taigi koks jausmas pirmą kartą , ką tik išsilaikius teises, išvažiuoti i judrias miesto gatves vienai? Ar bijojot? tuoj gausiu teises , bet jau bijau važiuoti viena gatvėmis...niekada viena nevažiavau visada tik su instruktorium na ir egzamino metu su egzaminuotoju , bet juk žinojau ,kad jis yra ir turi dar vienus pėdalus...o daba kaip bus nežinau...kažko nepasitikiu savim
Jauciausi palyginus gerai , taciau tik .....iki pirmo ziedo , ivaziuodama i ji ne ta begi persijungiau ir masina pradejo visa kratytis , ispaskos vaziuojancios masinos pypsinti
As savo pirma isvaziavima atsimenu puikiai, bet as norejau pagalaiu vaziuot, mat as mokaus vakarais, tai autobusais atsibodo, tad labiau jauciu mama bijojo nei as
bet buvo jaudulio, aisku uzgesau, du kartus tai tikrai, bet as su zenklu 70 tai kazkaip kiti vairuotojai buvo pakantus man Atsimenu letai sau vaziuoju, kojos stipriai dreba, o ir prakaitas tik pila, dabar pagalvojus juokas tik ima
Oooooiii...Kaip aš šito laukiau
Bet vistiek džiaugiuosi, kad išsilaukiau, kaip faina buvo šiemet važiuot pasiimt vidurinės baigimo atestatą pačiai už vairo Linkiu pasitikėjimo visiem katik išsilaikiusiem ir nekreipti dėmesio kelyje į nevisapročius, kurie pypsina ir aiškina kažka
Tai gal ir nebuvo mano pirmasis vienos išvažiavimas į gatvę, bet pirmoji kelionė Vilniuje (atvažiavus iš mažo miestelio, kur šviesoforų nebuvo) ir su mechanine dėže (visą laiką tik su automatu)
as teises turiu jau 5 metus bet taip viena ir nedrisau isvaziuot i gatve. dar niekad taip baisiai neprireike:) kazkaip buvau pamirsus vairavima, bet kai draugas pries metus laike teises, vel viska prisiminiau, bet vistiek bijau:)
Aš tai , išsilaikiusi teises, 5 metus važinėjau tik kaimo keliukais, ir tai, retai, jei brolis ar tėtis susimylėdavo duoti mašiną. Mieste praktiškai iš viso iki tol neteko važiuoti (išskyrus, žinoma, kursų ir egzamino metu).
Prieš metus įsidarbinau naujoje darbovietėje, ten suteikiamas automobilis ir be jo nelabai išsiversi. Tad teko prašyti brolį, kad kelis kartus pavažinėtų kartu su manimi vakarais po Vilnių. o po to - jau pati. Pirmą dieną prie raudono šviesoforo signalo įkalnėje gesau gal 11 kartu
Aš irgi vairuoju nuo 18 metų. Ojojoi kaip buvo baisu vienai išvažiuoti, pirmas 2-3 savaites po teisių gavimo važinėjau tik su tėvų. O paskui prireikė tai atsisedau, kojos dreba, rankos dreba, visa šlapia, bet važiuoju. Dar 1-2 mėn nedrąsiai vairavau, o paskui ..............kaip sviestu. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be auto
Išsilaikiusi teises pirmą kartą viena išvažiavau į parduotuvę netoli namų. Nuvažiavau gerai, neužgesau
Su rankiniu stabdziu ir man buvo
gatvėje jaučiausi gerai. Sunkiausia buvo užsivest ir išvažiuoti atbulom iš garažo. Taip tirtėjo dešinė koja, kad galvojau su keliu dantis išsibarškinsiu
Aš kai išsilaikiau teises, tai jas ir pasidėjau į lentyną. Po 4 metų susitaupiau pinigų mašinai, na ir ką gi, reikia kažką daryti, nes vairuoti per 4 metus taip ir neteko. "nusisamdžiau draugą", pavažinėjome savaitėlę su ženklu M, paskui dar pasiėmiau vienam kartui instruktorių, jis pasakė 'gali važiuoti viena', tada nuvažiavom pirkti auto. Kažkokiu būdu sugebėjau parvairuoti iš utenos i vilnių (ok, kelias tiesus), o paskui užsikabinau ženklą 70 (nors jis reikalingas tik 2 metus nuo teisių išsilaikymo), kad parodyti visiems 'atsargiai, nemokša') ir dar kokias porą saivaičių su juo važinėjau. Ir vat tada važiavau viena į marijampolę... ojojoj... niekas nemokina kaip taisyklingai keliuose aplenkti mašinas, furas, šakės kaip baisu buvo
O po mėnesio kalėdų rytą išvažiavau viena į taliną... Kaip viena pažįstama pasakė, gali sakyti kad moki vairuoti, kai nuvažiuoji 10 000 km. O aš dar galiu pridėti, kad tik po 2 m. gan intensyvaus vairavimo (~30 000 km) pajaučiau, kad jau sugebu ir laisviau 'palandžioti' autų prikrautose gatvėse... Žodžiu, jei yra autas ir ką tik išsilaikėte teises - tai pirmyn į kuo ilgesnes keliones, į kuo mažiau pažįstamus miestus ar kaimus, nes tik praleidus tam tikrą valandų skaičių vairuojant ir nuvažiavus tam tikrą km jūs pasijausite ramiau.
