Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip skaniai išvirti avižinius dribsnius
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
lile
Suprantu, kad avižinės kruopos vaikams yra labai sveika. Kazkaip as pati nelinkusi valgyt kruotu apart ryžių. Vaikams norėtūsi išvirti avižinių dribsnių, bet kiek verdu jie man vis kažkokie kartūs gaunasi. Ką darau netaip?
matuko mamyte
doh.gif musu mazasis labai megsta ivairius dripsnius ir avizinius, ir miezinius,ir ryziu ,ir grikiu.avizinius mes dazniausiai perkam Nordic aviziniai dripsniai su avizu selenomis,kuriuos reikia virti 8 min.man jie super.jie ne tokie dideli kaip kiti.isverdu vandenyje, po to gardinu uogiene arba jogurtu.matui labiau patinka su jogurtu.kartais verdu saldintam piene ir idedu sviestuko. sekmes verdant gardzia kose!
Jurga
mes irgi dažniausiai Nordic perkam. verdu piene, o paskaninu druskyte arba medum smile.gif
sssaule
Mano mergaitės jau pusę metų vakarienei valgo avižinius dribsnius ir juos mėgsta. Perku Nordic, kuriuos reikia virti 1 min. . Tris šaukštus užpilu puoduku šalto vandens (man labiau patinka užpilti šaltu vandeniu nes ji tada buna vientisesnė) ir užverdu, paverdu 1 min. ir dar palaikau puode 15 min. Sutrinu bananą ir sumaišau su koše, nei druskos, nei sviesto nededu, kartais vietoj banano dedu uogienę.
Kažkur esu skaičius kad mažiems vaikams nerekomenduoja košių su sėlenomis.
Man ir pačiai skani ta košė, tai jei jos kartais nesuvalgo, tai visuomet pati pabaigiu.
Prikolnaja
mes nuo 8menesiu valgom dribsniu koses,grikiu,avizu,ir 3-5grudu.ryziu neverdu,nes ir taip ne kuda doh.gif o verdu taip: supylu puse litro pieno,uzverdu,sudedu puse stiklines dribsniu ir verdu kol sutirsteja,po to dar palaikau uzdengus,butinai idedu sviesto,truputi druskos.cukru kartais dedu,kartais ne,nes i kose idedu ar banano,obuolio,ar uogienes.vaikas jau ne kudikys turi valgyti normaliai kaip ir turi but isvyrta kose,su sviestu,cukrum... tongue.gif
lile
Labai aciu mamytes:) Isbandziau tuos Nordic dripsnius ir jie tikrai zymiai skanesni smile.gif
ArTutė
As skaiciau, kad aviziniai dribsniai igauna kartumo, kai susensta g.gif
Askita
Mes valgom Millym Paras,buna tik ryziu ,griekiu.....arba keliu grudu koses...Skaninam uogienem arba svieziom uogom thumbup.gif
liepinuke
Mums 14 mėn. Aš verdu Valdo avižinius dribsnius. Na, bent jau vyresnieji yra įsitikinę, kad Valdo skaniausi, tai ir mažiausias jų gauna smile.gif Ir Valdo keturių grūdų košę verdu. Košėms pilu dalį vandenuko, dalį pienuko. Druskytės truputuką. Sviestuko.
nobody
QUOTE(Jurga @ 2005 12 14, 18:56)
mes irgi dažniausiai Nordic perkam. verdu piene, o paskaninu druskyte arba medum  smile.gif
*

