pabandysim ir mes pasipasakot
balandzio 21d.dar sekmingai mudvi sventem antra velyku diena.dede dar klause :"tai mergaites lauki?"(nes gyd.jursenas buvo daves 99,9 % kad gims mergyte),o as vis dar negalejau patiketi,kad turesiu mergyte (mamos buvo ispranasauti man du bernai)...balandzio 22d.lyg ka nujausdama jau nebeinu i nesciuju aerobika,o prasau vyro vaziuoti apziureti vilniaus gimdymo namu gimdyklos su vonia ir tos,kuri suremontuota,kuri atrodo kaip namai (nors lankemes pas gyd.jursena ir galvojom gimdyti jokube arba vaziuoti i kauna pas k.kalvinska)...ten mus pasitiko tokia simpatiska akusere,kad as susnabzdejau vyrui "jei ne i kauna,tai tik pas ja" aisku ji nelabai zavejosi,kad mes is gyd.semetos mokyklos,bet sutiko su visais mano prasymais (reikalavimais greiciau).as dar apsidziaugiau,kad ta grazioji gimdykla dar neuzimta ir kad jei panoresiu galesiu ir vonioje gimdyti (o as to labai norejau) taip ir isvaziavom. beje mano vyras ruosesi gimdyti su manim,nes as to labai norejau...pirma vaika(nuo kito vyro) gimdziau viena ir buvo nekas,nes nebuvo kam pasneketi su manim ir padeti nebuvo kam
balandzio 23d. grazus rytas ir atsikelus ko tai pilva maudzia

apie pietus skambinu tai akuserei ir sakau,kad maudzia,o ji,po naktinio budejimo,sako,kad jei nera gleiviu kamscio tai nieko tokio,na jei nori gali vaziuoti i ligonine patikrins gydytoja ir tada pranesk man.as galvoju "ne.viena nevaziuosiu,nes vyras dirba rokiskyje,palauksiu vakaro" ir laukiu.dar paskambina draugas,kurio zmona beje vos nepagimde masinoje...jis klausia kaip sekasi,ar dar negimdau,o as jam papasakoju apie maudima ir kad vakaro laukiu.jis man drebteli "uz 10min busiu prie namo.nusileisk" ir numeta rageli.as visai nebesuprantu.apsirengiu,pasiimu fotoparata (nes lauke grazu,nors viena nuotrauka pagaliau pasidarysiu) ir iseinu,pamirsus fotoparata (lifte pastebiu,bet negristu,nes negeras zenklas grizti).draugas masinoje ima pasakoti kaip buvo jo zmonai ir veza i ligonine.ten mane apziuri,kaklelis atsidares 4cm.o as klausiu "ar spesiu iki kauno nuvaziuoti".pasirodo lengvai speju,bet...tas draugas atkalbineja,o ir vyras rokiskyje...skambinu vyrui,aisku isgasdinu ji,bet jis meta savo darbus ir lekia i vilniu (pamirsau pasakyti,kad i kauna

) as tada irgi susitaikau su tuo,kad gimdau cia,bet dabar reikia pasirinkti ar jokube,ar pas sita faina akusere ir pasirenku ja.toliau prisimenu,kad rubai fabijoniskese ir tai ne visi sukrauti,kad nera pampersu,ir man paketu po gimdymo,ir dar man reikia kameros

draugas juokiasi,akuserei paskambinu ir sakau"gimdau pas jus,kaklelis atsidares 4cm,mes vaziuojam daiktu surinkinet" beje yra kazkur apie 13.30 ji sako,kad geriau nebludytume ilgai (juk antras gimdymas),o kai vaziuosim i ligonine,kad paimtumem ir ja is baltupiu.prasideda kelione.as visa ta laika juokiausi,net susiemus uz pilvo.sedejau masinos prieky ir ant popieriuko uzsirasinejau saremius,draugas snekejo su mano vyru,pranesinejo kas ir kaip,o dar veliau ir su akusere,nes ji pradejo pergyvent,kad pagimdysiu masinoj...as aisku nesupratau kodel,nes man buvo linksma.vaziavom i siaures miestelio hyper rimi,nes draugas salia jos dirba ir jis turejo uzbegt i darba.mieste kamsciai.draugui,mano vyrui ir akuserei nervas,o as jokiuosiu.dar pasisneku su mama,nes ji ta diena man turejo nupirkti kasete su gamtos garsais (gimdymui),tai as dar rezgu kaip ja is jos pasiimt (aisku to padaryti nebespejam).pagaliau pasiekiam parduotuve.nusipirkom huggies sauskelniu ir vandens man (kazkoks neskanus jis man buvo kiek pamenu),vaistinej paprasem paketu po gimdymo (slapimo nelaikantiems teisingiau),o ten pasirodo ka tik prekes atejusios ir kainos nesudeliotos,vaistininkes sako reikes 10 ar 15min palaukti.as tai ramiai sureaguoju,laikau su ranka savo storaji pilva ir sypsausi.o draugui sokas "juk ji gimdo,jau saremiai prasideje,parduokit uz dviguba ar uz triguba kaina,tik geiciau" prajuokinom ir vaistininkes,jos parduoda uz normalia kaina ir palinki sekmes

vaziuojam kameros pas jo draugus i "zamba" prie universalines,bet paskambina akusere ir sako vaziuoti pas ja,nes jau trys valandos.vyras tuo metu lekia autostrada utena-vilnius.pasiimam akusere ir vaziuojam kameros,vaziuojam vel per kamscius ir net pries eisma,akusere visiems aiskina kad gimdau,praleiskit,o as juokiuosi ir man taip linksma

dar ir dabar juokas ima

isijungiam kamera,atvaziuojam i ligonine,apiformina mane,mano drauga ligonineje dar palaiko vyru,o mes juokiames ir aiskinam,kad tikrasis lekia su masina.akusere dar liepia jam paskambinti ir pasakyti,kad viskas gerai ir neskubek.draugas isvaziuoja paimti is namu rubu (nes nespejom),o mane veda i gimdykla ir paguldo matuoti vaikucio sirdute.beje ta grazioji uzimta,o ta,kur su vonia irgi,nes ten kazkieno pazistama is gydytoju gimdo

kiek pamenu 16val.buvo ir atvaziavo vyras ir prasidejo skausmai...buvau nusprendusi gimdyti be nuskausminanciuju,tai ir kentejau.tada buvau soke,nes nei vonios,nei grazios gimdyklos nebebuvo.aisku akusere stengesi,gavo geriausia is likusiu gimdyklu ir per gimdyma buvo tik ji (nei daktares,nei sanitariu salia nebuvo) dar atnese kamuoli,zurnalu ir ciuzini

kai jau buvo tikrai skauda,suleido kazko,kas turejo padet psichologiskai,bet nepadejo

tada nutekejo vandenys

ne ka atsimenu is viso to

tik vaiku gydytoja pamenu,stovinti salia koju ir laikanti sunerus rankas,as jo klausiau "ar meldziates?" ir toliau gimdziau o 19val. jau turejau ant krutines mergyte

mazyte mazyte
pabaigsiu kita diena rasyti