Nuo rudens planuojame pradeti pratintis prie darzelio. Negaleciau sakyti kad dukra visiskas mamyciukas, bet ji gan smarkiai prisirisus prie manes, su svetimais nebuna, bijau, kad bus bedu su darzeliu
Pasidalinkite patirtimi.
Idomu, kaip jusu vaikuciai jautesi darzelyje pirmas dienas, savaites? Ar daug asaru buvo, ar ilgai vyko darzelio "prisijaukinimas"?
Nuo rudens planuojame pradeti pratintis prie darzelio. Negaleciau sakyti kad dukra visiskas mamyciukas, bet ji gan smarkiai prisirisus prie manes, su svetimais nebuna, bijau, kad bus bedu su darzeliu Pasidalinkite patirtimi.
Kai ėjom į ankstesnį darželį, tai labai ilgai nepriprato ir nepasakyčiau, kad ir po to noriai ėjo. Neseniai pakeitėm darželį, tai situacija visiškai kitokia, greit priprato ir ten jai turbūt labiau patinka. Iš pradžių pratinomės apie savaitę ar dvi kaskart paliekant vis ilgesniam laikui, kitam daržely tik vieną dieną buvau pusdieniui palikus, nes nebuvo galimybės ilgiau pratint.
Buvo sunki tik pirma savaite, jau po savaites pradejo valgyti pietus ir tada palikau miegui
Priprato per per 1,5mėnesio.Pradžioj buvo ašarų,nenoro eiti,o dabar jau eina su noru ir pasilieka pietų miegoti,viskas jau gerai.
priprato greitai
pirmas tris dienas ejo labai noriai valge zaide..paskui prasidejo asaros,isikabindavo i koja ir nepaleisdavo
Buvo labai sunku pirmą mėnesį, verkdavo pastoviai. Kai ją palikadavau, tada jau pati verkdavau, važiuodama į darbą.
Na,maniske tai labai lengvai priprato,pradejom vesti nuo 1,5 metuku
maniske pradejo eiti 1.8 m. pirmas 2-3 d palikdavau iki pietu, tai paverksliandavo truputi, bet neilgai. Paskui jau palikdavau visai dienai ir nieko nei verke, nei ka patinka jai ten. dabar ir savaitgali prasosi i darzeli pati
2 savaites ryte verke, naktimis nemiegodavo, paskui priprato ir po siolei viskas gerai
Man irgi stresas, kaip cia bus... Vien pagalvoju.. as visa diena su vienu nesusitvarkau, o darzelyje ju 11-15, tai kaip ten bus? Kaip uzmigs, kaip pavalgys... nu siubas..
QUOTE(<<JK>> @ 2010 04 24, 08:40) Man irgi stresas, kaip cia bus... Vien pagalvoju.. as visa diena su vienu nesusitvarkau, o darzelyje ju 11-15, tai kaip ten bus? Kaip uzmigs, kaip pavalgys... nu siubas.. Maziau stresuokit, vaikuciai tai jaucia ir patys labiau stresuoja, reikia pasiryzti palikti visiskai ramiai, tada ir vaikuciui bus geriau
Ir viena sir kitas greitai priprato. Kelias pirmas dienas iš viso lėkė pasvaikus, paskui, kai suprato, kad teks pasilikt, ašarodavo, kol išsiskirdavom. Na gal porą savaičių reikėjo, kad priprastų.
Priprato labai greit, net adaptacijos periodo nereikejo. Nuvaziavus parsivezt nenoredavo namo vaziuot.
Keistai atrodo kai kuriu mamyciu pasisakymai, kad nereikejo net adaptuotis, iskart priprato. Jeigu atvirai, visiems vaikams reikalingas adaptacinis periodas - vieniems ilgiau trunka, kitiems trumpiau...Juk jeigu vaikutis visas dienas leisdavo su mama, tai, zinoma, kad jam sunku bus skirtis ir priprast prie naujos aplinkos. Musiskei greit treji metukai. Pradejom leist i darzeli 2,2 menesiu (daug sirgo). Tikrai su skaudancia sirdimi eidavom i darbelius
dukra priprato labai greitai ir be jokiu asareliu
mes va antrą savaitę einam į darželį, palieku jau visai dienai, kas rytą ašarų pakalnė būna... verkiančią atiduodu auklėtojai ir uždarau duris - po sekundės ramuma. valgo ir miega pietukų labai gerai. labai tikiuosi, kad greitai praeis tas stresavimas mažės, nes ir naktį blogai miega, o dar ir galinis krūminukas lenda...
