QUOTE(jovitah @ 2007 03 24, 23:11)
O kaip reikia jį pasidaryti?
mes irgi mėgstam
Maniskiui patinka
Po Nauju pradjau virti ir patinka.Bet tik braskiu.Perku rusiska be konservantu Bandziau Maximos apelsinu ar kiviu-nevalge,nes sako,kad ne kisielius
Neverdu ir neduodu. mano manymu daug naudingiau kompotai
Mano manymu tokiu dalyku kaip zele, kisielius, limonadai ir ta.t... geriau irvis neduoti.As savo vaikui jokiu budu neduodu! Gliukoze ir fruktoze ir dazai daugiau nieko nera!Geriau sulciu morku isspausti!
kartais duodu kisieliaus ir visai norei geria
Mes ir noriai geriam,bet nekasdien.
Kisieliu verda mano mama,anyta ir jos mama sunui laaabai patinka,kartais isverdu ir as,nors dazniau verdu kompota is razinu,dziovintu slyvu,dziovintu obuoliu ir abrikosu.kompotuka geria su mielu noru!
Išverdu pati iš šviežių,šaldytų uogų
Aš verdu ne iš pakelių, o iš naminių uogienių. Labai skanu ir nėra konservantų ar dažų. O vaikai mėgsta, nors aišku gauna nedažnai.
kisieliu namie gaminta duodam. o viena sutikta aukle sake, kad kisielius labai gerai, kai vaikas viduriuoja. na, sito negaliu patvirtint, nes dar neprisireike kisieliaus tam tikslui
Nesu dar davus kisielio, nes nebuvo šovę į galvą išvirt
siaip gerdavo visada su mielu noru, bet va paskutini kart kai isvyriau, tai nesuvyliojo jo visai
O mes jį mėgstam ypač šaltesnį!
Daviau pora kartu, bet nepatiko. Paragavo po viena gurksni ir atsisake gerti
QUOTE(Cvetocek @ 2005 12 06, 23:30) Sveikos.Norėjau paklausti,ką jus manote apie kysėlį?Ar duodate jį savo vaikams atsigerti? Mano vaikiukui dabar 1 m.1mėn.Tai mano mama vieną kartą dave mažajam paragauti ir jam labai jau tas kysėlius patiko,tai jis dabar nuolat jo prašo.Mama verda spanguoliu kysėliu,sako,kad kai aš buvau maža,tai man taip pat jį duodavo as ir manau kad nera blogas gerimas, bet su saiku,nes per daug krakmolo irgi nera sveika.
O as darau kitoki "kisieliu" - kadangi mano zuikis visai nevalgo kruopu, darau "klijukus" (verdu kruopas, dribsnius iki susidaro tirstas nuoviras), nusunkiuir atskiedziu ar sultim, ar kompotu - gaunasi kaip ir kisielius, bet be kraklomo ir su bent kazkiek kazko naudingesnio...
verdu pati, skystesni toki.Geria ypac kai negerai jauciasi tai apetito nera - tada gyva kisieliuku buna.
Na dar neteko duoti,nes paskutini karta kai viriau,dar labai mazyte buvo,bet dabar reiketu pabandyti
Pačios virtą,o ne iš pokelio,tai duodu.Laabai skaniai geria
ragaujam kai anyta isverda
dar nedaviau,bet ryt per kuciu vakariene,butinai isbandysim
o mums dar neišejo kažkaip pagert kiseliaus, bet šiandien bandysim paragaut vakare
daviau karteli bet atsisake kasko nelabai patiko
Mums tai labai kisielius patinka
as duodu savajam,jam laaabai patinka,as ir mociute verdam is savu saldytu uogu
mano vaikai 1.6 ir 3 metu abu geria kisieliu. bet nedaug. atsigeria puse puodelio ir viskas. todel duodu tik 1-2 kart savaiteje
labiau megsta kompotus, nes ten yra vaisiu dziovintu
pirma karta paragavo per Kucias,tai jai labai patiko,vis prase dar ir dar,bet bijojau daug duoti
nu ka paragavom mes kiseliu, ir išgirdau "mama fu" tai dabar net i burną neima mažoji kiselių...
Mazoji kisieliu paragavo per Kucias tai labai patiko
maniskis taip pat spanguoliu kisieliaus paragavo per kucias, virto mociutes, tai gere tik spek duot
o sakykit jug kiselius jis tik kaip gr\erimas.juokios naudos ar žalos sveikatai neduoda??
Mano pupa ragavo per Kūčias ir jai patiko labai
o šiaip tai naudos nemanau, kad turi tie paprasti, parduotuviniai kisieliai, radau straipsnį apie kisielių čia
Atlante, ačiū už gerą nuorodą, reikės išbandyti sveikuolišką kisielių
Aš manau, kad kisielius apskritai yra gerai (kalbu tik apie naminį, o ne kokį sintetinį iš parduotuvės). Kai kas sako, kad ten daug krakmolo ir cukraus, o uogos pervirtos, bet juk galima gaminti kitaip: su mažiau krakmolo, su mažiau cukraus, uogas berti ar sultis pilti tik prieš išjungiant Dažniau išverdu po Kūčių, mielai geria
Labas, maniškis irgi be galo mėgsta kisielių. Ir aš labiau linkus prie naminio, o ne nuspalvinto pirktinio
Duok nedavęs -negeria
Aš gana dažnai išverdu savo džiaugsmui kisieliuko. Valgo labai noriai
Pirktinio kisieliaus nedaviau- per mažas dar tokiai chemijai... o namie virtą, iš naminių raudonų serbentų sulčių ar iš spanguolių, duodu nuo dešimto mėnesio- labai mėgsta mažasis
Mes tai labai noriai geriam kysieliu, mano sūneliui labai skanu
ūla megsta pro reta jo atsigerti
Pirktinio kisieliaus niekada nedaviau ir dar nesiruošiu duoti, tačiau pati dažnai verdu ir mano mažė laaabai jį mėgsta. Aš paprastai į verdantį pasaldintą vandenį supilu paprastą šaltame vandenyje išmaišytą krakmolą ir kai vėl užverda, viryklę išjungiu. Kai kisielius atvėsta, įpilu kokių nors pačios pasiruoštų sulčių: vyšnių, serbentų, spanguolių, aviečių ar dar kokių nors. Taip išlieka daugiau vitaminų. Žiemą pilu pačios (arba savo mamos) dažniausiai garinimo būdu išgautas koncervuotas tų pačių uogų sultis.
mano sūnelis negeria, nepatinka
Kai gulejau su maze ligonineje del Roto, tai net gydytoja rekomendavo duoti gerti kisieliu. Bat tik ne is pakuciu, o pacios virta
O siap kai isverdu tai geria tik ne per tirsta
Maniškis irgi ,kartą būdamas svečiuose pas močiutę, paragavo kisieliaus ir jam labai patiko. Nuo to laiko karts nuo karto iš savų šaldytų uogų - vyšnių, juodųjų serbentų, jam verdu kisielių ir jis su malonumu jį geria
|