Na va, aš neištvėriau ;D ;D man opaistra saldumynams beribė, bet aš ne dietininkė. jaučiu turėsiu tuoj tokia tapti, nes mano kūnas tokių cukraus, šokoladp ir pan. apkrovų kokias gauna neatlaikys. Aš noriu pasiteirauti jūsų, ar jūs gaminate, žinote kokių nors pyragų, torčiukų receptų, kuriuos gamindama ir net valgydama nenusidėtų net aršiausia dietininkė. Noriu išmokti gaminti begalės nekaloringų, gal net vegetarinių saldumynų (ach, kaip man patinka vegetarų saldumynai, tik nieko nemoku gamint :-[)..Begalės kaloringų saldumynų galiu greit pagaminti, bet jau nebegalima taip rizikuoti su talija..Jei kas nors ką nors žinote, atsiliepkite prašau
sita tema pasidarys mano mylimiausia jauciu...
maladiec , Rasma, kad sugalvojai
As tai valgau javainius (Fit ar kitokius) su vaisiais ir jogurtu.
Kartasi suvalgau hematogena( nezinau ar jis dietinis, bet labai skanus) ;D
Rasma, receptu nezinau, bet dietininkams buna kazkokie cukraus pakaitalai, kurie buna be kaloriju. Gal tokius pakaitalus pabandyk deti vietoj cukraus i iprastus receptus, nors turbut tie pakaitalai irgi nera sveika.
Man jau geriau vienas tikras saldumynas, nors ir mazas, negu daug kazkokiu dietiniu. Viskas kas dietinio yra baisiai neskanu, o viskas kas skanu yra labai koloringa.
DEMESIO!!!! Sokoladas yra darzove,nes: Sokoladas yra daromas is kakavos pupeliu Pupeles yra darzoves. Cukrus daroms is cukriniu runkeliu. Abu priklauso darzovems. Taigi sokoladas yra darzove. Zvelgiant toliau sokolade yra daug pieno taigi sokoladai yra ir sveiki. Razinos, vysnios, apelsinu zieveles ir braskes sokolado apvalkale taip pat priklauso vaisiams, taigi valgykite ju tiek daug kiek tik sirdis geidzia. Sokoladas padeda streso situacijoje: Isidemekit : "STRESSED" atvirksciai skaitant reiskia : "DESSERTS" Valgykime sokolada!!! Laisve sokoladui!!! Tegyvuoja sokoladas!!! ;D
Pala, o kiek suprantu, tai vienintelis nelabai kaloringas saldumynas yra zele... Nes neriebus. Bet jo ir suvalgai daugiau, negu saldainiu, pvz. Tai ir kaloriju tiek pat gauni...
Negru buciniai ir morengai/zeryrai - sudetyje tik cukrus ir baltymai, bevei nera riebalu- galuima sau leisti nemaza kieki....
[quote author=Noa
Pala, o kiek suprantu, tai vienintelis nelabai kaloringas saldumynas yra zele... Nes neriebus. As i zele atsargiai imaisau neriebu jogurta, galima dziovintu vaisiu isimest, labai skanu ir neriebu.
Nu, blyn, kaip susinervinau >:(. Ir reikejo man, besilaikanciai dietos, cia uzsukti [smiley=zav.gif]
Turiu tokį nebloga desertą, sakyčiau, kad dietininkėms ir (-ams) tikrai tiks:
200g. liesos varškės 2 bananai Varškę su bananais sutrinti iki vientisos masės (galima ir išplakti), ant viršaus galima uždėti kokių riešutukų, uogyčių, nesilaikantiems dietos skysto šokolado ar plaktos grietinėlės. Ir skanu ir sveika
Beja, tokio deserto galima ir kūdikiams duoti :D
Galima dar citrinos sulciu ipilti ir zievutes truputi patarkuoti
as nezinau receptu, bet perku saldainius dejetinius mociutei
QUOTE(raganiuke86 @ 2005 02 20, 20:44) Mamytes mielos. dietiniai saldumynai skiriami diabetikams, o ne norintiems svorio nepriaugti.Juose vietoje paprasto cukraus vartojami kiti cukrai, kurie leciau i krauja patenka. Taip kad energijos kiekis tas pats, tik veikimas suletintas.Jie kartais pilva pucia, perdauginti ju irgi negalima.Su sacharinu ar ciklamatu , kurie kaloriju neduoda, gaminami daugiau gerimai, ne kepiniai.