O manoji taip ir nepriprato. Galbūt didžiausia priežastis nesėkmings adaptacijos yra ta, kad labai daug sirgo: kiekvieną mielą mėnesį vos pradėjus lankyti darželį. nesistemingas lankymas išmuša vaiką iš dienotvarkės ir dėl to mums niekaip nesisekė apsiprasti ir džiaugtis darželiu.
QUOTE(snaiga @ 2010 05 17, 09:42) O manoji taip ir nepriprato. Galbūt didžiausia priežastis nesėkmings adaptacijos yra ta, kad labai daug sirgo: kiekvieną mielą mėnesį vos pradėjus lankyti darželį. nesistemingas lankymas išmuša vaiką iš dienotvarkės ir dėl to mums niekaip nesisekė apsiprasti ir džiaugtis darželiu.
Mes pradejom lankyti 2 metuku, tai gal puse metu buvom reti sveciai darzelyje nes istisai sirgom
Papildyta: QUOTE(elizaveta @ 2010 04 28, 16:43) Keistai atrodo kai kuriu mamyciu pasisakymai, kad nereikejo net adaptuotis, iskart priprato. Jeigu atvirai, visiems vaikams reikalingas adaptacinis periodas - vieniems ilgiau trunka, kitiems trumpiau...Juk jeigu vaikutis visas dienas leisdavo su mama, tai, zinoma, kad jam sunku bus skirtis ir priprast prie naujos aplinkos. Musiskei greit treji metukai. Pradejom leist i darzeli 2,2 menesiu (daug sirgo). Tikrai su skaudancia sirdimi eidavom i darbelius Pritariu, kiekvienas vaikas kazkiek isgyvena ta issiskyrima Papildyta: QUOTE(Ingulyte @ 2010 04 28, 16:20) Priprato labai greit, net adaptacijos periodo nereikejo. Nuvaziavus parsivezt nenoredavo namo vaziuot. O vat man kazkaip tas faktas nepatiktu QUOTE(loja5 @ 2010 08 11, 15:08) Mes pradejom lankyti 2 metuku, tai gal puse metu buvom reti sveciai darzelyje nes istisai sirgom Papildyta: Pritariu, kiekvienas vaikas kazkiek isgyvena ta issiskyrima Papildyta: O vat man kazkaip tas faktas nepatiktu Ir ko gi nepatiktu? labai idomu kas geriau? Kai matai kad tavo vaikas verkia ir jauciasi blogai ar kai matai kad jis jauciasi gerai? Papildyta: QUOTE(elizaveta @ 2010 04 28, 15:43) Keistai atrodo kai kuriu mamyciu pasisakymai, kad nereikejo net adaptuotis, iskart priprato. Jeigu atvirai, visiems vaikams reikalingas adaptacinis periodas - vieniems ilgiau trunka, kitiems trumpiau...Juk jeigu vaikutis visas dienas leisdavo su mama, tai, zinoma, kad jam sunku bus skirtis ir priprast prie naujos aplinkos. Musiskei greit treji metukai. Pradejom leist i darzeli 2,2 menesiu (daug sirgo). Tikrai su skaudancia sirdimi eidavom i darbelius Visi vaikai yra laaabai skirtingi
nors sūnelis nebuvo atrodo nei per metrą nuo mamos savo visus tris metus atsitraukęs ir atrodė kad tikrai darželis ne jam, priprato labai greit, nors kurį laiką išlydėdavo su ašarom, bet tik išėjus nusiramindavo
Gal kazkur jau ir rasyta buvo, bet man labai smalsu kaip pratinami vaikai prie darzelio. musu darzelyje teveliai pirma savaite isleidziami iseiti po valanda, antra savaite jau bandys po dvi valandas iseiti ir vaikus migdys jau.. tuo tarpu drauge sake, kad jos vaiko darzelyje aukletoju pozicija tokia- atvedei vaika ir bek.. idomu kaip cia geriau...