Mes irgi verdamės NORDIC - pigu, skanu, greita thumbup.gif
vailija
O aš vieną kartą išviriau penkių grūdų košę, bet manau, kad tas pats ir su dribsniais. Pagardinau jogurtu ir virtais persikais ar šiaip galima bet kokiom uogom. Aš net pati valgiau kai jokių košių nemėgstu. lotuliukas.gif
gabyte00
mes valgom VALDO keturiu grudu dribsnius,grikiu dribsnius,verdu piene,paskaninu sviestuku,sutrinu banano. thumbup.gif
eligija
pirmiausia nusipirkti gerus avizinius dribsniu pvz NORDIC.virti piene apie 15min nuolat maisant,paskaninti tyrele arba kaip fantazija nesa:))
Padūkėlė
Mums skaniausi Nordic aviziniai dribsniai su selenomis, as skaiciau "Mazylio" zurnale, kad vaikams labai sveika truputis selenu , ypac kam pakieteja viduriukai, nes suzadina zarnyno peristaltika
Baltike
O aš (mano mažiai, beje, taip pat) būtent Nordic dribsnių nemėgstu (tiek avižų, tiek ir kitų rūšių) - košė gliti, sprangi gaunasi. Mūsų šeimyna - Myllin Paras mėgėja. Bet nebrokijam ir Galintos, Skanėjos, Valdo. Nordic perkame tik kraštutiniu atveju ir tai jie linkę pas mus susenti... Verdame pieno vandens mišinyje su trupučiu druskos, o skaniname sviestu ir trintomis uogomis (šviežiomis ar šaldytomis), tarkuotu obuoliu, cinamonu.
rugiagėlė
QUOTE(Baltike @ 2006 09 29, 14:40)
O aš (mano mažiai, beje, taip pat) būtent Nordic dribsnių nemėgstu (tiek avižų, tiek ir kitų rūšių) - košė gliti, sprangi gaunasi. Mūsų šeimyna - Myllin Paras mėgėja. Bet nebrokijam ir Galintos, Skanėjos, Valdo. Nordic perkame tik kraštutiniu atveju ir tai jie linkę pas mus susenti... Verdame pieno vandens mišinyje su trupučiu druskos, o skaniname sviestu ir trintomis uogomis (šviežiomis ar šaldytomis), tarkuotu obuoliu, cinamonu.
*

mano Ugnytė nuo 1 metų valgo Nordic avižinių dribsNIŲ KOŠĘ, KURIĄ VERDU ANT VANDENS SU TRUPUČIU DRUSKYTĖS IR IŠVIRUS PAGARDINU ŠAUKŠTELIU SVIESTO. jAI SALDŽIOS, VIRTOS ANT PIENO KOŠĖS NEĮSIŪLYSI schmoll.gif
Rene
As tai perku Bruggen firmos avizu dribsnius. Jie labai ploni, kelios minutes ir viskas. Tik nereikia ilgai virti, nes tada kose pasidaro gliti, gal todel vaikai ir nevalgo. As paskaninu tarkuotu obuoliuku ir sviestuku, o uzbalinu misinuku. Tikrai labai skanu ir jokio kartumo. 4u.gif
kasiopeja
Mums irgi avižų košė su bananu einamiausia. Ir dar su obuoliene labai skanu thumbup.gif
eglute555
Vienos medikes patarimu (po naujausiu seminaru mazyliu mitybos tema) - avizinius ir kitus dribsnius bei koses reikia virti butinai vandeny pradzioj ir tik veliau ipilti piena ir uzvirti ar tiesiog karstai leisti pastoveti ir brinkti kosei,
isskyrus tai negalioja manu ir kukuruzu kosems - tik sias dvi galima virti piene.
Kodel - kazka tos kruopos isskiria ar kas ten vyksta su jom negerai, ar kazkokiu geru maistiniu savybiu netenka ta kose, jei piene... g.gif doh.gif
vakare.lt
Mes valgom Nordic avizu kose kur iskart buna su avietemis, skanu ir vandenyje brinkinta ir piene virta, dar yra su misko uogom, su obuoliais ir bruknem, jos visos skanios thumbup.gif o su persikais mums nepatiko schmoll.gif
Gugute*
O mano mergytė labai mėgsta užplikomas avižinių dribsnių košes kurios būna su įvairiomis uogomis:aviečių, vyšnių, obuolių, persikų smile.gif .
ligiukss
Mes tai perkame dribsnius greit išverda ir skanūs.Kai verdu įpilu truputi pienuko ,druskytės ir cukriuko.Kartais vietoje pieno darau su jogurtu,ar su vaisiais. thumbup.gif
Cilė
Pradžioje išbandėm beveik visas, o dabar valgom tik NORDIC. Išverdu, užbalinu, įdedu sviestuko ir su trintu bananu, šviežiom uogytėm ar uogiene thumbup.gif
O Galintos nusipirkom ir vėliau atidavėm, nes viriau ilgai, o košė vis tiek kieta buvo ir mano mažiai jos nevalgė schmoll.gif
skaja
QUOTE(Padūkėlė @ 2006 09 26, 10:51)
Mums skaniausi Nordic aviziniai dribsniai su selenomis, as skaiciau "Mazylio" zurnale, kad vaikams labai sveika truputis selenu , ypac kam pakieteja viduriukai, nes suzadina zarnyno peristaltika
*

