Antulka
2010 04 12, 17:02
Tenuspyksta Vyla (atrodo taip rasosi ) ir kitos pradedanciosios menininkes:), man darosi juokinga, kai pradeda liaupsinti tokius darbus, kaip Praeives ir panasiu tokiu Praeiviu (aisku jos vietoj galejo buti bet kuris ir kuri (tenesupyksta ji:)). JUokinga, kai mazdaug komentuoja: "darbelis dailus, gal kiek masineles per apvalios"...  , kodel nepasakius visa tiesa? Pvz. kad darbelis kaip tik toks, koki sugebetu nupiesti mokyklinukas. Reiketu vertinti mena subjektyviau, tik tuomet menininkas pradeda spausti is saves imanomas ir neimanomas idejas ir tik tokiu atveju, gaunasi tikrasis menas. (cia vel gi mano subjektyvi numone). Juk ta pati Praeve piesia ne siaip sau, juolab rodosi su savo darbais, ji gal puoseleja kokiu minciu pradeti tapyti rimtai ar pusiau rimtai, uztat ir vertinti reikia rimtai jos pacios labui.  o del priemoniu: taip, fantazija ir kiti igudziai, talentas - ne paskutineje vietoje, taciau, tinkamos priemones daug reiskia, pati tai isbandziau:). Jei kam bus idomu, galesiu patarti.  Pagarbiai, menininke is pasaukimo:)
na man irgi juokinga. kai parlekia koks temos naujokas, profesionalus (iš pašaukimo) menininkas ir nelabai suprasdamas kur papuolė tikisi viens du nuvesti visus tiesos keliu  nieko tokio, aš irgi panašias klaidas dariau  o jūs nepagalvojot, kad yra žmonių, kurie netaiko į profesionalų meną, skirtą parodų salėms, katalogams ir istorijai, o tapo tiesiog sau, savo malonumui, negana to dar ir pirkėjų randa  ir nereikia dėl to pergyventi. jie irgi reikalingi  pirmiausia patys sau  . tie kurie nepelnytai susireikšmina, anksčiau ar vėliau atsitrenkia į sieną, o tie kurie labai nori siekti dar kažko daugiau, nesėdi vietoj ir nesimoko vien iš forumų, bet susiranda ir rimtus mokytojus, ir literatūrą, ir priemones..
Antulka
2010 04 12, 17:34
Gerbiamoji trr, tam, kad rasyciau komentarus ir issakyciau savo nuomone, man nebutina sitame forume praleisti visa savo gyvenima, ar ne taip? Gaila, kad jus kalbate - apie grybus, o as - apie uogas. Tik norejau pasakyti, kad jei zmogus praso patarimo ar kito nuomones - reikia ta nuomone issakyti kuo nuosirdziau, o ne vynioti i vata, kaip tai daro daugelis sitame forume. Viena kita mazdaug pagiria: "viskas puiku - toliau tepliokis"  . Nejuokinkit zmoniu:) Nei Ciurlionio, nei ko kito nereikia mesti per borta, tiesiog, reikia tobuleti ir neklausyti tokiu "meno vertintoju", kurie tik sako:" kaip grazu, tik dangaus ir vandens spalvos neturetu buti vienodos". Tai kad, trr, jei, ir piesiate sau, tai darykite kuo profesianaliau sau pacios tobulejimui:). O savo pasatabomis nei kazko norejau pakeisti, nei izeisti, nei pamokyti, tiesiog, kai parodai zmonems, kad i ta pati daikta gali paziureti kitu rakursu, jie kazko uzpyksta, uzsioziuoja, nes laiko save be galo protingais.  Nes ipranta, kad kiti tik glosto ir nesikandzioja.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:34)  smagu paskaityt geriau papuoskite naujaja tema tapybos darbais
aha pasišnekėjom. o apie uogas aš jau regis pasisakiau, priemonės tikrai nelemia nei profesionalumo nei meninės kokybės.
Praeivė.
2010 04 12, 18:08
Ačiū už komentarus dėl mano darbelio aniutik523, esu mėgėja, bet gal galiu ir aš pasisakyti? Manot, kad toks pasakymas: ,,kad darbelis kaip tik toks, koki sugebetu nupiesti mokyklinukas." padėtų tobulėjant, profesionalėjant??? Nežinau kaip kitiems, bet man reikia konkretesnių pastabų, kokių sulaukiu iš trr ir kitų ir mane jų atsakymai tikrai tenkina. Ne dėl to, kad nesuvaro mano darbų, o dėl to, kad po jų pastabų maždaug žinau, ką galiu pakeisti, kas negerai. O toks pasakymas, kad viskas negerai, bet neaišku kas, tai rodo apie kritiko profesionalumą, o ne vertinamojo. Kito sakinio išvis nesupratau: ,,Reiketu vertinti mena subjektyviau". Tai taip jį ir vertina šios temos lankytojai, juk dažnai išgirstu: ,,man patiko", ,,man negražu". Jei maišote objektyvumą su subjektyvumu, tai ... Nemanau, kad toks bendras pasakymas ,,trūksta praktikos, ne ta priemonė" man labai padėtų. Kad trūksta praktikos pati žinau, nes žinau, kiek skiriu tapybai laiko. Jei netruktų praktikos, nežinau, ar būčiau šiame forume. Dėl priemonių, kaip ir dauguma, nepritariu, kad akrilas yra universali priemonė. Kartais pagalvoju, kad gal gražiau darbas atrodytų atliktas akrilu ar aliejumi, tačiau kol kas manęs šios priemonės netraukia. Kiekviena priemonė turi savų pliusų, minusų ir kiekvienas pasirenka, kas jam geriau. Apskritai, esu mačiusi daug profesionalių darbų, kurie man išvis nepaliko įspūdžio. Garsių dailininkų... O kai kurie šiame forume paskelbti darbai užbūrė savo nuotaika ir mielai tokį pasikabinčiau namie
