Lammila
2010 04 25, 21:16
Sveikutės  Noriu įsigyti Davido budlėją.Gal kas auginate? Kaip žiemoja?Kur pirkti?
jediara
2010 04 26, 21:06
Negi nėra auginančių šį augaliuką?
dahlia+++
2010 04 26, 22:20
QUOTE(jediara @ 2010 04 26, 22:06) Negi nėra auginančių šį augaliuką?  Manau, po praėjusios žiemos bus daug ją  auginusių  .. Mano ir senosios,ir jaunesnės nerodo gyvybės ženklų - atrodo, bus iššalusios ne tik iki žemės, bet ir žemiau  . Bet turiu pasirinkus sėklų prieš keletą metų, gal dar gyvybingos.. Reiks vėl pasėt. Auginau dvi veisles - 'Nanho blue' ir Nanho purple'. Pirmoji labiau jautresnė šalčiui - beveik po kiekvienos žiemos jai kas nors nepatikdavo ir labai sunkiai atsprogdavo (na, krūmų buvo ne vienas, bent po keletą abiejų veislių..). Antrosios - krūmai didesni, atsparesnė. Gal prieš 3 metus po švelnios žiemos (kadangi nenukirpau žiemai iki žemės) liko visas gyvas, per vasarą labai subujojo - buvo didelis krūmas. Na, sekančią žiemą vis tiek nušalo..
jediara
2010 04 27, 05:59
Auginau prieš keletą metų ir per žiemą iššąlo - pagalvojau, gal per mažai dengiau  Tačiau dabar jau aišku, kad tai labai jautrus šalčiui krūmelis ir kažin ar verta jį auginti, nors ir labai gražus
Lammila
2010 04 27, 06:41
Jei teisingai suprantu sitas augalas pirmais metais nezydi? Vakar nusipirkau seklyciu, galvoju, kad reikia paseti i dideli vazona, pas tevus yra saltu patalpu, kur galima butu laikyti, kad ir pailsetu, ir nesusaltu. Norisi nors viena karta paciai pamatyti kaip zydi
IngridaB
2010 04 27, 09:50
QUOTE(jediara @ 2010 04 27, 06:59) Auginau prieš keletą metų ir per žiemą iššąlo - pagalvojau, gal per mažai dengiau  Tačiau dabar jau aišku, kad tai labai jautrus šalčiui krūmelis ir kažin ar verta jį auginti, nors ir labai gražus  Tai gal sodinti iš karto į vazonus ir žiemai įnešti į patalpą?Nes sudygo labai puikiai sėklos.  Pernai sėjau tiesiai į žemę,gavosi šnypšt.Šiemet pasėjau namie,dabar žiūriu reikia pikuoti.
Lammila
2010 04 27, 09:53
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 27, 09:50) Tai gal sodinti iš karto į vazonus ir žiemai įnešti į patalpą?Nes sudygo labai puikiai sėklos.  Pernai sėjau tiesiai į žemę,gavosi šnypšt.Šiemet pasėjau namie,dabar žiūriu reikia pikuoti.  Tai vat ir man taip atrodo geriausia butu.. Svarbu laikyti saltai, kad pailsetu
Aš auginu šią gėlę-krūmą, bet nežinau ar jis bus išlikęs, nes dar nerodo jokių gyvybės ženklų, visada žiemai apipldavau durpėmis ir nieko, bet šiemet po tokios žiemos neaišku ar bus išgyvenusi
madmuazele
2010 04 27, 12:08
Mano pernai sodinta tikriausiai sušalo. Jokių gyvybės ženklų nėra  Uždengusi buvau eglės šakom-matyt tikrai jautrūs šalčiui augaliukai
Laivite
2010 04 27, 12:52
As ir si grozi buvau pasisodinus dar pas mama Turejau violetine ir ruzava tai ruzava neatlaike pirmos ziemos o violetine ilgai gyveno tik va siemet neaisku kaip bus nes mes ju nedengdavom
jediara
2010 05 11, 18:50
Ar pas kurią peržiemojo lauke?
satanele
2010 05 11, 21:43
Nušalo ir mano budlėjos ir pas mamą tas pats
jediara
2010 05 12, 06:01
QUOTE(satanele @ 2010 05 11, 23:43) Nušalo ir mano budlėjos ir pas mamą tas pats  Gaila  Tai jos iš tikrųjų sunkiai peržiemoja  , o aš dar norėjau įsigyti, nes prieš keletą metų taip pat neišsaugojau
QUOTE(jediara @ 2010 05 11, 19:50) Ar pas kurią peržiemojo lauke?  Pas mane sode ir pas mano draugus. Tik jos labai vėlai atsprogsta.  Dabar dar tik keli lapeliukai išlindę.
