Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko auklėjimas nuo 6mėn.
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
xxxaugustexxx
sorry gal yra panasi temele bet neradau.

nuoreciau paklaust mamyciu kaip ir nuo ko pradejote auklejima savo kudikiu.
esu beveik jau 7men dukrytes mama.cia yra mano 1vaikas lb mylimas ir laukiams teveliu ir seneliu.
mergyte pradeda jau rodyti savo oziukus .
gal kas turi patarimu arba geru knygu kur galima pirkt lietuvoje nuo ko reikia pradet vaiku auklejima.
prie ranku neesu jos pripratinus. kartais gali ir pti tazeis. dukryte yra pakankamai ramus ir geras vaikas bet bijau kad nepraleis nieko.
Aciu uz ats.. 4u.gif
*Harpija*
QUOTE(xxxaugustexxx @ 2010 04 01, 23:06)

esu beveik jau 7men  dukrytes  mama.cia yra mano 1vaikas lb mylimas ir laukiams teveliu ir seneliu.
gal kas turi patarimu arba geru knygu kur galima pirkt lietuvoje nuo ko reikia pradet vaiku auklejima.
prie ranku neesu jos pripratinus. kartais gali ir pti tazeis. dukryte yra pakankamai ramus ir geras vaikas bet bijau kad nepraleis nieko.
Aciu uz ats.. 4u.gif
*

7menesiu?Dar kalbeti nemoka,o Jus jau aukleti ruosiates..Idomiai cia.. g.gif
Gal pradziai uztektu tik paaiskinti,pabart,kad negalima ir pns..
ragnez
QUOTE(xxxaugustexxx @ 2010 04 01, 23:06)

esu beveik jau 7men  dukrytes  mama.cia yra mano 1vaikas lb mylimas ir laukiams teveliu ir seneliu.
Aciu uz ats.. 4u.gif
*

tavo poste skamba labai didelis susirupinimas, kad vaikas "butu geras", kad "nebutu pripratinta prie ranku", o va dabar - "jau ima rodyti oziukus".
zinai, jei mano vaikai butu labai ramus ir "geri", jei "nerodytu oziuku", jei padeti kambary visada sau ramiai vieni zaistu - nuosirdziai susirupinciau, ar ju raida nesutrikusi. normalus vaikai nebuna visada "geri" - auganciam kudikiui normalu "oziuotis", buti "mamyciuku", prasytis ant ranku, neklausyti mamos, maistauti ir tt - tik atsiskirdami nuo tevu ir parodydami savo nuomone, vaikai gali uzaugti savarankiskais zmonemis.

vaiko auklejimo svarbiausias "irankis" - tevu elgesys su vaiku. butent is to, kaip tevai elgiasi su vaiku, kaip gerai supranta kudikio ir vaiko poreikius, kaip moka i juos reaguoti ir patenkinti - nuo to ir priklauso, kaip vaikas augs, kokius santykius ismoks kurti su zmonemis.

6 menesiu kudikis dar nesuvokia saves kaip asmens, vaikas ir mama, vaikas ir ji supanti aplinka yra viena visuma. drabuzeliai, zaislai, mama - vaikui vis dar tebera jo paties dalis. vadinamasis "auklejimas" tuo metu is esmes yra vaiko poreikiu tenkinimas - valgio, silumos, svaros, ir, zinoma, buvimo su mama, galimybes tyrineti pasauli. zaidimai su buities daiktais, bendravimas su zmonemis, fizinis kontaktas su mama (mylavimas, nesiojimas, glostymas) - ne maziau svarbus poreikiai, kaip pavalgyti ir pamiegoti, ir jie turi buti taip pat patenkinti.

kai vaikas verkslena, "oziuojasi" ir mama atsiliepia i jo balsa, prieina, pakalbina, zaidzia, paima ant ranku - vaikui reiskia, kad jis turi galia keisti savo aplinka, kad aplinka yra jam draugiska, kad galima ja pasitiketi, kad saugu yra aplinka tyrineti ir pazinti. jei mama ignoruoja vaiko verkslenima - vaikas ismoksta, kad jis negali tureti poveikio savo aplinkai, kad jis silpnas, o aplinka - nedraugiska, nesaugi, kad verciau tyliai ramiai sedeti ir nieko neprasyti - nes nieko ir negausi...

kuo geriau patenkinami kudikystes poreikiai, kuo saugesnis vaikas jauciasi savo aplinkoje ir turi zmogu, prie kurio yra prisirises - tuo sklandziau praeis vadinamoji treciuju metu krize, kai vaikas jau suvokia save kaip atskira asmeni ir daznai visai neracionaliais budais, nepaaiskinamais emociju protrukiais (pvz isterijomis, kritimu ant grindu) siekia isitvirtinti.
AusraR
QUOTE(ragnez @ 2010 04 02, 12:40)
tavo poste skamba labai didelis susirupinimas, kad vaikas "butu geras", kad "nebutu pripratinta prie ranku", o va dabar - "jau ima rodyti oziukus".
zinai, jei mano vaikai butu labai ramus ir "geri", jei "nerodytu oziuku", jei padeti kambary visada sau ramiai vieni zaistu - nuosirdziai susirupinciau, ar ju raida nesutrikusi. normalus vaikai nebuna visada "geri" - auganciam kudikiui normalu "oziuotis", buti "mamyciuku", prasytis ant ranku, neklausyti mamos, maistauti ir tt - tik atsiskirdami nuo tevu ir parodydami savo nuomone, vaikai gali uzaugti savarankiskais zmonemis.

vaiko auklejimo svarbiausias "irankis" - tevu elgesys su vaiku. butent is to, kaip tevai elgiasi su vaiku, kaip gerai supranta kudikio ir vaiko poreikius, kaip moka i juos reaguoti ir patenkinti - nuo to ir priklauso, kaip vaikas augs, kokius santykius ismoks kurti su zmonemis.

