Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip jūsų vaikučiai priprato prie darželio?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kyvis
Idomu, kaip jusu vaikuciai jautesi darzelyje pirmas dienas, savaites? Ar daug asaru buvo, ar ilgai vyko darzelio "prisijaukinimas"?
Nuo rudens planuojame pradeti pratintis prie darzelio. Negaleciau sakyti kad dukra visiskas mamyciukas, bet ji gan smarkiai prisirisus prie manes, su svetimais nebuna, bijau, kad bus bedu su darzeliu verysad.gif
Pasidalinkite patirtimi.
mylimuke
Kai ėjom į ankstesnį darželį, tai labai ilgai nepriprato ir nepasakyčiau, kad ir po to noriai ėjo. Neseniai pakeitėm darželį, tai situacija visiškai kitokia, greit priprato ir ten jai turbūt labiau patinka. Iš pradžių pratinomės apie savaitę ar dvi kaskart paliekant vis ilgesniam laikui, kitam daržely tik vieną dieną buvau pusdieniui palikus, nes nebuvo galimybės ilgiau pratint.
natuliona
Buvo sunki tik pirma savaite, jau po savaites pradejo valgyti pietus ir tada palikau miegui smile.gif Siaip tada atrode kad nepripras unsure.gif Bet dabar galvoju kad labai lenvai viskas praejo smile.gif
Vygta
Priprato per per 1,5mėnesio.Pradžioj buvo ašarų,nenoro eiti,o dabar jau eina su noru ir pasilieka pietų miegoti,viskas jau gerai.
vajuta
priprato greitai smile.gif nereikejo nei savaites. jam labai rupedavo su vaikais pazais, nauji nematyti zaislai, nauja veikla.. labai idomu buvo.. po kurio tik laiko turbut pabodo ar kazkas nutiko ir pradejo rytais verkt paliekamas.. bet likes jausdavosi gerai, tik kol tetia iseidavo budavo asaros.
Wika&
pirmas tris dienas ejo labai noriai valge zaide..paskui prasidejo asaros,isikabindavo i koja ir nepaleisdavo doh.gif jau galvojau teks palikt geresniems laikams darziuka,bet laimei kazkas apsiverte ir eina noriai buna pasigraudena bet lieka ramiai tik va pietu nemiega,einam dar tik antra menesiuka ax.gif
*Jalta*
Buvo labai sunku pirmą mėnesį, verkdavo pastoviai. Kai ją palikadavau, tada jau pati verkdavau, važiuodama į darbą. doh.gif verysad.gif
aaushra
Na,maniske tai labai lengvai priprato,pradejom vesti nuo 1,5 metuku smile.gif nebuvo nei asaru,nieko. jau nuvedus pirma diena ja palikau valandai ten viena,nes matesi,kad gerai ten jauciasi,zaide,net nekreipe demesio,esu as ar nesu.antra diena dar zadejau irgi kazkiek pabuti darzelyje,bet ji man pati parode "ate",tai palikau pusei dienos biggrin.gif o ir dabar eina be problemu,kartais buna,kad susigraudina,kai reikia issiskirti,bet kai atvaziuoju jos paimti ir vaziuojam namo,tai sako,kad nori atgal biggrin.gif namuose irgi isvien apie vaikus pasakoja,su kuo zaidzia,kas musasi ir t.t. ir jei serga,tai zyzia,kad i darzeli nori smile.gif
shlepsė
maniske pradejo eiti 1.8 m. pirmas 2-3 d palikdavau iki pietu, tai paverksliandavo truputi, bet neilgai. Paskui jau palikdavau visai dienai ir nieko nei verke, nei ka patinka jai ten. dabar ir savaitgali prasosi i darzeli pati smile.gif
Laura_online
2 savaites ryte verke, naktimis nemiegodavo, paskui priprato ir po siolei viskas gerai ax.gif
<<JK>>
Man irgi stresas, kaip cia bus... Vien pagalvoju.. as visa diena su vienu nesusitvarkau, o darzelyje ju 11-15, tai kaip ten bus? Kaip uzmigs, kaip pavalgys... nu siubas..
shlepsė
QUOTE(<<JK>> @ 2010 04 24, 08:40)
Man irgi stresas, kaip cia bus... Vien pagalvoju.. as visa diena su vienu nesusitvarkau, o darzelyje ju 11-15, tai kaip ten bus? Kaip uzmigs, kaip pavalgys... nu siubas..
*

