Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Abortas ir jo įtaka sveikatai
Supermamų klubas > Tarp mūsų, mergaičių... > Kertelė sielai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Elfukas
Abortas - žmogžudystė. Galite pasižiūrėti, kas esate stiprių nervų:
http://kattolikamente.splinder.com/post/83...0+dell%27aborto
gekoniuke
QUOTE(Rudaakė @ 2006 12 12, 14:28)
o ka daryt tokiu atveju kai tai neisvengiama? Ar jei suzinotum jog gims nesveikas vaikutis, irgi nedarytum?
*

Turbūt ne apie tokį atvejį diskutuojam.
naca
aš irgi kolkas prieš abortą, bet tik savo atžvilgiu- man tai būtų laabai skaudu. bet kitos tai pačios sprendžia. o ir ką daryti moterims, kurios negali naudoti kontracepcijos - aš viena iš tokių g.gif manau ne vienintelė schmoll.gif . tai man pasisekė, kad ligi šiol neužkibo tas netičiukas, kad ir vyras sugeba saugotis. gali gimdyti trečią, bet jei ketvirtas, penktas... , arba amžius ne tas...g.gif
Kolekcionierė
http://www.prolifetraining.com/WMV/Abortion-Pictures-med.htm

gal kuri persigalvos zudyt vaikuti tai pamaciusi
naca
siaubas, negalėjau peržiūrėt iki galo. o man taip skaudu buvo, kau persileidau, tai ir taip kažką panašaus įsivaizdavau. vėl užmigt negalėsiu
cike
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 10 22, 14:55)
mane tai nervina,kad kokia pasileidus boba darosi vos ne kas menesi aborta,o svarios moterys,norincios leliuku, kartais negali metu metus pastot sad.gif taip nesazininga ...
*

pilnai pritariu tau!
daznai sau uzduodu toki klausima:kodel taip gyvenime yra?
galiu papasakoti liudna istorija is savo patirties verysad.gif
mes su vyru labai norejome leliuko...
buvome devintam danguj, kai suzinojom, kad as laukiuosi!
ir viena diena gydytojos diagnoze:nesivystantis nestumas
ko gero tai buvo pati juodziausia diena musu gyvenime
nuvaziavome i ligonine daryti abrazijos, is skausmo man viskas liejosi akyse verysad.gif
be galo bijau ligoniniu, bet tada man viskas buvo tas pats
kraupiausia buvo kai gydytoja pries mane buvusios moters paklause kelintas tai abortas?ji su sypsena veide ir be jokios sazines grauzaties atsake: astuntas
tad pagalvojau: ir kodel gyvenime taip yra:kas nori turėti, tas negali, o kas nenori,tas gali, bet atsisako...
sorry, kad prisiguodžiau... verysad.gif
niekam nelinkiu to patirti...
na, bet tikiuosi, kad viskas greitai susitvarkys, ir musu seima aplankys dziaugsmas!
gekoniuke
QUOTE(Elfukas @ 2007 01 20, 12:41)
*

QUOTE(kulebam @ 2007 01 21, 23:50)
http://www.prolifetraining.com/WMV/Abortion-Pictures-med.htm

gal kuri persigalvos zudyt vaikuti tai pamaciusi
*

Toks jausmas, kad visos užkietėjusios žudikės. Ta kuri privalo tai pasidaryt ir be jūsų nuorodų pasidarys, o ta kuriai abortas kontraceptikas į jūsų filmukus tik nusijuoks.
QUOTE(cike @ 2007 01 22, 00:54)
pilnai pritariu tau!
daznai sau uzduodu toki klausima:kodel taip gyvenime yra?
galiu papasakoti liudna istorija is savo patirties verysad.gif
mes su vyru labai norejome leliuko...
buvome devintam danguj, kai suzinojom, kad as laukiuosi!
ir viena diena gydytojos diagnoze:nesivystantis nestumas
ko gero tai buvo pati juodziausia diena musu gyvenime
nuvaziavome i ligonine daryti abrazijos, is skausmo man viskas liejosi akyse verysad.gif
be galo bijau ligoniniu, bet tada man viskas buvo tas pats
kraupiausia buvo kai gydytoja pries mane buvusios moters paklause kelintas tai abortas?ji su sypsena veide ir be jokios sazines grauzaties atsake: astuntas
tad pagalvojau: ir kodel gyvenime taip yra:kas nori turėti, tas negali, o kas nenori,tas gali, bet atsisako...
sorry, kad prisiguodžiau... verysad.gif
*

Todėl, kad toks jau jis yra dažnai keistas, nelogiškas, žiaurus.. Bet tikrai bus ir linksmas, laimingas, spalvotas.. Labai užjaučiu console.gif
naca
QUOTE(gekoniuke @ 2007 01 22, 02:07)
Toks jausmas, kad visos užkietėjusios žudikės. Ta kuri privalo tai pasidaryt ir be jūsų nuorodų pasidarys, o ta kuriai abortas kontraceptikas į jūsų filmukus tik nusijuoks.

