September_Lady
2010 04 20, 10:32
Sveikos mamytes  panasios temukes neradau...ir labai domina Jusu nuomone. Situacija tokia: sunus viena diena nuejo i tualeta nusisysioti ir atsisedo ant klozeto  nors siaip visada tai daro stovedamas, vyras juk  aisku kaip visada pries eidamas duoda ataskaita:"Mama noriu sysiu", sakau eik...jis neuzsidares duru buvo, tetis ir klausia, kodel atsisedes darai? Vaikas sako, man taip aukletoja darzelyje liepia  Sako, as dariau atsistojes, o ji tada man per rura dave ir liepe sestis ant klozeto sysioti Labiausiai tai vyras cia susierzino, kad vyriskumas pamintas...  bet ir man labai keista pasidare...kas cia per taisykles tokios? Gal yra mamyciu dirbanciu darzelyje ir zinanciu, kokios tos WC taisykles ir gal tai tik mums labai keista pasirode, kad berniukams 4-5m. liepiama sysiot atsisedusiems, kai jie puikiausiai moka stovedami ???
Kamile-Mile
2010 04 20, 10:45
QUOTE(chiuncia @ 2010 04 20, 11:32) Sveikos mamytes  panasios temukes neradau...ir labai domina Jusu nuomone. Situacija tokia: sunus viena diena nuejo i tualeta nusisysioti ir atsisedo ant klozeto  nors siaip visada tai daro stovedamas, vyras juk  aisku kaip visada pries eidamas duoda ataskaita:"Mama noriu sysiu", sakau eik...jis neuzsidares duru buvo, tetis ir klausia, kodel atsisedes darai? Vaikas sako, man taip aukletoja darzelyje liepia  Sako, as dariau atsistojes, o ji tada man per rura dave ir liepe sestis ant klozeto sysioti Labiausiai tai vyras cia susierzino, kad vyriskumas pamintas...  bet ir man labai keista pasidare...kas cia per taisykles tokios? Gal yra mamyciu dirbanciu darzelyje ir zinanciu, kokios tos WC taisykles ir gal tai tik mums labai keista pasirode, kad berniukams 4-5m. liepiama sysiot atsisedusiems, kai jie puikiausiai moka stovedami ???  Labai keista tokios taisyklės... reiks paklausti draugės, kur darželyje dirba, kaip pas juos... o tikrai dažniau taip pasitaiko?
QUOTE(Kamile-Mile @ 2010 04 20, 11:45) Labai keista tokios taisyklės... reiks paklausti draugės, kur darželyje dirba, kaip pas juos... o tikrai dažniau taip pasitaiko? pas mus berniukai stovedami daro.cia jau pacios sumaste susodint ,kad klozeto krastu neaptaskytu ir maziau valymo butu.
September_Lady
2010 04 20, 13:03
QUOTE(Povila @ 2010 04 20, 13:49) pas mus berniukai stovedami daro.cia jau pacios sumaste susodint ,kad klozeto krastu neaptaskytu ir maziau valymo butu. Tai man irgi vienintele tokia mintis ateina i galva, kodel taip nusprende daryt... Nezinau kaip reaguot, ar klausti ten ju kas pas jas per taisykles ir kelti vejus, nes mano vyrukas tikrai tvarkingai namie daro, ismokintas ir dangcius pakelt ir nuleist
tai jūs su auklėtojom pakalbėkit
September_Lady
2010 04 20, 15:23
QUOTE(Isila @ 2010 04 20, 15:47) tai jūs su auklėtojom pakalbėkit  tai va ir noriu apsisviest ar cia as viena tokia nesusipratele su tokiom taisyklem ?  nes itariu aukletojom (o dar labiau tiketina, kad tai seimininkeles ismislas) visa tai iprasta ir normalu
Trolėmolė
2010 04 20, 15:39
Maniškis irgi neseniai pareiškė,kad auklėtoja jam neleido daryti atsistojus. Aš pagalvojau,kad dėl to, kad kartais pro šalį stovėdamas padaro.