Maziau stresuokit, vaikuciai tai jaucia ir patys labiau stresuoja, reikia pasiryzti palikti visiskai ramiai, tada ir vaikuciui bus geriau 4u.gif O darzeli manau susitvarkys, jie ten viska vieni nuo kitu kopijuoja ir viska uz kompanija daro. Imkit 4u.gif
ernoja
Ir viena sir kitas greitai priprato. Kelias pirmas dienas iš viso lėkė pasvaikus, paskui, kai suprato, kad teks pasilikt, ašarodavo, kol išsiskirdavom. Na gal porą savaičių reikėjo, kad priprastų.
Ingulyte
Priprato labai greit, net adaptacijos periodo nereikejo. Nuvaziavus parsivezt nenoredavo namo vaziuot.
elizaveta
Keistai atrodo kai kuriu mamyciu pasisakymai, kad nereikejo net adaptuotis, iskart priprato. Jeigu atvirai, visiems vaikams reikalingas adaptacinis periodas - vieniems ilgiau trunka, kitiems trumpiau...Juk jeigu vaikutis visas dienas leisdavo su mama, tai, zinoma, kad jam sunku bus skirtis ir priprast prie naujos aplinkos. Musiskei greit treji metukai. Pradejom leist i darzeli 2,2 menesiu (daug sirgo). Tikrai su skaudancia sirdimi eidavom i darbelius verysad.gif Normalioj, mylicioj seimoj vaikas naturaliai ilgesis savu zmoniu, paguodos, meiles ir silumos.... soske.gif
irmaba
dukra priprato labai greitai ir be jokiu asareliu smile.gif
grizete
mes va antrą savaitę einam į darželį, palieku jau visai dienai, kas rytą ašarų pakalnė būna... verkiančią atiduodu auklėtojai ir uždarau duris - po sekundės ramuma. valgo ir miega pietukų labai gerai. labai tikiuosi, kad greitai praeis tas stresavimas mažės, nes ir naktį blogai miega, o dar ir galinis krūminukas lenda... doh.gif
eris
QUOTE(Ingulyte @ 2010 04 28, 16:20)
Priprato labai greit, net adaptacijos periodo nereikejo. Nuvaziavus parsivezt nenoredavo namo vaziuot.
*

Va ir maniske taip pat, reikia kokio kysio, kad namo eitu lotuliukas.gif
snaiga
O manoji taip ir nepriprato. Galbūt didžiausia priežastis nesėkmings adaptacijos yra ta, kad labai daug sirgo: kiekvieną mielą mėnesį vos pradėjus lankyti darželį. nesistemingas lankymas išmuša vaiką iš dienotvarkės ir dėl to mums niekaip nesisekė apsiprasti ir džiaugtis darželiu.
Naminė
QUOTE(snaiga @ 2010 05 17, 09:42)
O manoji taip ir nepriprato. Galbūt didžiausia priežastis nesėkmings adaptacijos yra ta, kad labai daug sirgo: kiekvieną mielą mėnesį vos pradėjus lankyti darželį. nesistemingas lankymas išmuša vaiką iš dienotvarkės ir dėl to mums niekaip nesisekė apsiprasti ir džiaugtis darželiu.
*

drinks_cheers.gif ir mums tas pats,klykia kiekvieną kartą,vos įsukam į darželio kiemą,ir serga daug,nu net nžn kaip bus šiemet rugsėjį rolleyes.gif nors auklėtojomis buvau patenkinta ir vaikas niekad nesiskundė niekuo,kaip tik pasakojo kad geros jos ir vaikus žino,bet reik mamos labiau nors tu ką unsure.gif
loja5
Mes pradejom lankyti 2 metuku, tai gal puse metu buvom reti sveciai darzelyje nes istisai sirgom doh.gif uztat ir priprast buvo sunku, asareliu daug isliejom, sirdis plysdavo verysad.gif na bet galiausiai visgi pripratom rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(elizaveta @ 2010 04 28, 16:43)
Keistai atrodo kai kuriu mamyciu pasisakymai, kad nereikejo net adaptuotis, iskart priprato. Jeigu atvirai, visiems vaikams reikalingas adaptacinis periodas - vieniems ilgiau trunka, kitiems trumpiau...Juk jeigu vaikutis visas dienas leisdavo su mama, tai, zinoma, kad jam sunku bus skirtis ir priprast prie naujos aplinkos. Musiskei greit treji metukai. Pradejom leist i darzeli 2,2 menesiu (daug sirgo). Tikrai su skaudancia sirdimi eidavom i darbelius verysad.gif Normalioj, mylicioj seimoj vaikas naturaliai ilgesis savu zmoniu, paguodos, meiles ir silumos.... soske.gif
*

Pritariu, kiekvienas vaikas kazkiek isgyvena ta issiskyrima ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingulyte @ 2010 04 28, 16:20)
*

O vat man kazkaip tas faktas nepatiktu g.gif
laumike
QUOTE(loja5 @ 2010 08 11, 15:08)
Mes pradejom lankyti 2 metuku, tai gal puse metu buvom reti sveciai darzelyje nes istisai sirgom doh.gif uztat ir priprast buvo sunku, asareliu daug isliejom, sirdis plysdavo verysad.gif na bet galiausiai  visgi pripratom rolleyes.gif
Papildyta:

Pritariu, kiekvienas vaikas kazkiek isgyvena ta issiskyrima ax.gif
Papildyta:

O vat man kazkaip tas faktas nepatiktu g.gif
*

Ir ko gi nepatiktu? labai idomu kas geriau? Kai matai kad tavo vaikas verkia ir jauciasi blogai ar kai matai kad jis jauciasi gerai? g.gif Keistos mes mamos isgyvenam kai vaikas verkia, o kai jau neverkia, tai irgi nepatinka blink.gif
Papildyta:
QUOTE(elizaveta @ 2010 04 28, 15:43)
*

Visi vaikai yra laaabai skirtingi 4u.gif (kaip ir mes suauge) ir kaip buna, kad labai sunkiai pripranta, taip buna ir kad labai lengvai pripranta. Ir tikrai nematau cia nieko keista 4u.gif
elelele
nors sūnelis nebuvo atrodo nei per metrą nuo mamos savo visus tris metus atsitraukęs ir atrodė kad tikrai darželis ne jam, priprato labai greit, nors kurį laiką išlydėdavo su ašarom, bet tik išėjus nusiramindavo smile.gif ir dar pridurdavo kad tikrai nemiegos o tik pagulės, nors nulūždavo pats pirmas biggrin.gif
gaika x
Gal kazkur jau ir rasyta buvo, bet man labai smalsu kaip pratinami vaikai prie darzelio. musu darzelyje teveliai pirma savaite isleidziami iseiti po valanda, antra savaite jau bandys po dvi valandas iseiti ir vaikus migdys jau.. tuo tarpu drauge sake, kad jos vaiko darzelyje aukletoju pozicija tokia- atvedei vaika ir bek.. idomu kaip cia geriau... ax.gif
blumchen
Maniskis visus nustebino aukletojas ir mus, visi lauke nors vienos asareles del padorumo, pirma diena arba kaip buna po savaites, o jis kaip neverkia taip neverkia thumbup.gif
Pora dienu iki pietu miego paemiau, o paskui pati aukletoja pasake uztenka cia lakstyt jam darzelyje thumbup.gif
Dabar tik kazkoks susimastes eina i darzeli g.gif buna retkarciais pasako, kad nenori, bet po siu zodziu tik privaziavus prie darzelio lekia neatsigrizes, nesuprasi g.gif
Is darzelio irgi su kysiais reikia isprasyt biggrin.gif
PS pradejo lankyt nuo 2m, dabar 4m.
Naminė
QUOTE(gaika x @ 2010 09 03, 18:53)
idomu kaip cia geriau...  ax.gif
*

pirmą dieną galima pabūt kartu,o antrą jau palikt kokiai valandai...jei vaikas visą tą valandą verkė,aš kitą dienelę vėl palikčiau kokiai valandai,na o per savaitę jau įprastų,kad kitaip nebus...ir kitą sav. jau iki pietų miego palikčiau,o paskum iki galo.o jei neverktų tai ir po dviejų dienų iki miego palikčiau...bet jokiu būdu ne iki vakaro.Mano tokia nuomonė.Nes su vaiku bunant kelias dienas jis paskui nesupras kodėl visas dienas buvot,o staiga paliekat...Bet aišku daug kas priklauso ir nuo vaiko,gal kitam tik pora dienų ir tebus ašarėlių.Nes mano vienas vaikas labai ilgai verkė,kokį mėn ar du,o antras -visus metus verkdavo ryte,o vakare namo jau neskubėdavo biggrin.gif labai daug dar ir nuo auklėtojų priklauso smile.gif
mindaiva
QUOTE(Naminė @ 2010 09 03, 21:09)
pirmą dieną galima pabūt kartu,o antrą jau palikt kokiai valandai...jei vaikas visą tą valandą verkė,aš kitą dienelę vėl palikčiau kokiai valandai,na o per savaitę jau įprastų,kad kitaip nebus...ir kitą sav. jau iki pietų miego palikčiau,o paskum iki galo.o jei neverktų tai ir po dviejų dienų iki miego palikčiau...bet jokiu būdu ne iki vakaro.Mano tokia nuomonė.Nes su vaiku bunant kelias dienas jis paskui nesupras kodėl visas dienas buvot,o staiga paliekat...Bet aišku daug kas priklauso ir nuo vaiko,gal kitam tik pora dienų ir tebus ašarėlių.Nes mano vienas vaikas labai ilgai verkė,kokį mėn ar du,o antras -visus metus verkdavo ryte,o vakare namo jau neskubėdavo biggrin.gif labai daug dar ir nuo auklėtojų priklauso smile.gif
*

