šiemet noriu atgaivinti tradiciją ir kepti namie pati. manau toks garbingas patiekalas nusipelnė atskiros temos.
nežinau nei vieno recepto.
kai buvau maza tai mociute vietoj kuciuku naudodavo kubeliais supjaustyta batona, isdziovinta peciaus orkaiteje
jeigu nepamirsiu savaitgali pas tevus paziuresiu vienam sasiuvini lygtai buvo kuciuku receptas
Aš tai kepu paprastai paprasčiausiai: užsiminkau mielinę tešlą su daug aguonų, jei kūčioms-vietoj pieno pilu vandenį. Kai tešla pakyla antrą kartą, suvolioju plonus volelius, juos supjaustau kuo mažesniais gabaliukais ir kepu orkaiteje vis pamaišydama, kad iš visų pusių apdžiūtų. Ir viskas
O mano mama, seniau, tešlą minkydavo tik iš miltų, vandens, cukraus ir aguonų. Iškepę kūčiukai būdavo labai, labai kieti, kaip akmenukai. Bet mums patikdavo, nors dantukams, turbūt nelabai QUOTE vajei negi niekas taip ir neparašys anei vieno recepto? o norėč savatigali prasibandyt....... Mano mama kepa. Kiekvienais metais
As kepu kasmet,siemet jau irgi 2 kartus kepiau
Tesla darau is mieliu,miltu,margarino,ziupsnelio druskos,cukraus pagal skoni ir vandens arba pieno. Proporciju neklauskit nezinau,viska dedu is akies.Kai kas vietoj margarino naudoja alieju,bet man neskanu.
Man tai ir Kaledos ne Kaledos be kuciuku,tik kazkaip visada lieka mazai vietos pilve jiems po visokiu silkuciu ir misrainiukiu
As kepu
Pagal koki recepta reikia kepti, kad gautusi ir pastoveje kuciukai minksti
Nu žinokit, jei mama nekeptų kūčiukų, tai man būtų ne Kalėdos... Niekaip nesuprantu tų pirktinių, smulkintų baronkų...
Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno (tik su vandeniu bus "šližyškesni"). Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom. Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 13, 06:25) Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas: 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni"). Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios O gal visgi gali parašyti, kaip pasigamninti tą tešlą? Ačiū. QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 12, 21:42) Pagal koki recepta reikia kepti, kad gautusi ir pastoveje kuciukai minksti sako, kad reikia į tešlą įpilti aliejaus QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 13, 07:25) Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas: 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni"). Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios ačiū bandysim gaminti QUOTE O gal visgi gali parašyti, kaip pasigamninti tą tešlą? Ačiū. Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 13, 20:03) Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus ačiū už receptą. Užsiminkiau šiandien tešlą, bet ji man kažkodėl visai nenori kilti QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 13, 07:25) Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas: 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni"). Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios Is tikruju tai tikri kuciukai tikrai gaminami be jokiu riebalu ir be pieno, nes tai yra juodo pasniko valgis ir siai vakarienei tikrai nieks netinka nei su margarinu nei su pienu nei su kiausiniais
mergytes kepiau slizikus siandien pagal si receptuka nu skanumas
QUOTE Is tikruju tai tikri kuciukai tikrai gaminami be jokiu riebalu ir be pieno, nes tai yra juodo pasniko valgis ir siai vakarienei tikrai nieks netinka nei su margarinu nei su pienu nei su kiausiniais smile.gif Tikra tiesa QUOTE bandysiu ir aš kept.. tik va nžn ar skanius kepr ar tuos "kūčiškus" g.gif Kepk skaniuosius, su aguonpieniu bus QUOTE ačiū už receptą. Užsiminkiau šiandien tešlą, bet ji man kažkodėl visai nenori kilti verysad.gif 1.Gal padarei per kietą tešlą? 2.Gal laikai šaltai? 3.Gal buvo per karštas vanduo? 4.Gal pamiršai įdėt mielių?
sakykit as dabar siuo metu esu Vokietijoj, gal galite pasakyti na kaip daryti mieline tesla su sausomis mielemis, nes nerandu kitu kur nusipirkti:(((( labai dekoju.
ir beje, jei pvz. as neturiu namie svarstykliu, kaip gi man is akies viska deti???produktus turiu omeny:)?
