Senieji Sonatinos receptai
Sonatinos blog'as
Šiandien kepiau blynus.
Nors nesu didelė blynų mėgėja, bet Sonatinos apelsininiams blyneliams neatsispiriu
Siandien kepiau kiauliena korejietiskai
Desertui austa trupininis melyniu pyragas, tik pas mane su juoduoju serbentu uogiene
ar kas dare is "mociutes mielines teslos"? mociutes mieline tesla
as dabar bandau, bet nesigauna man ta "kepurele" is mieliu.. QUOTE(Dange* @ 2010 04 23, 14:38) ar kas dare is "mociutes mielines teslos"? mociutes mieline tesla as dabar bandau, bet nesigauna man ta "kepurele" is mieliu.. daug kartu daryta
tai vat kad per karstas buvo.. nezinojau
Papildyta: o ta tesla daug iskyla? kazkaip galvoju kad reikejo is dvigubos normos daryti QUOTE(Dange* @ 2010 04 23, 16:53) tai vat kad per karstas buvo.. nezinojau Papildyta: o ta tesla daug iskyla? kazkaip galvoju kad reikejo is dvigubos normos daryti iskyla ne per daugiausiai, bet kepdama graziai kyla
Kaip ir visoms, dauguma Sonatinos siūlytų patiekalų patiko ir mums
Man su lašinukais ir dešrelėm bandelės buvo super skanios, o su saldžiais įdarais neypatingai tiko, joms ieškosiu kito recepto.
QUOTE(nesuper @ 2010 04 23, 14:33) Man irgi jis puikiai gavosi
Išbandėme ir mes drėgną šokoladinį pyragą.
Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas
Pirma karta isbandziau Sonatinos varskini tingini. Labai skanu, tik man gal kiek per saldu. Bandysiu kita karta idet siek tiek tarkuotos citrinos
tas varskinis tinginys nerealus
Vakar kepiau Sonatinos eklerus..
O as atejau pagalbos del "Sluoksniuotos teslos su aguonomis sausainiu". Cia nukopijavau recepta nuo Sonatinos blogo:
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos 125 g maltų aguonų 30 g cukraus 1 a. š. vanilinio cukraus 120 g maltų migdolų 1 apelsino tarkuota žievelė 1 kiaušinis 100 ml pieno 1 a. š. krakmolo Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti. Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis. Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška! Pirma karta naudojau pirkta sluoksniuota tesla, tai nezinau, kaip sitie sausainiai turejo buti daromi, nes man nesigavo - Kokio storio tas 20 x 30 lakstas turi buti? Mano pirktine tesla yra 490gr svorio is dvieju atskiru lakstu, kurie yra 23 x 25 ir gal 3-4 mm storio. As iskociavau labai plonai viena laksta iki 40 x 30 dydzio ir pjoviau per puse siems sausainiams ir, itariu, cia buvo mano klaida, nes gavosi tokie kieti ir netraskus. - Visa idara turiu deti i ta viena 20 x 30 laksta? Idaras skanus pasirode, bet po kepimo ne toks saldus, gal reiks daugiau cukraus ar Malibu romo ipilti, jei isdrisiu vel kada daryti siuos sausainius. Dekui is anksto. QUOTE(Carolinka @ 2010 05 04, 14:56) Esu kepusi siuos sausainiukus. Teslos labai plonai tikrai nekociojau, bet ir iskociojus labai plonai, ji neturetu buti kieta Kai receptuose naudojama pirktine tesla as is viso nesigilinu, ka raso recepto autorius
O musu favoritas tapo Sonatinos pyragas "Obuolių ruduo"
Labas gal kuri gaminote Uždara fokača su rikota, špinatais ir kumpiu ?čia Ar vykęs receptas?Varškė, kumpis....
Noriu pasmalsaut gal kuri esat kepusios varškės pyragas su raudonaisiais serbentais http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry5533173 ???
nes susigundžiau jį kept, o serbentai tokie ale nesaldoki, tai sakau kaip tam pyrage rūgštelės ir cukraus santykis? Būčiau dėkinga, jei kas atsilieptų
Niekas nekepėt?