*

drinks_cheers.gif

ta filmuka gali pasižiūrėti tik ta , kuri labai abejos- darytis ar ne, ir bus labiau linkusi antrajam varijantui. o kuri nori ar privalo darytis tikrai nežiūrės ir išvis neieškos tokios informacijos.
Dindilin
QUOTE(ZIGOTA... @ 2005 12 07, 15:29)
Abortai daromi - nepaslaptis. Žinoma, pastaraisiais metais jų skaičius sumažėjo. Yra problema, kad paaugliai vis ankščiau pradea lytinį gyvenimą, mokyklose turbūt nevyksta jokios mokymo programos apie paauglių kontracepciją, tėvai ne visi išdrysta su savo atžalomis kalbėtis šia tema. Na ir suaugusių moterų yra, kurios nesinaudoja jokiomis kontraceptinėmis priemonėmis. Pernai vienoje ligoninėje jauna moteris atėjo darytis aborto 11 - ąjį kartą... Gal todėl aš ir sumąščiau tokią temą skirtą diskusijoms, nes aš šio įvykio visdar nepamirštu...

Parasykite, kokia jūsų nuomonė apie abortus, ar pritariate jų uždraudimui ir t.t.

*

Man tik įdomu, kaip ji vis dar galėjo pastoti, pasidariusi, sakykim, kad ir 10-tąjį abortą?
Fallen Angel
Gal galite kas padeti!! Mano mergina pasidares ishvalyma. Uz savaites pas ja prasidejo menesines, po to kai jos pradejo silpneti ir jau buvo beveik ant pabaigos, jos vel sustiprejo, ji labai del to pergyvena. Nors viena drauge jai pasake kad pas ja menesines buvo menesi laiko... Gal gali kas pokomentuoti... Ji labai bijo kad kazkas neegrai...
blansyte
Nieko cia nuostabaus,po aborto daznai issiderina. verysad.gif.Daznai buna ,kaip po gimdimo,tai yra tikrai gali visa men.testis
ZaZ
QUOTE(musyte @ 2006 10 17, 11:33)
tai va.. 2 metus svajojau, kad noriu leliaus...Tiesa vyras vuisa laika pries, todel ir saugojomes... Osiandien turiu situacija - likau be darbo, bet beveik turiu pasiulyma i nauja darba eiti, bet ir suzinojau, kad laukiuosi.....vyras dar nezino. suzinos - neisivaizduoju kas bus....
Kokia man iseitis  - patarkit: isidarbinti niekoi nepasakius? susipykti su vyru ar pasidaryti aborta ir "laimingai" gyventi toliau???
Kazkoks kosmaras kai pagalvoji....
*

O kodel vyras nenori leliaus?
As suprantu, jeigu nesate apsirupine, ar tik ka pradejote vedybini gyvenima, kai norisi pasidziaugti viens kitu.
O gal tu tik galvoji, kad "neisivaizduoji kas bus", o is tikro suzinojes naujiena, jis visai kitaip pasijus? Taip irgi buna rolleyes.gif
blansyte
Zaz ,pažiurek kada ta zinute rasyta. lotuliukas.gif
Giedrė
QUOTE(Elfukas @ 2007 01 20, 13:41)
*

Padekit ax.gif labai noriu perziuret,o neiseina verysad.gif verysad.gif verysad.gif .Ka ten reik daryt,kad butu galima perziuret arba atsisiust ?
fishke
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 03 01, 00:09)
Padekit ax.gif labai noriu perziuret,o neiseina verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif .Ka ten reik daryt,kad butu galima perziuret arba atsisiust ?
*

Jergau, geriau nežiūrėk schmoll.gif Galvojau kodėl tau neina, tai išmėginsiu ir man visks ėjo doh.gif Geriau būčiau nežiūrėjus g.gif
Giedrė
QUOTE(fishke @ 2008 03 01, 01:13)
Jergau, geriau nežiūrėk  schmoll.gif Galvojau kodėl tau neina, tai išmėginsiu ir man visks ėjo  doh.gif Geriau būčiau nežiūrėjus  g.gif
*

Labai noriu. Ka ten reik spaust,kad pasileistu?Nesuprantu kas ten rasoma.
Giedrė
Video sulla dura realtà dell'aborto
venerdì, 09 giugno 2006 ¦ Permalink
categoria : video, bioetica, aborto, abortion

AVVERTENZA: Le immagini non sono adatte per persone sensibili e per minori di età. Il materiale è stato reperito in Internet e serve a documentare una terribile realtà che non si vuole vedere, e di cui non si deve parlare (non è da persone educate), e cioè che l'aborto è la morte di un essere umano (Download Movie 3.42 MB).