QUOTE sakykit as dabar siuo metu esu Vokietijoj, gal galite pasakyti na kaip daryti mieline tesla su sausomis mielemis, nes nerandu kitu kur nusipirkti:(((( labai dekoju. Ant pakuotės turėtų būti parašyta O produktus dėk iš akies: stiklinė cukraus, keli šaukštai aguonų, kokie trys šaukšteliai riebalų, 2-3 stiklinės skysčio ir miltų, kol užminkysi tešlą. Vis tiek kažkas išeis
Aciu Sandrelle uz labai skaniu kuciuku recepteli
QUOTE(Selena @ 2005 12 21, 11:02) Mes jau irgi prisikepem kuciuku, tik pas mus seimoje, kuciukus visuomet mama gamindavo pagerintus
O gal kas nors galit papasakot kaip aguonpieni padaryt?
siais metais mamos nebus per sventes, man viska tenka daryt
prikepiau ir aš kūčiukų
QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 17, 16:48) 1.Gal padarei per kietą tešlą? 2.Gal laikai šaltai? 3.Gal buvo per karštas vanduo? 4.Gal pamiršai įdėt mielių? padariau per kietą tešlą
per kiek laiko turi iskilti kuciuku tesla?
Kuciukai visuomet kepami pas mus namuose, bet siame darbe esu tik pagalbine darbuotoja, nes tesla uzminko mama, o visa kita tai jau mano darbas. Mes megstame saldzius ir mazycius, manau tokiai sventei galima pasistengti. O gaunasi visuomet labai skanus, kepame ir suvalgome ju daug, tai visas Kuciu dziaugsmas
ir as siandien bandysiu kuciukus kepti, pagal Ciocia Polia receptuka
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu Kūčiukai 0.5 kg miltų ne pilna stiklinė vandens (pieno) 50 g aliejaus žiupsnelis druskos 20-30 g mielių ketvirtis stiklinės aguonų 100 g cukraus 2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 08:25) Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas: 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni"). Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios Kepe mano vyras kuciukus pagal si recepta,tai gavosi QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56) Kūčiukai 0.5 kg miltų ne pilna stiklinė vandens (pieno) 50 g aliejaus žiupsnelis druskos 20-30 g mielių ketvirtis stiklinės aguonų 100 g cukraus ir aš kepu pagal šį receptą. man gaunasi kieti bet trapūs (spusteli dantimis ir sutrupa visas) - ir mano giliu įsitikinimu tokie ir turi būti dėl tešlos iškilimo: jei su mielėm viskas tvarkoje, iškyla ji per pusvalandį (aš darau tuperwarininkiu principu, tik su paprastais indais - viskas puikiai gaunasi
PRIKELIAU TEMA IS NUMIRUSIU! Tesla nekyla, ka daryti?
Hm, eisiu tikriausiai ir aš pabandyti išsikept
Ir as kepiau pagal Ciocia Polia receptuka, gavosi labai skanus
as pabandysiu pagal abu receptus
Nu Ciocia Polia, lenkiuos lyg žemės, kakta į grindis - geras tavo kūčiukų receptas
QUOTE(darbsti @ 2007 12 02, 13:35) Pabandyk įpilt virinto drungno vandens, permnkyt viską ir padėt į šiltesnę vietą. Galbūt per kieta tešla, kaip Akvilytei anais metais? QUOTE(*Rita* @ 2007 12 09, 21:25) Netyčia užtikau šitą temą, malonu skaityt, kad patiko. Skaitau dabar garsiai mamai jūsų pagyrimus- juk iš tikrųjų čia jos receptas
Visai nesunku juos iskepti, o gaunasi daug skanesni ei parduotuviniai. Tik bent jau man paskausta rankos, kol isminkau, jei kurios nors mb sukalbamesnis nei mano diedas, siulau idarbinti.
Vaziuosiu ir as pirkti mieliu ir kepsiu kuciukus
Musu mergickai buna pats geriausias laikas kai gauna pasiterlint su tesla,tai vakar isbandem viena is receptu,super! Pirkt kuciuku nereiks,kepsim dar pries sventes.
QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 07:25) Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas: 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni"). Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 20:03) Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus Nusipirkom mieliu eisiu darbat daryti-kepti kuciukus ,parasysiu kas gavosi |