Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Leisti į darželį, o gal neleisti?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
Horo
Rugsėjo mėn mano vyresnėliui bus 3m. ir beveik 2 mėn. Mes dar turim broliuką, kuriam rugsėjo mėn bus 1m.8 mėn wub.gif wub.gif Taigi tarp broliukų beveik 1m. ir 6 mėn skirtumas. Ir man iškilo rimta dilema leisti savo vyresnį mažiuką į daržiuką ar neleisti?
Vakar šventėm mano gimtadienį, atėjo keli mano draugai ir nė vienas nelankęs daržiuko, o visi bebaigiantys prestižines specialybes, žodžiu perspektyvūs ir žavūs žmogučiai, mudu su vyru irgi nelankę darželio, ir mokykloje neturėjom jokių sunkumų, gal tai tik sutapimas.
Šį rugsėjį mano vyresnis vaikutis tikriausiai papuls į daržiuką, mažasis - kitais metais, taigi šiaip ar taip dar vienus metus namuose būsiu su mažuoju. Kitaip nei visi normalūs žmonės, aš dirbu vakarais nuo 18 val, taigi nuo ryto iki 17 val esu laisva. Mano mama dirba maždaug iki 15 val, tai esant reikalui gali išleisti mane į darbuką, jei MB negrįžęs dar. Rytais man anksčiau ar vėliau teks pradėti eiti į treniruotes (dirbu trenere ir reikia tobulintis), mano mažiukai dabar keliasi 9:00 - 9:30, o iš treniruotės aš grįžčiau apie 10:30. Taigi realiai, man reikia kad ryte kažkas pažiūrėtų mažiukus nuo 8val iki 10:30 ir vakare nuo 17 val, kol MB grįš iš darbo apie 18 val. Na ir dar 3 kartus per metus po 2 savaites, kai man būna sesija. Viskas. Na nebent noriu kur pasižmonėt be vaikų, nors aš tai puikiai padarau savaitgaliais.
Kodėl aš vaikučius užrašiau į darželį? Pagrindinė priežastis, kad man nelabai sekasi juos lavinti namie ir dėl bendravimo su bendraamžiais.
Labiausiai nerimauju štai dėl ko:
* ar mano mažiuku ten tinkamai pasirūpins;
* ar nesirgs ir neužkrės broliuko;
* ar darželį lankantys mažyliai tikrai lavinami geriau nei namie ( man nesiseka lavinti, nedainuojam mes dainelių, nesekam pasakų, bet kai tik turiu laiko padūkstam, o tai būna dažnai, einam į lauką, plepam kiek tai įmanoma ir t.t.)
* mano mažiukai ryte miega iki 9 val, man atrodo žiauru tokį mažą vaikutį 7 ryto temti iš lovos ir vesti į daržiuką, kai tai nėra būtina, juk dirbu aš vakare. Kaip reaguotų darželio auklėtojos, jei aš jį atvesčiau tik porai valandų? Gal geriau, tuos pinigus, kuriuos skirčiau darželiui skirti ugdymui, lankyti kokią mokyklėlę ar pan?
* be to mano vaikutis nemiega pietų miegelio, nors šiaip ar taip darželį lankytų tik iki pietų.
Mamos patarkit, nes dabar labai prieštaringi jausmai man kyla.
mamymamy
Nu žinokit, aš būčiau saviškio neleidus į daržą, bet tik tam tikros aplinkybės nulėmė, kad jis buvo priverstas eit ir tie pirmi metai (pradėjo lankyt 3,3 metų) buvo jam sunkūs visomis prasmėmis, nes jis naminukas, ir po šiai dienai nematau labai jau didelių pliusų to daržo. Manyčiau, kad vaikai, nelankę daržo, tikrai bus sveikesni ir ne prastesni už lankiusius. Aš irgi gyvenime sutikau žmonių, nelankiusių daržo, ir kaip tyčia jie buvo labai motyvuoti ir sėkmingi gyvenime. Kaip ir mūsų pediatrė sako (ji savo sūnaus neleido į daržą), kad tokių žmonių imuninė sistema nėra išderinta ligų ir visokių darželinių stresų, kurie tikrai nėra būtini patirti žmogučiui, kad taptų pilnaverčiu visuomenės nariu. Kaip pagalvoju, ką maniškiui teko iškentėt ligų atžvilgiu tame darže, tai net nupurto. O dėl lavinimo, tai irgi sąlyginis dalykas: vaikas pasiims tik tiek, kiek sugebės, tu gali kišti jį į visokius būrelius ir veiklas, bet tai nesąlygoja jokių puikių rezultatų ateityje.
Manyčiau, kad Jūsų aprašytos sąlygos vaikams namie yra puikios, juk tam vaikui ir svarbiausia artimųjų priežiūra, rami linksma atmosfera. Aš neleisčiau į daržą, tuo labiau broliai kartu žaidžia, jiems neliūdna. Aišku, būna taip, kad vaikas, nuėjęs į daržą iš karto užsikabliuoja, jam patinka ten, greit adaptuojasi. Tai tokiam tada be problemų būti. O tas dviejų valandų pabandymas į daržą vyresnėliui nepakenks, Jūs pati pamatysit, ar jam yra stresas didelis ar ne.
O ligų tarp kitko neišvengsite, tokia vaikų dalia, tik namie būnant, ligelių mažiau, be abejo.

