Vieną gražią dieną supratau kad laukiuosi...Gydytoja ramiu balseliu sako- sveikinu, jums jau 12-a savaičių  Oho pamaniau, kad lygtais ir tos dienos būdavo, aišku labai keistos, bet viskuo kaltinau labai sunkia sesiją, egzaminus ir visus aplinkui. O pasirodo visą pirmą trimestrą pražiopsojau. Nėštumas prabėgo greitai, mat daug mokiausi, o vasarą tinginiavau. Bet kai atėjo išpranašautoji gimdymo data, sunerimau- o kur gi tu brangusis/brangioji? Ėmiau blizginti viso namo kampus, tąsyti fotelius (ot smegenėlės), valyti langus- niekas nesuveikė. Tada nuvažiavau į ligoninę prisistatyti gydytojai, kurią mačiau pirmą kartą (gimdyti norėjau provincijoj, o ne "Mažylyje" kaip priklausė, nes vyras buvo išvykęs, taigi teko visai atsiduoti i uošvių ir jų rajono gydytojų rankas). Sakau- darykit gi ką nors, man jau kaip ir laikas....Na gerai, susitarėm rytdienai susimatyt ir nebeišsiskirt be rezultatų (vaiko). Rytdieną atsikėliau visa pasiruošus ir morališkai nusiteikus pagaliau pagimdyti (pagal grafiką vėlavau jau 5-ą dieną, nervai nebelaikė). Uošvis (ūkininkas) pasikrovęs mane ir pilną bagažinę šviežių daržovių tai provincijos ligoninei (kad martelę jų virtuvė čiki maitintų) nuvežė gimdyti. Na apžiūrėjo mane, paguldė su kitom nėščiosiom į paprastą palatą ir pradėjo leisti vaistukus kas 0,5 val. Ateina, sako- skauda? nea...Tai turbūt labai kenti ir nieko nesakai?...Mintyse tik viena mintis- uj, gerai, turbūt aš iš tų nedaugelio moteriškių, kurios nejaučia skausmo...gerai...reikia žurnalą paskaityt...Na tai pagulėjau visa patenkinta 2 val., sako- einam, pažiūrėsim. Stryktelėjau nuo lovos ir sustojau- nebeisiu, man kažkas bėga. O ten ne kažkas, o tik gleivių kamštis. Sako eik, eik, nesispyriok. Kitos moterėlės iš palatos žiūri akis išpūtusios (visos dar mažame nėštume, o aš gi čia jau gimdyt ruošiuos- tai lyg ir mokytoja kokia, pavyzdį rodau, tai spyriotis negražu). Na gerai jau gerai, nuėjau pas gydytoja, o gi paėmė vandenys ir nubėgo jau besigrožint mano nuogomis kojomis. Na tada jau viskas ir prasidėjo- skausmas kas 5,4,3 minutės, tarpuose tarp skausmų jaunutė slaugutė dar darė man "šukuosena" bei klizmą žiūrėdama tokiomis užjaučiančiomis akimis, kad net nepykau. Paskui visą gražią apsirengusią pagal nuolatinę nėščiųjų madą su suplyšusiais valdiškais naktiniais nuvedė i gimdyklą. Ten per vidurį kambario lova, gimdymo stalas, o pasieny spintelė su vaistais. Paliko mane vieną. Na būnu, vaikštau, skausmą dar kentėti galiu. Paskui vis dar vaikštau, vis dar viena, skausmas jau labai didelis, galvoju na niekas negirdi- truputi parėksiu, nes labai skauda. Rėkdavau vienodais tarpais, t.y. 1,5 rato apeinu apie metalinę lova, įsikimbu į jos galus ir parėkiu...kaip tigras arba ar baisiau. Na parėkavau aš taip valandžiukę, palaksčiau apie tą lovą, pabandžiau prigult- nea, jau geriau lakstyti, nes skausmas nežmoniškas. Pasimaišė man po kojomis ta stiklinė spintelė su vaistais, galvoju spirsiu į ją. Na bet susivaldžiau. Žvilgteriu per langą- vaikšto visi išsišiepę, linksmi be rūpesčių, nekenčiau visų...Na ir atėjo tada pas mane visa brigada- akušerė, gydytoja, seselė- sako nagi