QUOTE(DiemBrown @ 2010 10 21, 20:44)
Kaip supratau, klausiat apie stojimą į pirmą gimnazijos klasę? Viskas priklauso nuo to, kokie bus kitų stojančiųjų vidurkiai, na bet turėtų priimti
QUOTE(DiemBrown @ 2010 10 21, 20:44) Kaip supratau, klausiat apie stojimą į pirmą gimnazijos klasę? Viskas priklauso nuo to, kokie bus kitų stojančiųjų vidurkiai, na bet turėtų priimti
Taip taip, norim į devintą klasę
QUOTE(Rasma @ 2010 10 16, 19:30) Gal kas žinot ar yra Vilniuje tikrai gerų gimnazijų į kurias priimama po keturių klasių (išskyrus Vilniaus jėzuitų, nes pastarąją žinau, kad priima), o ne po 8, 9, 10 klasių? Arba bent kur galima rasti visų Vilniaus gimnazijų sąrašą ar kokius jų įvertinimus? Vilniaus Žvėryno gimnazija. Priima nuo 5-os klases.
O kaip dėl Biržiškos vidurkio? Užtenka 8,6?
QUOTE(cumulus @ 2010 10 26, 11:29) Kaip supratau, klausiat apie stojimą į pirmą gimnazijos klasę? Viskas priklauso nuo to, kokie bus kitų stojančiųjų vidurkiai, na bet turėtų priimti bent siais metais vidurkis buvo aukstesnis, kazkur 9.2-9.3 man rodos. o siaip, kiekvienais metais virs 9, taip kad su vidurkiu, kuris maziau 9 nelabai pavyks, nebent turesit daug diplomu ir pan.
Sveikos,
norejau patarimo nuo ko pradet ruosti vaika stojimui i Vilniaus Liceju? Dabar sunus astuntokas. Busiu dekinga uz bet kokia info. QUOTE(Ully @ 2010 11 16, 13:35) Sveikos, norejau patarimo nuo ko pradet ruosti vaika stojimui i Vilniaus Liceju? Dabar sunus astuntokas. Busiu dekinga uz bet kokia info. QUOTE(Mercredi @ 2010 11 16, 15:33) Nemanau, kad reikia kažkokio itin specialaus pasiruošimo. Tiesiog susivokimo aštuntos klasės programoje ir žinių iš jos. Būna jų puslapyje įdėtas pernykštis stojamasis testas, galima pasitreniruoti. Bet iš tiesų nieko specialaus ir ypatingo jame nebūna, jei vaikas neapleidęs mokslų.
Dekui atsakiusioms
Mokslu kaip ir neapleides, bet ne pirmunas. Vidurkis apie 8,5. Kazi, ar yra teisybes, kad ten istoja tik vunderkindai ir olimpiadininkai? Sako, kad tik supergabus vaikai atseit ten papuola. Nu ar yra tiesos? Ir ar samdet korepetitorius pries stojant? QUOTE(Ully @ 2010 11 17, 12:02) Dekui atsakiusioms Mokslu kaip ir neapleides, bet ne pirmunas. Vidurkis apie 8,5. Kazi, ar yra teisybes, kad ten istoja tik vunderkindai ir olimpiadininkai? Sako, kad tik supergabus vaikai atseit ten papuola. Nu ar yra tiesos? Ir ar samdet korepetitorius pries stojant? Olimpiadininkams didesnė tikimybė papult, nes už prizines vietas pridedami balai. Vunderkindu būt nereikia. Korepetitorių samdymas, kiek teko patirt, didelės įtakos nepadaro. Būna kad neįstoja pasimokę su korepetitoriais, o įstoja be jų, o būna ir atvirkščiai. Asmeniškai - samdyt neteko. Tegul vaikas tiesiog susivokia programoj, korepetitoriai dažnai tik priverčia mokytis, ką šiaip gali padaryt ir pats. O klaust ir aiškintis juk visuomet galima ir mokykloj.