Biški chaotiškai parašiau, bet esmė ta, kad pabandyt vest galit, bet stebėkit vaiką, vistik nieko geriau, nei savų namų aplinka, dar nebuvo sukurta 4u.gif .
Jura_j
Vesti ar ne, tai jau jusu apsiprendimo reikalas, tik jau kai nuspresit, tai nesiblaskykit. 4u.gif
1. Vaiku bus tinkamai pasirupinta, jei issirinksite sau patinkanti darzeli (pagal galimybes), ji apziuresite, galbut pabendrausite su aukletojomis, paskaitysite ugdymo programa..
2. Sirgs. Uzkres. Dazniausiai kamuojanti liga - persalimas, sloga.
3. Darzelis tai namu "papildas". As jau buvau pamirsusi, kad is suplesytu spalvoto popieriaus skiauteliu galima suklijuoti pvz., obuoli. O ten daug visokiu "vaikisku" pramogeliu yra. smile.gif
4. Pasidomekite darzelio vidaus taisyklemis. Ten nurodyta, kokiu laiku reikia vaikus atvesti ir kada pasiimti. Paprastai labai lanksciai derinamas vaiku lankymo grafikas. Tik moketi, deja, reikia uz visa diena, nors ir praleidi ten tik puse dienos..
5. Pietu miego mano dicke namuose nemiega. Darziuke miega. Yra vaiku, kurie ramiai ta laika isguli. Bet yra darzeliu (tikiuosi LT), kur gali pasirinkti, ar vaikas miegos pietu miegeli, ar tyliai zais.
Tai va susidarykit saraseli klausimu ir pirmyn i darziuko paieskas. Kai isgirsite visus jus tenkinancius/netenkinancius atsakymus, isvadas pati pasidarysite.
Sekmes 4u.gif
Minuse
Dėl sirgimo tai ir sirgs, ir užkrės.
Dėl rūpinimosi: darželyje vaikai tampa savarankiškais blush2.gif Nors auklėtojos buvo ir geros, nei sušylusį nurengdavo, nei sušalusį aprengdavo.

Dėl lavinimo: manau namuose galima tam laiko skirti, pabandykit, pradės patikti. Nupirkau mažyliui vandeninius dažus, tai ir smagu, ir abu lavinames smile.gif , knygelės, dėlionės, žurnaliukai ir išsilavins labiau nei darželyje:)
Kiek pamenu darželyje auklėtojoms nemiegantys vaikai nepatikdavo... Šiaip darželyje yra tvarka, o nuo jos nukrypti yra ganėtiniai sunku.
selma
Yra toks posakis, "jei abejoji eit ar neit, geriau neik, jei abejoji daryt ar nedaryt, geriau nedaryk". smile.gif
As jei tik turesiu galimybe neleist vaiko i darzeli, tai ir neleisiu. As siuo klausimu labai subjektyvi, nes nemalonia asmenine patirti turiu. Darzelio laiku nenoriu net prisimint. Aisku visokiu darzeliu yra, ir laikai jau pasikeite. Siulau gerai pagalvot. Kazkokiam mamu zurnale perskaiciu, kad darzeliai yra vienisu vaiku klubai, aisku stipriai pasakyta, bet galbut tiesos tame yra.
vaižgantė
Aš galvoju, kad jei yra galimybė neleisti vaiko į darželį, geriau jau jo neleisti, o išrinkti kokią nors lavinamąją mokyklėlę. Ten bendravimo užteks...Darželyje- fabrike daugiau pliusų nei minusų...
Nesu pati lankius darželio, todėl pastebėjau, kad paprastai už darželį būna tie, kurie jį patys lankė...
meškinija96
O aš leidau vaiką į darželį ir labai tuom patenkinta.Pirmiausia vaikas bendrauja su kitais vaikais tai jau yra daug.Aišku kažkiek sirgom,bet tuo pačiu pasidarėm atsparesni,o klasėje buvo nelankiusių darželio,tai pirmus metus ir prasirgo ,manau geriau anksčiau su tom ligom susidurti.
O ir kas liečia lavinimą ,aš tiek laiko neturėjau,ten ir piešia,lipdo ,penkių jau skaitė,dainelės,eilėraščiai,šokiai pokiai, mamos aišku užsiima,bet ne tiek. yra ir gero ir blogo,bet gal daugiau gero.
Man papuolė labai geros auklėtojos.
ojojoi
Nelankiau darzelio-mama sake, kad kai atvede i mokykla aukletojos sake, kad gal mes "atsilike", turbut nelabai rezimo paaiseme ax.gif problemu buvo nes nelabai supratau kodel turiu i mokykla eiti tai antroje klaseje is pamoku begau blush2.gif Aisku buvome mamos ismokinti ir skaiciuoti ir rasyti...pakankamai socialus, tik gal bendravimas ne toks kaip darzeliniu vaiku, mes ramesni buvome rolleyes.gif ir ne tokie kovojantys.
Vaika leidziu i darzeli, ligos-tai kazkoks siaubas, lavinimas liuks, o ir vaikas ten kaip silkinis ir su noru eina.
ciuke
Is vienos puses darzeliu dziaugiuosi, nes tikrai kai maziui sukako 2 metukai, maciau, kad ilgiau su juo diena - nakti buti man nelabai ir iseina, nes ir jis nori kazko daugiau, as taip pat tiek nei laiko nei fantazijos pilnai kurybiskai ir kokybiskai vaika uzimti nebegaliu. Ten muzika, piesimas, sporto pamokeles, vaikai, zodziu smagioji dalis.

Nors maitintas krutim buvo iki 2 metu, ir nesirges, sulig darzeliu prasidejo ligos, antibiotikai. Zodziu, per metus vaikas ir ligoninej su plauciu uzdegimu pabuvo, ir antibiotiku 3 kartus gavom po doze. Galiausiai gydytoja liepe jo i darzeli nevesti. Nes nusilpo vaiko imunitetas (tuo tarpu iki 2m. ne karto persalimo liga nesirgo).

Taigi, jei tik galit, palaikykit namie, nes ligos isvargins tiek vaika, tiek mamyte, uzkres broli, nusilpnins imuniteta. Salygas matau tam turite puikias, kad palaikytumete ji ilgiau namie. Auga ne vienturtelis, bendravimo jau ir taip aisku, kad ismoks. (na, aisku ismoktu ir jei butu vienturtis)

Is kitos puses, kai kas sako, jei darzelyje nepersirgs, sirgs mokykloje, stai del sito nezinau g.gif . Bet gal vaikelis jau buna stipresnis, imunitetas tvirtesnis, kad su tuo susidoroti.

