aš turiu begalinę baimę eit į paskaitas , na man sesija prasidėjo turiu eit į naują grupę ir labai labai bijau, kai buvau mažesnė bijodavau kad per pamokas mane pakvies atsakinėt prieš visą klasę, daug kartų net ir puikiai pasiruošusi gaudavau dvejetukus, nes tiesiog neišdrysdavau išeiti prieš klasę
oi as tai turiu labai daug baimiu...viena is ju: kad kada nors susirgsiu kruties veziu...kazkodel kai dar maza buvau ir suzinojau apie sia liga ir pradejau bijot...sakyciau nelabai gerai nes gi buna tokiu dalyku kai labai ko bijai tai ir atsitinka,bet nieko negaliu padaryt...
As turiu gera buda bendravimo baimem (pravercia visur - tiek svetimoj saly, turint kalbos barjera, tiek paskaitose, tiek skaitant pranesima pries auditorija, tiek vedant konferencija...etc): reikia isivaizduoti, kaip elgtumeis tokioje situacijoje, jeigu butum drasesne, ir tada butent taip pasielgt
Kitas niuansas - jeigu turi kokia megiama zvaigzde, pabandyk isivaizduoti, kaip ji elgtusi Tavo situacijoje. Pvs, ar Jennifer Lopez bijotu atsakinet pries klase? QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 09, 19:30) As turiu gera buda bendravimo baimem (pravercia visur - tiek svetimoj saly, turint kalbos barjera, tiek paskaitose, tiek skaitant pranesima pries auditorija, tiek vedant konferencija...etc): reikia isivaizduoti, kaip elgtumeis tokioje situacijoje, jeigu butum drasesne, ir tada butent taip pasielgt Kitas niuansas - jeigu turi kokia megiama zvaigzde, pabandyk isivaizduoti, kaip ji elgtusi Tavo situacijoje. Pvs, ar Jennifer Lopez bijotu atsakinet pries klase? man tokie dalykai nepadeda,čia jau turbūt gydymo reikia
Na ko Tu iskar gydymo
Pabandyk pasisneketi su vyru apie savo baimes, pati stenkis dazniau galvoti apie nerima keliancias situacijas: asisesk ramiai, patogiai, ir pabandyk isivaizduoti , kaip skaitai pranesima pries auditorija. Pabandyk isivaizduoti situacija kuo gresmingesne. KAs gali blogiausio atsitikti? Uzsikirsi? Kazkas nesidomes tuo, ka skaitai? Bandyk rasti baimes priezastis - ko bijai, anlalizuok, bet visa laik stenkis islikti rami. Galiasiai jau protou suvoksi, kad bijoti nera ko, ir gal rotas neleis bereikalingas baimintis Sekmes
tai, kad aš iškart raudonuoju
QUOTE(verksniukė @ 2005 12 10, 12:07) tai, kad aš iškart raudonuoju aga ir man tas pats....siaip stengdavausi nekreipt demesio,bet juk buna kad kas nors salia taip nuskelia,mazdaug "ko cia kraskej sedi?" Tai dar labiau nesusipatoginu....O dabar tai net vengiu tokiu situaciju kad galeciau paraudonuot ir del to labai kencia mano bendravimas su zmonemis...Gerai kad nors mano draugui tai patinka...Jis sako kad tai pats zmogiskiausias zmogaus bruozas. QUOTE(exangel @ 2005 12 10, 13:52) aga ir man tas pats....siaip stengdavausi nekreipt demesio,bet juk buna kad kas nors salia taip nuskelia,mazdaug "ko cia kraskej sedi?" Tai dar labiau nesusipatoginu....O dabar tai net vengiu tokiu situaciju kad galeciau paraudonuot ir del to labai kencia mano bendravimas su zmonemis...Gerai kad nors mano draugui tai patinka...Jis sako kad tai pats zmogiskiausias zmogaus bruozas. taip taip ir man tas raudonavimas
