Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Abortas ir jo įtaka sveikatai
Supermamų klubas > Tarp mūsų, mergaičių... > Kertelė sielai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Eddii
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 27, 23:32)
Todėl, kad Lašelis biggrin.gif
Ne, man jų negaila biggrin.gif Aš jas valgau ir man jos labai skanios smile.gif
Nežinau, beje, kiek vištos to pasaulio pamato tose šiuolaikinėse fermose.... Abejoju, kad daug, bet čia, ko gero, visai kita tema.
Kodėl pykstat? smile.gif Niekas jūsų nekaltina, kad mėsą valgot. Net netaikau klausimų asmeniškai jums. Tai tiesiog klausimai ir tiek.
Kokius gimdo vegetarai, manau, galima paklaust pas juos pačius, yra gi atitikamų skyrelių toj pačioj sm smile.gif

Jūs branginat savo vaikus, jums tai vaikas nuo pat pirmų pastojimo akimirkų, o va kitoms ne. Nemanau, kad kažkurios iš jūsų geresnės, teisingesnės ir pan. Lygiai kaip ir neskirstau žmonių pagal jų mitybos įpročius. Nežinau, ar pagauna kas nors, ką čia bandau išsakyt, bet geriau nesugebu/nenoriu/nematau prasmės smile.gif
Kiekvienas esam su savo požiūriu, kad ir koks jis bebūtų. Kiekvienas turim teisę į savo gyvenimą, savo klaidas ir pan. Neteiskim ir nesmerkim, nes nesam to kito žmogaus kailyje. Labai lengva mestelt "nežudyk, kaip po to gyvensi?", bet ta fraze paprastai visas ir baigiasi. Moteris pati turi tempt visą svorį, kad ir kokį sprendimą priimtų. Aš asmeniškai nebesiryžtu atkalbinėt, kai sužinau, kad kažkuri pažįstama kėtina abortą daryt. Tik pasvarstykit - atkalbėjot, prišnekėjot, kad kaip negerai žudyt tą besimezgančią gyvybę ir pan., kaip bus viskas gerai, kad ji stipri, ištvers ir pan., ji sutinka, ji pasiryžta gimdyt ir pagimdo ligotą, luošą ar dar kokį. Kaip jausitės? Teisinsitės, kad sprendimą ji vis tiek pati priėmė? Kad taip jai ir reikia, galvojo apie abortą, tai dabar vaikas nesveikas? Kokių dar minčių kyla?....
*

as nepykstu biggrin.gif o apie vegetarus buvo retorinis klausimas
-Voveryte-
man pavyzdziui baisu darosi pagalvojus, kad kas metus zmoniu zemeje padaugeja simtu milijonu ir zinant kokiu greiciu naudojasi gelos vandens, zuvies vandenyne bei naftos atsargos.... zmones jau kaip parazitai pradejo daugintis, o tai netrukus prives zeme prie susinaikinimo, nes tikrai taps labai greitai anksta gyventi tarp tokio didelio zmoniu kiekio.
*trinity*
QUOTE(-Voveryte- @ 2011 01 29, 16:20)
man pavyzdziui baisu darosi pagalvojus, kad kas metus zmoniu zemeje padaugeja simtu milijonu ir zinant kokiu greiciu naudojasi gelos vandens, zuvies vandenyne bei naftos atsargos.... zmones jau kaip parazitai pradejo daugintis, o tai netrukus prives zeme prie susinaikinimo, nes tikrai taps labai greitai anksta gyventi tarp tokio didelio zmoniu kiekio.
*

Sutinku! Paziurekit filma"Home" ten labai fainas dokumentinis filmas apie zeme, isteklius, zmones, kas po kiek metu baigsis, jei visi ir toliau gyvens "uzsimerke" ir nematys, kas vyksta aplink.. verysad.gif
Sara123
QUOTE(Fallen Angel @ 2008 02 12, 14:09)
Gal galite kas padeti!! Mano mergina pasidares ishvalyma. Uz savaites pas ja prasidejo menesines, po to kai jos pradejo silpneti ir jau buvo beveik ant pabaigos, jos vel sustiprejo, ji labai del to pergyvena. Nors viena drauge jai pasake kad pas ja menesines buvo menesi laiko... Gal gali kas pokomentuoti... Ji labai bijo kad kazkas neegrai...
*