See other video: Ecography 3D-4D

scritto da stranocristiano | Comments (9) | Trackback

AR ANT SIO TEKSTO KAZKUR SPAUDZIAT,KAD PASILEISTU ?
Tigriukė@
[SIZE=14]O siaubas,nesu stipriu nervų,man pasidare silpna.Bet peržiurejau ir virui parodžiau. verysad.gif
Giedrė
QUOTE(Elfukas @ 2007 01 20, 13:41)
*

Kaip man tai paziuret ?padekit prasau doh.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Irėja
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 03 01, 13:48)
Kaip man tai paziuret ?padekit prasau doh.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

o kam žiūrėt? juk jau įsidėjot vieną nuorodą paraše.
nesuprantu tokio mazochizmo...
Giedrė
QUOTE(Irėja @ 2008 03 01, 15:47)
o kam žiūrėt? juk jau įsidėjot vieną nuorodą paraše.
nesuprantu tokio mazochizmo...
*

Cia ne mazochizmas.Cia noras apsiviesti.Juk ko nezinai,ko nematai ta kitaip ir vertini
Giedrė
Mokslas apie gyvybės stebuklą

XX amžiaus viduryje, kai prasidėjo abortų įteisinimas pirmiausia tik „ypatingiems atvejams“ (kuriu ir dabar tėra tik 2 proc.), mokslas dar nebuvo taip ištyręs gyvybės prasidėjimo ir gyvybės vystymosi periodo. Šiandien jau yra filmų šia tema, gausu mokslinių duomenų. Ir reikia pažymėti, kad, kad abortų uždraudimo klausimas nėra tik Bažnyčios keliamas reikalas – tai visos žmonijos žmogiškumo patikrinimas.

Negimusios gyvybės ( kad ir kaip ja vadintume – gemalu, vaisiumi, negimusiu vaiku) žudymo šalininkai labiausiai teigia, kad tai, kas moteryje, tai tik jos laisvė pasielgti kaip ji norinti. Atlikti moksliniai tyrimai patvirtina, jog vaisius vystosi atsietai nuo motinos, pradėta gyvybė jau turi savo DNR: po poros dienų nuo vaisiaus užsimezgimo formuojasi kvėpavimo, nervinė ir maisto apytakos sistema, vidaus organai; praėjus 18 dienų nuo pastojimo ima plakti širdis; praėjus 21 dienai formuojasi savarankiška kraujotakos sistema (moters ir vaisiaus kraujas nebesimaišo), 11–12 savaitę kūdikis jau reaguoja į šviesą, šilumą, triukšmą, 14 savaitę per kūdikio širdelę prateka 24 litrai kraujo.

Abortų šalininkai labiausiai prieštarauja dėl teiginio, kad vaisiaus sunaikinimas yra žudymas. O kada dar galimas nėštumo nutraukimas, o kada jau ne? Lietuvoje galima iki 12 savaitės, kai kuriose kitose šalyse iki 24 savaitės.

Klauskim retoriškai: O gal ir prieš pat gimdymą galima šias procedūras atlikti? O gal gimus vietoj pliaukštelėjimo per užpakaliuką reikėtų pasistengti, kad būtų uždusinamas, nes, pavyzdžiui, nebus suteiktos geros ekonominės sąlygos jam auginti, kūdikis trukdys siekti asmeninės karjeros.

Filmai parodantys, kad abortas žudymas

Kada jau yra nebeleistina žudyti? Juk ką tik gimęs taip pat gal dar ne žmogus? Jo sąmoningas individualumas juk nesusiformavęs... Piktinamės, kai motina nužudo savo gimusius vaikus. O kai negimę pasmerkiami mirčiai? Kad abortas yra žudymas, tuo labiausiai įsitikinama pažiūrėjus filmą apie aborto darymo procesą: kaip traiškoma su replėmis besiformuojanti kaukolė, nutraukiamos, suplėšomos galūnės. Ir tai vadinama nekaltu žodeliu „išvalymas“.

Šie filmai yra parodomi kai kur mokyklose, bet plačioji visuomenė jų nėra mačiusi. Kai jaunimas šiuos filmus pažiūri, tai susiformuoja labai aiškų ir neigiamą požiūrį į tokius „išvalymus“ ir patys nusprendžia abortų nebedaryti nors jie dar ir nėra uždrausti.