Vaiko imunitetas vien nuo streso, kuri patiria pradejes eiti i darzeli jausti, nusilpsta.
Labai gerai atsimenu, i darzeli - rugsejo 1 d., pirmieji antibiotikai - rugsejo 19 d. doh.gif
MamaGita
QUOTE(meškinija96 @ 2010 04 23, 12:42)
O aš leidau vaiką į darželį ir labai tuom patenkinta.Pirmiausia vaikas bendrauja su kitais vaikais tai jau yra daug.Aišku kažkiek sirgom,bet tuo pačiu pasidarėm atsparesni,o klasėje buvo nelankiusių darželio,tai pirmus metus ir prasirgo ,manau geriau anksčiau su tom ligom susidurti.
O ir kas liečia lavinimą ,aš tiek laiko neturėjau,ten ir piešia,lipdo ,penkių jau skaitė,dainelės,eilėraščiai,šokiai pokiai, mamos aišku užsiima,bet ne tiek. yra ir gero ir blogo,bet gal daugiau gero.
Man papuolė labai geros auklėtojos.
*

drinks_cheers.gif visiškai sutinku 4u.gif

QUOTE(ciuke @ 2010 04 23, 16:17)
Nors maitintas krutim buvo iki 2 metu, ir nesirges, sulig darzeliu prasidejo ligos, antibiotikai. Zodziu, per metus vaikas ir ligoninej su plauciu uzdegimu pabuvo, ir antibiotiku 3 kartus gavom po doze. Galiausiai gydytoja liepe jo i darzeli nevesti. Nes nusilpo vaiko imunitetas (tuo tarpu iki 2m. ne karto persalimo liga nesirgo).
*

kai tokios salygos namuose laikyti (as apie temos autore) galima isgyti ir be antibiotiku smile.gif

As uz darzeli... taip, ligu pasitaiko, ir gan neretai, bet pavyzdziui visas tas vaikiskas ligas (vejauraupiai ir t.t.) geriau jau pasigauti kuo ankstesniam amziuje, lengviau pernesa. Abu sirgo gan nemazai (antibiotiku isvengiau su abiem), reik tik neuztempt, nevest su snargliais ir kosuliais, o is kart palikt namuose ir pagydyti smile.gif ir nenukris tas imunitetas, o tik dar labiau pries mokykla sustipres.

O siaip savo pirmagymi leidau i darza nuo 2,1 m, nedirbau, bet kazkaip pajautem su vyru, kad jau gali eiti tai ir isleidom... su mazuoju buvo blogiau reikejo gryzti i darba gan anksti, jam tebuvo tik 1,1 m, tai metus samdem aukle, o kai suejo 2,3 m paleidom i darza.....Abu priprato be jokiu problemu.
Tai dabar abu vaikinukai labai savarankiski (ne tik mano, bet ir mokytoju bei aplinkiniu zodziais) ir vyresnelis klaseje yra maziausiai del ligos praleidziantis pamoku vaikas (per 3 metus sirgo tik 1 karta), nes klaseje gan daug vaku nelankusiu darzelio...

manau, kad pries mokykla, bent pora metu niekam nepakenktu palankyti darzelio smile.gif ir del ligu, ir del bendravimo, ir del lavinimosi
vaižgantė
QUOTE(MamaGita @ 2010 04 23, 17:57)

manau, kad pries mokykla, bent pora metu niekam nepakenktu palankyti darzelio  smile.gif ir del ligu, ir del bendravimo, ir del lavinimosi
*

Vilniuje darželį lankyti porą metų niekaip. Vaikas užrašomas į darželį vos tik gimsta. Paskui grupės būna pilnos ir dar didelės eilės, jei kokia viečiukė atsirastų. O lavintis galima ir mokyklėlėse, kurių yra nemažai.
ciuke
QUOTE(MamaGita @ 2010 04 23, 18:57)
drinks_cheers.gif visiškai sutinku  4u.gif
kai tokios salygos namuose laikyti (as apie temos autore) galima isgyti ir be antibiotiku smile.gif
*

Nu zinot, jei mano vaikui butu plauciu uzdegimas, nerizikuociau savarankiskai spresti ir antibiotiku neduoti.
vaižgantė
QUOTE(ciuke @ 2010 04 24, 08:20)
Nu zinot, jei mano vaikui butu plauciu uzdegimas, nerizikuociau savarankiskai spresti ir antibiotiku neduoti.
*

Nuo plaučių uždegimo be antibų niekaip.
Mano visi vaikai, vos tik pradėjo lankyti darželį, taip ir prasidėjo ligos.
MamaGita
QUOTE(ciuke @ 2010 04 24, 09:20)
*

tai apie tai ir sakau, kai tokios sąlygos laikyti namie (kaip autorei), nereikia prisižaisti iki plaučių uždegimo - nereikės ir antibiotikų, o tie visi vaikiški virusiukai pasigaunami darželyje, vėliau didesnį atsparumą suteikia ir nereik mokyklos praleidinėti.
vaižgantė
QUOTE(MamaGita @ 2010 04 25, 21:41)
tai apie tai ir sakau, kai tokios sąlygos laikyti namie (kaip autorei), nereikia prisižaisti iki plaučių uždegimo - nereikės ir antibiotikų, o tie visi vaikiški virusiukai pasigaunami darželyje, vėliau didesnį atsparumą suteikia ir nereik mokyklos praleidinėti.
*

Geri virusiukai ax.gif Mano abu sūnūs taip darželį lankė: viena savaitė darželyje, trys- namie, nes susirgdavo. Ir amžinas rūpestis, kas juos namie prižiūrės, kol aš darbe.
Laura_online
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 25, 21:56)
Geri virusiukai  ax.gif  Mano abu sūnūs taip darželį lankė: viena savaitė darželyje, trys- namie, nes susirgdavo. Ir amžinas rūpestis, kas juos namie prižiūrės, kol aš darbe.
*

as taip jau gyvenu puse metu doh.gif nebuvo ne vieno menesio, kad gauciau pilna alga doh.gif ir tai dar cia sakykime savaite pabunu as, tada auklyte turejom kuri laika, dar mociutes po diena ar dvi ir tempiam....tik kad auklyte islaikyti nepastoviam darbui sunku sad.gif

