Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisingumo indikatorius
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2
liepsnele
Ką galvojate apie vaisingumo indikatorių Arbor? - kur per mikroskopą stebimos seilės ir pagal jas nustatomos vaisingos ir nevaisingos dienos.  Ar teko kam nors jį naudoti ir pagal jo parodymus planuoti nėštumą?
Gudra
Naudojuos tokiu pat principu veikianciu 'Maybebaby'
Esu laaabai patenkinta  ;D

Debi
liepsnele, turiu arbor vaisingumo indikatoriu.  nusipirkau ji, nes turejau problemu su pastojimu. dabar, kai laukiuosi, galeciau parduoti pigiau, nei kainuoja isigyti is ji platinancios bendroves.  Ismokus juo naudotis, visai patogu nusistatyti vaisingas ir nevaisingas dienas.   As juo naudojausi apie menesi laiko.    
liepsnele
Debi, o kiek Tu mokėjai už tą vaisingumo indikatorių, kai pirkai naują? Ir kur jų galima įsigyti?

Apie šituos brangius (dabar apie 130 Lt)  gali pasiskaityt www.arborita.lt , bet sako, kad yra ir pigesnių (apie 50 Lt), bent jau būdavo - bandau apie juos susižinot, jei ką - pranešiu  ;).
Debi

Apie šituos brangius (dabar apie 130 Lt)  gali pasiskaityt www.arborita.lt , bet sako, kad yra ir pigesnių (apie 50 Lt), bent jau būdavo - bandau apie juos susižinot, jei ką - pranešiu  wink.gif.

as pirkau is arboritos uz 130 litu. apie pigesnius nieko nezinau. galbut ir yra pigesniu, tik veikia truputi kitokiu principu. arbor indikatorius susideda is stikliuku, ant kuriu uzlasinamos seiles, ir mini mikroskopo, todel turbut tiek daug kainuoja. plius dar knygele su piesiniais ir paaiskinimais. jei tau reikia nustati ovuliacija, yra vienkartiniai ovuliacijos nustatymo testai, labai panasus i nestumo testus, bet vienas kainuoja apie 11 litu, o ju reikia 5-7 ir taip kiekviena cikla, jei ciklas nereguliarus.  
Irena
Mergaites,
man cia iskilo klausimas. O gal galima vietoj tu "MaybeBaby" ar "Arbor" naudoti paprasta mikroskopa ?? Kiek kartu tie aparatai padidina ? Gal naminis mikroskopas tiek irgi gali ? Ka galvojat ? Gal kas turit namie ir galetumet isbandyt ? A ?  ;)
liepsnele
Naudojuos tokiu pat principu veikianciu 'Maybebaby'
Esu laaabai patenkinta  ;D

Gudra, gal kartais ant to Maybebaby pakuotės yra importuotojo kontktai ?- būtų galima surasti ir susižinoti mum visom pigesnių ir patogesnių už Arbor.
liepsnele
Aš tai, kaip jau rašiau kažkurima kitam skyrely, įsigijau paprastą mikroskopą seilėm stebėt. Užtenka 100 x didinančio
smulkute
QUOTE (liepsnele @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 8:09)
Aš tai, kaip jau rašiau kažkurima kitam skyrely, įsigijau paprastą mikroskopą seilėm stebėt. Užtenka 100 x didinančio

Ir rodo visus tuos paparčio lapus blink.gif ? smile.gif
Ar tai patikima? Ar paprasta naudotis? Ar viską teisingai atskyrei, kur vaisingos dienos, o kur ne?
Rimaiste
QUOTE (smulkute @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 12:16)
QUOTE (liepsnele @ Pirmadienis, 01 Gruodžio 2003, 8:09)

Ir rodo visus tuos paparčio lapus blink.gif ? smile.gif
Ar tai patikima? Ar paprasta naudotis? Ar viską teisingai atskyrei, kur vaisingos dienos, o kur ne?

