laumupė
2010 03 23, 19:46
QUOTE(evutukas @ 2010 03 23, 16:34) siandien dar uzsiraugiau hermana, ar kas kepat ji?kokiu priewdu dedat?as pagrinde su razinom darau  Aš irgi jau trečią Hermaną užsiauginau, ką tik išsikepiau. Dedu į tešlą be visų būtinų ingredientų dar pusę pakelio varškės ir apibarsčiau viršų cielais riešutais. Nemaišiau jų į tešlą, nes man jie nusėda ant dugno. Dieviško skonio pyragas. Labai esu dėkinga kolegei, kuri davė tos tešlos raugo. Žaidžiu dabar su ja kaip su kokiu vaiku Beje jei kas norit irgi užsiauginti ir išsikepti šį pyragą ir esat iš Klaipėdos, rašykit į až, mielai padovanosiu vieną tą vadinamą "vaiką"  Nes kaip suprantu ten kažkokios rūgimo bakterijos, suteikančios pyragui specifinį skonį ir kvapą.
daividija
2010 03 23, 20:11
QUOTE(evutukas @ 2010 03 23, 12:34) siandien dar uzsiraugiau hermana, ar kas kepat ji?kokiu priewdu dedat?as pagrinde su razinom darau   kas cia per zveris??????
aguonele
2010 03 23, 20:43
QUOTE(daividija @ 2010 03 23, 19:11)  kas cia per zveris??????  cia man atrodo kazkas panasaus kaip kaledoms kepa , laiko ir visa tai uztrunka apie menesi ... brandintas pyragas
QUOTE(daividija @ 2010 03 23, 20:11)  kas cia per zveris?????? va toks zveriukas) http://www.patiekalai.lt/receptai-pyragas-hermanas/2623/
laselis
2010 03 23, 21:18
QUOTE(daividija @ 2010 03 23, 20:11)  kas cia per zveris?????? Cia apie ta pati tik kitu pavadinimu QUOTE(laselis @ 2010 02 12, 14:52) Noriu Jums pristatyti Huberta (ne mano kurinys  , gal kas atsimenat pries gerus kokius penkis metus seimininkes dalindavosi toki rauga, kuri 10 dienu augindavo, paskui kepdavo ir gaudavosi toks skanus pyragas). Kepiau ir as gavusi to raugo is kazkur. Kadangi ji reikdavo kepti kas 10 dienu, tai po kokiu geru 3 menesiu nusibodo ir daugiau nebeauginau. Praejus kuriam laikui MB vis ji prisimindavo, bet niekas is aplinkiniu to raugo nebeturejo. Taip ir baigesi. Jau rasiau, kad dariau kvietini rauga, bet su juo man duonyte nelabai, o va, ruginis tai daiktas.  Taigi, liko man to kvietinio raugo, galvojau ismesti, bet gaila pasidare. Tai MB pasiule pabandyti Huberta uzraugti, ir ka Jus manot gavosi. Siandien pagooglinau ir radau, kad ir be kvietinio raugo gautusi, ten labai graziai viskas surasyta, tai as darau copy/paste, o skliaustuose mano pakeitimai Hubertas 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė pieno 1 stiklinė miltų (as dar dejau 2/3 stiklines kvietinio raugo)viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai: 1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti 2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti 3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti 4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti 5 -dieną - vakare pridėti: 1 stiklinę cukraus 1 stiklinę pieno 1 stiklinę miltų 6 -d -pamaišyti kartą dienoje 7- d - """""""" 8- d - """"""" 9 -d - """""""" 10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo. Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame 1 stiklinę cukraus 1 stiklinę pieno (nedejau, nes neturejau)3 kiaušinius (buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau)3 stiklines miltų (dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio)pusę stiklinės aliejaus (dejau puse stiklines istirpinto margarino)1 šaukštas kepimo miltelių (dejau viena a.s. su kaupu)1 šaukštas vanilinio cukraus Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi. (as kepdavau su aguonomis, arba su iv. dziovintais vaisiais)Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min. (kepiau valanda orkaiteje, nes duonkepe visa diena sukasi kaip bitute, bet kita karta bandysiu kepti su kekso programa)Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu Skanaus Pjuvis nelabai grazus, nes pjoviau karsta (MB fotoaparata norejos isivezti, tai skubejau  ) Nuotrauka cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=34758931
aguonele
2010 03 23, 21:21
QUOTE(Ulitka @ 2010 03 23, 20:15) nea, ne man sis varijantas
knopke*
2010 03 23, 21:32
QUOTE(laumupė @ 2010 03 23, 20:46) Aš irgi jau trečią Hermaną užsiauginau, ką tik išsikepiau. Dedu į tešlą be visų būtinų ingredientų dar pusę pakelio varškės ir apibarsčiau viršų cielais riešutais. Nemaišiau jų į tešlą, nes man jie nusėda ant dugno. Dieviško skonio pyragas. Labai esu dėkinga kolegei, kuri davė tos tešlos raugo. Žaidžiu dabar su ja kaip su kokiu vaiku Beje jei kas norit irgi užsiauginti ir išsikepti šį pyragą ir esat iš Klaipėdos, rašykit į až, mielai padovanosiu vieną tą vadinamą "vaiką"  Nes kaip suprantu ten kažkokios rūgimo bakterijos, suteikančios pyragui specifinį skonį ir kvapą. uzsiraugti galima paprastai....po 1 puodeli cukraus, pieno, miltu, maisyti 3 dienas, ketvirta pamaitinti tuo paciu, vel 3 maisyti ir 8 diea maitinti ir atskirti, labai paprasta, jei neturiu kam duoti, tada vaika atsidedu, o is likusio kepu pyraga. o varskes pakelis?trintos ar ne? o pries tai recepteli 10 dienu auginama?as skaiciau, kad 8  jau nepamenu kaip darydavau
laumupė
2010 03 24, 09:44
QUOTE(evutukas @ 2010 03 23, 23:32) uzsiraugti galima paprastai....po 1 puodeli cukraus, pieno, miltu, maisyti 3 dienas, ketvirta pamaitinti tuo paciu, vel 3 maisyti ir 8 diea maitinti ir atskirti, labai paprasta, jei neturiu kam duoti, tada vaika atsidedu, o is likusio kepu pyraga. o varskes pakelis?trintos ar ne? o pries tai recepteli 10 dienu auginama?as skaiciau, kad 8  jau nepamenu kaip darydavau  Varškę dedu tiesiai iš pakelio, gal net daugiau kaip pusę pakelio, netrintą ir gerai išmaišau tešlą. Iškepus tos varškės nei matosi, nei jaučiasi, bet ji priduoda tokį gerą skonį ir drėgnumą Nu nežinau  Bet aš tai auginu jį 9 dienas, 5-ą dieną pamaitinu ir dar paauginus keturias dienas 10-ą dieną kepu, o ir nemanau, jog taip paprastai ten pasigamina tas raugas vien iš stiklinės miltų, pieno ir cukraus, nes man ta tešla per tas auginimo dienas tokius burbulus leidžia, ji auga, kvėpuoja, na grynai vyksta kažkoks rūgimo procesas, o nuo paprasto parduotuvinio pieno vargiai ar tai įmanoma, juk tai pasterizuotas pienas, jis net nesurūgsta. Einu pagooglinsiu, gal rasiu kokios informacijos apie tą tešlą, nes aš tai linkusi tikėti, jog ten kažkokios spec.bakterijos vistik, nes jau toks specifinis to pyrago skonis, nei su niekuom nesulyginamas
onute33
2010 03 24, 12:01
Sveikutes kulinares.Turiu toki klausima.Auginu ta vatikano duona vadinama arba Hermanas ar dar kitaip.Tai va,noriu paklausti ar galima jau iskepta duona uzzsaldyti kameroj?Noriu nuvezti lauktuviu i UK,bet jau atejo laikas ja kepti,o skrisiu tik po keliu dienu.Taigi ar nepakeis skonio tas pyragas ar duona kai atsildysiu?
