Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plonos sienos ir kaimynu vaiku verksmai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
Cukliukas
Sveikos smile.gif Net nezinau ar cia papuoliau parasyti,tiesiog nezinau ka galvoti ir ka daryti.Gyvenu daugiabutyje,virs musu ~3metus gyvena jauna seima,bet KASDIEN, be iseiginiu, ten visa gerkle klykia vaikas.Stai vakar klyke ryte gera pusvalandi.
Mane jau ima siaubas,kai bandau issivaizduot,ko tas vaikas sitaip klykia(butent, kad ne verkia).Na aisku visko gali buti,gal vaikas islepintas ir taip demesio reikalauja,gal ligotas...o gal tevai truputeli nesivaldo?
Kelis kartu jau buvau pasiruosusi eiti pas juos ir klausti,kas cia darosi,ar viskas gerai.Nu bet kazkaip..net nezinau ka daryti verysad.gif
DNG
QUOTE(Cukliukas @ 2010 03 29, 11:55)
Sveikos smile.gif Net nezinau ar cia papuoliau parasyti,tiesiog nezinau ka galvoti ir ka daryti.Gyvenu daugiabutyje,virs musu ~3metus gyvena jauna seima,bet KASDIEN, be iseiginiu, ten visa gerkle klykia vaikas.Stai vakar klyke ryte gera pusvalandi.
Mane jau ima siaubas,kai bandau issivaizduot,ko tas vaikas sitaip klykia(butent, kad ne verkia).Na aisku visko gali buti,gal vaikas islepintas ir taip demesio reikalauja,gal ligotas...o gal tevai truputeli nesivaldo?
Kelis kartu jau buvau pasiruosusi eiti pas juos ir klausti,kas cia darosi,ar viskas gerai.Nu bet kazkaip..net nezinau ka daryti verysad.gif
*

nueikit ir paklauskit.
Cukliukas
QUOTE(dange29 @ 2010 03 29, 11:03)
nueikit ir paklauskit.
*

kazkaip ir baisu ax.gif jau isivaizduoju kaip passako "ko cia kisates ne i savo reikalus" ir uztrenkia pries akis duris
O jum niekad taip nebuvo?
DNG
QUOTE(Cukliukas @ 2010 03 29, 12:06)
kazkaip ir baisu  ax.gif  jau isivaizduoju kaip passako "ko cia kisates ne i savo reikalus" ir uztrenkia pries akis duris
*

būna, parėkauja, bet kūdikiai, tai nieko tokio. gali būti vaikiukas ir nesveikas, maža kas. bet jei kyla įtarimų-eikit arba lauke pabendraukit.
InJe*kcija
Kaip tik su bendradarbe prieš porą dienų pakalbėjom panašia tema.
Ji turi autizmu sergantį sūnų, kuris pablogėjimo momentais, rėkia visu balsu, laužo baldus, daužosi. Tai bendradarbė su šeima persikraustė prieš pusę metų į naują butą, tai sako, kažin ką kaimynai apie mus galvoja, kai tokį triukšmą girdi.. turbūt, kad mušam tą vaiką
Paradoksualė
QUOTE(Cukliukas @ 2010 03 29, 10:06)

*

Buvo,virs musu gyvena jauna mamyte su sunum.. anksciau naktim ir ji rekdavo ant jo ir jis klykdavo doh.gif dabar paauges,duodasi parom,sokineja,begioja,buna vakare iki 12 duodasi,mamytes ne balso nesigirdi doh.gif ejau kalbetis,isterike ir tiek ten,kvieciu dabar policija prie progos...tegu tvarkosi,ne vieni gyvena...
Cukliukas
QUOTE(gutte86 @ 2010 03 29, 12:35)
Kaip tik su bendradarbe prieš porą dienų pakalbėjom panašia tema.
Ji turi autizmu sergantį sūnų, kuris pablogėjimo momentais, rėkia visu balsu, laužo baldus, daužosi. Tai bendradarbė su šeima persikraustė prieš pusę metų į naują butą, tai sako, kažin ką kaimynai apie mus galvoja, kai tokį triukšmą girdi.. turbūt, kad mušam tą vaiką
*

na tam vaikuciui nera tokiu jau baisiu ligu,kieme vaiksto tai normalus vaikas atrodo
Aristokratė
Pas mane irgi tas pats, su kaimynu vaiku doh.gif , klykimas tai isteriskas ir nuo gimimo taip. Ir pas mus sienos nera storos. Vaikas normalus, sveikas g.gif . Man kartais negera, neramu, nuo tokio klykimo doh.gif .
Per radiatorius patrankau, aprimsta g.gif biggrin.gif .
Lurdesita
na aš auginu du... beveik pametinukus... tai žinokit pradedu galvot, kad vieną dieną į mūsų duris pasibels policija ir vaikų teisės... doh.gif ryte didžioji užtaiso isteriją, nes paprašai apsiauti naujus batus... kitas kelnes... bet tai tokią, kad atrodo, kad ją kas daužo be gailesčio doh.gif na jau po truputį situacija gerėja... bet dar visko būna... po to sakykim mažasis sugeba pradėt klykt kaip skerdžiamas dėl to, kad neleidau eit į laiptinę basam... ir būna, kad klykia iki valandos... gali nešiot, ramint, daryt ką nori... sakysit išsilepinom... nebežinau jau... na per užpakalį neduodam, bandom geruoju nuramint... bet ne visada pavyksta... ir taip jau beveik pusmetis blink.gif doh.gif ... nes mažasis pradėjo kopijuot sesę ir biški kas isterija... jei taip dar koks pusmetis mus pačius reikės į durnių namus vešt...
kartais pagalvoju ką reiktų paaiškint, kad vaikas šitaip klykia paprašytas apsirengt kitą rūbą... jau ir per gydytojus ėjom... pasakė, kad ieškom ligų ten kur nėra... išaugs... laukiam... tik, kad belaukiant to išaugimo... tos manieros jau imasi mažasis doh.gif ... dabar jau laukiam kol abu išaugs... o ką kaimynai galvoja... bijau ir pagalvot verysad.gif doh.gif
Anzeliunia
QUOTE(Aristokratė @ 2010 03 29, 12:58)
Pas mane irgi tas pats, su kaimynu vaiku  doh.gif , klykimas tai isteriskas ir nuo gimimo taip. Ir pas mus sienos nera storos. Vaikas normalus, sveikas  g.gif . Man kartais negera, neramu, nuo tokio klykimo  doh.gif .
Per radiatorius patrankau, aprimsta  g.gif  biggrin.gif .
*