sermuksnelis
2010 04 21, 09:27
QUOTE(chiuncia @ 2010 04 20, 12:32) Sveikos mamytes  panasios temukes neradau...ir labai domina Jusu nuomone. Situacija tokia: sunus viena diena nuejo i tualeta nusisysioti ir atsisedo ant klozeto  nors siaip visada tai daro stovedamas, vyras juk  aisku kaip visada pries eidamas duoda ataskaita:"Mama noriu sysiu", sakau eik...jis neuzsidares duru buvo, tetis ir klausia, kodel atsisedes darai? Vaikas sako, man taip aukletoja darzelyje liepia  Sako, as dariau atsistojes, o ji tada man per rura dave ir liepe sestis ant klozeto sysioti Labiausiai tai vyras cia susierzino, kad vyriskumas pamintas...  bet ir man labai keista pasidare...kas cia per taisykles tokios? Gal yra mamyciu dirbanciu darzelyje ir zinanciu, kokios tos WC taisykles ir gal tai tik mums labai keista pasirode, kad berniukams 4-5m. liepiama sysiot atsisedusiems, kai jie puikiausiai moka stovedami ???  na kad sysiot atsistojus atsisedus nzn dar nieko jai graziai paaiskina....bet ar jum ne svarbiau atrodytu kad jusu vaikui trenke???bedaranciam sysia,taigi vaika traumuoja,as pirmaiusai eiciau del to aiskin tis
September_Lady
2010 04 21, 10:36
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 04 21, 10:27) na kad sysiot atsistojus atsisedus nzn dar nieko jai graziai paaiskina....bet ar jum ne svarbiau atrodytu kad jusu vaikui trenke???bedaranciam sysia,taigi vaika traumuoja,as pirmaiusai eiciau del to aiskin tis   man viskas sioje situacijoje nepatinka, tiek pliaukstelejimas per uzpakali, tiek liepimas sysiot atsisedus...bet gyvenam mazam miestely su vienu darzeliu, todel galimybes perkelti vaiko nera, juolab, kad viena is aukletoju yra auksine viena tokia visam darze. Aisku jei man vaikas prades skustis, kad ji musa, bus kita kalba, bet tas sudavimas per uzpakaly apskritai isejo jam is kalbos...o kas ji jau skaudina jis is kart pasako ta pacia diena. Siaip pasakiau anytai visa situacija, o ji dirba darzelyje, tai turetu nueit pasiklausinet kas ir kaip ten vyskta.
QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 11:36)  man viskas sioje situacijoje nepatinka, tiek pliaukstelejimas per uzpakali, tiek liepimas sysiot atsisedus... o kuo nepatinka slapinimas atsisedus? Man atvirksciai nepriimtina, kai varo atsistoje ir visur apvaro ( o dar jeigu pati sedimaji dangti) arba palieka nenuleide dangciu. Gi ne apie viesaji stoties tualeta kalba eina.
qwerty2k
2010 04 21, 11:42
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 21, 12:35) o kuo nepatinka slapinimas atsisedus? Man atvirksciai nepriimtina, kai varo atsistoje ir visur apvaro ( o dar jeigu pati sedimaji dangti) arba palieka nenuleide dangciu. Gi ne apie viesaji stoties tualeta kalba eina. nu tai tada gal pradekim mergaites treniruot atsistojus ant klozeto slapintis? "palieka nenuleide dangciu..." o kai visur kudlos metosi po moterisku maudyniu ir t.t. tai cia normalu?
September_Lady
2010 04 21, 12:30
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 21, 12:35) o kuo nepatinka slapinimas atsisedus? Man atvirksciai nepriimtina, kai varo atsistoje ir visur apvaro ( o dar jeigu pati sedimaji dangti) arba palieka nenuleide dangciu. Gi ne apie viesaji stoties tualeta kalba eina. Ne man spresti patinka-nepatinka, kad vyrai atsistoje turi turi daryti...taip naturaliai gaunasi jiems matyt, taip ismoksta is teciu  cia NORMA yra sena kaip pasaulis O kadangi ne ant zemes ir ne laukuose tai daro jau, tai yra mokinami pakelti dangcius, daryti tiesiai, nevaryti per krastus, nuleisti dangti ir palikt tvarkinga "darbo" vieta  Gal geriau viso to darzelyje ismokintu, o ne atisedus kaip mergaitem sysioti
QUOTE(qwerty2k @ 2010 04 21, 12:42) nu tai tada gal pradekim mergaites treniruot atsistojus ant klozeto slapintis? ant klozeto tai nezinau, bet viesuose tualetose ( kur buna tik skyle grindyse) tai tikrai pravecia. Ir teko mokyti tai daryti. QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 13:30) Ne man spresti patinka-nepatinka, kad vyrai atsistoje turi turi daryti...taip naturaliai gaunasi jiems matyt, taip ismoksta is teciu gaunasi taip, kaip ismokoma. Beje kodel vyrai atsistoja turi daryti? Nu kad galimybe tai daryti patogiai turi, taip. Bet kodel butinai turi daryti atsistoja, jeigu atsisedus irgi normaliai guanasi ( ir nereikia ten kazkokiu spec sugebejimu, norint tai daryti), tai idomu QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 13:30) Gal geriau viso to darzelyje ismokintu, o ne atisedus kaip mergaitem sysioti  o kuo blogai sysiot atsisedus? O gal tu is pat is pat pradziu mokei sunu slapintis atsistojus, kad ne duok dieve nebutu kaip mergaite?