Antulka
2010 04 12, 18:55
Praeve, jus kaip tik ir patvirtinote mano nuomone, kad ieskote vis tik profesionalesnio poziurio i kritika. Tokiu atveju kreipetes ne i tuos zmones, nes kaip supratau, sis forumas skirtas megejams ir megejiskiems vertintojams. Arba tiesiog bijote buti ivertinta butent taip, kaip ivertinau as, labai atsiprasau, jei mano kritika jums sukele blogu minciu. Del subjektyvumo: puikiai skyriu sias dvi savokas, todel panaudojau butent sia del to, kad, daznai subjektyvi nuomone yra iskreipta (linkusi ar tai i viena, ar i kita puse). Argi meno zmones ir jiems nors kiek prijauciantys tokie nera? Mano galva vertinant bet koki mena, ir kritika turetu buti SUBJEKTYVI. Nes objektyviai vertinti gali bet kas.  (mazdaug: tu gera drauge-tu ir piesi gerai, o taip nera, deja) Kalbant apie technika, pastele nesizaviu, nors seniau ja naudodavau eskizams. Dar karta mano uzuojauta tiems ir toms, kurios mano zodzius suprato, kaip izeidziancius. Papildyta:Ir dar sis tas. Tiesiog nesuprantu tokiu zmoniu, kurie lenda i forumus, rodosi, laukia kitu nuomones. Ir kazkodel galvoja, kad visos nuomones turi buti tik geros. Ir kai kazkas pasako kitokiska nuomone, visi puola draskyti akiu, PONIOS ir PANELES, kritiskiau ziurekite i save pirmiausia. Nu nesame mes ne viena tobulybe. O dar del darbo, tas "zibintas", pvz, kalbant apie PRAEVE, man nepatiko del spalvu trukumu, nuotaikos nera, nes nesuprasi ar cia naktis ar cia vakaras. Ruduo Liuksemburge - nera jokiu seseliu, lapai prie medziu visi vienodu atspalviu, juk einant gilyn piesinio tie patys lapai turetu tamseti (ju fonas) taip rodoma piesinio giluma, paskui stogai - neisraiskingi ir neaisku is tikruju kokios formos, ziurint i dideli medi, susidaro ispudis, kad jis aplypes lapais, nors kaip suprantu tais lapais jo saknys turetu buti nubarstytos. Ir netgi centre stovintis zibintas, jei saules ir nera, duoda savaimini seseli, juk viena jo briauna pasesliuota. Tai kad, darbelis vaikiskas, atleiskite, dar svelniai pasakyta, atleiskite, dar karta.
dabar jau man įdomu pasidarė ar jūs tikrai žinote žodžiu objektyvus/subjektyvus reikšmę?  prie ko čia "tu mano draugė vadinas gerai ir pieši" ir tai jūs vadinat objektyvia nuomone?  šaunu..
Antulka
2010 04 12, 19:06
objektyvi draugiu atzvilgiu nuomone. na gerai, tarkime, kai jus sakote savo draugei: tu mano drauge - tu esi puiki siuveja (jums tai objektyvu, jus ja gerbiate, mylite ir t.t.), nors kitiems tai atrodo priesingai.
Praeivė.
2010 04 12, 19:12
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:41) Deja, Jūsų žodžių aš nesupratau kaip įžeidžiančių, jie man nesukėlė jokių emocijų. Kritikos nebijau, džiaugiuosi jos sulaukusi, kitaip išvis savo darbus slėpčiau, o ne dėčiau į internetą. Esu dėkinga trr už kiekvieną jos kritikos žinutę, kuri būna ne tik konkreti, bet ir skatinanti tobulėti. Vienus tobulėti skatina padrąsinantis žodis, kitus - sukrečiantis papurtymas, jų darbo pasmerkimas. Manau, kad subjektyviai kritikuoti gali bet kas, net ne meno žmogus. Juk kiekvienas turime šiokį tokį skonį. Objektyvesne ir vertingesne laikau kritiką, kai turintis meno teorijos žinių, besiremdamas šiomis žiniomis žmogus pasako kas ne taip, kodėl. Bendras darbo įspūdis ,,mokyklinuko darbas" man nesuteikia informacijos, kaip turėčiau piešti kitą savo darbą, į ką atkreipti dėmesį. Greičiau skatina keisti gyvenimo būdą: išmesti visus darbus į šiukšliadėžę, samdytis mokytoją ir ištisom dienom piešti. Jei turėčiau galimybių, būtinai kreipčiausi į TUOS ŽMONES  Kol neturiu, šis forumas pilnai patenkina mano lūkesčius, t.y. atitinka mano lėto mokymosi proceso poreikius. Taip pat esu linkusi į reiklumą, nesu iš tų kurios sulaukusios kritikos pasako: ,,ai, aš juk niekur nesimokiau, tai pakankamai gerai piešiu" ir nekreipia dėmesio į tą kritiką. Noriu tobulėti, paskaitau literatūrą, atkreipčiau dėmesį ir į Jūsų mėgiamą tiesmukumą, tik jis turėtų būti konkretesnis (bent jau jame turėtų būti atsakymas į klausimą KODĖL)  Papildymas mane labai nudžiugino, ačiū! Taip aš suprantu NAUDINGĄ kritiką. Aišku, tą patį ir malonesniu tonu buvo galima parašyti, nemanau, kad dėl to rezultatas ar kritikos svarumas/poveikis sumažėtų
Antulka
2010 04 12, 19:19
Praeve, labai gerbiu Jus uz atsakyma, tiesiog nemaniau, kad tai tiek Jums yra svarbu, tikrai atsiprasau, jei nors kiek Jus izeidziau. O ateityje, atkreipkite demesi i piesinio giluma, tai imanoma pasiekti, tamsinant tam tikrus taskus ir sviesinant priekini fona. Sekmes