O, aš irgi gerai prisimenu savo pirmąjį išvažiavimą į gatves.
Prieš porą metų vyras nupirko man mašiniuką ir aš vežiau dukrytę į darželį, ir tą pačią dieną užkabinau kitą mašinėlę. Klaikiai pasimečiau, bet nuvažiavau toliau. O, šiaip, manau, kad labai gera "mokykla" yra vieną dieną pravažiuoti per pačius kamščius. Po to jau niekas nebaisu ir nestebina. P.S. Aš taip bijojau važiuoti į miestą, kad kai reikėjo į Akropolį, tai važiavau mikriuku, o mašina stovėjo kieme... Dabar nė dienos be mašiniuko.
aš ruošiuos pasimti teises penktadieni sakau gal jau bus padarytos nors šiaip turėčiau pasiimti lygiai po dviejų savaičių kai išlaikiau - tai pirmadienį...
šiaip iškart pasiimsiu ta pažymėjimą tai sėsiu už vairo...ale , bet bijau... nors žinau , kad tikrai važiuosiu ... visą savaitgalį prasivažiūnėsiu , kad pirmadienį jau galėčiau drąsiai ryte piko metu važiuoti
Kagi papasakosiu ir as savo istorija.Pradejau vairuoti nuo 11 metu.Pirmasis transportas buvo kaime traktorius.Ismokau su juo po keleriu metu ir senauti ir aketi ir griebti.Po to sedau uz zaporoziecio,zigulio,volgos ir tt.Vairavau puikiai.Suejo man 19 metu islaikiau teises is pirmo karto.Nusipirkau sau golfa ir pradejau vairuoti viena.Nes iki tol salia vis kas nors sedejo.Kai teko vienai vairuoti kazkodel tai buvo baisoka.
Tai va.Dabar tenka net didelias masinas vairuoti.Nors savo masiniuko dabar neturiu.Bet tikrai bus.
Man tai baisoka buvo vienai išvažiuoti, tai vis vyrui zyzdavau, kad kartu važiuotų.
man labiausiai patiko tas kad kai isilaikiau teises kita diena vaziavau i vilniu... o ant mazinos lipdukas 70.. o as varau ant 120.... vaziuoju mirksiu kad pasitrauktu gerai pasitraukia po to vel i ta pacia eile grizta o mina kai pamate 70 lipduka,.,.....
Išdidžiai
aš važinėju nuo 18 metų, nes tada gavau dovanų mašiną, bet teises gavau tik vasario mėn. t.y už poros mėn. Tai stažas kitą antradienį bus 4 metai
Šiaip labai patinka vairuoti, tik gaila , kad jei važiuoji su vyru, tai jau jis už vairo....
As teises issilaikiau pries 2 metus. O aktyviau, nors ir ne kasdien, pradejau vairuoti pries puse metu. Labai bijojau is naujo prisiminti, neisivaizdavau, kaip reikes vienai vaziuoti; bet nusivilti neteko.