Diskutuojant apie abortų uždraudimą, pirmiausia reikia atskleisti ir parodyti visą tiesą apie šį neva moters teisę išreiškiantį „išvalymo“ procesą, tada jau bus galima spręsti ar uždrausti, ar ne, to nori visuomenė ar ne. Akivaizdu, kad abortas yra didelis smurtas ir prieš moterį ne tik prieš negimusią gyvybę.

Televizijose daug vaidybinio smurto: pykšt – pokšt, tarsi mirtis tik žaidimas, netikras įvykis. Bet gal vietoj jų parodykime tikroviškus dokumentinius filmus apie įstatymais įteisintą „išvalymą“, negimusios gyvybės priešinimąsi abortų darymo replėm, konteineriuose sukrautas abortų „medicinines atliekas“? Reikia aiškiai pripažinti: pasaulis nėra nei krikščioniškas, nei humaniškas. Tai parodė vien praėjusio amžiaus žuvusiųjų masiniuose karuose skaičius.

Švietėjų kažkada skelbtos iliuzijos, kad mokslas išgelbės pasaulį, beje, labiausiai subliūško būtent XX amžiuje. Pasirodo, mokslas gali būti panaudotas ir geram, ir blogam tikslui. Viešųjų ryšių mokslas taip pat gali tarnauti ir geram, ir blogam. Kai kurios visuomeninės organizacijos yra įkuriamos, kad vystytų juoduosius viešuosius ryšius, kuriuos finansuoja abortus darančios klinikos, kontraceptikų pramonė. Tai jų informacinis ruporas, kuris darbuojasi labai įnirtingai ir gudriau (finansavimą taip pat turi geresnį) nei gyvybės šalininkai.
twiggyam
o savokos abortas ir isvalymas nera maisomos? g.gif
Kerplesiene
O kaip gi: prezevatyvas - masinio naikinimo ginklas Nr1. Lytinis švietimas - pedofilija, tvirkinimas. Panašu, kad dauguma tokiam mastymui pritartų ir dar paplotų.
Labai norėčiau šitų aukščiau mano parašytų sakinių paneigimo (o gal patvirtinimo) - ne plūdimo ar akmenų krušos, o pagrįstų argumentų prieš kontracepciją ir abortų žalos išaiškinimą vietoj taip uoliai siūlomų represijų.
Ačiū už nuomones.
P.S. Neteigiu, kad abortas savaiminis gėris, tik ar veiksmingos bus tos priemonės, jei tik uždrausit net nesivargindami paaiškinti kodėl.
Lexana
Skorpione, pažiūrėjusi (ot kvaila, kad sau tai leidau) paraše esančias nuorodas pakraupau, nors panašių vaizdų buvau mačiusi jau ir anksčiau. Man pasidarė ne tik bloga, bet ir pikta ant tų, kurios darosi abortus. Labai jau knieti pasakyti, kad butų buvę geriau, kad jų motinos būtų pasielgę taip su jomis pačiomis. verysad.gif
Dinulia
Baisu!!! Paziurejau, si nuzudimo liekanu vaizdeli!!! verysad.gif Nejau gali gyvenime atsirasti tokiu aplinkybiu, kurios mus priverstu sitaip leist sudraskyti vaikeli... verysad.gif unsure.gif zudrasky Prisimanu, kad ir mano galvoj buvo atsirade ivairiu minciu, kai laukaiusi antro sunelio pametinuko!!! Geda ir slykstu daba, nes be galo myliu savo sunelius wub.gif Nuostabus jie ir tiek, o visa kita-menknekis palyinus su GYVYBE 4u.gif
-DolceVita-
QUOTE(twiggyam @ 2008 04 25, 16:53)
o savokos abortas ir isvalymas nera maisomos? g.gif
*

yra tik zodis abortas - o isvalymas, atsiurbimas ir t.t. moterys naudoja, kad ne taip baisu butu doh.gif

mano nuomone apie abortus:

Aš suprantu žmonių „PIEŠ“ poziciją, žmonių įsitikinimus ir gerbiu juos, ir tegu jie turi tuos įsitikinimus. Tegu savo aplinkoje, savo giminių aplinkoje nedaro abortų. Bet kas turi teisę moteriai, kuri pasirinko nutraukti nėštumą, tą pasirinkimą uždrausti?... Tai turi būti tik jos apsisprendimas, ir ji turi turėti iš ko rinktis.
Bet pirma geriau pasirupinti KP, kad to pasirinkimo daryti nereiketu.
Zuikiosaulute
QUOTE(Giedrė @ 2008 03 01, 17:39)
Abortų šalininkai labiausiai prieštarauja dėl teiginio, kad vaisiaus sunaikinimas yra žudymas. O kada dar galimas nėštumo nutraukimas, o kada jau ne? Lietuvoje galima iki 12 savaitės, kai kuriose kitose šalyse iki 24 savaitės.
*

Pagal medicinines indikacijas neštumo nutraukimas galimas iki 28 sav., berods.

