Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4
vasaryte
Sveikos, gal Jūs žinote, kur Kaune galėčiau rasti popieriaus šviestuvams gaminti. Jis panasus i "sviestinį". Jei kuri nors sate mačiusi, parašykit, nes labai reikia.
Atrodo va taip:
user posted image
flame
Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus ax.gif
vasaryte
QUOTE(flame @ 2005 10 24, 15:30)
Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire  viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus  ax.gif
*

Aciu uz info, bandysiu ieskoti, nes sumasciau pasidaryti sviestuva, jie pavyks idesiu foto.
Aga
Berods floristikos skyriuose kažko panašaus esu mačius.
AGFA
Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt.
Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti. blush2.gif
vasaryte
QUOTE(AGFA @ 2005 10 24, 20:10)
Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt.
Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti.  blush2.gif
*

AGA o tas popierius floristikos salonuose nera plonas?, nes man reikia storesnio

Aciu ryt eisiu i Dubingius, paziuresiu ar jis tiks. Na ar dar neatsirado mano bendraminciu, norinciu pacioms pasigaminti sviestuvo? Butu idomu su kuo nors drauge gaminti, isradineti, lyginti... O gal visgi ka nors jau uzkreciau?
Jūružė
Aš noriu, visko noriu thumbup.gif thumbup.gif . Pasidalink mintim kaip rėmą darysi.
vasaryte
QUOTE(Jūružė @ 2005 10 25, 13:16)
Aš noriu, visko noriu thumbup.gif  thumbup.gif . Pasidalink mintim kaip rėmą darysi.
*

Galima is vielos sukti spirale, na toki rutuli, tada susikarpius atitinkamo plocio popieriaus juostomis, tada susukta rutuli apklijuoti. Galima lankstyti is vielos norimo formato karkasa ir ji apsukti popierium. Jei nori daryti auksta, mazdaug metro ar daugiau aukscio, lempas reikia imontuoti pvz. dvieju auksciu. Na cia gal reiktu su vyru aptarti kaip pritvirtinti lempas. Galima daryti cilindro formos, na fantazijai ribu nera.smile.gif
AGFA
Nu prašom gal čia įdėjų pagausit thumbup.gif
čia čia
Bella
Labai norėčiau išmokti pasigaminti dekoratyvinį popierių. Esu bandžiusi pagal vieną "importavą" receptą, tačiau popierius gavosi per kietas. Gal kas žinote tikslesnes šiam užsiėmimui naudojamas priemones ir jų proporcijas? Dėkoju iš anksto aciuks.gif
SoJa
Aš tiesą pasakius nesu tikra, kad žinau kas tas dekoratyvinis popierius, bet gal šitas apie kurį dabar pagalvojau.
Aš pati tai nebandžiau, bet mačiau kaip per Discovery ar kažkiokią panašią laidą rodė.
tai procesas buvo toks:
Priplėšė skiauteliais popieriaus, įpylė į tą dubenėlį vandens, paliko, kad paminkštėtų tas popierius, vėliau įdėjo dar servetelių visokių, nes jos, tipo, minkštesnes, supylė į blenderį, į jį įlašino kvepalų, tipo, kad kvapas malonus būtų, įlašino skystu dažų (tokios konsistencijos kaip rašalas) . Suplakė viska, paskui ta masę perkošė, vėliau sudėjo tarp dviejų tokių kaip sugertukų ir lygintuvu išlygino. Gavosi toks grazus lapelis, kaip marmurinis, nelygiais kraščiukais smile.gif
Ne bet aš gal čia ir visai ne apie tai pripaisčiau smile.gif
Simomama
Esu girdėjusi ir skaičius, kad darbus iš tokio popieriaus daro dailininkė Ieva BABILAITĖ.
Darbai tikrai tarodo puikiai!
Verba
QUOTE(Simomama @ 2005 12 08, 10:55)
Esu girdėjusi ir skaičius, kad darbus iš tokio popieriaus daro dailininkė Ieva BABILAITĖ.
Darbai tikrai tarodo puikiai!
*