Viskas kas dietiška, kažkodėl yra neskanu, o viskas kas skanu turi daug kalorijų....
Kodėl taip???????? QUOTE(Rasma @ 2003 06 13, 07:16) Na va, aš neištvėriau ;D ;D man opaistra saldumynams beribė, bet aš ne dietininkė. jaučiu turėsiu tuoj tokia tapti, nes mano kūnas tokių cukraus, šokoladp ir pan. apkrovų kokias gauna neatlaikys. Aš noriu pasiteirauti jūsų, ar jūs gaminate, žinote kokių nors pyragų, torčiukų receptų, kuriuos gamindama ir net valgydama nenusidėtų net aršiausia dietininkė. Noriu išmokti gaminti begalės nekaloringų, gal net vegetarinių saldumynų (ach, kaip man patinka vegetarų saldumynai, tik nieko nemoku gamint :-[)..Begalės kaloringų saldumynų galiu greit pagaminti, bet jau nebegalima taip rizikuoti su talija..Jei kas nors ką nors žinote, atsiliepkite prašau kaip nenusidėti, kai smaližiaut noris visų pirma prisipažinsiu, kad aš jau antras mėnuo kaip dietininkė bet šįkart bandau suderint dietą su sveikesniu maistu, kad paskiau svoris bumerangu negrįžtu, kaip jau buvo keliskart saldumynų ypatingai dažnai nenoriu, tik šokolado baisiai užsimanau kai PMS būna, tai ir dabar leidžiu sau tokiais atvejais kokį šokolado gabalėlį sudorot, bet specialiai perku mažiuką kokį, pvz. "medalį". dabar pagalvojau, kaip atrodytų, jei bandyčiau iš sveriamų pirkti tarkim 2 karakumus - vieną sau, vieną draugui. gražus vaizdelis būtų parduotuvėj šiaip saldumynus gali pakeisti džiovinti vaisiai, jie sveikiau, bet dietininkėm jų nedaug galima, nes kalorijų nemažai turi anksčiau pas mus buvo tokia tradicija kiekvieną savaitgalį kept pyragą. tai teko pasukt galvą, kaip suderint tradiciją su dieta P.S. va man didysis skanumynas - tai sūris. kad ir pats paprasčiausias fermentinis. vargšės pelytės, suprantu, kodėl jos stačia galva į pelėkautus puola. reiks pasidėti sau pačiai pelėkautus į šaldytuvą
Labai skanus ir nekaloringas obuoliu pyragas:
4 kiausiniai stikline cukraus stikline miltu 6 obuoliai nelabai dideli cinamono Paruosti obuolius: supjaustyti riekutem, apibarstyti saukstu cukraus ir saukstu cinamono. Kiausinius plakti su cukrumi. Plakti mikseriu puode, idejus i kita puoda, kuriame yra verdancio vandens. Tada plakame mikseriu kokias 5 min. Istraukiame puoda is indo su vandeniu, ir per sieteli i ta, ka isplakeme, suberiame miltus ir palengva atsargiai ismaisome. Visa mase pilame i pyrago paruosta forma (istepta sviestu ir pabarstyta dziuveseliais. Susmaigstome obuoliu riekutes kuo tankiau. Kepame 200 laipsniu ikaitintoj orkaitej, kol paruduoja. Man kepa apie 45 min., o gal truputi daugiau. Labai skanu.