6 menesiu kudikis dar nesuvokia saves kaip asmens, vaikas ir mama, vaikas ir ji supanti aplinka yra viena visuma. drabuzeliai, zaislai, mama - vaikui vis dar tebera jo paties dalis. vadinamasis "auklejimas" tuo metu is esmes yra vaiko poreikiu tenkinimas - valgio, silumos, svaros, ir, zinoma, buvimo su mama, galimybes tyrineti pasauli. zaidimai su buities daiktais, bendravimas su zmonemis, fizinis kontaktas su mama (mylavimas, nesiojimas, glostymas) - ne maziau svarbus poreikiai, kaip pavalgyti ir pamiegoti, ir jie turi buti taip pat patenkinti.

kai vaikas verkslena, "oziuojasi" ir mama atsiliepia i jo balsa, prieina, pakalbina, zaidzia, paima ant ranku - vaikui reiskia, kad jis turi galia keisti savo aplinka, kad aplinka yra jam draugiska, kad galima ja pasitiketi, kad saugu yra aplinka tyrineti ir pazinti. jei mama ignoruoja vaiko verkslenima - vaikas ismoksta, kad jis negali tureti poveikio savo aplinkai, kad jis silpnas, o aplinka - nedraugiska, nesaugi, kad verciau tyliai ramiai sedeti ir nieko neprasyti - nes nieko ir negausi...

kuo geriau patenkinami kudikystes poreikiai, kuo saugesnis vaikas jauciasi savo aplinkoje ir turi zmogu, prie kurio yra prisirises - tuo sklandziau praeis vadinamoji treciuju metu krize, kai vaikas jau suvokia save kaip atskira asmeni ir daznai visai neracionaliais budais, nepaaiskinamais emociju protrukiais (pvz isterijomis, kritimu ant grindu) siekia isitvirtinti.
*

paskaicius autores posta galvojau kazka parasyt. Ale kai paskaiciau tavo tai nebeliko ka ir sakyt smile.gif
gal tik pridursiu, kad man labai patiko knyga " nustokim vaikus aukleti, padekime jiems augti" Na kazkaip panasiai skamba pavadinimas.
Giedre.K.
Sveikos 4u.gif
būtent tokios temos ir ieškojau.. ax.gif
gal pasirodys kažkam keista, bet manau kad auklėjimas turi būti .. ir nuo metukų.. nekalbu apie diržą, ar ten statymą į kampą nuo 6 mėn. (dar nestovi net.. smile.gif ) bet kažkaip reikia vaikui žinoti, kad to daryti negalima ir pan..
Labai patiko RAGNEZ pasisakymas, labai naudinga info 4u.gif nes iš tikrųjų, kai augini pirmąjį vaikelį, sunkiau nuspręsti kaip reikia elgtis su vaiku kuris pradeda rodyti ožiukus.. o jei dar jis yra mažytis..
pavyzdžiui maniškė pradeda tokį cypimą ir spardymąsi kojomis.. kai pvz išimi soskę ir nori duoti valgyti.. kaip jūs įsivaizduojat aš metinukei galiu išaiškinti, pasikalbėti, kad šitaip elgtis negražu, negalima .. ar man reiktų ją apkabinti tada?? g.gif
AusraR
QUOTE(Giedre.K. @ 2010 04 06, 18:35)
ar man reiktų ją apkabinti tada??  g.gif
*

sitas jei ir nepades tai tikrai nepakenks smile.gif
pastebejau idomu dalyka...mano vienas vaikiukas jautrus toks, labai prisirises prie manes...jei nutinka taip, kad ji pabaru,ar siaip ko suirzus bunu ir neturiu kantrybes, tai jis pradeda verkti ir saukia "myniu myniu" - tipo kad ji pamyleciau....na kazkur teorijoj gi parasyta kad baramas vaikas jauciasi atstumtas ir bijo prarasti tevu meile....man si teorija dabar akivaizdziai pasitvirtina...Zodziu apkabinimas bus tik i nauda smile.gif
Jur&ta
Tikiuosi mano problema nebus lb jau ne i tema, bet kitos temos ikurti nenorejau... Mums greit 2 metukai.mazylis turi savo kambari,kuris yra visai salia manojo kambario. Vakare uzmiegam 21-22val.Kartais graziai uzmiegame,o kartais ir su dideliu 'oziuku'.m Problema tokia, kad mazylis anksti ryta ateina i mano lova ir miega su manimi, kai as net nepajuntu kai jis ateina blush2.gif . Ar cia normalu? Po tokiu jo rytiniu pasivaikstinejimu (jau kokia savaite taip)jis jau nebelb nori ir miegoti savo lovyteje. Mano lovoj uzmiega lb greit, pernesu i jo lovyte tuoj pakyla ir vekdamas ateina i manaja, atsigula ir vel miega. Gal ka pasiulytumete ?
Bekasė
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 04 02, 12:10)
Gal pradziai uztektu tik paaiskinti,pabart,kad negalima ir pns..
*