Ar neišeis, kad Babilaitės popierius bus gerokai brangesnis už pačią dovaną g.gif
Bella
Na aš irgi žinau kas gamina popierių, tačiau mane domina pats procesas, kurį norėčiau išmokti. Žymiai smagiau pasidaryti pačiai nei nusipirkti. SoJa tavo spėjimas teisingas. Aš apie tokį popierių turėjau galvoje. Tačiau užsienietiškam recepte nelabai supratau apie kokius kalbama klijus ir kiek jų reikia. Gal dėl to manasis popieirus ir gavosi per kietas. Kas dar turėtumėte kokių idėjų? ax.gif
flame
as esu dariusi, kai uzmigs mazoji idesiu foto, o siaip kai dariau kliju visai jokiu nedejau, tualet. pop sumirkau ir ant tinklelio kaip miltams sijoti isdelioju ir su kempinespaudziu, kad vanduo isbegtu, ai ir dar ant tinklelio po popierium medziaga dedu kokia medvilnyte, kad nuimti nuo tinklelio patogu butu, ant virsaus irgi, kai su kempine nusausinu, tada ta popieriu medziagoje nuimu ir islyginu ir gaunasi tas popieriu, ten dar kai isdelioju ta misini i ji galima ideti dziovintu lapu siuliu, geliu ir t.t. turiu ir darbo eiga aprasyta ir iliustruota ...
tikiuosi kiek padejau
Zemugne
O kokį tualetinį popierių geriausia naudoti. Aš šį šeštadienį turiu pasidaryti popieriaus ir neturiu laiko eksperimentuoti, būtinai turiu gauti rezultatą, kitaip dovanos pakavimo idėja sugrius ax.gif
Tynka
tai kur gi ta zadetoji proceso eiga... Labai idomu butu
bite maja
rusu forume radau siek tiek apie popieriaus gamyba:

user posted image

pati niekaip neprisiruosiu pabandyt. vis niekaip laiko nerandu ax.gif .
kazkas anksciau cia minejo Ieva Babilaite. jei neklystu, jos darbu paroda kaip tik dabar vyksta Basanaviciaus g. esancioje galerijoje.
Tynka
4u.gif Biet MAja, labai,labai aciu
AusraJ
Esu gaminusi tokį popierių dviem būdais:
1, reikia tualetinio popieriaus, jį susmulkinti ir sumaišyti su vandeniu. Mišinys turi būti grietinės tirštumo. maišant santykiu 3 su 1.(3stiklinės masės, o 1 stiklinė PVA klijų, galima ir lipalo) masę pilti ant plievelės, lygiai paskirstyti, nugerti vandens perteklių, išdžiūvusį paslėgti. kvapui ir tonui išgauti galima vartoti, kavą arbata, akvarelę.
2, klojant išmirkytas skiautes viena ant kitos. mirkyti mišinyje vanduo klijai.
taip galima išgauti labai įdomių darbų.
AusraJ
Kiniškas, Ryžių popierius, kur Kaune jo yra tikrai nežinau, bet Vilniuje yra tokiu dailininkų parduotuvė tai joje tikrai yra, ir maau dar turėtų būti Mylidoje, prie Rimi Naujininkuose.
Širše
Agfa , turėjau ir aš tokį norą pasidaryti lemputę prie lovos ar kaip toršerą. žinau reiktų kad kažkas iš vyriškos giminės suvirintų karkasą. o patronų būna pirkti su laidu. Tai jį tik pritvirtinti teiktų prie karkaso. o va su tuo popierium... kaip jį pritvirtinti ka laikytūsi?
irmulia
gal nelabai i tema bet naudinga smile.gif http://promo.ntv.ru/programs/family/kv/ind...sch&oid=282
irmulia
Rankų darbo popierius

user posted image

Popieriaus gamyba
user posted image

DAR
user posted image

Rankų gamybos popierius gali būti įvairiausių spalvų gamos
user posted image
user posted image
indregu
Sveikos, na mes vakar vel Lacheses iniciatyva buvom susirinke ir gaminom namini popieriu smile.gif Procesas daug maz toks kaip cia buvo aprasytas. Suplesem baltu serveteliu puse pokucio, ipylem apie 800 g vandens, tada ji is akies ipyle lipalo, na apytiksliai gal puse stiklines (gal siek tiek maziau) ir viska suplakem blenderiu. Tada ant didesnio puodo virsaus pasidejom toki plokscia kiaurasamti, cia turbut miltams persijoti ir ant jo pradejom delioti kas sauna i galva (dziovintos geleles, siuliukai, iskarpyti is popieriniu serveteliu motyvai), o nat virsaus kretem su saukstu mase. Ja galima ir nuspalvinti norima spalva (tiesa dar nepaminejau, kad ita mase galima ilasinti konditeriniu aliejuku, kad kvepetu). Kai sudeliojam norimo dydzio "lapa", ji uzdengiam tokiom medziaginem servetelem ir su kempine nuspaudziam vandens pertekliu. Tada ant stalo pasitiesiam ranksluosti ir ant jo atsargiai apverciam popieriu, ji dar su ranksluosciu paspaudziam, kad kuo butu sausesnis ir dziovinam, arba naturaliai, arba paslegta.