Šiaip jau įdomu, ką manot apie neštumo nutraukimą pagal medicinines indikacijas, t.y. kai nustatomi vaisiaus apsigimimai? Ar ir tuomet tokios kategoriškos nuomonės būtų? pačiai teko su tuo susidurti vos prieš mėnesį. Kraupu, be galo sunku priimti sprendimą, bet kai žinai, kad pagimdysi negyvą, arba pirmą savaitę vaiko gyvybė užges, ar galia rinktis ir kankinti save, artimuosius. Taip moralė, religija kertasi, daug kas kertasi, juolab, kad kūdikis lauktas, bet, o, tačiau....
kristalstart
sveikos.noriu pasiteirauti kur kaune daro issiurbima, isvalyma.Gal zinote kainas?.....
Dusetelle
QUOTE(kristalstart @ 2009 10 31, 19:36)
sveikos.noriu pasiteirauti kur kaune daro issiurbima, isvalyma.Gal zinote kainas?.....
*

Kam taip issiurbiama,isvaloma?Konkreciai reik,kur daromi abortai?Ten kur yra ginekologiniai kabinetai.Mokama ligoniu kasoje.
Dieve,jei tik butu valioj,visus situos vaikelius pas save pasiimciau,o paskui parodyciau ka jie prarado
cray.gif
Laukinė prerija
QUOTE(Dusetelle @ 2009 12 11, 23:52)
Kam taip issiurbiama,isvaloma?Konkreciai reik,kur daromi abortai?Ten kur yra ginekologiniai kabinetai.Mokama ligoniu kasoje.
Dieve,jei tik butu valioj,visus situos vaikelius pas save pasiimciau,o paskui parodyciau ka jie prarado
cray.gif
*

nereikia šitaip žmonių kritikuoti
žiedų_fėja
Sveikos,

abortas daromas iki trijų mėnesių, o tai, kas daroma iki 3 savaičių, mano ginekologė vadina atsiurbimu, išvalymu.
Net poliklinikoje yra toks terminas kaip atsiurbimas, taigi nereikia sakyti, kad moterys pačios išsigalvoja.
Aš UŽ abortus, jei nėra kitos išeities. Pvz., apsigimęs vaikas ar dar kažkas. Niekada neteisiu žmonių, nes nežinai, kas gali atsitikti.
Deimike
Na, man abortas atrode nieko tokio, kol neturejau savo vaikelio... dabar labai sunku butu apsispresti.
raimusiukas19
na as pas tojau kai buvau 17 atrodo saugojomes bet vistiek ir tai supratus pasimeciau tada jaunute mokslai ant nosies o tada draugas vazinedavo i uzsieni.tada man geriausia iseitis atrode tik isvalymas,aisku draugas siule augint bet kai pasakiau jog noriu pabaikti mokslus sutiko kad pasidaryciau isvalyma verysad.gif liudna nes mano pirmagimiui butu jau 4 kazkur metukai cry.gif kai jau gryzau is ten namo verkiau nesavom asarom bet likimas viska sutvarke savaip dabar turiu vyra (tiksliau mano pirmoji meile) turim nuostabu sunu atrodo kad nieko daugiau ir nebereikia bet....niekaip negaliu pamirst savo pirmojo vaikelio...vis galvoju
mazas000
Gal kas žinot aborto kainas Kaune, žinau kad tai yra baisu , bet mane apsvaigino ir pasinaudojo , turiu vaikiną, bet jam apie tai negaliu sakyt, nes ji per daug myliu, nebent kai viskas baigsis, jo šalia manęs dabar nėra, tėvams irgi nieko nesakysiu , nebent po dešimt metų , bet kolkas yra taip kaip yra. Ieškau vietų Kaune kur būtų galima pasidaryti valymą, nes kolkas tik 1 savaitė, ir klausiu tų kurios patyrė šią baisybę, kaip jos išgyveno ir ar susitaikė su tuo, kas joms padėjo, nes pati nemanau su kažkuo dalintis. unsure.gif Kiek laiko užtrunka viskas, pradedant registraciją, konsultaciją, visus tyrimus , ar galima tilpti į dvi savaites ? Kada po procedūros reikia vėl apsilankyti pas ginekologą ?
mazojiR
QUOTE(mazas000 @ 2010 03 18, 03:06)
Gal kas žinot aborto kainas Kaune, žinau kad tai yra baisu , bet mane apsvaigino ir pasinaudojo , turiu vaikiną, bet jam apie tai negaliu sakyt, nes ji per daug myliu, nebent kai viskas baigsis, jo šalia manęs dabar nėra, tėvams irgi nieko nesakysiu , nebent po dešimt metų , bet kolkas yra taip kaip yra. Ieškau vietų Kaune kur būtų galima pasidaryti valymą, nes kolkas tik 1 savaitė, ir klausiu tų kurios patyrė šią baisybę, kaip jos išgyveno ir ar susitaikė su tuo, kas joms padėjo, nes pati nemanau su kažkuo dalintis.  unsure.gif  Kiek laiko užtrunka viskas, pradedant registraciją, konsultaciją, visus tyrimus , ar galima tilpti į dvi savaites ? Kada po procedūros reikia vėl apsilankyti pas ginekologą ?
*

