Mano merginai jau 3 m. bet ji dar kas antrą trečią naktį padaro į sauskelnes. Bandžiau sauskelnių nedėti, bet kas iš to: tekdavo keisti patalynę. Ji nepabunda naktį jeigu nori sisioti, pabunda tik tuomet, jei nori didelio
Mano mažei 2 m. 7 mėn., bet nakčiai vis dar prašo užmauti sauskelnes.
Na maniskei 2m. 8men., bet nakti miega su sauskelnem ir ryte visada buna slapios
Mano didysis dieną ant puoduko nuolat prašytis pradėjo 1m. 10mėn., bet sauskelnių naktį dar reikėjo beveik metus. Tiesa, aš dažniausiai naudojau daugkartines sauskelnes - impregnuotas kelnaites, į kurias dėdavau marliuką. O naktį šlapintis vaikas nustojo staiga, gimus mažajam broliukui. Iki Jokūbo gimimo dar būdavo maždaug 5 šlapios naktys per savaitę, o kai mažajam suėjo savaitė, dičkis pareiškė: "Sauskelnės broliui" . Ir nuo to laiko - sausa.
Pirmas blynas, bet neprisvilęs. Išmiegojo panelytė be sauskelnių ir atsibudo sausa.
QUOTE(Paja @ 2005 12 14, 15:01) Pirmas blynas, bet neprisvilęs. Išmiegojo panelytė be sauskelnių ir atsibudo sausa.
Ačiū.
Dukrytei sauskelnių nakčiai nebereikėjo nuo 1 metų ir 8 mėnesių. O kai sukako 2 metukai - sauskelnėms pasakėme ATIA
Nakciai nebereikejo nuo 2,2m
Gal žinot kaip šitą reikalą pagreitint? Gal nebedėt sauskelnių, tegu jaučia, kad lovytė šlapia?
O gal geriau susitarti su ja?
Gerą temą užvedėt
QUOTE(Paja @ 2005 12 15, 11:57) O gal geriau susitarti su ja? Ji su mielu noriu nesimautų tų sauskelnių, ir pati net manęs prašo, kad nemaučiau, atseit ji neprisisios, bet naktį taip kietai miega, kad nepabunda
Tai ir pabandyk jų nemauti, pati mergytė prašo to.
Saviski ant puoduko pradejau sodinti nuo 5,5 men. Nuo 1,7 m. dedavau einant i lauka, ar kur nors ilgiau iseinant ir nakciai. pries sueinant 2 m. kai savaite nakti papersai likdavo sausi, nebedejau nei nakti, nei einant i lauka.
mano vaikui metai ir 7 men. , mes kol kas dar su pampersais
Sveikos mamytes! O as savo bevei 2m ir9 men pipira turiu nakti sodinti ant naktipuodzio, nes kitaip viskaks gali nelabai maloniai pasibaigti. Dabar pries 2 savaites gime antras vaikas, keliuosi ji maitinti ir kiekviena karta kai pamaitinu mazaji, einu pas vyresniji, paimu ir sodinu, tas miegodamas padaro
Pas mus budavo problemeliu nakti, kol berniukas gerdavo skyscius is buteliuko, tuomet daugiau isgerdavo ir naktimis kartais atsitikdavo nelaime. Padovanojom kaime suniui savo buteli ir baigesi bedos su siusiojimas tuo paciu ir su pampersais atsisveikinom.
Pastebėjau tokį dalyką: ji prisisioja apie 1-2 val. nakties. Jeigu tuo metu aš ją ant puodo pasodinu, tuomet išmiega visą naktį sausai.
O su buteliuku mes atsisveikinom jau labai seniai
Mano sunui 1.2m.Sodinu ant puodelio nuo 7 mėn.Diena jis prašosi ant puoduko nešiodamasis puodelį ar pati,kai maždaug jaučiu pasodinu.Naktį esame miegoje anksčiau be pamperso.Tai būdavo visaip ir padarydavo į lova ir ne.Gal reikia vėl prisiminti migdyma be pamperso?Nes šiaip jis labai jau jo nenori.
Kad lova būtu sausa yra tam paklotai.Tik žinoma berniukam reikia apmauti triusikėlius. O gal naktį kai pradeda lovytėje verkšlenti jis nori ne mano pieno,{nes dar maitinu tik naktį}o sisiuko?Tai gal sodinti iškarto ant puodelio?