Jei butu galimybe nevesti i darzeli nevesciau tikrai, o autore kiek supratau tikrai gali suderinti prieizura namuose
ciuke
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 25, 22:56)
viena savaitė darželyje, trys- namie, nes susirgdavo.
*

drinks_cheers.gif mes visiskai taip pat rolleyes.gif
vaižgantė
QUOTE(ciuke @ 2010 04 26, 08:12)
drinks_cheers.gif  mes visiskai taip pat  rolleyes.gif
*

Manau, daugybė mamyčių turi tokią patirtį. Todėl mano trečias vaikas eina į darželį kada nori, nes aš susitvarkiu taip, kad dirbu namie. Suslogavo ir palieku namie. Todėl neįsiserga.
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 26, 10:20)
Todėl mano trečias vaikas eina į darželį kada nori, nes aš susitvarkiu taip, kad dirbu namie.
*

Nu va o sako, kad darželiuose vietų trūksta Vilniuje, pasirodo galima vesti kada nori ir tokį vaiką laiko darželis. g.gif
vaižgantė
QUOTE(Fruzina @ 2010 04 26, 10:00)
Nu va o sako, kad darželiuose vietų trūksta Vilniuje, pasirodo galima vesti kada nori ir tokį vaiką laiko darželis.  g.gif
*

Na, mano dukra lankys tik iki birželio 1 d, nes jau keliaus į pirmą klasę...Taigi galite nebesipiktinti smile.gif
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 26, 11:58)
Na, mano dukra lankys tik iki birželio 1 d, nes jau keliaus į pirmą klasę...Taigi galite nebesipiktinti smile.gif
*

O kodėl jūs iš karto nusprendėte, kad aš piktinuosi? g.gif Dabar šitiek visur kalba , jog Vilniuje darželį gauti yra labai sunku, o jūs turite prabangą- kada nori tada vaikas eina. Tai pagalvojau, kad gal nėra taip blogai, jei tokius vaikus darželis laiko, o ne tuos kuriuos tėvai kasdien vestų.
vaižgantė
QUOTE(Fruzina @ 2010 04 26, 11:27)
O kodėl jūs iš karto nusprendėte, kad aš piktinuosi?  g.gif Dabar šitiek visur kalba , jog Vilniuje darželį gauti yra labai sunku, o jūs turite prabangą- kada nori tada vaikas eina. Tai pagalvojau, kad gal nėra taip blogai, jei tokius vaikus darželis laiko, o ne tuos kuriuos tėvai kasdien vestų.
*

Ir netgi pusę kainos mokam smile.gif
Užrašiau tada, kai dukra gimė. Tad patekom teisėtai.
Kalbėjau su auklėtoja, kuri darželyje dirba jau daug metų. Ji sakė, kad vaikai, kurie į darželį eina kaip į tarnybą, tampa irzlūs, nepaklusnūs. Mano dukra neina į darželį penktadieniais, nes tą dieną važiuojam į muzikos mokyklą. O ir sloguojančios ar bent kiek prasčiau besijaučiančios niekada nevedu, nes man svarbiau turėti sveiką vaiką, o ne rūpintis, ar neužimam kažkieno kito vietą darželyje. Tegul visi užrašo į darželį iškart gimusį vaiką ir papuls. Juk tai tikrai nėra sudėtinga. smile.gif
ciuke
QUOTE(Fruzina @ 2010 04 26, 12:27)
O kodėl jūs iš karto nusprendėte, kad aš piktinuosi?  g.gif Dabar šitiek visur kalba , jog Vilniuje darželį gauti yra labai sunku, o jūs turite prabangą- kada nori tada vaikas eina. Tai pagalvojau, kad gal nėra taip blogai, jei tokius vaikus darželis laiko, o ne tuos kuriuos tėvai kasdien vestų.
*

Na, mes jokiu sunkumu neturejom, pries metus uzrasem ir vietos buvo. ir net ne nuo gimimo rasem.
bet kokiu atveju ligu sezonu is 15 serga bent 11, taip kad niekur nedingsi, nebus taip, kad kiek prirase, tiek eina. Vieni del ligu, kiti prevenciskai sveikimo laika pratesia.

Man dar geriau, kad vaikus mamos pilnai namie isgydo ir tik tada leidzia, o ne kai dar vaikas tik zingsneliu sveikimo link. Temperaturos ner ir eina rolleyes.gif . Tada aciu, pasidalina visi kiti virusiukais.
vaižgantė
QUOTE(ciuke @ 2010 04 26, 12:55)

Man dar geriau, kad vaikus mamos pilnai namie isgydo ir tik tada leidzia, o ne kai dar vaikas tik zingsneliu sveikimo link. Temperaturos ner ir eina rolleyes.gif . Tada aciu, pasidalina visi kiti virusiukais.
*

Va būtent. Kada benueisi į darželį, ten visada yra apsisnargliavusių, kostinčių, ypač žiemą...Gi būna, kad auklėtojoms tenka temperatūras matuoti ir tėvams skambinti, kad vaiką pasiimtų...Argi tai jų darbas? Kadangi mano jau trečias vaikas baigia darželį, matau, koks didelis procentas yra tokių apie kitus vaikus negalvojančių tėvų...Kad jie neturi kur palikti susirgusį vaiką, čia jau jų bėda.
VilijaVVK
sveikutes, daug komentaru, daug ir nuomoniu. bet saunu kad nemazai tokiu mamyciu kurios ne visa savaite mazuosius leidzia i darzelius. ma nusu mazius dar mazas, bet mes nuo rudenelio jau planuojam po mazu leisti ji i darzeli, nepilnai dienai bet po mazu pratinsim prie naujos aplinkos. vaikas ir savarankiskesnis patama, manau, kad vaika rekia leisti i darzeli smile.gif
vaižgantė
QUOTE(VilijaVVK @ 2010 04 26, 13:34)
sveikutes, daug komentaru, daug ir nuomoniu. bet saunu kad nemazai tokiu mamyciu kurios ne visa savaite mazuosius leidzia i darzelius. ma nusu mazius dar mazas, bet mes nuo rudenelio jau planuojam po mazu leisti ji i darzeli, nepilnai dienai bet po mazu pratinsim prie naujos aplinkos. vaikas ir savarankiskesnis patama, manau, kad vaika rekia leisti i darzeli smile.gif
*