upytele
2010 04 12, 19:48
Oi kokia faina temele!!! Ziokite,kai dar kadaise turejau galimybe apsilankyti menininku susirinkimuose, tai visi sitie "pasibadymai" sioje temeleje - grazios gelytis. Ten budavo ir duru trankymu ir ambiciju ir t.t. Taigi, ir as apziurejau ta darbeli. Traktuociau kiek kitaip - kaip plokstumine tapyba, bet del spalvu truputeli pasikabineciau, medis tikrai labai neidomus nei spalva nei forma. Na ir slubuoja kompozicija  Tapant darbus visuomet reikia galvoti apie krasta, kuri uzims remai, tuomet viska labiau sutraukiame i centra. Vertikalios linijos negali buti taip arti krasto... Tiesiog siek tiek taisykliu
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 20:19) Praeve, labai gerbiu Jus uz atsakyma, tiesiog nemaniau, kad tai tiek Jums yra svarbu, tikrai atsiprasau, jei nors kiek Jus izeidziau. O ateityje, atkreipkite demesi i piesinio giluma, tai imanoma pasiekti, tamsinant tam tikrus taskus ir sviesinant priekini fona. Sekmes Kad ir tikslas ižeisti buvo))- tiksliau kitą pamenkint kad Savim pasipuikuoti, Praeivė. pagal kelis pavykusius darbus ,galima sakyt viena iš gabiausių spalvos pajutime, tas darbelis kaip ir nelabai pavykęs, bet Tamstos "kritika" dar labiau, kažkoks marazmas tarp objektyvumo ir subjektyvumo sąvokų. Nereikia gal taip rašinėti..
tesulka
2010 04 12, 21:52
Upytele; nu pataikei į dešimtuką apie tuos pasibadymus  Vienas toks mokytojas dailės akademijoje (nesakysiu vardo) sakė, kad "moterims tapyti iš vis negalima, nes jos drobės pačios neturės jėgų gerai įtempti." Ir aniutik, nėr čia ko gasdinti forumiečių, o tai ta temelė ir taip labai lėtai juda, tai prarasime ir likusius dalyvius. Kaip sakoma, gyvenkime draugiškai ir kaip pakomentavo Dekor, neįžeidinėkime Ir dar, sveikinu su naujais temelės namučiais --------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:55) O dar del darbo, tas "zibintas", pvz, kalbant apie PRAEVE, man nepatiko del spalvu trukumu, nuotaikos nera, nes nesuprasi ar cia naktis ar cia vakaras. Ruduo Liuksemburge - nera jokiu seseliu, lapai prie medziu visi vienodu atspalviu, juk einant gilyn piesinio tie patys lapai turetu tamseti (ju fonas) taip rodoma piesinio giluma, paskui stogai - neisraiskingi ir neaisku is tikruju kokios formos, ziurint i dideli medi, susidaro ispudis, kad jis aplypes lapais, nors kaip suprantu tais lapais jo saknys turetu buti nubarstytos. Ir netgi centre stovintis zibintas, jei saules ir nera, duoda savaimini seseli, juk viena jo briauna pasesliuota. Tai kad, darbelis vaikiskas, atleiskite, dar svelniai pasakyta, atleiskite, dar karta. QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 20:19) Praeve, labai gerbiu Jus uz atsakyma, tiesiog nemaniau, kad tai tiek Jums yra svarbu, tikrai atsiprasau, jei nors kiek Jus izeidziau. O ateityje, atkreipkite demesi i piesinio giluma, tai imanoma pasiekti, tamsinant tam tikrus taskus ir sviesinant priekini fona. Sekmes nu va, pasirodo, kai suvokiat, kad jiems tai yra svarbu, galit ir normaliai kalbėti..
kusachius
2010 04 12, 23:55
aniutik523, jei jau turit tokį rimtą pašaukimą menui, kuris net leidžia menkinti visus mėgėjus, tai gal geriau ir kurkit tą meną, nes kritikuot tai jums labai sunkiai sekasi. Tiesą sakant elementarias sąvokas kažkaip ten suvėlėt, kad nelabai net supratau ką norit pasakyti. Šita tema nėra dailės akademijos filialas, ir taipogi ji nėra skirta atmušti kepenis visiems, kas kažko nesugeba. Jei būtumėt bent kiek įsisgilinus į temą, tai pastebėtumėt, kad čia tiesiog bendraujama tapybos tema. Čia nėra nei mokinių, nei mokytojų, nes šioje temoje besilankantys profesionalai duonai užsidirba ne mokydami forumietes. Todėl kiekvienas kritiką išsako apie tuos darbus, kurie patraukia jo dėmesį, ir tiek, kiek nori, ar turi laiko įsigilinti. Taipogi iš paveikslo matosi, kokias užduotis sau kelia jo kūrėjas, ir kartais akivaizdžiai neverta dėstyti visų tapybos taisyklių, nes tam nėra poreikio. Akademijoj dėstytojai subaksnoja pirštu kiekvieną menkiausią klaidelę, nes 1) toks jų darbas, 2) studentam būtent to reikia. O jei minutėlę pagalvotumėt apie kitus žmones, ne vien apie savo tariamo pranašumo demonstravimą, tai suprastumėt, kad daugelis čia tapo savo malonumui, o per griežta kritiką būtent malonumą ir mažina. Beje, su apibendrinimu, kad čia vien mėgėjai tapo bei kritikuoja, vėlgi paskubėjot. Bet čia ne ta vieta, kur reiktų kaišiot diplomus...
Praeivė.