Tik keista,kai padauzot per radjatoriu ir apsiramina...
Paradoksualė
QUOTE(Anzeliunia @ 2010 03 29, 12:36)
Tik keista,kai padauzot per radjatoriu ir apsiramina...
*

Nu matyt eina raminti vaiko tada jau... biggrin.gif

yra viena,klykimas valanda del kazko ir davimasis istisa diena,menesiu menesius is dienos...
Papildyta:
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 12:34)
ryte didžioji užtaiso isteriją, nes paprašai apsiauti naujus batus... kitas kelnes...

nustokit prasyti,pradekit reikalauti ..
Reika
mano vienos pazistamos vaikas toks irgi isteriskas buvo, tai ejo per daktarus,o tie "iaugs"...na po metu klykimo del visko(pabunda-klykia,pavalgo-klykia, nori valgyt-klykia ir t.t)
nu ir ka daryt, netik tevams, bet ir kaimynams kentet
Lurdesita
QUOTE(Reika @ 2010 03 29, 12:48)
mano vienos pazistamos vaikas toks irgi isteriskas buvo, tai ejo per daktarus,o tie "iaugs"...na po metu klykimo del visko(pabunda-klykia,pavalgo-klykia, nori valgyt-klykia ir t.t)
nu ir ka daryt, netik tevams, bet ir kaimynams kentet
*

ir išaugo?
Papildyta:
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 03 29, 12:46)
nustokit prasyti,pradekit reikalauti ..
*

gal galima konkrečiau kaip tai padaryt g.gif sakykim situacija... mažasis bando išsprukt į koridorių laiptinės basas... sakau, kad negalima ir reikia apiauti tapkutes... jis klykia ne ir bėga šalin... paimu tapkutes... jis krenta ant grindų ir pradeda rėkt... ilgam... išbandyti variantai... ignoravimas, bandymas imt ant rankų ir nuramint, bandymas apaut tapkutes ir leist eit... reakcija vienoda... klykia... kaip išsireikalaut ... tiesa baso neleidžiu... sušals susirgs...
su dukra jau kaip ir radom kompromisą... rūbus leidžiu rinktis iš dviejų... batukus... kolkas neradom... nesugalvoju motyvo kodėl autis tuos, o ne anuos sakykim kedukus... taip ir vaikšto, kol tampa visiškai purvini... na kartais suveikia, kad su tais gražiau atrodo... bet nevisada... tai leidžiu eit su tais pačiais... bet... na galėčiau numot ranka, kad tėvo genai... bent jau pasakoja, kad toks ožys buvo kai buvo mažas... na bet nemanau, kad tai tinkamas sprendimas... bandau ieškot ... bet ... bet koks bandymas kreiptis pagalbos - baigiasi pasakymu kad ieškom problemų ten kur jų nėra...
Zuikių_dainos
Pirmas klausimas - koks to rėkiančio vaikučio amžius. Jei dar kūdikis, o ypač vyriškos lyties tai gal bėda kokie diegliukai. Mano sūnus labai nuoširdžiai praklykė visą pirmąjį savo gyvenimo pusmetį į antrą dienos pusę. Jei vyresnis vaikas - gal turi kokių problemų su psichika, kad ir tas pats autizmas. gi nervinės ligos ant vaiko plika akimi nesimato. Gal auklėjimas... aišku, tų "gal" visokių galima prigalvoti.
Aš gal bandyčiau atkreipti dėmesį, kaip elgiasi tėvai tų klyksmų metu. tarkim, jei tėvai lupa vaiką, tai prieš tai turėtų patys pratrūkti - staugti, rėkti, keiktis ar pan.... Tada gal ir užvažiuoja. bet visgi nesitiki, kad kažkas kasdien lupsintų vaiką... arba, kad abu tėvai būtų sadistai ir tyliai kankintų vaiką. Vienas gal ir gali būti, du gal nelabai.
iš kitos pusės... ar kas nors užauginot vaiką absoliučiai be jokių klyksmų... vat ir maniškis tokį fantastinį pasirodymą sukėlė mieste, kad man norėjosi skradžiai į žemę sulysti... sugalvojo, kad jam reikia bėgti į kelią ( mėgsta mašinas ), aš neleidau, nešti dėl nėštumo nelabai galiu, tai tempiau kaip ožį už rankų. jokios šnekos niekas nesuveikė - buvo pavargęs, tai oo kokiais žvilgsniais mane liaudis palydėjo....
Paradoksualė
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 13:02)

gal galima konkrečiau kaip tai padaryt

Jusu vaikai jus ir ieskokit iseities.. kol kas tik jusu vaikai is jusu sekmingai issireikalauja visko,klykimu,jie atrado buda.. smile.gif nusileidot ne karta jiems taip?
ir gydytojai cia nepades,jus tevai jus ir auklekit savo atzalas..
Lurdesita
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 03 29, 13:09)
Jusu vaikai jus ir ieskokit iseities.. kol kas tik jusu vaikai is jusu sekmingai issireikalauja visko,klykimu,jie atrado buda..  smile.gif nusileidot ne karta jiems taip?
ir gydytojai cia nepades,jus tevai jus ir auklekit savo atzalas..
*

