ZIGOTA...
2005 12 07, 16:29
Abortai daromi - nepaslaptis. Žinoma, pastaraisiais metais jų skaičius sumažėjo. Yra problema, kad paaugliai vis ankščiau pradea lytinį gyvenimą, mokyklose turbūt nevyksta jokios mokymo programos apie paauglių kontracepciją, tėvai ne visi išdrysta su savo atžalomis kalbėtis šia tema. Na ir suaugusių moterų yra, kurios nesinaudoja jokiomis kontraceptinėmis priemonėmis. Pernai vienoje ligoninėje jauna moteris atėjo darytis aborto 11 - ąjį kartą... Gal todėl aš ir sumąščiau tokią temą skirtą diskusijoms, nes aš šio įvykio visdar nepamirštu...
Parasykite, kokia jūsų nuomonė apie abortus, ar pritariate jų uždraudimui ir t.t.
Man regis tokia tema jau buvo  O apie abortus nenoriu buti kategoriskos nuomones  Ne mes zinom kodel jos darosi, ne mums ir teisti. Nes dazniausiai atsitinka taip, kad pateke i smerkiamu merginu situacija, pacios panasiai pasielgiam. Nesakau, 11 abortu yra tikrai nenormalu - cia jau panasiau i abortus, kaip kontracepcijos priemone, ko niekad nepateisinciu. Bet grieztai pries tikrai nebuciau. O ka tokiu atveju daryti isprievartautom merginom? Gimdyti nekenciamo gyvulio nenorima vaika? Ar tai tikrai iseitis?
ZIGOTA...
2005 12 07, 18:14
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 07, 18:47) Man regis tokia tema jau buvo  O apie abortus nenoriu buti kategoriskos nuomones  Ne mes zinom kodel jos darosi, ne mums ir teisti. Nes dazniausiai atsitinka taip, kad pateke i smerkiamu merginu situacija, pacios panasiai pasielgiam. Nesakau, 11 abortu yra tikrai nenormalu - cia jau panasiau i abortus, kaip kontracepcijos priemone, ko niekad nepateisinciu. Bet grieztai pries tikrai nebuciau. O ka tokiu atveju daryti isprievartautom merginom? Gimdyti nekenciamo gyvulio nenorima vaika? Ar tai tikrai iseitis? Na, taip kiekvienas renkasi tą, kas jam atrodo geriausia. aš nesu prieš abortus, kaip galėjo pasirodyti. yra situacijų kaip nori nenori reikia... o dėl išprievartavimo, tai yra extra kontracepcija. ji tam ir skirta po išprievartavimo ir po nesaugių lyt. santykių.
jeigu tiksliau esu nei prieš , nei už abortus - aš už tai, kad reikia mažinti jų skaičių dar labiau, šviesti ir mokyti jaunus žmones...
Kad tie isprievartavimai ne visada baigiasi 10 minuciu aktu, o kontraceptikus "po" reikia isgerti skubiai, pirma doze - per valanda. Taigi, ne visi nuo to apsaugoti  Vis tiek manau, kad draudimai abortu skaiciaus nesumazintu. Kur yra paklausa, bet nera pasiulos - atsiranda juodoji rinka. O su ja - ir komplikaciju pavojus ir kiti nemalonumai  Ai, snekek nesnekejes, jaunimas vis tiek savo darys  Jeigu seimoje neiskiepytos tos vertybes, visuomene bejege
ZIGOTA...
2005 12 08, 13:07
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 08, 12:45) Kad tie isprievartavimai ne visada baigiasi 10 minuciu aktu, o kontraceptikus "po" reikia isgerti skubiai, pirma doze - per valanda. Taigi, ne visi nuo to apsaugoti  Vis tiek manau, kad draudimai abortu skaiciaus nesumazintu. Kur yra paklausa, bet nera pasiulos - atsiranda juodoji rinka. O su ja - ir komplikaciju pavojus ir kiti nemalonumai  Ai, snekek nesnekejes, jaunimas vis tiek savo darys  Jeigu seimoje neiskiepytos tos vertybes, visuomene bejege  Na tikrai ne per 10 min. reikia izgerti tas tabletes... reikia per 72 val. isgerti pirma doze, poto po 12 val. antra doze. na, bet zinoma kuo anksciau isgersi, tuo efektyvumas didesnis. dar tu tableciu, taip paprastai ir neparduota - reikia recepto. bet mes geriau apie jas nekalbekime ir nereklamuokime, nes dar zmones prades vartoti, kaip nuolatine kontracepcija. siap extrakontracepcija daugiausiai 2 kartus per menesy galima naudoti, bet geriausiai isviso nenaudoti...
uzdrausti ir negalima abortu, bet reikia kazko imtis kad ju maziau butu.na ju ir siaip maziau, negu pries kelis metus, bet reikia dar maziau. na tau gal nera taip aktualu kaip man tie abortai.as su tuo karts nuo karto susiduriu (na zinoma ne pati einu ju darytis ), tai man siauba kelia tokie dalykai... Lenkijoje abortai uzdrausti, bet gimstamumas nedaug skiriasi nuo Lietuvos gimstamumo...
Astrid, jei ne paslaptis, kuo dirbi ar ka studijuoji, kad si tema tokia aktuali?
ZIGOTA...
2005 12 08, 18:13
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 08, 14:58) Astrid, jei ne paslaptis, kuo dirbi ar ka studijuoji, kad si tema tokia aktuali?  na prie pabaigos einu - studijuoju akušerija... per praktikas visko prisižiūrėjau, bet labiausiai tie abortai įstrigo... na dar yra kas ikišiol nepasimiršta, bet čia neminėsiu - per daug žiauru...