Mano sūnūs lankė darželį, kuriame grupėje buvo 15 vaikų, o dukros grupėje 25 ir dauguma lankančių. Auklėtojos neturi galimybės prieiti prie kiekvieno vaiko, ogi priešmokyklinė grupė ir jie tikrai daug mokosi. Kadangi jau turiu nemažai patirties, mokyklai ruošiamės ir namie, todėl pretenzijų auklėtojoms neturiu, nes jos daro ką gali. Bet toks fabrikas yra negerai...
ciuke
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 26, 14:53)
o dukros grupėje 25 ir dauguma lankančių. Auklėtojos neturi galimybės prieiti prie kiekvieno vaiko, ogi priešmokyklinė grupė ir jie tikrai daug mokosi.
*

Va stai apie tokia grupe man ir pasakojo kolege, kad veda vaika su temp. 37,8, ir pasako aukletojoms, jei bus 38, skambinkit - ateisiu. Aukletojoms tinka. O kaip kti vaikai? Jau nekalbant, kad ir savas su 37,8 turi jaustis blogai, kad butu darzelyje.
Tikras fabrikas. Tikiu, kad cia reti atvejai, bet taip yra, deja verysad.gif . Neisivaizudoju, kaip gali aukletojos toki vaika net priimti.

vaižgantė
QUOTE(ciuke @ 2010 04 26, 14:10)
Va stai apie tokia grupe man ir pasakojo kolege, kad veda vaika su temp. 37,8, ir pasako aukletojoms, jei bus 38, skambinkit - ateisiu. Aukletojoms tinka. O kaip kti vaikai? Jau nekalbant, kad ir savas su 37,8 turi jaustis blogai, kad butu darzelyje.
Tikras fabrikas.  Tikiu, kad cia reti atvejai, bet taip yra, deja verysad.gif . Neisivaizudoju, kaip gali aukletojos toki vaika net priimti.
*

Patikėk, tai tikrai nėra reti atvejai...Tiesiog tėvai dažniausiai nepasako, kad vaiką atvedė su temperatūra...
Arkietė
mano situacija buvo panaši kaip temos autorės.Dičkiui buvo trys metai, mažiams 1,3 metų, kai pradėjo vyresnėlis eit daržan. Metai buvo tokie ligų klausimu- vyresnėlis visus metus praktiškai pravaikščiojo su pūlinga sloga, 3 kart sirgo su temperatūra peršalimo ligomis.Slogą pavykdavo išgydyt savaitei geriausiu atveju, ir vėl iš naujo. Mažiai per tuos metus 9 kart gavo antibiotikų ir sirgo kuom tik galėjo. Todėl neleisčiau vaiko į daržą dabar nuo trijų, būdama namie. Laikyčiau namie. Vardan jaunesnių broliukų.
virvė
aš pasirinkau neleisti vaiko į darželį, nes esant reikalui galiu palikti močiutei, be to, vyras dirba tik 6mėn per metus ir savaitgaliais, tai dažniausiai jis ir prižiūri. pati mokausi, tai popiet jau būnu namuose.

nusprendžiau neleisti dėl
1.ligų (draugų vaikai savaitę serga, savaitę eina į darželį). planuojam antrą vaikutį, tai juolab nenorėčiau, kad pirmagimis naujagimiui parneštų ligų.
2. namanau, kad darželyje vaikas gali gauti tiek dėmesio, kiek gauna būdamas namuose. mes piešiam, šokam, žaidžiam su šuniuku, einam į lauką, susitinkam su kitais vaikais.
3. nors ir darželio reputacija būtų gera, negalėčiau būt visiškasi tikra, kad auklėtoja mano vaiko nupurtys ir netampys. apie mušimą jau nakalbu. draugė netyčia pamatė, kaip auklėtoja tampydama stato vaikus į eilutę, purto, nors atrodė geras ir patikimas žmogus. su savo vaiku taip nesielgiu ir nenoriu, kad kokia svetima boba taip darytų.
4. nemanau, kad kelerių metukų vaikas yra pasiruošęs nuo 8-17val. būti valstybinėj įstaigoj be mamos, tėčio ar kito artimo ir MYLINČIO žmogaus.
Papildyta:
QUOTE(MamaGita @ 2010 04 25, 22:41)
*

nalankiau darželio, nesirgau tais vaikiškais virusiukais, bet mokyklos lankomumas buvo pavyzdinis, sirgau labai retai.
Horo
Labai įdomu skaityti Jūsų mintis.
Kol kas apsisprendžiau neleisti 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(virvė @ 2010 04 27, 14:05)
aš pasirinkau neleisti vaiko į darželį, nes esant reikalui galiu palikti močiutei, be to, vyras dirba tik 6mėn per metus ir savaitgaliais, tai dažniausiai jis ir prižiūri. pati mokausi, tai popiet jau būnu namuose.

