Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano visas gyvenimas maisto gaminimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
skruzdeda
Norėjau paklausti kaip jūs organizuogate dieną. Man dažnai atrodo, jog aš daugiau nieko ir nedarau tik gaminu valgyti. Nėra laiko nei vaikams nei sau.

Rytas :pusryčiai. Mažajai verdu košes, o kitiems kažką kito, dažniausiai blynai, kiaušiniai, virtinukai. Nes mažoji nevalgo nieko kito, o kiti nevalgo košės.
Viską sutvarkau ir maunu i paruotuvę produktų. Parsinešu ir iš karto pradedu daryti pietus. Kol supjaustau sriubai viską ir pasiruošiu antram patiekalui praslenka kokia valanda. Antram patiekalui irgi kokio pusvalandzio. O jeigu dar kokias salotas pjaustyti ir daugiau. Pavakariams vaikai valgo visoki slamsta, tai daryti nereikia, bet daznai serga, del mazakraujystes kartais isspaudziu morku arba burokeliu sulciu. Kol mazoji miega apsitvarkau kambarius ir netrunka ateiti vakariene. Ir vel mazajai kose, o kitiems dar kazkas.
Man taip igristo tas valgyt darymas ir kambariu tvarkymas... Nera nei kada su vaikais pabendrauti, tiesiog veju juos nuo saves - tipo netrukdykit, darau valgyt. Bet cia nesamone yra. Kuo trumpiau maistas gaminasi, tuo jis nesveikesnis. Norisi kazkaip islaikyti balansa tarp normalaus maitinimosi ir laisvo laiko. Gal jus pasildote tai, ka vakar pagaminote? 1.3 metu vaikui idomu nepakenks, kad maistas sildytas? Sriubyte, mesyte? Kol mazoji nevalgydavo, tai darydavau pietus dviem dienom, budavo neblogai.
HappyAngel
Aš saviškei duodu pašildyto maisto. Virdama jai daržovienę, dar karštą rytdienos porciją įdedu į Avent indelį, sandariai uždarau ir į šaldytuvą. Taip sekančią dieną tik pašildyti bereikia inde su karštu vandeniu.

Rytais nevalgo nieko (atsigeria MP) arba suvalgo porą šaukštelių Milupos "Labo ryto" košės, tad jos užpylimas karštu vandeniu irgi netrunka kaži kiek laiko. Užpilu, tada einam praustis, apsirengt. Per tą laiką ji išbrinksta. Tokia va

user posted image

Būna, kad išsireikalauja iš manęs batono, aptepto sviestu.

Pietums, kaip jau minėjau, verdu daržovienę. Dažniausiai dviem dienoms. Kadangi valgo labai mažai, nematau prasmės kiekvieną dieną stovėt prie puodų tam, kad paskui didžiąją dalį išmesčiau lauk. Pavalgius savo daržovienės dar ir iš mano lėkštės šio bei to paknebinėja (porą kąsnių), todėl stengiuosi gamintis daugiau ar mažiau sveiką maistą, be bereikalingų prieskonių, vegetų, buljono kubelių ir t.t.

Vakarienei verdu arba pienišką sriubytę (iš dribsnių), arba duodu jogurto, banano ar desertinės varškės. "Rimto" maisto tokiu metu ji nebenori.

Paskaičiau ir atrodo, kad savo vaiką badu marinu biggrin.gif Taip nėra, tiesiog ji yra nevalgiukė ir visokių varškėtukų, kotletukų ir pan. nevalgo...
eLaura
QUOTE(skruzdeda @ 2010 04 23, 11:06)
Norėjau paklausti kaip jūs organizuogate dieną. Man dažnai atrodo, jog aš daugiau nieko ir nedarau tik gaminu valgyti. Nėra laiko nei vaikams nei sau.

