Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodate gerti vaikiukams kisieliaus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
ligiukss
QUOTE(jovitah @ 2007 03 24, 23:11)
Duodu,mielai geria thumbup.gif Tik aisku ne ta pirktini ,o naturalu darau-is naturaliu vaisiu thumbup.gif
*

O kaip reikia jį pasidaryti?
jurgixe
mes irgi mėgstam thumbup.gif
-Radė
QUOTE(ligiukss @ 2007 03 25, 21:16)
O kaip reikia jį pasidaryti?
*

aš kūčioms iš spanguolių verdu - tai tiesiog dedu krakmolo, cukraus ir uogas sutrintas - į verdantį vandenuką ir pakaitinu iki virimo mirksiukas.gif

o mano mažė negeria kisieliaus neskanu jai tongue.gif
Gulia
Maniskiui patinka thumbup.gif
Po Nauju pradjau virti ir patinka.Bet tik braskiu.Perku rusiska be konservantu schmoll.gif
Bandziau Maximos apelsinu ar kiviu-nevalge,nes sako,kad ne kisielius schmoll.gif lotuliukas.gif
princesa
Neverdu ir neduodu. mano manymu daug naudingiau kompotai smile.gif
Oksis
QUOTE(princesa @ 2007 04 02, 00:33)
Neverdu ir neduodu. mano manymu daug naudingiau kompotai  smile.gif
*

Logiškai tai taip, krakmolas, kvapai, dažai ir cukrus, bet kartais jis gerai, pvz. mums po Roto viruso, jis labai gerai būtų tikęs, bet mažiukas negėrė, gal kad tirštesnis g.gif
simplemind
Mano manymu tokiu dalyku kaip zele, kisielius, limonadai ir ta.t... geriau irvis neduoti.As savo vaikui jokiu budu neduodu! Gliukoze ir fruktoze ir dazai daugiau nieko nera!Geriau sulciu morku isspausti!
Gulia
QUOTE(vitalija... @ 2007 04 08, 14:22)
Mano  manymu tokiu dalyku kaip zele, kisielius, limonadai ir ta.t... geriau irvis neduoti.As savo vaikui jokiu budu neduodu! Gliukoze ir fruktoze ir dazai daugiau nieko nera!Geriau sulciu morku isspausti!
*

Kad dar per mazas.
simplemind
QUOTE(Gulia @ 2007 04 10, 13:00)
Kad dar per mazas.
*

Aisku per mazas, bet yra mamu kurios ir pypliams duoda g.gif
Margarita 25
kartais duodu kisieliaus ir visai norei geria tongue.gif
ligiukss
Mes ir noriai geriam,bet nekasdien. mirksiukas.gif
ingridukas
Kisieliu verda mano mama,anyta ir jos mama sunui laaabai patinka,kartais isverdu ir as,nors dazniau verdu kompota is razinu,dziovintu slyvu,dziovintu obuoliu ir abrikosu.kompotuka geria su mielu noru! smile.gif
Margita
Išverdu pati iš šviežių,šaldytų uogų mirksiukas.gif .Maniškiai labai patinka thumbup.gif ,svarbiausia,kad geria iš paprasto puodelio wub.gif .Bet tas būna į 2-3sav kartą ax.gif
lyra
Aš verdu ne iš pakelių, o iš naminių uogienių. Labai skanu ir nėra konservantų ar dažų. O vaikai mėgsta, nors aišku gauna nedažnai.
_Ligitukas_
QUOTE(lyra @ 2007 06 21, 12:46)
Aš verdu ne iš pakelių, o iš naminių uogienių. Labai skanu ir nėra konservantų ar dažų. O vaikai mėgsta, nors aišku gauna nedažnai.
*