o as turiu baime viena kur nors eiti!taip nebaigiau studiju, nes drauge ismete, o as viena bijojau eiti, ilga laika nejau, sedejau namuose, meluodavau artimiesiems, kad sergu, blogai jauciuosi, atseit siandien nereikia, o galu gale isejau is ten
QUOTE(sraige @ 2005 12 10, 14:11) o as turiu baime viena kur nors eiti!taip nebaigiau studiju, nes drauge ismete, o as viena bijojau eiti, ilga laika nejau, sedejau namuose, meluodavau artimiesiems, kad sergu, blogai jauciuosi, atseit siandien nereikia, o galu gale isejau is ten man su mokslais taip pat jau3 kartus atidėjau mokslus , dabar vėl sesija o eit bijau
Su baimėm reikia kovot. Aš visada taip maniau ir manysiu. Baimių pas mane nemažai, lankiausi net pas psichologę, bet man jos požiūris nepatiko. Mane kelis kartus buvo užpuolę, smaugė, bijojau kur išeit, o eit tai ir univera, ir i parde tai reikia, o ji sako, paprašyk kada tave kas nors lydėtų. Kas mane lydės??? Negi skambinsi kursiokei ir sakysi pirma atvaryk iki manęs, o paskui varysim i unika. Kam jei taip vargt jei gyvena barake prie pat univero? Aš nusprendžiau kovot su savo baime, buvo sunku, bet aš jas ne visai, bet iš dalies įveikiu. Aišku sunku kartais būna išeit iš namų, nes mane tada pykint pradeda, vidurius sukt, tiesiog norisi likti namie, kad bloga nepasidarytų kokiam autike, bet aš vistiek einu ir nieko. Iš pradžių, tai kol ateidavau iki stotelės vos neapsivemdavau, bet vistiek ėjau.
Dėl raudonumo, tai irgi turiu tokių bėdų. Baisiausia, kad aš jau net nejaučiu kad raudonuoju (seniau, tai iškaisdavau). Konferencijose visada sunku būna pirmą minutę, o paskui kažkaip lengviau. Man irgi baisu atsakinėt prieš visus, bet kai pagalvoji, kad tu gerai moki, o kiti atsistoja pasitinkintys savimi, akis tik drasko, o ko klausia nieko nežino. Tai ko man bijot?
baimiu visada daug
as ne isimtis, buvo laikas kai taip pat bijojau is namu eit, o viena juo labiau, nes tiesiog bijojau visu zmoniu, atrode, kad visi manes nekencia nemegsta ir vien paziureje i mane jaucia panieka, atrode kad visi mane stebi ir kad neturiu kur pasislept nuo to bet dabar ziurint - tai juokinga, zinoma ta baime dar manyje, bet tiesiog reikia sneketis su artimaisiais apie tai, su kuo tik gali ir ju nuomone dazniausiai itikina, kad taip nera, pakeicia poziuri bent truputi ir kartu nesijauti, kad esi tokia viena pries visa pasauli labai bijodavau eit miegot tiesioh mane stingdydavo ta mintis, kad visi zmones aplinkui pasaulyje dabar miega. kad niekas nera budrus, kad visas pasaulis dabar bejegis it kudikis ir bet kas gali nutikti. bet as iveikiau ir tai vaistas nuo visu baimiu - sneketi ir myleti. jei myli visus aplinkinius, tavo pasaulis issiplecia ir neatrodo toks baisus pabandyk atsisesti kokioj viesoj vietoj ant suoliuko ir kelias valandas stebeti zmones - kaip jie elgias, ka kalba ir pamatysi, kad visi jie tokie patys kaip ir tu, kokie jie mieli su savo mazom problemom ir juokingais dziaugsmais, tiesiog pamatysi kad visas pasaulis grazus ir nebus ko jo bijoti
O apie auditorijos baime yra tema cia
O kai niekas nepadeda... Galit anonimiskai parasyti i Janimo psichologines pagalbos centra Bet man kazkodel vis atrodo, kad temos autore nori atsikratyti baimes pagal "gera recepta" ir be dideliu pastangu
Aš vakarais turiu baimę kad palikau neužrakintas lauko duris ir atsuktas dujas...