Maniskis visus nustebino aukletojas ir mus, visi lauke nors vienos asareles del padorumo, pirma diena arba kaip buna po savaites, o jis kaip neverkia taip neverkia
Pora dienu iki pietu miego paemiau, o paskui pati aukletoja pasake uztenka cia lakstyt jam darzelyje Dabar tik kazkoks susimastes eina i darzeli Is darzelio irgi su kysiais reikia isprasyt PS pradejo lankyt nuo 2m, dabar 4m. QUOTE(gaika x @ 2010 09 03, 18:53) pirmą dieną galima pabūt kartu,o antrą jau palikt kokiai valandai...jei vaikas visą tą valandą verkė,aš kitą dienelę vėl palikčiau kokiai valandai,na o per savaitę jau įprastų,kad kitaip nebus...ir kitą sav. jau iki pietų miego palikčiau,o paskum iki galo.o jei neverktų tai ir po dviejų dienų iki miego palikčiau...bet jokiu būdu ne iki vakaro.Mano tokia nuomonė.Nes su vaiku bunant kelias dienas jis paskui nesupras kodėl visas dienas buvot,o staiga paliekat...Bet aišku daug kas priklauso ir nuo vaiko,gal kitam tik pora dienų ir tebus ašarėlių.Nes mano vienas vaikas labai ilgai verkė,kokį mėn ar du,o antras -visus metus verkdavo ryte,o vakare namo jau neskubėdavo QUOTE(Naminė @ 2010 09 03, 21:09) pirmą dieną galima pabūt kartu,o antrą jau palikt kokiai valandai...jei vaikas visą tą valandą verkė,aš kitą dienelę vėl palikčiau kokiai valandai,na o per savaitę jau įprastų,kad kitaip nebus...ir kitą sav. jau iki pietų miego palikčiau,o paskum iki galo.o jei neverktų tai ir po dviejų dienų iki miego palikčiau...bet jokiu būdu ne iki vakaro.Mano tokia nuomonė.Nes su vaiku bunant kelias dienas jis paskui nesupras kodėl visas dienas buvot,o staiga paliekat...Bet aišku daug kas priklauso ir nuo vaiko,gal kitam tik pora dienų ir tebus ašarėlių.Nes mano vienas vaikas labai ilgai verkė,kokį mėn ar du,o antras -visus metus verkdavo ryte,o vakare namo jau neskubėdavo pritariu, kad labai nuo auklėtojų priklauso, mūsų auklėtoja, moka užkalbėti vaikus, sudominti, nukreipti mintis nuo "mamos noriu" mano pupa dar nė dviejų neturi, bet aš ja didžiuojuosi, eina savaitėlę, neverkia, nepyksta, bet kai aš ateinu pasiimti, puola ant kaklo, tada vyksta mylavimasis ir bučiniai
Saviske pirma diena buvau palikusi valandai- nei ji verke, aukletoja gyre, kad saunuole, net mamos kitos, kurios pasilike buvo, taip pat sake, kad gerai laikesi mano mergyte.. o keli vaikai tai tiesiog nerandu zodziu apsakyti kaip moka paklykti is grupes.. dar su vyru pasnekejau, kad musiske, nors oziu turi, bet dar ne taip.. ir siryt jau viena diena darzelyje dave savo "vaisiu"- tokiu ozius tookiu klykimu parode, pirmakart susidurem su tokiais:).. visgi vaikai vienas kitam yra mokytojai... na, bet vistiek pamazu pamazu, apsipras vaikuciai be teveliu vistiek.. tik jau aukletojoms nera lengva... net pieno talonu uz sunkias salygas nebeduoda
Matau, kad padariau didele klaida
Kita diena jau is pat ryto i darzeli eiti nenorejo Dabar nezinau ka daryti???