M.A.M.A
2005 12 09, 10:34
Abortas yra absoliučiai amoralu. Nepateisinu jokiomis aplinkybėmis, ypač šiais laikais, kai yra tiek kontraceptinių priemonių ir jos gana lengvai prieinamos. Nenori vaikų - nepastok, o jeigu jau taip atsitiko, leisk ateiti į pasaulį užsimezgusiai gyvybei. Kiekvienam iš mūsų Dievas uždeda tokį kryžių, kokio nusipelnėme. Netikiu, kad už abortą likimas gali neatlyginti. Pažiūrėkite į moteris, pasidariusias abortus - jos kenčia dėl nevaisingumo, ligų, vyro neištikimybės arba nepriteklių. Mistiška, bet taip yra. Deja, uždrausti šito neišeis - tada labai paplistų kriminaliniai abortai, kaip yra dabar Lenkijoje. Kai kurios gal važiuotų į kaimynines šalis darytis aborto. Bet šviesti žmones, ypač paauglius ir kaimo moteris, kurios statistiškai dažniausiai nenaudoja jokios kontracepcijos, nes negauna apie tai pakankamai informacijos - būtina. Net keista, kai pamatai statistiką - juk vos ne pusė Lietuvos moterų yra pasidariusios abortą. Siaubas kažkoks.
ZIGOTA...
2005 12 09, 13:21
QUOTE(Ieva S @ 2005 12 09, 11:34) Abortas yra absoliučiai amoralu. Nepateisinu jokiomis aplinkybėmis, ypač šiais laikais, kai yra tiek kontraceptinių priemonių ir jos gana lengvai prieinamos. Nenori vaikų - nepastok, o jeigu jau taip atsitiko, leisk ateiti į pasaulį užsimezgusiai gyvybei. Kiekvienam iš mūsų Dievas uždeda tokį kryžių, kokio nusipelnėme. Netikiu, kad už abortą likimas gali neatlyginti. Pažiūrėkite į moteris, pasidariusias abortus - jos kenčia dėl nevaisingumo, ligų, vyro neištikimybės arba nepriteklių. Mistiška, bet taip yra. Deja, uždrausti šito neišeis - tada labai paplistų kriminaliniai abortai, kaip yra dabar Lenkijoje. Kai kurios gal važiuotų į kaimynines šalis darytis aborto. Bet šviesti žmones, ypač paauglius ir kaimo moteris, kurios statistiškai dažniausiai nenaudoja jokios kontracepcijos, nes negauna apie tai pakankamai informacijos - būtina. Net keista, kai pamatai statistiką - juk vos ne pusė Lietuvos moterų yra pasidariusios abortą. Siaubas kažkoks. IEVA S VALIO!!!KAIP TIK TOKIA IR MANO MINTIS BUVO, KAD ŠVIESTI, TUOS KAS MAŽIAUSIAI žino IR SUPRANTA APIE KONTRACEPCIJA IR ABORTO PASEKMES. Kaip tik rašiau mokymo programą paaugliams apie kontracepciją, gal bus naudos.... Džiaugiuosi, kad supratai mano mintis ir ką aš paskelbdama šią temą norėjau ir noriu akcentuoti.
Del svietimo - sutinku, abortas yra zmogaus zudymas, o ne kontracepcija. Bet vis tiek tokiu moteru nesmerkiu  Ne mes zinom, kas joms nutiko, ne mes ir teiskim. Try to walk in other shoes.
M.A.M.A
2005 12 12, 11:46
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 09, 23:02) Del svietimo - sutinku, abortas yra zmogaus zudymas, o ne kontracepcija. Bet vis tiek tokiu moteru nesmerkiu  Ne mes zinom, kas joms nutiko, ne mes ir teiskim. Try to walk in other shoes. Taip, mes negalime smerkti ir teisti. Taip, gyvenime būna kraštutinių situacijų, kada tenka rinktis vieną blogybę iš kelių. Bet vis dėlto esu įsitikinusi, kad daugelyje tokių situacijų yra kita išeitis. Arba galima išvengti pačios situacijos (nepageidaujamo nėštumo). Deja, ne vien asocialios, degradavusios damos darosi abortus. Gerai žinomos visuomenėje veikėjos atveda savo paaugles ir net pilnametes dukras pas gydytojus "sutvarkyti" tokį reikalą, nes juk ką žmonės pasakys. Arba šiaip jaunos merginos ateina, lengvo gyvenimo trokštančios. Ne mums spręsti, kuri užsimezgusi gyvybė turi teisę ateiti į šį pasaulį, o kuri - ne. Negalima erzinti likimo.
ZIGOTA...
2005 12 12, 12:30
Ar kalbėsite su savo vaikas apie lytinio gyvenimo pradžią, kontracepciją?
Kaip manote koks geriausias vaiko amžius kalbėtis šiomis temomis?
M.A.M.A
2005 12 12, 14:40
QUOTE(astrid @ 2005 12 12, 13:30) Ar kalbėsite su savo vaikas apie lytinio gyvenimo pradžią, kontracepciją? Kaip manote koks geriausias vaiko amžius kalbėtis šiomis temomis? Vaikų dar neturiu (bet labai noriu). Tikrai su jais apie tai kalbėsiuos. Nežinau, koks amžius tam tinkamiausias ir kaip tai daryti. Tikiuosi, kad tai pajusiu ir nepavėluosiu. Bet kokiu atveju pirmiausia vaikams reikia aiškinti apie meilę, pagarbą vienas kitam. Be abejo, jie turi matyti tėvų pavyzdį ir autoritetą šioje srity. O po to jau galima kalbėti ir apie seksą bei viską, kas su tuo susiję.