sakot... na va tipiškas atsakymas... darykit ką norit... jūsų vaikai jūsų bėdos biggrin.gif deja neišsireikalauja... jei išsireikalautų... žinočiau, kad čia mūsų bėdos... tai va ir auklėjam... jei paprašom patarimų... gaunam atsakymą, kad išaugs... arba kaip jūsų... iš pradžių, kad reikalaukit... kai paklausiu kaip konkrečioj situacijoj išsireikalaut... kad tai mano bėdos... biggrin.gif
atrodo mėtytis aptakiom frazėm... reikalaukit... auklėkit gali visi... kai paprašai patart kaip tai padaryt konkrečioj situacijoj... tiek ir telieka...
giedrute 99
Nu geras,as pati auginu pametinukus,6m ir 7m.Nu bet tokiu cirku,kaip rekimas del rubeliu, ar bateliu, manau yra islepinimas.Nes as kazkaip aukleju,kad jei pasakiau vadinasi taip ir turi buti.Kazkada sunus yra kazko negaves,tai parkrites isterikuoti pradejo.Tai uzdroziau per sikna,viena karta,antra karta,ir pasibaige viskas.Aisku skauda sirdi,pati nusisukus apsiasaroji,bet,nu ka daryti...Vaikas turi zinoti savo vieta,o jei leisim jiems vadovauti,tai kas bus is ju.Siandiena verkia del bateliu,rytoij verks del konors kito.Ir gink dieve jiems nebus galima atsakyti...Paskui tokie ir uzauga islepinti,patys nezinantys ko nori.Sori,bet tokia jau mano nuomone. 4u.gif
Lurdesita
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 13:41)
Nu geras,as pati auginu pametinukus,6m ir 7m.Nu bet tokiu cirku,kaip rekimas del rubeliu, ar bateliu, manau yra islepinimas.Nes as kazkaip aukleju,kad jei pasakiau vadinasi taip ir turi buti.Kazkada sunus yra kazko negaves,tai parkrites isterikuoti pradejo.Tai uzdroziau per sikna,viena karta,antra karta,ir pasibaige viskas.Aisku skauda sirdi,pati nusisukus apsiasaroji,bet,nu ka daryti...Vaikas turi zinoti savo vieta,o jei leisim jiems vadovauti,tai kas bus is ju.Siandiena verkia del bateliu,rytoij verks del konors kito.Ir gink dieve jiems nebus galima atsakyti...Paskui tokie ir uzauga islepinti,patys nezinantys ko nori.Sori,bet tokia jau mano nuomone. 4u.gif
*

na dėl mušimo nepritariu ir nepritarsiu... bet čia mano nuomonė... jau rašiau, kad nieko jie neišsireikalauja... eina su tuo ką duodu... bet sukelia isteriją... nuolat... ir dėl nieko kito konkrečiai dukra isterijų nekelia... tik dėl rūbų ir avalynės... dažniausiai naujos...
sūnus... kitas reikalas... jo isterijos grynai ožių pagrindu... bet jis dar mažas... nenusileidžiam... bet nemušam... gal jei pirmą kartą būčiau rėžus per šikną... tų isterijų nebebūtų išvis kaip sakot... o kai dar mato seserį isterikuojant... aišku bando ir pats laimę...
MELETA***
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 13:50)
na dėl mušimo nepritariu ir nepritarsiu... bet čia mano nuomonė... jau rašiau, kad nieko jie neišsireikalauja... eina su tuo ką duodu... bet sukelia isteriją... nuolat... ir dėl nieko kito konkrečiai dukra isterijų nekelia... tik dėl rūbų ir avalynės... dažniausiai naujos...
sūnus... kitas reikalas... jo isterijos grynai ožių pagrindu... bet jis dar mažas... nenusileidžiam... bet nemušam... gal jei pirmą kartą būčiau rėžus per šikną... tų isterijų nebebūtų išvis kaip sakot... o kai dar mato seserį isterikuojant... aišku bando ir pats laimę...
*

Nebūtina mušti, kad vaikas suprastų kad negerai daro. Bet vienas pliaukštelėjimas per užpakalį nėra mušimas.
Prisimenu savo sesę vaikystėje, buvo kokių 2-3 metų ir turėjo tokį įprotį jei dėl kažko supykdavo ar negaudavo ko norėdavo, griūdavo ant žemės ir rėkdavo, maža to, dar sugebėdavo taip sutraukti visus raumenis, jog atrodydavo lyg suparalyžiuota, tiesiog sustingusi. Jokie raminimai, kalbinimai, glostymai, niekas nepadėdavo.
Tėvai mirtinai išsigąsdino tokių dalykų, vežė pas gydytojus, pas neurologus, nuo vieno pas kitą- visi sutartinai patvirtino, kad vaikas absoliučiai sveikas, jokių sutrikimų nėra.
Kol vieną dieną, kai vėl ėmė klykti, tėtis pliaukštelėjo per užpakalį. Ir ką - to vieno vienintelio karto užteko, kad isterija ir ,,paralyžius'' baigtusi. Nuo tada niekad daugiau nepasikartojo klykimas. Niekad gyvenime nemačiau, kad daugiau kada mama ar tėtis muštų sesę, ir pačiai gauti per užpakalį nėra tekę.
Nežinau, gal tas vienas pliaukštelėjimas buvo kažkokia šoko terapija. Tiesą sakant nemanau, kad tai būtų traumavę ar kažkaip neigiamai paveikę, jokiu būdu neraginu bausti fizinėm bausmėm kaskart kai negerai elgiasi, bet vieno tokio nubaudimo gali ir užtekti.
Lurdesita
QUOTE(MELETA*** @ 2010 03 29, 14:16)
Nebūtina mušti, kad vaikas suprastų kad negerai daro. Bet vienas pliaukštelėjimas per užpakalį nėra mušimas.
Prisimenu savo sesę vaikystėje, buvo kokių 2-3 metų ir turėjo tokį įprotį jei dėl kažko supykdavo ar negaudavo ko norėdavo, griūdavo ant žemės ir rėkdavo, maža to, dar sugebėdavo taip sutraukti visus raumenis, jog atrodydavo lyg suparalyžiuota, tiesiog sustingusi. Jokie raminimai, kalbinimai, glostymai, niekas nepadėdavo.
Tėvai mirtinai išsigąsdino tokių dalykų, vežė pas gydytojus, pas neurologus, nuo vieno pas kitą- visi sutartinai patvirtino, kad vaikas absoliučiai sveikas, jokių sutrikimų nėra.
Kol vieną dieną, kai vėl ėmė klykti, tėtis pliaukštelėjo per užpakalį. Ir ką - to vieno vienintelio karto užteko, kad isterija ir ,,paralyžius'' baigtusi. Nuo tada niekad daugiau nepasikartojo klykimas. Niekad gyvenime nemačiau, kad daugiau kada  mama ar tėtis muštų sesę, ir pačiai gauti per užpakalį nėra tekę.
Nežinau, gal tas vienas pliaukštelėjimas buvo kažkokia šoko terapija. Tiesą sakant nemanau, kad tai būtų traumavę ar kažkaip neigiamai paveikę, jokiu būdu neraginu bausti fizinėm bausmėm kaskart kai negerai elgiasi, bet vieno tokio nubaudimo gali ir užtekti.
*