knopke*
2010 03 24, 15:21
QUOTE(laumupė @ 2010 03 24, 10:44) Varškę dedu tiesiai iš pakelio, gal net daugiau kaip pusę pakelio, netrintą ir gerai išmaišau tešlą. Iškepus tos varškės nei matosi, nei jaučiasi, bet ji priduoda tokį gerą skonį ir drėgnumą Nu nežinau  Bet aš tai auginu jį 9 dienas, 5-ą dieną pamaitinu ir dar paauginus keturias dienas 10-ą dieną kepu, o ir nemanau, jog taip paprastai ten pasigamina tas raugas vien iš stiklinės miltų, pieno ir cukraus, nes man ta tešla per tas auginimo dienas tokius burbulus leidžia, ji auga, kvėpuoja, na grynai vyksta kažkoks rūgimo procesas, o nuo paprasto parduotuvinio pieno vargiai ar tai įmanoma, juk tai pasterizuotas pienas, jis net nesurūgsta. Einu pagooglinsiu, gal rasiu kokios informacijos apie tą tešlą, nes aš tai linkusi tikėti, jog ten kažkokios spec.bakterijos vistik, nes jau toks specifinis to pyrago skonis, nei su niekuom nesulyginamas  TAI TAIP RUGSTA, NES PIENAS RUGIMA DUODA, JUK JIS IS ORO, JI PIRMAS KAZKAS JUK TURI PAGAMINTI  AS VAKAR UZSIRAUGIAU, TAI SIANDIEN JAU RUGSTA JIS, JAUCIASI  RADAU RECEPTA TAI TAIP KAIP IR SAKIAU DAROMA, PO 1 ST VISKO
laumupė
2010 03 24, 15:32
QUOTE(evutukas @ 2010 03 24, 17:21) TAI TAIP RUGSTA, NES PIENAS RUGIMA DUODA, JUK JIS IS ORO, JI PIRMAS KAZKAS JUK TURI PAGAMINTI Nu tai ir liuks  Aš tai darbe šiandien cielus du gabalus suryjau, dar dabar skonį burnoj jaučiu.... skanumėlis  Rauginkim toliau Hermanus
tai nesupratau , vienur raso pyragas HERMANAS kitur HUBERTAS, tai čia tas pats ar kitas, gamyba bent panasi su "vaiku" auginimu. norėtusi tiksliau kazko
NU GAL TAS PATS, TIK VIENAM KIAUSINIU DVIEJU REIK, KITAM NEREIK, O ISTIKRUJU KAIP?
Aissstute
2010 03 25, 19:39
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 25, 18:05) Labai skaniai atrodo, o kur galima nusipirkti puosimo maisu? Zinok, Auksuti, as ne LT gyvenu, tai nzn.. bet jauciu visur turetu buti, bent jau pas mus (uk) tai pilna visur.. Nelabai cia tau padejau, gal mergaites kitos daugiau info suteiks Nu as uzsikreciau cia ta ideja apie Hermana... Einu db pasiskaitineti apie ji daugiau, klausykit, tos kurios jau daret, o tai mases cia po visu dienu nezmoniskai daug gaunasi, tai kokio dydzio tas pyragas  Gal bandyt tik is puses produktu pirma karta...
Aissstute
2010 03 25, 20:11
Moterai, nu kur jus visos issilakse  Prasau, pasakykit man zaliai kepejai, kiek ten to pyrago gaunasi is visos tos mases? Kazin ar suvalgysim, jei per visa skarda bus..  o jei dar kaip pirma karta nesigaus..  Bet as taip iki galo ir nesupratau, kam ta vaika atskirti, jei vistiek rauginti reikia tas pacias 10 dienu  Tai viska taip paciai rauginat ir plius dar tas vaikas? Nu kai pirma karta isvis darau, tai gal man bandyt det tik po puse stiklines visko?