Sveikutes, Visu pirma su sventemis! Abortai jautri tema kiekvienai moteriai. Dekoju likimui neteko su tuo susidurti, bet pazinojau moteri, kuri nuolat turedavo meiluziu ir, kad vyras neitartu nuolat darydavosi abortus. Panasu, kad jai tai buvo taip iprasta, kaip eilinis vizitas pas ginekologa. Ta moteris buvo pakankamai issilavinus ir problema buvo ne ziniu trukume, o neleistiname poziuryje i sia procedura. Pati turiu dukra - negaliu buti kategoriska, nes nezinau kaip jai viskas susiklostys. Kalbame apie berniukus, meile, bucinius ir seksa, bet abortai ir kontracepcija man paciai dar neikandama tema, bet zinau, kad tuoj pasirysiu ir pasikalbesim nes jai jau 12m, o esu girdejus apie trylikmetes mamas. Si tema seja nerima
JaHarta
2005 12 30, 10:31
Aišku aš prieš abortus, bet aišku ir tai, kad kartais jie tiesiog būtini...Man pačiai neteko to patirti, ačiū dievui....
Be to,gi dabar yra medikamentinis abortas, kai išgeri tabletę, ar tai ginekologas suleidžia vaistų, vadinamų "Mefipristonas" po kurių prasideda persileidimas..Gal jis ne toks kensksmingas sveikatai kaip išsiurbimas?
ZIGOTA...
2005 12 30, 12:26
QUOTE(Ina318 @ 2005 12 30, 11:00) Sveikutes, Visu pirma su sventemis! Abortai jautri tema kiekvienai moteriai. Dekoju likimui neteko su tuo susidurti, bet pazinojau moteri, kuri nuolat turedavo meiluziu ir, kad vyras neitartu nuolat darydavosi abortus. Panasu, kad jai tai buvo taip iprasta, kaip eilinis vizitas pas ginekologa. Ta moteris buvo pakankamai issilavinus ir problema buvo ne ziniu trukume, o neleistiname poziuryje i sia procedura. Pati turiu dukra - negaliu buti kategoriska, nes nezinau kaip jai viskas susiklostys. Kalbame apie berniukus, meile, bucinius ir seksa, bet abortai ir kontracepcija man paciai dar neikandama tema, bet zinau, kad tuoj pasirysiu ir pasikalbesim nes jai jau 12m, o esu girdejus apie trylikmetes mamas. Si tema seja nerima Dziaugiuosi, kad vel atsirado norinciu padiskutuoti sia tema. Na o 12 metu manau tinkamas laikas kelbetis apie lyt. gyvenima. Taciau pati mama turi nuspresti, kuri pazinodama savo dukra ar sunu tai zino geriau uz bet ka. as ta mokymo progrma rasiau 7 - 12 klasiu mokiniams. Mokyklose turbut nera jokiu pamokeliu ar kazko y jas panasaus, kurios paauglius supazindintu su lyt.gyvenimu, kontracepcija ir t.t.?
ZIGOTA...
2005 12 30, 12:31
QUOTE(JaHarta @ 2005 12 30, 11:31) Aišku aš prieš abortus, bet aišku ir tai, kad kartais jie tiesiog būtini...Man pačiai neteko to patirti, ačiū dievui.... Be to,gi dabar yra medikamentinis abortas, kai išgeri tabletę, ar tai ginekologas suleidžia vaistų, vadinamų "Mefipristonas" po kurių prasideda persileidimas..Gal jis ne toks kensksmingas sveikatai kaip išsiurbimas? Mefipristonas ojj koks kenkmkingas... Na bent as jau kaip apie jy mokiausi tai mums taip kalbejo. Issiurbimas ir abortas taip pat kenksmingi, del komplikaciju, kuriu pasekme viena is blogiausiu gimdos pasalinimas... zinoma yra ir daugiau tu blogybiu... na viskas kenksminga, kas pries gamta... o gal ir nusipaisaliojau...
ZIGOTA...
2005 12 30, 12:33
Beje noriu atsiklausti, nes tai kraupus vaizdai... na as apie tai ar norite pamatyti aborto foto ? ydeciau nuoroda.
sigulda:)
2006 01 01, 14:06
didziule psihologine trauma  nekalbant jau apie kitas pasekmes,ar busimus vaikucius, jei dar bus skirta ju susilaukti
Ech... kaip bloga ant dūšios patampa perskaičius diskusijas ar diskutuojant tokia tema. Džiaugiuosi, kad bent čia dar niekas neprapliupo a la "o ką? svarbiausia moters pasirinkimas". Kaip pakeisti visuomenės požiūrį į abortus??? Manau, kad kol kas tai yra suvokiama kaip labai nekalta procedūra. Visomis prasmėmis...