Rytas :pusryčiai. Mažajai verdu košes, o kitiems kažką kito, dažniausiai blynai, kiaušiniai, virtinukai. Nes mažoji nevalgo nieko kito, o kiti nevalgo košės.
Viską sutvarkau ir maunu i paruotuvę produktų. Parsinešu ir iš karto pradedu daryti pietus. Kol supjaustau sriubai viską ir pasiruošiu antram patiekalui praslenka kokia valanda. Antram patiekalui irgi kokio pusvalandzio. O jeigu dar kokias salotas pjaustyti ir daugiau. Pavakariams vaikai valgo visoki slamsta, tai daryti nereikia, bet daznai serga, del mazakraujystes kartais isspaudziu morku arba burokeliu sulciu. Kol mazoji miega apsitvarkau kambarius ir netrunka ateiti vakariene. Ir vel mazajai kose, o kitiems dar kazkas.
Man taip igristo tas valgyt darymas ir kambariu tvarkymas... Nera nei kada su vaikais pabendrauti, tiesiog veju juos nuo saves - tipo netrukdykit, darau valgyt. Bet cia nesamone yra. Kuo trumpiau maistas gaminasi, tuo jis nesveikesnis. Norisi kazkaip islaikyti balansa tarp normalaus maitinimosi ir laisvo laiko. Gal jus pasildote tai, ka vakar pagaminote? 1.3 metu vaikui idomu nepakenks, kad maistas sildytas? Sriubyte, mesyte? Kol mazoji nevalgydavo, tai darydavau pietus dviem dienom, budavo neblogai.
*

Pritariu Angel.
Dar viena iseitis. Paaugusius vaikus i darzeli, o paciai - darba eit. Tada isvengsi tos namu ruosos bent jau nuo 8 iki 17 val. 4u.gif cool.gif
Natuke
QUOTE(eLaura @ 2011 07 24, 18:49)
Pritariu Angel.
Dar viena iseitis. Paaugusius vaikus i darzeli, o paciai - darba eit. Tada isvengsi tos namu ruosos bent jau nuo 8 iki 17 val. 4u.gif  cool.gif
*

tada skusis, kad vias gyvenimas - darbas smile.gif as jau neisivaizduoju, kaip nuo 8 iki 17 kaip kalejime sedet biure doh.gif mirksiukas.gif

nepakenks vaikui sildytas maistas doh.gif 1.3 metu jau gali truputi padet namuose, gaminkit, tvarkykites kartu biggrin.gif ir negaminkit atskirai, geriau suderinkit koki bendra varianta - kair dideli megsta ir maziui tinka 4u.gif
shindi
As irgi manau: vaika i darzeli, o mama i darba drinks_cheers.gif

Negalima saves pamirst, paskest namu ruosoj smile.gif
temporary
Buvau ir aš pradėjus įsisukt į tokį namuolės darbštuolės ratelį... Tada sustojau ir pamąsčiau, kad EIII, esu ir AŠ smile.gif Tai buvo, kad sesytei/mamai palikdavau bernioką, kol pati nors trumpam išvažiuodavau su vyru papietaut biggrin.gif Iš tikro dabar yra taip, kad valgau kai berniokas valgo smile.gif Jei vyras tada būna, ir jam pasiūlau - kartu valgo, nes žino, kitko negaus. Arba būna ir vyras valgyt pagamina smile.gif Dėl namų ruošos - pedantiškumo nebesilaikau, nes vistiek vos susitvarkai iki vakaro betvarkė smile.gif Tvarkomės kartą-du per savaitę, kartu su vyru. O vaiką jau mokau žaisliukus susirinkt smile.gif Girdėjau, kad auklėjimui niekada ne per anksti smile.gif
Aij, dar dėl maisto - tikrai nevengiu šildomo maisto berniokui smile.gif Tik aišku, ne mėnesio senumo bigsmile.gif Dažniausiai maistas būna tos pačios dienos arba vakarykštis. Ir dar dažniau renkuosi receptus, kurių įgyvendinimas neužima visos dienos smile.gif
Į parduotuves važiuojam kartu su vyru, kartą/du į savaitę. Užsiperkam maisto atsargų (miltų, aliejaus ir kitko stovinčio). Daržovių nueinu su vaiku į turgelį. Tą ėjimą priskaičiuoju prie savo laiko, nes man patinka vaikščiot smile.gif Pakeliui galima sustot prie supynių - vaikui džiaugsmas, tau akimirga atgaivos knygos skaitymui smile.gif
Aš tai galvoju taip - jei kažkas nenori valgyt bendro maisto, tai tegu laukia kito valgymo, aš tikrai nekepaliosiu vienam blynų, kitam kepsnio, trečiam košės schmoll.gif Apie alergijas nešneku - nesusidūriau...
Gabii__
QUOTE(skruzdeda @ 2010 04 23, 10:06)