Ausrama, jei nesipriešina, tai galima bandyt sodinti. Bet vistik aš manau, kad sodinti 7 mėn. vaiką ant puoduko tikrai per anksti. Bet čia tik mano nuomonė
QUOTE(Baltike @ 2005 12 13, 19:24) Tiesa, aš dažniausiai naudojau daugkartines sauskelnes - impregnuotas kelnaites, į kurias dėdavau marliuką. Baltike, kas per kelnaitės? Kur pirkai? O ar reikia kaip nors mokyti naktį nedaryti, ar čia jau fiziškai (nu tipo refleksas) pats susifomuoja? Dedu nakčiai pampersą, nes ir taip ramiai naktimis nemiega, o jei dar reiktų keltis ir keisti naktį patalus, tai darbe kaip zombis sėdėčiau.
Šiandien Luka pati pasiprašė naktį ant puodo. Matyt vistik pajuto, kad nemalonu sisioti po savimi.
Mamytėms, kurios nenori dėti pampersų: nupirkit didelių vienkartinių paklodžių - nereikės keisti patalų
mano sunui 2.2 m., bet miegui vis vien dedu pampersiuka. diena pats pasipraso ir atnesa puoda, kad pasodinciau. netgi i svecius ar i parduotuve beveik nededu pampersiuku, o jei ir uzdedu, tai jis vis vien pasipraso, tai lekiam iki artimiausio tualeto, o pampersas lieka sausas (lauke salta, tai jei ir beda, kad slapias nebutu). o kai miega...
Mano du vyresneliai pradejo atsibusti po nakties sausi, vienu metu...Vyriausiam tada buvo beveik 3 metai, o antrajam 17men. Nors vyresnelis dienomis prasydavosi ir be sauskelniu gyveno jau nuo 14men. Labai skirtingai visi vaikuciai
Beje, niekada vaiku nekeliau nakti, kad pasisiotu...Kai jau nustojo patys, tai ir nebenaudojom sauskelniu nakciai
Mano dukrytei metai ir 7 mėn. kaip tik nuo sausio 1 d. pampersų nenešiojam nei diena nei naktį. Manau pats laikas, kadangi jau viską supranta, jau žino, kad be pamperso ir reikia eiti į naktipuodį, o jei nesuspės nubėgti tai bus šlapios kelnės, tai ir prašosi
O maniskis jau nakti be pampersu gera savaite miega
Mano mažoji jau sėkmingai nebeprisioja į lovą jau kuris laikas
Kaip as jums pavydziu
As labai atsiprasau, kad isiterpiu cia ne i tema, bet ...
Gal kuri is mamyciu turi, ir jai jau nebereikia knygos "Pirmieji kudikio metai", su mielu noru nupirkciau leidykla "Tyrai", autoriai : A.Eisenberg, H.E.Murkoff, S.E.Hathaway. Paimciau ir tu paciu autoriu "Nescios moters vadovas" Busiu dekinga uz pasiulymus!!! Butu gerai, jei gauciau atsakymus i AZ. QUOTE(migliux @ 2006 01 16, 16:06) Mano mažoji jau sėkmingai nebeprisioja į lovą jau kuris laikas Vadinasi, mums dar visi meteliai šlapi nusimato.
Mums jau 1,6 metai.Ant puodo pratinames nuo kokiu 6 menesiu.1,4 metu nededu pamperiu diena,nakciai,i lauka ir pietu miegui dar dedu.Su kiekviena diena atrodo vis geriau,bet buna dienu,kai susiusiotu kelniu visas kalnas,o buna kad tik vienerios,bet po nakties kartais buna ir neprisiotas pamperis.Bet musu problemele-kad mano panele neismoksta pasiprasyti diena,kaip tai padaryti?Nes visalaika reikia gaudyti ir jokiu pozymiu,kad nori neparodo,paklausi ar nori,tai ji niekad nenori.Pagelbekite,gal kokiu budu yra kad ismoktu pasiprasyti.Gal cia ir ne i sita tema rasau,bet jau atleiskit.Lauksiu patarimu.
mums 2 metai bet dar nakciai reikia.kaip atpratinti?
