Na, pulkite mane....
Žinau kad daugelis mane aprėksit, negražiai išvadinsit, bet esu įsitikinusi, kad moterys už vyrus prasčiau vairuoja (žinoma yra išimčių, yra ir vyrų kurie vairuoja kaip briuselio kopūstai). Pati vairuoju daugiau kaip 5 metus ir dažnai pastebiu, kad moterys su savo precizišku atsargumu tik eismą stabdo ir sukelia daugiau pavojaus kelyje nei lakstantys vyrai
Na, pulkite mane....
Pulti? Galiu. Pati tema yra nelabai protinga. Nes vairuojant daugiausia naudojamos kūnos dalys yra galva, kojos ir rankos, o tą turi ir vyrai, ir moterys... Ta prasme, dauguma
Gal nebent visuomenės prayvenimo lygis gerėja, todėl vis daugiau nevairavusių moterų sėda už vairo - tada taip, jei lyginsim nevairavusią bobą ir vairavusį diedą, tada diedas geriau vairuoja. Bet jei imsim analogiškos patirties vairuotojus - bijau, kad skirtumo nerasim O va šiandien man judėjimą normaliai pastabdė labai graži mašina, mano supratimu, nauja citroen xsara. Važiuoja ant 35 (Kaune, Savanorių prospekte), retsykiais paspaudžia ant 40
Pritariu Noa
nepriklauso nuo lyties visiskai, nes yra vienodai gerai vairuojanciu ir vyru, ir moteru. tik tiek, kad vyrai dazniausiai jau nuo mazens domisi masinomis, juos teveliai vairuoti mokina - taip ir patirties daugiau.
QUOTE(Kameja_x @ 2005 12 08, 17:13) nepriklauso nuo lyties visiskai, nes yra vienodai gerai vairuojanciu ir vyru, ir moteru. tik tiek, kad vyrai dazniausiai jau nuo mazens domisi masinomis, juos teveliai vairuoti mokina - taip ir patirties daugiau. Kas iš to, kad nuomažens domisi? yra kaip vyrų taip ir moterų, kurių tiesiog reakcija bloga, tai jie niekada gerai nevairuos. QUOTE(Kameja_x @ 2005 12 08, 17:13) nepriklauso nuo lyties visiskai, nes yra vienodai gerai vairuojanciu ir vyru, ir moteru. Pritariu. Tik vyrai blogai važiuojančius linkę apšaukti "bobomis", ir net nesirūpina pažiūrėti kas iš tiesų už to vairo sėdi - na bent mano vyras taip daro; tai va po kelių tokių pastabų pradėjau iš tiesų žiūrėti, kas gi vairuoja - na pralenkiam ir pasižiūriu iš smalsumo - nesiginčiju, būna ir moterų, bet gal net dažniau ir vyrų... Tai va tada vyras teisinasi, kad čia toks bendras belytis terminas ("boba")
moterys labiau BIJO vairuoti ir yra atsargesnės, todėl sukelia avarines situacijas keliuose. Užmuškit mane, bet mano nuomonę įtakojo 6 metai keliuose...
