Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Džiovinti vaisiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Cinderella
Labutis mamytems!
Kazkaip niekur dar neskaiciaiu apie dzipvintus vaisius,nuo kada galima duoti,kokius?Pvz. mano mazyliui nuo obuoliuku ir svieziu ir tyreliu labai pucia pilvuka(jau 7 men),tai ir pagalvojau gal dziovintu mums paragauti,juk jie visai skanus g.gif I r is vis ten daug visokiu yra-bananu,abrikosu,kriausiu...
Kas ka mano?
Chikipiki
Oo, irgi noreciau suzinoti. smile.gif
Ir dziovintu vaisiu galima skanu kampota isvirti. Ar nuo 7 men galima duoti? smile.gif
miauska
Sveiki!
man atrodo, kad tu jau viai ramei gali duoti savo mazyliuj dz. vaisius.
as savo vaikuciams pradejau duoti dziovintus vaisius nuo metu ( bet del to kad buvo vasara ir mes turejom daug kitu vaisiu ir uogu)
is pradziu duok abrikosu, slyvu- tik pres duodant gal uzmirkik karstam vandenija, kad suminkstetu.(ir vandenuka ta galima douti isgerti, nes turi daug vit.)
as dabar doudu :
kivi (ne trapus, saldziai-rugsti, labai megstami!)
dz. melionai (kai sviezi tai ne trapus bet labai-labai saldus)
dz.mango (ne trapus, bet irgi saldzios)
dz. bananai per kietus(kol ciulpia visas issymazojas buvo, tei ne perku daugiau)
zd. obuolij ir kriauses ne perku, isvaizda (man tei) ne kuokia, gal ne pataikau ant graziu schmoll.gif

O seip tu dar pabandik duoti sv. ekzotiskiu vaisiu. Mes bananus pradejom valgiti anksciau nei obuolius, labai megztam persimonus(jie minkstus ir saldus)sutarkuoju ir duodu su obuoliu, kartais mango duodu.
BET PRADEK PO TRUPUTI ir ziurek pilvuko reakcija ir kad ne isbertu.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
agnixa
Sveikos! Mano mazylei 8 men., kadangi viduriukai linke kieteti tai as kai verdu ryziu kose,i verdanti vandeni kartu imetu nuplautu dziovintu slyvu,paskui viska susmulkinu su smulkintuvu. As manau,kad galima ir mano kruopai patinka ir viduriukai ne taip kieteja! smile.gif
agnixa
Sveikos! Mano mazylei 8 men., kadangi viduriukai linke kieteti tai as kai verdu ryziu kose,i verdanti vandeni kartu imetu nuplautu dziovintu slyvu,paskui viska susmulkinu su smulkintuvu. As manau,kad galima ir mano kruopai patinka ir viduriukai ne taip kieteja! smile.gif
Chikipiki
miauska,
ritoj padandisiu duoti, o tu darei is dziovintu vaisiu kompota? Jei tai tai parasik prasom kaip tai daroma ir is kokiu vaisiu.
miauska
kompota daryti labai paprasta mirksiukas.gif
man skaniau is dz. abrikosu ir po truputi slyvos ir razinos.Vaisius reikia gerai isplauti uzpilti verdonciu vandeniu ir isvirti. Veisiu dedu gana daug, kad ne deti cukraus smile.gif
Jums jau galima ir kisieliuka gerti(nuo 7 men.) - tei kada istrauksi vaisius is kompota ipilk praskiesto (saltu vandeniu) blv.krakmola, maisidama palauk kol uzvirs ir sutirsties. Labai-labai skanu su kose (tik ne maisik-duok saukstiale koses , saukst. kiseliaus ir tt.)
Kai vaikas bus dydesnis ir gales gerai kramtyti, vaisius gali tik susmuikynti ir virti kiseliuka-tei bus saldi sriuba !
labai-labai skanu!
essen.gif essen.gif essen.gif