ir mes valgom Nordic su selenom wub.gif
Terija:)
QUOTE(ligiukss @ 2007 02 20, 20:10)
Mes tai perkame dribsnius greit išverda ir skanūs.Kai verdu įpilu truputi pienuko ,druskytės ir cukriuko.Kartais vietoje pieno darau su jogurtu,ar su vaisiais.  thumbup.gif
*

Manoji ir sitokia megsta mirksiukas.gif
vasar_a
Mums tai geriausi Mylin Paras dribsniai, būna ir su sėlenom. Labai greitai išverda (1-2 min) ir gero skonio. Skaninam šaldytom uogom, sviestu. Nes jei dribsniai prasti, virk, skanink, vistiek jie kieti ir neskanūs būna.
straige
QUOTE(vasar_a @ 2007 02 27, 01:17)
Mums tai geriausi Mylin Paras dribsniai, būna ir su sėlenom. Labai greitai išverda (1-2 min) ir gero skonio. Skaninam šaldytom uogom, sviestu. Nes jei dribsniai prasti, virk, skanink, vistiek jie kieti ir neskanūs būna.
*

Mes irgi Mylin Paras gerbejos. Bet as dribsinius uzpilu verdanciu vandeniu ir palaikau kokias 10 min. Po to ipjaustau mirkytu dziovintu slyvu (bo turim problema su kietais viduriukais), ir ipilu HIPP slyvu tyreles. Lapnoja puikiausiai thumbup.gif
anastazas
Einamiausi mūsų šeimynoj Fasmos dribsniai, ir ne tik avižų smile.gif

Visas košes (išskyrus grikių) verdu piene ir dažniausiai daugiau nieko nededu, nes nuo pieno jos ir taip gaunasi salstelėjusios. Labai skanu 4u.gif
eegle
QUOTE(vasar_a @ 2007 02 27, 00:17)
*

mes irgi juos labai mėgstam 4u.gif
eiwile
QUOTE(lile @ 2005 12 09, 20:30)
Suprantu, kad avižinės kruopos vaikams yra labai sveika. Kazkaip as pati nelinkusi valgyt kruotu apart ryžių. Vaikams norėtūsi išvirti avižinių dribsnių, bet kiek verdu jie man vis kažkokie kartūs gaunasi. Ką darau netaip?
*

Verdu "Nordik" avizinius dribsnius piene ir kosyte gaunasi saldi ax.gif
rikutis
QUOTE(eiwile @ 2008 09 26, 14:34)
Verdu "Nordik" avizinius dribsnius piene ir kosyte gaunasi saldi  ax.gif
*