Jei nori pastoti - patikima. Jei nori isvengti nestumo - patikima maziau smile.gif Del to, kad gali buti sunku pastebeti kristalizacijos pokycius, rodancius beprasidedancias vaisingas dienas, taciau vaisingu dienu su niekuo nesupainiosi. Nors Gudra ji naudoja jau kelis metus nestumui isvengti, manau, butu prasminga derinti su kitais metodais, jei tikrai daugiau vaiku nenori. smile.gif
norge
As labai noriu tokio indikatoriaus. Pasakykit tik, kuris geriausias, kuris paprasciausias naudoti? Bala nemate tu kainu...Juk ne vienkartiniam naudojimui skirtas jis...
Rimaiste
Ir dar norge, butu idomu suzinoti ar tu tik pagal kalendoriuka vaisingas dienas isskaiciuoji ir ar dar koki metoda apsaugos naudojat (prezervatyvus, zvakutes ir pan.)
Atleisk uz smalsuma, bet is tiesu idomu smile.gif
arborita
Laba diena visos ir visi,

Šį forumą aptikome gana netikėtai, bet tai tikrai nudžiugino. Dėkojame liepsnelei už šios temos (vaisingumo indikatorius) atidarymą, nes mūsų giliu isitikinimu diskusija šia tema tikrai reikalinga ir pagelbės moterims norinčioms vaikučio.

Čia parašydami neturime tikslo reklamuoti mūsų platinamą vaisingumo indikatorių, tačiau perskaitytos diskusijos tiesiog verčia paaiškinti kai kuriuos mini-mikroskopo ARBOR naudojimo bei rezultatų interpretavimo aspektus. Tikimės, kad tai padės tiek jau jį turinčioms tiek turėsiančioms. Išdėstytos rekomendacijos tinka ir kitiems analogiškiems prietaisams, kadangi ovuliacijos nustatymo principas tas pats.

Klausimas: Kodėl turėčiau įsigyti mikroskopą jeigu ovuliaciją galiu nustatyti bazaliniu metodu?
Atsakymas: Žinoma galite. Aš jau nerašysiu apie tai, kad temperatūrinis metodas labai priklauso nuo bendros organizmo būklės, reikalauja stropumo ir kruopštumo (naudojantis minimikroskopu taip pat reikia kelis mėnesius pasispjaudyti) tačiau atkreipsiu dėmesį į vieną labai svarbų ir esminį skirtumą.
Temperatūriniu metodu jus nustatote ovuliacija tik po to, kada jinai įvyksta. (pakyla temperatūra), o naudojantis mikroskopu galite prognozuoti ovuliaciją prieš jai įvykstant. Atrodytų kas čia tokio ir koks galų gale skirtumas, prieš ar po. Tačiau skirtumas yra. Viena ir labai dažna persileidimo priežastis būna ta, kad spermatozoidas apvaisina jau taip vadinamą perbrendusią kiaušialąstę, kada jos gyvavimo laikas eina prie pabaigos. Net jeigu vaisius ir išnešiojamas, padidėja tikimybė įvairių vaisiaus anomalijų. Pagalvokite. Kiaušialąstė gyvybinga apie 12-24 valandas. Taigi ryte nustatėte ovuliaciją ir tikėtina, kad jeigu norite vaikučio, tai turėsite santykius naktį ar vakare. Štai tas 12 valandų jau ir praėjo. Kiaušialastė pradėjo senti. Gerai jeigu pavyksta iš karto, tačiau praktikoje tomis dienomis dažniausiai santykiai kartojami, taigi kitą dieną kiaušialastė bus dar senesnė ir t.t. Naudojantis mikroskopu viskas vyksta kiek kitaip. Kristalai pradeda augti, ovuliacija artėja. Drasiai galima bandyti keletą kartų iki piko ir per piką. Tkimybė žymiai didesnė ir kiaušialastė bus apvaisinta vos tik jai pasirodžius.

Klausimas: Man viso ciklo metu rodo tai daugiau, tai mažiau paparčių, nors pagal instrukciją ir piešinukus to neturėtų būti. Aš ką, visą laiką vaisinga ar mikroskopas neteisingai rodo?
Atsakymas: Žinoma ne. Reikalas tame, kad kai kurioms moterims (paprastai tai apkūnios, su padidintu plakuotumu) estrogeninis fonas būna padidėjęs visą laiką, ko pasekoje ir pastebimas tam tikras paparčių kiekis viso ciklo metu. Tai visiškai normalu. Naudojantis ARBOR ar kitu mikroskopu yra svarbu ne kiek nustatyti paparčio lapų buvimą kurią nors eilinę dieną, kiek nustatyti jų piką, kas ir atitinka ovuliaciją. Piko metu paparčio lapų išvaizdos tikrai nesumaišysite. Jie stori ir jų daug. Taigi pabrėžiu. Svarbi yra paparčio lapų dinamika. Ieškokite piko.

