Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užpakaliuke "uodegytė"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Vilsen
Sveikos mamytes,
Norejau pasiklaust ar kas susidure su tokiu atveju..Gimdimo namuose medikai pasake kad yra uzpakaliuke uodegyte.Cia jie taip vadina,o is tikruju tai yra skilute virs iseinamosios angos.Kai ejom pirma menesi pas chirurga,apziurejes pasake stebeti,kad nebegtu jokie skisciai ar neuzpuliuotu.Jei taip nutiktu teks operacija daryti ir tai labai sudetinga ir skausminga procedura.Skysciu jokiu nepastebejau,taciau buna specifinis kvapas,apie tai nerandu jokios literaturos.Gal kas zino ka nors apie tai,parasykite prasau.Sunui 1m ir 9men taciau ta skilute nei
kiek nesusitrauke verysad.gif
Daktarai sako,kad tai igimta ir daugeli vaiku tai turi,bet is mano pazystamu nei vienas vaikelis su tuo nesusidure
diamona
ta vadinama uodegele pati turiu ir nieko man rimto su sveikata susieto su siuo aspektu nera, uzaugau ir nepraejo, ir visai buvau pamirsusi. Nereikia del to labai jaudintis kad ko nors neisikalbetumet.
Beja man jau virs 20 metuku..
Vilsen
thumbup.gif
eva
turi ir mes tą problemą, mano sūnui 2,4 mėnesiai.Kadangi tai mano pirmagimis ir aš neką išmaniau, tai paklausus gydytojos ar kas negerai ji atsakė, kad taip turi būti.Na mums gal kiek ta skylute užtraukė, prižiūriu aš ją išvalau, aliejuku patepu, ir viskas kaip ir.Tiesa gal reiktų nueiti pas chirurgą bet kad vaikas kaip ir nesiskundžia niekuo g.gif
Vilsen
QUOTE(eva @ 2005 12 14, 17:34)
turi ir mes tą problemą, mano sūnui 2,4 mėnesiai.Kadangi tai mano pirmagimis ir aš neką išmaniau, tai paklausus gydytojos ar kas negerai ji atsakė, kad taip turi būti.Na mums gal kiek ta skylute užtraukė, prižiūriu aš ją išvalau, aliejuku patepu, ir viskas kaip ir.Tiesa gal reiktų nueiti pas chirurgą bet kad vaikas kaip ir nesiskundžia niekuo g.gif
*