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 11, 05:07) O kai niekas nepadeda... Galit anonimiskai parasyti i Janimo psichologines pagalbos centra Bet man kazkodel vis atrodo, kad temos autore nori atsikratyti baimes pagal "gera recepta" ir be dideliu pastangu
Mielos supermamos,
Turiu tokią problemą nuo pat vaikystės Gal Jūs galėtumėte patarti kaip būtų galima kovoti su tokiomis baimėmis ir ligų ieškojimais?O gal yra ir panašių moterų šiam forume, kurios įveikė arba bando įveikti "savidiagnozės sindromą"? QUOTE(JaHarta @ 2005 12 29, 12:23) Mielos supermamos, Turiu tokią problemą nuo pat vaikystės Gal Jūs galėtumėte patarti kaip būtų galima kovoti su tokiomis baimėmis ir ligų ieškojimais?O gal yra ir panašių moterų šiam forume, kurios įveikė arba bando įveikti "savidiagnozės sindromą"? Užeik į skyrelį "Mūsų plepesiukai...žiema žiemužė-5 dalis" QUOTE(vilma555 @ 2005 12 29, 11:45) Rimtai, mes daug aptarinėjam būtent šitą problemą ir drauge sugebam jos atsikratyti
sweika jaHarta, regis, busi linkusi i hipochondrija:)
ash irgi lygiai taip pat elgiausi, kai maza buvau. o dabar ish vis, kai tik sumazeja veiklos intensyvumas, pvz., per atostogas, tai ir pradeda skaudet ka nors, nors negaliu pasakyt tixliai kur:). po siu ziemos atostogu, net negaliu i mokykla eit, nes pazasty limfmazgis ar kazhoks gumbas jauchiasi:( vasara panashiai buvo, tai tyriausi nuo kruties vezio, nerado, ir is vis nieko nerado:) dabar vat eisiu i grybo gatve ishsitirt antra karta, nes gi neramu labai.. tik ka paskaiciau toki straipsni sena, kuris mane ramina. ten rasho apie hipochondrikus: "gydytojai gali itikineti, kad jiems nieko nera, taciau kol kosulys ar skausmas nepraeina, itikinejimams tokie zmones kurti. kadangi jox gydytojas, tyrimas negali suteikti 100 procentu garantijos, ka asmuo neserga veziu, issetine skleroze arba opa, hipochondrikas visuomet turi kuo maitinti savo juodzhiausia baime" dar sako, kad tokie zhmones yra ishtroshke demesio, bet as nesutinku! nemegstu pas daktarus eit labai, bet nerimas didesnis, kad reix chemoterapijos ir t.t. siaip cia rimta psichine liga, ir po daktaru apraminimo, po kiek laiko ji vel grizta:( jauciu reix man pas psichologa pasilankyt, bet baisu kazhkaip. o shiaip dar gydytojai kalti del tokiu baimiu, nes jie kai pas juo nueini, tai net neatsisuka chiupinedami, siuncia pas kitus ir tiek. mano lifmazgius tai tik kas antras daktaras pripazhysta, kad ten limfmazgiai, kas antras, kad ten raumenukai kazkokie. tai kur ta zmonijos paritits visgi, kad net tokio dalyko, kaip limfmazgiai, nezino??