*

cia daug issakyta, bet tikrai sutaupytumet laiko, jei kasdien apsipirkti neitumet. pasakysiu kaip darom mes. susiplanuojam bent triju dienu meniu ir apsiperkam ko reikia. pirma , gal keista, bet labai susitaupo pinigeliai, nes planuoju, kad visi produktai butu suvalgomi.antra laiko daugiau.
nedarau jokiu maistu dienos metu , kurie reikalauja daug laiko..nzn ar as cia greit darau viska, ar nzn..bet masitelis normalus. as niekada nepraleidziu daug laiko prie virykles. dienos metu daromes tik sau su vaiku..tiksliau valgau ta, ka jis valgo.
vakare grizta vyras ir gaminam kartu, jis arba as, nes jam ta daryti labai patinka.jam nera poreikio izengus pro duris pult valgyti.

nzn man nekelia maistas jokiu vargu, nes dienos begyje tai uzima maza dali, visi pavalge ir sveiki..tfu tfu tfu biggrin.gif paskui eis i darza, as i darba, beliks vakariene:)))
kaip kazkas neisivaizduoja kaip galima sedet darbe nuo ryto iki 17 val, taip as neisivaizduoju kaip sedet namie.kai megstamas darbas, nereikia eiti su asarom, tai jame labai gera..ir kazka naujo pamatai, su kazkuo pabendrauji, ne tik seimoje, prasizmoneji, smegenys padirba, vakare malonesnis poilsis.
mane dabar tik mokslai ir gelbsti nuo kasdienybes.

jus tiesiog susigalvokit paprastesniu patiekalu, nedarykit kiekvienam atskirai..kam???paskui kuo toliau tuo labiau prades viskas neitikti ir bus dar blogiau. nenori valgyti, tegu nevalgo. jei kazko kazkuris labai nemegsta nedarykit to patiekalo, kazka bendro vistiek valgo. ir namai su vaikais niekada nebus idealiai svarus, o jei kazkam trukdo maza betvarke, tegu ir susitvarko. zinoma visai bardake nemalonu, bet minimalus susitvarkymas daug laiko neatima.
geriau su vaikais ka gero nuveikite.
dar vienas zmogus man yra pasakes. nori, kad namai dienos begyje isliktu svarus, eikit su vaikais i lauka, i svecius..zodziu is namu, tada daiktai liks savose vietose ir nereiks gaisti tvarkantis:)))
julkanos
aš su pirmu vaiku taip pat žaisdavau doh.gif
o dabar gaminu viena karta per diena (kai mažasis pietu miego eina, o vyresnelis jau pagalbininkas biggrin.gif duodu jam kokia morka tarkuoti biggrin.gif )bet dedu į masta labaaai mažai druskos, nes visiems trims mano vyrukams vienoda maista,tiesiog tevelis su mama "druskinasi" ir "pipirinasi" savo lekštese biggrin.gif o mažiausiam sumalu su blenderiu thumbup.gif , valgo viska ką valgome mes
Papildyta:
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 08:01)

dar vienas zmogus man yra pasakes. nori, kad namai dienos begyje isliktu svarus, eikit su vaikais i lauka, i svecius..zodziu is namu, tada daiktai liks savose vietose ir nereiks gaisti tvarkantis:)))
*

drinks_cheers.gif
uogute
oiii skaitau ir noriu jus paguosti kaip sukuosi as:

y darba turejau gryzt jau nuo 7 menesiuko. turiu vyra ir aukle pamainomis priziurincius vaikuti.