1.ligų (draugų vaikai savaitę serga, savaitę eina į darželį). planuojam antrą vaikutį, tai juolab nenorėčiau, kad pirmagimis naujagimiui parneštų ligų.
2. namanau, kad darželyje vaikas gali gauti tiek dėmesio, kiek gauna būdamas namuose. mes piešiam, šokam, žaidžiam su šuniuku, einam į lauką, susitinkam su kitais vaikais.
3. nors ir darželio reputacija būtų gera, negalėčiau būt visiškasi tikra, kad auklėtoja mano vaiko nupurtys ir  netampys. apie mušimą jau nakalbu. draugė netyčia pamatė, kaip auklėtoja tampydama stato vaikus į eilutę, purto, nors atrodė geras ir patikimas žmogus. su savo vaiku taip nesielgiu ir nenoriu, kad kokia svetima boba taip darytų.
4. nemanau, kad kelerių metukų vaikas yra pasiruošęs nuo 8-17val. būti valstybinėj įstaigoj be mamos, tėčio ar kito artimo ir MYLINČIO žmogaus.
Papildyta:
nalankiau darželio, nesirgau tais vaikiškais virusiukais, bet mokyklos lankomumas buvo pavyzdinis, sirgau labai retai.
*

Na va, kiek argumentų prieš ir aš su jais sutinku.
Niekad neužmiršiu, kaip vėliau atvedžiau dukrą į darželį (lopšelinę grupę) ir radau vaikus...paliktus be priežiūros. Kai atėjom, viena mergaitė stovėjo ant kėdės ir griuvo...Gerai, kad spėjau pagauti...
vikusedo
Aš taip pat niekaip neapsisprendžiu doh.gif po naujų jau į darbuką, manau visgi teks rinktis daržą. Šiaip pati turiu sau susidėliojusi + ir -. Pagrindinis neigiamas dalykas, tai tie sirgimai.... pradedant sloga, baigiant plaučių uždegimais ir t.t. Kitas minusas, nežinau ar iki to laiko mažylė atsisakys MP doh.gif O kas dėl pliusų, tai aš pati nelankiau darželio, ir dar dabar man jo trūksta, kai MB pasakoja visokias istorijas iš darželio laikų, tai taip smagu klausyt mirksiukas.gif ir šiaip kiek per miglą pamenu pradinėse klasėse jaučiau kažkokį tai diskomfortą, kad nelankaiu darželio doh.gif Šiaip norėčiau leist nebent nuo 3 m. bet tokios galimybės nėra, teks leist nuo 2 doh.gif bet jei bus tokia pat sijonukas mano, tai teks auklę bent iki 3 m. samdyt g.gif
Bekasė
QUOTE(Horo @ 2010 04 19, 15:31)
* mano mažiukai ryte miega iki 9 val, man atrodo žiauru tokį mažą vaikutį 7 ryto temti iš lovos ir vesti į daržiuką,
*

sureguliuok rezima ir vaiku tikrai nereikes temti is lovos. Jeigu gulasi jiems iprastu laiku ( iki 21 val), tai ilgiau nei iki astuoniu nera ismiegoja. Daznai pabunda patys net ir pries mano zadintuva.

QUOTE(virvė @ 2010 04 27, 15:05)
*

cia nuo daug ko priklauso. Tarp maniskiu 2.5 metu skirtumo ir vyresnysisi jau lanke darzeli, kai atsirado antras. Dar ir vejaraupius is darzelio parsinese, kai antrajam buvo keli men. Ir ka - nieko. Mazoji vejaraupiais persirgo po keliu metu. Ir is viso retai jie vienas nuo kito uzsikrecia, ir skirtingomis ligomis serga. Na buvo atvejis sunkesnis, kai vienam gripas buvo, o kitam laringitas, bet cia seneliai padejo - senelis su gripuojanciu sedejo, o mociute su laringitu ligonineje ( as buciau namuose gydziusi, bet mociute issigando), o as namuose vyra gripuojanti slaugiau
ir tikrai nera tokios nesamones, kad savaite eina, savaite serga. Pirmi metai gal buvo sunkesnis, nes budavo sirgimas i men ar i du men, bet tai kaip tik tokiu laiku geriau pradeti pratinti, nes galesi tinkamai pasirupinti serganciu ir nereikes galvoti ... o is kur aukle surasti staigiai serganciam... ar o jei as dabar pasiimsiu nedarbinguma, tai kas bus.

QUOTE(virvė @ 2010 04 27, 15:05)
*

gauna ir dar daugiau - is ryto buna pamokeles, uzsiemimai su specialistais ( logopedas, kineziterapeutas, du masazu kursai per metu, muzikinis lavinimas) + dazniausiai bent karta i menesi koksai nors spektakliukas, na o po pietu jau laisvas laikas. Su dviem skirtingo amziaus vaikais, niekaip nesugebeciau taip persiplesti + dar ir ziniu tikrai truksta.

vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 28, 09:51)
gauna ir dar daugiau - is ryto buna pamokeles, uzsiemimai su specialistais ( logopedas, kineziterapeutas, du masazu kursai per metu, muzikinis lavinimas) + dazniausiai bent karta i menesi koksai nors spektakliukas, na o po pietu jau laisvas laikas. Su dviem skirtingo amziaus vaikais, niekaip nesugebeciau taip persiplesti + dar ir ziniu tikrai truksta.
*

Kur čia toks stebuklingas darželis? blink.gif
svajone74
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 28, 12:30)
Kur čia toks stebuklingas darželis?  blink.gif
*

Yra tokių stebuklingų darželių 4u.gif , mano pirmoji panelė ir dabar ten norėtų grįžti, nes nei vieną kartą neverkė, auklėtojos SUPER, dar ir dabar jas aplankome su tortu.
Kaip sakoma, tokios auklėtojos turi pašaukimą ir mano dukrytei buvo tikra laimė jas pažinti. Antrąją irgi žadu ten pat vesti.
Gaila, kad tokių darželių labai labai mažai verysad.gif
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 28, 09:51)
sureguliuok rezima ir vaiku tikrai nereikes temti is lovos. Jeigu gulasi jiems iprastu  laiku ( iki 21 val), tai ilgiau nei iki astuoniu nera ismiegoja. Daznai pabunda patys net ir pries mano zadintuva.