nagi, pažiūrėkime...Sakau, gal nuskausminkit? Na ne, brangioji, jau lygtais ir nebereikia, nedaug liko sako...Gydytoja- aga, statom lašelinę. Imu protestuoti, kad aš jau geriau palakstysiu, nes labai bijau švirkštų, bet protestas buvo atmestas...Ant gimdymo stalo viskas ėjosi kaip sviestu patepta- aš stenėjau, gydytoja lenkė mane pusiau, akušerė dirigavo vaikeliui, seselė laikė lašelinę ir pasakojo padrąsinančias istorijas kaip anksčiau moterys linų laukuose pagimdydavo ir eidavo toliau dirbti:) Per tą sumaištį nieko doro nespėjau nei pajausti nei suprasti, nieko neskaudėjo, kada stangintis nejaučiau, tik kažkas išplaukė iš manęs ir viskas, neplyšau, nekirpo. Ogi sveikinam, sūnus...Taip po 3 valandų ir 10 minučių veiksmo aš tapau mama...jergutėliau, laimei nėra ribų, mano zuikis visas toks fainutis, gražuolis, blondinas, mėlynakis, glaudžiu prie krūtinės visa apsiašarojus. Kaip ir daugelis pagimdžiusiųjų kažką nusišneku ne į temą ir paprašau daug gerti, nes per gimdymą nedavė nei lašo, o tik vilgė lūpas šlapiu bintu, kas mane labai nervino... Pasakiau, kad gimdyčiau dar ir dar kartelį, gydytoja žvengia- kur gi negimdyti, viską mes už tave padarėme, gulėjai kaip karalienė, tave ir surietėm kai reikėjo ir dūsavom į taktą  Na ir visa delegacija išeina. Palieka mudu su Mantuku gulinčius- mane ant gimdymo stalo užklotą šiltai, o jį suvystytą po lempomis irgi šiltai. Zuikis charakteriu visas į mamytę- rėkė ištisas 2 valandas po gimdymo. Na sakau, neverk Mantuti, o seselės: jei verkia, vadinasi sveikas, tikras Pavarotis. Taigi gulėjau visa laiminga ir klausiausi savo kūdikio verksmo, kuris tuo momentu man atrodė lyg jo sveikumo įrodymas. Po poros valandų atsikėliau, nusinešiau savo vaiką į palatą, nuploviau kakutį, išklausiau paskaitėlę apie maitinimą ir vyniojimą į vystyklus...ir taip prasidėjo mūsų gyvenimas dviese, o po 3-jų savaičių į savo kompaniją priėmėm ir tėvelį grįžusį iš daugelio studentų parduotų vasarų šalies, kuris visgi pataikė paskambinti būtent TĄ dieną, kai pasaulį išvydo jo sūnelis ir sužinoti šią žinią. Šiandien Mantas jau visas kavalierius- blondinas, mėlynakis, dainorėlis choristas, mamytės pagalbininkas.
Šaunuolė Soul  Labai graži istorija.
...visą dieną rašiau...kai darbe kas prie kompo prieina, paslepiu darbus nesusijusius su veikla firmos gerovei...kai horizonte ramu- vel parasau truputi...rezultate- rasiau ilgiau negu gimdziau
Tai ir istorija tokia - išlaikyta
Grazi istorija.. ir talentas zodelius parinkt... liux pasakotoja  Zaviuosi istverme mamytes.... buciau turbut simta kartu visus pasiuntus ir "tvarka ivedus" malaciai abu.... t.y. visi trys
nuostabiai papasakota istorija
labai grazi istorija
rubineli
2006 01 08, 12:07
 Nu šaunuolė mamka! Labai kūrybinga, žodžio kišenėje neieškanti, skaičiau išsišiepus. Dar tokio trumpo gimdymo neteko girdėt.  O aš jau laukiau kada tu tą spintelę su vaistais paspirsi, būtų buvęs geras vaizdelis! Šauniajam Mantukui-Pavaročiui linkim augt tokiam pat balsingam ir lauksim pasirodant "Dainų dainelėje", linkėjimus siunčia 6 metais jaunesnė panelė labai mėgstanti muziką ir šokius. Gal nebloga pora išeitų?
