Atrodo va taip:
Sveikos, gal Jūs žinote, kur Kaune galėčiau rasti popieriaus šviestuvams gaminti. Jis panasus i "sviestinį". Jei kuri nors sate mačiusi, parašykit, nes labai reikia.
Atrodo va taip:
Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus
QUOTE(flame @ 2005 10 24, 15:30) Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus Aciu uz info, bandysiu ieskoti, nes sumasciau pasidaryti sviestuva, jie pavyks idesiu foto.
Berods floristikos skyriuose kažko panašaus esu mačius.
Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt.
Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti. QUOTE(AGFA @ 2005 10 24, 20:10) Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt. Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti. AGA o tas popierius floristikos salonuose nera plonas?, nes man reikia storesnio Aciu ryt eisiu i Dubingius, paziuresiu ar jis tiks. Na ar dar neatsirado mano bendraminciu, norinciu pacioms pasigaminti sviestuvo? Butu idomu su kuo nors drauge gaminti, isradineti, lyginti... O gal visgi ka nors jau uzkreciau?
Aš noriu, visko noriu
QUOTE(Jūružė @ 2005 10 25, 13:16) Galima is vielos sukti spirale, na toki rutuli, tada susikarpius atitinkamo plocio popieriaus juostomis, tada susukta rutuli apklijuoti. Galima lankstyti is vielos norimo formato karkasa ir ji apsukti popierium. Jei nori daryti auksta, mazdaug metro ar daugiau aukscio, lempas reikia imontuoti pvz. dvieju auksciu. Na cia gal reiktu su vyru aptarti kaip pritvirtinti lempas. Galima daryti cilindro formos, na fantazijai ribu nera.
Labai norėčiau išmokti pasigaminti dekoratyvinį popierių. Esu bandžiusi pagal vieną "importavą" receptą, tačiau popierius gavosi per kietas. Gal kas žinote tikslesnes šiam užsiėmimui naudojamas priemones ir jų proporcijas? Dėkoju iš anksto
Aš tiesą pasakius nesu tikra, kad žinau kas tas dekoratyvinis popierius, bet gal šitas apie kurį dabar pagalvojau.
Aš pati tai nebandžiau, bet mačiau kaip per Discovery ar kažkiokią panašią laidą rodė. tai procesas buvo toks: Priplėšė skiauteliais popieriaus, įpylė į tą dubenėlį vandens, paliko, kad paminkštėtų tas popierius, vėliau įdėjo dar servetelių visokių, nes jos, tipo, minkštesnes, supylė į blenderį, į jį įlašino kvepalų, tipo, kad kvapas malonus būtų, įlašino skystu dažų (tokios konsistencijos kaip rašalas) . Suplakė viska, paskui ta masę perkošė, vėliau sudėjo tarp dviejų tokių kaip sugertukų ir lygintuvu išlygino. Gavosi toks grazus lapelis, kaip marmurinis, nelygiais kraščiukais Ne bet aš gal čia ir visai ne apie tai pripaisčiau
Esu girdėjusi ir skaičius, kad darbus iš tokio popieriaus daro dailininkė Ieva BABILAITĖ.
Darbai tikrai tarodo puikiai!
Na aš irgi žinau kas gamina popierių, tačiau mane domina pats procesas, kurį norėčiau išmokti. Žymiai smagiau pasidaryti pačiai nei nusipirkti. SoJa tavo spėjimas teisingas. Aš apie tokį popierių turėjau galvoje. Tačiau užsienietiškam recepte nelabai supratau apie kokius kalbama klijus ir kiek jų reikia. Gal dėl to manasis popieirus ir gavosi per kietas. Kas dar turėtumėte kokių idėjų?
as esu dariusi, kai uzmigs mazoji idesiu foto, o siaip kai dariau kliju visai jokiu nedejau, tualet. pop sumirkau ir ant tinklelio kaip miltams sijoti isdelioju ir su kempinespaudziu, kad vanduo isbegtu, ai ir dar ant tinklelio po popierium medziaga dedu kokia medvilnyte, kad nuimti nuo tinklelio patogu butu, ant virsaus irgi, kai su kempine nusausinu, tada ta popieriu medziagoje nuimu ir islyginu ir gaunasi tas popieriu, ten dar kai isdelioju ta misini i ji galima ideti dziovintu lapu siuliu, geliu ir t.t. turiu ir darbo eiga aprasyta ir iliustruota ...
tikiuosi kiek padejau
O kokį tualetinį popierių geriausia naudoti. Aš šį šeštadienį turiu pasidaryti popieriaus ir neturiu laiko eksperimentuoti, būtinai turiu gauti rezultatą, kitaip dovanos pakavimo idėja sugrius
tai kur gi ta zadetoji proceso eiga... Labai idomu butu
rusu forume radau siek tiek apie popieriaus gamyba:
![]() pati niekaip neprisiruosiu pabandyt. vis niekaip laiko nerandu kazkas anksciau cia minejo Ieva Babilaite. jei neklystu, jos darbu paroda kaip tik dabar vyksta Basanaviciaus g. esancioje galerijoje.
Esu gaminusi tokį popierių dviem būdais:
1, reikia tualetinio popieriaus, jį susmulkinti ir sumaišyti su vandeniu. Mišinys turi būti grietinės tirštumo. maišant santykiu 3 su 1.(3stiklinės masės, o 1 stiklinė PVA klijų, galima ir lipalo) masę pilti ant plievelės, lygiai paskirstyti, nugerti vandens perteklių, išdžiūvusį paslėgti. kvapui ir tonui išgauti galima vartoti, kavą arbata, akvarelę. 2, klojant išmirkytas skiautes viena ant kitos. mirkyti mišinyje vanduo klijai. taip galima išgauti labai įdomių darbų.