ačiū už pasidalinimą savo istorija... ne čia ir aš neskaitau mušimu... aš bijau, kad to pliaukštelėjimo gali neužtekt... todėl nerizikuoju...
su dukra jau kaip ir radom problemos sprendimą... po truputį lipam lauk... va tikėjaus, kad gal kas pasiūlys ką dėl batų daryt... bet mano vaikai mano bėdos biggrin.gif
su mažuoju... na labai tikiuos, kad išaugs...
Hmmm...
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 15:43)
su dukra jau kaip ir radom problemos sprendimą... po truputį lipam lauk... va tikėjaus, kad gal kas pasiūlys ką dėl batų daryt... bet mano vaikai mano bėdos biggrin.gif
su mažuoju... na labai tikiuos, kad išaugs...
*

Maniškis vienu etapu labai priešindavosi mano norui užvilkti jam tam tikrus rūbus ar batus. Turėjo mėgstamas maikutes, kelnes, kojines ir t.t. ir jokių naujovių nepripažino. Visos isterijos ir pykčiai baigėsi tuomet, kai nustojau versti ar bandyti įkalbėti jį rengtis "naujais, man labiau patinkančiais" rūbais. Nešiojo gal kokias tris maikes kokį pusmetį biggrin.gif Nu ir nieko smile.gif Kartais pasiūlydavau kokią kitą, bet tik po kokio pusmečio jam "daėjo", kad naujas rūbas yra gerai biggrin.gif Su batais tas pats, kelios poros taip ir liko nesunešiotos, nes vyrukas visą sezoną ėjo tik su vienais, o po to kiti jau buvo išaugti. Dabar jau geriau smile.gif Dabar jau ir jam įvairovė patinka biggrin.gif
giedrute 99
Duok dieve kad isauktu.Mano dukros grupeja,yra berniukas,nu tenai irgi galima prisiziureti cirku.Viena karta atejo mama pasiimti jo,ir jis,kazkaip nenorejo eiti.Tai ta mama sako,gerai buk,ir eina link duru.Tai tas vaikas,pribego prie mamos,ir spyre,ta atsisukus,nu ka darai,paeme uz rankos,ir papurte,tai tas verkti,kad pradejo,ant viso darzo,ant tos motinos sako durne tu.O ta mama,paeme aprenge per prievarta,ir isitempe.Mes ten rengem vaikus,tai buvom apsalusios...Blemba,man tai butu,mano vaikas padares,jis nebutu savaite laiko prisedes ant siknos.As nesakau,kad ta vaika reikia dauzyti kur papuola,ne,bet per sikna is gero dirzo,kad bijotu taip elktis,tai manau geras vaistas tikrai.Nes kitu atveju,zino vaikas,kad nieko jam nebus,issireikalaus to ko nori ir vsio.Uz tai vaikai,ir uzauga aikstingi,be pagarbos tevam,nes vistiek zino,ko nores to ir gaus.Jie taip bus iprate nuo mazu dienu. 4u.gif
Paradoksualė
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 13:36)

atrodo mėtytis aptakiom frazėm... reikalaukit... auklėkit gali visi... kai paprašai patart kaip tai padaryt konkrečioj situacijoj... tiek ir telieka...
*

Patarimai cia nepades,veiksmais jau reiktu.. jei jau labai norite,galiu padeti,atvezkit vaikus man savaitei mirksiukas.gif ne tik kad nebeklyks,bet ir patys batukus mausis ir dekos kad isvis turi ka apsiauti..
Rethimna
QUOTE(Cukliukas @ 2010 03 29, 13:49)
na tam vaikuciui nera tokiu jau baisiu ligu,kieme vaiksto tai normalus vaikas atrodo
*

Autistai vaikai irgi atrodo kaip normalūs.
Lurdesita
QUOTE(Hmmm... @ 2010 03 29, 15:28)
Maniškis vienu etapu labai priešindavosi mano norui užvilkti jam tam tikrus rūbus ar batus. Turėjo mėgstamas maikutes, kelnes, kojines ir t.t. ir jokių naujovių nepripažino. Visos isterijos ir pykčiai baigėsi tuomet, kai nustojau versti ar bandyti įkalbėti jį rengtis "naujais, man labiau patinkančiais" rūbais. Nešiojo gal kokias tris maikes kokį pusmetį biggrin.gif Nu ir nieko smile.gif Kartais pasiūlydavau kokią kitą, bet tik po kokio pusmečio jam "daėjo", kad naujas rūbas yra gerai biggrin.gif Su batais tas pats, kelios poros taip ir liko nesunešiotos, nes vyrukas visą sezoną ėjo tik su vienais, o po to kiti jau buvo išaugti. Dabar jau geriau smile.gif Dabar jau ir jam įvairovė patinka biggrin.gif
*

įtariu pas mus tas pats doh.gif na kaip rašiau jau kaip ir susitarėm dėl rūbų... duodu rinktis iš dviejų... kai anas nešiotas jau būna purvinas... ir taip kol pasirinkimui belieka tik du nauji rūbai... tai po truputį po truputį situacija gerėja, aišku vis pasakoju, kad ji mergaitė, kad turi būt visada pasipuošus, kad gražu kai mergaitės rengiasi švariais, naujais rūbeliais... na tikiuos tirai išaugsim... va tik dėl batų nieko nesugalvoju... doh.gif eina su vienais kedais dabar ir viskas... niekaip nei batelių kitų, nei kedų... laukiu kada prasidės basučių sezonas doh.gif
beje... rūbus ir batus ji visada parduotuvėj išsirenka pati... niekaip nesuprantam iš kur tas toks nenoras... gal tikrai turi išaugt g.gif

QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 15:45)
Duok dieve kad isauktu.Mano dukros grupeja,yra berniukas,nu tenai irgi galima prisiziureti cirku.Viena karta atejo mama pasiimti jo,ir jis,kazkaip nenorejo eiti.Tai ta mama sako,gerai buk,ir eina link duru.Tai tas vaikas,pribego prie mamos,ir spyre,ta atsisukus,nu ka darai,paeme uz rankos,ir papurte,tai tas verkti,kad pradejo,ant viso darzo,ant tos motinos sako durne tu.O ta mama,paeme aprenge per prievarta,ir isitempe.Mes ten rengem vaikus,tai buvom apsalusios...Blemba,man tai butu,mano vaikas padares,jis nebutu savaite laiko prisedes ant siknos.As nesakau,kad ta vaika reikia dauzyti kur papuola,ne,bet per sikna is gero dirzo,kad bijotu taip elktis,tai manau geras vaistas tikrai.Nes kitu atveju,zino vaikas,kad nieko jam nebus,issireikalaus to ko nori ir vsio.Uz tai vaikai,ir uzauga aikstingi,be pagarbos tevam,nes vistiek zino,ko nores to ir gaus.Jie taip bus iprate nuo mazu dienu. 4u.gif
*

čia jau kaip suprantu vyresnis vaikas buvo... mano pusantrų metų dabar... kažkaip neįsivaizduoju kaip tokio amžiaus spirgą su diržu per šikną...
Papildyta:
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 03 29, 16:01)
Patarimai cia nepades,veiksmais jau reiktu.. jei jau labai norite,galiu padeti,atvezkit vaikus man savaitei  mirksiukas.gif ne tik kad nebeklyks,bet ir patys batukus mausis ir dekos kad isvis turi ka apsiauti..
*

rimtai bigsmile.gif tik savaitei... na mokint mautis nebereiks bent jau didžiosios... moka jau biggrin.gif o dėl klykimo bigsmile.gif galim gegužės pradžioj g.gif kaip matau miestai ar bent jau regionas sutampa tai ir toli vešt nereiks bigsmile.gif
Paradoksualė
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 16:15)
galim gegužės pradžioj g.gif kaip matau miestai ar bent jau regionas sutampa tai ir toli vešt nereiks bigsmile.gif
*

nu va gaila ne siom dienom,atstogauju kaip tik biggrin.gif
o jei rimtai,tai tik jus ir tik jus galit viska ir patarimai cia ne prie ko... jus jauciat savo vaika,zinot kada tik oziai ir isterija,o kada rimtos asaros... pusantru metuku vaikas neturetu klykti del batuku ar del kazko ko negauna ar nori rolleyes.gif ...
Lurdesita
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 03 29, 16:20)
nu va gaila ne siom dienom,atstogauju kaip tik  biggrin.gif
o jei rimtai,tai tik jus ir tik jus galit viska ir patarimai cia ne prie ko... jus jauciat savo vaika,zinot kada tik oziai ir isterija,o kada rimtos asaros... pusantru metuku vaikas neturetu klykti del batuku ar del kazko ko negauna ar nori  rolleyes.gif ...
*

ne ne klykia vyresnioji... jai keturi 4u.gif mažius tik kartais po sesės isterijų pabando irgi dėl ko nors... ko neleidžiu... bet negauna ir nurimsta iki kitos sesės isterijos...bet ta diena kai sesė sukelia isterija būna viena iš linksmesnių doh.gif
bet tikėjaus, kad gal daugiau susiduriančių yra.., ką tokiais atvejais daro... nes kolkas tai patarė tik viena leist taip ir vaikščiot... su tais pačiais...
egliosha
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 15:45)
*

ar isprotejot? musti vaika? taigi straipsniai uz smurta yra schmoll.gif ir dar pasmerkti uz tai, kad nemusa... gal kazkur yra auklejimo spragos, o gal vaikas hiperaktyvus, bet taikyti fizines bausmes yra nezmoniska ir neefektyvu schmoll.gif galit uzaugint smurtautoja.
giedrute 99
[quote=Lurdesita,2010 03 29, 17:15]
įtariu pas mus tas pats doh.gif na kaip rašiau jau kaip ir susitarėm dėl rūbų... duodu rinktis iš dviejų... kai anas nešiotas jau būna purvinas... ir taip kol pasirinkimui belieka tik du nauji rūbai... tai po truputį po truputį situacija gerėja, aišku vis pasakoju, kad ji mergaitė, kad turi būt visada pasipuošus, kad gražu kai mergaitės rengiasi švariais, naujais rūbeliais... na tikiuos tirai išaugsim... va tik dėl batų nieko nesugalvoju... doh.gif eina su vienais kedais dabar ir viskas... niekaip nei batelių kitų, nei kedų... laukiu kada prasidės basučių sezonas doh.gif
beje... rūbus ir batus ji visada parduotuvėj išsirenka pati... niekaip nesuprantam iš kur tas toks nenoras... gal tikrai turi išaugt g.gif
čia jau kaip suprantu vyresnis vaikas buvo... mano pusantrų metų dabar... kažkaip neįsivaizduoju kaip tokio amžiaus spirgą su diržu per šikną...
Papildyta:

Na cia 3m vaikas taip.Tai nereikia duoti is visos jegos su tuo dirzu.Dar karta kartoju,nereikia duoti,tam vaikui,kad melyna paliktu.Bet uzmesti,uzmesti taip kad skaudetu.Ir ta dirza pakabinti matomoi vietoje.Kad jis matytu,viena,karta gaus,antra,trecia.Paskui bijos,zinos kad sitas daro popa.Kazkaip keista girdeti,kad vaikas isaugs ozius.Man kaip tik atrodo,jei vaikui leisi oziuotis,nekreipdama demesi,ar tik jis,dar daugiau neisterikuos del menkniekio?Man kazkaip kraupu kartais ziureti,aip parduotuveje,vaikai verkia balsu,kai tevai kazko nenuperka.Kaip reikia tokius kazkur isivesti?Nu ne... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(egliosha @ 2010 03 29, 17:55)
ar isprotejot? musti vaika? taigi straipsniai uz smurta yra schmoll.gif ir dar pasmerkti uz tai, kad nemusa... gal kazkur yra auklejimo spragos, o gal vaikas hiperaktyvus, bet taikyti fizines bausmes yra nezmoniska ir neefektyvu schmoll.gif galit uzaugint smurtautoja.
*