Klausimas: Nerandu piko. Įsivaizduojamoji kreivė daugiau banguota ir man atrodo yra ne vienas o keli pikai. Kaip tai gali būti?
Atsakymas: Na jei taip atsitiko vieną mėnesį tai pagrindo nerimauti dar nėra. Gal ši mėnesį jums buvo anovuliacinis ciklas, gal kokie stresai ar hormonų audra. Stebėkite toliau. Tačiau jei tai kartojasi kelis mėnesius iš eilės, mes visada rekomenduojame kreiptis papildomos analizės pas gydytoją, kad išsitirti savo hormoninę būklę, nes tikėtina kad tai hormoninio sutrikimo požymis. Moterys dažniausiai piktinasi, linkusios kaltinti mikroskopą it t.t, bet supraskite, kad mikroskopas čia niekuo dėtas. Jis tik atspindi Jūsų organizme vykstančius procesus. Liūdna, bet po apsilankymo pas gydytoją spėjimas dažniausiai pasitvirtina. Sveikoms moterims vieno ciklo metu turi būti vienas pikas.

Klausimas: Ar šiam metodui tinka stacionarūs, dideli mikroskopai. Gal jų parodymai tikslesni?
Atsakymas: Žinoma tinka. Ligoninių laboratorijose jais ir naudojasi. Juk mikroskopas yra mikroskopas. Didelis ar mažas. Tačiau čia pavadinimas pasako pats už save. MINIMIKROSKOPAS. Jį galima nešioti ir rankinėje, padėti vonioje prie kosmetikos-higienos reikmenų ar kur kitur patogioje vietoje. Vietos jis daug neužima, ir niekur nemaišo. Ko negalėčiau pasakyti apie stacionarius mikroskopus. Konkrečiai ARBOR išdidinimo koeficientas daugiau kaip 100 kartų, ko pilnai užtenka seilių kristalų struktūros stebėjimui.

Klausimas: Ar patikima naudojantis kaip kontraceptine priemone?
Atsakymas: Jeigu ciklas reguliarus, kreivė aiški ir pastoviai pasikartojanti …. tada taip. Čia turejau mintyje pirmą ciklo dalį iki ovuliacijos, taip vadinamą santykinio nevaisingumo laikotarpį, nes jis kiekvienai moteriai labai individualus. Tačiau bendra rekomendacija – santykinio nevaisingumo laikotarpiu, siekiant išvengti net mažiausios tikimybės pastoti, geriau naudoti papildomą kontracepciją ar susilaikyti nuo lytinių santykių. Antroje ciklo fazėje, po ovuliacijos, lytiniai santykiai visiškai saugūs.

Klausimas: Ar būtinai naudotis kiekvieną dieną. Atrodo nieko ypatingo, tik paspjauti, tačiau tai šiek tiek erzina ir vargina.
Atsakymas: Deja, pirmuosius 2-3 mėnesius to neišvengti. Reikia, kad jūs sužinotumėte savo kūno ritmą. Vėliau, galėsite testuotis tik tomis dienomis kada jums reikės ar norėsite pasitikrinti, kad viskas tvarkoje, nes paprastai dinamika iš mėnesio į mėnesį nesikeičia.

Klausimas: Kuris geriausias? ARBOR? Gal yra geresnių?
Atsakymas: Na čia spręsti tik Jums. Vienas iš ARBOR privalumų tame, kad į komplektą įeina 32 objektiniai stikliukai, kas leidžia išsaugoti testo rezultatus. Tai gali praversti palyginant einamojo stebėjimo rezultatus su ankstesniais ar kreipiantis į gydytoją. Daugumoje analogų yra tik vienas nuimamas dangtelis ant kurio ir spjaunama. Taigi kiekvienam testui dangtelį reikia nuplauti, o išsaugoti rezultatų nėra galimybės.
ARBOR išdidinimas 100 kartų pasiekiamas todėl, kad panaudota dviejų linzių schema iš natūralaus stiklo (titano-bario flintas), kai tuo tarpu užsienietiški analogai paprastai naudoja vienalinzę schemą iš dviejų suklijuotų plastikinių polusferų, kas iš principo gali užtikrinti išdidinimo koeficientą ne didesnį kaip 40-60 kartų, ir negarantuoja mechaninių/ optinių savybių pasikeitimo laikui bėgant. ARBOR korpusas metalinis, nėra jokių maitinimo šaltinių ar kontaktų, kas užtikrina jo ilgaamžiškumą ir patvarumą