Taip, taip ir aš vėžį sau buvau įsikalbėjus. Ir šiaip, būdavo, suskauda arba ima tirpti pirštas, tai aš jau įsivaizduoju gangreną ar jo nupjovimą
O dėl gydytojų: aš kaip tik noriu kuo greičiau išsiaiškinti visus neaiškumus, kad nepergyvent be reikalo. Taigi, jei ima keistas nerimas dėl kokio nors skausmo ar savijautos- einu pas gydytojus arba šiaip ieškau informacijos. Žodžiu esu pusiau gydytoja Bet negaliu sakyt, kad visiškai atsikračiau ligų baimių, beje ir dėl vaiko. Bet stengiuosi
Labas,
Kai prisimenu save mokykloje, tai buvau drovi ir baili. Raudonuodavau, kas 5 minutes, vienu momentu, net vaidenosi, kad visi tik ir stebi mane ir apkalbinėja. Buvo baisu, negalėjau pagalvoti apie pamokas (sėdėdavau plaukus ant veido užsileidus), namuose ištisai bliaudavau. Pasakyti kam nors buvo gėda. Žinojau, jei savęs nesuimsiu - išprotėsiu. Pradėjau nuo fantazavimo, stengiausi įsivaizduoti save gražią ir "šustrą" (nes tik nepasitikėjimas savimi ir privedė prie tokios būklės), susitapatinti su kokiu nors man patinkančius žmogumi. Vieną dieną buvo persilaužimas - kažas papylė žibalo į ugnį su pasakymu : kodėl jis į tave taip žiūri? Tada aš agresyviai atsisukau ir įdėmiai nužvelgiau tą asmenį. Ir ką, jis nuraudo. Tada aš gal pasijutau nugalėtoja Dabar jau daug metų nuo to laiko praėjo. Ta problemą įveikiau. Aišku gal ne iki galo, viduj dar sėdi baili mergaitė, kai reik į kokią valdišką įstaigą eiti ar šiaip vienai kur blūdinti. Bet kai pagalvoji tai baisiausia yra - kaip tave priims kiti žmonės, o tada ramiai pamąstai, o man tas pats, nes čia jų problema jų mintys, tegu ir rūpinasi. Gal kas pasakys, kad egoistiška, bet kaip gi kitaip save įveikti, reik įtikinti, kad esi pats geriausias pasaulyje ir jei kam nepatinka, tai jau jų problema. Ir tai viekia, patikėkit. Reik tik apsimesti prieš pačią save, kad esi kitokia, vaidinti kaip spektaklyje ir galų gale tikrai taip imi elgtis natūraliai. Na žinoma, tik reikia jausti ribas, kad monstru netapti šiaip tai nugalėta baime, gal net ne baime o kompleku, mano fobijos nesibaigia pradėsiu nuo mažiausių: Bijau šunų, palyginus protingai bet bijau. Jei neloja tai neiko sukandus dantis ir drebėdama praeinu pro šalį, taip save pratindama. Bet jei loja, tai einu ratu nors ir kilomentrą. O jei dar šeimininkas vedžioja palaidą šunį, kuris kiekvieną aploja, tai dar ir šeimininkui nuo manęs tenka porcija aišikinimo apie šunų vedžiojimo taisykles. Tai va, eidama kur nors vis svarstau ir dairausi ar šuo neišoks iš kokio kiemo. Bijau aukščio, tai nelaipau į apžvalgos bokštelius, o namuose langus pajėgiu išsivalyti, bet nuleidus kojas per langa negaliu sėdėti. Na o dabar tai pati juodžiausia, didžiausia mano fobija - vorai. Taip paniškai ir nesveikai jų bijau, kad net negaliu apsakyti. Įėjus į patalpą apžvelgiu lubas ir kambus - įvertinu ar nėra kokio voro. Neinu į lauko WC nes ten visada jų yra. Jei kambaryje yra voras, aš negaliu ten pat būti, žvilgsnis sukaustytas į vorą, visa drebu, pila šaltas prakaitas. Na o jei kas pajuokautų ir uždėtų vorą, tai mirčiau. Aš žinau, kad kvaila, kad jie nieko nedaro, bet negaliu net per TV ar į paveiksliuką žiūrėti - pradeda krėst šaltis, atrodo kad kiekvieną kojos judesį jaučiu ant savo kūno. Na žodžiu - žiauru. Visai bandžiau su vorų baime kovoti. Na kaip visaip - stengiausi žiūrėti paveikslėlius, discovery, bet nieko. Kaip sako reik žiūrėti baimei į akis ir ji dings, bet jau šito negaliu nei tolimoj minties kertelėj pagalvoti. Iš