Oli_vija
2010 06 03, 15:51
peržiemojo 3 iš keturių  neperžiemojo balta - praitą pavasarį sodinta ir kažko silpnai vasarą augusi, matyt taip ir neįsitvirtino.
IngridaB
2010 06 03, 18:55
Mano 25 daigai puikiai auga vazonuose iš sėklų.  Viliuosi visus išsaugoti.
jediara
2010 06 03, 23:09
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 20:55) Mano 25 daigai puikiai auga vazonuose iš sėklų.  Viliuosi visus išsaugoti.  Oho
IngridaB
2010 06 04, 12:57
QUOTE(jediara @ 2010 06 04, 00:09) Oho  Jediara,bet kur reiks dėti per žiemą??????
jediara
2010 06 04, 13:39
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 04, 14:57) Jediara,bet kur reiks dėti per žiemą??????  Deja, atsakymo neturiu  , nes mano jau paaugusi iššąlo
IngridaB
2010 06 04, 13:50
QUOTE(jediara @ 2010 06 04, 14:39) Deja, atsakymo neturiu  , nes mano jau paaugusi iššąlo  Tai va čia aš paskaičiųsi ir į žemę nesodinu visas išpikavau į vazonus.Paskui matyt žiemai keliaus jos man į laiptinę.Gerai,kad penktas aukštas labai niekam neklius.
jediara
2010 06 04, 15:12
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 04, 15:50) Tai va čia aš paskaičiųsi ir į žemę nesodinu visas išpikavau į vazonus.Paskui matyt žiemai keliaus jos man į laiptinę.Gerai,kad penktas aukštas labai niekam neklius.  Tik žiūrėk, kad per žiemą jų "nesumažėtų"
IngridaB
2010 06 04, 15:32
QUOTE(jediara @ 2010 06 04, 16:12) Tik žiūrėk, kad per žiemą jų "nesumažėtų"  Oooooooooo pas mus namas pavyzdinis,ne bet kas įeis.  Nors kartais koks vazonas dingsta,bet jaučiu čia jaunimėlio darbas.Šiaip mes kasmet laimime mieste konkursus.Nors aš taip pavargau nuo tų talkų,kai gyveni kolchoze ir penktame aukšte vistiek nieko nesimato,nesėdžiu aš prie lango ir nesidžiaugiu aplinka.Turiu aš kur džiaugtis.  Žinai kaip nemiela per prievartą darbas.  (Atsiprašau kad truputi ne į temą,bet pasiguodžiau)
jediara
2010 06 05, 19:56
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 04, 17:32) Oooooooooo pas mus namas pavyzdinis,ne bet kas įeis.  Nors kartais koks vazonas dingsta,bet jaučiu čia jaunimėlio darbas.Šiaip mes kasmet laimime mieste konkursus.Nors aš taip pavargau nuo tų talkų,kai gyveni kolchoze ir penktame aukšte vistiek nieko nesimato,nesėdžiu aš prie lango ir nesidžiaugiu aplinka.Turiu aš kur džiaugtis.  Žinai kaip nemiela per prievartą darbas.  (Atsiprašau kad truputi ne į temą,bet pasiguodžiau)  Aišku, per prievartą darbas nebūna mielas, bet juk malonu , kai prie namo auga augalai, o ne primėtyta šiukšlių, o tuo labiau, kad namas pavyzdinis
Ega1969
2010 06 24, 17:09
Pernai pasisejau is seklu ,jau pernai zy dejo ,nors buvo visai nedidukes ,po ziemos liko visos .Gal ,kad pajury gyvenu, gal del to nesusalo ?Laukiu siumetiniu ziedu .
jediara
2010 06 24, 22:14
QUOTE(Ega1969 @ 2010 06 24, 19:09) Pernai pasisejau is seklu ,jau pernai zy dejo ,nors buvo visai nedidukes ,po ziemos liko visos .Gal ,kad pajury gyvenu, gal del to nesusalo ?Laukiu siumetiniu ziedu .  O mes lauksime foto
vixiuke
2010 08 06, 21:08
gavau dovanų šį augaliuką... reik dabar vietą tinkamą surasti. Skaitau, kad pas daugumą jis neperžiemoja... bet sakė, kad jis labai vėlai atsprogsta, tai gal dauguma išmeta, pagalvoję, kad iššalo?
Sveikos gėlių mylėtojos ! Rašau savo pirmąją žinutę. Davio budlėjas išsiauginom iš sėklų, sudygo puikiai ( šiltnamyje ) , pirmais metais nežydėjo, atlaikė praeitą šaltą žiemą ir lauke ir šiltnamyje, tik pražydo vėlokai , tikrai gražiai, kvepia.
Sveikos  Atgaivinsiu tema. Norejau paklausti, kai is seklu seji(ten tokie pukeliai) juos reikia apiberti zeme ar ne?