Kepiau blynus su apelsinų sultimis ir jogurtu man patiko
Šiandien pas mus tortilijos labai skanios pagal šį receptą. Bloge komentaruose rašo, kad sunkiai kočiojasi, man kočiojosi labai lengvai ir šiaip faina tokia tešla, gal kol ji šilta reikia ją kočioti
QUOTE(Sarmite @ 2010 05 20, 20:42) Ar kuri bandėt Sonatinos Napaleoną keptą keptuvėje???[COLOR=darkviolet] QUOTE(S.N.A.S @ 2010 05 21, 13:11) Ar kuri bandėt Sonatinos Napaleoną keptą keptuvėje???[COLOR=darkviolet] na issikepusi tortilijas, gaminau idara, tai jos tikrai nebuvo kietos, tiesa iskepusias laikiau ranksluostyje (kazkur skaiciau, kad taip daro QUOTE(langana @ 2010 05 03, 12:46) Pirma karta isbandziau Sonatinos varskini tingini. Labai skanu, tik man gal kiek per saldu. Bandysiu kita karta idet siek tiek tarkuotos citrinos man irgi pats skaniausias dalykas. Kai megstu saldumynus, tai ir saldumo neperdaug QUOTE(S.N.A.S @ 2010 05 21, 13:11) Aš gaminau jau kelis kartus, nu man tai jis labai skanus, nors kitos merginos rašė, kad joms nieko įpatingo. Labai svarbu, kad bananai būtų prinokę, nes kartą dėjau ne visai prinokusius, tai kremas gavosi kartokas. Vieną sluoksnį aptepu trintom spanguolėm, labai tinka
Laba,
Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas QUOTE(anastazas @ 2010 06 04, 07:45) Laba, Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas Man šis pyragas ir pamenu nesigavo dėl to įdaro, bet skanus, lauksiu ir aš atsiliepimų QUOTE(anastazas @ 2010 06 04, 06:45) Laba, Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas Sveika! Nesu labai patyrusi kepeja, bet as bandyciau, pries kepant, rabarbarus ir braskes sumaisyti su siek tiek krakmolu. Manau, nuo jo turetu idaras siek tiek sutirsteti. Dar del skonio! Esu ji kepusi, tai man jis laaaabai patiko Sekmes!
Sveikutes,
netycia uzejau i si pokalbiu temele, tai ir as noriu pasisakyti, kaip kepiau pernais metais rabarbaru pyraga, reiks ir dabar issikept, tik jau zinosiu kokios klaidos nedaryt, nes apsizioplinau, kad pyrago paplocio neapkepiau pries tai, nes pamirsau, o jau buvo per velu, ka traukt, tai beze sudege, bet siaip skaniai labai gavos, taigi ... Jums reikes: Torto paplocio tesla (4porcijos): 300 kvietiniu miltu. 50 cukraus, 1 a.s. vanilinio cukraus, ziupsnelis druskos, 100 g sviesto arba margarino, 1 kiausinis Maisydami virtuves kombainu sudekite miltus, cukru, vanilini cukru ir druska. Supjaustykite riebalus mazesniais gabaleliais ir sudekite i miltu misini. Sumaisykite, kol susidarys biri mase. Kombainu maisant, supilkite kiausini. Kai susidarys teslos gumulas, isjunkite. Suvyniokite tesla i folija ir mazdaug 30 min laikome saldytuve. Kepam torto paploti. Galima naudoti 24-26 cm skersmens formele. Nustatykite 225 C temp ir kepkite apatineje orkaites dalyje mazdaug 15 min. Atsaldykite. IDARAS: 500g svieziu jaunu rabarbaru, 100 cukraus, 1a.s. bulviu krakmolo, 200 ml vanilinio kremo Vanilinis kremas gaminamas taip: 300 ml grietineles, 2 kiausiniu tryniai, 1 v.s. cukraus, 1 v.s. bulviu krakmolo, 1 v.s. vanilinio cukraus. Puode sumaisykite grietinele, kiausiniu trynius, cukru ir bulviu krakmola. Visa laika stipriai plakdami atsargiai virkite misini ant silpnos ugnies. Atsaldykite ir pagardinkite vaniliniu cukrumi BEZE: 2 kiausiniu baltymai, 100 cukraus Eiga: nuvalykite rabarbarus ir supjaustykit 2-3 cm ilgio gabaleliais. Sudekite juos i formele. Sumaisykite cukru su bulviu krakmolu ir suberkite ant rabarbaru. Uzdenkite formele, nustatykite 225 C temp. ir kepkite orkaiteje 15-20 min. arba kol suminkstes rabarbarai. Atsaldykite. Jei yra, nukoskite rabarbaru sultis. Aptepkite vaniliniu kremu torto paploti. Sudekite ant virsaus rabarbarus. Suplakite kiausiniu baltymus, kad stipriai suputotu. Baigdami plakti pamazele suberkite cukru. Smailiomis kepurelemis supurskite beze tesla ant pyrago krasto. Nustatykite 250C temp. ir kelias minutes kepkite vidurineje orkaites dalyje, kol beze gaus patrauklia spalva. rabarbaru pyraga patiekite silta. Oi pavargau kol prirasiau, atrodo daug gaminimo, bet skonis tai superinis
Laba,
Vakar išsikepėm su dukra super pyragą Greitas pyragas su uogomis Dėjom tik braškes, ir + į miltus įmaišėm šiek tiek malto muskato riešuto (kituose Sonatinos receptuose nužiūrėjau, kad jis labai tinka su braškėm). Visa kita kaip nurodyta
Vakar dariau Morkų ir agurkų salotas su vištiena ir sezamais, tai skonis kaip iš kinų restorano. Labai skanios ir gaivios
Šiandien gaminau pupelių troškinį
Tikrai labai skanu ir begalo sotu
Oi, jauciu, kad ne ten receptuka idejus esu, tikiuos nesupyks Sonatina
QUOTE(Sarmite @ 2010 05 20, 20:42) Šiandien pas mus tortilijos labai skanios pagal šį receptą. Bloge komentaruose rašo, kad sunkiai kočiojasi, man kočiojosi labai lengvai ir šiaip faina tokia tešla, gal kol ji šilta reikia ją kočioti AS SIANDIEN KEPIAU SIAS TORTILIJAS, TAI MAN KOCIOJOSI SUNKIAI IR KEPE SUNKIAI, KAZKAIP PER DAUG TERLIONES MAN PASIRODE QUOTE(mamakarolina @ 2010 06 14, 16:26) AS SIANDIEN KEPIAU SIAS TORTILIJAS, TAI MAN KOCIOJOSI SUNKIAI IR KEPE SUNKIAI, KAZKAIP PER DAUG TERLIONES MAN PASIRODE gaminau kelis kartus viskas puikiai kociojosi ir kepe
Antrą kartą gaminau mėsos kukulius su sūreliu. Pirmą kartą darydama neturėjau adžikos, tai ir nedėjau, bet buvo labai skanu, antrą kartą darydama turėjau ir jos įdėjau į faršą. Su adžika išvis skonis nepakartojamas.