rugiagele26
2010 03 25, 20:17
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 20:11) Moterai, nu kur jus visos issilakse  Prasau, pasakykit man zaliai kepejai, kiek ten to pyrago gaunasi is visos tos mases? Kazin ar suvalgysim, jei per visa skarda bus..  o jei dar kaip pirma karta nesigaus..  Bet as taip iki galo ir nesupratau, kam ta vaika atskirti, jei vistiek rauginti reikia tas pacias 10 dienu  Tai viska taip paciai rauginat ir plius dar tas vaikas? Nu kai pirma karta isvis darau, tai gal man bandyt det tik po puse stiklines visko? Bandysiu atsakyt. Tu augini visa norma. Kai visas dienas isaugini, tada visa mase padalini i 3 ar 4 dalis, tiksliai nepamenu. 3 dalis isdalini, o is 4 kepi pyraga, i ji idejusi reikiamu produktu. Aisku gali ir pati tas dalis pasilikt  Tikrai be galo skanus pyragas  kepiau ne karta... reiks ir man pasidaryt to raugo.
nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az
rugiagele26
2010 03 25, 20:49
QUOTE(GITALE @ 2010 03 25, 20:41) nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az Gaila neturiu to lapo, kur senas receptas parasytas... o ir pries kelis metus turejau  nepamenu ar kiausas ten dejos... dar mamos paklausiu, ar pas ja kur nesimeto...
laselis
2010 03 25, 20:52
QUOTE(GITALE @ 2010 03 25, 20:41) nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az na kuris tikrasis, tikrai neatsakysiu, bet as pries daug metu kepiau su kiausiniais ir dabar kepu su kiausiniais. Gaunasi tikrai labai skanus pyragas. Man dar niekada nebuvo taip, kad jis nepavyktu. Is visos normos gaunasi labai daug, tai as kepu is puses normos. Neseniai apie jis diskutavom Kepam pacios skania duonele temoje, tai surasiu ten savo komentarus ir cia perkelsiu, bet tai tikrai nera reiklus pyragas. Kiausiniai 2 ar 3 nelabai turi reiksmes, svarbu miltu kiekis, kad butu grietines tirstumo tesla.
oi kaip gerai ir receptuka savo imeskit cia
laselis
2010 03 25, 20:59
Cia perkeliau is duonos temos: QUOTE(laselis @ 2010 03 09, 13:15) Teisingai, teisingai cia viskas surasyta  ir tikrai didelis pyragas gaunasi. As dabar isigudrinau is puses normos daryti. O kai reikia greitesnio varianto, tai darau taip: imu stikline raugo (likusio nuo paskutinio kepimo), dedu po stikline miltu, cukraus, pieno. Tada rauginu 5 dienas , vis pamaisydama, penkta diena dedu 0,5 stiklines cukraus 0,5 stiklines pieno 1dideli ar 2 mazus kiausinius 1,5 stiklines miltu 1/4 stiklines aliejaus 1 saukteli kepimo milteliu 1 saukteli vanilinio cukraus aguonu is akies ir kepu. Skonis tai toks pat. Man bent jau taip atrodo jau kazkada rasiau, kad sitas pyragas nera reiklus, kiek maziau ar daugiau pieno, kiausiniu neturi didesnes reiksmes, cukru irgi galima pasireguliuoti pagal savo skoni, svarbu, kad galutine tesla butu tirstoka, nepamisrsti kepimo milteliu ir viskas. Ir dar toks mano pastebejimas, sita pyraga megsta vyrai  , nors ir nera smaliziai. O jei nuo praziu, tai cia mano zinute: Cia
Aissstute
2010 03 25, 22:52