Pirmakart. nors ir ne viena, bandant vaziuoti is aiksteles bumbtelejau i BMW bamperi, gerai, kad placios gumos buvo, tai tik signalizacija vos soko neivare Ir dar labai nemegstu, kai kas nors sedi salia ir aiskina
O mano vairuotojo pažymėjimas jau penktus metus stalčiuje guli. Vyras vežioja, man gerai. Pati žiauriai bijau i miestą išvažiuot, užmiesty apsikeičiam, pavairuoju tiesiu keliu ir gana
Man jau gėda, kai reikia vaiką į polikliniką vežt, taksą kviesti, o sava mašina kieme be darbo stovi. Gal daugiau tokių neryžtingų mamų atsiras, gelėtume burtis į kompaniją ir pasitardamos, padrasindamos viena kitą pajudėtume keturiais ratais, pažabotume tas arklio jėgas.
geriausia tokiu atveju susigalvoti kokią kelionę, kad nors 200 km būtų ir rizikuoti. paskui iš pusiaukelės jau niekur nedingsi, teks tikslą pasiekti
QUOTE(elos @ 2005 12 06, 15:03) Kaip viena pažįstama pasakė, gali sakyti kad moki vairuoti, kai nuvažiuoji 10 000 km. O aš dar galiu pridėti, kad tik po 2 m. gan intensyvaus vairavimo (~30 000 km) pajaučiau, kad jau sugebu ir laisviau 'palandžioti' autų prikrautose gatvėse... tai vadinasi as jau ismokau vazineti, nes su savo masiniuku 10 000km numyniau as tai geriausiai prisimenu savo pirma karta kai uz masinos vairo sedau Po teisiu islaikymo, tai buciau oi kaip vaziavus, nes pasitikejimas buvo geras savim
as tai visom savo draugem dabar sakau, jei jau issilaikai teises tai iskart pirkti masina ir vaziuoti i kelia, nes kitaip viskas greitai uzsimirsta ir gaunasi vos ne pinigu ismetimas i bala, nes paskui bijai vaziuoti pati, kai teises keleta metu paguleje stalciuje. o ir igudziu jokiu pradiniu nera, kurie po teisiu issilaikymo bent minimalus buna
penktadienį gavau teises...na iš kart už vairo nors šalia brolis važiavo , tai patarinėjo ir šeštadienį taip pat...o šiandien išvažiavau viena .....ir ne trupučiuko nebijojau ir nieko nesuklydau ...et kaip gera
Oi, pirmą kartą vienai važiuoti tikrai nebuvo baisu. Juk prieš tai 20 valandų važinėjau su instruktorium, žinojau visus kelio ženklus. O be to ne didmiestis, vietinis kaimas
Bet vat mažduag prieš metus, patyrusi nelabai sunkią avariją, nebesėdau prie vairo. Bijau... Net kažkokią vairo fobiją turiu. Bet tikiuosi kada nors ją išvarysiu
Supergirl, tai tu po trupuciuka bandyk prie vairo sesti kur nors kaime nedideliu greiciu paskui i normalesni kelia vazoipti...gal akip nors
man pirma karta isvaziuojant i miesta labai padejo posakis "bijai vilko, neik i miska"
gavau emeilu, bet manau labai tinka šiai temai
> Pirma savaite uz vairo. > > Siandien pirma karta vairavau pati viena - sokas.kreipimusi i mane > statistika: > 1.kale - 15 kartu; > 2.idiote - 27 kartai; > 3.aaaa,boba.... - visi like sutikti kelyje o dar nuo mano nepastebetu fliudu > susilankste bamperis (nenoriu manyti, kad tai atsitiko parkuojantis). As > svetima - visi vazineja ne pagal tas taisykles, kurias as islaikiau 10-ciai > balu vairavimo mokykloje. Kur jas galima surasti, sitas naujas taisykles? Ir > kodel Keliu policijoje egzaminuoja pagal pasenusias taisykles? Is kur as > galiu zinoti, kad jau seniai yra leista sukti i desne is kaires krastines > eismo juostos? Prazliumbiau visa nakti. > > Antra savaite uz vairo. > > Viskas, as pasiduodu!!! Niekaip negaliu suprasti nauju taisykliu logikos! > Kodel, jei as vaziuoju 50km/h greiciu, mane sustabdo policija ir tikrina,ar > kartais nesu