2010 04 13, 08:36
QUOTE(upytele @ 2010 04 12, 20:48) Taigi, ir as apziurejau ta darbeli. Traktuociau kiek kitaip - kaip plokstumine tapyba, bet del spalvu truputeli pasikabineciau, medis tikrai labai neidomus nei spalva nei forma. Na ir slubuoja kompozicija  Tapant darbus visuomet reikia galvoti apie krasta, kuri uzims remai, tuomet viska labiau sutraukiame i centra. Vertikalios linijos negali buti taip arti krasto... Tiesiog siek tiek taisykliu  Dėkui, upytele, už patarimus  Taisyklės man įdomu ir reikalinga, reikės kokią knygą susirasti
Antulka
2010 04 13, 09:12
Sveikos visos, aciu mane palaikusiai bendraminciai. Pacios matome, kaip lietuviai bijo rimtos kritikos ir net maziausia akmeni i savo darza vaizduoja kaip meteorita. Kazkas minejo, kad visos cia reiskia savo nuomone, butent ta pati padariau ir as, taip, gal gana staciokiskai, bet neizeidziamai. O kas suprato priesingai, toms uzuojautos, matyt gyvenime dar neteko isgirsti nieko panasaus. P.S. Butent musu destytoja vadindavo savo gabiausius studentus "lodyriais" ir "bezdarshina", kas moka rusu, tas supras. Po tokiu proto praplovimo gimdavo nuostabiausi darbai. Visoms linkiu nuostabiausios pavasario dienos.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 10:12) Sveikos visos, aciu mane palaikusiai bendraminciai. Pacios matome, kaip lietuviai bijo rimtos kritikos. Kazkas minejo, kad visos cia reiskia savo nuomone, butent ta pati padariau ir as, taip, gal gana staciokiskai, bet neizeidziamai. O kas suprato priesingai, toms uzuojautos, matyt gyvenime dar neteko isgirsti nieko panasaus. P.S. Butent musu destytoja vadindavo savo gabiausius studentus "lodyriais" ir "bezdarshina", kas moka rusu, tas supras. Po tokiu proto praplovimo gimdavo nuostabiausi darbai. Nepatikėsi, bet pasamonės srautas kokį čia lieji, nelaikoma rimta kritika, pagal tezes manyčiau kad neigali tos kritikos ir suformuluoti. Dėl dėstytojos- tai net nežinau- šiaip gi gydomi bendravimo sutrikimai dažniausia, o ne jais žavimasi- čia pedagoginiam taip drožia?))
tesulka
2010 04 13, 09:26
Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką  ----------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas
Antulka
2010 04 13, 09:33
QUOTE(dekor @ 2010 04 13, 09:23) Nepatikėsi, bet pasamonės srautas kokį čia lieji, nelaikoma rimta kritika, pagal tezes manyčiau kad neigali tos kritikos ir suformuluoti. Dėl dėstytojos- tai net nežinau- šiaip gi gydomi bendravimo sutrikimai dažniausia, o ne jais žavimasi- čia pedagoginiam taip drožia?)) O tau, jei jau mes kreipiames TU, irgi geros dienos, pedagoginiame as nesimokiau. Papildyta:QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 09:26) Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką  ----------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogaso kiek jusu dukrai metu?
tesulka
2010 04 13, 09:34
Aniutik: 15
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 10:33) Sveikos, smagu buvo paskaityt ir smagu, kad tai labai pagyvino musus forumiuka, nes jis paskutiniu metu apmires kazko. Gerai, kad atsirado daugiau vertintoju. Kuo daugiau skirtingu nuomoniu, tuo geriau. Beje, atkreipiau demesi, kad anksciau tikrai tos nuomones buvo grieztesnes, todel tikresnes. Paskutiniu metu kritika baisiai suskydo. Gal dekor kazka dar pasisako grieztesnio. Negailekit kritikos, mielieji. Patikekit, tikrai ji musu nezaloja, o kaip tik vercia pasitempti. Norejau pasisakyti apie si paveiksla. Ar ne per maza pagal savo amziu tavo dukra toki paveiksla piesti? Man tai cia i siaubo filma panasu
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 10:26) Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką anatominiu požiūriu yra netikslumų, bet toks sakyčiau ne vaikiškas darbelis, aštroka emocija, man patinka. aniutik, kur jus čia taip kankino dėstytojai?  toks metodas vienam gal bus paspirtis, o jautresnę sielą ir prie depresijos atvesti gali. ir baikit kartoti, kad mes čia tiesiog negalim pakelti tikros kritikos  čia žmonės puikiai žino savo vietą, ir stengiasi kaip jiems išeina Papildyta:QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 11:13) Gerai, kad atsirado daugiau vertintoju. Kuo daugiau skirtingu nuomoniu, tuo geriau.
Beje, atkreipiau demesi, kad anksciau tikrai tos nuomones buvo grieztesnes, todel tikresnes. Paskutiniu metu kritika baisiai suskydo. Gal dekor kazka dar pasisako grieztesnio. Negailekit kritikos, mielieji. Patikekit, tikrai ji musu nezaloja, o kaip tik vercia pasitempti.