karto - panika. Parašykite, gal kas nors įveikėte tokia panišką fobiją? Labai norėčiau nors kiek ją sumažinti, nes bijau kad ko blogo pastojus nenutiktu pamačius vorą. Labai laukiu kokių minčių QUOTE(Mintė @ 2006 05 25, 17:42) Labas, Dabar jau daug metų nuo to laiko praėjo. Ta problemą įveikiau. Aišku gal ne iki galo, viduj dar sėdi baili mergaitė, kai reik į kokią valdišką įstaigą eiti ar šiaip vienai kur blūdinti. Bet kai pagalvoji tai baisiausia yra - kaip tave priims kiti žmonės, o tada ramiai pamąstai, o man tas pats, nes čia jų problema jų mintys, tegu ir rūpinasi. Gal kas pasakys, kad egoistiška, bet kaip gi kitaip save įveikti, reik įtikinti, kad esi pats geriausias pasaulyje ir jei kam nepatinka, tai jau jų problema. Ir tai viekia, patikėkit. Reik tik apsimesti prieš pačią save, kad esi kitokia, vaidinti kaip spektaklyje ir galų gale tikrai taip imi elgtis natūraliai. Na žinoma, tik reikia jausti ribas, kad monstru netapti Labai auksinės mintys! Papildyta: QUOTE Visai bandžiau su vorų baime kovoti. Na kaip visaip - stengiausi žiūrėti paveikslėlius, discovery, bet nieko. Kaip sako reik žiūrėti baimei į akis ir ji dings, bet jau šito negaliu nei tolimoj minties kertelėj pagalvoti. Iš karto - panika. Parašykite, gal kas nors įveikėte tokia panišką fobiją? Labai norėčiau nors kiek ją sumažinti, nes bijau kad ko blogo pastojus nenutiktu pamačius vorą. Manau tiesiog negalvoti apie tai, nekreipti dėmesio, nesusikoncentruoti į tai. Beje, o tu į gamtą, į mišką niekada neini??
Turiu ir aš tokią baimę, kai reikia važiuoti su mašina per didelį tiltą.nežinau kodėl, bet nagai į vairą susmenga ir nieko sau negaliu padaryti.Tik niekam nesakau, kad turiu tokią fobiją
QUOTE Na o dabar tai pati juodžiausia, didžiausia mano fobija - vorai. As turiu panasia fobija. bijau sirsiu, biciu, kamaniu ir pan. Tiesa, esu joms alergiska siek tiek, bet mano baime didesne uz alergija
aš irgi turiu laaaabai daug fobijų: bijau vortų, bijau viena kur nors išeiti nes bijau nualpti (nors gyvenime nualpus nebuvau), bijau kraujo vėžio, bijau visokių kitokių vėžių (kai tik ką nors suskauda, tai iš karto pirma mintis - vėžys), ir t.t.
QUOTE(Shaila @ 2006 05 25, 19:18) Tiesiog pratink save kiekvieną akimirką apie juos negalvoti - paprasčiausiai neprisiminti. Beje, o tu į gamtą, į mišką niekada neini?? Aš visaip stengiuosi save nugalėti, bet.. mintys pjauna ir viskas. Jei nepasitiksinu, kad lubos ir sienos švarios, tai tada pradeda vaidentis, kad jau leidžiasi voras man ant galvos. Nežinau, turbūt kai bijai tikrai leidi kažkokias elektrines bangas... Nes jei jau voras yra kambaryje, tai jis būtinai ateina ir nukrenta ant manes, na geriausiu atveju per rankos atstumą nuo manęs. Tai kažkokia nesąmonė, bet jau gal net 10 kartų taip buvo. Aišku tai dar labiau paaštrina mano baimes. O gamtoje ir miške tas pats, akylai stebiu, apliką, o tankmėse tarp medžių viena nevaikštau, kas nors turi prasktinti kelią. Labiausiai bijau QUOTE(vaiciuke @ 2006 05 25, 21:13) Kolekcija nepadejo, bet labai stengiausi...O gal kam nors sitas budas pasirodys naudingas ir pades atsikratyti baimes. O jei ne, tai bent jau turesit grazia kolekcija Su kolekcija aš irgi bandau. Nusiperku kokį mielesnį vorą pasistatau matomoj vietoj, paskui bandau prisiliesti. Bandžiau nuotrauka ant stalo laikyti. Tai gal kokį mėnesį krūpčiojau vien akiai už jos užkliuvus, bet paskui apsipratau. Priprantu prie to netikro, bet .... tikri kas kita. Bijau toliau.