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 03 25, 19:17) Bandysiu atsakyt. Tu augini visa norma. Kai visas dienas isaugini, tada visa mase padalini i 3 ar 4 dalis, tiksliai nepamenu. 3 dalis isdalini, o is 4 kepi pyraga, i ji idejusi reikiamu produktu. Aisku gali ir pati tas dalis pasilikt  Tikrai be galo skanus pyragas  kepiau ne karta... reiks ir man pasidaryt to raugo. Nu zinok, kad as cia anglams kai nunesiu raugo, tai i mane kaip i nenormalia tikriausiai paziures  tas pats kaip su kefyru, nesupranta niekaip, o apie saltibarscius tai as isvis tyliu..  Zinok, jau padariau pradzia su viskuo po stikline, tai db sakes, kur as tiek desiu  O kiek laiko jis gali buti saldytuve? Gal pasilaikyciau.. O gal galima po puse stiklines db visko det sekanti karta? Bet kaip gerai isejo, pasiskaiciavau, kad 10 diena bus Velyku rytas
laselis
2010 03 26, 08:23
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 22:52) Nu zinok, kad as cia anglams kai nunesiu raugo, tai i mane kaip i nenormalia tikriausiai paziures  tas pats kaip su kefyru, nesupranta niekaip, o apie saltibarscius tai as isvis tyliu..  Zinok, jau padariau pradzia su viskuo po stikline, tai db sakes, kur as tiek desiu  O kiek laiko jis gali buti saldytuve? Gal pasilaikyciau.. O gal galima po puse stiklines db visko det sekanti karta? Bet kaip gerai isejo, pasiskaiciavau, kad 10 diena bus Velyku rytas  As tai niekam nedalindavau (nes aplink ir taip jau visi augino  ), atskirdavau viena dali kitam pyragui, o visa kita kepdavau. Saldytuve rauga esu laikiusi apie savaite laiko, bet tada neiseina greitas variantas per 5 dienas, vel reikia 10d. Gali deti toliau ir po puse stiklines, i kepama dali irgi produktu pamazink, paziurek pora zinuciu auksciau i mano komentara.
rugiagele26
2010 03 26, 08:32
Siandien ir as uzraugsiu, kad Velykoms galeciau kepti
onute33
2010 03 26, 12:17
O cia mano katik ragauta Vatikano duona.  Skanaus
QUOTE(onute33 @ 2010 03 26, 14:17) O cia mano katik ragauta Vatikano duona. [Skanaus  jei jus kepet paga si recepta tai sakykit o sesta diena tai reik vel produktu deti kaip penkta diena, reiskias dvi dienas is eiles
Aissstute
2010 03 27, 02:23
QUOTE(laselis @ 2010 03 26, 07:23) As tai niekam nedalindavau (nes aplink ir taip jau visi augino  ), atskirdavau viena dali kitam pyragui, o visa kita kepdavau. Saldytuve rauga esu laikiusi apie savaite laiko, bet tada neiseina greitas variantas per 5 dienas, vel reikia 10d. Gali deti toliau ir po puse stiklines, i kepama dali irgi produktu pamazink, paziurek pora zinuciu auksciau i mano komentara. Skaiciau laseli tavo visus postus, matyt pamirsau jau su savo galva  Bet tai vistiek nedaeina man, kam atskirinet ta vaika, jei vistiek 10 dienu laikyt reikia kita... Maciau lyg minejo kazkas, kad skonis biski skiriasi, nu bet gi is pirmo karto darant, be to vaiko, skonis irgi geras.. As uzraugiau vakar, tai prikilo man ten burbuliuku ant siandienos, pamaisiau sian diena, bet va vakare dar ne vieno burbuliuko nera, gal kas netinka, kad nerugsta... QUOTE(onute33 @ 2010 03 26, 11:17) O cia mano katik ragauta Vatikano duona.  Skanaus  Nu atrodo tai labai skaniai  o cia i vidu slyvu pridejai?