 kuo daugiau rimtų vertintojų tuo geriau, nesvarbu ar jie prieštarauja viens kitam ar pritaria, ar papildo, bet tada klausiantysis gali iš kelių nuomonių išsivesti vidurkį. o dėl suskydusios kritikos, na bent jau man kartais atrodo, kad jau labai kartojuosi, tai ir nebesiplečiu, o vat kiti dažniau užeiti galėtų ir papildyti
tesulka
2010 04 13, 10:29
Aqualis: emcijas, kurias patiriame žiūrėdami į meną , nesvarbu kokias, nėra blogai. Dėl amžiaus tai sutikčiau, gal per jauna tokioms emocijoms. Pradėčiau susimastyti jei ir kiti darbai būtų tokie emocingi. Reiks įmesti jos tapytą Lietuvos vaizdą. Trr: anatomijos netikslumai tikrai matosi, bet tikiuosi dailės mokykloje juos pakoreguos, nes kaip tik dabar labai daug piešia kūno dalių ---------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas
QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 11:13) Norejau pasisakyti apie si paveiksla. Ar ne per maza pagal savo amziu tavo dukra toki paveiksla piesti? Man tai cia i siaubo filma panasu  na kodėl gi, manau tai tik pliusas, labai gyvenimiškas vaizdelis ir puikiai atspindi savo laikmetį. juk žmogaus vidinis pasaulis nėra vien gėlytės ir cukrus, jis daugiabriaunis, komplikuotas, klampus, įvairialypis, su visokiais ten tamsiais užkaboriais... anot repšio geras menas turi turėti nuodų. tokie darbai nemeluoja ir man kur kas įdomesni nei saldinti, paprasti, vien pozityvą ir sentimentalumą plieskiantys ir smegenų neapkraunantys darbai..  visų pirma tie darbai rodo, kad paaugliukė mąstanti, įžvalgi, atidžiai stebinti, analizuojanti bei reflektuojanti gyvenimą ir visa kas jame..
QUOTE(trr @ 2010 04 13, 11:53) na kodėl gi, manau tai tik pliusas, labai gyvenimiškas vaizdelis ir puikiai atspindi savo laikmetį. juk žmogaus vidinis pasaulis nėra vien gėlytės ir cukrus, jis daugiabriaunis, komplikuotas, klampus, įvairialypis, su visokiais ten tamsiais užkaboriais... anot repšio geras menas turi turėti nuodų. tokie darbai nemeluoja ir man kur kas įdomesni nei saldinti, paprasti, vien pozityvą ir sentimentalumą plieskiantys ir smegenų neapkraunantys darbai..  visų pirma tie darbai rodo, kad paaugliukė mąstanti, įžvalgi, atidžiai stebinti, analizuojanti bei reflektuojanti gyvenimą ir visa kas jame.. Siuo klausimu nesutinku, nesakau, kad viskas turi buti nulaizytai sentimentalu, bet toki paveiksla jau reiktu duoti psichologui, kad paanalizuotu. Aisku, paauglyste sunkus, vidiniu priestaravimu persunktas metas...
Virvutė
2010 04 13, 13:43
 OHO kiek cia ivykiu per toki trumpa laika ivyko. Visu pirma apie ta kritika. Kritika turi buti pamatuota. Man pavyzdys mano mokytojo Aleksandro Ilginio asmenybe. Zmogus puikiai tapo, bet kito sugeba nenumenkint. Juk ko gero reikia atsijoti tai, kada ta kritika reikalinga, kiek reikalinga. Ar ji vietoj ar laiku. Zinoma as palaikau ideja, kad mes cia drasiai, pasislepe uz kazkokiu pseudonimu reziam bele ka. Atkreipkit demesi i tai, kad ne visos pasiraso savo vaiku vardus ir miestus is kur kas ir kaip :-)) Taigi, vien tas faktas jau ir rodo, kad cia, forumuose, mes jauciames siek tiek saugesni ir llaaabai drasus. Ko gero net puse tiek nesugebetumem issakyti viesai, vienas kitam i akis Taigi nepamirskim to fakto, kad tobuleti vis tik labiausiai skatina pagyrimai, paskatinimai, o ne sumenkinimas. Isakyti darbo klaidas galima aiskai ir be sumenkinimo. As asmeniskai tapau sau, pvz. vietoj kavos gerimo ar ledu valgymo. O gal cia vietoj sekso, ar kokio sporto. As supratau, kad sis forumas nera dailes galerija, o tiesiog vieta, pademonstruoti tai, kas mums iseina. Cia vieta, kur lygus tiek dailininkas, tiek matematikas ar pan. Man pvz. smagu, kai dar kazkas ir savo nuomone issako apie mano darbus. Man paciai visai idomu, nes as siemet tik paemiau teptuka pirma karta i rankas. Tai jeigu ta griezta kritika butu taip mane paskandinus, as daugiau nebedrysciau net teptuko i rankas paimti. Taciau sulaukiau pagarbaus vertinimo. Ne padlaiziavimo, o mandagios kritikos. Bukim mandagios, net pasislepusios uz savo slapyvardziu. O tas agalio dukros darbas man visai nebeisus. Man primena siek tiek savotiska meditacija. Pvz. kazka pasiima ir kazka atiduoda.
QUOTE(Virvutė @ 2010 04 13, 14:43) O tas agalio dukros darbas man visai nebeisus. Man primena siek tiek savotiska meditacija. Pvz. kazka pasiima ir kazka atiduoda. Ne mano cia dukros  Turiu tik du bernus  Nu, as nezinau, as asmeniskai linkusi i grieztesne kritika. Man yra geriau, kai mane devynis kartus tarkuoja, o desimta pasako, kad va tu gerai padarei. Toks ivertinimas, manau, simta kartu daugiau reiskia. Tada tu tikrai supranti, kad patobulejai. Tokius destytojus as labai vertinu. Gal del to man taip "Daktaras Hausas" patinka  Megstu staciokus...
