Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vitaminas D
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų gydytojai > Vaistai
Pages: 1, 2, 3, 4
Ingaaa
Gerb Gydytoja
Dar klausimelis del vit DAr gali jo perdozavus kieteti viduriukai?
Kokiais tyrimais nustato ar reikia gerti padidinta doze vit D.
Mes geriam po 3 lasus nuo 2 men dabar mums penki.
Gal yra koks kraujo tyrimas kur tiksliau nustato ar echoskopu galima nustatyti ???
SALVIJA
Jei jau apie Vitamina D, tai as irgi paklausiu.Iki kokio amziaus reikia duoti ta vitamina?Mums metai 8 men. Nuo 2-ojo menesio duodam po 1 lasiuka (aliejinio pagrindo) kas antra diena, ir taip iki siol.Gal jau nebereikia duoti ???
Konsultantas
Taip, nuo vit. D perdozavimo gali sukietėti viduriai. Ar jūs per daug naudojate vitamino D, priklauso nuo to vaisto išleidimo formos. Jei jūs naudojate aliejinį vit. D, kurio viename laše yra 1400 VV, tai 3 lašai per dieną nėra daug. Vit. D dozė rachitui gydyti  paprastai būna 4000 - 5000 VV parai 2 - 3 mėn, priklausomai nuo rachito sunkumo.
Dažniausiai rachitas nustatomas, remiantis klinikiniais požymiais - plaukučių pakaušyje plikimu, prakaitavimu, kaulų suminškštėjimu. Paprastai to užtenka, tik esant sunkesniai diagnostikai (įtariant, kad rachito priežastis yra įgimta inkstų liga ar endokrininė patologija) atliekami detalesni biocheminiai tyrimai, nustatoma normali ar kiek sumazejusi kalcio, sumazejusi fosforo, padidejusi sarmines fosfatazes bei parathormono koncentracija kraujo serume. Kai kuriuose centruose galima tiesiogiai nustatyti vit.D dariniu (kalciferolio, 25(OH)D3, 1,25(OH)2D3), atspindinciu vit.D atsargas, koncentracija kraujo serume.
Konsultantas
Jei jau apie Vitamina D, tai as irgi paklausiu.Iki kokio amziaus reikia duoti ta vitamina?Mums metai 8 men. Nuo 2-ojo menesio duodam po 1 lasiuka (aliejinio pagrindo) kas antra diena, ir taip iki siol.Gal jau nebereikia duoti ???

Profilaktinę vit. D dozę reikia naudoti iki 1,5 metų, o paskui iki 3 metų galima duoti tik tamsiuoju sezonu, kai mažai saulės.
Skirkiene
Noreciau paklausti konsultanto ar yra skirtumai tarp vit D2 ir D3. Pvz., kuris geresnis, gal geriau vartot viena ar kita?
Siuo metu pirkome vit.D3 (geriamasis vandens tirpalas). Ten parasyta , kad 1 lase yra mazdaug 500 TV. Kiek tada lasiuku per diena turetume jo duoti ? Ar pasikeis norma , atejus vasarai, kai bus daugiau sauletu dienu? Aciu.
Konsultantas
Vit. D2 - aliejinis, jame yra 1400VV vi D viename laše.
D3 - vandeninis - 500 VV viename laše.
Gamintojai tvirtina, kad vit. D3 geriau įsisavinamas, nors aš savo praktikoje didelio skirtumo nemačiau.
Pagal naujas rekomendacijas, Vit. D rachito profilaktikai reikia naudoti po 1000 VV parai. Taigi, jei naudojate vandeninį vit. D tirpalą, per parą reikės 2 lašiukų.
Iki 1,5 tokias vit. D dozes reikia vartoti pastoviai. Kai kurie pediatrai  vasarą rekomenduoja jas sumažinti ar nutraukti iš vis, bet kadangi Lietuva nėra labai saulėtoje klimato juostoje, mano patarimas būtų - toliau tęsti tokias pačias dozes iki 1,5 metų,  o iki 3 metų galite mažinti dozes pavasario - vasaros sezonu.
RebekaG
Konsultante, kaip jus manote. Ar geriau D2 ar D3? Aliejinis ar vandenis? Musu kakutis zaliuoja, yra itarimas, kad sumzejes tulzies pusles sfinkterio tonusas. Koks butu geriausias musu atveju? Iki siol girdem Vigantol D3. Gal deriau butu vandeninis :smile.gif
Konsultantas
Į šį klausimą jau atsakiau... Gamintojai sako, kad vit D3 įsisavinamas geriau, bet dozės vienodos, tiek vit D2 tiek vit D3, ir praktikoje didelio skirtumo nestebėjau.
Jei jūsų vaikučio išmatos žalios, reikia pirmiausiai pažiūrėti, kokį maistą jūs duodate. O net jei ir yra tulžies pūslės problemų, vit D tiek aliejinis, tiek vandeninis neturėtų kenkti.
RebekaG
Ups... Skirkiene mane mane aplenke wink.gif Kol sugalvojau parasyt, tai jau ir isiaiskinot ;D O as ir neapsiziurejau, sorry smile.gif
tina
Gerb. Konsultante,
mano dukrelei beveik 7 men.kasdien duodam 3 lasus vit D3.delniukai ir pedutes daznai prakaituoja.ar galima patiems lasinti daugiau vitamino D,ar butina pasitarti su gydytoju?(musu gydytoja siuo metu atostogauja).
kika
O kas galetu ka nors pasakyti apie leidziama vit. D. As pasinaudojau daktaru patarimu ir dukrai panau dojau leidziama vit D,  1 ampule, dabar berods 9 men ramu.
tina
          [smiley=000178.gif]  