Mano trečiasis vaikas, dukra, dar pilvelyje būdama buvo pelėda. Tomis dienomis , kai ji neina į darželį, mes einam miegoti maždaug 23-ią valandą ir ji tvarkingai miega iki 12-os. Va ir šiandien- tuoj 12-a, o ji tebemiega.
Augindama trečią vaiką į viską žiūriu daug paprasčiau...
Vyturėlį vaiką nėra sunku pripratinti prie dienos režimo, o su pelėdžiukais yra kur kas sudėtingiau. Aš pati visą gyvenimą vargau, kai reikėdavo ryte pusryčiauti- mane ryte pykina, jei mėginu valgyti 6-9 val. Mano dukrai yra tas pats.
Nosferatu
Jeigu tik yra galimybė , jokių būdų neleiskite vaiko i daržiuką. Galite nuvežti vaika i spec.lavinimo pamokėles, bet nelaikyi kolektyve visa diena. Vaikai dauguma vedami sergantys, ir 100 % garantuoju, kad sirgs , sirgs ir dar mažiuką užkrės o žiurek ir visa šeima. Patyrėm ant savo kailio.
ciuke
QUOTE(vikusedo @ 2010 04 28, 01:43)
kai MB pasakoja visokias istorijas iš darželio laikų, tai taip smagu klausyt  mirksiukas.gif  ir šiaip kiek per miglą pamenu pradinėse klasėse jaučiau kažkokį tai diskomfortą, kad nelankaiu darželio  doh.gif
*

Na, darzelio prisiminimai jau migloti, nors musu aukletojos buvo puikios, bet kazkaip nekyla daug prisiminimu, smagiu istoriju, nes tikrai per maza buvau, nors jau zinoma atsimenu daug.
Kas kyla pries akis, tai auklytes grasinimai plastelinu akis uzklijuoti, jei nemiegosim, ir ieiti i kita grupe triusikeliu pasiimti, nuogu uzpakaliu per koridoriu, jei neklausysim doh.gif .
vaižgantė
QUOTE(ciuke @ 2010 04 28, 12:52)
Na, darzelio prisiminimai jau migloti, nors musu aukletojos buvo puikios, bet kazkaip nekyla daug prisiminimu, smagiu istoriju, nes tikrai per maza buvau, nors jau zinoma atsimenu daug.
Kas kyla pries akis, tai auklytes grasinimai plastelinu akis uzklijuoti, jei nemiegosim, ir ieiti i kita grupe triusikeliu pasiimti, nuogu uzpakaliu per koridoriu, jei neklausysim doh.gif .
*

Prie radijatoriaus nepaklusniųjų nerišdavo?
pelkių Monas
tema man super aktuali. Skaitau, su daug kuo sutinku, su daug kuo galima gincytis ilgai ir nuobodziai. As (savo situacijoj) linkstu visgi pabandyt pradet lankyt darza, bet tikrai ne visai savaitei ir tikrai ne iki 17 val, nes bus mazylis namie. Maniskis nuo gimimo vaiksto i treniruotes-mokykleles. Nesigiriu, tikrai nesigiriu, bet zino daug daugiau uz darzelinukus ( turi draugeliu). Fiziskai stipresnis (maziau serga, daugiau buna lauke ir tt), tik dar nemoka kovot uz save, bet ismokinsiu kai reikes. Kodel manau pabandyt darzeli? ten yra kompanija. Va sito sunui truksta, nes aikstelese vis kiti vaikai, o jis labai nori buti su draugais.
As pati darzeli lankiau labai trumpai. Mokykloje buvau viena is lyderiu, nesirgau, net kai labai norejau sirgt ir neit i mokykla. Mano vyras, jo sese, jo brolis, mano brolis, mano artimiausia drauge - niekas nelanke darzo. Visi rado savo vieta ir mokykloj ir gyvenime, visi turi artimu draugu, pas visus seimos. Todel man ta taip vadinama socializacija yra sugalvota problema.
Ingulyte
QUOTE(meškinija96 @ 2010 04 23, 12:42)
*

drinks_cheers.gif
vikusedo
QUOTE(ciuke @ 2010 04 28, 13:52)
*

MB sakė, kas liečia pietų miegą tai jis prisimena, kaip auklėtoja su plastmasiniu kardu į šikną duodavo, jei pietų nemiegodavo doh.gif MB gal ir nelabai nuskilo, nes jis lankė savaitinį darželį doh.gif palikdavo jį ten visai savaitei, nes mama labai daug dirbo, buvo bystra tokia, o mat vaikas matyt kliūtins buvo, na bet ne apie tai tema..... Kažin, išvis ar yra dar savaitinių darželių? g.gif nesugebėčiau vaiko palikt tiek laiko svetimoj splinkoj..... schmoll.gif
vaižgantė
QUOTE(vikusedo @ 2010 04 28, 23:11)
MB sakė, kas liečia pietų miegą tai jis prisimena, kaip auklėtoja su plastmasiniu kardu į šikną duodavo, jei pietų nemiegodavo  doh.gif  MB gal ir nelabai nuskilo, nes jis lankė savaitinį darželį  doh.gif  palikdavo jį ten visai savaitei, nes mama labai daug dirbo, buvo bystra tokia, o mat vaikas matyt kliūtins buvo, na bet ne apie tai tema..... Kažin, išvis ar yra dar savaitinių darželių?  g.gif  nesugebėčiau vaiko palikt tiek laiko svetimoj splinkoj..... schmoll.gif
*