Tikiuosi, kad šie paaiškinmai Jūsu nenuvargino.
Plačiau apie minimikroskopo panaudojimą galite pasiskaityti www.arborita.lt

Pagarbiai,
ARBORITA kolektyvas
pesmar
Sveikos, norėčiau pasidalinti mintimis su tomis, kurios bando arba bandė pastoti naudodamos vaisingumo indikatorių. Man gana sudėtinga interpretuoti jo parodymus. Įdomu būtu sužinoti, ar po ovuliacijos visą antrąją ciklo dalį seilių dariniai ryškiai skiriasi nuo pirmosios... smile.gif dėkoju iš anksto
Rasma
Tai jau čia mano istorija turbūt visos žino.. kai bandžiau pastoti, tokio dalykėlio neturėjau, taigi vadovavausi temperatūriniu metodu, gyd. rekomendacijom, hormonų tyrimais ir pan. Kaip ir visos kitos moterys, kurios trokšta vaikų ir kurių niekaip nesulaukia..
Šiaip jau aš tą prietaisą naudojau kontracepcijai (jei ji man išvis reikalinga..nors pasirodo ovuliaciją "pagaudavo", vadinasi vyko..).Pradžioje buvo sunku suvokti ir interpretuoti tai ką matau, todėl teko ir konsultuotis su daugiau išmamančiu žmogumi, bet derinant su temperatūriniu stebėjimu pirmus du - tris mėnesius, viską perpratau..Mano situacija kitokia nei "pagal" instrukciją, bet dėsningumai vis vien tokie patys, nors ciklas nėra 28 dienos.
Dabar, kad ir noriu vaikelio, bet negaliu neišgydžiusi ginekologinių negalavimų rizikuoti savo sveikata ar būsimu nėštumu, taigi kam laikyti, jei kažkam reikia to aparačiuko..O antra, labai pavargau pirmąjį kartą bandydama pastoti, taigi dabar turbūt būsiu pasyvi ir lauksiu, na geriausiu atveju, vėl matuosiu temperatūrą ir ieškosiu ovuliacijos rolleyes.gif Man šiurpas ima prisimenant tas visas pastangas, fizines ir moralines kančias, tuščias viltis..Dabar nesu tokia stipri, kad vėl galėčiau tikėtis..Atidedu tai vėlesniam kartui wink.gif
Indikatorius ne medikamentas, tik pagalbinė priemonė ir kuri beje reikalauja išmanymo, mokymosi, atidumo..Ne per vieną dieną ir net ne per pirmą mėnesį pavyksta "susidraugauti" wink.gif
pesmar
QUOTE (Rasma @ 2004 03 02, 20:16)

Indikatorius ne medikamentas, tik pagalbinė priemonė ir kuri beje reikalauja išmanymo, mokymosi, atidumo..Ne per vieną dieną ir net ne per pirmą mėnesį pavyksta "susidraugauti" wink.gif

ačiū tau, Rasma, už konsultaciją. Aš suprantu, kad gana sunku interpretuoti jo parodymus. Gal viskas būtų aiškiau, jei būčiau tikresnė dėl savo organizmo darnaus darbo, bet... Nors gydytoja sako, jog kaip ir gerai, nesu tokia tikra, nes neatlikti net hormoniniai tyrimai.
bet jau 1,4 mėn. buvau atkakli- pasyvi laukėja, deja...Dabar,, pribrendau“ bent jau įsitikinimui, jog vaisingos dienos nenueina vėjais wub.gif
Laiminga
Nezinau, kaip del apsisaugojimo, as tai naudojau kuri laika tam, kad vaisingas dienas nusistatyciau ir pastociau greiciau. wink.gif

Bet jis (Arbor) man nuolatos, visa cikla kruvas paparcio lapu rode, tad tenka dabar tuos paparcius raut su saknim ir su mediku pagalba... smile.gif Siaip jei ne tas indikatorius, gal as nebuciau savo bukle susidomejusi.