o tai nera auklejimas?
Margareta
nezinau..apie koki aukeljima cai galima kalbeti 6men kudikiui? g.gif kol kas tai yra tiek vaikucio prieziura, globa... jeigu kazka ir galima aukleti tai tik save. tokie mazuteliai viska "siurbia" dar tik, kokia supanti aplinka, gyvenimo budas, musu reakcijos, emocijos...
bim-bam
koks cia auklejimas gali but? tokiam mazuliukui tiesiog reikia mamos demesio, silumos, bendravimo, nesiojimu, apkabinimu, buciniu wub.gif o tie oziukai visai ne oziukai. vaikai is prigimties yra geri ir tikrai specialiai eerzina mamos ar tetes, tiesiog verkimu isreiskia savo emocijas, kas patinka/nepatinka, kai ko nors nori ir pan. kaip kitaip jam ta pasakyt, jei ne verkimu ar zyzimu? manau, kai isgirstam ir atsiliepiam i vaiko sauksma, tai ir tu oziuku maziau ir vaikas geriau jauciasi. todel tikrai nereikia jokiu priemoniu imtis, kad tik neprirpastu prie ranku, kad tik nereiktu nesiot ir pan. o kada daugiau nesiot, myluot, jei ne dabar? maziau reikia patarimu visokiu klausyt, o elgtis taip, kaip mamos sirdziai atrodo teisingiausia - dovanoti meile, siluma, sauguma, demesi, bendravima wub.gif
eda9
QUOTE(xxxaugustexxx @ 2010 04 01, 22:06)

Aciu uz ats.. 4u.gif
*

Mano mažiukei tuoj 7 mėn. Neįsivaizduoju jokių ožių unsure.gif Būna, kad nenori valgyti, tai ir neduodu. Vakar nemiegojo nuo pietų, zirzė, tai nešiojau, žaidėm. Nu bet ar čia ožiai? schmoll.gif
Keistas posakis "pratinti prie rankų" ax.gif Manęs viena klausia, ar galiu paimti vaiką ar tu nepratini prie rankų smile.gif Nu nežinojau, ką atsakyti. Nešioju visada kai tik vaikui to reikia, kai tik noriu ir galiu. Tai tikriausiai pratinu ax.gif Ir žaidžiam kartu, nebent kažkuo aš užsiėmus. Man per maža dar, kad viena žaistų. Ir ką ten auklėti, mylėti reikia tik tokius mažus ir nelipdyti pagal tėvų įsivaizduojamus rėmus 4u.gif O šiaip ragnez super parašė 4u.gif

QUOTE(Jur&ta @ 2010 05 10, 17:52)
Tikiuosi mano problema nebus lb jau ne i tema, bet kitos temos ikurti nenorejau... Mums greit 2 metukai.mazylis turi savo kambari,kuris yra visai salia manojo kambario. Vakare uzmiegam 21-22val.Kartais graziai uzmiegame,o kartais ir su dideliu 'oziuku'.m Problema tokia, kad mazylis anksti ryta ateina i mano lova ir miega su manimi, kai as net nepajuntu kai jis ateina  blush2.gif . Ar cia normalu? Po tokiu jo rytiniu pasivaikstinejimu (jau kokia savaite taip)jis jau nebelb nori ir miegoti savo lovyteje. Mano lovoj uzmiega lb greit, pernesu i jo lovyte tuoj pakyla ir vekdamas ateina i manaja, atsigula ir vel miega. Gal ka pasiulytumete ?
*

Apsikabinti ir miegoti 4u.gif Pas mane iki šiol eina, nori, kad apkabinčiau, atsisukčiau, už rankos palaikyčiau ir dar daug visko smile.gif Aš va nuo 5 šiandien sėdžiu bigsmile.gif Viena atsikėlė, tik užmigdžiau, kita į lovą atėjo, tada pirma pabudo doh.gif tongue.gif Tikiuosi, jau kai į pensiją išeisiu, tai pamiegosu smile.gif
Midnattssola
Sveikos mamytės 4u.gif
Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite...
Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti smile.gif

Tikiuosi jums patiks skaitymas 4u.gif
Cucumi
Vaiko auklejimas prasideda nuo pirmos gimimo dienos. As ta ir dariau. Uztad vaikas dabar nerodo nei isteriju, nei mes pykstames biggrin.gif Tikiuos taip bus ir toliau smile.gif
M.Rasele
O kaip auklejote, pasidalinkite patirtimi?
Cucumi
Mes ismokom dvi dideles taisykles:
1. Neprisipratinau vaiko prie ranku, neemiau kada zyzia, imu kai ramus arba kai butina, t.y., susizeidzia, issigasta ar pan. arba siaip kai meiles norisi biggrin.gif
2. Svarbiausia zingsni - kas galima, kas ne - jau ir ismokome. Jei sakai ne, tada visada ne. Vaikas mokinasi ribas. Zinoma testuoja daznai, bet jokiu isteriju.
M.Rasele
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 17:50)
1. Neprisipratinau vaiko prie ranku, neemiau kada zyzia, imu kai ramus arba kai butina, t.y., susizeidzia, issigasta ar pan. arba siaip kai meiles norisi biggrin.gif
2. Svarbiausia zingsni - kas galima, kas ne - jau ir ismokome. Jei sakai ne, tada visada ne. Vaikas mokinasi ribas. Zinoma testuoja daznai, bet jokiu isteriju.
*

jusu vaikas tik atuoniu menesiu, o taip isaukletas, tiesiog super.

O jeigu rimtai, keista skaityti tokius dalykus. Maza vaika reikia myleti, o ne dresuoti.
Vaika nesioju, kada tik jis nori, ir kiek nori. vaika reikia lavinti, o drausti....
kompiuteris irgi mazam vaikui ne draugas.
Cucumi
QUOTE(M.Rasele @ 2010 06 02, 18:02)
jusu vaikas tik atuoniu menesiu, o taip isaukletas, tiesiog super.