vaižgantė
2006 01 02, 01:58
Tema vadinasi "Abortas ir jo įtaka moters sveikatai." Jeigu aš būčiau užvedus šią temą, pavadinčiau ją truputį kitaip:"Abortas ir jo įtaka moters, jos vaikų ir anūkų sveikatai." Nors nesmerkiu moterų, kurios darosi abortus, nes neturiu teisės ką nors smerkti, bet manau, kad yra teisinga, jog dalis moterų, pasidariusių abortą, nebegali turėti vaikų. Kaip gali moteris, nužudžiusi savo vaiką, po to mylėti kitą vaiką, kuriam teikėsi leisti gimti? Man tai yra nesuprantama.  Kas davė teisę moteriai atlikti Dievo pareigas?Juk tik Jis sprendžia, kas turi gimti, o kas turi mirti. Mano giliu įsitikinimu, moteris, nužudžiusi savo negimusį vaiką, nužudo savyje Meilę.Tai labai pakenkia jai pačiai, kitiems jos vaikams (ir turimiems, ir tiems, kurie dar gims) ir netgi anūkams. Gal net proanūkiams. Manau, kad viena iš priežasčių, kodėl dabar tiek daug sergančių vaikų, o ir visi žmonės fiziškai ir psichologiškai yra silpni, kad jau daugybę metų Lietuvoje tūkstančiais yra žudomi vaikai. Lietuva skendi vaikų kraujo klane. Manau, kad ne apie kontracepciją su vaikais reikia kalbėti, o apie Dievą, tikėjimą, meilę sau ir artimui.
QUOTE(astrid @ 2005 12 30, 12:33) Beje noriu atsiklausti, nes tai kraupus vaizdai... na as apie tai ar norite pamatyti aborto foto ? ydeciau nuoroda. Ačiū, bet nereikia gal. Astrid, gal verčiausia būtų tokias nuotraukas parodyti moterims, kurios pasirįžta abortui? Manau teisinga būtų jas supažindinti su laukiama procedūra.
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 02, 01:58) (...) Nors nesmerkiu moterų, kurios darosi abortus, nes neturiu teisės ką nors smerkti, bet manau, kad yra teisinga, jog dalis moterų, pasidariusių abortą, nebegali turėti vaikų. (...) Aš smerkiu. Pasitikslinau žodyne ką reiškia šis žodis. Smerkti - nepritarti, kaltinti. Taigi aš smerkiu - nepritariu ir kaltinu. Kaltinu daugumoj atvejų už lengvabūdiškumą. Kol abortai nebus smerktini, tol daugumai tai bus priimtinas sprendimo būdas. Taip dar kartą grįžau oprie savo minties: daug ką lemia visuomenės nuostata. Abortai turėtų būti smerktini.
ZIGOTA...
2006 01 02, 13:45
QUOTE(Yo-yo @ 2006 01 02, 03:12) Ačiū, bet nereikia gal. Astrid, gal verčiausia būtų tokias nuotraukas parodyti moterims, kurios pasirįžta abortui? Manau teisinga būtų jas supažindinti su laukiama procedūra. Na tas nuotraukas kiekvienam Respublikos pilieciui verta pasiziureti... ne tik moterims, kurios tai daro... Gyvenimas toks - ziaurus! Del bendro issilavinimo, bent man tai viskas labai ydomu ir as viskuo domiuosi.
(li)julija(li)
2006 01 02, 15:45
QUOTE(astrid @ 2005 12 30, 13:33) Beje noriu atsiklausti, nes tai kraupus vaizdai... na as apie tai ar norite pamatyti aborto foto ? ydeciau nuoroda. Astrid, išties labai norėčiau pamatyti tas nuotraukas, bet kadangi daugiau niekas nenori, būčiau dėkinga jei galėtum nuoroda atsiųsti man į AŽ arba į el. paštą! Po vidurinės m-klos labai norėjau stoti į mediciną ir studijuoti akušeriją, tačiau išsigandau ilgų mokymosi metų, tad stojau kitur!!!! Na o ši tema vis vien domina mane iki šių dienų, todėl visai įdomu būtų pažiūrėti nuotraukas, kad ir kokios žiaurios jos būtų, dėl bendro išsilavinimo turėtų praversti! Pati aborto visiškai nepateisinu ir manau, kad tai yra vaikelio nužudymas, kaip jau čia ir minėjo!!! Nesuvokiu kaip galima atsikratyti gyvybės užsimezgusios tavyje!!! Manyčiau kad vaikelis kaip tik moteriai turėtų būti stimulas gyventi ir eiti į priekį, kad ir kokia sunki padėtis būtų!!! Ir nesvarbu, kad vyras metė, nesvarbu, kad pinigų nėra dabar aš turėsiu vaikelį dėl kurio padarysiu viską ką galiu ir dar daugiau, kad tik jis būtų pats laimingiausias pasaulyje!!!!Manau šitaip galvoja normali moteris sužinojusi kad ji pastojo!!! Na o visas kitas, kurios paėmė tokią nuodėmę, kaip nekaltos sielos nužudymas, tegul baudžia likimas!!!
QUOTE(astrid @ 2006 01 02, 13:45) Na tas nuotraukas kiekvienam Respublikos pilieciui verta pasiziureti... ne tik moterims, kurios tai daro... Gyvenimas toks - ziaurus! Del bendro issilavinimo, bent man tai viskas labai ydomu ir as viskuo domiuosi. Nežinau ką galėtų duoti bendram išsilavinimui aborto vaizdai. Na nebent tam kas nesupranta nieko apie abortus pažintiniais tikslais. Nesijaučiu ką nors praradus jei nemačiau tokių vaizdelių. Gal dėk tą nuorodą. Kas norės tas pažiūrės, o tokie jautruoliai kaip aš nekiš nosies. Įdomu, ar studijuojant akušeriją privaloma praktika abortų srityje? Ir ar daug medikų iš principo atsisako juos daryti?