lilijav kokio amžiaus mergytė? o aš manau jei nori leist ir toliau į darželį, reikia tiesiog, kad ir kaip skauda, kantriai laikytis, nes mergaitė to ir siekia, kad jos nepaliktumėt,kad būtumėt kartu, o jei matys, kad nesiseka perkalbėti tėvų, gal ir nustos verkti... bandyk vesti ne pati, o tėvelis, gal kitaip reaguos
QUOTE(mindaiva @ 2010 09 05, 14:22) lilijav kokio amžiaus mergytė? o aš manau jei nori leist ir toliau į darželį, reikia tiesiog, kad ir kaip skauda, kantriai laikytis, nes mergaitė to ir siekia, kad jos nepaliktumėt,kad būtumėt kartu, o jei matys, kad nesiseka perkalbėti tėvų, gal ir nustos verkti... bandyk vesti ne pati, o tėvelis, gal kitaip reaguos Aciu uz pataryma QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 14:33) Aciu uz pataryma jojo, pas mus penktadienį tas pats buvo QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 14:33) Aciu uz pataryma Jei tik yra galimybė, palikčiau kokiam pusvalandžiui, max valandai, ir taip kokią savaitę. Aš taip dariau, kol kas pasiteisino, nes eina tik tris dienas, tai bijau džiaugtis, nes bus visko dar QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 15:33) Manau jeigu pirmadieni bus geras oras, aukletoja isves vaikus i lauka, vaikui bus lengviau, bet jeigu viel lis, gal man anksciau ja paimti is darzelio, po kokios valandos Siandien iki darzelio nuejio ramiai Kai atidariau grupes duris tai vaizdelis buvo toks: aukletoja nesioja ant ranku viena berniuka kuris baisiai rekia Palikau valandai, nes aukletoja pasake, kad vaiku i lauka neves, manau, kad taisingai, nes tokius apsiverkusius i lauka vesti negalima, iskarto susirgs. Kai grizau po valandos paimti vaika, pro langa vaizdelis buvo toks: maniske ir dar vienas berniukas padeje galvytes ant palanges guli Manau ir toliau palikinesiu neilgiau valandos, ziuresiu kaip elgsis, kai nebeverks paliksiu truputi ilgiau, tik matau bresta nauja problema QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 11:20) Matau, kad padariau didele klaida Kita diena jau is pat ryto i darzeli eiti nenorejo Dabar nezinau ka daryti??? Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors. Papildyta: QUOTE(lilijav @ 2010 09 06, 14:58) Siandien iki darzelio nuejio ramiai Kai atidariau grupes duris tai vaizdelis buvo toks: aukletoja nesioja ant ranku viena berniuka kuris baisiai rekia Palikau valandai, nes aukletoja pasake, kad vaiku i lauka neves, manau, kad taisingai, nes tokius apsiverkusius i lauka vesti negalima, iskarto susirgs. Kai grizau po valandos paimti vaika, pro langa vaizdelis buvo toks: maniske ir dar vienas berniukas padeje galvytes ant palanges guli Manau ir toliau palikinesiu neilgiau valandos, ziuresiu kaip elgsis, kai nebeverks paliksiu truputi ilgiau, tik matau bresta nauja problema
Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia
Aš savo mažių pratinu prie daržo palengva. Vedžiau nuo rugsėjo pirmosios tą savaitelės dalį po valandą. Pirmą dieną buvo baisuma. Įvedžiau aš jį į grupę, jis verkt, šaukt ne ne ne ir bėgt rengtis nudūmė. Tai įvedžiau atgal į grupę, apsisukau ir pabėgau visa plyštančia širdim
Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis
Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu. Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks.
mes ir jau pradejom nuo rugsejo pirmos lankyti darzeli.dar pries pradedant lankyti kelis kartus buvom pasivaikscioti po darzeli, pazaisti zaidimu aiksteleje, kad aplinka nebutu visai nepazistama.
pirma diena, nuejom tik apsizvalgyti, su auklytem ir vaikais susipazinti. antra diena zadejau tik iki pietu palikti, bet atejus radau jau miegancius nelabai nori eiti, pries miega pasikalbam, kad reikia, kad jau didele mergaite, vakar vakare ir bandziau kalbinti, tai mano katinelis ziuri i mane pilnomis asaru akimis ir sako-mama palikai mane, rytoj paliksi bet tikiuosi, kad viskas susitvarkys, sunkiausiai pirma savaite
Rugsejo pirma savaite buvo gan lengva, kadangi rugsejo 1 kartu valandziuke pabuvom, tai zaide, antra diena aukletoja teciui liepe iskart iseit, kad kitu vaiku negraudint, tai uz gero pusvalandzio paskambino, kad ateitume pasiimti, nes nenustoja verkti. Paskutine savaites diena buvo pati lengviausia, palikom 2val., pradzioj sake truputi paverke, taciau kai apsiprato, zaide. Na, o daba kuo toliau tuo labiau nenori eiti
QUOTE(eda9 @ 2010 09 07, 10:08) Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu. Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks. viena yra, kai vaikas supranta jau daugiau ir pats kalba, o kita, kai vaikai visai mažučiai, neturintys dviejų metų Papildyta: QUOTE(Lius'ka @ 2010 09 07, 07:43) Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia aš manau, kad visgi vaikas toks... pas mus grupėje yra du vaikai , isteriškai klykiantys mamos, tiesiog, kaip žvėriukai narve blaškosi, daužo duris, jas laiko užkabinę, nes drąsiai pabėgtų vaikai vieni, kai atidaro, tai puola laukan, ant pirmos pasitaikiusios mamos griūna, vaizdas tragiškas, kiti vaikai pamatę tokias isterijas irgi pradeda verkti, graudintis, juk net ir suaugęs, pamatęs, kaip kiti verkia, ašaroti pradeda...ko norėt iš mažiukų, bet kitus auklėtoja nuramina, eina jie žaist, ar piešt, o tuos ryte matau klykiančius, popiet einu pasiimt savo mažytės ( kaip gerą ją rasti geros nuotaikos, patenkintą
geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi.