O jeigu rimtai, keista skaityti tokius dalykus.  Maza vaika reikia myleti, o ne dresuoti.
Vaika nesioju, kada tik jis nori,  ir kiek nori.  vaika reikia lavinti, o drausti....
kompiuteris irgi mazam vaikui ne draugas.
*

O kame matai blogi tokio isauklejimo? Po tokiu lepinimu buna taip, kad vaikai veda tevus i parduotuve, o ne atvirksciai...
Labai pamaciau aisku skirtuma kai sveciavomes 3 savaites pas uosviene, prasidejo isterijos, vaikas vos ne ant grindu krito, kai ko nors noredavo cypdavo, pavalgydint neimanoma, vaikas isterijas visur rodo ... O cia yra pasekme perdidelio lepinimo... Man tai nenormalu. As buvau geras ir drausmingas vaikas, to paties tikiuos is savo vaiko. Ir viska darysiu, kad taip butu, nes aplink turiu labai daug blogu pavyzdziu kaip tevai nesusitvaro su vaikais, o paskui sako "nesuprantu is kur tas vaikas toks...". Is ten, kad tevai neturi jokio autoriteto...
Mano vaikas yra labai mylimas ir jokiu budu nedresuojamas, o auklejamas nuo pirmuju dienu. Jei pasidometumete naujausia literatura joje butent taip ir parasyta...
O kas liecia kompiuteri, jei ten ne aiskiai parasiau, kad as jam jo neduodu ne paliesti!!!! Kad ir kaip jis to nori biggrin.gif
ragnez
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 18:21)
As buvau geras ir drausmingas vaikas
*

ka reiskia buti geru ir drausmingu vaiku?
eda9
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 13:18)
Vaiko auklejimas prasideda nuo pirmos gimimo dienos. As ta ir dariau. Uztad vaikas dabar nerodo nei isteriju, nei mes pykstames biggrin.gif Tikiuos taip bus ir toliau smile.gif
*

Liūdna verysad.gif Kokios dar isterijos tokio amžiaus? blink.gif Dresiruojat pagal savo susikurtą modelį unsure.gif
vaižgantė
Kiek pamenu, 7 mėn mano vaikai būdavo ištisai ant mano rankų, vietoj žinduko- krūtis, o ožiukai iškart pabėga, kai skiri vaikui visą savo dėmesį...Kai reikėdavo padaryti valgyti, pasodindavau vaiką arba į kėdutę, kuri šiaip skirta naudoti mašinoje, ir atsukdavau, kad mane matytų. Jei nenorėdavo sėdėti, duodavau puodų, samčių ir grodavo...Į parduotuvę vaikų nesivesdavau tol, kol jau paaugo ir liovėsi reikalauti saldainių ir žaislų.
Kadangi sūnūs labai sirgo, jie taip ir užaugo man ant rankų, dainuodavau ištisas valandas...Taip atsidainavau, kad nebenoriu...
Kuo daugiau meilės ir dėmesio, tuo mažiau ožiukų...
Cucumi
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 18:23)
ka reiskia buti geru ir drausmingu vaiku?
*

Geru ir drausmingu.

QUOTE(eda9 @ 2010 06 02, 18:27)
Liūdna verysad.gif Kokios dar isterijos tokio amžiaus? blink.gif  Dresiruojat pagal savo susikurtą modelį unsure.gif
*

as ne suni auginu, o vaika.
Dresiruokit savo sunis.
ragnez
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 18:32)
Geru ir drausmingu.
*

kas ieina i savoka "geras ir drausmingas vaikas"?
pagal kokius pozymius atskiri toki vaika nuo "negeru ir nedrausmingu"?
Cucumi
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 18:32)
Kiek pamenu, 7 mėn mano vaikai būdavo ištisai ant mano rankų, vietoj žinduko- krūtis, o ožiukai iškart pabėga, kai skiri vaikui visą savo dėmesį...Kai reikėdavo padaryti valgyti, pasodindavau vaiką arba į kėdutę, kuri šiaip skirta naudoti mašinoje, ir atsukdavau, kad mane matytų. Jei nenorėdavo sėdėti, duodavau puodų, samčių ir grodavo...Į parduotuvę vaikų nesivesdavau tol, kol jau paaugo ir liovėsi reikalauti saldainių ir žaislų.
Kadangi sūnūs labai sirgo, jie taip ir užaugo man ant rankų, dainuodavau ištisas valandas...Taip atsidainavau, kad nebenoriu...
Kuo daugiau meilės ir dėmesio, tuo mažiau ožiukų...
*

Maniskis 7men jau sedejo, ropojo ir pradejo stovineti tai rankos jam buvo jau nebesvarbiausias dalykas smile.gif
Papuka turi iki siol, o virtuveje tvarkausi panasiai. Bet ne kaip kuriuos negaminu su vaiku ant ranku.
vaižgantė
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 17:36)
Maniskis 7men jau sedejo, ropojo ir pradejo stovineti tai rankos jam buvo jau nebesvarbiausias dalykas smile.gif
Papuka turi iki siol, o virtuveje tvarkausi panasiai. Bet ne kaip kuriuos negaminu su vaiku ant ranku.
*

O kam tas papukas? Man visuomet kvailai atrodo "užkimšti" vaikai...