ZIGOTA...
2006 01 02, 16:30
QUOTE((li)julija(li) @ 2006 01 02, 16:45) Astrid, išties labai norėčiau pamatyti tas nuotraukas, bet kadangi daugiau niekas nenori, būčiau dėkinga jei galėtum nuoroda atsiųsti man į AŽ arba į el. paštą! Po vidurinės m-klos labai norėjau stoti į mediciną ir studijuoti akušeriją, tačiau išsigandau ilgų mokymosi metų, tad stojau kitur!!!! Na o ši tema vis vien domina mane iki šių dienų, todėl visai įdomu būtų pažiūrėti nuotraukas, kad ir kokios žiaurios jos būtų, dėl bendro išsilavinimo turėtų praversti! Pati aborto visiškai nepateisinu ir manau, kad tai yra vaikelio nužudymas, kaip jau čia ir minėjo!!! Nesuvokiu kaip galima atsikratyti gyvybės užsimezgusios tavyje!!! Manyčiau kad vaikelis kaip tik moteriai turėtų būti stimulas gyventi ir eiti į priekį, kad ir kokia sunki padėtis būtų!!! Ir nesvarbu, kad vyras metė, nesvarbu, kad pinigų nėra dabar aš turėsiu vaikelį dėl kurio padarysiu viską ką galiu ir dar daugiau, kad tik jis būtų pats laimingiausias pasaulyje!!!!Manau šitaip galvoja normali moteris sužinojusi kad ji pastojo!!! Na o visas kitas, kurios paėmė tokią nuodėmę, kaip nekaltos sielos nužudymas, tegul baudžia likimas!!! As studijuoju akuserija, na dar metai liko  Mokytis ne tiek ir daug, bet labai sunku buvo ypac pirmas ir antras kursas... ojojojojjj kaip sunku... Bet verta mokytis, nes labai ydomi specialybe. Gerai tau nuoroda atsiusiu. Arba gali eiti siuo adresu Bendram issilavinimui ir ten jau poto nesunku rasti. Dar galima uzsienio puslapiuose paskaityti sia tema. As manau, kad nei vieno zmogaus neatsirastu, kuris butu uz abortus, taciau toks gyvenimas, kad buna situaciju, kuomet moteris vaiko lyg ir nori, bet abejoja ar gimdyti, nes nezinodama ar nescia naudojo kazkokius tai vaistus ar sirgo ir jai buvo butini kazkokie tai vaistai, arba naudojo alkoholi ir t.t. Tuomet moterys nenori rizikuoti, ir priima toky sprendima, kad geriausia iseitis abortas... Na jus visos tik nepagalvokite, kad as esu UZ abortus... Man tik ydomi nuomone kitu zmoniu. As kaip busima akusere viskuo domiuosi, tokios diskusijos ir nuomoniu yvairove man padeda rasyti yvairiausius darbus mano moksle, o ir man siaip ydomu. Abortus kaip daro maciau... jau vien operacineje bloga energija tvyro, visi buna aplinkui pikti... Poto iseini is ten ir oro truksta... O moteris kuriai tik padarytas abortas rekia, kad ojj kaip jai skauda... karta pasakiau o kaip tu galvoji tam vaikeliui neskaudejo, galvoji, kad jis nejaute skausmo...?
Astrid, ta pati nuoroda buvo ankstesnėse temose apie abortus. Daug kas replikavo dėl vaisiaus amžiaus. Tikrai kūdikis didelis. Ar tai patologiniai atvejai?
vaižgantė
2006 01 02, 16:39
Esu mačius filmą, kaip daromas abortas...
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 02, 16:39) Esu mačius filmą, kaip daromas abortas... Neprisiverčiau... Įdomu, jei moteriai, kuri pasirįžusi tam, būtų parodytas toks filmas, ar nesusimąstytų dar kartą?
vaižgantė
2006 01 02, 16:50
QUOTE(Yo-yo @ 2006 01 02, 16:47) Neprisiverčiau... Įdomu, jei moteriai, kuri pasirįžusi tam, būtų parodytas toks filmas, ar nesusimąstytų dar kartą? Jei ji pažiūrėtų būdama blaiva, manau, atsisakytų darytis valymą...
ZIGOTA...
2006 01 02, 16:52
QUOTE(Yo-yo @ 2006 01 02, 17:37) Astrid, ta pati nuoroda buvo ankstesnėse temose apie abortus. Daug kas replikavo dėl vaisiaus amžiaus. Tikrai kūdikis didelis. Ar tai patologiniai atvejai? Na as jau senai ziurejau tas foto... ir tai visu neziurejau... nes as pradedu verkti... Yra saliu, kuriose abortas leidziamas iki ivairaus gestacinio amziaus. Lietuvoje iki 12 sav. Kitur net iki 20 sav. Tai va... ziurint is kokios salies ta foto...
ZIGOTA...
2006 01 02, 16:55
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 02, 17:50) Jei ji pažiūrėtų būdama blaiva, manau, atsisakytų darytis valymą... Kitom uztenka, kad pamato monitoriuje plakancia sirdele ir praeina noras darytis aborta ar aspiracija. Poto dar padekoja, kad suteike tokia galimybe ir pati dziaugiasi kad apsigalvojo... o save laiko kvailele....
