Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užkrėst suaugusius Kalėdų stebuklu?

Sveiki visi.
Artėja Kalėdos, bet kai kuriem tai eilinė diena. Vaikus sudomint Kalėdų stebuklu labai paprasta, bet kaip suaugusius?
Mano vyras išvis niekuo netiki. Jam tai eilinė šventė. Ką bedaryčiau, ką besakyčiau jam neįdomu. Kai užsimenu apie dovanas, tai sako kad man nieko nereikia ir jei aš ką nors nupirksiu jis užpyks ant manęs.
Labai prašau patarti kaip jį užvesti kalėdine nuotaika. Beto auga pas mus sūnelis. Nenoriu kad jis mokytusi iš tėčio tokio šaltumo šventėm.
Atsakyti
Pirmiausia abu pabandykit papuošti namus, eglutę, langus. Eikit pirkti dovanų kartu, labai įdomu būna, kai ieškai progos kaip tą daiktą, kuris patinka vyrui nupirkti, kad jis nesužinotų. Pabandykit iškepti skanių sausainiukų kartu, paprašyk, kad vyras padėtyų, kaip malonu viską daryti kartu. Ir pamatysi suveiks, lauks Kalėdų su nekantrumu.
Atsakyti
net nustebau, perskaičius tavo žinutę... blink.gif keista, kad taip būna ir net nežinau, ką patarti g.gif gal pabandyk pasikalbėti su juo, išsiaiškink kas ir kodėl; gal jis kažką kitaip suvokia, kitaip vertina, gal nekokios patirties turi, gal jam sunku peržengti kažkokius barjerus... visos problemos įveikiamos, o ypač per šventes santa2.gif linkiu gražių Kalėdų visai jūsų šeimai mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mus lygiai tas pats. rinaba, tame ir problema, kad vyras nesvencia svenciu, t.y., nepuosia langu, duru anei jokiu angu, neina pirkt dovanu, nepuosia egles. jam kaledos nieko nereiskia ir jam ju absoliuciai nereikia. jis eina i darba ir grizta kaip kiekviena diena.
as darau tai, ka noriu. nelabai megstu svenciu, tai jos pas mus minimaliai ir pazymimos. o del vaiku...nu ka dabar - uzaugs, tai sves, kaip nores. nes as nezinau jokio 'stebuklingo kaledu uzkrato'. suaugusiam zmogui gi neliepsi linksmintis, jeigu jam nelinksma?
Atsakyti
Na tada net nežinau, ką ir patarti blush2.gif ,Graudu skaityti
Atsakyti
QUOTE(Jenifer @ 2005 12 11, 16:54)
pas mus lygiai tas pats. rinaba, tame ir problema, kad vyras nesvencia svenciu, t.y., nepuosia langu, duru anei jokiu angu, neina pirkt dovanu, nepuosia egles. jam kaledos nieko nereiskia ir jam ju absoliuciai nereikia. jis eina i darba ir grizta kaip kiekviena diena.
as darau tai, ka noriu. nelabai megstu svenciu, tai jos pas mus minimaliai ir pazymimos. o del vaiku...nu ka dabar - uzaugs, tai sves, kaip nores. nes as nezinau jokio 'stebuklingo kaledu uzkrato'. suaugusiam zmogui gi neliepsi linksmintis, jeigu jam nelinksma?