As nesakau,kad duoti vaikui kur tik papuola,bet per uzpakali,nematau nieko bloga tikrai.Sakot uzauginti smurtautoja,o tai ka,dar ji paglostyti reikia? Tai jei jo dabar neauklesi,tai kas paskui bus is jo?Neuzaugs smurtautojas?Kiek visokiu yra,kur ir tevus nuzudo.Labai retas,kuris uzaugom be dirzo,bet uz tai gerbem tevus,bijojom zodi atsikirsti.O dabar,gink dieve bijok uzduoti,iskarto straisniai...Ir kas is tu vaiku uzauga?
dangiuk
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 17:18)
Bet uzmesti,uzmesti taip kad skaudetu.
*

Nu gera pradžia - pusė darbo, ania? pakabinti, kad matytų, kai diržas nebeveiks, galima ir dar kokių įdomesnių įrankių susirast. Jūsų vaikas - jūsų reikalas, kaip jau buvo sakyta, nu bet taip piršti mušimą kaip panacėją - sorry. nepateisinu nei ožių, nei lepinimo, bet eiti mušimo keliu - lengviausia išeitis tėvams. 4u.gif
Lurdesita
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 17:25)
As nesakau,kad duoti vaikui kur tik papuola,bet per uzpakali,nematau nieko bloga tikrai.Sakot uzauginti smurtautoja,o tai ka,dar ji paglostyti reikia? Tai jei jo dabar neauklesi,tai kas paskui bus is jo?Neuzaugs smurtautojas?Kiek visokiu yra,kur ir tevus nuzudo.Labai retas,kuris uzaugom be dirzo,bet uz tai gerbem tevus,bijojom zodi atsikirsti.O dabar,gink dieve bijok uzduoti,iskarto straisniai...Ir kas is tu vaiku uzauga?
*

na aš užaugau be diržo... nesam su sese gavusios nei karto g.gif

ir klausiau... jūs pusantrų metų vaikui siūlot su diržu g.gif ir todėl, kad jis kopijuodamas sese bando gaut kažką g.gif
ir dukrai... už tai, kad ji nenori mautis kitų kelnių irgi su diržu g.gif

ptashka
Maniskei virs dvieju. Dirzo dar neemiau, bet kazkodel i pagasdinima juo jinai sureaguoja. O kai buna labai jau dideli oziai manau lengvai pliauksteleti per uzpakali tikrai nera musimas. Is patirties zinau, kad buna, jog zodziais niekaip nepramusi 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 29, 18:27)
Nu gera pradžia - pusė darbo, ania? pakabinti, kad matytų, kai diržas nebeveiks, galima ir dar kokių įdomesnių įrankių susirast. Jūsų vaikas - jūsų reikalas, kaip jau buvo sakyta, nu bet taip piršti mušimą kaip panacėją - sorry. nepateisinu nei ožių, nei lepinimo, bet eiti mušimo keliu - lengviausia išeitis tėvams.  4u.gif
*

Taip teisingai pasakete,mano vaikas-mano reikalas.Bet uztai,jokiu problemu su jais neturiu,kas liecia ozius.Galiu drasiai,nuvezti giminems i kaima palikti atostogu,ir ziau,kad jokiu kurijozu nebus.Ir visi pasako,kad matosi,kad vaikai yra auklejami.Aisku mano vaikai,jau yra tokio amziaus,kad maes kazkaip daug abai bendraujam,kalbames.As su jais,nekalbu,kaip su vaikais,o kalbu,kaip su sau lygiu.Taip pat, daug diskutuojam.Man asmeniskai yra teke,kol mazesni buvo,uzmesti per uzpakali,bet jie to ir bijodavo.Jus kazkaip nesuprantate manes,jus isiskaitykite ka as rasau.Nereikia to vaiko dauzyti,bet su dirzu per sikna uzmesti tikrai galima.Ir kaip jau tas gali dirzas nebeveikti?Nebent tik pagasdinate,tokiu atveju gali ir nebeveikti.Ir dar,ir kokiu cia jusu nuomuone,galima prisigalvoti idomesniu irankiu?O jus vaiku turite? 4u.gif
vilke_ziema
Ka Jus cia paistot apie ta dirza ir baime, ir kas sake, kad tevu bijot reik, ir kad baime = pagarba doh.gif . Tevus reikia mylet, o ne bijot, pradekim nuo to. Ka darysit, kai vaikui bus 16, irgi su dirzu vaikysites? Kazkodel isikala i galva ta kvaila " reikia i kaili ir viskas ok". Prasitarem mociutei, kad vaikas pradejo dometis virykle, tai jos irgi pirma reakcija "reikia gerai uzkirst per nagus, tai zinos, kas negaloma"...kelis kartus paaiskinom ir uzteko, jokiu diru nereikejo
dangiuk
O atsakydama į temos pavadinimą - gyvenam blokiniam name, sūnus kaip tik šiuo metu labai sirgo, naktimis šoko iš miegų klykdamas. ką kaimynai manė, nežinau, bet, tiesą pasakius, nelabai ir įdomu - ne baliai festivaliai vyko. Dukrai lakstyt kaip kumelikei neleidžiu, bet ir pririštos nelaikau, nors kaimynė aiškino, mol per anksti dukra keliasi (o ji tikrai vyturiukas), tai tiesiog pasiteiravau, prie kurio radiatoriaus ji norėtų, kad aš saviškę pririščiau. smile.gif visokių vaikų yra, gal tikrai tas nuolatinis verkimas yra tėvų aplaidumo pasekmė, bet kai ima trukdyti kasdienė vaiko veikla, tai jau persūdyta. g.gif 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 18:28)
na aš užaugau be diržo... nesam su sese gavusios nei karto g.gif

ir klausiau... jūs pusantrų metų vaikui siūlot su diržu g.gif ir todėl, kad jis kopijuodamas sese bando gaut kažką g.gif
ir dukrai... už tai, kad ji nenori mautis kitų kelnių irgi su diržu g.gif
*