Taip jai ir reikia.Linkiu jai viso blogo ir ne tik.
Aš prieš abortus.Neįsivaizduoju kaip padaras (žmogumi vadinti negaliu) pasidaręs abortą gali toliau gyventi.Kai sužinojau,kad mano draugė pasidarė abortą palinkėjau jai niekada nesusilaukti vaikų ir komplikacijų.Žinau.Žiauru,bet ar tai ką padarė ji padarė vaikui nežiauru?Pati niekada nesidarysiu aborto.Geriau auginsiu dešimt vaikų,negu žudysiu.Žudyti savo vaiką...kažkas nesuvokiamo.Ir tegul būna prakeiktas tas/tie žmogus kuris sugalvojo tokį dalyką kaip abortas.Tai kam tos ****** užsiiminėja seksu,jei nesugeba normaliai saugotis?Tiek priemonių yra...Žodžiu žiauru.
Liebchen
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 01:33)
*

Neteisk ir teisiamas nebūsi rolleyes.gif . Šiaip jumyse ir nemaža žiaurumo. Nelinkėsiu nieko jums blogo, tik daugiau supratimo ir tolerancijos.
Sara123
Nemaža žiaurumo??O tos kurios žudo savo vaikus labai jau geros?Ir nežadu aš joms tolerantiška būti.
ptashka
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 00:33)
Taip jai ir reikia.Linkiu jai viso blogo ir ne tik.
Aš prieš abortus.Neįsivaizduoju kaip padaras (žmogumi vadinti negaliu) pasidaręs abortą gali toliau gyventi.Kai sužinojau,kad mano draugė pasidarė abortą palinkėjau jai niekada nesusilaukti vaikų ir komplikacijų.Žinau.Žiauru,bet ar tai ką padarė ji padarė vaikui nežiauru?Pati niekada nesidarysiu aborto.Geriau auginsiu dešimt vaikų,negu žudysiu.Žudyti savo vaiką...kažkas nesuvokiamo.Ir tegul būna prakeiktas tas/tie žmogus kuris sugalvojo tokį dalyką kaip abortas.Tai kam tos ****** užsiiminėja seksu,jei nesugeba normaliai saugotis?Tiek priemonių yra...Žodžiu žiauru.
*

As jums irgi kai ka galeciau palinketi. Nu spangstat ir tiek, padareli. Man ne zmogus yra visu pirma tas, kuris jau gimusiam prakeiksmus siuncia.
Sara123
Gimęs ar negimęs visai nesvarbu - _ -.Ir sakykit Jūs ką norit.
musik
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 01:43)
Nemaža žiaurumo??O tos kurios žudo savo vaikus labai jau geros?Ir nežadu aš joms tolerantiška būti.
*

Nuzudziau, nes tam buvo aplinkybiu.Ir svarbiausia, kad to vaiko nenorejau.
Ir esu labai gera!
Jo atsiprasiau.
Esu tikra kad ne jusu reikalas teist ir buti tolerantiskai ar ne.
Ir dar... pasinagrinekit is kur tiek neapikantos pas jus? tikrai ne del to, kad norit isgelbet pasauli tongue.gif
ptashka
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 00:48)
Gimęs ar negimęs visai nesvarbu - _ -.Ir sakykit Jūs ką norit.
*

Sakau, ka noriu. Apie kai kuriuos zmone galima pasakyti: geriau butu negime.
Liebchen
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 01:43)
*

Kaip sakoma, šuo loja, karavanas eina. Pofik, būkit netolerantiška, perdaug niekam čia neįdomu. Šiaip man graudu, kad kažkas taip apsiima Dievo funkcijas ir mano turįs teisę teisti kitą už jo poelgius.
musik
QUOTE(ptashka @ 2011 02 27, 01:44)
As jums irgi kai ka galeciau palinketi. Nu spangstat ir tiek, padareli. Man ne zmogus yra visu pirma tas, kuris jau gimusiam prakeiksmus siuncia.
*

drinks_cheers.gif
Ta ponia turi dideliu psichologiniu problemu, siaip tokius gailet reikia rolleyes.gif
ptashka
QUOTE(musik @ 2011 02 27, 00:52)
drinks_cheers.gif
Ta ponia turi dideliu psichologiniu problemu, siaip tokius gailet reikia  rolleyes.gif
*