Maniškiai irgi visi 7 mėn ir sėdėjo, ir ropojo, sūnūs pradėjo stovėti, dukra tik vėliau.
Kam skirtos motinystės atostogos? Tikrai ne tam, kad sėdėtų mama prie kompo ištisas valandas ar dar kažkokius reikalus tvarkytų. Tas laikas turi būti skirtas vaikui.
arbatos_puodelis
vadinasi as neauklejau savo vaiko nuo gimimo,ir jis nueis sunkeliais? na mano ir lipa ir ima ir pyksta ir netgi kartais supykes ikanda blush2.gif bet as nesioju savo vaika tiek kiek jis nori,as su juo taskausi balose,statau smelio pilis,as su juo zaidziu ir per zaidimus mes mokomes tongue.gif nes tokio amziaus vaiko nesugebeciau isaukleti,jis tam dar per mazas rolleyes.gif
vaižgantė
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 06 02, 17:41)
vadinasi as neauklejau savo vaiko nuo gimimo,ir jis nueis sunkeliais? na mano ir lipa ir ima ir pyksta ir netgi kartais supykes ikanda  blush2.gif bet as nesioju savo vaika tiek kiek jis nori,as su juo taskausi balose,statau smelio pilis,as su juo zaidziu ir per zaidimus mes mokomes  tongue.gif nes tokio amziaus vaiko nesugebeciau isaukleti,jis tam dar per mazas  rolleyes.gif
*

Jei mąstysi, kad jis nueis šunkeliais, tavo nuolatinė vizualizacija taps materija...
Berniukai jau tokie yra: lipa, kariasi, griūva, rėkia...Mamos darbas visada būti šalia ir papūsti visas "popas" smile.gif
Auklėjimo metodika yra tik viena- asmeninis pavyzdys...
Cucumi
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 18:34)
kas ieina i savoka "geras ir drausmingas vaikas"?
pagal kokius pozymius atskiri toki vaika nuo "negeru ir nedrausmingu"?
*

Jei vaikas nereguoja i mamos drausminancius zodzius, nebijo kai svetimas drausmina, daro tai ka nori, rodo isterikus kai ka nors nori, o mama neduoda. Cia kalbu apie maziukus, o apie didesnius dar daug gali vardinti.
Labai konkretu pavyzdi turejau pas save namie. Tik iejus pas mane namie yra didziule kosmetikos spinta. Atejus vienai mamai su vaikui vaikas tik ibeges viska isverte, o mamos drausminimai buvo beverciai. O kitakart atejo kita mama su vaiku. Vaikas pamate, akys issipute, letai artedamas ziurejo, norejo imti, bet mama pasake negalima, vaikas vel kesinasi, mama vel sako negalima. Jis ir neima.

Ir cia ne vaikas blogas, o mama prasta.
M.Rasele
Skamba panasiai kaip gulk, stok, tarnauk, duok letena
Cucumi
lotuliukas.gif
reiktu jums, dreseruotojos, mamu kursus praeit thumbup.gif
arbatos_puodelis
na as tai ir darau,tik toks klausimas kilo jei as neaukleju savo vaiko nuo pirmos minutes,tai cia jau matyt labai blogai?... ax.gif esu ta mama kuri yra su vaiku,o ne salia vaiko sedinti panirus i kompa,as tam laiko turiu tik kai mazas kazkuo labai susidomejes,na kad ir dabar taskosi balose tongue.gif as ji matau jis mane mato,nueiciau kur jis manes nematytu sunerimes atsirastu salia,nors jei labai kuo uzsiemes gal net nepastebetu smile.gif bet man ramiau kai as matau ka jis veikia ax.gif
ir kokio amziaus buvo ties mazieji sveciai? mano jauciu ir isverstu blush2.gif bent jau kesintusi tai tikrai ax.gif kartoti negalima galeciau daugybe kartu,bet to nedarau kol nekelia pavojaus sveikatai ir kitu turtui (iskaitant nuosavus zaislus),jau geriau nukreipiu demesi i kazka kita mirksiukas.gif
myleaa
mano nuomone, vaikai turi klausyti tevu. jei pasakai ne, reiskias ir yra ne. kartais pamatau kaip tevai nesusitvarko su vaikais, baisu pasidaro: rekia, draskos, kandziojas. vienu zodziu, ka tik sugeba ta daro. nueina i sveicius ir daro sabakstyna, kas tokiu sveciu lauktu veliau?
Cucumi
abu apie 1,5metu
Papildyta:
QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 18:58)
mano nuomone, vaikai turi klausyti tevu. jei pasakai ne, reiskias ir yra ne. kartais pamatau kaip tevai nesusitvarko su vaikais, baisu pasidaro: rekia, draskos, kandziojas. vienu zodziu, ka tik sugeba ta daro. nueina i sveicius ir daro sabakstyna, kas tokiu sveciu lauktu veliau?
*

butent apie tai ir kalbu smile.gif Nors viena normali atsirado lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
eda9
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 17:32)
Geru ir drausmingu.
as ne suni auginu, o vaika.
Dresiruokit savo sunis.
*

Šunų neturiu ir nenoriu. Vaikus myliu ir nedresuoju unsure.gif

QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 06 02, 17:41)
vadinasi as neauklejau savo vaiko nuo gimimo,ir jis nueis sunkeliais? na mano ir lipa ir ima ir pyksta ir netgi kartais supykes ikanda  blush2.gif bet as nesioju savo vaika tiek kiek jis nori,as su juo taskausi balose,statau smelio pilis,as su juo zaidziu ir per zaidimus mes mokomes  tongue.gif nes tokio amziaus vaiko nesugebeciau isaukleti,jis tam dar per mazas  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif Man tai išvis fantastika tokio laiko "jau neberodo", kaži kaip jau rodė? Mano pirmus 4 mėnėsius verkė naktimis, dienomis miegojo, tai blogai auklėjau, kad verkė g.gif Nu neklausė niekaip, nemiegojo naktimis smile.gif