Antulka
2010 04 13, 14:33
QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 14:08) Ne mano cia dukros  Turiu tik du bernus  Nu, as nezinau, as asmeniskai linkusi i grieztesne kritika. Man yra geriau, kai mane devynis kartus tarkuoja, o desimta pasako, kad va tu gerai padarei. Toks ivertinimas, manau, simta kartu daugiau reiskia. Tada tu tikrai supranti, kad patobulejai. Tokius destytojus as labai vertinu. Gal del to man taip "Daktaras Hausas" patinka  Megstu staciokus...  Vat, vat ir as apie tai. Tiesiog sielos drauge:) Del to darbo, kur subjauruotas zmogaus-ufonauto kunas: pritariu vel gi agaliui. Kodel paklausiau del metu? O gi todel, kad jei sis darbas butu suaugusiojo zmogaus, pasakyciau laikas susimastyti ir nukreipciau pas psichoterapeuta. Kadangi vis tik cia yra hormonu audros rezultatas, belieka sulaukti kazko brandesnio ir neimti i galva. Man tai primena viena is psichoterapijos gydymo budu, kai pacientui duodamas tuscias lapas ir jis piesia tai, apie ka labiausiai galvoja arba del ko labiausiai isgyvena. Pripazinkime fakta, kad toks darbas vargu ar papuostu kieno nors namo interjera, ar ne, trr? Nu nebent jusu namai Sankt-Peterburgo kunskamera.
tesulka
2010 04 13, 14:36
Aqualis: na mano dukrai psichologo pagalbos tikrai dar nereikia ir ačiū dievui.
Aniutik: jetau, tai negi gėlytes tik vaikystėje paišėte? Pagaliau gyvenimas spartėja, paaugliai gauna daugiau informacijos iš įvairių kanalų. Be je, aš tikrai nematau čia nieko tokio baisaus , kad reikėtų rūpintis proto sveikata. Čia jau žinote ne kritika-čia jau patyčios. Eikite ir išsiplaukite savo protą...
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 15:36) Aqualis: na mano dukrai psichologo pagalbos tikrai dar nereikia ir ačiū dievui. Nesupyk, tesulka, tikrai nemanau, kad tavo dukrai reikia psichologo pagalbos, bet tik norejau pasakyti, kad tokio tipo paveiksla psichologai jau galetu analizuoti, ar ne? O kad paaugliu galvose ne gelytes, tai jau tikra tiesa.
Antulka
2010 04 13, 14:56
To tesulka, nei as tyciojausi nei kas, mano nuomone sio klausimu tokia, ar ji jums tinka - kitas klausimas. Ar toki pat patarima nusiuntete ir Agaliui?
As pauglysteje piesiau, kaip ne keista - gelytes:), natiurmortus ir urbanistika.
As suprantu jus kaip motina, kadangi kiekvienai motinai savas vaikas yra genijus, bet jus paklausete nuomones, ja gavote ivairia, kaip kazkas pasake, padarykite vidurki is visu, gausite grynuoli.
Tarp kitko parodziau jusu dukros piesini keleta savo draugu, nepasakyciau, kad liko suzaveti. Tiesiog pagalvojau, gal man vienai, tai kelia siauba. Manau, jei turite jos Lietuvos gamtos piesiniu, jie turetu buti malonesni.
O to trr, norint ireiksti suolaikines musu visuomenes problemas, ne visada kraujas ir zmogaus organai - vienintelis budas tai parodyti.
tesulka
2010 04 13, 15:00
Aš nevadinu savo vaiko genijumi, pati tapau ir nepalinkėčiau vaikui tokios duonos, o kadangi turiu LCC psichologijos diplomą, tai norėčiau pasakyti, kad jau vien tai , kad žmogutis sėdi su dryžuotomis mėlynomis kojinėmis rodo, kad darbas nėra baisus, tiesiog situacija, kurioje žmogus pakliuvo yra beviltiška, bet dar yra vilties. O jums aniutik tikrai patarimas nuoširdus, kurį gavote į AŽ.
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 16:00) Aš nevadinu savo vaiko genijumi, pati tapau ir nepalinkėčiau vaikui tokios duonos, o kadangi turiu LCC psichologijos diplomą, tai norėčiau pasakyti, kad jau vien tai , kad žmogutis sėdi su dryžuotomis mėlynomis kojinėmis rodo, kad darbas nėra baisus, tiesiog situacija, kurioje žmogus pakliuvo yra beviltiška, bet dar yra vilties. O jums aniutik tikrai patarimas nuoširdus, kurį gavote į AŽ. Va matai, dryzuotu kojiniu as net nepastebejau, nes pirmiausia i akis krito tie peiliai is nugaros, kurie sukele negeras emocijas. Reikia man mokytis pamatyti detales paveiksle
Antulka
2010 04 13, 15:27
To tesulka ir ne tik... Dievuliau, tesulka, ko jus taip imat i plaucius, kas ka pasake ar ko nepsake? Mano gyvenimas toli grazu ne juodas, tiesiog mano zenklas yra saulys, o sauliai, kaip zinia labai tiesmuki, staciokiski ir nepernesa falso ir padlaiziavimo. As nesu svieto lygintoja, taciau, kai pradeda nesamones liaupsinti, negaliu susilaikyti, juk kazkam reikia akis atmerkti? As suprantu, kad tokiu Tadu Blinda, kaip as nemegsta, ir as uztraukiau daugelio nemalones siam forume. Bet reikia ir tokiu, nuo musu gyvenimas pradeda zaizaruoti kitokiomis spalvomis. Ar gi ne taip, tesulka? O del forumo, kiek supratau, buvo siek tiek apmires, nes kaip visteles kudakavot (vel supyks didzioji dalyviu dalis  ) ir tiek. O dabar paziurekite, kiek rasanciuju, ir nuomoniu, ir kritikos, ir komentaru. Ar gi blogai, kad forumas gyvena ir surmuliuoja? Kiekviena lai atrenka, kas jai svarbu, man pavyzdziui labai viskas patinka.