Yra. Mano sūnūs lankė, bet nakčiai nepalikdavau. Jo specifika ta, kad priimami vaikai su regėjimo sutrikimais.
klumpele
Mano dukrai didžiausia bausmė, jei pasakau, kad rytoj neis į darželį lotuliukas.gif
Man asmeniškai darželis yra gėris, nes ten vaikai lavinami visapusiškai, dukra lanko šokius, ansambliuką, važiuoja į eilėraščių skaitovų konkursus, medaliai, diplomai. Su mergaitėmis žaidžia įvairius žaidimus. Viso to aš jai negalėčiau suteikti namie, nes buitis ir rūpinimasis mažesniuoju užima nemažai laiko.
Viskas aišku gal priklauso nuo vaiko charakterio, maniškė, "grynakraujė" ekstravertė, be vaikų nė dienos biggrin.gif Dėl ligų, maniškė praeitasi metais sirgo 3k, šiais metasi berods 1k. thumbup.gif Tiesa skiepijome Pneumo skiepu, gal tai irgi turėjo įtakos g.gif
Dabar aš sprendžiu dilemą ar leisti mąžąjį į darželį nuo rugsėjo. Bijau tik dėl ligų, nes šiaip jo iš dukros grupės (kai ateiname pasiimti sesės) sunku ir iškrapštyti, bėga prie vaikų, nori žaisti, bendrauti thumbup.gif
Aš visomis keturiomis už darželį, su sąlygą, jei vaikas ekstravertas ir mažai serga thumbup.gif
Nosferatu
QUOTE(klumpele @ 2010 04 29, 12:02)
Mano dukrai didžiausia bausmė, jei pasakau, kad rytoj neis į darželį lotuliukas.gif
Man asmeniškai darželis yra gėris, nes ten vaikai lavinami visapusiškai, dukra lanko šokius, ansambliuką, važiuoja į eilėraščių skaitovų konkursus, medaliai, diplomai.  Su mergaitėmis žaidžia įvairius žaidimus. Viso to aš jai negalėčiau suteikti namie, nes buitis ir rūpinimasis mažesniuoju užima nemažai laiko.
Viskas aišku gal priklauso nuo vaiko charakterio, maniškė, "grynakraujė" ekstravertė, be vaikų nė dienos biggrin.gif Dėl ligų, maniškė praeitasi metais sirgo 3k, šiais metasi berods 1k. thumbup.gif Tiesa skiepijome Pneumo  skiepu, gal tai irgi turėjo įtakos  g.gif
Dabar aš sprendžiu dilemą ar leisti mąžąjį į darželį nuo rugsėjo. Bijau tik dėl ligų, nes šiaip jo iš dukros grupės (kai ateiname pasiimti sesės) sunku ir iškrapštyti, bėga prie vaikų, nori žaisti, bendrauti thumbup.gif
Aš visomis keturiomis už darželį, su sąlygą, jei vaikas ekstravertas ir mažai serga thumbup.gif
*

Mergaitės daug stipresnes už berniukus. Aš su dukra tokiu bėdų neturėjau.
vaižgantė
QUOTE(Nosferatu @ 2010 04 29, 11:24)
Mergaitės daug stipresnes už berniukus. Aš su dukra tokiu  bėdų neturėjau.
*

Nebūtinai. Mano nė vienas iš trijų vaikų nenorėjo eiti į darželį, visi norėjo būti su manim namie.
klumpele
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 29, 11:28)
Nebūtinai. Mano nė vienas iš trijų vaikų nenorėjo eiti į darželį, visi norėjo būti su manim namie.
*

Manau svarbiausia vaiko norai ir žinoma tėvų galimybės. Jei vaikai nenorėtų eiti į darželį, o aš turėčiau galimybę pati auginti, tada neleisčiau.
O šiaip manau pabandyti leisti bet kokiu atveju verta.
Vandene27
Labai aktuali tema.Pries kelias dienas skambino is darzelio ir klause ar atvesiu sunu nuo rugsejo i darzeli..pasakiau ne,tiksliau uzrasiau kitam rugsejui,kai bus penkeri.Po to galvojau,ar gerai pasielgiau..deliojau pliusus ir minusus..labiausiai bijau visu tu ligu,nes namuose yra ir 3men broliukas,o kad darzelyje vaikai serga ir labai daznai - faktas.Mano drauge nespeja lankytis poliklinikoj su sunumi (pries darzeli sveikas vaikas buvo),dabar baisu..tikrai savaite palanko (kartais pakanka kokiu 3 dienu)ir serga..slogos,virusai ir t.t metus laiko istisai..ji retas svecias darbe pasidare.Na o as sedziu su mazuoju namuose,vyresniajam demesio netruksta,uzsiimam su juo..ir eilerastuku mokomes,piesiam,lipdom,karpom,skaitom..na gal to bendravimo su vaikais ir truksta,todel ir sau priekaistavau ar gerai pasielgiau neleisdama i darzeli..Bet pasiskaicius jusu nuomones galutinai apsisprendziau.Aciu jums.Atradau Kaune veikianciu priesmokyklinio ugdymo bureliu 4-5 metu vaikams,reiks pameginti ten leisti.I savaite karta,manau pats tas..ismoks kai ko naujo ir su vaikais pabendraus..
vaižgantė
QUOTE(Vandene27 @ 2010 04 29, 15:48)
Labai aktuali tema.Pries kelias dienas skambino is darzelio ir klause ar atvesiu sunu nuo rugsejo i darzeli..pasakiau ne,tiksliau uzrasiau kitam rugsejui,kai bus penkeri.Po to galvojau,ar gerai pasielgiau..deliojau pliusus ir minusus..labiausiai bijau visu tu ligu,nes namuose yra ir 3men broliukas,o kad darzelyje vaikai serga ir labai daznai - faktas.Mano drauge nespeja lankytis poliklinikoj su sunumi (pries darzeli sveikas vaikas buvo),dabar baisu..tikrai savaite palanko (kartais pakanka kokiu 3 dienu)ir serga..slogos,virusai ir t.t metus laiko istisai..ji retas svecias darbe pasidare.Na o as sedziu su mazuoju namuose,vyresniajam demesio netruksta,uzsiimam su juo..ir eilerastuku mokomes,piesiam,lipdom,karpom,skaitom..na gal to bendravimo su vaikais ir truksta,todel ir sau priekaistavau ar gerai pasielgiau neleisdama i darzeli..Bet pasiskaicius jusu nuomones galutinai apsisprendziau.Aciu jums.Atradau Kaune veikianciu priesmokyklinio ugdymo bureliu 4-5 metu vaikams,reiks pameginti ten leisti.I savaite karta,manau pats tas..ismoks kai ko naujo ir su vaikais pabendraus..
*

Manau, teisingai apsisprendei. Užtektų ir priešmokyklinės grupės...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.