labai aciu kad neatsakote i klausima

[smiley=000182.gif]
Zvirbliuke
Tina, nors as ne  Konsultante, patarciau savavaliskai neduoti daugiau vitamino D, nes jis labai sunkiai pasalinamas is organizmo ir perdozavimas gali buti pavojingas gyvybei...Pasitark su gydytoja...
Mano (ir daugelio mano pazistamu...) vaikas isvis negavo jokio vit D - ir auga, vystosi puikiai, rachito nera ir nepanasu, kad kada buvo wink.gif...
mamulia
          [smiley=000178.gif]  

labai aciu kad neatsakote i klausima

[smiley=000182.gif]

Gaila,bet Konsultantes siame skyrelyje kol kas nera. O del vitamino D,pasitarkite su gydytoju.
tina
dekui, mielosios, uz patarimus.taip ir padariau. [smiley=dance.gif]
mamulia
dekui, mielosios, uz patarimus.taip ir padariau. [smiley=dance.gif]

Ir ka pasake? Gal sake,ka vasara daryt,ar neuztenka lauke dazniau but ir viskas?
tina
[color=Green][/color]
AS SIAIP TAI PASISKAMBINAU SAVO PATRONAZINEI SESELEI(DAKTAREI NEPRISISKAMBINAU) IR PASIKLAUSIAU KAIP IR KAS.JI SAKE KAD PRAKAITUOJAMA GALI BUTI DEL KITU PRIEZASCIU.PVZ: PER SILTAI APRENGIU.
PATARE ESANT SILTAI DIENAI PALAIKYTI LAUKE BASA--KAD KOJYTES GAUTU SAULUTES.O DAR SAKE KAD 3 LASAI PER DIENA YRA DAUGIAU NEGU REIKIA 7MEN VAIKELIUI.PATARE DUOTI PO 2 LASUS,O KAI GAUNA DAUG SAULES--IS VIS NEDUOTI.
TAI VA TAIP!
[smiley=umnik.gif]
Kuzia
Labai prakaituoja galvyte. Mazylei 6men. Duodu zuvu taukus. Ar prakaituoja del karsciu (ypac valgant) ? Ogal rachito pozymis?
Gudra
Labai prakaituoja galvyte. Mazylei 6men. Duodu zuvu taukus. Ar prakaituoja del karsciu (ypac valgant) ? Ogal rachito pozymis?