September_Lady
2010 04 21, 13:49
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 21, 14:24) ant klozeto tai nezinau, bet viesuose tualetose ( kur buna tik skyle grindyse) tai tikrai pravecia. Ir teko mokyti tai daryti. gaunasi taip, kaip ismokoma. Beje kodel vyrai atsistoja turi daryti? Nu kad galimybe tai daryti patogiai turi, taip. Bet kodel butinai turi daryti atsistoja, jeigu atsisedus irgi normaliai guanasi ( ir nereikia ten kazkokiu spec sugebejimu, norint tai daryti), tai idomu o kuo blogai sysiot atsisedus? O gal tu is pat is pat pradziu mokei sunu slapintis atsistojus, kad ne duok dieve nebutu kaip mergaite?Zinau atveju, kur vienuose namuose tualete grietas uzrasas kaba "Daryti viska atsisedus, net ir vyrams" nu kazkas panasaus, nenustebciau, jei ir pas tamsta toks pageidavimas isreikstas Kodel blogai nezinau, is paprasciausiu normu iskrenta  kodel vaika sodint, jei jis moka atsitojes ir jam matyt taip patogiau, nei ten maltis rankom kol nutaikys atsisedus Nemokiau savo sunaus stovint daryti, jis pats taip pradejo net ir i puoduka paskutiniu metu dare tik atsitojes
QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 14:49) Zinau atveju, kur vienuose namuose tualete grietas uzrasas kaba "Daryti viska atsisedus, net ir vyrams" nu kazkas panasaus, nenustebciau, jei ir pas tamsta toks pageidavimas isreikstas na kad viesuosiose tualetose uzrasus kabina, tai maciau, bet namuose dar neteko. Pas irgi nera - kaip kas nori, taip tas daro. Svarbu tik kad paliktu toki, koki rado - vienintelis reikalavimas. QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 14:49) Kodel blogai nezinau, is paprasciausiu normu iskrenta  is kokiu? is tokiu, kur dar sukiai buna ale "broliai artojai myzkim i skyle, o ne ant krasto" - aciu bet as geriau tada kitokiu normu pasilaikysiu QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 14:49) kodel vaika sodint, jei jis moka atsitojes ir jam matyt taip patogiau, nei ten maltis rankom kol nutaikys atsisedus vaikas ir atsisedes moka, kam ji statyti? juolab kad is pradziu ismoksta atsisedes i puoduka daryti ( o dar ir su kokiomis smulkmenomis nupasakota - galima pagalvoti realiai isbandziusi)QUOTE(chiuncia @ 2010 04 21, 14:49) Nemokiau savo sunaus stovint daryti, jis pats taip pradejo Sunaus as irgi nemokiau - cia vyriskas auklejimas i kuri as nosies nekisau ir palikau vyrui. Tik va keista, kad cia susirinkusios nekurios moteriskos sysiojima atsisedus prilygina vyriskumo praradimui ar dar kazkokiam siaubingam, nenormaliam ir netoleruotinam dalykui.