Kazkas cia ne taip nestumas 1 savaite? Gal HCG tyrimas dareisi? nes nestumo testas tokio anstyvo nestumo vargu ar parodytu. Valstybineje ligonineje su siuntimu kainuoja apie 250lt, manau privaciose daugiau
Giedre.vs
Aš pateisinčiau tik vaiko apsigimimo atveju.
Ne vieną draugę atkalbėjau nuo šio beprotiško žingsnio - ir žinot ką- jos dabar man sako ačiū. Kai pati turėjau ne vieną persileidimą - niekada nesupratau, kodėl vieniems taip sunku susilaukti vaikelio, o kitiems taip paprasta jį išgramdyti ir išmesti blink.gif Kai bebūtų, net man labai artimas žmogus pasirinko tokį būdą, nes nesisaugojo nėštumo. verysad.gif
Wild Pearl
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 03 20, 18:12)
Aš pateisinčiau tik vaiko apsigimimo atveju.
Ne vieną draugę atkalbėjau nuo šio beprotiško žingsnio - ir žinot ką- jos dabar man sako ačiū. Kai pati turėjau ne vieną persileidimą - niekada nesupratau, kodėl vieniems taip sunku susilaukti vaikelio, o kitiems taip paprasta jį išgramdyti ir išmesti blink.gif Kai bebūtų, net man labai artimas žmogus pasirinko tokį būdą, nes nesisaugojo nėštumo.  verysad.gif
*

Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa unsure.gif
Giedre.vs
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 29, 08:47)
Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa  unsure.gif
*

Taip, tas man artimas žmogus kiekvienais metais skaičiuoja kiek metų būtų vaikiukui, jei jis būtų gimęs.
Arven
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 29, 09:47)
Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa  unsure.gif
*

Na, tokia musu nuomone formuoja faktas, kad tos, kurios nesidare aborto ir gailisi tikrai nepuola tokiu dviprasmiu isgyvenimu aiskinti, nes vaikiuka bet kokiu atveju mama myli. Taipogi tos, kurios pasidare ir nesigaili nejaucia noro po forumus vaiksciot ir aiskinti, kad nesigaili. Taigi girdime tas, kurios gailisi ir nebenulaiko kaltes savyje ir tas, kurios dziaugiasi ir nori atkalbet kitas nuo tokiu minciu.
Papildyta:
QUOTE(Jusma @ 2009 04 14, 17:45)
Pagal medicinines indikacijas neštumo nutraukimas galimas iki 28 sav., berods.
*

Lietuvoje iki 20 sav., o GB iki 24.
Toks laikas pasirinktas del to, kad pavieniai naujagimiai gime 22-24 sav. kartais isgyvena.
chiki-piki
QUOTE(Deimike @ 2009 12 13, 17:20)
Na, man abortas atrode nieko tokio, kol neturejau savo vaikelio... dabar labai sunku butu apsispresti.
*

Man irgi panasiai.

Mano drauge padare valyma pavasari, (atseit dar nelaikas buvo), o po pusmecio istekejo ir iskart pastojo vel. Tai as nelabai supratau tokio elgesio. Nes gyvenyme isskyrus stampo pase niekas nepasikeite.
Bet nieko jai nesakiau, cia jos sprendimas.