tesulka
2010 04 13, 15:33
Aniutik: aš jau visiškai nebepykstu  Jetau, jūs šaulys kaip ir mano dukra, norėčiau , kad čia būtumėte sumelavusi ir pasakiusi kitą ženklą  O nebepykstu todėl, kad ką tik atkapsčiau jūsų bendrų forumų žinučių srautą ir ką gi aš ten radau  Ogi SODYBA JŪSŲ VESTUVĖMS. Taip taip dideliausiomis raidėmis kviečiate apsilankyti ir dar visus 5 ar 6 puslapius pati su savi pasišnekate. Oi negaliu, tai juokingiausias dalykas nutikęs man šią savaitę  Jau gal neklausykite to mano patarimo kurį į AŽ nusunčiau
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 16:33) Aniutik: aš jau visiškai nebepykstu  Jetau, jūs šaulys kaip ir mano dukra, norėčiau , kad čia būtumėte sumelavusi ir pasakiusi kitą ženklą  O nebepykstu todėl, kad ką tik atkapsčiau jūsų bendrų forumų žinučių srautą ir ką gi aš ten radau  Ogi SODYBA JŪSŲ VESTUVĖMS. Taip taip dideliausiomis raidėmis kviečiate apsilankyti ir dar visus 5 ar 6 puslapius pati su savi pasišnekate. Oi negaliu, tai juokingiausias dalykas nutikęs man šią savaitę  Jau gal neklausykite to mano patarimo kurį į AŽ nusunčiau  O cia tai jau nebegrazu  Einu is cia.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 15:33) Vat, vat ir as apie tai. Tiesiog sielos drauge:) Del to darbo, kur subjauruotas zmogaus-ufonauto kunas: pritariu vel gi agaliui. Kodel paklausiau del metu? O gi todel, kad jei sis darbas butu suaugusiojo zmogaus, pasakyciau laikas susimastyti ir nukreipciau pas psichoterapeuta. Kadangi vis tik cia yra hormonu audros rezultatas, belieka sulaukti kazko brandesnio ir neimti i galva. Man tai primena viena is psichoterapijos gydymo budu, kai pacientui duodamas tuscias lapas ir jis piesia tai, apie ka labiausiai galvoja arba del ko labiausiai isgyvena. Pripazinkime fakta, kad toks darbas vargu ar papuostu kieno nors namo interjera, ar ne, trr? Nu nebent jusu namai Sankt-Peterburgo kunskamera. tai ir yra brandus darbas. kuo daugiau kalbat, tuo labiau aišku, kad tamsta ryškiai su menu tik paviršutiniškai pažįstama..  ne visas menas yra skirtas namams  ir tikrai ne tai yra gero meno kriterijus  o tokia būsena ar emocija, kuri išreikšta ten, neabejotinai nesvetima kiekvienam, net pačiam sveikiausiam žmogui, kai jis nors kartą gyvenime papuola į sumautą situaciją. tik ne visi suaugę įgalūs tai įvaizdinti  vėliau jos darbai tokioms vertintojoms jau bus išvis per brandūs.
Antulka
2010 04 13, 15:42
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 15:33) Aniutik: aš jau visiškai nebepykstu  Jetau, jūs šaulys kaip ir mano dukra, norėčiau , kad čia būtumėte sumelavusi ir pasakiusi kitą ženklą  O nebepykstu todėl, kad ką tik atkapsčiau jūsų bendrų forumų žinučių srautą ir ką gi aš ten radau  Ogi SODYBA JŪSŲ VESTUVĖMS. Taip taip dideliausiomis raidėmis kviečiate apsilankyti ir dar visus 5 ar 6 puslapius pati su savi pasišnekate. Oi negaliu, tai juokingiausias dalykas nutikęs man šią savaitę  Jau gal neklausykite to mano patarimo kurį į AŽ nusunčiau  Kodel su savim? Kaip pastebejote, jei niekas neraso i skelbima, gali parasyti pats sau, o tada tavo skelbimas atsiduria pirmoje vietoje, elementarus marketingas:) Taip daro visos skelbimu autores, gal jus nebuvote susidurus. taip, taip as saulys. Papildyta:QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 15:38) O cia tai jau nebegrazu  Einu is cia. Nesuprantu, kas negrazu, man dudndukei atsakykite
tesulka
2010 04 13, 15:48
Oi mergaitės, (berniukai) taip smagiai pasijuokiau, dabar jau esiu piešti atviruko savo krikšo sūnaus gimtadieniui. Uh...nu suprantu Aniutik sau balionus piešiate per 6 puslapius, eikit kelis nupieškit ant popieriaus lapo, bo matos neturite kuom užsiimti daugiau
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 15:56) Tarp kitko parodziau jusu dukros piesini keleta savo draugu, nepasakyciau, kad liko suzaveti. Tiesiog pagalvojau, gal man vienai, tai kelia siauba. Manau, jei turite jos Lietuvos gamtos piesiniu, jie turetu buti malonesni. O to trr, norint ireiksti suolaikines musu visuomenes problemas, ne visada kraujas ir zmogaus organai - vienintelis budas tai parodyti. o tie draugai tai kas? pro šalį praeinanti valytoja? tokie pat specai mene? tai kada pamatysim kaip jūs vaizduojate mūsų visuomenės problemas? QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 16:27) As nesu svieto lygintoja, taciau, kai pradeda nesamones liaupsinti, negaliu susilaikyti, juk kazkam reikia akis atmerkti? taip ir sakiau nuo pradžių, kad tikitės visus atvesti tiesos keliu  naivoka sakyčiau..  ir dar taip nusišnekant
Antulka
2010 04 13, 15:57
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 15:48) Oi mergaitės, (berniukai) taip smagiai pasijuokiau, dabar jau esiu piešti atviruko savo krikšo sūnaus gimtadieniui. Uh...nu suprantu Aniutik sau balionus piešiate per 6 puslapius, eikit kelis nupieškit ant popieriaus lapo, bo matos neturite kuom užsiimti daugiau  Nesuprantu, tesulka, jusu juoko, tikrai, nei cia juokinga kas, nei ka. Apsvieskite. Pries tai pabandykite perskaityti, kas anksciau parasyta. Beje, as bent nesislaptau po nikais ir t.t. Papildyta:o kam man rodytis su savo darbais, as puikiai zinau ju verte.  man svetimos nuomones nereikia, savo issakau tik tada, kai papraso (praeves ir tesulkos atzvilgiu). man atrodo tesulka, parasykite ta pati patarima ir trr, jai irgi pravers.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 16:57) o kam man rodytis su savo darbais, as puikiai zinau ju verte. užtat mes nežinom.  ir dar neatsakėt kokioj įstaigoj tie dėstytojai jus taip duchindami mokė. o jūsų įžūlumas ir grubumas visiškai nepuošia..