pritariu, kad labai nuo auklėtojų priklauso, mūsų auklėtoja, moka užkalbėti vaikus, sudominti, nukreipti mintis nuo "mamos noriu"
mano pupa dar nė dviejų neturi, bet aš ja didžiuojuosi, eina savaitėlę, neverkia, nepyksta, bet kai aš ateinu pasiimti, puola ant kaklo, tada vyksta mylavimasis ir bučiniai wub.gif , tada kažką labai intensyviai pasakoja, gaila, kalbėti dar nemoka unsure.gif , šneka ir myluojamės vis wub.gif , bet matau, kad patinka jai su vaikais, bėda, kad vis kasdien po kelis naujus atveda, o jie verkia, masiškai apkrėsdami kitus... šiandien verkė ir mūsų pupa, nes keli berniukai labai jau rėkė, tai sakė ji nesupratus kas čia vyksta, irgi kartu verkė, verkė beje visa grupė... užuojauta ir auklėtojai...
gaika x
Saviske pirma diena buvau palikusi valandai- nei ji verke, aukletoja gyre, kad saunuole, net mamos kitos, kurios pasilike buvo, taip pat sake, kad gerai laikesi mano mergyte.. o keli vaikai tai tiesiog nerandu zodziu apsakyti kaip moka paklykti is grupes.. dar su vyru pasnekejau, kad musiske, nors oziu turi, bet dar ne taip.. ir siryt jau viena diena darzelyje dave savo "vaisiu"- tokiu ozius tookiu klykimu parode, pirmakart susidurem su tokiais:).. visgi vaikai vienas kitam yra mokytojai... na, bet vistiek pamazu pamazu, apsipras vaikuciai be teveliu vistiek.. tik jau aukletojoms nera lengva... net pieno talonu uz sunkias salygas nebeduoda wink.gif
lilijav
Matau, kad padariau didele klaida verysad.gif palikau savo dukra pirma diena darzelyje iki 12 val. (pasiliko be problemu, nes jau nepirma karta pasilieka su mociutem net keliom dienom) kai atejau paimti, visa apsiverkusi verysad.gif cry.gif, aukletoja sako, tik truputi verke ant pacio galo, bet as matau, kad net zandai israude, lig kas muse per veida, dar tokios niekada nebuvau maciusi apsiverkusios, sakiau aukletojai, kad skambintu, jeigu verks, bet ji nepaskambino cray.gif , nejaugi sunku buvo, as visai arti darzelio gyvenu, buciau atbegusi.
Kita diena jau is pat ryto i darzeli eiti nenorejo verysad.gif , nuejau kartu i grupe, ji iskarto ant ranku uzlipo ir nepaleidzia mane, matau kiti vaikai i mane ziuri irgi lupa pradeda tempti (visi naujokai, mamu nori) aukletoja sako, reikia palikti vaika nes kitiems sunku ir su aukletoja kontakto nebus, jeigu mama grupeja sedes. As jai pritariau ir isejau, atejau pries 12, dar valge, girdziu uz duru maniske vis sako: noriu pas mama, noriu pas mama, o ant pacio galo jau vergdama, tada iejau i grupe, kai pamate mane, kaip pradejo asaroti cry.gif cry.gif cry.gif nuraminti niekaip negalejau:)))

Dabar nezinau ka daryti??? unsure.gif Gal patarti kas gali, kiek laiko vaika palikti, manau, kad jai per ilgai tiek laiko mamos laukti 3 val.. Aukletoja nepasitikiu, kad pasakys tiesa, kaip vaikas jautesi, nepaskambins jeigu verks, kartu grupeje buti irgi neiseitis g.gif
mindaiva
lilijav kokio amžiaus mergytė? o aš manau jei nori leist ir toliau į darželį, reikia tiesiog, kad ir kaip skauda, kantriai laikytis, nes mergaitė to ir siekia, kad jos nepaliktumėt,kad būtumėt kartu, o jei matys, kad nesiseka perkalbėti tėvų, gal ir nustos verkti... bandyk vesti ne pati, o tėvelis, gal kitaip reaguos
lilijav
QUOTE(mindaiva @ 2010 09 05, 14:22)
lilijav kokio amžiaus mergytė? o aš manau jei nori leist ir toliau į darželį, reikia tiesiog, kad ir kaip skauda, kantriai laikytis, nes mergaitė to ir siekia, kad jos nepaliktumėt,kad būtumėt kartu, o jei matys, kad nesiseka perkalbėti tėvų, gal ir nustos verkti... bandyk vesti ne pati, o tėvelis, gal kitaip reaguos
*

Aciu uz pataryma 4u.gif , dukrytei 2,2 metuku, gerai kalba, viska supranta, manau tevelio nervai neislaikys tokio spaudymo, reikes kazkaip paciai viska istverti, del saves maziausiai pargyvenu, nesinori vaiko labai traumoti. Manau jeigu pirmadieni bus geras oras, aukletoja isves vaikus i lauka, vaikui bus lengviau, bet jeigu viel lis, gal man anksciau ja paimti is darzelio, po kokios valandos g.gif Blogai dar tas, kad ten visi vaikai tokie patys, vienas nustoja verkti kitas pradeda, tai tokioje aplinkoje bet kas prades cry.gif
mindaiva
QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 14:33)
Aciu uz pataryma  4u.gif , dukrytei 2,2 metuku, gerai kalba, viska supranta, manau tevelio nervai neislaikys tokio spaudymo, reikes kazkaip paciai viska istverti, del saves maziausiai pargyvenu, nesinori vaiko labai traumoti. Manau jeigu pirmadieni bus geras oras, aukletoja isves vaikus i lauka, vaikui bus lengviau, bet jeigu viel lis, gal man anksciau ja paimti is darzelio, po kokios valandos  g.gif  Blogai dar tas, kad ten visi vaikai tokie patys, vienas nustoja verkti kitas pradeda, tai tokioje aplinkoje bet kas prades  cry.gif
*