As obuoliu pyraga darau panasiai bet dar paprasciau:
stikline miltu stikline cukraus 3 kiausiniai obuoliu (dedu pagal aki, bet visada kuo daugiau, na kokius 6-7) Su mikseriu isplaku kiausinius suberiu cukru, isplaku, tada miltus dar truputi paplaku ir sudedu obuolius(paprastai gabaliuklais supjaustau, su zievele). Viska supilu i skarda, istepta sviestu. Kepu apie 50min. Ne dietininkem: Labai skanu su naminiu karstu sokoladu. Jei nezinot galiu ir jo recepta parasyt
gal kas žino kokių naujų receptų
Labai puiki alternatyva sokoladui - saldziavaisio pupmedzio milteliai.
100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra: Baltymu - 5g Angliavandeniu - 40g Riebalu - 0.5g Energetine verte - 174 kcal QUOTE(Pure @ 2005 11 07, 16:43) Labai puiki alternatyva sokoladui - saldziavaisio pupmedzio milteliai. 100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra: Baltymu - 5g Angliavandeniu - 40g Riebalu - 0.5g Energetine verte - 174 kcal pirmą kartą girdžiu o kur pirkti? QUOTE(Bajm @ 2005 11 07, 15:50) Nezinau, ar LT yra ju pirkt, nors manau, kad gerai paieskojus galima rast... Daznai gaminu sveika ir labai skanu saldesi su jais, skonis, kaip valgant sokolada. Dedu iviarias seklas, riesutus, dziovintus vaisius, avizinius dribsnius, pustus ryzius (jei turiu), skysta medu, idedu carob miltelius, viska sumaisau ir kramsnoju.
Is Anglijos parsiveziau knyga "Low Fat baking", tai, kai ka nors isbandysiu, butinai su jumis pasidalinsiu:) O siaip pusryciam labai megstu toki paprasta desertuka: pakeli "Musu svelniosios" liesos varskytes sumaisau su 100 g jogurto (skaniausia su Jogio riesutiniu), idedu truputi cukraus, medaus arba saldiklio pagal skoni, iberiu truputi kokoso drozliu, kartais razinas kelias imakaluoju ir niam niam
Gal kas zinote saldziu sveikuolisku patiekalu is manu?
Neseniai valgiau kazkoki turkiska idomu "blyna", perlenkta pusiau, sulipintais krastais, kurio viduje buvo saldi manu kose. Man labai patiko, nors sakyciau truputeli per riebus, bet galima namu salygomis ir mazesnio kiekio riebaluose kepti. Gal, kas turi kokiu ideju, kaip ji pasigaminti? p.s.: pats blynas - trapus, o ne kaip tikras lietuviskas blynas.
Aš tai dažnai perku hematogeno batonėlį su linų semenimis, nes jame kalorijų mažiau nei paprasto šokolado plytelėje 100g. apie 420 kcal, o batonėlis yra 50g., tad apie 210, o vienam kartui užtenka puse,nes jis gana lipnus ir ilgai tirpsta burnoje tad 50g. - apie 105 kcal.
aš pamėgau kazinakus
kas tas kazinakas?
QUOTE(zigasore @ 2005 11 08, 12:36) panašiai kaip sezamai (berods taip vadinasi Maximoje po 0,99 ct yra kelių rūšių dar mačiau Norfoje yra - berods pigiau saldu, skanu, tinka prie arbatos - labai nuramina saldumynų alkio jausmą (tik rankos lipnios būna) - gal į kūną taip neeina, ir naudingų medžiagų yra o Rimi yra kažkas panašaus į kazinakus, tik sveriami: kažkokios sėklos irgi sulipintos kažkuo saldžiuoju: pigu, būna prie sveriamų tortų/pyragų, ant permatomos vitrinos
Hmmmm, sezaminius saldainius ir tokias plytas tai zinau, bet is saulegrazu dar neteko matyt. Paieskosiu
O apie manus tai galiu pasakyt tik tiek, kad dar senais laikais gydytoja mano mamai sake - jei nori, kad tavo vaikai stori butu - maitink manu kose QUOTE(zigasore @ 2005 11 08, 13:12) O apie manus tai galiu pasakyt tik tiek, kad dar senais laikais gydytoja mano mamai sake - jei nori, kad tavo vaikai stori butu - maitink manu kose
isbandykite selenas su jogurtu ir razinom.sveika ir saldu
KAI UZSIMANAU SALDUMYNU, UZSITEPU ANT RYZIUKU MEDAUS, SKANUMELIS
Peržiūrėjau skyrelį, bet tokios temos neradau.