Mano viena drauge irgi naudojo, jai viskas tiksliai kaip paveiksliukuose is knygeles buvo ir ji per antra cikla pastojo nestuke.gif
PUka
Uzsisakiau, nusipirkau ir dabar naudoju smile.gif
Liux daiktas, seku kiekviena diena pasikeitimus ir fiksuoju.
Siandien pas mane vien paparcio lapeliai biggrin.gif
PUka
Man kazkaip labai idomu pasidare, kai baigesi menesines liktais tu paparciu lapeliu ir nebuvo, po ovuliacijos pas mane jie taip ir liko, kazkaip nesimato tu taskiuku,o vien paparcio lapeliai. Sakykite, gal reikia butent kazkoki ne ilgesni laika duoti seilems kristalizuotis,o tai as uzlasinu ir atsimenu vakarop?

p.s. harmonai, viskas gerai, nes kazkas pries tai minejo, kad nuo ju buna visokiu niuansu g.gif

Kaip jums?
vilnele
Mano kudikeliui 6 menesiai, maitinu savo pienu, menstruacijos neatsinaujinusios, bet kaip zinia ovuliacija gali buti. Arbor pastoviai paparcius rodo, ka tai galetu reikst?..
Pamparam
Arbor instrukcijoje parašyta, kad jei paparčiai nedingsta per visą ciklą, tai kažkas nelabai tvarkoj. Gal reikia paklausti ginekologės, tik kaip suprantu ne visos gydytojos žino, kas tai per "bajeris". Nu, pvz, forumo gydytoja smile.gif
sari
QUOTE (sarli @ 2004 08 17, 05:56)
Merginos, moterys,
maciau diskusiju apie vaisingumo indikatoriu arbor, taciau noriu paklaust ar kas nors konsultavosi su gydytoju apie ta apraciuka? ar tikrai verta ji pirkti?

Teiravausi ginekologes nuomones. Ji sake, kad planuojant pastojima, tai tikrai geras dalykas. O naudot ji kaip apsisaugojimo priemone neitin rekomendavo nei ginekologe, nei arboritos darbuotojai
Isabelle
mano drauge bande pastoti tris menesius....niekas nesigavo...jau buvo issigandusi...ir .t.t.....nusipirko vaisingumo indikatoriu...ne per seiles kur nustato vaisingas dienas..o per slapima......pasirodo jos ovuliacija ivyksta menesio gale.....o ne vidury kaip turi buti....uztat ji ir nepastodavo.....nes myledavosi ciklo vidury..........po vaisingu dienu nustatymo pastojo is karto......

vaisingumo indikatorius per slapima veikai panasiai kaip ir nestumo testas.... kuo linija ryskesne tuo arciau yra tavo ovuliacija.....kai linija neryski vaisingos dienos...kai linija labai ryski arba net ryskesne uz parodomaja linija reiskia ovuliacija prasidejo..o jei linijos visai nera reiskia nevaisingos dienos.....
PUka
O man tas su seilem kazkaip nelabai sad.gif
Daugiau seiliu bus taskiukai, maziau seiliu - paparcio lapeliai, kazkokia nesamone.
Rina
Na aš tik pirmą mėn. pradėjau jį naudoti .
Labai bijojau kad bogai suprasiu parodymus . Taip ir buvo kai mačiau grūdelius įsivaizdavau ir paparčio lapelius , adatėlės , lyg ir pamačiau , po kelių dienų pažiūrėjau lyg ir nieko . Nervavausi gal blogai užspjaunu gal dar kas nors . Vieną rytą įžiūrėjau smulkius spyglius aplipusius smulkiom adatėlėm , jau pagalvojau kad čia mano ovuliacija tai išsikviečiau vyrą laugh.gif O kitą rytą pažiurėjus pro okuliarą pamačiau gražuolį storą kaip tikrą labai gražiai susikristalizavusį paparčio lapą blink.gif
Tokio vaizdo jau nebesumaišysi su niekuo . Taigi dabar nebijau , tiksliai žinau kada ta ovuliacija pas mane buvo ir tai tikrai tada būna paparčio lapas.
Tiesa aš pasidarau po kelis "mėginukus" iš karto - taip ramiau .
Na o dar geresnių atsiliepimų parašyt negaliu , nes dar ne nestuke.gif laugh.gif
Tik viena ramiau paliko kad ovuliacija pas mane atrodo įvyko . Na o jei tai nepadės tiesiu taikymu jau šį mėnesį varau tirtis .
Taigi iš pradžių nereikia panikuoti , vieną mėn iš vis spjaudyti ir vėliau tik visus mėginius palyginti ir užpildyti ciklo lentelę , nes kai pirmą mėn stebi , tai gal ir sunku interpretuoti ( bet patį piką lengvai galima rasti ) .
Nu žodžiu man jis padėjo . Ramiau ant širdies . o gal ir pavyko tongue.gif laugh.gif wink.gif
liepsnele
QUOTE (vilnele @ 2004 09 10, 12:01)
O kur cia toki gaut indikatoriu per slapima? Nes su seilems pastoviai paparciai - gal kad zindau vis dar.