Na pusantru metuku vaikui aisku is dirzo neduosi,bet ranka pliauksteleti galima.Nes jis dar mazulis.O va mergaitei,na reikia kazko,ko ji bijotu.Ji turi zinoti,kad turi klausyti tevu.Zinot sunku ka patarti,nes jus gi zinote kokia jusu mergaite.Bet pati matote,kad jau ir sunus kopijuoja,turit kazka daryti,arba taikstytis su tuo. 4u.gif
egliosha
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 17:25)
*

uzaugom su dirziukais, bet ir kitoj auklejimo santvarkoj schmoll.gif rukantys vaikai klasej buvo laikomi asocialais, i kiekviena suaugusi tik Jus buvo galima kreiptis ir t.t.. tad sakyti kad uzaugom su dirzu ir savo reikia musti gal neteisinga, nes visi vaikai dabar yra islepe.
anyta yra net pirstus mb prie peciaus nudeginus, kad degtuku neimtu blink.gif o juk pradinukas ir peciu kurdavo, ir sriuba virdavo, ir bulves skusdavo, kai dabartinis antrokas sumustinio nesugeba susitepti. keiciasi auklejimas, todel ir vaikai tokie...
dangiuk
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 17:42)
Taip teisingai pasakete,mano vaikas-mano reikalas.Bet uztai,jokiu problemu su jais neturiu,kas liecia ozius.

Ir kaip jau tas gali dirzas nebeveikti?

Ir dar,ir kokiu cia jusu nuomuone,galima prisigalvoti idomesniu irankiu?O jus vaiku turite? 4u.gif
*

Neturiu ir aš. Nors manoji vienintelį sykį yra likusi su nugnybta ausim. Iki šiol pamena.

Paprastai - muši vaiką, o jis galvoja, duok, duok, aš vis tiek darysiu, kaip man reikia. Žinot, koks mano ankstyviausios vaikystės prisiminimas? kaip aš bijojau supykdyt motiną, kaip aš jos apskirtai bijojau,nes jai irgi visai nieko atrodė auklėt diržu.

nu paprastai - skalbimo mašinos žarna, lygintuvo laidas. Ir prisigalvot nereikia, čiumpi, kas po ranka, ir duodi. O jūs profilyje nematot?
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 03 29, 17:45)

Prasitarem mociutei, kad vaikas pradejo dometis virykle, tai jos irgi pirma reakcija "reikia gerai uzkirst per nagus, tai zinos, kas negaloma"...kelis kartus paaiskinom ir uzteko, jokiu diru nereikejo
*

pas mus buvo pasiūlyta geriau - prikišt vaiko pirštus prie ugnies. Bijos.
giedrute 99
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 03 29, 18:45)
Ka Jus cia paistot apie ta dirza ir baime, ir kas sake, kad tevu bijot reik, ir kad baime = pagarba  doh.gif  . Tevus reikia mylet, o ne bijot, pradekim nuo to. Ka darysit, kai vaikui bus 16, irgi su dirzu vaikysites?  Kazkodel isikala i galva ta kvaila " reikia i kaili ir viskas ok". Prasitarem mociutei, kad vaikas pradejo dometis virykle, tai jos irgi pirma reakcija "reikia gerai uzkirst per nagus, tai zinos, kas negaloma"...kelis kartus paaiskinom ir uzteko, jokiu diru nereikejo
*

doh.gif
Taip sutinku,kad vaikas turi myleti tevus,ir tevai vaikus.Bet ka daryti,kai zodziai visiskai neveikia?Kaip zirniai i siena.Jusu atveju,ejo pasikalbeti,isaiskinti.Tai valio.Bet kalba ejo,apie visiska nesusikalbejima su vaiku.
dangiuk

QUOTE(egliosha @ 2010 03 29, 17:52)
o juk pradinukas ir peciu kurdavo, ir sriuba virdavo, ir bulves skusdavo, kai dabartinis antrokas sumustinio nesugeba susitepti. keiciasi auklejimas, todel ir vaikai tokie...
*

nu čia turbūt kaip kuris: dukra ir blynus pakepa, ir kiaušinį. Tėvai pernelyg užimti (iš tikrųjų ar neva), todėl vaikai ir auga tokie nesavarankiški, nes pačiam paduot/užtept/padaryt yra lengviau nei pamokyt. g.gif
Arven
QUOTE(MELETA*** @ 2010 03 29, 16:16)
Kol vieną dieną, kai vėl ėmė klykti, tėtis pliaukštelėjo per užpakalį. Ir ką - to vieno vienintelio karto užteko, kad isterija ir ,,paralyžius'' baigtusi. Nuo tada niekad daugiau nepasikartojo klykimas. Niekad gyvenime nemačiau, kad daugiau kada  mama ar tėtis muštų sesę, ir pačiai gauti per užpakalį nėra tekę.
*

Laurinaitis ( tas zymusis psichoterapeutas) mums per paskaitas ne viena karta kartojo, kad vaika musti galima vieninteli karta gyvenime: kai uzeina pirmoji isterija su griuvimu ant zemes ir rekimu, kad gautu ko nori, reiktu vieninteli karta suserti.
Na, mano mama sake, kad intuityviai su manim taip padare. Ir to vieno karto uzteko. As visiskai nepykstu.
Esu pries vaiku auklejima musimu, bet ko gero sitai vieno karto teorijai pritariu.
giedrute 99
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 29, 18:53)
Neturiu ir aš. Nors manoji vienintelį sykį yra likusi su nugnybta ausim. Iki šiol pamena.

Paprastai - muši vaiką, o jis galvoja, duok, duok, aš vis tiek darysiu, kaip man reikia. Žinot, koks mano ankstyviausios vaikystės prisiminimas? kaip aš bijojau supykdyt motiną, kaip aš jos apskirtai bijojau,nes jai irgi visai nieko atrodė auklėt diržu.

nu paprastai - skalbimo mašinos žarna, lygintuvo laidas. Ir prisigalvot nereikia, čiumpi, kas po ranka, ir duodi. O jūs profilyje nematot?

pas mus buvo pasiūlyta geriau - prikišt vaiko pirštus prie ugnies. Bijos.
*

Tai va, kai tuersite vaiku,tada paziureciau ka kalbetumete.O tas,kad duok duok,velgi.As kai gaudavau,tai taip negalvodavau,kad duok dar,vistiek as darysiu savo.Nu bent as taip negalvodavau.O kokiam cia profili turi matytis?Nu nezianau,as asmeniskai nepripazystu jokiu slangiu,laidu.Ne to tai nepripazystu.
Reika
QUOTE(Lurdesita @ 2010 03 29, 14:02)
ir išaugo?