Tikrai ne rachitas  ;D
Maniskis ir dabar isprakaituoja zisdamas. Cia juk rimtas darbas o dar toks karstis aplinkui smile.gif (juk dar tikriausiai ir prie taves prisiglaudes)

Rachito pozimiai:
1. Plikimas (ir ne pakausio dalies ant kurios vaikas guli, o tos kur uz ausyciu)
2. Delnu ir peduciu prakaitavimas kai nekarsta

Ir apskritai kokios kalbos apie rachita tokia sauleta vasara??
;D  ;D  ;D va jei vidurziemis butu...
ERA
O mano drauge farmacininke, sake (pati augina 3 vaikiukus), kad nera jokiu duomenu kas buna kai perdozuojama vitD, atseit naujausiais tyrimais vit D perduozuot neimanoma.As nezinau, pasikliauju gydytoja, bet ji (ta mano drauge), labai megsta savo darba ir domisi visomis naujovemis.Tai va tiek.
[smiley=000129.gif]

Jurga
Gerb, Konsultante,
noriu paprašyti patarimo dėl vitamino D sugirdymo. Gydytoja mums išrašė Vitaminą D (B.O.N.) 6 mėnesiams (dėl rachito požymių)
Įpakuotas į stiklines ampuoles tokias. Instrukcijoj parašyta - sugirdyti arba suleisti į raumenis.
Į raumenis vitaminą leisti - gaila vaiko. Bandėm sugirdyti su šaukšteliu - spjauna.
Kai supyliau į pienuką buteliuke - kai išgėrė , ant buteliuko sienelių liko tokie kaip riebalų lašeliai. Reiškia ne visa dozė pateko vaikui. Kaip žinot kiek pateko, o tiksliau, kaip sugirdyti, būtent šį, aliejaus konsistencijos vitaminą, kad žinotume, jog dukra tikrai gavo reikiamą dozę?
???   ???   ???   ???  
(dabar išrašė tą patį vitaminą vėl, kaip sugirdyt?)
Ingaaa
as irgi prie to pacio paklausiu apie vitamina D.
Kokie jie geriuasi ar gali nuo jo buti alergija jis kazkoks citrinu skoniio taigi citrusiniai vaisiai sukelia alergija, o kaip su vit D
mamulia
Mes geriam AQUADETRIM vitamina D, vandeninio tirpalo pavidale. Sulasinu lasiukus tiesiai i burnyte ir idedu zinduka,kad nurytu,o ne isspjautu.  :)
Ambro
Mes geriam AQUADETRIM vitamina D, vandeninio tirpalo pavidale. Sulasinu lasiukus tiesiai i burnyte ir idedu zinduka,kad nurytu,o ne isspjautu.  :)

Mes irgi siuose geriam - lasinu tiesiai i burnyte, tik po to neduodu zinduko. O maniskis tai labai noriai issizioja, kai tik pamato, kad ruosiuos lasint wink.gif.
Konsultantas
Vitaminą D reikia lašinti tiesiai į burnytę. Jokiu būdu nereikia lašinti į pieną ir girdyti iš buteliuko, bus labai netiksli dozė.
Jei vit D kiekis gaunasi didesnis, o lašinti iš ampulės nepatogu, pabandyk nusipirkti vienkartinį svirkštą, sutraukti reikiamą kiekį vitamino į jį ir lėtai sustumti tiesiai į burnytę.
Leisti į raumenis tikrai nereikia.
Dėl alergijos...Grynas vit D alergijos nesukelia, bet pagalbinės medžiagos, tokios, kaip kvapai, skonį gerinančios medžiagos alergiją gali sukelti. Siūlau pažiūrėti ant pakuotės, kur turi būti surašytos visos preparato sudėtinės dalys.
O dėl geriausių, nežinau, ką ir pasakyti. Galima rnktis aliejinį, galima vandeninį tirpalą. Svarbiausia, kad visi jie, naudojant juos atitinkamomis dozėmis, užtikrina rachito profilaktiką.
Etina
sveikos mamytes.mes jau sugerem ta doze pusei metu,bet vaikucio delniukai vistiek dregni.gydytoja sake,kad geriau yra leisti,nes taip esa organizmas geriau isisavina vitamina.tai,kaip geriau ?  ::)ar dar karta gerti,ar leisti?nes mes gerem su pienuku,gal nevisa doze isgere vaikis ???
Ambro
sveikos mamytes.mes jau sugerem ta doze pusei metu,bet vaikucio delniukai vistiek dregni.gydytoja sake,kad geriau yra leisti,nes taip esa organizmas geriau isisavina vitamina.tai,kaip geriau ?  ::)ar dar karta gerti,ar leisti?nes mes gerem su pienuku,gal nevisa doze isgere vaikis ???