vaistinėj gali gaut - ovuliacijos testas vadinas.
Karmen
As tai paskaiciau cia jusu pasisakymus ir uzsisakiau ta Arbor indikatoriu. Idomu pasidare....paziuresiu kada gi pas mane tos paparteliu dienos wink.gif
Karmen
Nu pradejau as naudot sita aparaciuka, tai kol kas nelabai suprantu kas vyksta. Siaip dabar galas ciklo ir turetu tuoj buti menesines. O matau tai as tokius maziukius plonus plonus paparciukus ir kazkokie vietomis juodi plemai. Cia idomu taip turi buti? Pagal instrukcija nelabai suprantu ar cia taip ir turi buti g.gif Paziuresiu kas toliau bus.....
sriukas
sveikos, ar kai tyretes seiles ryte ir vakare rezultatai sutampa, man ryte buvo kad ryte rode visiska nevaisinguma, o vakare vien paparcius, kita ryta vel nei vieno paparcio neliko. o gal tai todel kad maitinu maze ir vis dar nesergu smile.gif
daivaja
gal vakare pries tirdama seiles buvai neseniai valgius arba gerus---likus maisto produktu, dazniausiai matoma kristalizacija...Rodos instrukcijoj rasoma, kad turi but praeje dvi valandos po valgio, kad rezultatai butu tikslesni wink.gif
sriukas
nu ne, islaukiau 2 valandas ir tada tyriausi, gal cia del to kad maitinu g.gif
Korni
Sveikutes,
papasakosiu ir as savo istorija jei kam idomu smile.gif Pasiskaiciau ir as siame forume apie ta stebuklinga aparaciuka, greitai uzsisakiau ir kaip bebutu keista greitai gavau:) Nekantriai skubejau isbandyti , dariausi po 2-3 kartus per dienele ir taip pat nieko negalejau suprasti kol galu gale prasidejo pacios laukiamiausios dieneles ir pasimate is pradziu mazi paparteliai veliau sakyciau su kiekvienu pusdieniu pradejo augti kol galu gale siandien pasirode dideli aiskus paparcio lapai, lygiai tokie pat kaip ir ABROR int. puslapyje pavaizduoti tai tikiuosi kad toliau viskas bus labai gerai:) smile.gif bent jau zinau kad ovuliacija tikrai vyksta.
Nes mes jau lialiaus nesulaukiam apie2, 5 metu, ir tik sio aparatuko deka supratau kad ne taip skaiciavau dienas t.y. netiksliai nustatydavau vaisingas dieneles:) pasirodo jos pas mane net savaite veliau:) Na bet dabar tikrai tikiuosi viskas bus gerai ir greitai busiu nestuke.gif
PUka
Nezinau, man su juo naudotis neiseina blink.gif
Visada paparcio lapeliai yra, daugiau seiliu tankesni, maziau retesni.
Pirma diena menesiniu, o lapeliu yra doh.gif
liepsnele
QUOTE(Droka @ 2004 10 04, 17:44)
g.gif o jis labai brangus? Ir kiek ju reikia vienam ciklui?
*

Nu jei pagal kitus būdus neseki ovuliacijos ir nežinai, kada tiksliai būna, tai brangoka. Eurobazėj pirkau apie 8 LT, bet čia buvo beveik prieš metus, tai dabar manau brangiau. O reikia bent kokių 5-6, jei ciklas standartinio ilgio - apie 28 dienas. Pradedi naudot kažkur nuo 11-12 c.d. ir bandai, kol parodo ovuliaciją. Jei ciklas labai ilgas ir net neįsivaizduoji, kuriom dienom maždaug gali ovuliuot, tai gali daug daugiau tų testų prireikt. Pvz., man po KT buvo sudurniavęs ciklas - apie 50 dienų, bet aš matavau BT kelis ciklus ir žinojau jau kada man būna ov. Tai su vienu testu pasitikrinau ir įsitikinau, kad taip ir yra mirksiukas.gif .
liepsnele
QUOTE(PUka @ 2005 03 20, 14:07)
Nezinau, man su juo naudotis neiseina  blink.gif
Visada paparcio lapeliai yra, daugiau seiliu tankesni, maziau retesni.
Pirma diena menesiniu, o lapeliu yra  doh.gif
*