Birbiziukas
2006 01 08, 13:11
Soul, viską taip gražiai papasakojai  . Buvo be galo įdomu skaityti  . Ir net nesitiki, kad gimdei taip seniai  , atrodo tarsi vakar būtum pagimdžiusi, nes visi įspūdžiai tokie ryškūs, švieži
Liux istorija
Ši istorija 7is metus neturėjo pratęsimo... nes mama su zuikiu buvo vieniši  . Bet... pagaliau išaušo ta diena, kai mama vėl tapo mylinti ir mylima  . Taigi, kaip žinia, iš didelės meilės dažnai atsiranda vaikai  . 20 savaičių jie laukė dukrelės, tai netgi patvirtino ir gydytoja. Prisipirko suknelių ir visokių mergaitiškų grožybių. Per kitą apžiūrą Julytė (tokį vardą buvo išrinkę) tapo Juliuku  . 9nis mėnesius tėtis nešiojo ant rankų ir maitino dangiškais migdolais, o mama vis pletkino su supermamytėm ir lakstė į susitikimus  . Artėjant tai didžiajai dienai visi labai jau nekantravo ir, kai nusibodo neleidžiantys miegot nereguliarūs skausmai, mama buvo nuvežta į gimdymo namus, kur susitarta gimdyti ryt, lapkričio 13 dieną, pirmadienį. Tėtis labai džiūgavo, nes pirmadienio rytais darbe užknisantis susirinkimas, taigi bus proga nesudalyvaut  . Išaušus 1dienio rytui mama su tėčiu sulindo į mažutėlę gimdyklą. Mama liepė tėčiui ją linksminti, o jis pasakojo nesąmones stiliuje- gyveno kartą bobutė  ir skaitė "Panelės" žurnalą. Buvo visai neįdomu, nebuvo kas veikt. Niu niekur nedingsi, reikia gal pradėt gimdyt... ir tada iš niekur nieko prasidėjo skausmeliai, kurie buvo fiksuojami "Panelės" žurnalo puslapyje. Reguliarumas tragiškas, bet visgi gerai, kad nors kažkas jau vyksta. Ateina gydytoja, pamatuoja tonus, sako- 6cm. Mama jau prašo nuskausminti, nes gretimoj gimdykloj labai baisiai klykia moteris, ir darosi baisu. Gydytoja suleidžia vaistų pažadėjusi, kad valandą mamai bus gera. Nieko panašaus- po 5 minučių mama pradeda draskyti tėčio rūbus, paskui pasiekia ir nuogą kūną po jais... šnypšdama- greit kviesk gydytoją ir davai greit epidūrą man ! Gydytoja sveikina- jau 9cm, mamai nusispjaut kiek ten kokių cm, duokit epidūrooooooo. O epidūro gi jau negalima, bet mama sako, kad jai tegul niekas neaiškina ir greit nuskausmina  . Aišku jos reikalavimai taip ir lieka neišklausyti, nes ir pati jau užsičiaupia, reikia stumti. Po 6 stangų pagaliau gimstu aš... Ir visai aš ne kokia sesė, kaip mane ištisai vadino brolis, pamiršęs, kad pas mamą pilve visgi broliukas. Gimiau aš dar greičiau negu jis- per 2,5 valandas, ir visai neblioviau. Nebliaunu ir dabar, nes rimti vyrai neverkia. Namie negaliu parodyti, kad esu silpnesnis, nes gyvenu su 3 liūtais. Niu bet jie dar pamatys, koks aš gudrus skorpionukas  .
Terija:)
2007 01 20, 16:25
QUOTE(Soul @ 2007 01 20, 15:21) Niu bet jie dar pamatys, koks aš gudrus skorpionukas  . Saunus tie skorpioniukai
evelina
2007 01 20, 16:36
nugi kaip gražu... kaip optimistiškai ir linksmai  o šiaip tau tu dukart šaunuolė, tokie sūneliai šaunuoliai
Stebukle
2007 01 20, 17:42
Soul  Labai fainai aprasei abu savo gimdymus
Anzela0626
2007 01 20, 18:09
Smagi istorija ir gimdymas toks greitas,juokiausi ir džiaugiausi už jus skaitydama,tik va,kuo toliau tuo daugiau mažesniame miestelyje gimdyt nebenoriu,nebent kai tavo atveju,kad brangiausias negalėjo šalia būti. ukit dideli ir sveiki
labai grazu  saunuole mama saunuoliai vaikuciai
fainiai
super smagi istorija  ir tęsinys smagus  gal dar vienas pratęsimas bus?  jums taip puikiai sekasi gimdyti
QUOTE(Mea @ 2007 01 21, 00:12) gal dar vienas pratęsimas bus?  jums taip puikiai sekasi gimdyti  Bus  , suknelių gi jau prisipirkom  .
Indre_G.
2007 01 21, 17:14
QUOTE(Soul @ 2004 05 06, 14:22) ...visą dieną rašiau...kai darbe kas prie kompo prieina, paslepiu darbus nesusijusius su veikla firmos gerovei...kai horizonte ramu- vel parasau truputi...rezultate- rasiau ilgiau negu gimdziau   , tikra linksmuole tu, na sauni tavo gimdymo istorija, rodos taip lengvai pagomdei, tai tau gimdyt it gimdyt....kad visos taip galetume!!!! daug sveikatytes ir laimes...
Labai grazu
Soul, lauksim trecios istorijos  graziai ir linksmai tu
GudriLapė
2009 02 12, 14:45
labai gražios abi istorijos
tindiriuška
2012 01 17, 13:53
QUOTE(Antarė @ 2007 01 25, 20:51) Soul, lauksim trecios istorijos  graziai ir linksmai tu  o trečia istorija bus smagiai šios dvi susiskaitė, trečia ne ką liūdnesnė manau bus
|
|