O mums pediatrė kaip tik nerekomendavo šio vit D naudoti. Nes jis skirtas vaikams virš metukų. Bet kai maniškė pediatrė buvo atostogos, kita "geruolė" mums įpiršo sad.gif. Kai aš sugirdžiau, dalį atpylė. Tai dabar ir žinok kiek jo gavo [img]http://www.freeadpower.org/~mrsmiles/contrib/zar/hum.gif[/img] .Todėl turėjom kelis mėnesiukus palaukt , kol galėjom vartoti įprastą lašinamą į burnytę vit D wink.gif.

Konsultantas
Gintare, taip, anksčiau buvo labai populiaru girdyti vitaminą D pusei metų, tačiau tyrimais nebuvo įrodyta, kad toks būdas patikimai apsaugo nuo rachito išsivystymo.
Rekomenduojama dideles vitamino D dozes girdyti kūdikiams iš problematiškų šeimų, kuomet medikai nėra tikri, kad tėvai girdys vitaminą reguliariai.
Vitaminai neblogai pasisavina ir geriami per burną, dar daugiau - tai yra natūralus jų patekimo į organizmą kelias. Leisti vitaminus reiktų tuo atveju, kai dėl įvairių ligų iš virškinamojo trakto jie nepasisavina. Jei tokių bėdų tavo kūdikis neturi, geriau vit D naudoti geriamą.
Jurga
taip, ir mums gydytoja sakė, kad geriausias yra tas kasdieninis vit.D. Dabar liepė sugirdyti pusmetinį, o po mėnesiuko - kasdieninį pradėti...
Ir, tikiuosi, pakaušis nebebus praplikęs  ;), nes mergaitei plikė nelabai tinka  ;D
Vasara
Mes ir ta ampule sugirdem (per du kartus po puse) ir duodu po 4 lasiukus i diena + Osteocare saukstelis, o padarom kalcio tyrima slapime, kaip mazai taip mazai, buna zemiau normos. Na bet jau 2 dantukus turim, gal ner taip blogai. Gydytoja sako, kad svarbiausia ne per daug butu.
SuperMama
Vasara
O kur tokius tyrimus darote?

Mano gydytoja taip pat nerekomendavo to B.O.N

Sako geriau kasdien lasinti ir buti uztikrintai, kad vaikas tikrai gauna kiek reikia.
Vasara
Supermama, darome kalcio kiekio tyrima slapime. Jei per daug gauna vit D irgi blogai (gal Konsultantas atsakys kodel, na gal inkstuose akmenu tokiam maziukui nesusidarys, bet turbut kazkas su kaulejimu susije). O lasinu nemazai lasiuku uztai ir reikia sekti. Del to reikia lasinti kiek gydytoja paskyre, nei daugiau nei maziau.
Ambro
Perdozavus vit. D:

**pykinimas, vemimas, viduriu skausmai;

Ilgesni laikotarpi naudojant l. dideles vit. D dozes:

**galvos skausmai, bendras silpnumas, liesejimas, anoreksija;

**gali issivystyti uminis nefrito, meningito simptomu;

**dideja Ca koncentracija kraujyje ir slapime; jis pradeda kauptis  kraujagyslese, ragenoje, sirdies raumenyje (miokarde), inkstu kanaleliuose, antkaulyje. Gali sutrikti siu organu fiziologines funkcijos.

Apsinuodijus vit. D, reikia gerti daug skysciu, vengti valgyti Ca turincio maisto.