Tai žinok, visko gali būt - jei ciklas trumpas, tai jau ir per mėnesines gali būt vaisinga. Arba kartais būna kažkokio hormono per daug, jei visada rodo, kad vaisinga. Tada reikia daryt kraujo tyrimus ir pagert vaistukų, kad pastot.
Amu
Paskaiciau sita skyreli, pagavo mokslinis smalsumas ir issitraukiau tikra mikroskopa (nu bent jau 3 kartus daugiau padidina negu arbor) - taigi, siuo metu geriu kontraceptikus, o paparciu pamaciau, ir daaaaug smile.gif Ir jau keleta savaiciu vaizdas panasus. Taigi padariau isvada - tie paparciai tikrai rodo hormonu kieki, (maniskiai atrodo taip kaip pavaizduota cia Arbor 10-12 dienomis) - greiciausiai tai estrogenu kiekis .... nes jei dominuotu progesteronas, turetu but kaip antroje ciklo dalyje.
na cia tik siaip, pastebejimas, gal kam pravers. Ypac toms moteriskems, kurios stebisi kodel istisai visa cikla tie paparciai. Matyt su tuo estrogenu kazkas...
Amu
QUOTE(PUka @ 2005 03 22, 10:22)
Bet ten kaip gaunasi, jei daugiau seiliu "padesi"  smile.gif  ant stikliuko tai daugiau paparciu ir atv.  g.gif
Kaip zinoti kiek ten ant to stikliuko reikia tu seiliu  doh.gif
*

Na aš stengiuosi dėti kiek įmanoma mažiau .... Bet [čia grynai spėjimas] - gal ne taip svarbu, KIEK tų paparčių, o KOKIE jie - ar dideli ir labai šakoti, ar tik trumpučiai kreivi 'pliusai' biggrin.gif
Korni
[As irgi naudoju ta aparaciuka, ir supratau kad ne nuo kiekio paparteliu priklauso kada vaisingos dieneles o nuo ju formos, nes kaip jus jau raset pirmieji pliusiukai pasirodo 5 7 dienos iki ovuliacijos. Zodziu galiu pasakyti kad iš savo patirties pastebejau kad tie paparteliai turi buti labai gerai isreikstais storais kotais:) Man sakyciau gal net labiau primintu eglutes:)))
Aretė
Sveikos, 4u.gif 4u.gif
pirmas ciklas, kai naudoju arbor indikatoriu ir matuoju jau antra cikla BT. Pradzioje viskas ejosi gerai is laseliu pradejo formuotis mazuciai +, o 14 c.d. pasirode dideli paparcio lapai, tiesiog eglisakiai, o sekancia diena jie visi tiesiog pranyko ir liko vieni laseliai...dabar pries pora dienu vel pasirode mazieji + , o siandien vel eglisakiai cry.gif . Nieko jau nebesuprantu. Temperaturos grafike yra ryski I ir II ciklo faze, BT nedaro jokiu nesamoniu. Visu hormonu tyrimai daryti si men, o progesterono tyrimas praita men 22 c.d., viskas normoje g.gif . Gal esate kuri susidurusi su panasia situacija? Mano ciklas pastovus 28 d (+-2 d.). Aciu. 4u.gif
liepsnele
QUOTE(esperansa @ 2005 09 13, 12:36)
Aciu, Liepsnele,  4u.gif
as jas tiriu visada tik atsikelus ir tuo paciu metu, t.y. apie 9 val tik islipusi is lovos ir i megineli ispjaunu irgi mazdaug vienodai blush2.gif , bent jau stengiuosi ax.gif
*