jojo, pas mus penktadienį tas pats buvo doh.gif , kol pratinosi nedidelė dalis vaikų - viskas tvarkoj buvo, o dabar...
Moliūtė
QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 14:33)
Aciu uz pataryma  4u.gif , dukrytei 2,2 metuku, gerai kalba, viska supranta, manau tevelio nervai neislaikys tokio spaudymo, reikes kazkaip paciai viska istverti, del saves maziausiai pargyvenu, nesinori vaiko labai traumoti. Manau jeigu pirmadieni bus geras oras, aukletoja isves vaikus i lauka, vaikui bus lengviau, bet jeigu viel lis, gal man anksciau ja paimti is darzelio, po kokios valandos  g.gif  Blogai dar tas, kad ten visi vaikai tokie patys, vienas nustoja verkti kitas pradeda, tai tokioje aplinkoje bet kas prades  cry.gif
*

Jei tik yra galimybė, palikčiau kokiam pusvalandžiui, max valandai, ir taip kokią savaitę.
Aš taip dariau, kol kas pasiteisino, nes eina tik tris dienas, tai bijau džiaugtis, nes bus visko dar unsure.gif
lilijav
QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 15:33)
Manau jeigu pirmadieni bus geras oras, aukletoja isves vaikus i lauka, vaikui bus lengviau, bet jeigu viel lis, gal man anksciau ja paimti is darzelio, po kokios valandos  g.gif  Blogai dar tas, kad ten visi vaikai tokie patys, vienas nustoja verkti kitas pradeda, tai tokioje aplinkoje bet kas prades  cry.gif
*

Siandien iki darzelio nuejio ramiai smile.gif
Kai atidariau grupes duris tai vaizdelis buvo toks: aukletoja nesioja ant ranku viena berniuka kuris baisiai rekia cry.gif doh.gif , aplink auklyte kokie 3-4 vaikai kurie irgi verkia, jiuos bando raminti, glosto galvytes, rodo zaisliukus, kiti pakampuose patiliukais vieni verkia doh.gif , vaiku apie 10, niekas nezaidzia, dziaugsmo jokio, prie sito pulkelio prisijunge ir maniske doh.gif i grupe ieiti nenorejo doh.gif , aukletoja padejo ant zemes verkenti berniuka, kuris dar baisiau pradejo rekti ir rekencia isrove is mano ranku manyske cry.gif as pabegau doh.gif
Palikau valandai, nes aukletoja pasake, kad vaiku i lauka neves, manau, kad taisingai, nes tokius apsiverkusius i lauka vesti negalima, iskarto susirgs.
Kai grizau po valandos paimti vaika, pro langa vaizdelis buvo toks: maniske ir dar vienas berniukas padeje galvytes ant palanges guli doh.gif (tokioje pozoje niekada savo vaiko neesu maciusi) dar viena mergaite salia ju ramiai stovi unsure.gif (pasirodo ne visiems taip blogai), kai uzejau i grupe, kveciu dukra, ji lig tais negirdi, jokios reakcijos, priejo auklyte (as nenorejau per kilima su batais eiti) pasirodo ji prisiusiojo i kelnes ir baisiai issigandusi stovi, nes bijo net pajudeti, auklyte pasake nieko tokio, tai kaip pradejo verkti cry.gif cry.gif cry.gif issilejo emocijos unsure.gif
Manau ir toliau palikinesiu neilgiau valandos, ziuresiu kaip elgsis, kai nebeverks paliksiu truputi ilgiau, tik matau bresta nauja problema doh.gif pradejo ciaudeti, snargliuotis doctor.gif , rytoj visai nevesiu schmoll.gif .
Rebeka
QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 11:20)
Matau, kad padariau didele klaida  verysad.gif  palikau savo dukra pirma diena darzelyje iki 12 val. (pasiliko  be problemu, nes jau nepirma karta pasilieka su mociutem net keliom dienom) kai atejau paimti, visa apsiverkusi  verysad.gif  cry.gif, aukletoja sako, tik truputi verke ant pacio galo, bet as matau, kad net zandai israude, lig kas muse per veida, dar tokios niekada nebuvau maciusi apsiverkusios,  sakiau aukletojai, kad skambintu, jeigu verks,  bet ji nepaskambino  cray.gif , nejaugi sunku buvo, as visai arti darzelio gyvenu, buciau atbegusi.
Kita diena jau is pat ryto i darzeli eiti nenorejo  verysad.gif , nuejau kartu i grupe, ji iskarto ant ranku uzlipo ir nepaleidzia mane, matau kiti vaikai i mane ziuri irgi lupa pradeda tempti (visi naujokai, mamu nori) aukletoja sako, reikia palikti vaika nes kitiems sunku ir su aukletoja kontakto nebus, jeigu mama grupeja sedes. As jai pritariau ir isejau, atejau pries 12, dar valge, girdziu uz duru maniske vis sako: noriu pas mama, noriu pas mama, o ant pacio galo jau vergdama, tada iejau i grupe, kai pamate mane,  kaip pradejo asaroti  cry.gif  cry.gif  cry.gif  nuraminti niekaip negalejau:)))