QUOTE(astrid @ 2006 01 02, 16:55) Kitom uztenka, kad pamato monitoriuje plakancia sirdele ir praeina noras darytis aborta ar aspiracija. Poto dar padekoja, kad suteike tokia galimybe ir pati dziaugiasi kad apsigalvojo... o save laiko kvailele.... Papasakok, prašau, kaip viskas vyksta iki aborto procedūros. Turiu minty, ar privalo ir kokie specialistai "apšviesti" moterį? Ar tiesiog ateina, užsiregistruoja, abortas. O pokalbis prieš tai - tik gydytojo gera valia?
ZIGOTA...
2006 01 02, 19:52
QUOTE(Yo-yo @ 2006 01 02, 18:06) Papasakok, prašau, kaip viskas vyksta iki aborto procedūros. Turiu minty, ar privalo ir kokie specialistai "apšviesti" moterį? Ar tiesiog ateina, užsiregistruoja, abortas. O pokalbis prieš tai - tik gydytojo gera valia? Na buna pokalbis, supazindinama su rizika ir galimomis pasekmemis. Bandoma atkalbeti. Jeigu moteris vistiek nusprendzia aborta darytis tai ji dar gauna perskaityti dokumenta kur taip pat parasyta sios operacijos pasekmes ir t.t. pasiraso, kad ji su viskuo sutinka. Na bet pasutiniu metu abortu skaicius yra apmazejes.
TerrorisTe69
2006 01 03, 00:26
moteris pati retai kada ryžtasi abortui,jaučiu,kad didelę įtaką turi tėvai ir ypač vyras. o šiaip aš esu griežtai prieš abortus,ir jei turėčiau galios ir pinigų tai tikrai uždrausčiau juos,na nebent tik lb išimtinais atvejais,kai būna išprievartavimo auka arba yra žinoma,kad vaikutis bus daunas. kvailiausia,kad ši problema yra neišsemiama,o nieks nesiima jokių veiksmų. laikraščiuosia mirga ginekologijos kabinetų reklamos,kuriose daromi abortai. maždaus pastoji,nueini kaip pas stomatologą ir išeini laiminga. brrrr negaliu. man šlykštu
lynkute
2006 10 17, 16:12
QUOTE(musyte @ 2006 10 17, 12:33) tai va.. 2 metus svajojau, kad noriu leliaus...Tiesa vyras vuisa laika pries, todel ir saugojomes... Osiandien turiu situacija - likau be darbo, bet beveik turiu pasiulyma i nauja darba eiti, bet ir suzinojau, kad laukiuosi.....vyras dar nezino. suzinos - neisivaizduoju kas bus.... Kokia man iseitis - patarkit: isidarbinti niekoi nepasakius? susipykti su vyru ar pasidaryti aborta ir "laimingai" gyventi toliau??? Kazkoks kosmaras kai pagalvoji.... tavo vietoj nedaryciau aborto pati dariausi aborta ne savo valia ,nes labai norejau vaikiuko ir vyras tai pat:unsure: ,bet buvo nestumas nesivystantis ir teko daryti valyma galiu pasakyti dar ir dabar geriu vaistus nuo depresijos  savo noru tokio dalyko kraupaus nedaryciau......o tu spresk pati.... cia tik mano patarimas tau  ir dar papildysiu po aborto metai laiko visoki uzdegimai lenda tad kad sveikata ne pati geriausia
ZIGOTA...
2006 10 17, 21:16
QUOTE(lynkute @ 2006 10 17, 17:12) tavo vietoj nedaryciau aborto pati dariausi aborta ne savo valia ,nes labai norejau vaikiuko ir vyras tai pat:unsure: ,bet buvo nestumas nesivystantis ir teko daryti valyma galiu pasakyti dar ir dabar geriu vaistus nuo depresijos  savo noru tokio dalyko kraupaus nedaryciau......o tu spresk pati.... cia tik mano patarimas tau  ir dar papildysiu po aborto metai laiko visoki uzdegimai lenda tad kad sveikata ne pati geriausia  taip. o visokie uzdegimai tik labai didina ateityje buti nevaisinga arba labai sunkiai pastoti...
lynkute
2006 10 17, 21:57
QUOTE(ZIGOTA... @ 2006 10 17, 22:16) taip. o visokie uzdegimai tik labai didina ateityje buti nevaisinga arba labai sunkiai pastoti... taip as ir bijau uztat as pries abortus pamastykit gerai paneles ir mamos yra apsaugos siais laikais nebent toks atvejis kaip man nera kito pasirinkimo
rupestelis
2006 10 18, 09:15
QUOTE(musyte @ 2006 10 17, 11:33) tai va.. 2 metus svajojau, kad noriu leliaus...Tiesa vyras vuisa laika pries, todel ir saugojomes... Osiandien turiu situacija - likau be darbo, bet beveik turiu pasiulyma i nauja darba eiti, bet ir suzinojau, kad laukiuosi.....vyras dar nezino. suzinos - neisivaizduoju kas bus.... Kokia man iseitis - patarkit: isidarbinti niekoi nepasakius? susipykti su vyru ar pasidaryti aborta ir "laimingai" gyventi toliau??? Kazkoks kosmaras kai pagalvoji.... ėėėėė, pykis su vyru, bet aborto nesidaryk  please tema užvesta apie aborto padarinius moters fizinei sveikatai, bet , mano galva, moraliniai padariniai yra daug tragiškesni. žinoma kalbu apie normalią moterį, o ne tokią, kuriai abortas-kontarceptinė priemonė, ir darosi ji juos kasmet ir ne po vieną tuo labiau turi vyrą, sakytum būsi vieniša motina, neturiu kur prisiglausti, ir tai sakyčiau nesidaryk aborto. tai žmogutis, tavo sūnus/dukrelė ir abortą prilyginu žmogžudystei. negali pamiršti to fakto, kad atsisakei jo, visą gyvenimą, patikėk...