beje, nežinau kaip oficiali statistika, tačiau pažįstama policininkė sakė, kad avarijų daugiau padaro moterys. Reiks pasidomėti... QUOTE(DjeVu @ 2005 12 08, 16:10) Žinau kad daugelis mane aprėksit, negražiai išvadinsit, bet esu įsitikinusi, kad moterys už vyrus prasčiau vairuoja (žinoma yra išimčių, yra ir vyrų kurie vairuoja kaip briuselio kopūstai). Pati vairuoju daugiau kaip 5 metus ir dažnai pastebiu, kad moterys su savo precizišku atsargumu tik eismą stabdo ir sukelia daugiau pavojaus kelyje nei lakstantys vyrai Na, pulkite mane.... Jeigu neklystu, moterys procentaliai padaro daug maziau avariju.... QUOTE(ginaja @ 2005 12 08, 17:34) Kas iš to, kad nuomažens domisi? yra kaip vyrų taip ir moterų, kurių tiesiog reakcija bloga, tai jie niekada gerai nevairuos. tas is to, kad jie gerokai anskciau pradeda vazineti (juk nesakau, kad visi). tu turbut nesupratai mano zinutes esmes, as siaip rasiau, kad ir vyrai, ir moterys gali vienodai gerai arba blogai vairuoti
Kam duota-tai duota ir nesvarbu-diedas tu, ar boba
Ką čia visos tokios feministės? Na prisipažinkit, kad nors kartą yra subiesinusios ir sugadinusios nuotaiką keliuose moterėlės už vairo
Nes jau visai nebeįdomu darosi.... P.S. arba raukiam temą... QUOTE(DjeVu @ 2005 12 08, 18:51) Ką čia visos tokios feministės? Na prisipažinkit, kad nors kartą yra subiesinusios ir sugadinusios nuotaiką keliuose moterėlės už vairo Nes jau visai nebeįdomu darosi.... P.S. arba raukiam temą... nu gerai gerai, tikrai yra buve, kad vaziuoja kokia vista beveik ant paneles atsisedus, vairas jau beveik ne pries ja, o uz jos. ir blogiausia, kad kai bandai lenkt tokia, tai tikrai nepraleis ir dar bandys parodyt, kaip ji moka vairuoti QUOTE(Kameja_x @ 2005 12 08, 18:54) nu gerai gerai, tikrai yra buve, kad vaziuoja kokia vista beveik ant paneles atsisedus, vairas jau beveik ne pries ja, o uz jos. ir blogiausia, kad kai bandai lenkt tokia, tai tikrai nepraleis ir dar bandys parodyt, kaip ji moka vairuoti QUOTE(DjeVu @ 2005 12 08, 18:59) bet yra ir tokiu paciu vyru QUOTE(DjeVu @ 2005 12 08, 17:51) Ką čia visos tokios feministės? Na prisipažinkit, kad nors kartą yra subiesinusios ir sugadinusios nuotaiką keliuose moterėlės už vairo Aišku, kad yra buvę, ir ne kartą. Bet ne vieną kartą ir vyrioką norėjosi pasiųsti kuo toliau. Manau, kad bet kuris, jei išsilaiko teises ir paskui į gatvę išvažiuoja tik per metines šventes, tai ir grybauja. Tokių ir moterų, ir vyrų reikia saugotis. QUOTE(zigzag @ 2005 12 08, 19:20) Aišku, kad yra buvę, ir ne kartą. Bet ne vieną kartą ir vyrioką norėjosi pasiųsti kuo toliau. Manau, kad bet kuris, jei išsilaiko teises ir paskui į gatvę išvažiuoja tik per metines šventes, tai ir grybauja. Tokių ir moterų, ir vyrų reikia saugotis. dar blogai, jei zmogus bijo masinu ir gatviu. tokie gali ir kasdien vazineti, bet niekas jiems nepades. isikabina i baranka, uzlipa ant stiklo ir pirmyn ant kokiu 25km/h!!! QUOTE(Kameja_x @ 2005 12 08, 18:24) dar blogai, jei zmogus bijo masinu ir gatviu. tokie gali ir kasdien vazineti, bet niekas jiems nepades. isikabina i baranka, uzlipa ant stiklo ir pirmyn ant kokiu 25km/h!!! Na, jeigu kasdien važinėja, tai vis tiek ir šiokia tokia patirtis atsiranda, ir baimė sumažėja.
ne kiausiniuose cia reikalas
viskas yra tik nuo patirties ir ok pritariu kad bobos atsargesnes ir t.t. pati pirmus menesius daug grybaudavau gatvese tai ir pypindavo, o dabar jau ilgai kai niekas nieko... ok ok kada naglai vazineju, aisku kad gaunu pylos QUOTE(Noa @ 2005 12 08, 20:07) Hmm, aš gal ne į temą, bet gal tu eik ir pasikark, ar ką? Jei jau taip reikia pastebėjau, kad kai kurios čia labai didelės aršuolės užsuka ir baisiai puola akių drąskyt, kai į moterų daržą akmenukas įkrenta. Todėl ir tikėjausi tokių žinučių, kaip tavo
ir ko cia pyktis? djevu kaip norejo, taip parase, o noa komentaras visiska nesamone
na mano nuomonė ir vyrai, ir moterys vairuoja gerai... jeigu žmogus pats nežoplas tai vairuoja gerai... mano tėvų vairavimo stažai po 19 metų ir nesiskiria jų vairavimas, abu vairuoja puikiai... apie save pokolkas patyliu dar 2 mėnesiai tik kai prie vairo prisėdau mokintis...na bet teises iš pirmos karto išsilaikiau...