Yra žmonių, kurie samdo korepetitorius vien dėl Licėjaus, bet ten nepatenka.. Norint ten įstoti nepakanka tiesiog paskutinius kelis mėnesius papildomai mokytis. Reikia visų mokslo metų žinių, talento, geros atminties... jei žmogus išskirtinai protingas, tai įstos be jokio pasiruošimo. Pažįstu žmonių, kurie atrodo tikri proto bokštai, bet į šią svajonių mokyklą nepateko.. Bet bandykit stoti bet kokiu atveju
O dėl VŽG ir MBG vidurkių tai net nežinau. Na bent jau VŽG tai yra žmonių, kurių vidurkiai nesiekia 9 arba lygūs 9. Dar vienas dalykas - berniukams ten patekti reikia mažesnio vidurkio nei mergaitėms, nes berniukų mažiau QUOTE(vicky @ 2005 03 20, 15:15) Į licėjų lekia todėl, kad prestižiška. Daugelis galvoja, kad įstojus į licėjų įstos į norimą specialybę. Licėjus gerai reklamuoja save. Ypač tas lankstinukas, kurį įteikia kiekvienam stojančiajam. O praktitka rodo ką kita. Užtenka į egzaminų rezultatus pasižiūrėti. Žmonės baigę licėjų irgi ne geriausių atsiliepimų, o ir univere jie dažnai yra tarp vidutinių. Aukščiausias pozicijas užima iž gimnazijų. Iš savo patirties galiu pasakyt. nu čia tai jau nesąmonė: ) licėjų baigę vaikai įstoja į kembridžus ir oxfordus, tai nemanau, kad čia tik burbulas: ) o kas liečia Mykolo Biržiškos gimnaziją, tai pati ją baigiau.dabar vaikai su žemesniu vidurkiu nei 9,1 sunkiai gali tikėtis ten patekti, nes kasmet vis kyla stojimo balas. kaip gimnazija tai ji tikrai nuostabi.aktvus kultūrinis gyvenimas, stiprūs mokytojai, tačiau geranoriški.be to, dabar ten renovaciją padarė, tai išviss nerealu: ) Papildyta: QUOTE(DiemBrown @ 2010 11 01, 13:24) tikrai ne : ) mažiausiai devyni gali būti, bet ir ta mažai tikėtina, kad priims.
Sveiki visi
Skaiciau, kad i MBG priimami tie, kurie baige dailes, muzikos mokyklas ir t.t. Na, as esu lankiusi privacias pamokas ir burelius, todel jokiu diplomu neturiu Dar noreciau paklausti del VUG. Ar ten yra ir 2 pamaina? (svetaineje duotas tvarkarastis iki 9 pamokos) QUOTE(candy_ @ 2011 01 08, 18:43) Sveiki visi Skaiciau, kad i MBG priimami tie, kurie baige dailes, muzikos mokyklas ir t.t. Na, as esu lankiusi privacias pamokas ir burelius, todel jokiu diplomu neturiu Dar noreciau paklausti del VUG. Ar ten yra ir 2 pamaina? (svetaineje duotas tvarkarastis iki 9 pamokos) viskas priklauso nuo tavo pazymiu vidurkio, tai yra svarbiausias rodiklis. MBG nei daile nei muzika nera itin svarbios
Ok, tiesiai sviesiai apie mbg:
Stojant jums skaiciuojamas konkursinis balas, kuris susideda is vidurkio (sudaro apie 90proc stojamojo balo), dar pliusas gali buti diplomai is olimpiadu, konkursu, taip pat jei jusu seses/broliai mokosi ar mokesi sioje mokykloje, istoti velgi truputeli lengviau. Dailes ar muzikos mokyklos lankymas nieko nelemia, svarbesnes padekos uz dalyvavima. Vaikinams kiek kitaip, jei jie sportininkai - pvz zaidzia Vilniaus Krepsinio mokykloje, gali buti priimti isskritinai del to. Bet sitaip buna labai retai, koks 1/2 zmones i metus ar dar maziau taip priima. Visa tai yra stojant i 9 klase, jei stojate veliau - reikalavimai aukstesni ir manau be 9,5 nesvajokit. I vidurki ziurima del to, kad mokykla yra labai stipri ir mokytis tikrai nelengva. Pati istojau su vidurkiu 9,5 ir greit jau baigsiu sia mokykla.