Esu saldumynų mėgėją, bet turiu lėtą medžiagų apykaitą, todėl nuolat tai metu svorį (periodas be saldumynų), tai priaugu Kadangi nusprendžiau kad laikytis dietos ( t.y sveikat maitintis) neturiu valios ir savo gyvenimo be saldumynų neįsivaizduoju , nusprendžiau bent sumažinti saldumynų kaloringumą. Tik bėda tame kad nežinau nekaloringų saldumynų receptų, nebent koks varškės ir morkų pyragas. QUOTE(SuperMama @ 2005 12 05, 21:01) Peržiūrėjau skyrelį, bet tokios temos neradau. Esu saldumynų mėgėją, bet turiu lėtą medžiagų apykaitą, todėl nuolat tai metu svorį (periodas be saldumynų), tai priaugu Kadangi nusprendžiau kad laikytis dietos ( t.y sveikat maitintis) neturiu valios ir savo gyvenimo be saldumynų neįsivaizduoju , nusprendžiau bent sumažinti saldumynų kaloringumą. Tik bėda tame kad nežinau nekaloringų saldumynų receptų, nebent koks varškės ir morkų pyragas. SuperMama, aš irgi metu svorį, todėl stengiuosi desertus gaminti lengvus, mažiau kaloringus - pyragus kepu be riebalų, į juos dedamus kiaušinius ir grietinę pakeičiu jogurtu, baltus miltus - rupiais miltais ir sėlenomis. išeina lengvi, gaivūs (nes su vaisiais) desertėliai. esu įmetusi keletą tokių receptų į kitas temas: obuolių pyragas moliūgų meduolis lengvas varškės apkepas bananų meduolis o šiaip dar labai gerai užsimanius ko saldaus, suvalgyt kelias datules, jos labai saldžios, man beveik visiškai pakeitė saldainius. ir dar obuoliai kepti gana lengvas desertas tikiuosi, kad pravers kuri nors idėja
tokia tema yra: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=1001
beje, varškės - morkų pyrago jokiais būdais nevalgyk. pati esu kepus, tai galiu pasakyt, kad jis labai riebus.