QUOTE(Kameja_x @ 2005 12 08, 20:56) O šiaip tai totali nesąmonė moterų forume užvest temą, kokios moterys yra kvailos, ir stebėtis, kaip čia prieštarauja Be to, nuomonė, kad moteris ir vyras - vienodų sugebėjimų, tai ne feminizmas... tai yra demokratija
kartais praverstų būti kiek savikritiškesnei, Noa. Arba pažvelgti į daiktus su tam tikra ironija. O tai žiūrėk nepastebėsi ir kiaušiniai užaugs...
QUOTE(DjeVu @ 2005 12 08, 22:29) kartais praverstų būti kiek savikritiškesnei, Noa. Arba pažvelgti į daiktus su tam tikra ironija. O tai žiūrėk nepastebėsi ir kiaušiniai užaugs... Tai tu man konkrečiau tada paaiškink, prie ko čia aš, ir ties kuria vieta man reiktų būt savikritiškesnei, ta prasme, kad aš boba ir todėl blogai vairuoju, ar kaip?
Noa, drįsiu tau paprieštarauti, kad ne tik kiaušiniais vyras nuo moters skiriasi
Na apie ką mes čia... Apie vairavimą... Vyrai vairuoja geriau. Dauguma. Pažįstu kelias moteras, kurios pasistato mašiną didesnio miesto prieigose, o toliau keliauja visuomeniniu transportu. Vyro, taip bijančio vairuoti, dar neteko sutikti, nors tikiu, kad kažkur tokių yra. Išimtys tik patvirtina taisyklę. DjeVu, nepyk tu taip labai ant Noa QUOTE(kaguelo @ 2005 12 09, 04:55) Noa, drįsiu tau paprieštarauti, kad ne tik kiaušiniais vyras nuo moters skiriasi Ne, iš tikro tai tu teisi, skiriasi tos galvos Pati ką tik važiavau savo įprastu maršrutu, kuriuo kasdien važiuoju - tik vyras už vairo sėdėjo. Oi kaip rėkiau Bet vat gerumas - čia kitas reikalas, man regis, gerumas vienodas, jei dar ir ne į moterų pusę... QUOTE DjeVu, nepyk tu taip labai ant Noa Ana tokių nesupranta - mačiau, kažkur ir ant Smurkos putojo
Vyrai keliuose vairuoja blogiau (dabar jau mane čia užmuš). Vien dėl to, kad moterys atsargesnės, jos ir vairuoja geriau. Čia ne lenktynės, kur reikalinga rizika, nes be jos greičiausiai nelaimėsi. Keliuose rizika visiškai nereikalinga. Greičiau gali nulėkti tik į kapines. Ir jeigu, koks susinervavęs beprotis, bandydamas aplenkti atsargiai vairuojantį, padaro avariją, tai pats ir kaltas. Vairuoju jau 15 metų, 13 iš jų Vilniuje, teko garbės vairuoti ir Airijoje (kur eismas kaire kelio puse), taip, kad patirties man lygtai netrūksta. Pačią dažnai sunervina koks besitysantis automobilis, bet suprantu, kad čia mano problema, nes aš tuo metu, kur nors skubu. Kai niekur neskubu, tai niekas ir nenervina
Ir dar manau, kad vyrų misija yra naikinti žmones. Anksčiau jie tą darydavo karuose, dabar keliuose. Beje, aš ne feministė QUOTE(kaguelo @ 2005 12 09, 03:55) Na apie ką mes čia... Apie vairavimą... Vyrai vairuoja geriau. Dauguma. Pažįstu kelias moteras, kurios pasistato mašiną didesnio miesto prieigose, o toliau keliauja visuomeniniu transportu. Vyro, taip bijančio vairuoti, dar neteko sutikti, nors tikiu, kad kažkur tokių yra. Išimtys tik patvirtina taisyklę. DjeVu, nepyk tu taip labai ant Noa Vyrai apie tai paprasčiausiai nesigiria. Jie pasako, ai nevažiuosiu, tingiu, o iš tikrųjų bijo vairuoti mieste. Ir tokių tarp mažesnių miestų gyventojų gan nemažai.