QUOTE(juzste @ 2011 03 16, 20:20) Sveikos  Atgaivinsiu tema. Norejau paklausti, kai is seklu seji(ten tokie pukeliai) juos reikia apiberti zeme ar ne?  pas mane žydėjo pirmais metais po sėjos, žiemojo niekuo nedengta, o jau koks grožis kai žiedynai apšerkšnyja...  , žiemą tikra atgaiva akiai. atsprogsta išties vėlokai, bet sekančiais metais išauga į galingą krūmą. tikiuos šita žiema irgi nebus baisi ir sulauksiu vėl ir žiedų ir drugelių. mama sėjo, sakė žemėm neužbėrė, tik prispaudė tuos pūkelius, daigeliai irgi miniatiūriniai dygo, bet augalas tai didžiulis. aš tris susodinau i vieną vietą, šiemet bandysiu persodint, girdėjau kad persodinimo nemėgsta, bet gal pavyks.
jediara
2011 03 17, 14:43
Esu auginusi, bet per žiemą iššalo
IngridaB
2011 03 18, 07:26
Rūpi ir man kaip peržiemojo.Vienus dengiau,kitus palikau taip.Žiūrėsime kas gausis?  Iš vieno pakelio gal 100 procentų sudygo.Ir pridovanojau daug kam ir pati prisisodinau.Žydėjo jau pirmais metais.
rositta
2011 05 09, 15:54
QUOTE(jot.ka @ 2011 03 17, 14:36) pas mane žydėjo pirmais metais po sėjos, žiemojo niekuo nedengta, o jau koks grožis kai žiedynai apšerkšnyja...  , žiemą tikra atgaiva akiai. atsprogsta išties vėlokai, bet sekančiais metais išauga į galingą krūmą. tikiuos šita žiema irgi nebus baisi ir sulauksiu vėl ir žiedų ir drugelių. mama sėjo, sakė žemėm neužbėrė, tik prispaudė tuos pūkelius, daigeliai irgi miniatiūriniai dygo, bet augalas tai didžiulis. aš tris susodinau i vieną vietą, šiemet bandysiu persodint, girdėjau kad persodinimo nemėgsta, bet gal pavyks. QUOTE(IngridaB @ 2011 03 18, 08:26) Rūpi ir man kaip peržiemojo.Vienus dengiau,kitus palikau taip.Žiūrėsime kas gausis?  Iš vieno pakelio gal 100 procentų sudygo.Ir pridovanojau daug kam ir pati prisisodinau.Žydėjo jau pirmais metais.  Kaip jūsų merginos budlėjos peržiemojo ? Jau gegužė o maniškė nerodo jokių gyvybės ženklų  , apdengusi buvau agro plėvele ir eglišakėmis.
dahlia+++
2011 05 09, 16:10
Jau iš ilgametės budlėjų auginimo patirties sakau, kad su jomis mūsų platumose - žaidimas. Po kai kurios žiemos iššąla visos jaunos (1-2 metų), po kitos - visos senos  Po vienos žiemos neapšąlo beveik visiškai, žydėjo krūmas aukščio sulig obelim (bet nelabai patiko, šakos netvarkingai išlinko - geriau jau apgenėt jas kas rudenį).. Praeitą pavasarį neatsprogo nė viena. Turiu dar sėklų pasirinkusi, bet bent kol kas nežadu atsėt - laiko pritrūkau. Bet gal dar kada pažaisiu, kai vėl drugelių pasiilgsiu
IngridaB
2011 05 09, 16:33
QUOTE(rositta @ 2011 05 09, 16:54) Kaip jūsų merginos budlėjos peržiemojo ? Jau gegužė o maniškė nerodo jokių gyvybės ženklų  , apdengusi buvau agro plėvele ir eglišakėmis.  Mano daugelis matyt nušąlo,lygtais tik viena mačiau leidžia atžalas,bet iš šaknų.
rositta
2011 05 09, 21:12
Pernai pirkau ją senukuose, šiemet niekur nemačiau, gal kas kur užmatėte ? Vis vien noriu auginti - labai jau ji man graži buvo , caskinciuosi
rositta
2011 05 12, 09:45
Radau, pasirodo yra jų pirkti : LAUKO GĖLININKYSTĖS BANDYMŲ STOTIS Kojelavičiaus g. 1, , jei kam dar reikia Vilniuje.
rositta
2011 05 13, 09:25
Na pasirodo mano budlėja gyvybinga, pradžiugino ji mane  , išleido vieną mažą ūglelį pre šaknų ir kitą iš šaknų, tik ar bežydės šiais metais  supratau , kad dengti ją reikia smarkiai žiemai , eglišakių neužtenka. O kaip jūsiškės peržiemojo ?