Kiniškas, Ryžių popierius, kur Kaune jo yra tikrai nežinau, bet Vilniuje yra tokiu dailininkų parduotuvė tai joje tikrai yra, ir maau dar turėtų būti Mylidoje, prie Rimi Naujininkuose.
Agfa , turėjau ir aš tokį norą pasidaryti lemputę prie lovos ar kaip toršerą. žinau reiktų kad kažkas iš vyriškos giminės suvirintų karkasą. o patronų būna pirkti su laidu. Tai jį tik pritvirtinti teiktų prie karkaso. o va su tuo popierium... kaip jį pritvirtinti ka laikytūsi?
gal nelabai i tema bet naudinga
Sveikos, na mes vakar vel Lacheses iniciatyva buvom susirinke ir gaminom namini popieriu
Tikiuosi dalyves nesupyks, jei idesiu kelias nuotraukeles
plokščias kiaurasamtis čia gera idėja
Idomu kaip pasigaminti ryžinį popierių
Aš vis galvojau,kur tu įdėsi,vat ir radau
QUOTE(Lachesė @ 2007 05 10, 11:20) Aš vis galvojau,kur tu įdėsi,vat ir radau Labas rytas
Įmetu prie šios temos, vis tik iš popieriaus'
Ką galima padaryti papier-mache metodu ![]() ![]()
Iš papier-mache
![]() ![]()
Tęsinys
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papildyta: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papildyta: ![]() ![]() ![]() ![]() '![]() ![]() Primenu, kad komentarus (anglų kalba) rasite ČIA iš kart po nuotraukomis
mano vyras tai gamino toki atseit pergamenta:
is pradziu parase teksta ant paprasto rasomojo popieriaus, o paskui ji sendino arbata (juoda arbata is pakelio)- mirke vatos gabaliuka arbatoje ir vilge atsargiai lapa taip, kad neissilietu tekstas Isdziuvus galima dar palyginti lygintuvu ir apdeginti krastus
siaip darant popieriu is popieriaus skiauciu nebutina deti lipalo ar zelatinos - ji dedama tik jei nori, kad rasant rasalas nesilietu, arba jei nori ka isformuot is popieriaus, tai dedi daug lipalo.
galiu papasakot, kaip pasidaryt silko popieriu (galima daryt ir is kitu pluostu). ant tinklelio issikloji silko pluosta kaip vilna velimui - dviem sluoksniais, persidengiant kaip klojany cerpes ant stogo. tada uzdengi kitu tinkleliu, slapini muilinu vandeniu ir rankom paskirstai gerai, kad nebeliktu oro burbulu. bet ir ne per daug vandens, kad neisplauktu gijeles. tada per tinkleli tepi pasiruosta krakmola, arba tapetu klijus is methyl celiuliozes, arvba specialu tekstilini mediuma. krakmolas ruosiamas taip: puse stiklines krakmolo istirpinti trecdaly stiklines drungno vandens, tuomet supilti stikline-pusantros verdancio vandens, ismaisyti ir atvesinti. su gauta zele tepamas silkas per tinkleli is abieju pusiu. ne per storai. tada dziovinama, sausas nulupamas nuo tinklelio, galima islyginti per sviestini popieriu. uzdejjus dziuti ant formos, gaunamas 3d kurinukas
![]() Cia rasite kaip is paprasto popierinio ranksluoscio pasidaryt toki rudenini (ar vasarini,jei naudosit isdziovintus ziedlapius) dovanu pakavimo popieriu
Vis gi gal kas turi minčių kaip ryžinį popierių pasigaminti?
Įdomu, o jei sumašius kokius ryžių miltus su vandeniu ir lipalu į masę, kurią vėliau ant kokio paviršiaus išpylus ir išlyginus mentele...
http://www.rice-paper.com/about/makeyourown.html
is ryziu stiebu daro
Ačiū Vilke, už info,
tik gaila, pas mus ryžiai neauga, teks kažką kito mąstyti kaip ryžinį popierių pasigaminti O čia žurnalas kaip dekoruoti panaudojant kavos filtrus
oi kaip gerai, kad radau sia tema!!!
uzsimaniau pagaminti atvirute is ranku darbo popieriaus.... manu bus puiku
Irmulia, man neatidaro to zurnalo, kur nuoroda idejai
Dar Kauno senamiestį yra parduotuvė kur visokiausią popierių parduoda, berods popieriaussalonas
QUOTE(irmulia @ 2007 05 18, 12:41) Ar kas išbandė pasigaminti marmurinį popierių?
Gaiviname tokią auksinę temą
Marmurinis popierius - pasigaminkite vienetinį popierių. Vienas iš paprastesnių būdų pasigaminti marmurinį popierių (kad ir dirbant su vaikais ) - naudoti skutimosi putas (kremą) ir maistinius dažus (šiuo atveju manau puikiai tiks ir akriliniai skiesti dažai) Kaip tik šį vakarą planuoju išbandyti šį būdą : vėliau įkelsiu foto su komentarais
irmulia, išprotėt galima
Tęsiu savo pažadus
Tuto kaip pasigaminti marmurinį popierių skutimosi kremo pagalba Reikia: *skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt) *pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių) *dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus) *mentelė (arba bet kokia kita plokštelė) *teptukas *virbalas (ar dantų krapštukas) *servetelės ![]() Pradedam: 1. Į indą įpurškiu skutimosi putų ![]() 2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę) ![]() 3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant ) ![]() 4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas ilga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus ![]() 5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis ![]() 6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos ![]() 7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių ![]() 8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas ![]() ![]() Keletas pastebėjimų: * putų paviršių reiktų gerai išlyginti ** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas) **geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos) *** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs" Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis (perdaug neišlaidaujant) |