Na apie kisielių girdėjau, kad iki 2 metų geriau neduoti, nes dauguma vaikų buna alergiški krakmolui doh.gif
Olimpiete
kisieliu namie gaminta duodam. o viena sutikta aukle sake, kad kisielius labai gerai, kai vaikas viduriuoja. na, sito negaliu patvirtint, nes dar neprisireike kisieliaus tam tikslui smile.gif
pulina
Nesu dar davus kisielio, nes nebuvo šovę į galvą išvirt biggrin.gif reiks pabandyt tongue.gif
ingridatam
siaip gerdavo visada su mielu noru, bet va paskutini kart kai isvyriau, tai nesuvyliojo jo visai g.gif
ligiukss
O mes jį mėgstam ypač šaltesnį! biggrin.gif
Ugile
Daviau pora kartu, bet nepatiko. Paragavo po viena gurksni ir atsisake gerti bigsmile.gif
Jolita0526
QUOTE(Cvetocek @ 2005 12 06, 23:30)
Sveikos.Norėjau paklausti,ką jus manote apie kysėlį?Ar duodate jį savo vaikams atsigerti?
Mano vaikiukui dabar 1 m.1mėn.Tai mano mama vieną kartą dave mažajam paragauti ir jam labai jau tas kysėlius patiko,tai jis dabar nuolat jo prašo.Mama verda spanguoliu kysėliu,sako,kad kai aš buvau maža,tai man taip pat jį duodavo smile.gif.Jos manymu,tai yra labai geras gėrimas vaikams,o ką jus manote?
*

as ir manau kad nera blogas gerimas, bet su saiku,nes per daug krakmolo irgi nera sveika. blush2.gif
jurga11
O as darau kitoki "kisieliu" - kadangi mano zuikis visai nevalgo kruopu, darau "klijukus" (verdu kruopas, dribsnius iki susidaro tirstas nuoviras), nusunkiuir atskiedziu ar sultim, ar kompotu - gaunasi kaip ir kisielius, bet be kraklomo ir su bent kazkiek kazko naudingesnio...
ARasytee
verdu pati, skystesni toki.Geria ypac kai negerai jauciasi tai apetito nera - tada gyva kisieliuku buna.
zara**
Na dar neteko duoti,nes paskutini karta kai viriau,dar labai mazyte buvo,bet dabar reiketu pabandyti g.gif
Gyvačiukas
Pačios virtą,o ne iš pokelio,tai duodu.Laabai skaniai geria 4u.gif
ritmetelis
ragaujam kai anyta isverda 4u.gif , bet cia buna ne daznai, dazniau kompotus verda lotuliukas.gif
mamiux
dar nedaviau,bet ryt per kuciu vakariene,butinai isbandysim biggrin.gif
Basic
o mums dar neišejo kažkaip pagert kiseliaus, bet šiandien bandysim paragaut vakare smile.gif
^Braškytė^
daviau karteli bet atsisake kasko nelabai patiko g.gif tai kolkas ir negeriam
irenairsavi
Mums tai labai kisielius patinka thumbup.gif tik verdu ji pati is naturaliu produktu, o ne is tu pakeliu, kur parduotuvese parduoda. Ypac mums labai gerai kisielius buvo, kai sirgom, valgyt nieko nenorejos, tai kisielius buvo gan gera iseitis thumbup.gif
o-pa-pa
as duodu savajam,jam laaabai patinka,as ir mociute verdam is savu saldytu uogu ax.gif tiesa neverdam tirsto
glinglingas
mano vaikai 1.6 ir 3 metu abu geria kisieliu. bet nedaug. atsigeria puse puodelio ir viskas. todel duodu tik 1-2 kart savaiteje smile.gif
labiau megsta kompotus, nes ten yra vaisiu dziovintu biggrin.gif
lijanka
pirma karta paragavo per Kucias,tai jai labai patiko,vis prase dar ir dar,bet bijojau daug duoti smile.gif
Basic
nu ka paragavom mes kiseliu, ir išgirdau "mama fu" tai dabar net i burną neima mažoji kiselių... doh.gif
shara
Mazoji kisieliu paragavo per Kucias tai labai patiko wub.gif tai dabar duodu dazniau smile.gif
Eglucius
maniskis taip pat spanguoliu kisieliaus paragavo per kucias, virto mociutes, tai gere tik spek duot smile.gif
Basic
o sakykit jug kiselius jis tik kaip gr\erimas.juokios naudos ar žalos sveikatai neduoda?? g.gif
Atlante
Mano pupa ragavo per Kūčias ir jai patiko labai smile.gif tik jisai nelabai tikrštas buvo.
o šiaip tai naudos nemanau, kad turi tie paprasti, parduotuviniai kisieliai, radau straipsnį apie kisielių čia
Vijurka
QUOTE(Kristulka25 @ 2007 12 27, 22:55)
daviau karteli bet atsisake kasko nelabai patiko g.gif  tai kolkas ir negeriam
*