O neseniai mano mama pareiske, kad dare 3 ar 5 abortus blink.gif As net apsiverkiau, kazkaip baisu man buvo tokia naujiena isgyrsti. verysad.gif

Isvis nelabai suprantu apie ka moteriskes galvoja kai smileysex.gif Jei nenaudoji kontraceptiniu priemoniu savaime aisku, kad galima laukti pasiekmiu.
Nors ir as niekada nevartojau tableciu, ir gumyte laabai retai, bet "netyciuku" niekada neturejom, o kai norejom pastoti pastojom. wub.gif

Atsimenu savo dukryte 15 savaiciu pilvuke ciulpe jau pirstuka. wub.gif
Jei jau daryti valyma tai kuo greiciau reikia apsispresti. unsure.gif
Keit
Aš nesu kategoriškai prieš abortus. Aš netgi UŽ jei juos darosi narkomanės, alkoholikės, kurios paskui gimdo išsigimusius, nesveikus, nelaimingus vaikus ir savaime aišku neaugina jų.
Aš pateisinu abortus kai juos daro išprievartautos moterys.
Aš pateisinu abortus, kai buvo pastota, nors buvo saugomasi. O saugomasi tada kai TIKRAI nenori ir TIKRAI neturi galimybių tuo metu auginti vaikelį.

Ir žinoma griežtai NEPATEISINU kai abortus darosi vietoj apsisaugojimo priemonių N-tajį kartą.

Aš LABAI LABAI NEPATARIU darytis aborto jei tai pirmasis nėštumas nesvarbu kokiomis sąlygomis, nes gal tai bus pirmas ir po aborto paskutinis gyvenime nėštumas ir galimybė turėti vaikelį.....

O vaikai tikrai didelis gyvenimo džiaugsmas ko neatstotų niekas kitas.
vjz
visada buvau nuomones, kad aborto niekada gyvenime nesidarysiu, BET..... atsitiko taip, kad priverte ir mane pasidaryti, aisku ne savo noru, nes vaisius nesivyste....
Papildyta:

Aš LABAI LABAI NEPATARIU darytis aborto jei tai pirmasis nėštumas nesvarbu kokiomis sąlygomis, nes gal tai bus pirmas ir po aborto paskutinis gyvenime nėštumas ir galimybė turėti vaikelį.....

as tavo nuomonei nepritariu, jei ir pirmas nestumas, ir gresia jau tavo sveikatai pavojus (kiausidziu, gimdos uzdegimai po kuriu sunkiai gali tureti arba visai nebetureti vaiku) reikia daryti aborta. as pasidariau, buvo pirmas nestumas ir LABAI lauktas vaikelis, bet nesivyste.... verysad.gif
Natita
Baisi situacija kai lauki vaikelio, pastoji, apsidziaugi ir supranti kad negali jo paislikt verysad.gif uzuojauta, ir palaikymas tokioms moterims, mano vyro sesei taip buvo...taciau tikrai nepateisinu tu merginu ar moteru kurios vaiko atsisako tam kad galetu toliau ramiai gyvent, slaistytis su bernais kol vel prireiks abortus darytis...tai baisu...arba kai pareiskia negaliu dabar sau leisti vaiko, reikia karijera darytis...cia tai siaubas, o pis**s tai gali nesisaugodama doh.gif ziauru...visada reikia pagalvot ar gali sau leist vaikeli jei nesisaugai...as pastojau labai jauna, bet jau turejau buta, gyvenau pati ant saves jau visus metus, mokiausi, pragyvendavai is 500 lt per menesi( buta paveldejau is mamos, ji mire nuo vezio) turejau drauga su kuriuo jau 2 metus draugavau pries tai darydama, ir tarp kitko, mes saugojomes, bet...kai suzinojau kad nescia, o man greit 18, kad dar nebaigiau mokslu...pakraupau, bet kai gydytoja pasake kad tikrai nescia, zinokit apsiverkaiu is dziaugsmo, gine net nustebo kad taip apsidziaugiau...ir tikrai nesigailiu, turiu be proto miela ir grazu suneli, mylima ir mylinti vyra, ir kuo puikiausiai visi gyvenam, nieko netruksta, ir mokslus pabaigiau, ir jau vaikas praauges, ketinu stot kur nors...kaip lemta taip ir turi but, jokiu abortu nepripazystu, neskaitant butinu atveju kai vaikuciui kazkas ne taip...ir tai darai tam kad netektu kentet jam...nznau...uzjauciu moteris kurios zinodamos kad gali issaugint ta vaikuti del kitu zmoniu nuomones ar savo "laisves" paaukoja gyvybe savo pacios vaiko unsure.gif cia mano nuomone...
dukrele
Gal kas zinote kur Londone galima pasidaryti valyma,ir kokios ten kainos?
knielita
Isskirtiniais artvejais abortui pritariu, bet tik isskirtiniais. Teko pazinti moteri, kuri daresi aborta pries savo valia, bet jai paciai grese pavojus, o ir mazylio apsigimimas nebuvo suderinamas su gyvybe. Tai ji ypac stipriai isgyveno, bet tema ne apie tai.

