Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Evos atėjimas arba niekada negimdysiu pirmadienį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
vitule
Taigi, po nesėkmingų dviejų nėštumų pastojau. Ilgai tylėjau apie šį stebuklą, žinojo tik vyras, mama ir seserys, galvojau vėl bus tas pats, neišvys ir šis mažylis pasaulio. Slapta tikėjau, kad bus mergaitė, bet visi požymiai buvo berniuko, bet man buvo nesvarbu kas, kad tik turėčiau tą išsvajotą mažylį. Echoskopai nerodė kas bus, 5 mėnesių Vilniuj genetikos centre pasakė, kad lygtai mergytė, o galutinai patvirtino klinikose 32 savaičių. Visą nėštumą pravaikščiojau kaip su gresiančiu, visi ant rankų nešiojo, o aš ėjau kaip tankas. Kažkaip turėjau tokį įsitikinimą, kad tikrai negimdysiu pirmadienį, nes sesuo ir vyras gimę šią dieną. Ir kaip dainavo toks nelaimingas krokodilas: VIDNA V PONIEDIELNIK MINIA MAMA RADILA.
Gimdymo terminas buvo nustatytas sausio 27-29 dienomis, galvojau bus močiutei dovana gimtadienio proga. Gimdysiu 28-tą. Nieko panašaus. Sausio 27 diena nuėjau eilinei apžiūrai, tiksliau jau įtariau, kad kažkas bus. Žinoma, pirmadienį guldom,- toks buvo gydytojos atsakymas. Daiktai jau seniausiai sukrauti laukė spintoje kol bus panaudoti.
Savaitgalis. Šeštadienis. Sausio 29d.
Apie pietus nuvažiavau pas tėvus, kadangi brangiausias dirbo ir nebuvo ką veikti. Pavalgėm. Ir kažko labai dažnai pradėjau į WC traukti. Iš pradžių kas pusvalandį, vėliau kas 15 min. Kažkas negerai g.gif Mama prigrdė arbatų, guliu lyg ir aprimsta, bet po kiek laiko ir vėl tas pats. Jau, galvoju, prasideda. Paskambinau vyrui, kad namo negrįšiu, kad laukiu jo po darbo pas tėvus. Grįžta brangusis, su mano tetuku nuvažiuoja namo, surenka mano ir lėlytės rupštikus. Einam miegot. Naktį vėl pasilakstymai pas nykštukus kas valandą.
Sekmadienis. Sausio 30 d.
Apie pietus neapsikentusi ir nuslabusi nuo bėgiojimų skambinu gydytojai. Vyras šuoliuoja į vaistinę, parneša vaistų. Viskas normoj. Į vakarą išleidžiu vyra į darbą ir perspėju, kad būtų ryšio zonoj, nes negali žinot. Pažiūrim Teleloto (per kurį mano mažoji taip reikšdavosi, kad ojojoj, pilvas į visas puses duodavosi biggrin.gif ) ir atsigulu. Grįžta brangusis po darbo, dar pašnekam, kad iš ryto veš mane į ligoninę ir einam miegoti.
Pirmadienis. Sausio 31d.
2 valanda nakties.
Keliuosi į WC.
3 valanda nakties.
Keliuosi į WC.
Puse keturių.
Veiksmas kartojasi.
4 valandos.
Vėl tas pats. Mama atsikelia ir sako: Gal jau?
Sakau: gal ir jau.
-Tai ar skauda.
-Biškį.
-Tai skauda ar ne?
-Kažkaip keista,- sakau.
Nueinu po dušu ir 5 valandą skambinu gydytojai ir kviečiamės greitąją. Nuveža mus su vyru į Mažylį. Sąrėmiai jau kas 5-10 minučių kartojasi. Vandenys dar nenubėgę.
6 valanda.
Atvažiuoja gydytoja, mane ir vyruką paruošia gimdymui. Nuveda į gimdyklą. Laukiam sąrėmio, kad pažiūrėt kiek atsidarymas. Guliu, svajoju, skausmai lygūs 0. Gydytoja klausia ar jaučiu ką nors. Sakau: Ne. Ji pasižiūri į mane blink.gif tokiom akim ir sako tau čia jau rimtas sąrėmis. Aš jai sakau man namie ir baisiau buvo. Ji dar labiau išpučia akis. Kaklelis atidaręs 6 cm. Klausia ar reiks epidūro. Sakau kad dar kaip ir nereikia, jei reiks pati paprašysiu. Prakerpa vandenis.