Tai gal per tirštas buvo? mirksiukas.gif
pelele
Atlante, ačiū už gerą nuorodą, reikės išbandyti sveikuolišką kisielių thumbup.gif
Aš manau, kad kisielius apskritai yra gerai (kalbu tik apie naminį, o ne kokį sintetinį iš parduotuvės). Kai kas sako, kad ten daug krakmolo ir cukraus, o uogos pervirtos, bet juk galima gaminti kitaip: su mažiau krakmolo, su mažiau cukraus, uogas berti ar sultis pilti tik prieš išjungiant drinks_cheers.gif
Dažniau išverdu po Kūčių, mielai geria tongue.gif
GREK
Labas, maniškis irgi be galo mėgsta kisielių. Ir aš labiau linkus prie naminio, o ne nuspalvinto pirktinio smile.gif
Valedy
Duok nedavęs -negeria schmoll.gif
virginija.k
Aš gana dažnai išverdu savo džiaugsmui kisieliuko. Valgo labai noriai
rikutis
Pirktinio kisieliaus nedaviau- per mažas dar tokiai chemijai... o namie virtą, iš naminių raudonų serbentų sulčių ar iš spanguolių, duodu nuo dešimto mėnesio- labai mėgsta mažasis tongue.gif gardu tirštu tirštu kisieliumi pagardinti kruopinę pienišką košę- vietoj uogienės tongue.gif
MamyteKristina
Mes tai labai noriai geriam kysieliu, mano sūneliui labai skanu smile.gif
gugutele
ūla megsta pro reta jo atsigerti ax.gif
juraciukasl
Pirktinio kisieliaus niekada nedaviau ir dar nesiruošiu duoti, tačiau pati dažnai verdu ir mano mažė laaabai jį mėgsta. Aš paprastai į verdantį pasaldintą vandenį supilu paprastą šaltame vandenyje išmaišytą krakmolą ir kai vėl užverda, viryklę išjungiu. Kai kisielius atvėsta, įpilu kokių nors pačios pasiruoštų sulčių: vyšnių, serbentų, spanguolių, aviečių ar dar kokių nors. Taip išlieka daugiau vitaminų. Žiemą pilu pačios (arba savo mamos) dažniausiai garinimo būdu išgautas koncervuotas tų pačių uogų sultis.
virugie
mano sūnelis negeria, nepatinka schmoll.gif
Alisra
Kai gulejau su maze ligonineje del Roto, tai net gydytoja rekomendavo duoti gerti kisieliu. Bat tik ne is pakuciu, o pacios virta bigsmile.gif (ligonineje cia jei ka) lotuliukas.gif
O siap kai isverdu tai geria tik ne per tirsta
Fidi
Maniškis irgi ,kartą būdamas svečiuose pas močiutę, paragavo kisieliaus ir jam labai patiko. Nuo to laiko karts nuo karto iš savų šaldytų uogų - vyšnių, juodųjų serbentų, jam verdu kisielių ir jis su malonumu jį geria tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.