norint įveikti baimę, reikia žinoti jos atsiradimo priežastį, nuo kokio įvykio pradėjai bijoti, tada apgalvoti ar buvo verta to išsigąsti, gal tai nieko tokio
QUOTE(***smile*** @ 2006 06 07, 14:21) norint įveikti baimę, reikia žinoti jos atsiradimo priežastį, nuo kokio įvykio pradėjai bijoti, tada apgalvoti ar buvo verta to išsigąsti, gal tai nieko tokio Labai gera mintis ir aš jai pritariu, tik...Visas vasaras leidau pas senelius, kur basa lakstydavau ir širšių vajei kiek buvau prisigaudžiusi ir nieko. Neatsimenu, kad būtų didesnė alergija užpuolusi ir kas nors tokio panašaus. ale va baimė yra ir tiek Dar turiu baimę lipti žemyn laiptais be turėklų. O nuo jų niekada nesu kritusi. Bent jau mano atveju šita teorija nepasitvirtina QUOTE(Vicci @ 2006 05 28, 20:46) aš irgi turiu laaaabai daug fobijų: bijau vortų, bijau viena kur nors išeiti nes bijau nualpti (nors gyvenime nualpus nebuvau), bijau kraujo vėžio, bijau visokių kitokių vėžių (kai tik ką nors suskauda, tai iš karto pirma mintis - vėžys), ir t.t. tai tu visai niekur viena neini? QUOTE(hlmd @ 2006 06 07, 16:21) tai tu visai niekur viena neini? išeit išeinu, o kaip kitaip, bet išėjus pradeda svaigti galva ir pradeda vaidentis, kad tuoj nualpsiu O kai ką nors ne taip pajaučiu, tai iš karto lekiu pas gydytojus darytis tyrimus ar tik ko nors nėra. Taip jau esu beveik visą organizmą išsityrus, bet nežiūrint to, jei tik kas tai kokius nors tyrimus kartojuos. Šiaip tai tokia savijausta labai alina.
o as esu klautofobike-bijau uzdaru patalpu, bet tai manau pakankamai rimta, nes jau 10 metu nevzaineju liftu ir kasdien lipu i savo 7 auksta
Man tas pats
Maniau, kad as viena tokia baile, hipochondrike
Beje, pas gydytojus irgi siaubingai bijau eiti, tik i poliklinika izengus sirdis ima dauzytis kaip paselusi, terapeute visada siuncia kardiogramos darytis, kuri nieko neparodo, nepadeda jokie aiskinimai, kad man stresas vien i poliklinika ieiti, jau nekalbant apie apziuras ir tyimus...
Na as irgi turiu nemazai baimiu, ir kas man nepatinka, kad ju vis daugeja ir tokiu nesamoningu.