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke QUOTE(blumchen @ 2010 09 07, 11:46) geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi. As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke pritariu, bet galimybės yra galimybės...
Mano mergyte saunuole
tikra mamytes kopija QUOTE(Rebeka @ 2010 09 07, 00:45) Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors. Jus teisi Pritariu mamoms, kurios pasisako, kad vaikus geriau vesti veliau, nuo spalio, lapkricio QUOTE(blumchen @ 2010 09 07, 12:46) geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi. As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke visiskai nepritariu, jeigu jusu vaikelis verks rugseji, tai verks ir spali.... jeigu jusu vaikas neverke lapkriti, vargu ar rugseji butu verkes. mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia
nuo pirmos dienos eina pas vaikus su sypsena,jokiu asaru,net liudno veido nera,aukletojos stebisi,dziaugiasi,kad taip vaikas reaguoja i darzely
QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 15:04) visiskai nepritariu, jeigu jusu vaikelis verks rugseji, tai verks ir spali.... jeigu jusu vaikas neverke lapkriti, vargu ar rugseji butu verkes. mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia kiekvienas vaikas yra individualus, bet kartot vaikai labai megsta Lopselyje neverkianciu is 10-15 vaiku gal 3 kokie ir bus Aukletojai kur kas lengviau su 1-2 vaikais, kurie susigraudina negu su tokia grupe, tuo paciu kai ji nepavargus ji gali labiau tuos 1-2 pagloboti, del to ir rasau apie spali, lapkriti, kad jau maziau verkianciuju lieka. QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 14:04) visiskai nepritariu, jeigu jusu vaikelis verks rugseji, tai verks ir spali.... jeigu jusu vaikas neverke lapkriti, vargu ar rugseji butu verkes. mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia kad verks bet kuriuo atveju ar rugseji ar spali tai pritariu, beveik visi vaikai verkia, vieni maziau kiti daugiau, stresa isgyvena, nauja aplinka, nauji zmones mamos nera, adaptacijos periodas visiems buna. bet aplinka i kuria patenka vaikutis labai daug ka duoda. Nueis tarkim rugseji kai visi dar tik pratinasi, verkia, aukletojos dar tik su vaikais pradeda susipazinti, pacios prie ju bando priprasti, aplink sumaistis kaip jausis vaikas?kokios nuotaikos jam persiduos? o tarkim patekes i apsipratusia grupele jausis saugesnis, ir auklytes gales daugiau demesio skirti naujam vaikuciui. smagu, kad Jusu dukryte taip lengvai eina, bet dar tik dvi dienos, dar visko gali buti QUOTE(mindaiva @ 2010 09 07, 10:07) viena yra, kai vaikas supranta jau daugiau ir pats kalba, o kita, kai vaikai visai mažučiai, neturintys dviejų metų Ten jau darzelis, ne tokie ir mazuciai. Supranta nesupranta, bet as niekada nuo savo vaiko nuo jo gimimo nesu pasprukus ir apgavus. Visada pasakydavau, kad iseinu, kad grisiu ir pan. O ne eme ir dingo mama. QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 13:02) Mano mergyte saunuole tikra mamytes kopija Mums irgi pirma diena taip buvo. Apsisuko ir nuejo zaisti. Kita diena pamate kita aukletoja, kuri sake, kad jei isdykaus, tai nubaus,,, tai kazkaip nebe taip noriai ejo |