Ir išvis baisu, nu gi prie mamos kvapo pripras nešiojant, prie šilumos, dėmesio doh.gif

QUOTE(M.Rasele @ 2010 06 02, 17:48)
*

Labai panašiai verysad.gif
arbatos_puodelis
QUOTE(M.Rasele @ 2010 06 02, 16:48)
*

QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 16:58)
*

deja tas "ne" tokio amziaus vaikui yra lyg uzburtas zodis kurio jie negirdi ax.gif

QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 17:00)
abu apie 1,5metu
Papildyta:
butent apie tai ir kalbu smile.gif Nors viena normali atsirado  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif
*

na paaugs jusu vaikai tada manau susitiksime kitose temose smile.gif as savo vaika mokinu pagarbos,tiek kiek galima is tokio amziaus vaiko reikalauti,ne tai netinkamas zodis reikalauti,bet nelabai sumastau koki kita zodi blush2.gif , as esu jo mama kuri ji nesioja,dainuoja,zaidzia kartu,paguodzia jei kas nesiseka,uzklijuoja grazu pleistra jei kur nukrito ir dabar skauda,as esu mama o ne CD diskas su viena ir ta pacia meliodija -negalima tongue.gif
myleaa
jei tik guosit ir nesiosit tai net nepastebesit kaip ir ant galvos uzlips. tada manyciau reik turet griezta teti, kurio vaikas zymiai labiau klauso
arbatos_puodelis
QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 17:15)
jei tik guosit ir nesiosit tai net nepastebesit kaip ir ant galvos uzlips. tada manyciau reik turet griezta teti, kurio vaikas zymiai labiau klauso
*

na jei nenesiociau ir neguosciau tada verktu,ir bandytu isterijom demesio gauti,o dabar lyg ir susitariam ax.gif turim namuose taisykles ir laikomes,visi be islygu mirksiukas.gif kad ir masinoje visi prisisegam saugos dirzus,nes varbu kad kelio tik 5 min,miegoti mazas eina 9 val ir viskas,jis net nezino kad galima eiti veliau tongue.gif tad isteriju isvengiame,ant gavos beja lipa kaip dukstame tongue.gif
bim-bam
QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 17:15)
*

bent jau pas mus tai kaip tik atvirksciai - kuo daugiau nesioju, myluoju, guodziu, zaidziu, zneku ir pan., zodziu, kuo daugiau demesio vaikui skiriu, tai geriau jis vienas pats uzsiima. pvz jeigu verkia, nervinasi, tai guodziu, bandau suprast, kas yra, nesioju, myluoju, dainuoju, sokam ir pan. tada greiciau nusiramina ir pats kazkokia veikla susidomi. o jeigu nekreipciau demesio i verkima ir zirzima, tada dar labiau isiverktu ir nervuotusi, o kam to reikia. atidedu visus darbus i sona, bunu su vaiku, kol jam manes reikia, o paskui, kai nusiramina, vel galiu grizt prie darbu. visiems ramiau, maziau nervinimosi ir asaru. paprasta.

o tie sakymai kad ant galvos uzlips, tai man atrodo gryna nesamone. neuzlips ant galvos, juk tuo lipimu ir siekia mamos demesio, o kai jo gauna nesiekdamas, tai ir lipt ant galvos nebereikia smile.gif
vaižgantė
QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 18:15)
*

Oho, kokios išvados blink.gif
Maniškiai nė vienas iki šiol neužlipo...
myleaa
juk ne visi vaikai vienodi, vieni ramesni, kitu net nesugaudysi
arbatos_puodelis
mano is tu kur nepagausi tongue.gif
vaižgantė
QUOTE(myleaa @ 2010 06 02, 20:14)
juk ne visi vaikai vienodi, vieni ramesni, kitu net nesugaudysi
*

Manot, kad mano visi trys vaikai- flegmos? Taip nebūna...
arbatos_puodelis
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 16:21)
O kame matai blogi tokio isauklejimo? Po tokiu lepinimu buna taip, kad vaikai veda tevus i parduotuve, o ne atvirksciai...
Labai pamaciau aisku skirtuma kai sveciavomes 3 savaites pas uosviene, prasidejo isterijos, vaikas vos ne ant grindu krito, kai ko nors noredavo cypdavo, pavalgydint neimanoma, vaikas isterijas visur rodo ... O cia yra pasekme perdidelio lepinimo... Man tai nenormalu. As buvau geras ir drausmingas vaikas, to paties tikiuos is savo vaiko. Ir viska darysiu, kad taip butu, nes aplink turiu labai daug blogu pavyzdziu kaip tevai nesusitvaro su vaikais, o paskui sako "nesuprantu is kur tas vaikas toks...". Is ten, kad tevai neturi jokio autoriteto...
Mano vaikas yra labai mylimas ir jokiu budu nedresuojamas, o auklejamas nuo pirmuju dienu. Jei pasidometumete naujausia literatura joje butent taip ir parasyta...
O kas liecia kompiuteri, jei ten ne aiskiai parasiau, kad as jam jo neduodu ne paliesti!!!! Kad ir kaip jis to nori biggrin.gif
*