iki kokiu metuku abiems is vakaro padarydavau ryt dienai maisteli vaikui: pietukus uzmigdzius vaika begdavau nakti paruosdavau, o pusryciu kose isvirdavau ryte pries darba. budavau istisai nemiegojusi doh.gif
vyras taip pat dirba. priziurime pamainomis ir reikia 2d i sav aukles.
nuo metuku vyras vaikui padaro bet visalaik pries darba as jam turiu suruosti: karta pakepinau kotletus sudejau i puoda kad jis istroskinti ir nuskutau kitam puode bulves, kose isverda pats. kita karta balandelius sudedu ryte i garu puoda-isgarina pats. kita karta padedu desrele ir bulves-isverda pats-cia jau man tinginio diena. kita karta sriuba pasakojau telefonu kaip virti - puse dienos darbe prasnekejau - bet visgi dziaugiuosi kad jis ir tiek padaro thumbup.gif
auklei VISADA maista paruosiu plastikiniams indelyj saldytuve ji tik pasildo, o ryte isverdu kosele ir kompoteli.

ojjjjj kaip taip sunkiai, bet kai nera iseities ka darysi............ neturiu nieko artimo kad bent kas pagelbetu unsure.gif

o po darbo dar lekiu i shopa, mat turim 1masina ir as su ja vazineju i darba. vyrui darbas ssalia namu. tad jis neturi masinos nuvaziuoti i parde ir dazniausiai as pareinu o jis iseina darban doh.gif
dailele
Mano situacija truputį kitokia, bet, tikiuosi, ir tokia patirtis kam nors pravers. Gyvenam penkiese mes trys ir vyro tėvai. Kol nedirbau valgio gaminimas buvo mano teritorija, kadangi mėgstu suktis virtuvėj tai man visai tiko ir patiko. Tuomet mano įprastinė diena atrodė maždaug taip. Ryte visi valgo pusryčius, juos ruošiam abi su anyta. Kadangi diena prasideda gana anksti tai mažoji tokiu metu paprastai miega. Tada keliasi mažė, geria pieną ir iki jos pusryčių mes krapštomės savo kambariuose (žaidžiam, tvarkausi, mezgu ir pan). Dukrai pusryčiams dažniausiai virdavau košę (tai užima iki 15-20 min.) kai mergaitė pavalgo būna rami ir tuo metu aš verdu pietus ar susiruošiu produktus (daržoves supjaustau į atskirus dubenėlius paskui tik sumest į puodą ar keptuvę belieka) jei pietums kas nors ko negaliu paruošti iš anksto ar kokia mėsytė turi pasimarinuoti. Tuomet virtuvė virsta dukros žaidimų teritorija. Jei geras oras iki pietų keliaujam į lauką. Po mažylės pietų, kai ji jau miega pietaujam mes t.y. aš, vyras ir šešuras (anyta dirba) ir viskas: dienos darbai baigti. Vyrai išeina dirbti, o aš ilsiuosi (mezgimas, supermamos ir pan.) kol atsikelia dukra. Kyla klausimas, o kur vakarienė? Paprasta, mes jos negaminam. Vakare visi valgo tai kas liko nuo pietų ar susigalvoja kas ko nori. Nebent kokį kartą per porą mėnesų būna verdama pieniška sriuba.
Dabar truputį pasiekitė situacija, nes pradėjau dirbti. Tai rytais anyta daro pusryčius, o aš organizuoju ką nors pietums. Paprastai verdu kokią nors sriubą ar suruošiu kokių pusgaminių, kad vyrai galėtų greitai papietauti. O su mažosios valgiais neliko rūpesčio, nes ji dienas leidžia pas mano tėvus ir jau gali valgyti jų įprastinį maistą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.