Dabar nezinau ka daryti???  unsure.gif Gal patarti kas gali, kiek laiko vaika palikti, manau, kad jai per ilgai tiek laiko mamos laukti 3 val.. Aukletoja nepasitikiu, kad pasakys tiesa, kaip vaikas jautesi,  nepaskambins jeigu verks, kartu grupeje buti irgi neiseitis  g.gif
*

Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors.
Papildyta:
QUOTE(lilijav @ 2010 09 06, 14:58)
Siandien iki darzelio nuejio ramiai  smile.gif 
Kai atidariau grupes duris tai vaizdelis buvo toks: aukletoja nesioja ant ranku viena berniuka kuris baisiai rekia cry.gif  doh.gif , aplink auklyte kokie 3-4 vaikai kurie irgi verkia, jiuos bando raminti, glosto galvytes, rodo zaisliukus, kiti pakampuose patiliukais vieni verkia  doh.gif , vaiku apie 10,  niekas nezaidzia, dziaugsmo jokio, prie sito pulkelio prisijunge ir maniske  doh.gif  i grupe ieiti nenorejo  doh.gif  , aukletoja  padejo ant zemes verkenti berniuka, kuris dar baisiau pradejo rekti ir  rekencia isrove is mano ranku  manyske cry.gif  as pabegau doh.gif
Palikau valandai, nes aukletoja pasake, kad vaiku i lauka neves, manau, kad taisingai, nes tokius apsiverkusius i lauka vesti negalima, iskarto susirgs.
Kai grizau po valandos paimti vaika, pro langa vaizdelis buvo toks: maniske ir dar vienas berniukas padeje galvytes ant palanges guli  doh.gif (tokioje pozoje niekada savo vaiko neesu maciusi) dar viena mergaite salia ju ramiai stovi  unsure.gif  (pasirodo ne visiems taip blogai), kai uzejau i grupe, kveciu dukra, ji lig tais negirdi, jokios reakcijos, priejo auklyte (as nenorejau per kilima su batais eiti) pasirodo ji prisiusiojo i kelnes ir baisiai issigandusi stovi, nes bijo net pajudeti, auklyte pasake nieko tokio, tai kaip pradejo verkti cry.gif  cry.gif  cry.gif issilejo emocijos  unsure.gif
Manau ir toliau palikinesiu neilgiau valandos,  ziuresiu kaip elgsis, kai  nebeverks paliksiu truputi ilgiau, tik matau bresta nauja problema  doh.gif pradejo ciaudeti, snargliuotis doctor.gif  , rytoj visai nevesiu  schmoll.gif .
*

doh.gif vargsai vaikai...ir mamos
Lius'ka
Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia cry.gif Jau nezinau, ka galvoti verysad.gif Vienos mamytes sako, kad tai vaikas pas mane toks, o kitos - aukletojos nemoka, ar nenori gerai atlikti savo darba. Suprantu, jom sunku, kai yra toks vienas zmogeliukas, kuris reikalauja labai daug demesio, arba verkia, bet man atrodo, tai ju darbas ir jos turi zinoti, kaip nukreipti vaikelio demesi. Viena sena aukletoja man pasake, kad tai aukletoju minusas... Pati zinau, kad mano mergyte labai jau megsta paverkti, bet irgi zinau, kad ja galima pakalbinti ir ji apsiramins, tiesiog, labai daug demesio reikalauja, o jinai gi ne viena grupeje... Zodziu, sirdys plista, ka daryti nezinau verysad.gif Lauksiu, tur but pagerejimo....
fainulkina
Aš savo mažių pratinu prie daržo palengva. Vedžiau nuo rugsėjo pirmosios tą savaitelės dalį po valandą. Pirmą dieną buvo baisuma. Įvedžiau aš jį į grupę, jis verkt, šaukt ne ne ne ir bėgt rengtis nudūmė. Tai įvedžiau atgal į grupę, apsisukau ir pabėgau visa plyštančia širdim verysad.gif Kai atėjau pasiimti vaikas buvo ramut ramutėlis, žaidė patenkintas net namo išvilioti nėjo smile.gif Kitą dieną ėjom jau be ašaryčių.. Bet vis tiek buvom tik po valandą laiko.. Šią savaitę jau žadėjau ilginti laiką ir leisti pabūti po dvi valandas, bet va apsirgom.. Ir pratinimąsi toliau teks atidėti ..smile.gif
eda9
Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis smile.gif

Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu.

Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks.
bakardi
mes ir jau pradejom nuo rugsejo pirmos lankyti darzeli.dar pries pradedant lankyti kelis kartus buvom pasivaikscioti po darzeli, pazaisti zaidimu aiksteleje, kad aplinka nebutu visai nepazistama.
pirma diena, nuejom tik apsizvalgyti, su auklytem ir vaikais susipazinti. antra diena zadejau tik iki pietu palikti, bet atejus radau jau miegancius smile.gif auklytes sake, kad jauciasi gerai grupeje tai ir dabar palieku pusei dienos, po pietu miego parsivezu.pirmas dienas be asaru ejom, o vakar ir snd tik nuejus i grupe pradejo asaroti, taip sunku palikti sad.gif dar snd darzelyje visuotine isterija prasidejo, visi vaikai verkia, klykia..
nelabai nori eiti, pries miega pasikalbam, kad reikia, kad jau didele mergaite, vakar vakare ir bandziau kalbinti, tai mano katinelis ziuri i mane pilnomis asaru akimis ir sako-mama palikai mane, rytoj paliksi cry.gif eina sau kaip sunku, verkiau pasislepus nuo visu
bet tikiuosi, kad viskas susitvarkys, sunkiausiai pirma savaite
Natali69
Rugsejo pirma savaite buvo gan lengva, kadangi rugsejo 1 kartu valandziuke pabuvom, tai zaide, antra diena aukletoja teciui liepe iskart iseit, kad kitu vaiku negraudint, tai uz gero pusvalandzio paskambino, kad ateitume pasiimti, nes nenustoja verkti. Paskutine savaites diena buvo pati lengviausia, palikom 2val., pradzioj sake truputi paverke, taciau kai apsiprato, zaide. Na, o daba kuo toliau tuo labiau nenori eiti doh.gif vakar palikau iki pietu, tai aukletoja sake visa laika zirzleno verysad.gif , liudna, pikta pasiemiau, visa kelia ejo namo tyledamas, siand tetis nuveze, tai sake kai tik batukus pradejo mautis, tai ir pradejo verkti verysad.gif eisiu apie puse 1 pasiimti.
mindaiva
QUOTE(eda9 @ 2010 09 07, 10:08)
Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis smile.gif

Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu.

Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks.
*

viena yra, kai vaikas supranta jau daugiau ir pats kalba, o kita, kai vaikai visai mažučiai, neturintys dviejų metų
Papildyta:
QUOTE(Lius'ka @ 2010 09 07, 07:43)
Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia cry.gif Jau nezinau, ka galvoti  verysad.gif Vienos mamytes sako, kad tai vaikas pas mane toks, o kitos - aukletojos nemoka, ar nenori gerai atlikti savo darba. Suprantu, jom sunku, kai yra toks vienas zmogeliukas, kuris reikalauja labai daug demesio, arba verkia, bet man atrodo, tai ju darbas ir jos turi zinoti, kaip nukreipti vaikelio demesi. Viena sena aukletoja man pasake, kad tai aukletoju minusas... Pati zinau, kad mano mergyte labai jau megsta paverkti, bet irgi zinau, kad ja galima pakalbinti ir ji apsiramins, tiesiog, labai daug demesio reikalauja, o jinai gi ne viena grupeje... Zodziu, sirdys plista, ka daryti nezinau  verysad.gif  Lauksiu, tur but pagerejimo....
*

aš manau, kad visgi vaikas toks... pas mus grupėje yra du vaikai , isteriškai klykiantys mamos, tiesiog, kaip žvėriukai narve blaškosi, daužo duris, jas laiko užkabinę, nes drąsiai pabėgtų vaikai vieni, kai atidaro, tai puola laukan, ant pirmos pasitaikiusios mamos griūna, vaizdas tragiškas, kiti vaikai pamatę tokias isterijas irgi pradeda verkti, graudintis, juk net ir suaugęs, pamatęs, kaip kiti verkia, ašaroti pradeda...ko norėt iš mažiukų, bet kitus auklėtoja nuramina, eina jie žaist, ar piešt, o tuos ryte matau klykiančius, popiet einu pasiimt savo mažytės ( kaip gerą ją rasti geros nuotaikos, patenkintą wub.gif wub.gif wub.gif , žaidžiančią wub.gif ) , o tie vaikiukai vėl , ar tebe rėkia...
blumchen
geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi.
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke biggrin.gif
mindaiva
QUOTE(blumchen @ 2010 09 07, 11:46)
geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi.
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke  biggrin.gif
*

pritariu, bet galimybės yra galimybės...
pukelis999
Mano mergyte saunuole 4u.gif NUvedziau vakar pirma diena, tai nedrasiai i grupe iejo. Pabuvo iki pietu miegelio. Grizo namo su asarom, nes norejo dar likti su vaikuciais. Mate kaip jie visi i loveles ruosesi. Siandien nuvedziau visai dienai, aukletoja pazadejo paskambinti jeigu nenores likti miegui. Skambucio nesulaukiau. Faktas- darzelis tiko ir patiko is karto 4u.gif
tikra mamytes kopija biggrin.gif
lilijav
QUOTE(Rebeka @ 2010 09 07, 00:45)
Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors.
*