turiu laiko,visgi 6 val skirtumas tarp Lietuvos ax.gif bandziau ieskoti informacijos apie vaiko iki metu auklejima,deja neradau,o gal blogai ieskojau... verysad.gif gal galit pasidalinti informacija ax.gif butu geriau ta naujausia literatura,nes laiko skaitymams turiu tik nakti,nes mano vaikas pasak jusu yra lepinamas,nes buna ant ranku,as net keleta medziaginiu nesiokliu turiu ir jas vis dar naudoju,kad tik arciau manes butu... ax.gif,ir netgi jam dainuoju blush2.gif ir siandien kartu ejom per lietu pasivaikcioti,ir nuejom visai ne ten kur as norejau,o kur jis mane vede... matyt islepinau,bet dar mazas gal ir man pavyks taip isauketi,kad jau dabar,visgi tuoj bus metai ir 2men,galetu pats nusirengti ir nesvarius rubus iki skalbykles nusinesti,o jei dar ir isilygintu kai bus sausi butu tiesiog nuostabu(nemegstu as lyginimo schmoll.gif ) thumbup.gif nes panasu kad jus auginate ne vaika,o maza suaugusi zmogu,kuris jau 8 men zino zodi negalima ir netgi jo klauso unsure.gif ech,laiminga jus esat maamyte turedama toki nuostabu ir supratinga vaika thumbup.gif
ragnez
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 06 03, 05:03)
bandziau ieskoti informacijos apie vaiko iki metu auklejima,deja neradau,o gal blogai ieskojau...
*

iki 24 men angliskai dazniausiai vaikas bus vadinamas "baby", "infant" (kudikis) arba "toddler" ("pradedantis vaikscioti kudikis").

tikrai yra daugybe diskusiju ir patarimu atskiromis temomis - apie kudikiu fizine ir psichologine raida, maitinima, migdyma, mankstas ir masazus ar net kudikiu joga, ugdyma, mokyma naudotis tualetu, treciuju metu krize ir pan.

is vientisesniu ir nuosekliu kudikiu prieziuros ir "auklejimo" teoriju, man idomi ir priimtina Sears'u (jav gydytoju seimos, uzauginusios, jei neklystu, 6 vaikus) "attachment parenting". ju puslapyje internete yra daug idomios informacijos
bim-bam
as asmeniskai mazai tu patarimu del auklejimo skaitau, tiesiog darau taip, kaip man atrodo, jog geriausia visiems - ir tevams, ir vaikui. ir kaip sirdis liepia wub.gif man gera nesiot, vaikui gera but nesiojamam, man gera dainuot, vaikui patinka klausyt, man gera bendraut su mazyliu tiek kiek jam to reikia, jam gera jaust, kad mama visada cia, kai jam to reikia ir pan. ir patarimu jokiu bei teorijos mazai teprireikia.

tiesa, taatchment parenting man labai artima wub.gif dabar kaip tik skaitineju viena knyga anglu kalba apie tai. nors atrodo kad ir neperskaicius knygos ar straipsniu apie AP, dauguma dalyku darau ir taip smile.gif
vaižgantė
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 03, 07:35)
as asmeniskai mazai tu patarimu del auklejimo skaitau, tiesiog darau taip, kaip man atrodo, jog geriausia visiems - ir tevams, ir vaikui. ir kaip sirdis liepia  wub.gif  man gera nesiot, vaikui gera but nesiojamam, man gera dainuot, vaikui patinka klausyt, man gera bendraut su mazyliu tiek kiek jam to reikia, jam gera jaust, kad mama visada cia, kai jam to reikia ir pan. ir patarimu jokiu bei teorijos mazai teprireikia.

tiesa, taatchment parenting man labai artima wub.gif  dabar kaip tik skaitineju viena knyga anglu kalba apie tai. nors atrodo kad ir neperskaicius knygos ar straipsniu apie AP, dauguma dalyku darau ir taip smile.gif
*

Facebooke yra visokių grupių ir jose pilna nuorodų...
arbatos_puodelis
QUOTE(ragnez @ 2010 06 03, 04:44)
iki 24 men angliskai dazniausiai vaikas bus vadinamas "baby", "infant" (kudikis) arba "toddler" ("pradedantis vaikscioti kudikis").

tikrai yra daugybe diskusiju ir patarimu atskiromis temomis - apie kudikiu fizine ir psichologine raida, maitinima, migdyma, mankstas ir masazus ar net kudikiu joga, ugdyma, mokyma naudotis tualetu, treciuju metu krize ir pan.

is vientisesniu ir nuosekliu kudikiu prieziuros ir "auklejimo" teoriju, man idomi ir priimtina Sears'u (jav gydytoju seimos, uzauginusios, jei neklystu, 6 vaikus) "attachment parenting". ju puslapyje internete yra daug idomios informacijos
*

visa tai zinau ir domejausi,attachment parenting keliose susitikimuose buvau kol dar gyvenome Airijoj,bet neradau tokios naujausios literaturos kurioje nuo pirmu gynenimu dienu yra kalbama apie vaiko nenenesiojima,nes pripras,neemima kai zirzia ir pan.nes paskui vaikas "ant galvos"rodys kaprizus ir ves tevus i parduotuve,nors mano veda blush2.gif tik nezinau koled tas kelias visad turi sukti pro papludimi... ax.gif turbut tokioje literaturoje kalbama ir apie vaiko maitinima misinukais...beje maitinu vis dar pati,tutes neturim ir netgi naudojam daugkartines sauskelnes ir slinga,vaikmaisi,vaikjuoste,kartais jei net nezyzia as ji pasirisu kai einam pasivaikscioti,nes as noriu jausti jo buvima kartu,nes jauciu kad po metu kitu jis jau nebelabai nores buti man ant ranku verysad.gif kadangi mano darbas toks kad as dirbu kada reikia,tad esu namie 24 val per para,tad bandau ieskoti informacijos,ugdyti kiek as galiu tai padaryti mokomes pazinti aplinka lietimu,uostymu,paragavimu,kodel sakau mokomes,nesu is tu mamu kurios viska daro kartu-mes padareme sisiuku,na atsiprasau,bet cia jau numamejimas mirksiukas.gif bet va gelyte galime kartu pauostyti mirksiukas.gif labai gerbiu jusu poziuri i vaiku auklejima 4u.gif bet tuo postu norejau kiek pasaipiai pazvelgti i toki vaiko ugdyma,kuris man isties panasus i dresavima.... doh.gif
beja labas rytas 4u.gif
Natuke
ragnez, Searsai uzaugino 8vaikus, paskutinis - ivaikintas pirmaja savo gimimo diena (is nenorincios savo vaikiuko auginti jaunos mamos) 4u.gif