Tikiuosi dalyves nesupyks, jei idesiu kelias nuotraukeles wub.gif

user posted image
irmulia
plokščias kiaurasamtis čia gera idėja thumbup.gif

Idomu kaip pasigaminti ryžinį popierių g.gif
Lachesė
Aš vis galvojau,kur tu įdėsi,vat ir radau smile.gif wub.gif dėl lipalo,tai tikrai mažiau smile.gif bus koks mažas stikliukas ,nes pusė stiklinės tai žymiai didesniam kiekiui .O kur pamatyti kitas nuotraukas ?
indregu
QUOTE(Lachesė @ 2007 05 10, 11:20)
Aš vis galvojau,kur tu įdėsi,vat ir radau smile.gif  wub.gif  dėl lipalo,tai tikrai mažiau smile.gif bus koks mažas stikliukas ,nes pusė stiklinės  tai žymiai didesniam kiekiui .O kur pamatyti kitas nuotraukas ?
*

Labas rytas smile.gif As pati netycia siandien ryte radau sita tema, tai ir idejau blush2.gif Nes pati vakar susibalamutijau, as turejau omenyje "fotki" puslapiuka, o ne savo koliazu rolleyes.gif Kitas noriu tau atsiust ir tu tada parodysi ten kur reikia mirksiukas.gif
irmulia
Įmetu prie šios temos, vis tik iš popieriaus'

Ką galima padaryti papier-mache metodu biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image
irmulia
Kaip pasigaminti marmurinį popierių
Video medžiaga
user posted image

irmulia
Iš papier-mache

user posted image
user posted image
user posted image
irmulia
Žingsnis po žingsnio
Komentarus rasite štai ČIA
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
irmulia
Tęsinys
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image'
user posted image
user posted image

Primenu, kad komentarus (anglų kalba) rasite ČIA iš kart po nuotraukomis mirksiukas.gif
b3b
mano vyras tai gamino toki atseit pergamenta:
is pradziu parase teksta ant paprasto rasomojo popieriaus, o paskui ji sendino arbata (juoda arbata is pakelio)- mirke vatos gabaliuka arbatoje ir vilge atsargiai lapa taip, kad neissilietu tekstas blink.gif ....Kantrybes reikia auksines doh.gif
Isdziuvus galima dar palyginti lygintuvu ir apdeginti krastus thumbup.gif
Vilke
siaip darant popieriu is popieriaus skiauciu nebutina deti lipalo ar zelatinos - ji dedama tik jei nori, kad rasant rasalas nesilietu, arba jei nori ka isformuot is popieriaus, tai dedi daug lipalo.

galiu papasakot, kaip pasidaryt silko popieriu (galima daryt ir is kitu pluostu).

ant tinklelio issikloji silko pluosta kaip vilna velimui - dviem sluoksniais, persidengiant kaip klojany cerpes ant stogo. tada uzdengi kitu tinkleliu, slapini muilinu vandeniu ir rankom paskirstai gerai, kad nebeliktu oro burbulu. bet ir ne per daug vandens, kad neisplauktu gijeles. tada per tinkleli tepi pasiruosta krakmola, arba tapetu klijus is methyl celiuliozes, arvba specialu tekstilini mediuma. krakmolas ruosiamas taip:
puse stiklines krakmolo istirpinti trecdaly stiklines drungno vandens, tuomet supilti stikline-pusantros verdancio vandens, ismaisyti ir atvesinti. su gauta zele tepamas silkas per tinkleli is abieju pusiu. ne per storai. tada dziovinama, sausas nulupamas nuo tinklelio, galima islyginti per sviestini popieriu.

uzdejjus dziuti ant formos, gaunamas 3d kurinukas smile.gif pvz user posted image
irmulia
QUOTE(Vilke @ 2007 06 01, 12:51)
galiu papasakot, kaip pasidaryt silko popieriu (galima daryt ir is kitu pluostu).
*

o gal žinai kaip pasigaminti ryžinį popierių ?