Labutis visiems,
Gal kas zinote koks siemet stojamasis balas i Vilniaus S. Daukanto gimnazija? Ka patarsite rinktis J. Basanaviciaus ar S. Daukanto gimnazija? QUOTE(Nmergyte @ 2011 04 14, 23:08) Labutis visiems, Gal kas zinote koks siemet stojamasis balas i Vilniaus S. Daukanto gimnazija? Ka patarsite rinktis J. Basanaviciaus ar S. Daukanto gimnazija? Iš draugų pasakojimų susidariau nuomonę, kad tiek Basanavičiaus, tiek Daukanto gimnazijoje žmonės draugiški
Laba diena
turiu tokį klausimą tiksliau kelis Ar galima dokumetus paduoti į kelias gimnazijas? Nes gi negali žinot ikur įstosi, o kur ne Priėmimo tvarkose numatyta, kad "6.7. Priėmimo komisija birželio 22 d. nuo 9 val. organizuoja susitikimus su moksleiviais" - kas ten vyksta? ir beje ką gero ar blogo galite pasakyti apie žvėryno gimnaziją (nors ten lyg ir žiūrėjau priima ne pagal balus) O tai dukra baigia 8 klasę - tai šioks toks galvos skausmas Ačiū
"Priėmimo tvarkose numatyta, kad "6.7. Priėmimo komisija birželio 22 d. nuo 9 val. organizuoja susitikimus su moksleiviais" - kas ten vyksta?"
Pokalbyje reikia pasakyti, ar tikrai eini į šią gimnaziją, nes dauguma paduoda prašymus į kelias "O tai dukra baigia 8 klasę - tai šioks toks galvos skausmas Vat į Biržišką tai tikrai verta eiti
Vat į Biržišką tai tikrai verta eiti
tas tai taip, tik pažiūrėjom vakar kad į humanitarinę 9,1 vidurkis bet sakėm pabandysim. Maža ką + ji aktyvi pas mus QUOTE(Rasma @ 2010 10 16, 19:30) Gal kas žinot ar yra Vilniuje tikrai gerų gimnazijų į kurias priimama po keturių klasių (išskyrus Vilniaus jėzuitų, nes pastarąją žinau, kad priima), o ne po 8, 9, 10 klasių? Arba bent kur galima rasti visų Vilniaus gimnazijų sąrašą ar kokius jų įvertinimus? mane tas pats klausimas domina. Labai būčiau dėkinga už atsakymą. Norėtumėm keisti dabartinę mokyklą... QUOTE(laukianti29 @ 2011 05 03, 09:49) mane tas pats klausimas domina. Labai būčiau dėkinga už atsakymą. Norėtumėm keisti dabartinę mokyklą... "Veidas" rengia kas met mokyklu reitingus. Isiveskite i paieska "mokyklu reitingai" ir cia Supermamoj tokia tema yra.. Ten sudetos gimnazijos ir vidurines mokyklos. Galima ir per google paieska paleisti, tai manau ismestu tiesioginius saltinius Bet nemanau, kad yra gimnaziju (be Jezuitu) kurios priimtu po keturiu klasiu...
reitingus jau peržiūrėjau, bet ten ne parindinės, ten gimnazijos tik. tad dabar googlinuos, kur yra pagrindinė mokykla kartu...