Jau seniai norėjau išmėginti ir pagaliau prsiruošiau. Kepiau vištienos file su kamemberu.
Kepiau orkaitėje, su grilio funkcija, tai kepė ilgiau nei 7minutes, bet skonis labai geras Avokadų salsos nedariau, patiekiau su paprasčiausiomis salotomis. QUOTE(žemyna* @ 2010 06 26, 12:42) Antrą kartą gaminau mėsos kukulius su sūreliu. Pirmą kartą darydama neturėjau adžikos, tai ir nedėjau, bet buvo labai skanu, antrą kartą darydama turėjau ir jos įdėjau į faršą. Su adžika išvis skonis nepakartojamas. man buvo labai labai sūru ir nesuprantu dėl ko. Dėjau ne pomidorų padažą, o trintus pomidorus, kurie mažiau sūrūs nei pomidorų padažas, sultinys buvo beveik be druskos, sojos padažas irgi ne pats sūriausias. Sūrelį dėjau mūsų su žalumynais. Gerai, kad vyras viską valgo, o tai būtų tekę išmesti QUOTE(keistuole @ 2010 06 29, 11:09) man buvo labai labai sūru ir nesuprantu dėl ko. Dėjau ne pomidorų padažą, o trintus pomidorus, kurie mažiau sūrūs nei pomidorų padažas, sultinys buvo beveik be druskos, sojos padažas irgi ne pats sūriausias. Sūrelį dėjau mūsų su žalumynais. Gerai, kad vyras viską valgo, o tai būtų tekę išmesti Tikrai keista, kad sūru gavosi, nes manieji tokie švelnaus skonio QUOTE(žemyna* @ 2010 05 02, 11:13) Išbandėme ir mes drėgną šokoladinį pyragą. Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas Kepiau ir as si pyraga
Aš išbandžiau Uždarą fokača su špinatais, varške ir kumpiu mums visai patiko, toks neįprastas patiekalas ir ta močiutės tešla tikras gėris.
QUOTE(Sarmite @ 2010 06 30, 09:39) Aš išbandžiau Uždarą fokača su špinatais, varške ir kumpiu mums visai patiko, toks neįprastas patiekalas ir ta močiutės tešla tikras gėris. QUOTE(žemyna* @ 2010 06 30, 10:21) nėra už ką ieškojau komentarų prieš gamindama šį patiekalą, viena mama rašė, kad į tešlą dėtų mažiau cukraus šiam patiekalui, mes tai mėgstam saldžiai tai mums visai tiko ta saldi duonelė
Gaminau siuos patiekalus
Vistiena su morkomis,ryziais ir slyvomis-skanu,gavosi puikiai Kopustu apkepas su farsu-musu megstamiausias Vistiena su darzovemis jogurto padaze-labai patiko vyrui Lazanija su varske-mano megstamiausias patiekalas Sia savaite bandysiu gamint Vistiena su obuoloiais. Man patinka,kad visi receptai aiskiai parasyti,gal todel ir gaunas is pirmo karto QUOTE(žemyna* @ 2010 06 26, 13:42) Antrą kartą gaminau mėsos kukulius su sūreliu. Pirmą kartą darydama neturėjau adžikos, tai ir nedėjau, bet buvo labai skanu, antrą kartą darydama turėjau ir jos įdėjau į faršą. Su adžika išvis skonis nepakartojamas. As sendien pirma kart gaminau,tik gaminau is kiaulienos farso,skaniai gavosi QUOTE(anerita* @ 2010 07 06, 18:53) Mergaitės jei nesunku įdekit šito Varškinio tinginio nuorodėlę, na nerandu aš jo, o labai noriu išbandyti prašom http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry5139439 |