žinok, man seilės mažiau patikimas metodas už BT atrodo g.gif , nu kažkaip pagrybauja tos seilės, juk joms labai įtaką turi ir tai, ką valgai, geri iš vakaro ir tt.
Vilniete
Sveikos, kaip tik siandien skaiciau straipsni apie kontraceptikus - isvardinti visi trukumai...kol kas buvo rasome tik apie privalumus g.gif
Zodziu, ten buvo pamineti "lupu dazai" (produktas kaip cia ji pavadinus ipakuotas i lupu dazu tutele)...pasirodo pakanka juos palaizyti ir zinai, ar siandien vaisinga ar ne. Tas "isradimas" - produktas buvo pagamintas Lietuvoje,kazkokioje lazeriu katedroje,- ji pirko arabu salys, Danija, Turkija, jo kaina buvo apie 100 Lt. Zodziu, kiti naudojo, buvo patenkiti - o mes Lietuvoje apie tai nezinojome doh.gif
Dabar rase, kad jo nebegamina.
Stai ka reiskia turtingesnes vaistu kompanijos, ju reklama, ju nauji produktai, kurie po keliu metu keiciami geresniais, naujos kartos, o seniau naudojami apibudinami kaip zalingi po atliktu bandymu...
Sako, dar kad gimstamumas mazeja...as po tokiu straipsniu apie jokias meiles nenoriu ne pagalvoti.
sigulda:)
sveikos, ne karta girdejau , kad arbor vaisingumo indikatorius labai padeda pastoti sekant ovuliacija. taciau ar kuri saugotes nuo nestuno jo pagalba? ar tai patikima, siaip lyg ir raso jog po ovuliacijos iki menesiniu absoliuti nevaisingumo faze g.gif
nejaugi neikas nera naudojasis siuo aparaciuku? g.gif
dalyciukas
laba as turiu si aparaciuka bet dar dabar maitinu leliuka 5men tai nelabai susigaudau .man atrodo kad ten visada rodo vienodai.ar taip gali but?o gal dar neismokau g.gif .tiasa pasakius ne kas diena ir naudoju blush2.gif nors ir reiketu.trecio pametinuko jau nesinori.oir KT nenoriu skaiciau kad tai baisus nuodai
pranciska
Sveikutės 4u.gif ..Kaip matot iš mano kūdikėlių aprašymų ,esu nestuke.gif ...Labai sunkiai šį kartą sekėsi pastoti. Iš neto sužinojusi apia arbor parsisiunčiau jį..Naudojau tik 1 mėn., ir iškart "užkibau"...Tikrai puikus prietaisas. Lygiai taip pat gerai veikia ir kaip apsisaugojimo priemonė- mano draugė naudoja ir džiaugiasi thumbup.gif ...
Pelagija
Gal žinot kur jį pirkt, kiek kainuoja ir kokiu principu veikia?
tati
atsakymus rasi www.arborita.lt
as irgi ji turiu. kainavo 120lt. tik dar vis svarstau ar tai patikima apsauga, nes leliaus dar tikrai nenoriu smile.gif
Ania
QUOTE(sigulda:) @ 2006 05 30, 11:52)
as irgi ji turiu. kainavo 120lt. tik dar vis svarstau ar tai patikima apsauga, nes leliaus dar tikrai nenoriu smile.gif
*

As irgi turiu. Kai suzinojau kokiu principu veikia tai pasirode labai patikima apsauga. Bet praktikoj tai sunkoka ismokti, vis neprisiruosiu stebet kiekviena diena. Aisku jau ovuliacijos su nieko nesupainiosi bet per ta pirmaja faze kai pradeda augti lapeliu skaicius naudojame papildoma apsauga o pacios ovuliacijos metu(pora dienu) isvis susilakome.
pamenu kai dar maitinau mazyli tai isvis negalejau nieko atskirt ten. Bet pagaliau hormonai stabilizavosi. o siaip tai gerai butu kad kas pamokytu praktiskai o ne tik aprasymus skaityt. mano mamynu tai gydytojai bagatelizuoja sitokias priemones o siulo gert visokia chemija ne tik diel patikimumo bet ir del to kad patys is to pelnosi.
Diija
Sveikos visos beplanuojančios ir jau pastojusios. Prieš savaitę atsiemiau iš pašto vaisingumo indikatorių ARBOR. 3 c.d. rode vien tik grūdelius, 4 c.d. taip pat tik grūdeliai, na o 5 ir 6 c.d jau buvo matyt pavieniu adatėles formu kristalu. 7 c.d. po smagaus "pavakarojimo" seilių testą pasidaryti pamiršau, o 8 c.d. jau nebebuvo nei vienos adatėles, nei paparčio lapo, rodė vien tik grūdelius, siandien 9 c.d. ir adatėlių taip pat jau neberodo cray.gif Kaip interpretuoti tokius dalykus? Ar galėjau ovuliaciją pražiopsoti? Ar mano hormonai visikai sutrikę? Patarkite parašau, gal yra susidūrusių supanašiais dalykais? verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.