Na pati save laikau ganėtinai gera vairuotoja, bet jei važiuočiau kiemais ir balomis, lenkčiau ir lėkčiau taip, kaip lenkia ir vairuoja vyrai, aukų būtų. Ir ne viena. Būtų tol, kol pati patapčiau auka. Aš vairuoju saugiai, jei eismo sąlygos leidžia- greitai, bet reakcijos tokios, kaip pas vyrus, pas mane nėra ir nebus.
QUOTE(kaguelo @ 2005 12 09, 11:59) Na pati save laikau ganėtinai gera vairuotoja, bet jei važiuočiau kiemais ir balomis, lenkčiau ir lėkčiau taip, kaip lenkia ir vairuoja vyrai, aukų būtų. Ir ne viena. Būtų tol, kol pati patapčiau auka. Aš vairuoju saugiai, jei eismo sąlygos leidžia- greitai, bet reakcijos tokios, kaip pas vyrus, pas mane nėra ir nebus. Tai, kad yra vyrų su visokiomis reakcijomis ir moterų. Aš pvz., manau, kad tokios greitos reakcijos kaip aš, neturi dauguma vyrų.
Čia kaip kas supranta tą gerą vairavimą. Jei geras vairavimas tai nardymas tarp mašinų dvigubai viršijant greitį, lendant į priešpriešinio eismo juostą, keiksnojant tuos kurie laikosi KET, tai tokių gerų vairuotojų daugiau tarp vyrų
Manau , kad cia vienareiksmiskai niekada nenurspresim, visada atsiras dar viena ziopla boba ir dar vienas zioplas diedas
Manau, akd vairavimo kokybe priklauso ne nuo lyties, o nuo igudzhiu.
Gerai vairuoja mano brolis ir aš. Daugiau gerai vairuojančių nesutikau
Klaidų keliuose daro visi. Moterys gal žioplesnes, vyrai grubesnes. Vyrai vairuoja nagliau, pas juos įgimta pirmauti lyderiauti. Moterys jaučia didesnę atsakomybę važiuodamos - už save, tris vaikus gale, šunį ir pirkinius. Todėl manevrai švelnesni, ne tokie greiti kaip užpakalyje važiuojančiam norėtųsi. O labiausiai keikiu tuos, kurie pradeda trukdyti eismui, vėžlioti, vinguriuoti, ir aplenkus išaiškėja, kad anas mobiliu šneka QUOTE(Kenga @ 2005 12 12, 08:28) Ak, Milabra, kaip gaila, kad mes dar nebuvom susitikusios... Kai susitiksim - pavėžinsiu. Ir tadu tu suprasi, kad dar ir Kenga gerai vairuoja o mane pavėžinsi milabra sutinku dėl vyrų ir moterų važiavimo stiliaus skirtumų ir dažniausiai mano praktikoj Vilniuj jei važiuoja kaip prisišikęs tai garantuotai boba arba beretė... tie labiausiai nervina šiaip yra moterų tikrai gerai vairuojančių. o kaip kurios net labai pavojingai QUOTE(milabra @ 2005 12 11, 23:53) O labiausiai keikiu tuos, kurie pradeda trukdyti eismui, vėžlioti, vinguriuoti, ir aplenkus išaiškėja, kad anas mobiliu šneka Arba kebabą ryja QUOTE(Kenga @ 2005 12 12, 08:28) Ak, Milabra, kaip gaila, kad mes dar nebuvom susitikusios... Kai susitiksim - pavėžinsiu. Ir tadu tu suprasi, kad dar ir Kenga gerai vairuoja Aš bjauri keleivė QUOTE(filifjonka @ 2005 12 12, 08:38) Būtinai pavėžinsiu. Taip pavėžinsiu, kad "užveš" QUOTE(milabra @ 2005 12 12, 09:36) Aš bjauri keleivė Tai ir mano diedas toks pat keleivis. Ir aš, kai sėdžiu keleivio vietoje (priekyje), visada "stabdau", reguliuoju, kada ir kokią pavarą perjungti (jei tik ne automatinė pavarų dėžė - tokiu atveju nepareguliuosi QUOTE(Noa @ 2005 12 08, 22:25) ... Analogiškai siūlau nueit, pvz. į ford probe klubą ir užvest temą "Ford probe - karvašūdis ant