QUOTE(Vilke @ 2007 06 01, 12:51)
ant  tinklelio issikloji silko pluosta
*

o iš kur gauti šilko pluošto ir kaip jis atrodo? g.gif

Vilke
del ryziu popieriaus tai nezinau smile.gif

o silko cia yra: vilnos fabrike ( http://www.vilnosfabrikas.lt )
uups
user posted image

Cia rasite kaip is paprasto popierinio ranksluoscio pasidaryt toki rudenini (ar vasarini,jei naudosit isdziovintus ziedlapius) dovanu pakavimo popieriu mirksiukas.gif
irmulia
Vis gi gal kas turi minčių kaip ryžinį popierių pasigaminti?
Įdomu, o jei sumašius kokius ryžių miltus su vandeniu ir lipalu į masę, kurią vėliau ant kokio paviršiaus išpylus ir išlyginus mentele... g.gif
Vilke
http://www.rice-paper.com/about/makeyourown.html
is ryziu stiebu daro
irmulia
Ačiū Vilke, už info, thumbup.gif
tik gaila, pas mus ryžiai neauga, teks kažką kito mąstyti kaip ryžinį popierių pasigaminti g.gif

O čia žurnalas kaip dekoruoti panaudojant kavos filtrus
user posted image
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
azen
oi kaip gerai, kad radau sia tema!!!
uzsimaniau pagaminti atvirute is ranku darbo popieriaus.... manu bus puiku smile.gif)
So Lucky
Irmulia, man neatidaro to zurnalo, kur nuoroda idejai verysad.gif
irmulia
QUOTE(So Lucky @ 2008 02 22, 00:35)
Irmulia, man neatidaro to zurnalo, kur nuoroda idejai  verysad.gif
*

Pabandyk dar kartelį mirksiukas.gif

Rekomenduoju išsisaugoti žurnalą komputeryje, nes labai dažnai dinginėja patys žurnalai, todėl ir nebeatidaro albumų mirksiukas.gif
monika3
Dar Kauno senamiestį yra parduotuvė kur visokiausią popierių parduoda, berods popieriaussalonas
irmulia
QUOTE(irmulia @ 2007 05 18, 12:41)
Kaip pasigaminti marmurinį popierių
Video medžiaga
user posted image
*

Ar kas išbandė pasigaminti marmurinį popierių? bigsmile.gif
irmulia
Gaiviname tokią auksinę temą biggrin.gif

Marmurinis popierius - pasigaminkite vienetinį popierių. thumbup.gif

Vienas iš paprastesnių būdų pasigaminti marmurinį popierių (kad ir dirbant su vaikais ) -
naudoti skutimosi putas (kremą) ir maistinius dažus (šiuo atveju manau puikiai tiks ir akriliniai skiesti dažai) Kaip tik šį vakarą planuoju išbandyti šį būdą : vėliau įkelsiu foto su komentarais biggrin.gif
Mėnulio duktė
irmulia, išprotėt galima biggrin.gif Sudominai. doh.gif
irmulia
Tęsiu savo pažadus biggrin.gif

Tuto kaip pasigaminti marmurinį popierių skutimosi kremo pagalba

Reikia:

*skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt)
*pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių)
*dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus)
*mentelė (arba bet kokia kita plokštelė)
*teptukas
*virbalas (ar dantų krapštukas)
*servetelės

user posted image

Pradedam: mirksiukas.gif

1. Į indą įpurškiu skutimosi putų
user posted image

2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę)
user posted image

3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant )
user posted image

4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas ilga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus
user posted image

5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis
user posted image

6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos smile.gif
user posted image

7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių
user posted image

8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas biggrin.gif Putų dėka dažai taip įsigėrė į popierių, kad jų nebenugrandysi biggrin.gif

user posted image

user posted image

Keletas pastebėjimų:

* putų paviršių reiktų gerai išlyginti
** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas)
**geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos)
*** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs"

Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis (perdaug neišlaidaujant) biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.