Taip kad, mamytes, geriau jo neperdozuoti sad.gif.
Fantalux
Nors as ir ne konsultantas, bet man labai palengvejo, kai issiaiskinau del vit D normos. Nes jau buvo beprasidedantis rachitas mano lelytei, tai gyd. vietoj 2 lasu liepe dvi savaites duot po 5 lasus, o po to vel po 2. Bet po tu 2 savaiciu man ko tai neramu ir mano masaziste (beje ji pediatre) pasiule istirti kudikio slapima (rytini, kai dar neduota vit D) ir nustatyti kiek jame yra kalcio. Kita diena pasiemiau atsakyma ir nusisraminau tilpom i visas normas. Bet ji pasiule duoti po 2 lasus vit D3 ir po puse pipetes vitaminu ADC (nes leleytei tada buvo 4 men.), o nuo puses metu jau galima ir po pipete. Vit ADC padeda geriau isisavinti vit D3. Bet reikia ziuret, nes ji minejo, kad gali nuo vit C pabert, tai jeigu beria geriau neduot. Bet musu nebere tai ir iki siol geriam po 2 lasus D3(slykstyne) ir po puse pipetes ADC(desertas), galima is karto suduot.
taza
Mūsų gydytoja tai patarė duoti vitaminą D, kuris yra ampulėse. Dabar pamiršau kaip jis vadinasi. Bet esmė ta, kad sugirdai vaikui pusę tos ampulės ir jos užtenka 6 mėn. Organizmas kiekvieną dieną pasisavina to vitamino kiek jam reikia. Man tai buvo labai gerai, nes aš tai tikrai vis pamirščiau kiek tų lašiukų duoti. O kartais ir šiaip galima pamiršti duoti ta vitaminą D. Aišku ta ampulė brangesnė (apie 14 Lt tada kainavo), bet užtat ramu pusė metų.
Taurė
as irgi duodu ADC ir D3
marieana
Niu aš tai nedaviau savo 1,5m. vaikučiui iš viso vitamno D3, nors labai jau pergiveno visi dėl mūsų kojičių, o jos pačios tiesinasi, tiesinasi, tiesinai..... Net mano pediatrė sutiko, kad situacija daug geresnė. Šio vitamino nedaviau sąmoningai, manau, čia aišku mano subjektyvi nuomonė, kad vaikutis gali augti ir be šio vitamino, aišku visada buna išimčių. Pažystu ne vieną vaikiuką, išaugusio be šio vitamino gražiu, tiesiu ir pan. Dabar tik profilaktiškai duodu specialius homeopatinius vaistukus. Nesu nusistačiusu prieš pati vitaminą D, tiesiog "pogalovnas" jo davimas turi ir savo pasėkmių.
Wili
QUOTE (marieana @ 2004 02 20, 08:01)
Niu aš tai nedaviau savo 1,5m. vaikučiui iš viso vitamno D3, nors labai jau pergiveno visi dėl mūsų kojičių, o jos pačios tiesinasi, tiesinasi, tiesinai..... Net mano pediatrė sutiko, kad situacija daug geresnė. Šio vitamino nedaviau sąmoningai, manau, čia aišku mano subjektyvi nuomonė, kad vaikutis gali augti ir be šio vitamino, aišku visada buna išimčių. Pažystu ne vieną vaikiuką, išaugusio be šio vitamino gražiu, tiesiu ir pan. Dabar tik profilaktiškai duodu specialius homeopatinius vaistukus. Nesu nusistačiusu prieš pati vitaminą D, tiesiog "pogalovnas" jo davimas turi ir savo pasėkmių.