Mano vyras be saldumynų mirt galėtų... Bet dažnai man pavyksta saldainius pakeist želė su vaisiais
uhu, želė visai nieko, tik kažkodėl senai ją begaminau. o vasarą - uogytės skaniausias desertas vienos, ar sumaišytos su jogurtu
Aha
150gr. natūralaus jogurto (aš atšaldau) 3 v.š. sojos dribsnių 0,5 kriaušės 2 v.š šaldytų braškių, ar kitokių uogų Viską išskyrus uogas suplakame plakikliu, papuošiame uogomis. Valgome su trapučiais Aš turiu tik braškių trintų su cukrumi, tai pabandžiau kartu suplakti - skanu
moterys, taigi cia galima visokiu nesamoniu prisimarmalinti, tik fantazija ijungti reik
siaip pasakysiu, kad visokie riesutukai, saulegrazos, sezamai yra baltymu ir kaloriju bomba... o jei dar sulipinti cukraus sirupu - karamele, tai net nekalbu... visi miltiniai pyragai sausainiai, yra angliavandeniai - taigi energija. jei jos nesunaudojam, tai visas perteklius ir seda i lasinius... tie kepiniuose naudojami nekoloringesni priedai - morkos, varske, tai tik vaizduotei ir skrandziui apgauti... kaip pzv 1 gabaliukas kekso = 2 gabaliukai obuoliu pyrago. aisku jei jau nesugebam apsiribot tuo vienu kekso, o dar geriau obuoliu pyrago gabaliuku, tada jau geriau naudotis antra alternatyva kadangi kiek supratau, rasma nesiruosia grieztai "sesti ant dietos", tai "tic tac" jai nesiulysiu nors tik 2 kcal... dabar pamasciau , kad teisingai kazkas rase, jog maziausiai kaloriju gali tureti zele. paskui jau jos "riebumas" priklauso is ko ji padaryta (grietininiu, jogurtiniu,vaisiu sulciu pagrindu) ir nuo priedu (bananas ir obuolys, savo kaloringumu gerokai skirias). as pati megstu vaisiu salotas, ir sveika, ir skanu. kartais jas uzpilu jogurtu, kartais paslakstau vaisiu sirupu. dar galima virti visokius pudingus, kremus, padazus is lieso pieno, vaniles ir pan. man jie tinka prie koncervuotu, zaliu vaisiu, keptu orkaitej obuoliu. tuos pacius obuolius, ar kriauses galima apvirti pasaldintam vandeny ar vyne su visokiais prieskoniais ir uzpilti vaisiniu kokiu nors padazu. dar galima daryt visokius neriebios varskes kremus, su zalatina ar be jos. galima pridet ten vaisiu (trintu ar smulkiau supjaustytu). man nekaloringi pyragai ar tortai asociuojasi, su plonu teslos pagrindu (biskvitinis ar trapios teslos) su ivairiais neriebios varskes, pudingo, vaisiniais idarais. prisiminiau dar avizinius sausainius - tai sitie nors prie sveikesniu... galima daryt plikytinius su virtais kremais... nu psio atsibodo galvot... o aplamai geriau valgykit viska, bet su saiku QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09) kad baltymai blogis, tai man naujiena o jei į desertėlį (ne vieną porciją, o pvz. visą pyragą) įdėta nedidelė saujelė riešutų ar saulėgrąžų, tai ne tik kad ne kalorijų bomba, o ir sveika. riešutuose yra geležies, kalcio, vitamino E ir kitokio gėrio. QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09) tie kepiniuose naudojami nekoloringesni priedai - morkos, varske, tai tik vaizduotei ir skrandziui apgauti... čia priklauso nuo to, kaip kepsi desertą. jei vaisių ar varškės dėsi tik simboliškai, o prikrausi sviesto, kiaušinių, cukraus, tada pritariu tau. tačiau galima iškepti skanų pyragą visiškai be riebalų. aš pati mėgstu, kad pyragas būtų gaivus, kad jame būtų kuo daugiau vaisių. QUOTE(lanaa @ 2005 12 07, 16:09) o čia tai pritariu QUOTE(olé @ 2005 12 07, 22:10) kad baltymai blogis, tai man naujiena o jei į desertėlį (ne vieną porciją, o pvz. visą pyragą) įdėta nedidelė saujelė