Gailestis yra pats baisiausias jausmas. Tokias ponias izoliuoti reikia.
Sara123
Supratau,viską.O savo kito vaiko tai jau norėjote?Kaip čia taip?Tave myliu,o kitus žudau??
ptashka
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 00:55)
Supratau,viską.O savo kito vaiko tai jau norėjote?Kaip čia taip?Tave myliu,o kitus žudau??
*

O kas tau sake, kad esi geresne uz nezudziusias?
Nors siaip, cia vien is sito sakinio matosi, kad diskusija vyksta arba su girtu, arba su idiotu.
musik
QUOTE(ptashka @ 2011 02 27, 01:54)
Gailestis yra pats baisiausias jausmas. Tokias ponias izoliuoti reikia.
*

Jas gyvenimas izoliuoja tongue.gif
Siaip baisu, kai skaitant jos postus, sklinda tokia neigiama energetika doh.gif kuri pirmiausia jai ir kenkia.

Sara123, galiu jum rekomenduot puikia psichoterapeute 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 01:55)
*

Taip sito norejau bigsmile.gif Nes as jau subrendus, vaikas nuo mylimo zmogaus wub.gif
Ar zinot kokia didziausia trauma zmogui? - buti nemylimam.
*Liepa18*
Doc. dr. Birutė Obelenienė (VDU) "Kontacepcijos ir abortų prevencijos sąsaja: tiesa bei rinkodariniai mitai"

http://soundcloud.com/sc-1/06-birute-obeleniene

Lady-G*
oho kokios diskusijos verda! bigsmile.gif

QUOTE(Avetė @ 2011 01 26, 00:50)
Kokiais pavyzdziui atvejais manai, kad galetu tekt rinktis negimdyt?
*

QUOTE(Nutikė @ 2011 01 27, 23:42)
kad ir kas be nutiktų tikrai to nedarysiu.
*

O kaip pavyzdziui tokia situacija: turite du vaikucius, abu gime po cezario operacijos, vienas jau mokyklinukas, kitas dar tik triju menesiu, o jus is tu, kurioms po gimdymo greitai prasidejo menesines ir jus suzinote esanti pastojusi? isivaizduokit, pries tris menesius buvote pjauta antra karta, ir nejau rizikuotumet savo gyvybe, kad isnesioti trecia gyvybe ir neplystu ties pjuviu jums pilvas? tada butu sakes ir jums ir vaikui doh.gif kaip tada elgtis?
_una_
QUOTE(Lady-G* @ 2011 04 15, 14:01)
isivaizduokit, pries tris menesius buvote pjauta antra karta, ir nejau rizikuotumet savo gyvybe, kad isnesioti trecia gyvybe ir neplystu ties pjuviu jums pilvas? tada butu sakes ir jums ir vaikui doh.gif kaip tada elgtis?
*

Įsivaizduokit, pažįstu moterį, kuri pastojo praėjus septyniems mėnesiams po cezario, bet su dvyniais. Ir, žinokit nesidarė aborto. Ir net gydytojai (ne rajono, tie būtų gąsdinę, kaip ir jūs, o KMUK) nuramino, kad jaunas randas daug lengviau pasiduoda tempimui negu senas ir rizika visai nedidelė. Turi dabar puikius dvynius studentus...
*Liepa18*
O kaip pavyzdziui tokia situacija: turite du vaikucius, abu gime po cezario operacijos, vienas jau mokyklinukas, kitas dar tik triju menesiu, o jus is tu, kurioms po gimdymo greitai prasidejo menesines ir jus suzinote esanti pastojusi? isivaizduokit, pries tris menesius buvote pjauta antra karta, ir nejau rizikuotumet savo gyvybe, kad isnesioti trecia gyvybe ir neplystu ties pjuviu jums pilvas? tada butu sakes ir jums ir vaikui doh.gif kaip tada elgtis?
*

Aš tokiai moteriai pirmiausiai pasakyčiau, kad atsakingiau gultųsi į lovą...
O šiaip mėnesinės ne rodiklis, nes net ir neatsiradus mėnesinėms po gimdymo gali vykti ovuliacija ir galima pastoti, todėl būtinos apsisaugojimo priemonės, jei daugiau nenorima vaikų.
Wild Pearl
*

