai pasakydavau kaip vaikas jauciasi, jam niekada nebuvo problema neskiepyti ir abu kartus patekdavom i ligonine. Gyveni ir mokais taip ir paskutinius skiepus pernesem daug geriau. |