pavasarinė
2006 10 18, 14:02
Aš prieš abortus. Žinoma, ne prieš medicinines procedūras, kai yra grėsmė motinos sveikatai ir gyvybei (gemalas ar vaisius žuvęs, negimdinis nėštumas ir pan.). Nežinau, kas gyvenime gali pačiai nutikti ar mano vaikams, bet aborto nedrįsčiau daryti, siūlyti/patarti jį daryti ir t.t. Kažkada teko susidurti su moterimis kurioms darė ir pasiryžusiomis daryti abortą.  Abortas- tai ne tik medicininė procedūra. Tai- trauma ir kūnui, ir sielai. Nemanau, kad tai vienintelė išeitis gyvenime, kad ir koks jis sunkus būtų. Gyvenime visada kovoja gėris ir blogis.O neteisybės pilna visur ir viskame. visada kai būna l. sunku, po kurio laiko pasaulis nušvinta ir vėl jautiesi laimingas. O kai būna gera, žiūrėk vėl kokia nelaimė ištinka. Tiesiog, keblios ir sudėtingos situacijos, mus išbando: arba palūžti, arba, atvirkščiai kabiniesi į gyvenimą ir ieškai išeities. : "Nėra padėties be išeities" - skambi frazė, bet ji visuomet pasitvirtina. šiais laikais kai tiek daug kontraceptinių priemonių, informacijos šaltinių, pagalbos įstaigų ir telefonų, ir t.t. - aborto tikrai nepateisinu. Kad, kai kuriose šalyse trūksta viso to, tai jau čia kita tema. "TAI nutiko netyčia, mes vaiko nenorim"- skamba apsurdiškai. Arba kai moteris ateina antrą kartą darytis aborto jau turėdama 2 vaikus ir sako, kad 3 nepageidaujamas. Aš už vaikų lytinį švietimą ir atsakomybės ugdymą  . Manau pareigos, atsakomybės, šeimos ir vertybių supratimas ateina iš aplinkos kurioje vaikas auga, tai ką vaikas mato ir t.t. Abortų skaičius rodo, žemą lytinio gyvenimo sampratos ir atsakomybės už save ir kitus lygį. Musytės tikrosios situacijos nežinau. Bet jei taip būtų nutikę man, pasiūlymą dėl darbo tikrai priimčiau, o vyrui praneščiau nedelsdama akis į akį ir kaip nors ypatingai. Jei labai bijočiau vyro reakcijos, parašyčiau jam laišką išsakydama savo baimę ir džiaugsmą, ir padėjusi matomoj vietoj leisčiau, kad jis perskaitytų vienas. Bet jei abu myli vienas kitą, tai kokia gali būti baimė pranešant nuostabią naujieną  . Tuo labiau jei svajonė išsipildė  Daugelis vyrų tik sako nenorintys vaikų, o iš tikrųjų juos kamuoja įvairios baimės:dėl ateities, atsakomybės, materialinės padėties ir pan. Kiek žmonių tiek nuomonių, tiek situacijų, gyvenimų. Vaikas nesugriauna gyvenimo, abortas- sugriauna
rupestelis
2006 10 18, 14:16
QUOTE(pavasarinė @ 2006 10 18, 14:02) Musytės tikrosios situacijos nežinau. Bet jei taip būtų nutikę man, pasiūlymą dėl darbo tikrai priimčiau, o vyrui praneščiau nedelsdama akis į akį ir kaip nors ypatingai. Jei labai bijočiau vyro reakcijos, parašyčiau jam laišką išsakydama savo baimę ir džiaugsmą, ir padėjusi matomoj vietoj leisčiau, kad jis perskaitytų vienas. Bet jei abu myli vienas kitą, tai kokia gali būti baimė pranešant nuostabią naujieną  . Tuo labiau jei svajonė išsipildė  Daugelis vyrų tik sako nenorintys vaikų, o iš tikrųjų juos kamuoja įvairios baimės:dėl ateities, atsakomybės, materialinės padėties ir pan. Kiek žmonių tiek nuomonių, tiek situacijų, gyvenimų. Vaikas nesugriauna gyvenimo, abortas- sugriauna  na gal ir nesugriauna abortas to gyvenimo, bet palieka traumą-faktas :verysad:na aš dar galiu pateisinti vienišas mamas, bet kai yra abu tėveliai...nors žinau vieną porą, kuri pirmą vaikutį pašalino (net nežinau kokį žodį pavartoti) dėl buitinių ar kitokių priežasčių  , o kitą pasigimdė, ir lyg ir gerai gyvena. asmeniškai aš neįsivaizduoju, kaip galima būtų gyventi su žmogum, kuris pasiūlo nužudyti bendrą vaiką  juk visą laiką ant dūšios akmuo gulės. vyrai gal to negali jausti, bet moteriškė visą gyvenimą tą jaus...tiesą pasakius, gal ir vyrai jaustų, jei truputį labiau apsiskaitę būtų ta tema-embriono vystymosi...jis dar nelaikomas žmogum, betgi jis jau gyvas, o tavo sąmonėje jis visuomet liks jau žmogumi-tavo dukrele ar sūneliu, kurio tu atsisakei
TerrorisTe69
2006 10 22, 12:55
mane tai nervina,kad kokia pasileidus boba darosi vos ne kas menesi aborta,o svarios moterys,norincios leliuku, kartais negali metu metus pastot  taip nesazininga ...