Matyt žmogus užaugo šeimoje, kurioje tokioms šventėms buvo teikiama mažai reikšmės. Užtat jam nieko jos ir nereiškia. Tikrai graudu. Vaikai užaugę elgsis kaip jų tėvai dabar. Nieko naujo.
Atsakyti
Negaliu sakyti, kad maniškis buvo visiškai apatiškas šventėms, bet namų puošimas ir dovanų ruošimas jam buvo nesuprantami. Na, nebent vaikams kažką. Pirmas postūmis buvo tada, kai jis pamatė mano šeimos Kalėdų tradicijas: Kūčių vakarą kaime su tikru šienu po staltiese, burtais ir pasakomis, Kalėdas su sniego mūšiais, rogėmis, džiaugsmingas dovanų dalybas... O antras žingsnis buvo 2,5m. sūnelio provokacija. Likus kelioms savaitėms iki Kalėdų aš vaikui pakišau knygą Kalėdų tematika ("Mano didžioji Kalėdų knyga" berods), o į visus vaiko "Kas čia?" palikau atsakyti vyrui (išėjau į darbą vakare). Vaikas su knyga (kaip ir su bet kokiu nauju žaislu) nesiskyrė kelias dienas, o vyras, galvodamas, kad čia dėmesys šventei, o ne knygai, ėmė rūpintis, kad Kalėdos vaikui būtų "tokios, kaip knygoje". Aš augantį sūnų kasmet vis daugiau "paprovokuoju". Pvz. šiemet vaikas pasidomėjo, ar tėvelis buvo geras ir gaus dovaną (kadangi dieną aš papasakojau, kad tikiuosi gauti dovanėlę, nes šiemet buvau gera). Tą patį vakarą vyras susirūpino, ką aš norėčiau rasti po eglute, mat "tėvai negali būti blogi ir likti be dovanų" tongue.gif .
Atsakyti
Na ka gi, galvojau kad as esu viena tokia kuriai Kaledos jokia svente. Galbut vaikysteje kai eglute buvo puosiama tik diena iki Kuciu, kai nebudavo tokio forsuoto dovanu stumimo, viskas atrode taip magiska. Visa tai, kas vyksta dabar mes su daruge pavadinom "žiurkių lenktynės"- kas daugiau parduotuvese prisikraus maisto krepšius, visi kaip išprotėję atakuoja akropoly, darosi jei ne graudu tai koktu. Man Kaledos darosi nuvalkiota, sukomercinta šventė.
Atsakyti
Mano vyras irgi nesureiksmina svenciu,bet as tas kaklas,kur sukineja galva biggrin.gif Reikia egles-vaziuojam ir perkam,reikia dovanu-tempiu savaitgali ir perkam,zodziu as pati stengiuosi itraukti ji i sita svenciu zaidima,nors po egle esu tik viena karta nuo Senio Salcio gavus netiketuma,visada pries sventes vaziuojam ir nuperka ka as noriu smile.gif
Siandien irgi vakare vaziuosim tongue.gif apsimes Seniu Salciu
000054.gif
As siulau,Suzana,geriau sukinek kakla ir pamatysi ,issispres visos problemos,mano vyras siemet pareiske ,tai net zada ateme,kad dovanos visiems bus tik Kaledu ryta po egle,ir taip tegu lieka tradicija,man tai buvo blink.gif ,nes seniau,viskas pries laika ir jokiu ten Kaledu ryta dovanu,tik vaikui cool.gif O siemet viskas tiesiog apsiverte aukstyn kojom,pats egle veze pirkt,zaisliuku,dovanu ir t.t.,matyts uzkreciau per 8 metus jau sita sventine nuotaika biggrin.gif
Atsakyti
Labai ačiū jums už patarimus. Tikiuosi kaip nors aš jį išmokinsiu su metais džiaugtis gyvenimu ir šventėm.
Aš bandau jį ir įtraukt į namų, eglės puošimą. Aišku nosi suraukia bet klauso manęs. ax.gif
Atsakyti
Man keista, kad jums keista, kad kiti nejaučia švenčių smile.gif. Aš pati tokia, gruodžio mėn. visada ypatingai užimtas, tas lėkimas, darbai, išsekimas, tai didžiausia šventė yra ramiai prigulti ir daryti kas patinka, o ne dar po namus išsijuosus plušti, gaminti kalnus valgių ir pan. ir dar bandyti kažką ypatingo jausti smile.gif.

Jeigu būtume vieni su vyru, tai, matyt, tik taip ir būtų, bet kai turime vaikelį, tai bent kiek bandome šventę kurti jam, ir patys pažiūrime į viską vaiko akimis.

Bet, nepatikėsit, tačiau visokių kalėdinių "atributų" iniciatorius yra mano vyras, o ne aš smile.gif. Tai jis jau keleri metai kaip perka ir puošia eglę (šiemet tai sūnus vienas puošė!), apie kitas dekoracijas pagalvoja, na, ir spirga, kaip nori kepti meduoliukus, o paskui juos labai gražiai išdabina. Man belieka susimylėti kokį rimtesnį patiekalą kada pagaminti, bet dažniausiai per šventes aplankom mano ir jo šeimas, tai ir valgyti nereikia namie daryti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2005 12 15, 09:36)
Na ka gi, galvojau kad as esu viena tokia kuriai Kaledos jokia svente.
Man Kaledos darosi nuvalkiota, sukomercinta šventė.


Na, aš irgi nesureikšminu to dalyko. Tuo labiau, kad ilga laika per Kaledas dirbdavau ax.gif . Tai tokios ir nuotaikos būdavo, kūčių vakarą viena silkutės pakapoji (tėvai kitam mieste gyvena, dažnai nebespėdavau nukakti), per Kalėdas į darbą. unsure.gif
O šiaip tai pas mus jau nėra tokios šventės, kurios neliestų komercija. Man irgi kartais baisu, kai pasižiūri: žmonės perka viską iš eilės, reikia-nereikia doh.gif
Atsakyti