Nuo vaikystes bijau voru paniskai, o siaip i rankas galiu paimt visokiu vabalu ir gyviu nieko, o vorai tragedija. Taip pat nuo vaikystes bijau vaiduokliu, nors aisku nei vieno nesu sutikusi. Kai mire senelis nuo to laiko pas mociute nekeliau kojos, negaliu eiti ar pravaziuoti su masina pro kapines nei diena na o apie nakti nera nei kalbos. O jei tenka prasukti pro kapines tai spaudziu kiek variklis leidzia ir negaliu pasiziureti i veidrodeli nes atrodo, kad ant galines sedynes jau kazkas sedi, taip pat vakare niekur iseiti negaliu ir pasilikti viena nes zinau kad jokios spynos neapsaugos nuo numireliu. Jus neisivaizduojat kaip apsunkina gyvenima Paniskai bijau skristi lektuvu, o pirmojo skrydzio nekanriai laukiau isivaizdavau kaip fainai bus, dabar kiekvieno skrydzio metu isterikuoju palaidoju save Bijau kamsciuose stoveti ant tilto ar po tiltu, mane is karto pila prakaitas darosi negera, nors tokiu dalyku neisvengiu Taip pat bijau kai kas nors vairuoja sedeti keleivio vietoje, nors pati uz vairo jauciuosi puikiai. QUOTE(Vicci @ 2006 06 08, 12:17) išeit išeinu, o kaip kitaip, bet išėjus pradeda svaigti galva ir pradeda vaidentis, kad tuoj nualpsiu ... Šiaip tai tokia savijausta labai alina. Aha, ir man taip buvo... Taip, tai alina beprotiškai... Papildyta: QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 07, 15:43) Labai gera mintis ir aš jai pritariu, tik...Visas vasaras leidau pas senelius, kur basa lakstydavau ir širšių vajei kiek buvau prisigaudžiusi ir nieko. Neatsimenu, kad būtų didesnė alergija užpuolusi ir kas nors tokio panašaus. ale va baimė yra ir tiek Dar turiu baimę lipti žemyn laiptais be turėklų. O nuo jų niekada nesu kritusi. Bent jau mano atveju šita teorija nepasitvirtina O taip tai nesakyk... QUOTE(Shaila @ 2006 06 19, 11:37) O taip tai nesakyk... Gal ir tavo tiesa O dėl laiptų tai nieko neatsimenu. Gal iš tikrųjų tai buvo labai seniai. Tik prisimenu pirmą kartą, kai pajutau baimę. Per fizinio pamoką liepė šokinėti per suoliuką. O aš matau, kaip šoku, užkliūvu ir krisdama smarkiai užsigaunu. Ir nešokau
Paniskai bijau aukscio.Greitai vaziuosiu i kalnus, dukra isprase, nezinau ka as ten veiksiu
Pas mane baimes gal nera labai dideles, bet vistiek ju turiu
QUOTE(Hebė @ 2005 12 11, 17:32) Aš vakarais turiu baimę kad palikau neužrakintas lauko duris ir atsuktas dujas... O mane tokios kankina kai iseinu is namu. Vis galvoju ar nepalikau ijungto lygintuvo ar kitu el. prietaisu QUOTE(lolakola @ 2006 05 25, 19:41) Turiu ir aš tokią baimę, kai reikia važiuoti su mašina per didelį tiltą.nežinau kodėl, bet nagai į vairą susmenga ir nieko sau negaliu padaryti.Tik niekam nesakau, kad turiu tokią fobiją Ant tiltu stoveti ir man nejauku. bet labiausiai bijau vaziuoti visuomeniniu transportu. Aisku ne visada, nes pati nevairuoju, bet jei vairuotojas vaziuoja greitai man pradeda galvoj suktis baisiausios mintys. Nezinau sita baime gal ir pagrista, ir siaip bijau papult i avarija. QUOTE(Vicci @ 2006 05 28, 20:46) aš irgi turiu laaaabai daug fobijų: bijau vortų, bijau viena kur nors išeiti nes bijau nualpti (nors gyvenime nualpus nebuvau), bijau kraujo vėžio, bijau visokių kitokių vėžių (kai tik ką nors suskauda, tai iš karto pirma mintis - vėžys), ir t.t. O, galvojau, kad tik as viena del to psichuoju QUOTE(plateau @ 2006 06 09, 19:51) o as esu klautofobike-bijau uzdaru patalpu, bet tai manau pakankamai rimta, nes jau 10 metu nevzaineju liftu ir kasdien lipu i savo 7 auksta Turejau kazkada baime vazinetis liftais, bet taip jau atsitiko, kad isigijom buta 8 aukste. Is pradziu budavo nejauku, vis vaidendavosi, kad krentu, bet paskui pripratau ir jau nieko. Gyvenimas priverte atsikratyt sios fobijos.