Nereikia pamirsti kur mes gyvename ir kiek dienu per metus Lietuvoje saule buna. Statistiskai 60 proc. vaiku suserga rachitu, tai ar verta rizikuoti: paklius ar nepaklius mano vaikiukas i tuos 60proc.????
marieana
Atleis, bet kas menesi mes pasikvieciam savo nuostabia gydytoja, kuri beje yra ir vaiku neurologe, pati isaugino du vaikucius tai kad kol kas jokiu rahito poziumiu nera. Is kur pas tave tokia statistika, kas ja sudaro. As tai turiu kita rolleyes.gif - kaip sakiua 99 proc mano pazystamu vaikuciu puikiai auga be jokiu vitaminu D pagalba. IR TAI IS GYVENIMO SKAICIAI.
Wili
Tokia statistika pateikia gydytojai, apie tai raso visi mamu zurnalai, ne as cia sugalvojau. Si tema yra ne apie rachita, todel nenoriu plestis. Yra rizikos grupe, i kuria patekusiems kudikiams yra pavojus susirgti. Apie tai gali paskaityti 200312 Mamos zurnale.
Linetė
Aš pritariu Wili, nes tikrai yra tokių vaikų, kurie be D vitamino sveiki neužaugtų.Pavyzdžiui mūsų dukrytės organizmas labai sunkiai isisavina vitaminą D, todėl jo reikia jai duoti kiekvieną dieną dvigubom dozėm nei kitiems, nors dabar jau 1.4 metų.Mažos sirgom rachitu, nors vitaminą ir gėrėm.Manau, tai priklauso nuo vaiko organizmo, vieniem jo nereikia, kitiem būtina.Bet profilaktinė dozė manau niekam nepakenkė.
Sita
gerb. gydytoja, vaikui 3 mėn, kai buvo vieno mėn, sugirdėme ampulę D vitamino. Jos vaikas neįsisavino, pediatrė liepė gerti po 7 lašus į dieną aquadetrim D3 ( 1 laše 500 TV). Kokia dozė bus vėliau skiriama šio vitamino? ar reikės jį vartoti kasdien iki kol sukaks vieneri metai? vaikui prakaituoja galvytė, padukai. Ačiū už atsakymą.
šilka
Norėčiau pasitarti, ką daryti. Mano sūneliui 3mėn., prieš du menėsius sugėrėm vitamino D3 ampulytę(200 000Ul/ml). Jau mėnuo kaip drėgni delniukai ir gulėdamas karts nuo karto sukalioja galvytę į šonus(dažniausiai naktį), kaip buvom pas gydytoją prieš mėnesį, ji sakė, kad turi užtekti Dvitamino, kad organizmas jo pasiima , kiek reikia. Prieš savaitę vėl buvom nuėję, tai dabar gydytoja sako, jei tokios dienos(t.y. be saulės), sugerkit vėl tokią pat ampulytę. Kažkaip pamiršau paklausti dėl perdozavimo. Ar nebus jam perdaug? Tai va ir dabar nežinau ką daryt? unsure.gif
Pediatrė Virginija
Vit.D yra skiriamas rachito profilaktikai ir gydymui. Profilaktikai- po1000TV parai 1,5 metų, netgi iki 2 metų. O gydymą koreguoja Jus stebintis gydytojas. Neįvertinus vaiko būklės ir rachito sunkumo laipsnio, dozę parinkti yra rizikinga, nes geriau jau lengvo laipsnio rachitas , nei perdozuotas vit.D.
Noriu tik pastebėti, kad pakaušio ar delnų prakaitavimas, nėra svarbus ir vienintelis rachito požymis.
heart.gif
Pediatrė Virginija
Tikrai nepatarčiau vėl gerti prolonguoto veikimo vit. D tirpalą, nes Jūsų vaikas jau yra gavęs 6 mėn. profilaktinę dozę ir tikrai nereikia tokią didžiulę dozę vėl pakartotinai gerti. Delnų ir pakaušio prakaitavimas nėra pats pagrindinis rachito požymis. Geriau jau nedidelio laipsnio rachitas, nei vit.D perdozavimas.
Daugiau būkite lauke, kad ir tiesioginių saulės spindulių nėra, bet jos kūdikiui užteks, o be to jo organizme yra vit.D ir jis yra panaudojamas.
heart.gif
Vestina
Sveiki,
noriu paklaust, kodel rasoma kad multitabs negalima vartoti su vitamino D preparatais, juk tenai vitaminas D neatitinka dienos normos, tuose vitaminuose D vit. 400 tv,o juk reikia per diena tai 1000 tv.
Pediatrė Virginija
Naudoti galima, tik papildomai jam dar reikia duoti ir vit. D3 -1-2 lašus per dieną. heart.gif
mamba
Sveiki, norėčiau paklausti gydytojos ar galima kartu duoti ir vit.D3 , ir žuvų taukus. Ar nebus perdozavimo? Vitamino geriame 5 lašiukus , nes gydytoja pastebėjo ryškius rachito požymius. Nuo kiek lašų reikėtų pradėti duoti žuvų taukų? Dukrytei 6 mėn. Ačiū.
Pediatrė Virginija
Kol gydytoja paskyrė gydomąją vit.D dozę, papildomai gerti žuvų taukų nereikia. Labai yra svarbu tiksliai suskaičiuoti, kiek kūdikis gaus gydomosios vit. D dozės.
Tiksliai laikykitės gydytojos nurodymų ir pati neduokite žuvų taukų, nes galite perdozuoti, o perdozavimas yra žymiai blogiau nei pats rachitas.
heart.gif
happy
Mano sunus 3 men ir jam pastebeti rachito pozymiai: siek tiek pliktelejes
pakausis , dregni padukai. Gerdavom po 2lasus D3 vit, sy menesy gydytoja
prirase po 4 lasus D3 vit. Norejau paklausti kodel neskiriama ampuole vit D,
is kurios pasisavinama vit D tiek kiek reikia ir nebuna jokiu perdozavimu, kiek
zinau drauges vaikams Airijoj skiriamos tik tos ampuoles ir niekas nezaidzia su
tais lasais ir nerserga rachitu.
Aciu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.