knopke*
2010 03 27, 09:52
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 27, 03:23) Skaiciau laseli tavo visus postus, matyt pamirsau jau su savo galva  Bet tai vistiek nedaeina man, kam atskirinet ta vaika, jei vistiek 10 dienu laikyt reikia kita... Maciau lyg minejo kazkas, kad skonis biski skiriasi, nu bet gi is pirmo karto darant, be to vaiko, skonis irgi geras.. As uzraugiau vakar, tai prikilo man ten burbuliuku ant siandienos, pamaisiau sian diena, bet va vakare dar ne vieno burbuliuko nera, gal kas netinka, kad nerugsta... Nu atrodo tai labai skaniai  o cia i vidu slyvu pridejai?  nu nerugsta nors tu ka  man tas hermanas
laselis
2010 03 27, 14:56
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 27, 02:23) Bet tai vistiek nedaeina man, kam atskirinet ta vaika, jei vistiek 10 dienu laikyt reikia kita... Maciau lyg minejo kazkas, kad skonis biski skiriasi, nu bet gi is pirmo karto darant, be to vaiko, skonis irgi geras.. As uzraugiau vakar, tai prikilo man ten burbuliuku ant siandienos, pamaisiau sian diena, bet va vakare dar ne vieno burbuliuko nera, gal kas netinka, kad nerugsta... Nu atrodo tai labai skaniai  o cia i vidu slyvu pridejai?  Na, kai kepiau pries daug metu, tai dar nelabai kokia is manes seimininke budavo, tai kaip recepte rasydavo, taip ir darydavau. Iskepus kokius 10 hermanu, hubertu ar kaip juos ten pradejau eksperimentuoti. Jeigu atskirdavau viena vaika ir i ji is karto dedavau visko po stikline, tai po 5 dienu galedavau kepti (puse normos) O jei atskyrusi vaika dar kokia savaite saldytuve palaikydavau, tai jau reikdavo 10 dienu. Is pradziu net nezinojau, kad galima taip paprastai rauga pasidaryti, galvojau ten super duper kazkokios mieles, tai saziningai kepdavau toliau, kol nusibodo ir niekas nebevalge to pyrago. Tai viena karta viska sukepiau , nepasilikau. Paskui 3 metus klausiausi MB, kad nori to pyrago, bet is aplinkiniu niekas raugo neturejo. Tik pries naujus pradejus dometis duona, radau kvietini rauga su kuriuo iskepiau batona ir nelabai patiko. Liko raugo, gaila buvo ismesti, tada MB pasiule pabandyti Huberta. O tada dar blondinei  atejo tokia mintis i galva, kad yra "visagalis" google. O ten gali viska rasti. Pasirodo raugas nieko ypatingo. O del rugimo tai niekada problemu nebuvo, vis taikydavosi islipti is dubens.  Gal pas jus namie saltoka (as laikydavau ant saldytuvo), arba man pamaisius po kurio laiko pakyla, bet jei nemaisai sukrenta. Tai cia negaliu patarti. O cia apie kuria nuotrauka? Jei duonos temoje, tai mano su aguonomis, o jei sitoje, tai ne mano.
Aissstute
2010 03 27, 15:55
QUOTE(laselis @ 2010 03 27, 13:56) O del rugimo tai niekada problemu nebuvo, vis taikydavosi islipti is dubens.  Gal pas jus namie saltoka (as laikydavau ant saldytuvo), arba man pamaisius po kurio laiko pakyla, bet jei nemaisai sukrenta. Tai cia negaliu patarti. Nu zinok, zuika, vakar pamaisiau diena, dar ne vieno burbuliuko sian nera  Galvoju, tikriausiai pienas blogas, nes pas mus namie tik semi-skimed, nu pusiau pasterizuotas, jauciu reikejo normalaus.. Tai sian pagal recepta nereikia maisyt, bet niekas neburbuliuoja, tai gal pamaisyt  Nu bet as ir seimininke
laselis
2010 03 27, 20:50
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 27, 15:55) Nu zinok, zuika, vakar pamaisiau diena, dar ne vieno burbuliuko sian nera  Galvoju, tikriausiai pienas blogas, nes pas mus namie tik semi-skimed, nu pusiau pasterizuotas, jauciu reikejo normalaus.. Tai sian pagal recepta nereikia maisyt, bet niekas neburbuliuoja, tai gal pamaisyt  Nu bet as ir seimininke  As darydavau su paparastu parduotuviniu pienu (manau, kad jis pasterizuotas), o dabar darau is vis su UHT pienu (kur metus galioja) ir rugsta Gal silumos truksta? daugiau ideju neturiu. Manau reikia laukti, kazkas rase, kad tik i 5 diena suburbuliavo
o kaip geriau ta pyraga laikyti siltai ar saltai kas suburbuliuotu?