Daugeliu atveju as pries gyvybes nutraukima, nors nesmerkiu kurios yra atlikusios. Kol nezinai visu priezasciu negali smerkti ar kaltinti kitu. Lengva sedint is savo varpines kitus teisti.
Bet zinau ir tokiu, kurios vietoj to, kad saugotusi nestuke.gif nieko del to nedaro o pastojusios atlieka procedura ir gyvena toliau doh.gif Siuo poziuriu as visiskai pries toki gyvenimo buda.
Papildyta:
QUOTE(vjz @ 2010 07 12, 11:43)
visada buvau nuomones, kad aborto niekada gyvenime nesidarysiu, BET..... atsitiko taip, kad priverte ir mane pasidaryti, aisku ne savo noru, nes vaisius nesivyste....
Papildyta:

as tavo nuomonei nepritariu, jei ir pirmas nestumas, ir gresia jau tavo sveikatai pavojus (kiausidziu, gimdos uzdegimai po kuriu sunkiai gali tureti arba visai nebetureti vaiku) reikia daryti aborta. as pasidariau, buvo pirmas nestumas ir LABAI lauktas vaikelis, bet nesivyste....  verysad.gif
*

Tai nera tas tikrasis abortas apie kuri mes snekam, nors medicininiu poziuriu pavadinimai ju vienodi - isvalymas. Teko ir man ji patirti, kai vaisius zuvo verysad.gif Tokiu daug mamu yra, jis labai skaudus. Ypac ligoninej kai tu guliesi valymui, nes tavo mazylio jau nebera, o kitos gulasi, nes jo paprasciausiai nenori verysad.gif Ta akimirka labai norejau, kad mudvi butume apsikeitusios vietomis, nes man gyvenimas slydo is po koju nes ji praradau, o jai - nes jis
atsirado unsure.gif verysad.gif Tiesa, vienoje palatoje musu nepagulde, nors tiek tuo metu buvo gerai ax.gif verysad.gif
juuuracike
sveikos esamos ir busimos mamytes 4u.gif
labai noriu visu paprasyti pasidalinti mintimis apie nestumo nutraukima. jei turite kelias minutes, gal galite uzpildyti trumpa anonimine anketa. labai man pagelbetumete
www.manoapklausa.lt/apklausa/248276083/
skorpee
doh.gif prieš prieš ir dar kartą prieš..
raudonnage
tetos, o as irgi visada buvau pries pries pries ir visa gyenima turejau sau nusipiesus ir susiplanavus. o planai visada griuna. sestadieni darausi aborta...labia labai noriu nesigaileti sito zingsnio. tikrai zinau kad nelaikas del daugybes priezasciu bet zinau kad mane nutesite, nes kiek skaitau visos arba pries arba gailisi jei daret. as buvau lygiai tokia...as tik prasau kad man parasytu i az savo istorijas tos kurios dare ir niekada nesigailejo ir nebeziurejo atgal...reik paramos:(
aciu
Sunute
QUOTE(raudonnage @ 2011 01 06, 00:17)
tetos, o as irgi visada buvau pries pries pries ir visa gyenima turejau sau nusipiesus ir susiplanavus. o planai visada griuna. sestadieni darausi aborta...labia labai noriu nesigaileti sito zingsnio. tikrai zinau kad nelaikas del daugybes priezasciu bet zinau kad mane nutesite, nes kiek skaitau visos arba pries arba gailisi jei daret. as buvau lygiai tokia...as tik prasau kad man parasytu i az savo istorijas tos kurios dare ir niekada nesigailejo ir nebeziurejo atgal...reik paramos:(
aciu
*

Gal neverta visą likusį gyvenimą stengtis save įtikint, kad sėkmingai viską užmiršai...gal geriau auginti vaikutį. Patikėk, mažius keičia visą pasaulio supratimą. Nesvarbu kokios aplinkybės, sprendžiant iš Tavo raštelio, atrodo, esi tvirta, mokanti priimti sprendimus. Išgyvensi ir su mažium, būsi laiminga. kitu atveju tik stengsies visą gyvenimą būti laiminga. (Manyčiau, kad besistengiančios Tau parašys save stiprindamos.)
Čia tik mano asmeninė nuomonė, moters neturinčios biologinių vaikų, bet auginančios tuos, kuriuos tėvai paliko. Kaskart galvodama apie jų biomamą dėkoju mintyse, kad jie gyvena.
Sėkmės Tau nelengvame sprendime.

Jei nori, rašyk į AŽ, parašysiu kontaktus išsilavinusių puikių mamų, kurioms persisuko gyvenimas, nes to nepadarė, nebuvo lengva ir nėra, bet jos laimingos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.