7 valanda.
Guliu burbulinėj vonioj ir pletkinam su vyru.
8 valanda.
Išlipu iš vonios, pajungia aparatus ir paguldo ant stalo. O man niekas nesidaro. Jei ir užeina koks skausmelis tai tik taip kaip į pirštą kad įsiduri. Apžiūri, sako JAU. Kas jau? Jau gimdai. Nu gerai,- sakau. Buvo puse devynių ryto. Po ilgų mano pastangų ir nesėkmingų stūmimų (savaitgalio pasilakstymai savo padarė) į gimdyklą įvežamas vakumas. Mano akys pasidaro kaip traktoriaus lempos. Na jau šito tai jau man nereikia, galvoju. Tarpai tarp sąrėmių 5 min. Gydytoja su akušere dar pasijuokia, kad gerai leidžia atsipūsti leliukas. Iškviečiami vaikų gydytojai ir dar papildomai gydytojų ginekologų akušerių. Mano akyse tamsa. Vyras nustumiamas į antrą planą, nes nebelieka vietos prie manęs. Ir atėjęs jaunas daktariukas spustelį mano pilvelį. Akyse prašviesėja. Ir tokia lengva pasidarau pati sau. clap.gif Galvoju: NA JAU VISKAS.
9.16
Dar vienas stūmimas ir pasigirsta 2.gif niurzgėjimas. Akušerė uždeda ant krūtinės mano ilgai lauktą žmogutį. Sako dukrytė. EVA,- sakau,- mano Evutė. Pasveria, pamatuoja, aprengia ir atiduoda tėčiui. O tėtis sėdi ir ašarą braukia wub.gif , tada ir aš apsibliaunu. Bet neilgam. Būnu užmigdyta sutvarkymui. Prasibundu intensyvaus sekimo palatoj, o mano zuikelis pas tetuką ant rankų guli ir net garselio jokio neišleidžia, įmigusi mergina po didelio darbelio, atėjimo į šį pasaulį.
Štai koks buvo tas mano stebukliukas, mano Eva, kuri vis tik gimė pirmadienį.
user posted image
KolJe
kaip grazu, o kokia lelia wub.gif
Anistėja
niu grazu 4u.gif
As irgi gimdziau Mazylyje ir pirmadieni... smile.gif Beje, apie pirmadieni: kazkada viena astrologe ar tai numerologe kalbejo, jog zmones gime pirmadieni buna linksmi, o pvz., gimusiems ketvirtadieni labai sekasi versle. Na mano mama verslininke, gimusi ketvirtadieni ir jai tikrai sekasi, o va stai uosvis atejo i pasauli pirmadieni, bet kad linksmas, tai nepasakyciau g.gif . Greiciau priesingai. Nezinau, ar reiktu uo tiketi, bet esu optimistiskai nusiteikusi, ir viliuosi, kad uzaugusi dukryte bus linksmas zmogus. Tikiuosi bus linksma ir tavo Evute 4u.gif
Taurė
Aš gimsui pirmadienį 4u.gif
Labai gražiai aprašei Evutės atėjimą wub.gif
Veitė
Laabai grazi mergyte tavo Evute, aukit sveikos ir laimingos smile.gif
Veila
oi koks grožis wub.gif Daug laimės jūsų šeimynėlei 4u.gif
motinele
Labai grazi dukryte, aukit sveikos, dideles ir laimingos. 4u.gif
convict
Vitule, net ašarą nubraukiau skaitydama wub.gif wub.gif
Tikrai labai labai gražiai aprašiai thumbup.gif . Tikrovei kaip pasakojai ne taip kažkaip viskas skambėjo. Reik tau rašytja būt 4u.gif
O Evutė mažulytė kokia gražuolytė, negaliu atsižiūrėt net ir mam pakviečiau pažiūrėt...
Birbiziukas
KAIP GRAŽUUUUUUUUUUU wub.gif DIDELIAUSIOS SĖKMĖS wub.gif user posted image
vitule
QUOTE(Gyncė @ 2005 12 14, 16:59)
Vitule, net ašarą nubraukiau skaitydama wub.gif  wub.gif
Tikrai labai labai gražiai aprašiai thumbup.gif . Tikrovei kaip pasakojai ne taip kažkaip viskas skambėjo. Reik tau rašytja būt 4u.gif
O Evutė mažulytė kokia gražuolytė, negaliu atsižiūrėt net ir mam pakviečiau pažiūrėt...
*