rugiagele26
2010 03 28, 11:28
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 27, 15:55) Nu zinok, zuika, vakar pamaisiau diena, dar ne vieno burbuliuko sian nera  Galvoju, tikriausiai pienas blogas, nes pas mus namie tik semi-skimed, nu pusiau pasterizuotas, jauciu reikejo normalaus.. Tai sian pagal recepta nereikia maisyt, bet niekas neburbuliuoja, tai gal pamaisyt  Nu bet as ir seimininke  y Siandien ir man maisyt reikejo,bet irgi gal dar nerugsta
knopke*
2010 03 28, 17:26
niugi mano hermaniukas vakar pasertas, bet jis man nerugtsta, o 6 dienos jam  kazin kodel?gal pirma karta taip buna, o paskui irugsta  kas siomis dienomis auginat, pasidalinbkit mintimis
QUOTE(evutukas @ 2010 03 28, 17:26) niugi mano hermaniukas vakar pasertas, bet jis man nerugtsta, o 6 dienos jam  kazin kodel?gal pirma karta taip buna, o paskui irugsta  kas siomis dienomis auginat, pasidalinbkit mintimis  as auginu ,bet man viskas gerai sekasi,rugsta kyla tesla
QUOTE(rikke @ 2010 03 28, 21:09) as auginu ,bet man viskas gerai sekasi,rugsta kyla tesla KUR LAIKOT SILTAI AR SALTAI? IR KELINTA DIENA RUGT PRADEJO?
knopke*
2010 03 28, 20:43
QUOTE(GITALE @ 2010 03 28, 20:15) KUR LAIKOT SILTAI AR SALTAI? IR KELINTA DIENA RUGT PRADEJO? virtuveje laikau, bet man 6 dienos o tesla tokia skysta kaip ir pirma diena, jokiu rugimu nera  gal auginat jau nepirma vaika?as tai nuo pradziu, tai gal kol irugs ar kaip?
QUOTE(GITALE @ 2010 03 28, 19:15) KUR LAIKOT SILTAI AR SALTAI? IR KELINTA DIENA RUGT PRADEJO? QUOTE(evutukas @ 2010 03 28, 20:43) virtuveje laikau, bet man 6 dienos o tesla tokia skysta kaip ir pirma diena, jokiu rugimu nera  gal auginat jau nepirma vaika?as tai nuo pradziu, tai gal kol irugs ar kaip? laikau virtuvej ant spinteles,tai praeita karta net is dubenio islipo  ,ji skystoka nes po to dar miltai desis,sakiau bandysui siek tiek maziua aliejaus pilti, pirma kart ragavau be priedu tai nelabai taip valgesi ,o pati kepiau su aguonom ir razinom tai  skonis
knopke*
2010 03 28, 22:00
QUOTE(rikke @ 2010 03 28, 22:33) laikau virtuvej ant spinteles,tai praeita karta net is dubenio islipo  ,ji skystoka nes po to dar miltai desis,sakiau bandysui siek tiek maziua aliejaus pilti, pirma kart ragavau be priedu tai nelabai taip valgesi ,o pati kepiau su aguonom ir razinom tai  skonis O AUGINI NUO NULIO?a jau duotas?nes kai man duodavo tai taip pat lipdavo
onute33
2010 03 29, 12:32
QUOTE(evutukas @ 2010 03 28, 18:26) niugi mano hermaniukas vakar pasertas, bet jis man nerugtsta, o 6 dienos jam  kazin kodel?gal pirma karta taip buna, o paskui irugsta  kas siomis dienomis auginat, pasidalinbkit mintimis  Nu man irgi labai gerai rugo nuo pat pirmos dienos.Dabar saldytuve stovi,nieko nemaitinu,bet vistiek rugsta.Reiks ryt jau vel kepti.
Auksutis
2010 03 29, 12:44
QUOTE(onute33 @ 2010 03 29, 12:32) Nu man irgi labai gerai rugo nuo pat pirmos dienos.Dabar saldytuve stovi,nieko nemaitinu,bet vistiek rugsta.Reiks ryt jau vel kepti.