apsirukiusi? Kodel, jei nera posukio i desne, visi ten suka su > komentarais: issiketojo, matai, sukti trukdo, idiote?! Vakar dvi valandas > niekaip negalejau isvaziuoti is ziedo, maniau, isprotesiu! Aciu supratingam > policininkui: kai as pro ji pravaziavau jau gal koki penkiolikta karta, jis > eme itarineti kazka negero ir paaiskino, kaip isvaziuoti is sito prakeikto > labirinto. Isvaziavimo is ziedo autorius, sugalvojes tas naujas taisykles, > yra arba sizofrenikas, arba narkomanas... Grizau namo ir visa nakti geriau. > > Menuo uz vairo. > > A! Na, viskas logiska: pagrindine nauja taisykle - jei galima sulauzyti > senas taisykles ir jei netoliese nera policijos, arba turi kiseneje 100 > litu - pirmyn!!! Siandien pirma karta man uzleido kelia - uzsienietis. > Vargselis, po manes dar pralindo septyni isradingi lietuviu berniokai. > Geriausias budas paerzinti tuos berniokus - vaziuoti kairiaja eismo juosta, > laikantis visu taisykliu, uzsikimsus ausis ir nesidairant i salis... Visa > nakti bandziau issiaiskinti naujasias vaziavimo ziedu taisykles. > > Puse metu uz vairo. > > Kas per kvaila transporto priemone troleibusas!!! Iseini kokiai valandai, > grizti - stovi uz tavo automobilio kokie penki, o vairuotojai bamba: > "Kale!... Idiote!... Boba!" "Pacukas, idiotas, atsok, supratai? Mano vyras > banditas, tuoj as jam kaip paskambinsiu, atvaziuos ir sita tavo troleibusa > tau i uzpakali sukis, galesi vaikscioti ir usais kraipyti!"- atsaunu. Su > jais reikia grieztai. Del vaziavimo ziedu irgi issiaiskinau. Viskas, > pasirodo, labai paprasta: reikia numatyti, koks yra nelogiskiausias budas > isvaziuoti is ziedo, ir mauti ta kryptimi - neapsiriksi. Nakti puikiai > issimiegojau. > > Metai uz vairo. > > Na, ko cia velkiesi 60km/h greiciu, seni? Pasiimk ta savo trofejini > ziguliuka ir varyk ant saligatvio, ant jusu abieju tikrai niekas neuzpyks. > Gaidy! Atsok, gerai? As savo puse vaziuoju. Atleiskit, vaikinai, bet man i > desne! Lai...lai....lai... O tu cia ko sustojai?! Leisk pravaziuoti! > Aaaaaaaaaaaa, boba..... > Oi kaip prisijuokiau Gelmyte,man labai patiko, ka perskaiciau. As dar tik mokausi vairuoti, per kucias laikysiu vairavimo egza, labai noriu islaikyti ir vairuoti, net naktim sapnuoju kaip vairuosiu. is pradziu reiks pavazinet su vyru ir tikiuosi kiek jau igudus galesiu viena su vaikeliu isvaziuoti pasivazineti.
na man nebuvo jau taip baisiai
pirma mano isvyka i miesta (Vilniu), kaip jauciu ir visoms 3 avarijos per jas kamsciai, prasikeikiau, aplinkiniais keliais bandziau vazuoti ten tas pats, na bet po keliu tokiu isvyku viskas atrode paprasta tik reikia atsipalaiduoti sekmes visoms pradedancioms
Man tai pirmą kartą pačiai teko važiuoti, kai mašiną pirkom. Nuvarėm keturiese į Regitrą (aš su tėčiu vienoj mašinoj, moteriškė, iš kurios mašiną pirkom, su mašina, bri jos draugas su savo mašinuku). Apiforminom viską, sutvarkėm, laikas namo važiuot. Tėtis man raktus paduoda - Važiuojam? Aš į jį spoksau
Pasikeikiau ne vieną kartą, kol davairavau iki namų, bet nieko, likom sveikos abi - tiek aš tiek mašina
pirma karta vairavau, kai dar teisiu neturejau
pirmą kartą atvažiavusi į Vilnių vairavau labai drąsiai, bet ne naglai. pasakiau sau, svarbiausia neskubėti, kad spėčiau į viską laiku reaguoti ir viską pamatyti. o šiaip tai labiau turbūt jaudinosi vyras, nei aš - vis skambinėjo ir klausė: tai kaip, nieko neatsitiko?