ratų". Ir paskui pastebėt, kad jūs įsivaizduokit, yra tokių psichų, keli va, kurie su tuo nesutinka Be to, nuomonė, kad moteris ir vyras - vienodų sugebėjimų, tai ne feminizmas... tai yra demokratija Moterys ir vyrai nera vienodu sugebejimu. Ir tai neturi nieko bendro su demokratija. Tie lyciu skirtumai yra irodyti moksliskai, ir kad ir kaip mes noretumeme lygiuotis su vyrais arba jie su mumis, mes sutverti skirtingai ir SMEGENYS VEIKIA SKIRTINGAI.... Vyru loginis mastymas ir reakcija yra geresni... To niekas nepaneigs... Pritariu tai nuomonei, kad vyrai visgi vairuoja geriau (nekalbu apie isimtis)... Vyras, esant avarinei situacijai, niekada neuzsidengs rankomis veido ir neprades cypti Galiu papasakoti "graudzia" 2 savaiciu senumo istorija, kurios liudininke buvau regitroje (kur registruoja automobilius). Tai va, sedi dvi motereles - vienai gerokai virs 45, kitai - apie kokius 35. Vyresnioji parduoda savo Honda civika jaunesniajai. IR kol tvarkomi dokumentai jos snekasi (kadangi zmoniu buvo daug, o jos kalbejo gan garsiai, negirdeti to pokalbio nebuvo imanoma). Vyresnioji taip isdiziai ir moteriskai, su tokiu pasididziavimu balse pareiske, kad "pagaliau, po 15 metu vairavimo, as supratau, kaipi tarpa pastatyti masina atbuliniu prie saligatvio... VIsa laika stebedavausi, kaip tos masinos prie pat bordo priparkuojamos... Tai vat tokios vairuotojos, tikrai pavojus kely.... QUOTE(Sapokliaka @ 2005 12 13, 00:14) na ir, man irgi tai dazniausiai sukelia nepatogumu, nes daznai to nedarau ( masinos gabaritus sunkiai jauciu ir man lengviau parkuotis priekiu). Bet jeigu as taip nedarau, nes man truksta iguziu, tai as ir pavojaus jokio nesukeliu. Pasitikiu savo vairavimu todel, kad zmones, kurie su manimi vaziavo viena karta, to neatsisako ir antra ir trecia karta.... manau, kad tai geriausias ivertinimas. P.S ir pati greicausia/geriausia reakcija taves gali neisgelbeti, jei nepasversi rizikos. Gyvenu tokioje vietoje, kur gan daznai tenka avarijas pamatyti - jei tik didesne avarija, tai ir ziurek - kaltininkas vyras. QUOTE(Sapokliaka @ 2005 12 12, 23:14) Moterys ir vyrai nera vienodu sugebejimu. Ir tai neturi nieko bendro su demokratija. Tie lyciu skirtumai yra irodyti moksliskai, ir kad ir kaip mes noretumeme lygiuotis su vyrais arba jie su mumis, mes sutverti skirtingai ir SMEGENYS VEIKIA SKIRTINGAI.... Vyru loginis mastymas ir reakcija yra geresni... To niekas nepaneigs... Pritariu tai nuomonei, kad vyrai visgi vairuoja geriau (nekalbu apie isimtis)... Vyras, esant avarinei situacijai, niekada neuzsidengs rankomis veido ir neprades cypti Galiu papasakoti "graudzia" 2 savaiciu senumo istorija, kurios liudininke buvau regitroje (kur registruoja automobilius). Tai va, sedi dvi motereles - vienai gerokai virs 45, kitai - apie kokius 35. Vyresnioji parduoda savo Honda civika jaunesniajai. IR kol tvarkomi dokumentai jos snekasi (kadangi zmoniu buvo daug, o jos kalbejo gan garsiai, negirdeti to pokalbio nebuvo imanoma). Vyresnioji taip isdiziai ir moteriskai, su tokiu pasididziavimu balse pareiske, kad "pagaliau, po 