Aissstute
2010 03 29, 17:34
Hermanas pagal Laselio recepta:
Hubertas 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė pieno 1 stiklinė miltų (as dar dejau 2/3 stiklines kvietinio raugo)
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti 2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti 3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti 4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti 5 -dieną - vakare pridėti: 1 stiklinę cukraus 1 stiklinę pieno 1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje 7- d - """""""" 8- d - """"""" 9 -d - """""""" 10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame 1 stiklinę cukraus 1 stiklinę pieno (nedejau, nes neturejau) 3 kiaušinius (buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau) 3 stiklines miltų (dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio) pusę stiklinės aliejaus (dejau puse stiklines istirpinto margarino) 1 šaukštas kepimo miltelių (dejau viena a.s. su kaupu) 1 šaukštas vanilinio cukraus
Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi. (as kepdavau su aguonomis, arba su iv. dziovintais vaisiais) Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min. (kepiau valanda orkaiteje, nes duonkepe visa diena sukasi kaip bitute, bet kita karta bandysiu kepti su kekso programa)
Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu.
Aissstute
2010 03 29, 17:53
Mergai, nu nesusigaudau, pasirodo i ta foruma parasiau, tik su tokias apsisukimais, kad sakes, kiek postu cia dasidejo, ir as pasimeciau  Ir mano pirmas postas dingo, kazkaip man cia sunkiai sekasi Tai va, nesigauna man tas Hermanas visiskai, nu kaip kitoms rugsta, as nesuprantu, sian man 5 diena ir reikia dadeti visko po stikline, tai db klausimas ar verta, nes jei nekyla, gal tik produktus sugadinsiu?  O gal dadeti kokiu mieliu? Nu ka man daryti, jauciu is naujo kita reikia raugti...
irmulia
2010 03 29, 18:06
Merginos, daugmaž visas žinutes, susijusias su pyragu "Hermanas" ar pan., perkėliau čia tam, kad būtų patogiau Jei ką dar praleidau, brūkštėlkite man į až
rugiagele26
2010 03 29, 18:17
Man irgi jokiu rugimo pozymiu ner. Bandysiu prie radiatoriaus padet  ryt irgi reik dadet visko, bet ar verta....
Aissstute
2010 03 29, 18:41
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 03 29, 17:17) Man irgi jokiu rugimo pozymiu ner. Bandysiu prie radiatoriaus padet  ryt irgi reik dadet visko, bet ar verta....  nu as ta pati galvoju, ar verta...  O tu dejai to raugo kazkokio? Nes pas Laseli recepte, ji dejo visko po viena stikline,. plius raugo kazkokio.. As neturejau ir nedejau, galvoju gal sian padeti taisyti dadedant mieliu biski...  Kad kokia labiau patyrus pasakytu, tai taip ir padaryciau, o db dvejoju dadet vel visko, ar ne..
rugiagele26
2010 03 29, 18:42
As irgi be jokio raugo. Na gal dar surugs. Del mieliu ir as nezinau ar det, ar ne
Aissstute
2010 03 29, 19:36
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 03 29, 17:42) As irgi be jokio raugo. Na gal dar surugs. Del mieliu ir as nezinau ar det, ar ne  as jauciu desiu biskiuka mieliu siandien, nes jos gi ir raugina.. tikiuosi neperrugs man..
vakar paraugiau ryte, tai po piet burbuliuku atsirado, nu galvoju gavos, siandien atsikeliu ryte paziuriu nei vieno burbulo, nieks nevyksta,,,nu blyn tik nervas ima, ka darysim panos?  jei nekils ir po paserimo , ir po 10 d, tai kept ji ar mest lauk?
onute33
2010 03 29, 20:19
QUOTE(GITALE @ 2010 03 29, 21:03) vakar paraugiau ryte, tai po piet burbuliuku atsirado, nu galvoju gavos, siandien atsikeliu ryte paziuriu nei vieno burbulo, nieks nevyksta,,,nu blyn tik nervas ima, ka darysim panos?  jei nekils ir po paserimo , ir po 10 d, tai kept ji ar mest lauk? Manau kad kazkas nepavyko.As dariau pirma kart ir viskas ok.Jauciu kad nedekit nieko,tik sugadinsit produktus.Meskit lauk ir pradekit kita augint.
|
|