Peržiemojo ir mano budlėjos, tiesa viena, pernai buvusi pati didžiausia taip ir stovi be gyvybės ženklų, kitos dvi gyvos, po truputį želia. šalnos pirmuosius ūglius nušaldė, dabar jau kiti kalasi. vadinasi bus ir drugelių  , tik abejoju ar pasieks tokį aukštį kaip pernai. žiemai nedengiau niekuo, kaip ir praeitą žiemą.
IngridaB
2011 05 13, 17:30
Tai vadinasi,čia normalu,kad atželia iš šaknų?Aš galvojau,kad turi sulapoti šakelės?Auginu antri metai iš didelės gausybės ne visos išgyveno.
jediara
2011 05 13, 20:22
QUOTE(IngridaB @ 2011 05 13, 19:30) Tai vadinasi,čia normalu,kad atželia iš šaknų?Aš galvojau,kad turi sulapoti šakelės?Auginu antri metai iš didelės gausybės ne visos išgyveno.  Aš jų taip pat neišsaugau
IngridaB
2011 05 14, 18:59
Šiandien turguje pas moteriškę mačiau Budlėja,bet ne Davido.Irgi jau peržydėjųsi rūžavais smaulkiais žiedeliais.
jediara
2011 05 14, 19:26
QUOTE(IngridaB @ 2011 05 14, 20:59) Šiandien turguje pas moteriškę mačiau Budlėja,bet ne Davido.Irgi jau peržydėjųsi rūžavais smaulkiais žiedeliais.  Pražangialapė?
manau kad Lietuvoje budlėjos stiebai neperžiemoja, atželia iš šaknų, nors šiemet pas mane želia ir viena pažeme augusi šaka. bet pažiūrėjus kokie metiniai ūgliai, tai tiesą sakant man visai negaila kad stiebai neperžiemoja, vargu ar tvarkingas krūmas būtų.
rositta
2011 05 19, 09:30
QUOTE(jot.ka @ 2011 05 18, 17:50) manau kad Lietuvoje budlėjos stiebai neperžiemoja, atželia iš šaknų, nors šiemet pas mane želia ir viena pažeme augusi šaka. bet pažiūrėjus kokie metiniai ūgliai, tai tiesą sakant man visai negaila kad stiebai neperžiemoja, vargu ar tvarkingas krūmas būtų. O pas jus ji jau kokio aukščio ? Aš pernai labai mažą krūmytį pasodinau , tai užaugo gal tik 70 cm aukščio , tai jei šiemet tik iš apačios sprogsta tai ir vėl tik tokio aukščio krūmas bebus  norėtųsi didesnio
QUOTE(rositta @ 2011 05 19, 10:30) O pas jus ji jau kokio aukščio ? Aš pernai labai mažą krūmytį pasodinau , tai užaugo gal tik 70 cm aukščio , tai jei šiemet tik iš apačios sprogsta tai ir vėl tik tokio aukščio krūmas bebus  norėtųsi didesnio  pas mane Budleja taip pat tik pora apatiniu sakeliu skleidzia lapiukus, labai dziaugiuosi, kad atlaike tokia salta ziema Manau, kad didziulis krumas is tu apatiniu sakeliu nelabai uzaugs Siaip mano gelyne didelio nelabai ir reikia, svarbiausia, kad butu ziedeliu
QUOTE(rositta @ 2011 05 12, 10:45) Radau, pasirodo yra jų pirkti : LAUKO GĖLININKYSTĖS BANDYMŲ STOTIS Kojelavičiaus g. 1, , jei kam dar reikia Vilniuje.  O kiek kainuoja?
kristinkag
2011 06 30, 10:36
Sveikos, as siemet pasisejau budleja bandysiu isauginti labai jau patiko ziedai ir dar kad kvepia, drugelius vilioja
rositta
2011 06 30, 15:47
Mano atsigavo , ir jau krauna žiedynus Ir užaugo tokio pat aksčio kaip pernai , o kaip pas jus reikalai ? dar vieną pirkau raudonos spalvos , per mugę Kairėnuose, tai tos tokie stambūs lapai  , visai kitokia ji man ir žiedų dar nesimato, o ir pavadinimo tikslaus pardavėja nežinojo ... žiūrėsiu kas iš jos bus. Tik pasodinau šalia vieną kitos, kaži nesupanašės. Nes man jau taip buvo, susodinau du oliandrus baltą ir ružavą - žydi abu ružavai
IngridaB
2011 07 01, 06:18
Nu ne,mano dar žiedynų nekrauna.Didžiausias krūmas tai pietinėje pusėje prie namo.Ankščiausiai ir po žiemos nubudo.  Pas mane visis mėlynai židintys.
|
|