15 metu vairavimo, as supratau, kaipi tarpa pastatyti masina atbuliniu prie saligatvio... VIsa laika stebedavausi, kaip tos masinos prie pat bordo priparkuojamos... Dar kartą pasikartosiu, tokių nemokančių vyrų nė kiek nemažiau. Tik jie niekada net sau neprisipažins, kad to nemoka. Ir net geriau avariją padarys vaidindami kaip moka. Moterims negėda prisipažinti, kad jos kažko nemoka. QUOTE(Sapokliaka @ 2005 12 13, 00:14) Vyru loginis mastymas ir reakcija yra geresni... To niekas nepaneigs... Loginis mąstymas - taip. Reakcija - tikrai ne... Iš kur ištraukei? Ir iš viso, tu daug matei bobų, kurios avarinėj situacijos paleidžia vairą ir cypia? Bo aš tai nemačiau nei vienos QUOTE(Sapokliaka @ 2005 12 12, 23:14) O jaunesnioji prisipazino, kad ji to nezino ir net nesvajoja kada nors ismokti.... Tai vat tokios vairuotojos, tikrai pavojus kely.... Okaip susijęs nemokėjimas parkuotis su pavojais kelyje? Man tai netrukdo tvarkingai važiuojanti mano mama. Nu ir kas, kad jai parkuotis sunku? Bet už tai ji per 25 vairavimo metus nėra jokio autoįvykio padariusi QUOTE(milabra @ 2005 12 13, 12:42) Nu kaip tu nesupranti, čia yra mandagus pasigyrimas, netiesioginis pasakymas, kad va aš tai moku parkuotis, man tai neiškyla tokie klausimai Nors va mano kolegą tai tikrai yra dukart apdaužę, ne kelyje, o stovintį - besiparkuojantys. Abu kažkodėl vyrai QUOTE(Noa @ 2005 12 13, 13:16) Nors va mano kolegą tai tikrai yra dukart apdaužę, ne kelyje, o stovintį - besiparkuojantys. Abu kažkodėl vyrai Taip ir matau vaizdą - daužo Šiandien buvo slidu, tai buvau tikra boba kelyje. Nestojau nei prie pėsčiųjų perėjos, nei įleidau ką nors prieš save, mačiau tik vairą ir tiesiąja prieš vairą
Mano galva, tai paemus procentaliai vyru daugiau gerai vairuojanciu, nei moteriskiu
http://www.bite.lt/plius/bendravimas/kluba...1.1-=(851854007 Puiki galimybe irodyti, kad moterys ne prastesnes vairuotojos nei vyrai QUOTE(Noa @ 2005 12 13, 10:36) 1. Loginis mąstymas - taip. Reakcija - tikrai ne... Iš kur ištraukei? 2. Ir iš viso, tu daug matei bobų, kurios avarinėj situacijos paleidžia vairą ir cypia? Bo aš tai nemačiau nei vienos QUOTE(Noa @ 2005 12 13, 14:16) 3. Nu kaip tu nesupranti, čia yra mandagus pasigyrimas, netiesioginis pasakymas, kad va aš tai moku parkuotis, man tai neiškyla tokie klausimai Nors va mano kolegą tai tikrai yra dukart apdaužę, ne kelyje, o stovintį - besiparkuojantys. Abu kažkodėl vyrai 1. Maciau laida per rusijos tv apie vyru ir moteru skirtumus. 2. Tu viska supranti pazodziui? NOrejau pasakyti, kad moterys (del to paties loginio mastymo stokos) avarinej situacijoj daznai pasimeta ir nieko nesuspeja padaryti arba tiesiog nedaro.... 3. O kas tau sake, kad as is viso vairuoju???? P.S. As isreiskiau savo nuomone. JI kitokia, nei tavo, bet tai nesuteikia tau teises ironizuoti... Beje, jei zmogus vairuoja 30 km km/h paskui troleibusa, tai didele tikimybe, kad jis nepadarys avarijos visus 50 metu. Taciau jis (" super atsargiai" vilkdamasis kely) : stabdo eisma ir trukdo kitiems.... Ar tai yra geras vairuotojas????? |