Mano kleckas kitokių avižinių košių nepripažino, nes jos visos gan grubokos, su aštriais lukšteliais, bandėm ir "Galintos" ir "Skanėjos" ir "Linea" eko-avižas, spjovė lauk. O va "Nordik" kemša kaip didelis- mėgstamiausia košė dabar. Verdu vandenyje su biškiu druskos, kai išverda, įpilu pieno, užverdu ir dar palaikau uždengtą porą minučių, kad išbrinktų. Visas procesas teužima penkias minutes, o pusryčiai thumbup.gif skanūs mirksiukas.gif
RasuteK
Perku tuos dribsnius, kuriu ilgai virt nereikia. Man asmeniskai skaniausia virti piene su trupuciu cukraus. Mazajai vien aviziniu dribsniu neduodu (del laisvejanciu viduriu), tai dazniausiai verdam 4-5 grudu dribsniu koses, o ju sudety visada yra avizu
alisa1
QUOTE(eiwile @ 2008 09 26, 13:34)
Verdu "Nordik" avizinius dribsnius piene ir kosyte gaunasi saldi  ax.gif
*

Vat mums irgi patys pačiausi yra Nordic avižiniai dribsniai,- tiek vien avižų,tiek avižų su selėnomis,tiek 4 grūdų ir kt. Kokybiški ir labai skanūs. Mano abu vaikai labai mėgsta iš jų paruoštas košes essen.gif ,o jei dar kokių šviežių uogų patrinu prie košės,tai išvis liuks good.gif
rikutis
QUOTE(alisa1 @ 2008 10 13, 20:29)
Vat mums irgi patys pačiausi yra Nordic avižiniai dribsniai,- tiek vien avižų,tiek avižų su selėnomis,tiek 4 grūdų ir kt. Kokybiški ir labai skanūs. Mano abu vaikai labai mėgsta iš jų paruoštas košes  essen.gif ,o jei dar kokių šviežių uogų patrinu prie košės,tai išvis liuks  good.gif
*

drinks_cheers.gif
babis
Mes irgi valgome Nordic ivairius dribsnius, verdame su pienuku, idedam sviestuko ir labai skaniai suvalgom tongue.gif Paivairinimui obuoliuko ar kokiu kitu vaisiu idedu ax.gif
Saulute30
QUOTE(anastazas @ 2007 03 03, 15:01)
Einamiausi mūsų šeimynoj Fasmos dribsniai, ir ne tik avižų  smile.gif

Visas košes (išskyrus grikių) verdu piene ir dažniausiai daugiau nieko nededu, nes nuo pieno jos ir taip gaunasi salstelėjusios. Labai skanu  4u.gif
*

Mes taip pat esam gerbėjai šios firmos ir netik avižinių dribsnių...
O verdam taip pat paprastai su pieniuku kaimišku tik dar baigiant virti įdedu sviestuko thumbup.gif
Miranda80
As verdu Axe firmos avizinius dribsnius "ant vandens", per 1 min isverda, dar 2 min pabrinksta ir idedu siek tiek vaisines tyreles. Po kol kas valgo "apsipatenkinusi" biggrin.gif
*Grazina*
Mes valgom NORDIC,MYLLIN PARIS koses labai patinka... verdu ant pienuko,dedu truputuka cukriuko,o ant galo sviestuko paskaninu bananu,vaisine tyrele... thumbup.gif
aissttee
Mes valgom Nordic ir Myllin Parnas nes man sios firmos atrodo patikimiausios. Verdu ant vandens pora min, tada pabrinknu tiek, kiek mazius gali islaukti tos kosytes nes atsikelia labai isalkes biggrin.gif idedu arba sviestuko gabaliuka arba laseli alyvuogiu aliejaus. Kartais tokia ir sukerta be jokiu paskaninimu, kartais idedu smulkiai tarkuoto obuoliuko, tada kosyte gaunasi tokia puri ir neapsakomo skonio rolleyes.gif Kartais banano itarkuoju, zodziu pakaitalioju vaisius kad nebutu vis tie patys. Kai buvo mazas ir nelabai mego kosytes, tai irgi maisydavau su tyrelem, bet pastebejau, jei idedavau per daug tyreles ir gaudavosi per saldi, tai maziui nepatikdavo schmoll.gif
buruliuke
Maniske visokius valgo,kad net nezinau kokie ten pavadinimai,ir paprastus is maisiuku ir is dezuciu,visokius bandem ir visi patiko.Verdu vandenyje,biski druskytes idedu,sviestuko ir pienuku prabalinu,pieno jau nebeprivirinu.
same
Verdu Nordic koses "ant vandens", pagardinu saldzia tyrele, jogurtu arba idedu varskes "Soti" plombyro skonio ir viska gerai issuku. Sita su varskyte jam patinka labiausiai rolleyes.gif
pukiota