Jūsų paminėta situacija -identiška manajai, tik mano pastojimo laikas ne po trijų mėnesių o po gimdymo praėjus 6mėn...(O ir vaikučiai mažesni nei mokyklinukai būvo) mirksiukas.gif Taip kad sprendimas yra pasielgti vienaip ar kitaip BEGALO sunkus. doh.gif Aš pasirinkau vaikutį po tiek ašarų naktų (begalo sunkus prisiminimas, bet tikiu sprendimas teisingas pasirinktas)...Tačiau nuo to laiko mano požiūris į valymus (ne abortus) pasikeitė kardinaliai, nes kai galvoji kad "tau to niekada nebus" yra tikra netiesa,gyvenimas pateikia begalo daug siurprizų, o kai atsiduri kitokioje situacijoje nei planavai, tai visos tavo žinios ir nusiteikimai lieka visai kitur...Kadangi būvau pati dvejonėse,tai puikiai suprantu moteris kurios dėl vienokių ar kitokių situacijų nusprendžia pasielgti kitaip nei galėtų...Nesmerkiu ir neteisiu,bet dabar jau ir pati nebesakau "niekada" nes nežinau kaip viskas gali nutikti,bet "pasirinkimo kelyje" atsidurti niekam nelinkėčiau.. unsure.gif
Mumuke
Paskaičiau daugumos pasisakymus ir, tiesą sakant, manęs jie visiškai nestebina. Kažkuri Jūsų minėjo, kad 'nenukrypkime čia į filosofijas...', o vertėtų. Viskas yra labai paprasta: šiuolaikinio žmogaus sąmonė yra nuo moderno atsiradimo transformuota tiek, kad žmogus tapo tik biomasė. Tiksliau, jis ne tapo biomase, o nuo moderno pradėtas laikyti tik biomase, t.y. gamtos dalis. Apie žmogaus 'antrąją pusę', t.y. sielą, kaip ir pamiršta. Be abejo, mes ir šiais laikais kalbame apie sielą, bet jos suvokimas mūsų laikais yra visiškai kitoks.

Kadangi žmogus šiandien yra tik biomasė, jam valdyti reikalinga biopolitika (pagūglinkite, kam įdomu). Iš esmės, viskas paprasta - kuo daugiau žmonių, t.y. biologinių kūnų, tuo daugiau vartotojų ir 'biznio rėmėjų', pinigų darytojų. O tai reiškia, kad visi kiti žmogaus aspektai nieko jau nebedomina. Dėl to mes pasidarome labai dideli vartotojai ir sudaiktiname/suprekiname absoliučiai viską, net save (pavyzdžiui, savo kūno kaip fabrikėlio (???) suvokimas). Tad man absoliučiai nenuostabu, kad šiais laikais sudaiktinami net vaikai. Prisiminkime, koks bumas buvo gimdymų vien dėl pašalpų ir dviejų metų atostogų (jokiu būdu nesakau, kad taip darė visos) ir kiek "mamyčių" rėkė, kad nebegimdys daugiau vaikų, jeigu joms tų pašalpų nemokės (suprask, už tai joms dar reikia sumokėti, nes jos vykdo kažkokio tai heroizmo aktą ar ką...), bet tema ne apie tai. Esmė tokia: suprekintą vaiką lengviau išmesti, nes gi jis yra kaip daiktas. Nusibodo fotelis - išmesiu, telikas tik vietą užima - išmesiu, vaikas trukdo karjerai - išmesiu. Baisiausia, kad taip darančios moterys ir vyrai yra įsitikinę, kad tokiu būdu jie tampa savo 'likimo kalviai', nes vaiką prilygina telikui, kurį galima tiesiog išmesti.

Noriu pasakyti, kad abortų padariusiųjų nesmerkiu. Neturiu tam teisės. Bet turint omenyje šiuolaikinį mąstymą, aš nesistebiu, kad yra krūvos moterų ir vyrų, kuriems abortas - nieko tokio smile.gif

O šiaip - linkiu, kad niekada niekam nereikėtų stoti prieš šį baisų pasirinkimą. Ir dar linkiu nepamiršti, kad šiuo atveju iš tiesų beveik viskas priklauso nuo mūsų, kad to pasirinkimo nebūtų - juk mes esame savo likimo kalviai, tiesa? wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.