parasiciau daugiau bet ne turiu laika doh.gif
vaikas susirgo verysad.gif
Cinderella
Labai aciu!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif patarimai!
Kai paragausim butinai parasysiu zuikucio reakcija! blink.gif
pincius
siaip ne karta esu girdejusi,kad dziovinti vaisiai vertingesni nei sviezi,nes jiems naturaliu budu sudziuvant atsiranda daugiau vitaminu ir kazkokiu medziagu nyksta,kur skatina pilvo putima,o kompotai is ju isvis liuks.as irgi ketinu savo saulutei duoti
kimsa
Mano drauge dziovintu obuoliu kompota duoda nuo 5 meėnesiu. Sake, jos maze labai geria, netgi atsisake pirkiniu arbatu. Dar sake, slyvu imeta.
ingere
A6 tai duodu džiovintų vaisių pagraužti, labai mėgstam džiovintus obuolius, kriaušes, persikus, melionus. Ir dar labai gerai dygstant dantukams pamasažuoti dantenoms, be to džiovinti vaisiai ne taip lengvai atkandami smile.gif O va kompotelio dar nebandžiau išvirti bei labai patiko receptukas džiovintos slyvos su ryžiais thumbup.gif Reiks ir mums pabandyti bigsmile.gif
jurguliukas
O jūs su savo gydytojom ar pasitarėt? Mano labai griežta tą nuo tada, kitą nuo kitada biggrin.gif O apie džiovintus vaisius man nekilo mintis paklausti g.gif
ingere
QUOTE(jurguliukas @ 2006 04 11, 22:44)
O jūs su savo gydytojom ar pasitarėt? Mano labai griežta tą nuo tada, kitą nuo kitada biggrin.gif O apie džiovintus vaisius man nekilo mintis paklausti g.gif
*

Mūsų tai gydytoja iš vis mažai kišasi, ką mes valgome. Sako pabandykite, jeigu neberia, neviduriuoja, nepuči pilvuko galite duoti smile.gif Šiaip tai aš taip ir darau.
Dianaa
as tai nuo metuku vaikui verdu kompotus is dziovintu slyvu, abrikosu... smile.gif jam labai patinka thumbup.gif
letė
Sūnui viduriai linkę kietėti, tai man brolienė priminė, kad pirmajam vaikui duodavau gert skysčio nuo užpiltų džiovintų obuolių. Ir tikrai, užpilu džiovintus obuoliukus verdančiu vandeniu, kartais dar kokią slyvą įmetu, palaukiu, kad pritraukrų ir duodu pagert. Geria noriai, tuštintis ėmė lengviau ir pilvo skausmai nekamuoja. Apie kompotą net nebuvau pagalvojusi, o kiek laiko reikia virti ir, ar dedate kažkokių priedų apart džiovintų vaisių?
Karoliute
Mes tai pradejom nuo dziovintu slyvu. Uzpilu virintu vandeniu, nupilu, tada dar karta uzpilu, kai isbrinksta, nukosiu ir duodu pagert. Labai padeda viduriukams thumbup.gif
Katusik
džiovintas slyvas užpilu verdančiu vandeniu ir palieku šiltai.
kai išbrinksta, vandenėlį duodu vaikui vietoj arbatos ar kokių sulčių, o pačias slyvas įmetu į puodą su koše. labai skaniai gaunasi essen.gif

o šiaip džiovinto meliono pačiulpt pradėjau duoti nuo kokių 9 mėnesių. dabar jau duodu ir džiovinto greipfruto. bet labai retai ir po labai nedaug.

vaikui šiuo metu beveik 11 mėnesių 4u.gif
ivil
as kazkaip net nesusimasciau, ar galima ar ne, bet duodu saviskei nuo 7 men dziovintas slyvas ir abrikosus ekologiskus. uzplikau verdanciu vandeniu ir susmulkinu su obuoliu. gaunas labai skani tyrele.
Waidilute
O vat man idomu kaip su dziovintais vaisiu gabaliukais koseje? Pvz: Nordic
Radau kad ten yra su dziovintais vaisiais ir man idomu ar galiu duoti tokia plikoma kosyte savo mazajai princesei smile.gif

mums uz savaites bus 8 men wink.gif

Pasidalinkit patirtim, mamytes, 4u.gif
Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif

P.S. Sveikinu visas su artejancia Mamyciu diena thumbup.gif
Jasminete
Reikes pabandyti kosyte paskaninti, kazkaip net nepagalvojau apie dziovintus vaisius bigsmile.gif
Agniska
QUOTE(kimsa @ 2006 02 22, 15:48)
Mano drauge dziovintu obuoliu kompota duoda nuo 5 meėnesiu. Sake, jos maze labai geria, netgi atsisake pirkiniu arbatu. Dar sake, slyvu imeta.
*

Mes taip pat,atsisakėme arbatų,tik kompotai drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.