attachment parenting man taip pat artimiausia

arbatos puodeli - koks fainas avataras wub.gif
vaižgantė
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 06 03, 12:59)
visa tai zinau ir domejausi,attachment parenting keliose susitikimuose buvau kol dar gyvenome Airijoj,bet neradau tokios naujausios literaturos kurioje nuo pirmu gynenimu dienu yra kalbama apie vaiko nenenesiojima,nes pripras,neemima kai zirzia ir pan.nes paskui vaikas "ant galvos"rodys kaprizus ir ves tevus i parduotuve,nors mano veda  blush2.gif tik nezinau koled tas kelias visad turi sukti pro papludimi...  ax.gif turbut tokioje literaturoje kalbama ir apie vaiko maitinima misinukais...beje maitinu vis dar pati,tutes neturim ir netgi naudojam daugkartines sauskelnes ir slinga,vaikmaisi,vaikjuoste,kartais jei net nezyzia as ji pasirisu kai einam pasivaikscioti,nes as noriu jausti jo buvima kartu,nes jauciu kad po metu kitu jis jau nebelabai nores buti man ant ranku  verysad.gif kadangi mano darbas toks kad as dirbu kada reikia,tad esu namie 24 val per para,tad bandau ieskoti informacijos,ugdyti kiek as galiu tai padaryti mokomes pazinti aplinka lietimu,uostymu,paragavimu,kodel sakau mokomes,nesu is tu mamu kurios viska daro kartu-mes padareme sisiuku,na atsiprasau,bet cia jau numamejimas  mirksiukas.gif bet va gelyte galime kartu pauostyti  mirksiukas.gif labai gerbiu jusu poziuri i vaiku auklejima  4u.gif  bet tuo postu norejau kiek pasaipiai pazvelgti i toki vaiko ugdyma,kuris man isties panasus i dresavima.... doh.gif
beja labas rytas  4u.gif
*

Naujausioje literatūroje to ir nerasi, o rasi tarybiniais laikais parašytose knygose. Kadangi kai kuriems žmonėms labai sunku keisti mąstymą, jie ir toliau vadovaujasi tarybinių laikų metodais ir jaučiasi teisūs...Pamenu, kaip mano anyta reagavo, kai savo dukrą maitinau vos ne iki dvejų metų...
Natuke
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 16:50)
*

kai meilės norisi mamai?
ką tokio blogo gali padaryti 8 mėn mažylis? Na ko jam negalima? Ir kaip drausminat kai negalima ir daro?
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 03, 15:40)
Naujausioje literatūroje to ir nerasi, o rasi tarybiniais laikais parašytose knygose. Kadangi kai kuriems žmonėms labai sunku keisti mąstymą, jie ir toliau vadovaujasi tarybinių laikų metodais ir jaučiasi teisūs...Pamenu, kaip mano anyta reagavo, kai savo dukrą maitinau vos ne iki dvejų metų...
*

dažnai anksčiau citodavo Spoką - bet viena paskutiniųjų knygų, išleistų Spoko draugijos (mačiau kažkada Maximoj), pataria atkreipti dėmesį į kūdikio poreikius ir jausmus, nebijoti imti kūdikį ant rankų. Tai gi dauguma mokslininkų jau pripažįsta, kad kūdikiui dėmesys yra būtinas.

Taip pat iš vaikų psichologijos - kūdikis pirmais gyvenimo metais išmoksta pirmiausiai, ar galima šio pasauliu pasitikėt, ar jo aplinka yra saugi, dėl to tolimesniam kūdikio auklėjimui yra labai svarbu stengtis patenktinti jo poreikius (ir psichologinius kaip nešiojimo) pirmais metais.

Dar vienas aspektas - kada nurimsta neramus kūdikis - kai yra supamas, jam šilta ir jis čiulpia. Šiolaikinės vaikų prekės labiausiai ir nukreiptos į tai, kad vaikutis būtų supamas, čiulptų ir būtų sušilęs be mamos rankų.... tačiau jeigu tie poreikiai patenkinami natūraliai - šiluma, judėsis, čiulpimas - vaikas juos asocijuoja su mamos rankom, su mama, išmoksta prisirišimo prie mamos... o jeigu daiktų pagalba... na nežinau....
M.Rasele
As stengiuosi auginti vaika pagal Searsu knyga. Turiu rusiska tokia stora, skaitau kas naudinga tuo metu, man ji super.
Vaika maitinu krutim kada jis nori, nesvarbu kur mes esame, vaika nesioju, kai jis to nori, o pradejo noreti vis maziau, ismokes sedeti kuo puikiausiai uzsiima pats, stengiuosi reaguoti i kiekviena vaiko verksma, bet tu verksmu be priezasties nebuna, tau skauda kazka, tai pervarges nezumiega greitai, tai jau baisiausiai kruties norisi (dazniausiai nekantrus buna kai nori gerti, o ne valgyti, po ilgo dukimo).
Svarbiausia vaika reikia myleti, o viskas kita gaunasi, bent jau man, savaime smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.