nakai pasakoji neina taip įsijausti, o kai rašai tai dar peržvelgi ir gali pakoreguoti užtat ir gaunasi taip sklandžiai ax.gif smagu kad patiko... blush2.gif
kipshe
as laukiuosi pirmojo vaikelio, daktarai sako, kad bus mergyte bigsmile.gif labai grazi tavo gimdymo istorija, linkiu aukt sveikutei ir didelei gerai mergytei user posted image

as taip pat ruosiuosi mazylyje gimdyti, tik nelabai zinau ar tikrai geras mano apsisprendimas g.gif nestuke.gif
menade
Tau ir tavo gražiąjai lėlytei linkiu sėkmės user posted image Ir pimadieniais būna stebuklų biggrin.gif
vitule
QUOTE(kipshe @ 2005 12 16, 14:41)
as laukiuosi pirmojo vaikelio, daktarai sako, kad bus mergyte  bigsmile.gif labai grazi tavo gimdymo istorija, linkiu aukt sveikutei ir didelei gerai mergytei user posted image
as taip pat ruosiuosi mazylyje gimdyti, tik nelabai zinau ar tikrai geras mano apsisprendimas  g.gif  nestuke.gif
*

Dėl Mažylio, tai jei gimdysiu dar kartą tai tik ten mirksiukas.gif
knielita
Nuostabiai aprasyta istorija, o lelios grazumas wub.gif Saunuoles 4u.gif
Laurite
Labai grazi tavo mergyte.
Džiuga+
Labai grazi istorija... wub.gif
Nledi
wub.gif wub.gif wub.gif
matux
Labai graži mergytė bigsmile.gif.Man smagu, kad mes su tavo dukryte bendravardės clap.gif. Už poros menesiukų ir aš laukiu mažos 2.gif.
vitule
QUOTE(matux @ 2005 12 21, 20:13)
Labai graži mergytė bigsmile.gif.Man smagu, kad mes su tavo dukryte bendravardės clap.gif. Už poros menesiukų ir aš laukiu mažos  2.gif.
*

mirksiukas.gif smagu
future_maman
Ech, net apsizliumbiau, kaip graziai cia viska surasei thumbup.gif stebuklingas toks tas tavo gimdymas buvo drinks_cheers.gif aukit sveikos ir laimingos 4u.gif
vitule
QUOTE(future_maman @ 2005 12 22, 13:20)
Ech, net apsizliumbiau, kaip graziai cia viska surasei thumbup.gif  stebuklingas toks tas tavo gimdymas buvo drinks_cheers.gif aukit sveikos ir laimingos 4u.gif
*

Na pravirkdyti tai nenorėjau blush2.gif , o gimdymas tai tikrai stebuklingas ax.gif
Deivika
MANO SUNELIS IR AS PATI GIME PIRMADIENI...NA,BET TIKRAI TUO DZIAUGIUOSI.NER CIA KO BAIDYTIS PIRMADIENIUKU lotuliukas.gif JUK TAI-PATYS GRAZIAUSI ZMONES(VISUR TAIP RASOMA) blush2.gif tongue.gif
LINKSMU IR GERU JUMS KALEDU 4u.gif
Skarota Egle
kokia grazi istorija ir kokia nuostabiai grazi mergyte wub.gif wub.gif wub.gif augit sveikuciai ir stipruciai 4u.gif
alex
QUOTE(vitule @ 2005 12 12, 23:03)
.Štai koks buvo tas mano stebukliukas, mano Eva, kuri vis tik gimė pirmadienį.
user posted image
*

wub.gif wub.gif wub.gif
Aukit stipruciai ir sveikuciai smile.gif
Lucy
Kokia fantastiškai graži mergytė. Vien pasižiūrėjus į nuotrauką galima dar leliuko užsinorėti.
vitule
QUOTE(Lucy @ 2005 12 28, 06:22)
Kokia fantastiškai graži mergytė. Vien pasižiūrėjus į nuotrauką galima dar leliuko užsinorėti.
*

na man tai dar nesinori antro wink.gif
fajerė
LABAI GRAŽU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 bigsmile.gif
AŠ IRGI GIMDŽIAU PIRMADIENĮ,TAI VISAOS DAKTARYTĖS SAKĖ,KAD BUS DARBŠTUOLIS,TAI GAL IR NĖRA TOKIA BLOGA SAVYBĖ...... g.gif
NORS ATEITIS PARODYS...
biggrin.gif
vitule
QUOTE(fajerė @ 2006 01 05, 00:15)
LABAI GRAŽU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 bigsmile.gif
AŠ IRGI GIMDŽIAU PIRMADIENĮ,TAI VISAOS DAKTARYTĖS SAKĖ,KAD BUS DARBŠTUOLIS,TAI GAL IR NĖRA TOKIA BLOGA SAVYBĖ...... g.gif
NORS ATEITIS PARODYS...
biggrin.gif
*

na tikiuosi kad nieko blogo tas pirmadienis ax.gif blush2.gif
Stiuardese
wub.gif wub.gif
vilmiux
As taip pat zadu gimdyti Mazylio klinikoj nestuke.gif ,buvau apsiziureti tai labai patiko smile.gif
Indre_G.
na tau tik gimdyt ir gimdyt, saunuole biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
dzokonda
Puiku!O pirmadienis tau dabar -laimingiausia diena!!
thumbup.gif biggrin.gif
NirN
wub.gif wub.gif wub.gif
Saulutia
Kokia nuostabi istorija wub.gif wub.gif
SilRa
sauni istorija ir super gimdymas 4u.gif kantrybe pas jus nepaprasta thumbup.gif aukit dideles ir grazios wub.gif
Soni
Mano Igniukas irgi pasaulį išvydo pirmadienį thumbup.gif diena
Aukit sveikutės 4u.gif
septyniuke
Super istorija ir atrodo taip paprasta viskas wub.gif
vitule
Štai praėjo beveik du metai nuo tos dienos, o prisiminimai tai lyg vakar dienos...
Ačiū visoms už gražius palinkėjimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
GudriLapė
labai graži istorija 4u.gif
saule08
taip greitai ir lengvai, o tu daugiau leliuku nenori? 4u.gif g.gif
u pats laikas broliukui mamyte nestuke.gif thumbup.gif
sekmes ir aukit sveikos 4u.gif
egle-kristina
kokia faina istorija, na super thumbup.gif
sekmes augant 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.