isaugo kai metukai sukako smile.gif dabar nebesiskundzia.

as augau irgi bijojau tevu iki tam tikro amziaus, bet manes niekad dirzu nemuse isvis niekad manes nemuse,tik apreke smile.gif bet kai pagalvoju,as savo amam pilnai suprantu ir nepykstu, gi zmogiska.
Lurdesita
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 18:06)
Tai va, kai tuersite vaiku,tada paziureciau ka kalbetumete.O tas,kad duok duok,velgi.As kai gaudavau,tai taip negalvodavau,kad duok dar,vistiek as darysiu savo.Nu bent as taip negalvodavau.O kokiam cia profili turi matytis?Nu nezianau,as asmeniskai nepripazystu jokiu slangiu,laidu.Ne to tai nepripazystu.
*

taigi turi ji vaikų biggrin.gif
dangiuk
QUOTE(Arven @ 2010 03 29, 18:06)
Esu pries vaiku auklejima musimu, bet ko gero sitai vieno karto teorijai pritariu.
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 18:06)
Tai va, kai tuersite vaiku,tada paziureciau ka kalbetumete.

O tas,kad duok duok,velgi.As kai gaudavau,tai taip negalvodavau,kad duok dar,vistiek as darysiu savo.Nu bent as taip negalvodavau.

O kokiam cia profili turi matytis?

Nu nezianau,as asmeniskai nepripazystu jokiu slangiu,laidu.Ne to tai nepripazystu.

Kad jis matytu,viena,karta gaus,antra,trecia.
*

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif specialiai jums netgi parašą įjungiau, kad matytumėt, kas ir kaip. mirksiukas.gif

Aš galvodavau. Ir galvodavau, kaip aš tavęs (t.y. motinos) nekenčiu. Nesmagus jausmas iš vaiko mamai, nemanot?

Nepripažįstat, sakot? o tai, kas paryškinta? (čia įkėliau jūsų ankstesnę žinutę, nes kažkodėl neleido cituot). kur yra ta riba - trečias, ketvirtas kartas?
giedrute 99
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 29, 19:11)
drinks_cheers.gif

doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif specialiai jums netgi parašą įjungiau, kad matytumėt, kas ir kaip.  mirksiukas.gif

Aš galvodavau. Ir galvodavau, kaip aš tavęs (t.y. motinos) nekenčiu. Nesmagus jausmas iš vaiko mamai, nemanot?

Nepripažįstat, sakot? o tai, kas paryškinta? (čia įkėliau jūsų ankstesnę žinutę, nes kažkodėl neleido cituot). kur yra ta riba - trečias, ketvirtas kartas?
*

Tol,kol vaikas supras,kad elktis taip negalima.Bet as manau,daugiau kaip 4 kartu nereiks.Ir nereikia cia isivaizduoti,kad cia reikia musti kasdiena.Ne nes paprastai vaikai,bijo i kaili gauti.Nebent,jie kaip jus,ant tevu uzkale buvote. mirksiukas.gif
dangiuk
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 18:20)
Tol,kol vaikas supras,kad elktis taip negalima.

Ne nes paprastai vaikai,bijo i kaili gauti.

Nebent,jie kaip jus,ant tevu uzkale buvote. mirksiukas.gif
*

Vadinas, neribotai? g.gif

bet jau sakiau, tai ne tas jausmas, kurį turėtų vaikai išgyventi, galvodami apie tėvus.

O jūs čia kaip, prie aiškiaregių? doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif mažu ir jų mūšyje dalyvavot? bigsmile.gif Kuo grįstos šitos jūsų išvados? g.gif Manau, kai baigiasi argumentai, prasideda įžeidinėjimai, ar ne? schmoll.gif

beje, užkalęs 4 metų vaikas? (nes mano ankstyviausi prisiminimai būtent tokį amžių siekia). Va, vaikšto pusmetinis su vaikštyne, ir niekaip nesupranta, kad kažkur negalima, mažu ir jam stuktelt - kad bijotų? nes jis aiškiai irgi ,,užkalęs"..... cool.gif
giedrute 99
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 29, 19:25)
Vadinas, neribotai? g.gif

bet jau sakiau, tai ne tas jausmas, kurį turėtų vaikai išgyventi, galvodami apie tėvus.

O jūs čia kaip, prie aiškiaregių?  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif mažu ir jų mūšyje dalyvavot?  bigsmile.gif Manau, kai baigiasi argumentai, prasideda įžeidinėjimai, ar ne?

beje, užkalęs 4 metų vaikas? (nes mano ankstyviausi prisiminimai būtent tokį amžių siekia).
*

Nesinervokite,imkit 4u.gif Kai turesite vaiku,tada kitaip kalbesite.O dabar,esate be patirties,tai ka kalbeti su jumis.Neisizeiskite,bet diskutuoti su jumis...Nu apie ka?Kai patirties nera. mirksiukas.gif
dangiuk
QUOTE(giedrute 99 @ 2010 03 29, 18:28)
Nesinervokite,imkit  4u.gif Kai turesite vaiku,tada kitaip kalbesite.O dabar,esate be patirties,tai ka kalbeti su jumis.Neisizeiskite,bet diskutuoti su jumis...Nu apie ka?Kai patirties nera. mirksiukas.gif
*

Mieliausioji mano, AŠ TURIU VAIKŲ. Netgi du. Dukrai 6,5 metų, sūnui pusė metų. Kaip supratau, jūs skaitot kas antrą ar trečią eilutę? nes tų, kur sakau, kad turiu vaikų, aiškiai nematot arba sąmoningai ignoruiojat.
Papildyta:
Ir patirties, beje, turiu ne tik asmeninės. 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 29, 19:29)
Mieliausioji mano, AŠ TURIU VAIKŲ. Netgi du. Dukrai 6,5 metų, sūnui  pusė metų. Kaip supratau, jūs skaitot kas antrą ar trečią eilutę? nes tų, kur sakau, kad turiu vaikų, aiškiai nematot arba sąmoningai ignoruiojat.
*

Ranka prie sirdies pridejus gali pasakyti,kad nesi nei karto uzmetus per sikna?Netikiu.Nesinervuokit taip jus,sekit 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.