Kad bijau aukscio, supratau po 2 metu aeroklubo lankymo ir suolio parasiutu (beje man tai buvo juokinga ir nieko baisaus)
QUOTE(Hebė @ 2005 12 11, 14:32) Aš vakarais turiu baimę kad palikau neužrakintas lauko duris ir atsuktas dujas... cia ne baime, cia viena neurozes formu placiau: http://www.psichoterapija.ot.lt/Paklausk/N...s_obsesinis.htm ir http://www.agora-fobija.lt/default.asp?DL=L&TopicID=26&Code= sekmes.
Na, o man palengvejo, kad ne as viena tokia bijotoja esu. Siaubingai bijau voru. Tiesiog paralyzuoja ta baime. Draugas augino vora pauksteda (kaip namini gyvuneli)
O kad raustu, pradejau nebesigedyt po to, kai bernai pradejo sakyti komplimentus, kad tai labai seksualus bruozas siais laikais
ir as truputi bijau
o gylis .... brr. kazkada truputi skendau baseine, paslydau ir murkt i ta giliaja dali. ir nuo to karto viskas. dar maza buvau. tai baseine visus pratimus darydavau tik iki giliosios dalies, toliau siukstu, o apie ardyma ner ko kalbet. karta maudemes su draugais upej, tai kazkas uzsimirses (visada ispeju, kad manes netrauktu i tuos zaidimus, kur "skandinasi") murkt mano galva po vandeniu. tai pamenu kai iskeliau galva tai net pazaliavo akyse, viskas pradejo aplink plaukti, perbalau, nors ir siaip mano oda gan balta, bet tikriausiai atrodziau baisiai, kad ir pats tas zmogus isgando, ir emiau visa drebeti, tiesiog kalatotis
aš ir įsipaišau į šitą draugiją ir tikiuosi, kad klystu, bet man už kiekvieno kampo vėžys vaidenas
Košmaras
P.S. Tiesa, padariau pažangą QUOTE(sena karvė @ 2006 11 22, 20:48) Košmaras P.S. Tiesa, padariau pažangą niu jooooooo aš tai karts nuo karto panardau po tokius puslapius ir nusprendžiu, kad infekcijos aš neturiu, bet vėžys tai jau garantuotas
ziurium kad cia musu bailiukiu nemazai
ziauriai bijau miegoti tamsiame kambaryje pas anyta, visuomet miegu su naktine lempa, pradzioje vyras nesuprasdavo manes, bet po truputeli susitaike, kad kitaip nebus bijau aukscio, bijau nakvoti svetimuose namuose, jei kazkur baliavojam, mielai griztu namo, kad ir kiek valandu butu QUOTE(-MŠ- @ 2006 09 01, 23:33) cia ne baime, cia viena neurozes formu aš tai siūlyčiau nepulti ir nepradėti ieškoti sau ligų. Paskui atrandama visokių būtų ir nebūtų simptomų ir "prikabinama" sau kokia nors liga (įtaigos galia)
As tai paniskai bijau skrydzio lektuvu
Bijau del to, kad po tokiu avariju sansai isgyventi yra lygus 0. Taciau visokius filmus ar laidas, rodomus apie lektuvo katastrofas ziuriu net issiziojus.
O kaip pasveikt nuo sios ligos??? As ne tik sau baisias ligas issigalvoju,bet ir savo artimiems zmonems
man taip pat kas uzeina skaudeti tai galvoju kad vezys
|