riešutų ar saulėgrąžų, tai ne tik kad ne kalorijų bomba, o ir sveika. riešutuose yra geležies, kalcio, vitamino E ir kitokio gėrio. čia priklauso nuo to, kaip kepsi desertą. jei vaisių ar varškės dėsi tik simboliškai, o prikrausi sviesto, kiaušinių, cukraus, tada pritariu tau. tačiau galima iškepti skanų pyragą visiškai be riebalų. aš pati mėgstu, kad pyragas būtų gaivus, kad jame būtų kuo daugiau vaisių. o čia tai pritariu gyvulines kilmes baltymai nera blogis, tiesiog tai yra pagrindine "statybine" medziaga, jei taip galima pasakyt, kuri eina i raumenu mase. pvz kulturistai juos valgo tam, kad prisiaugintu mases. bet jie degina riebalus.o nesportuojant, daznai gaunas taip jog priauga raumenu mase+lieka riebalu sluoksnis. del riesutu sveikumo nesiginciju.nors siaip augalines kilmes riebalai vadinami nevisaverciais, del to, kad neturi visu amino rugsciu, taip kaip pvz gyvulines kilmes... va ka radau is sveikos mitybos serijos... Riebus maistas, kurio reikia vengti: Priešpiečių mėsa (kumpis, bolonės dešra, saliamis, parūkytos dešrelės). Riebūs sūriai (šedaras, brie, mozarela). Mėsos faršas, gamintas ne namuose. Kiaulienos šonkauliukai. Antiena, žąsiena. Sviestas - ne daugiau kaip 3 arbatiniai šaukšteliai per dieną. Aliejus - ne daugiau kaip 3 abatiniai šaukšteliai per dieną. Majonezas - ne daugiau kaip 3 abatiniai šaukšteliai per dieną. Salotų užpilas - ne daugiau kaip 1 arbatinis šaukštelis per dieną. Riešutai ir valgomosios sėklos - ne daugiau kaip 1 arbatinis šaukštelis per dieną. del tu pyragu su varske, morkom ar vaisiais,as turejau omeny ta maziau kaloringa variant, apie kuri ir buvo diskutuojama anksciau
labutes,
tai kagi, kaledines sventes i pabaiga:) likucius nuo kaledinio stalo nunesiu i darba, kad pagundu maziua butu saldainiams, sausainiams tortams ir pan, tai kagi laikas apsivalyti:) ir vel lengvai maitintis:) zinau saldumynu sunku atsisakyti, bet jei ju nera namuose, tai maziau pagundu QUOTE(veo @ 2005 11 08, 09:33) Is Anglijos parsiveziau knyga "Low Fat baking", tai, kai ka nors isbandysiu, butinai su jumis pasidalinsiu:) O siaip pusryciam labai megstu toki paprasta desertuka: pakeli "Musu svelniosios" liesos varskytes sumaisau su 100 g jogurto (skaniausia su Jogio riesutiniu), idedu truputi cukraus, medaus arba saldiklio pagal skoni, iberiu truputi kokoso drozliu, kartais razinas kelias imakaluoju ir niam niam na tai ar gaminai ka? kas kaip pavyko? prikeliau tema, mazhu kas turi nauju ideju kokiu, pasidalinkit
Jergau ale ir biedna tema, su tuo nekaloringumu tai oj kaip nelengva.
Mano MB yra stambus smalizius , atejau paieskoti ko nors saldaus ir nekalroingo ale kai paskaiciau tai jei ka cia mineto savo brangiausiajam ant stalo padeciai vargei patiketu , kad cia saldumynas
Mano dazniausiai valgomas desertas melyniu Jo jogurtas su mandarinais, bananais ir kiwi.
jei mėgstat žele,pasidarykit putėsių. Reikia mažiau pilti vandens nei parašyta ir kai atvėsta,beveik stingsta plakti mikseriu(truputi tai užima laiko). Plakti tol,kol apvertus inda nekrenta(taip kaip plakant baltymus). Tiesiog išdėti į norimus indus ir į šaldytuvą kad sustingtų.
QUOTE(pliuskute @ 2009 03 13, 23:16) jei mėgstat žele,pasidarykit putėsių. Reikia mažiau pilti vandens nei parašyta ir kai atvėsta,beveik stingsta plakti mikseriu(truputi tai užima laiko). Plakti tol,kol apvertus inda nekrenta(taip kaip plakant baltymus). Tiesiog išdėti į norimus indus ir į šaldytuvą kad sustingtų. idomu
|