QUOTE(Elzbieta @ 2011 05 03, 11:31) "Veidas" rengia kas met mokyklu reitingus. Isiveskite i paieska "mokyklu reitingai" ir cia Supermamoj tokia tema yra.. Ten sudetos gimnazijos ir vidurines mokyklos. Galima ir per google paieska paleisti, tai manau ismestu tiesioginius saltinius Bet nemanau, kad yra gimnaziju (be Jezuitu) kurios priimtu po keturiu klasiu... Dar Gabijos gimnazija priima
Sveikos mamytės ir kiti kurie lankosi šiame forume. Šiais metais turiu pasirinkti gimnaziją. Tikiuosi sulaukti greitų pasiūlymų, nes jau reiktų nešti prašymus. Mano svajonė - Biržiška, bet bijau neįstoti maždaug su 9,2 (antro ir pirmo trimestro vidurkis), todėl tikiuosi pagalbos. Mane vilioja menai, humanitarija. Galvoju apie Užupio gimnaziją, bet būtų gana toli važiuot, pagal reitingus nėra labai aukšta. Prašau patarkit ką nors, nes kuo toliau, tuo baisiau darosi
[quote=skraidantiziraffa,2011 05 04, 19:00]
Sveikos mamytės ir kiti kurie lankosi šiame forume. Šiais metais turiu pasirinkti gimnaziją. Tikiuosi sulaukti greitų pasiūlymų, nes jau reiktų nešti prašymus. Mano svajonė - Biržiška, bet bijau neįstoti maždaug su 9,2 (antro ir pirmo trimestro vidurkis), todėl tikiuosi pagalbos. Mane vilioja menai, humanitarija. Galvoju apie Užupio gimnaziją, bet būtų gana toli važiuot, pagal reitingus nėra labai aukšta. Prašau patarkit ką nors, nes kuo toliau, tuo baisiau darosi Laba, man atrodo, kad bandyti reikia ten kur norisi pirmiausia, o Užupio gimnaziją baigė mano vaikas pernai, žinau, kad mėgsta tą mokyklą ten besimokantys vaikai, ji man tokia liberali atrodo. Jei mokaisi, tave paruoš ir problemų nekils, mano vaikas įstojo į pirmą nurodytą specialybę į TSPMI tarptautinius santykius, bet nesimokė, kai sužinojo, kad ją priėmė vienas Berlyno universitetas, jei ten niekas nepasikeitė, tai mokykla, kuri negarsėja patyčiomis, ir vaikų ten nemažai kūrybingų, kurie tęsia mokslus dailės akademijoje. Sėkmės rinktis.
Papildyta:
QUOTE(cumulus @ 2011 04 21, 06:50) "Priėmimo tvarkose numatyta, kad "6.7. Priėmimo komisija birželio 22 d. nuo 9 val. organizuoja susitikimus su moksleiviais" - kas ten vyksta?" Pokalbyje reikia pasakyti, ar tikrai eini į šią gimnaziją, nes dauguma paduoda prašymus į kelias O ką daryti tokiu atveju : Žemynos gimn. pokalbis anksčiausiai 06.15, o į MBG ir Žirmūnų gimn. vėliau, bet tą pačią dieną 06.22. Į Žemynos gimn. galima pakliūti su žemesniu balu, taigi šansų yra daugiau. Taigi per pokalbį Žemynos gimn. pasakom, kad norim čia mokytis,( bet turim slaptos vilties pakliūti į kitas gimnazijas). Atsisakyti negalim, nes galim visai likti ant ledo. Ka daryti tokiu atveju, jei pakliūnam į kelias, ar nebus problemų po to atsiimti dokumentus?