o man budavo taip - is vakaro nebeuzmigdavau nuo minciu, kaip ryt nuvaziuosiu i darba, o darbe negaledavau susikaupti, nes galvodavau, kaip grisiu namo
QUOTE(SandraB @ 2005 12 29, 23:16) o man budavo taip - is vakaro nebeuzmigdavau nuo minciu, kaip ryt nuvaziuosiu i darba, o darbe negaledavau susikaupti, nes galvodavau, kaip grisiu namo Oi, koks pažįstamas jausmas... Man dar šią vasarą taip pat buvo - net pilvą susukdavo pagalvojus, kad sėsiu už vairo... Turbūt man sunku buvo dėl to, kad teises išsilaikiau prieš 3 metus, bet nevairavau tada (pradėjau lauktis, nekaip jaučiausi ir nenorėjau papildomo streso), o praėjus tiek laiko vis dėl to sunku vėl sėst už vairo, be to su vaikučiais jautiesi labai atsakinga... Svarbiausia, kai išsilaikot teises- važinėkit iš kart, nepadėkit teisių į stalčių...
Sveikutes.Mano teises pragulejo stalciuj 4 metelius.Kartais pavairuodavau,bet visuomet kazkas salia sededavo.Rugsejo 1 diena susikaupiau ir nutariau nuvaziuot viena i darba,nes auto stovejo kieme,o mikriukai ziauriai atsibodo.Mano kelione tesesi iki pirmo posukio,nes ivaziavau i prakeikta mikriuka
Niekad nemaniau, kad laikysiu teises... Na, bet sia vasara issilaikiau (buvau 8men
Pirmą kart išvažiavau labai drąsiai. Pasileidau garsiai muziką ir pirmyn.
Tikrai jaučiausi super, laisvė, greitis, viskas-aš nepriklausoma. O dabar tai ne tas žodis kaip bijau. Ir ta baimė atsirado, kitų vairuotojų dėka.
Oj kaip juokiausi čia beskaitydama
Tikrai linksma prisiminti,aišku tada juokas neėmė,buvo ir planai, ir ašaros,ir prakaitas viduržiemį,o geriausia,tai taip suspausdavau vairą,kad paskui neidavo pirštų atlenkti
Pirmą kartą viena išvažiavau į darbą 5.30 ryte. Automobilių mažai gatvėje, tai nelabai bijojau. Tik visą laiką balsu sau kalbėjau, ką turiu daryti: "Dabar jungiam antrą bėgį; Dabar įsijungiam posūkį ir važiuojam į dešinę..."
Dabar jau beveik metai kaip nesėdėjau už vairo. Po avarijos (kai įvažiavo kita moteriškė ir dar aprėkė) nesiryžtu sėsti QUOTE(laurechka @ 2005 12 31, 15:43) Niekad nemaniau, kad laikysiu teises... Na, bet sia vasara issilaikiau (buvau 8men O, pagaliau žmogus, kuris, manau, galėtų patenkinti mano smalsumą Na, o aš kai išsilaikiau teises gerą pusmetį prasinešiojau jas piniginėje, nors net neįsivaizduoju kam.
As issilaikiau jau pries kelis metus...Vazinejau pradzioj nemazai, o dabar kai brangusis visur vezioja, be to ir masinos neturiu, tai labai retai tenka pavairuot...
Neseniai ismokau ir su automatu vazinet O i temos klausima atsakyti galeciau taip - pirma karta viena isvaziavau i gatve dar neturedama teisiu, bet jau atlankiusi kursus ir issilaikius teorija. Beda ta, kad tik is trecio karto vairavima mieste islaikiau,nors vairavau tikrai neblogai...Cia vis is streso...Per ezga laba jaudindavausi, drebedavau, todel ir masina uzgeso ir begi nelaiku perjungiau... O pati viena labiausiai ir megdavau vazinetis, nes kai kiti salia sededavo, tai vis reguliuodavo - greiciau stabdyk, nevaziuok per viduri kelio ir t.t.
Na ką, aš išsilaikiusi teises 1998m., iškart nusipirkau mašiną (draugai iš Vokietijos parvarė), ją reikėjo parsivaryti iš Fabioniškių į Karoliniškes..oi koks kelelis tooolimas atrodė
Tai va, dabar, pamačiusi, kad užlipdytas 70 ženklas-pagarbiai aplenkiu ir prisimenu kaip buvo man sunku...
Labiausiai įstrigo tai, kad tikslą pasiekiau kaip po dušo
|