Jus teisi 4u.gif , aisku kad man paciai reikejo paskambinti doh.gif , nes tai mano vaikas ir as visu pirma pati turiu jio rupintis. Bet taip gavosi, kad pacia pirma diena neturejau aukletojos telelofono numerio, per ta visa skubejima ir sumaisti tesiog nepaklausiau doh.gif blush2.gif , nors reikejo, visiskai pripazistu, kad tai mano klaida verysad.gif Aukletojos tikrai nekaltinu, nes tokioje sunkioje situacijoje, kai tiek verkenciu vaiku, ji turbut net fiziskai negalejo paskambinti.
Pritariu mamoms, kurios pasisako, kad vaikus geriau vesti veliau, nuo spalio, lapkricio 4u.gif
pukelis999
QUOTE(blumchen @ 2010 09 07, 12:46)
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke  biggrin.gif
*

visiskai nepritariu, jeigu jusu vaikelis verks rugseji, tai verks ir spali....
jeigu jusu vaikas neverke lapkriti, vargu ar rugseji butu verkes.
mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia lotuliukas.gif
laumir
nuo pirmos dienos eina pas vaikus su sypsena,jokiu asaru,net liudno veido nera,aukletojos stebisi,dziaugiasi,kad taip vaikas reaguoja i darzely
blumchen
QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 15:04)
mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia lotuliukas.gif
*

kiekvienas vaikas yra individualus, bet kartot vaikai labai megsta biggrin.gif , o jeigu nuotaikos bendros grupeje ne kokios, tai visi uzsikrecia verysad.gif
Lopselyje neverkianciu is 10-15 vaiku gal 3 kokie ir bus g.gif nors jei atvirai verkia retai visi choru, o etapais pora vaiku prisimena mamyte ir tada pradeda verkti, veliau ir kiti prisijungia, tik spek per visa diena visus raminti.
Aukletojai kur kas lengviau su 1-2 vaikais, kurie susigraudina negu su tokia grupe, tuo paciu kai ji nepavargus ji gali labiau tuos 1-2 pagloboti, del to ir rasau apie spali, lapkriti, kad jau maziau verkianciuju lieka.
bakardi
QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 14:04)
*

kad verks bet kuriuo atveju ar rugseji ar spali tai pritariu, beveik visi vaikai verkia, vieni maziau kiti daugiau, stresa isgyvena, nauja aplinka, nauji zmones mamos nera, adaptacijos periodas visiems buna.
bet aplinka i kuria patenka vaikutis labai daug ka duoda. Nueis tarkim rugseji kai visi dar tik pratinasi, verkia, aukletojos dar tik su vaikais pradeda susipazinti, pacios prie ju bando priprasti, aplink sumaistis kaip jausis vaikas?kokios nuotaikos jam persiduos? o tarkim patekes i apsipratusia grupele jausis saugesnis, ir auklytes gales daugiau demesio skirti naujam vaikuciui.
smagu, kad Jusu dukryte taip lengvai eina, bet dar tik dvi dienos, dar visko gali buti 4u.gif
eda9
QUOTE(mindaiva @ 2010 09 07, 10:07)
viena yra, kai vaikas supranta jau daugiau ir pats kalba, o kita, kai vaikai visai mažučiai, neturintys dviejų metų

Ten jau darzelis, ne tokie ir mazuciai. Supranta nesupranta, bet as niekada nuo savo vaiko nuo jo gimimo nesu pasprukus ir apgavus. Visada pasakydavau, kad iseinu, kad grisiu ir pan. O ne eme ir dingo mama.

QUOTE(pukelis999 @ 2010 09 07, 13:02)
Mano mergyte saunuole  4u.gif  NUvedziau vakar pirma diena, tai nedrasiai i grupe iejo. Pabuvo iki pietu miegelio. Grizo namo su asarom, nes norejo dar likti su vaikuciais. Mate kaip jie visi i loveles ruosesi. Siandien nuvedziau visai dienai, aukletoja pazadejo paskambinti jeigu nenores likti miegui. Skambucio nesulaukiau. Faktas- darzelis tiko ir patiko is karto  4u.gif
tikra mamytes kopija  biggrin.gif
*

Mums irgi pirma diena taip buvo. Apsisuko ir nuejo zaisti. Kita diena pamate kita aukletoja, kuri sake, kad jei isdykaus, tai nubaus,,, tai kazkaip nebe taip noriai ejo smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.