As nezinojau,kad reikia kazkuo tepti,mums nieko chirurgas nesake.Gal ir mes nueisim pas chirurga pasikonsultuot,gal kas ir pasikeite.Nieks nerase tai jau buvau sunerimus,kad niekas su tuo nesusidures.Gal zinai kokia literatura kur apie tai galima pasiskaityti,as niekur nerandu.O pas tavo suneli joks skystis nebega?As irgi valau,bet netepu niekuo. g.gif
eva
nu ką aš žinau, kad bėgtų skystis nemėga, na bet kartais pašlapiuoja gal g.gif įdomu kodėl ta ta skylutė atsiranda? gal kas ne taip nėtumo metu buvo? g.gif
Vilsen
as ir pati nesuprantu,o kai pradedu klausinet daktaru jie man tik pasako,kad taip buna.Bet jei tai nieko rimto,tada kodel daromos tos operacijos.Na mano maziukas dar nekalba,tai tikiuosi jam jokiu nemaloniu jausmu ir nesukeliu.Bet rasei,kad tavo vaikutis nesiskundzia,tai nors tiek gerai.Gaila,kad niekur paskaityt nera apie sia problemele.
GORA
nezinau ka jus vadinat uodegele, bet kiek supratau is jusu pasakojimu, tai tarp mediku vadinama Spina bifida (įskilas stuburas)-tai yra nervinio vamzdelio defektų grupės anomalija. O tai buna jei nestumo metu nevartojama ar per mazai vartojama folio rugsties.
gatopreto
Neskubėkit nervuotis-iš aprašymo atrodo, kad ten fistulė-nedidelis odos nesuaugimas, jei nešlapiuoja ar per ją neina išmatos, tai nėra pavojinga ir gali užsitraukti savaime, svarbu tik gerai prižiūrėt, nuplovus atidžiai išsausint, kad nesikauptų drėgmė, o dėl chirurgo konsultacijos-jei neramu, tai galima, bet jie nelinkę operuot, jei nėra būtinybės.
Bajm
mano diedas turi - sveikas kaip ridikas
jam 28 m.
Uliuliuska
Mano dukryte irgi turi tokia skylute. Nieko baisaus. Nieko netepu ir isvis ten nelendu. Jei begtu skystis.......reiskia skylute kiaura, vadinasi fistule...ja ir operuoja.
Vilsen
sveikos,
Ačiū visoms už atsakymus
rugiagėlė
mano dukrytei 3,5 metukai. kai gimė lyg ir buvo ta skylutė ir lyg šlapiavo, bet po paros jau viskas tvarkoje ir aš pamaniau kad man pasivaideno be to ir gydytoja nieko nesakė. dabar viskas tvarkoje jokių skylučių nėra, bet kažkaip tas uodegikaulis per didelis ir lyg ant šono. kaip pas jūsų vaikučius?
neri.k
mano mazylei 2.gif taip pat yra mazas nesuaugimas virs iseinamosios angos, bet man niekas nieko baisaus apie ja nesake, tik vaiku gydytoja liepe visada pasiziureti, kad butu svaru, t.y. keiciant pampersiuka isvalyti ir ta skylute, kad nesikauptu nesvarumai ir tiek g.gif
slavlanta
jau norejau kurti sita temele, paskutine radau smile.gif
Atsiliepkite, kas apie tai ismano. Jo kalba eina apie Spina Bifida okulta. Apie tai ir rase pirma dalyve. Man tai kele irgi nerima, nes niekomet nebuvau susidurusi su skylute virs iseinamos angos. Tiesa sakant pas mus gydytojai labai mazai informuoti apie tai, chirurgas dazniau susiduria. Seimos gydytojas kai buvome su savo berniuku tik pasake kad cia igymta, nieko tokio, nuejau pas chirurga, jis ir pasake kas tai yra, kad kai bus 13-14 metu gali puliuoti, reikes valyti kanalus tada operuoti. O siaip nieko rimto.
Man vistiek buvo neramu, internete radau daug informacijos, kad turi ir neurologas paziureti, geriausiai ir MRT padaryti kad visus nervinius mazgelius patikrinti. Paprasiau siuntima pas neurologa, pakalbejome. Kadangi vaikas dabar mazas, nera dar 3 metu, su tustinimuisi sunku ka atspeti ar tures problemu. Nes dar iki galo neprasosi, kaip jam uzeina. Tai ir nezinau, dar laukiu kaip bus su slapimo nelaikymu. Sutiko, kad ir MRT gerai padaryti, bet pasiule palaukti pora metu, kad be narkozes daryti. Na ir tokie patarimai, kad stebeti.
Galiausiai nuramino vyr gydytoja poliklinikos, nes ejau pas ja israsu prasyti is gymdymo namu. Pasake kad jos brolis su Spina Bifida, ir sesuo ir nieko, tik fizini darba riboti reikia.
Tai va tiek. Gal kas tures kokiu irgi situaciju. Labai idomu, ar daug tokiu zmoniu yra smile.gif , ar tikrai niekaip netrukdo gyvenimui?
vioringa
Turi vyras ir dukryte, tai gal paveldima..dukriukei neslapiuoja, labai mazute skylute ir lyg traukiasi, tai esu rami, o vat vyrui pradejo slapiuot, kreipesi i medikus, tai sake apsisprest ir susiderint su darbu kada nores operuotis, nes po to kuri laika nedarbingumas, o jo darbas sedimas, nuramino, kad operacija nera baisi, tai kazkaip nepanikuojam..
slavlanta
QUOTE(vioringa @ 2011 07 06, 00:38)
Turi vyras ir dukryte, tai gal paveldima..dukriukei neslapiuoja, labai mazute skylute ir lyg traukiasi, tai esu rami, o vat vyrui pradejo slapiuot, kreipesi i medikus, tai sake apsisprest ir susiderint su darbu kada nores operuotis, nes po to kuri laika nedarbingumas, o jo darbas sedimas, nuramino, kad operacija nera baisi, tai kazkaip nepanikuojam..
*

Vaikysteje vyras del sito problemu neturejo? Gal kokie yra specifiniai tyrimai, o as nezinau.
tinuska
mano sunus irgi turi skylute, jam dabar 5, niekas nesikeicia, seimos gydytoja liepe priziuret, o siaip sako kad chirurgiskai ten tik sukabina ta skylute ir tiek.
Sūpynės
mano vyras turi
ir dukra paveldejo biggrin.gif

nezinau, sakyciau tik kosmetinis defektas, tfu tfu bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.