lynkute
2006 10 22, 14:12
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 10 22, 13:55) mane tai nervina,kad kokia pasileidus boba darosi vos ne kas menesi aborta,o svarios moterys,norincios leliuku, kartais negali metu metus pastot  taip nesazininga ... tavo zodziai kaip mano mintys  negaliu pakest kaip ryztasi tokiam zingsniui nepagalvojusios  ,niekada net minties neturejau apie abrazija.taip norisi vaikiuko bet laukiu jau 3metai to savo stebuklelio.
ruta_zalia
2006 10 24, 13:45
QUOTE(musyte @ 2006 10 17, 13:33) tai va.. 2 metus svajojau, kad noriu leliaus...Tiesa vyras vuisa laika pries, todel ir saugojomes... Osiandien turiu situacija - likau be darbo, bet beveik turiu pasiulyma i nauja darba eiti, bet ir suzinojau, kad laukiuosi.....vyras dar nezino. suzinos - neisivaizduoju kas bus.... Kokia man iseitis - patarkit: isidarbinti niekoi nepasakius? susipykti su vyru ar pasidaryti aborta ir "laimingai" gyventi toliau??? Kazkoks kosmaras kai pagalvoji.... Tu tik isivaizduok kokia tu laiminga - laikiesi, tukstanciai moteru apie tai vien tik pasvajoti gali. Visa kita - darbas, vyras, mano nuomone, jau lieka antrame plane. Darbelis nepabegs, o is kitos puses visai nera reikalo viska iki smuklmenu apie save issipasakoti, o vyras turetu tik dziaugtis, kad turi sveika zmona, kuri laukiasi jo kudikio. Sekmes
Smaližė
2006 10 25, 15:55
QUOTE(musyte @ 2006 10 17, 11:33) tai va.. 2 metus svajojau, kad noriu leliaus...Tiesa vyras vuisa laika pries, todel ir saugojomes... Osiandien turiu situacija - likau be darbo, bet beveik turiu pasiulyma i nauja darba eiti, bet ir suzinojau, kad laukiuosi.....vyras dar nezino. suzinos - neisivaizduoju kas bus.... Kokia man iseitis - patarkit: isidarbinti niekoi nepasakius? susipykti su vyru ar pasidaryti aborta ir "laimingai" gyventi toliau??? Kazkoks kosmaras kai pagalvoji.... Nu ką ką , musyte, bet tavęs šitoj temoj klausiančiosios vaidmeny tikrai nesitikėjau rasti.. Jargau margau.. gi šitokia naujiena Tu tik nesublūdyk  Eik darban, ir vyrui pasakyk. Pabandys supykti, žinai į ką kreiptis moralams išrašyt.. Tokioj šeimoj, kaip jūsų ne du ir ne trys vaikučiai galėtų augti  bliamba, tikrai nekvailiok.. O kadaangi tave, kaip nuluptą pažystu, tai tau būtų trauma tokia, kad jokie vaistai nepadėtų.. Taip kad aukštn nosytę (kad akiniai nenukristų  ) ir pirmyn į gyvenimą su tokiom suuuper naujienom
Rudaakė
2006 12 11, 23:18
mergytes, nuo keliu savaiteliu jau skaitosi abortas? Cia siaip smalsumas... Ir iki keliu savaiciu galima nutraukti nestuma? Iki kelintos dar "paciai" pageidaujant ir nuo kleiu jau tik gydytojams liepus. Ir pvz ar nustacius nedideli apsigimima gali leisti daryti aborta daryti ar jau tipo ne, "gimdymui ir auginimui nekenkia"... ? Nu zodziu apsvieskit mane labaiu sia skaudzia tema Nes man gydytoja rekomendavo nutraukti nestuma, o as nenoriu, kol nezinau jog tikrai kazkas negerai... bet nesinretu auginti nesveika vaikeli...
gekoniuke
2006 12 12, 00:31
QUOTE(ZIGOTA... @ 2005 12 12, 13:30) Ar kalbėsite su savo vaikas apie lytinio gyvenimo pradžią, kontracepciją? Kaip manote koks geriausias vaiko amžius kalbėtis šiomis temomis? Dukters lytiniu švietimu užsiimu nuo 3m. Viskas nuo skirtumų, panašumų, vaikelio gimimo, paskui žinoma įdomu iš kur tas vaikelis pilvelį atsirado ir t.t. Šiandien ji žino ir apie KT, kada ir kaip jos skiriamos, apie ankstyvos meilės pasekmes, ir svarbiausia apie abortus ir jo pasekmes ypač jaunoms merginoms. Ir kai ji tai viską žino jai nebeįdomu skubėt į paneles, ko nepasakyčiau apie kai kurias jos bendraklases. Taigi lytinis švietimas vos ne nuo vystiklų ir tai darau iš meilės savo dukrai, kad netektu kaip man verkt ginek. kab. sužinojus apie nelauktą nėštumą. Kaip supratot aborto neišdrysau pasidaryt ir nenorėčiau jog kada nors mano vaikas irgi taip verktu ir dvejotu...
kristyyynyte
2006 12 12, 02:08
nepateisinu.as pries abortus
Rudaakė
2006 12 12, 13:28
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 12 12, 02:08) nepateisinu.as pries abortus  o ka daryt tokiu atveju kai tai neisvengiama? Ar jei suzinotum jog gims nesveikas vaikutis, irgi nedarytum?
|
|