September_Lady
2010 04 22, 08:32
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 21, 21:19) na kad viesuosiose tualetose uzrasus kabina, tai maciau, bet namuose dar neteko. Pas irgi nera - kaip kas nori, taip tas daro. Svarbu tik kad paliktu toki, koki rado - vienintelis reikalavimas. is kokiu? is tokiu, kur dar sukiai buna ale "broliai artojai myzkim i skyle, o ne ant krasto" - aciu bet as geriau tada kitokiu normu pasilaikysiu vaikas ir atsisedes moka, kam ji statyti? juolab kad is pradziu ismoksta atsisedes i puoduka daryti ( o dar ir su kokiomis smulkmenomis nupasakota - galima pagalvoti realiai isbandziusi)Sunaus as irgi nemokiau - cia vyriskas auklejimas i kuri as nosies nekisau ir palikau vyrui. Tik va keista, kad cia susirinkusios nekurios moteriskos sysiojima atsisedus prilygina vyriskumo praradimui ar dar kazkokiam siaubingam, nenormaliam ir netoleruotinam dalykui. Na tokios serijos normu man neteko girdeti Ismoksta atsisedes ant puoduko, kur yra spec paaukstinimas, priekineje dalyje, kad nepaleistu i virsu viska  deja ant klozetu to jau nera jokia cia ne smulkmena, esu maciusi, kaip vakas bando taikytis kai seda "ant rimtesnio reikalo"Nevertinu to dalyko kaip smerktino ar netoleruojamo, jei taip butu, jau buciau darzelyje vejus pakelus...todel ir atejau cia paklausti kitu mamu nuomones. Siaip idomu ir teciu nuomone, nes musiskis tai labai neigiamai i tai sureagavo
sermuksnelis
2010 04 22, 19:09
maniskis irgi daro atsistojas ,ir jam patinka,jei darzelyje prasytu daryt atsisedus irgi nieko,bet jei mustu del to tada jau ne nieko. Bekase-tiesiog toks klausimas,jei esat kazkkodel taip nusistacius pries sysiojima atsistojus ar gamtoje irgi daro atsitupes,ar jau ten gali atsistojas?
paulauske
2010 04 23, 16:31
QUOTE(chiuncia @ 2010 04 20, 11:32) Gal yra mamyciu dirbanciu darzelyje ir zinanciu, kokios tos WC taisykles ir gal tai tik mums labai keista pasirode, kad berniukams 4-5m. liepiama sysiot atsisedusiems, kai jie puikiausiai moka stovedami ???  Aš dirbu darželio auklėtoja, tikrai nėra jokių taisyklių, čia jau Jūsų auklėtojų asmeniniai išgalvojimai. QUOTE(Povila @ 2010 04 20, 13:49) pas mus berniukai stovedami daro.cia jau pacios sumaste susodint ,kad klozeto krastu neaptaskytu ir maziau valymo butu.
qwerty2k
2010 04 23, 21:33
[quote=Bekasė,2010 04 21, 14:24] ant klozeto tai nezinau, bet viesuose tualetose ( kur buna tik skyle grindyse) tai tikrai pravecia. Ir teko mokyti tai daryti.
nemanau kad atsistojus, gal atsitupus. Ir plius, ot tai didelio mokslo reikia nusi**zt atsitupus ir dar mergaitei.
Temos autorei patarčiau nueiti į darželį ir pasikalbėti su auklėtoja... Aš visų pirma kalbėčiau dėl to,kad drįso vaikui pliaukštelti  kokią teisę darželio darbuotojos turi vaikus mušti? Asmeniškai aš tokių dalykų netoleruočiau jei kažkas pakėlė ranką prieš mano vaiką ir juo labiau mano vaikas nesuprastų kodėl buvo su juo taip elgiamasi (mūsų šeimoje smurtinės bausmės netaikomos ir netoleruojamos).. O kad norėjo, jog jūsų vaikas sysiotų atsisėdęs,nematau čia nieko tokio baisaus,bet galėtų atsižvelgti į vaiko norus, į tai kaip jis yra pripratęs namie elgtis...
Raganaa999
2010 05 28, 13:54
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 21, 21:19) Tik va keista, kad cia susirinkusios nekurios moteriskos sysiojima atsisedus prilygina vyriskumo praradimui ar dar kazkokiam siaubingam, nenormaliam ir netoleruotinam dalykui. O del pliaukstelejimo tai nekas  galetu ir normaliai pasakyt, vaikas gi didelis, supranta, kam ji must?
qwerty2k
2010 05 30, 21:29
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 05 28, 14:54) O del pliaukstelejimo tai nekas  galetu ir normaliai pasakyt, vaikas gi didelis, supranta, kam ji must?  todel kad dazna aukletoja tiesiog nesugeba kitaip aukleti vaiku, sugedusi visuomene.
Karusia
2010 06 01, 15:19
QUOTE(qwerty2k @ 2010 05 30, 21:29) todel kad dazna aukletoja tiesiog nesugeba kitaip aukleti vaiku, sugedusi visuomene. norit pasakyti, kad dauguma auklėtojų muša vaikus?
|
|