Na tikrai neturetu kilti problemu atsiimant dokumentus. Gyvenam konstitucinej valstybej, ir turim pasirinkimo laisve, taip pat ir mokymosi
Mes taip pat nesim dokumentus i kelias gimnazijas, ir tik jeigu istosim i kazkuria, pasirinksim ta, kuri arciau sirdies
Dar noriu paklausti, ar pakvietimas į pokalbį reiškia, kad vaikas jau pakliuvo į gimnaziją, ar dar gali ir nepakliūti, ar tas pokalbis ką nors lemia? Įdomu būtų sužinoti, kas vyksta per pokalbį, ko vaiko klausineja.
O kam atsiimineti dokumentus? Juk pateikiat gimnazijai dokumentu kopijas, mes padavem dokuemntus i dvi, i viena istojom bet dokumentu is kitos neatsiiminejom.
QUOTE(Moon @ 2011 05 29, 00:46) Papildyta: O ką daryti tokiu atveju : Žemynos gimn. pokalbis anksčiausiai 06.15, o į MBG ir Žirmūnų gimn. vėliau, bet tą pačią dieną 06.22. Į Žemynos gimn. galima pakliūti su žemesniu balu, taigi šansų yra daugiau. Taigi per pokalbį Žemynos gimn. pasakom, kad norim čia mokytis,( bet turim slaptos vilties pakliūti į kitas gimnazijas). Atsisakyti negalim, nes galim visai likti ant ledo. Ka daryti tokiu atveju, jei pakliūnam į kelias, ar nebus problemų po to atsiimti dokumentus? Kai aš ėjau į pokalbius, irgi dar nežinojau, į kokią mokyklą tiksliai eisiu, tai pasakiau, kad po kelių dienų, kai sužinosiu tiksliai, paskambinsiu. Ir dokumentus visus pilnai užpildėm tik po pokalbio praėjus kelioms dienoms. Man neprieštaravo, bet jeigu lieps rinktis tai, beabejo, galit sutvarkyt visus dokumentus, o po to atsiimt jei reikės, niekam tai nepakenks. QUOTE(Moon @ 2011 05 29, 23:55) Dar noriu paklausti, ar pakvietimas į pokalbį reiškia, kad vaikas jau pakliuvo į gimnaziją, ar dar gali ir nepakliūti, ar tas pokalbis ką nors lemia? Įdomu būtų sužinoti, kas vyksta per pokalbį, ko vaiko klausineja. Paprastai pirmiausiai pranešama, ar pateko žmogus į mokyklą, ir tuo pačiu būna paskelbtas pokalbio laikas. Ten nieko neklausinėja, tik labai trumpai pasakai ar tikrai apsisprendei, kad čia mokysies ir, jei mokykloje yra uniformos, pasako kur jas siūtis, tokius bendrus reikalavimus išdėsto ir pan. Jei nebus galimybės mokiniui atvykti tai blogiausiu atveju ateiti gali ir tėvai, svarbiausia viską pranešti
Aš pati neseniai baigiau aštuonias klases . Nors mano vidurkis 9,6 baiminuos , kad nepateksiu į MBG.
QUOTE(Rositukou @ 2011 06 16, 16:31) Aš pati neseniai baigiau aštuonias klases . Nors mano vidurkis 9,6 baiminuos , kad nepateksiu į MBG. Pernai aš įstojau į MBG su 9,8 ir buvau maždaug sąrašo viduryje, taip kad gana daug žmonių pateko ir su mažesniais pažymiais
Sveiki visi : ) mano vidurkis - 9.25. Ar turiu galimybe istoti i Zirmunu gimnazija?
QUOTE(aulika @ 2011 05 30, 08:53) O kam atsiimineti dokumentus? Juk pateikiat gimnazijai dokumentu kopijas, mes padavem dokuemntus i dvi, i viena istojom bet dokumentu is kitos neatsiiminejom. QUOTE(Cookiemonster @ 2011 06 21, 00:44) Galimybę tikrai turi, jei žiūrint tik į vidurkį ar yra šansų patekti, jeigu nepakviestas į pokalbį?
Na tai galima paskambinti ir pasakyti kad neateisit mokytis (kaip mes ir padarem).
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|