Antulka
2010 04 13, 16:18
QUOTE(trr @ 2010 04 13, 16:04) užtat mes nežinom.  ir dar neatsakėt kokioj įstaigoj tie dėstytojai jus taip duchindami mokė. o jūsų įžūlumas ir grubumas visiškai nepuošia..  ir nesakysiu vien del to, kad juos labai gerbiu. Nei izulia, nei grubia nenorejau pasirodyti, tai gal jums tik pasirode, arba tokia norejote mane pamatyti, kadangi bendros kalbos butent su Jumis, ponia, is pat pradziu ir neradome, o gaila, pasirodete gana idomi man. Papildyta:Aciu visoms uz demesi, kad, mano kukli asmenybe, tapo TOOOOKIA svarbi visoms jums. Bloga reklama, kaip sako Zonke, irgi reklama. Aciu, geriau einu pas vaikus, nes internetas per daug jau mane itrauke.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 17:14) ir nesakysiu vien del to, kad juos labai gerbiu. Nei izulia, nei grubia nenorejau pasirodyti, tai gal jums tik pasirode, arba tokia norejote mane pamatyti, kadangi bendros kalbos butent su Jumis, ponia, is pat pradziu ir neradome, o gaila, pasirodete gana idomi man. jų pavardžių nereikia, užteks įstaigos (gal ten buvo ne mokymo, o gydymo įstaiga  )  nei jums gaila nei ką.. gal ir pasirodė. tikiuosi. nes jei ir gyvenime taip bendraujate tai aplinkiniai tikriausiai greitai išsilaksto..
Antulka
2010 04 13, 16:28
QUOTE(trr @ 2010 04 13, 16:19) jų pavardžių nereikia, užteks įstaigos (gal ten buvo ne mokymo, o gydymo įstaiga  )  nei jums gaila nei ką.. gal ir pasirodė. tikiuosi. nes jei ir gyvenime taip bendraujate tai aplinkiniai tikriausiai greitai išsilaksto..  Aciu uz papildyma, gerbius jus visas, adios amigos. Pasidare nuobodu.
QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 13:07) Siuo klausimu nesutinku, nesakau, kad viskas turi buti nulaizytai sentimentalu, bet toki paveiksla jau reiktu duoti psichologui, kad paanalizuotu. Aisku, paauglyste sunkus, vidiniu priestaravimu persunktas metas... QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 14:36) Aqualis: na mano dukrai psichologo pagalbos tikrai dar nereikia ir ačiū dievui. Aniutik: jetau, tai negi gėlytes tik vaikystėje paišėte? Pagaliau gyvenimas spartėja, paaugliai gauna daugiau informacijos iš įvairių kanalų. Be je, aš tikrai nematau čia nieko tokio baisaus , kad reikėtų rūpintis proto sveikata. Čia jau žinote ne kritika-čia jau patyčios. Eikite ir išsiplaukite savo protą... Nereikia čia jokių psichologų ar kitokių sielos gydytojų. Normalus bręstančio žmogaus piešinys. Sakyčiau, džiaugtis reikia, kad asmenybė neabejinga aplinkai ir ieškanti. Beje, kokia to darbelio mintis, pasak autorės? Kaip visiškai pašalinė temos stebėtoja, pasiūlyčiau kai kuriems kritikams nebūti tokiems išdidiems. Kritika yra labai sveikintinas dalykas, tačiau tuomet, kai ji objektyvi ir išsakoma ramiu tonu, ko gero, duoda daugiau naudos. Keista, kai taip neįsigilinus, imama vos ne remti prie sienos ir diplomų reikalauti. Jei jau taip įdomu, derėtų perversti ankstesnes temas ir žiū paaiškėtų, jog profesionalų čia daugiau nei kai kam atrodo.
Manau, kad jei jau kritikuoji, tai turek tame kompetencijos. O jei nesi profesionalas, tai tavo kritika yra niekine. Tu tik gali pasakyti savo nuomone. Pas mus cia forume yra kritikai - trr, dekor ir dar keletas ir mes labai vertiname ju komentarus, nes jie turi svori. Visi kiti siaip pasisako, bet tikrai nekritikuoja. Tad jei atsiranda naujas kritikas, tai normalu, kad mes visi norim zinoti jo kompetencija.
Antulka
2010 04 13, 18:09
Tiesiog noriu pasakyti, kad priimu jusu visu akmenis i savo darza  ir noriu pagaliau uzkasti musu bendra karo kirvi. kadangi tesulka buvo gudriausia is visu ir greitai atrado mano graziaja vieta netoli Anyksciu, tad siulau visoms meninkems padaryti plainair'a pas mane kokiai dienelei. Butu proga ir skaniai pasikandzioti:) Galetumeme ir sasla issikepti ir darbeli viena, kita nukeverzoti, ka manote?
|
|