Mes perkam Nordic ir Myllin Paras. Verdu ant vandenuko ir valgom su saldytom uogytem, su melynem ir braskem labai patinka. Kartais verdu ant vandenuko, o paskui pieno ipilu, tada valgom paskanintas sviestu.
dagli
verdu Nordic,uzbaltinu pienuku thumbup.gif
rasavytenis
mes verdam taip pat Nordic kose dedam sviestuko kartais mesytes ar vaskytes i ta kose paskaninimui smile.gif thumbup.gif dar galima deti kietai isvirta kiausini thumbup.gif smile.gif tongue.gif
Charme
Mes irgi dazniausiai verdam Nordic kosyte. Pagardinu ar gabaliuku sviesto, ar dziovintais vaisiais:)
Maria2
Kazkur skaiciau straipsni : mokslininku istirta, kad vaikuciai kurie valgo rytais avizine kose iki 5 metu, ju intelektas yra aukstesnis, nei tu kurie jos nepripazista thumbup.gif
Erikauzas
perku tik nordic avizu dribsnius.verdu piene,druskas,cukrus,pagardinu sviestuku. thumbup.gif
~Beauty~
Į pirmąjį temos klausimą neradau atsakymo g.gif Visos tik ir vardina, kokių firmų dirbsnius perka...

O vat mane domina - kaip skaniai išvirti avižinius dribsnius? Niekada gyvenime jų neviriau, nevalgiau, o dabar noriu savo 7 mėn. dukrytei išvirti košytę bigsmile.gif
Nusipirkau ekologiškų dribsnių, bet net neįsivaizduoju, kaip juos virti (ant pakuotės tokios info nėra) - t.y. kokiu santykiu dribsnių ir vandens, kiek laiko virti? g.gif Ar dribsniai suverda (t.y. nebus per sprangi košytė mažylei)? 4u.gif
XVXVX
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 05 02, 14:06)
Į pirmąjį temos klausimą neradau atsakymo g.gif Visos tik ir vardina, kokių firmų dirbsnius perka...

O vat mane domina - kaip skaniai išvirti avižinius dribsnius? Niekada gyvenime jų neviriau, nevalgiau, o dabar noriu savo 7 mėn. dukrytei išvirti košytę bigsmile.gif
Nusipirkau ekologiškų dribsnių, bet net neįsivaizduoju, kaip juos virti (ant pakuotės tokios info nėra) - t.y. kokiu santykiu dribsnių ir vandens, kiek laiko virti? g.gif Ar dribsniai suverda (t.y. nebus per sprangi košytė mažylei)? 4u.gif
*

papasakosiu kaip darau as: verdu ant pieno ir vandens 1:1 santykiu, nematuoju aviziniu dribsniu kiekio, tiesiog pilu is akies (jie verda panasiai kaip manu kose), o mano gudrybe jei padauginu tokia: jei per daug pripilu avizu, ir kose tampa labai tirsta, tada skiedziu su virintu vandeniu arba pienuku, puikiai prasiskiedzia blush2.gif ir dar, mums labai velai pradejo dygti dantukai, tai dar nevirtas avizas sumaldavau blenderiu, tiesiog susmulkindavau (gaudavosi panasiai kaip "visciukines kruopos") ir tada tik virdavau. tikiuosi pagelbejau 4u.gif sekmes verdant smile.gif
~Beauty~
QUOTE(XVXVX @ 2011 05 02, 20:59)
papasakosiu kaip darau as <...> tikiuosi pagelbejau  4u.gif  sekmes verdant smile.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif Bandysiu bigsmile.gif (tik be pieno)
Mes irgi dar dantukų neturim...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.