QUOTE(augustella @ 2006 02 03, 10:22) Mums jau 1,6 metai.Ant puodo pratinames nuo kokiu 6 menesiu.1,4 metu nededu pamperiu diena,nakciai,i lauka ir pietu miegui dar dedu.Su kiekviena diena atrodo vis geriau,bet buna dienu,kai susiusiotu kelniu visas kalnas,o buna kad tik vienerios,bet po nakties kartais buna ir neprisiotas pamperis.Bet musu problemele-kad mano panele neismoksta pasiprasyti diena,kaip tai padaryti?Nes visalaika reikia gaudyti ir jokiu pozymiu,kad nori neparodo,paklausi ar nori,tai ji niekad nenori.Pagelbekite,gal kokiu budu yra kad ismoktu pasiprasyti.Gal cia ir ne i sita tema rasau,bet jau atleiskit.Lauksiu patarimu. Pasiprašyt išmoks tuomet, kai pajus, kad nori sisioti. Kol kas pas tave ji dar to nejaučia, bet gerai, kad nededi pampersų, nes tikrai rezultatas pasijus greičiau nei su pampersais. Aš nustojau pampersus dėti nuo 1,6 mėn. tai išmoko pasiprašyti maždaug po 3 mėnesių, bet čia labai individualus dalykas
Diena mes jau seniai be pampersu ir nebuna problemu,bet nakti
Ir as tau pritariu!Mum gydytojas urologas sake kad kiekvienam vaikui individualiai ateina laikas kai jis pradeda prasytis ant puodo,nuo pusantru metuku ir veliau tik pasamonej pradeda gamintis toks dalykas kaip noriu sisiuko.O tas kaip anksciau kad esu girdejus kad jau nuo puses metu sodina vaika ant puodo ir jis padaro,tai nesamone,o paprasciausiai pataiko mama,ir ji saunuole.Bet nereikia skubintis tikrai ateina tas laikas,kai pats vaikas pasipraso ar kaip kitaip bando parodyt kad jam kazkas tuoj bus
Mano mergina irgi tik nakti miega su pamperiu,nes atsigulus jai reikia butiniausiai dar kokius 5kartus atsigert,istroksta
Nu pas mus irgi problema su naktiniu sisiojimu,po nakties atsikelia pilnut pilnuteliu pampersu
Mes atpratom budami dvejų metukų, bet tikrai buvo ne lengva
O mes taip džiaugėmės, kai būdamos 1,5 metukų net ir naktį be pampersų miegodavome.Bet kažkas atsitiko ir mano mergužėlė vėl pradėjo naktį į lovą sysioti, tai vėl sugryžom prie sauskelnių
sveikos,
mes savo panelytei pampersu nebedejom nuo 1,5 metu
Mes savajam dienai pampersų nedėdavom nuo kokių 1,7, nes kaip tik buvo vasara, bet vis tiek darydavo į kelnes.. gerai, kad buvo vasara... o nuo 2 m. jau dieną nebedėdavom pampersų ir pats pasiprašydavo...
O naktį nebedadam neseniai ir svarbu prieš naktį neduoti daug gerti ir eiti sisiuko kelis kartus....
labuks mum va jau 2 metai ir 2 savaites... pries menesi pradejom pratinti be pamepersu po namus .. tai kol buvo namuose tia i rkelniu slapiu buvo ir i puoda sysiodavo.. pradejo eiti vel i darzeli tai nebenori ant puod sestis.. o apie naktini nesisiojima tai mum turbut dar pasvajot nes vaikas keliasi per nakti koki 1 karta atsigerti ir pires miega ispliumpina vos ne pusel itro
o siaip urologas sake kad reikia riboti gerimus pries miega.. uz valandos prisipildo kazkur puse slapimo pusles pas vaika o uz dvieju valandu jinai buna pilna.. tai mamytei reiktu jau uz dvieju valandu kelti vaika is miegu ir sodinti ant puodo... o paskui ta kelima vis nutesti iki puses valandos ir tiap kol ismiegos visa nakti... esu dirbanti mama . vaikas eina i darzeli as neturiu laiko tuo uzsiimti kad ir prie geriausiu noru
Mes dieną jau gal nuo 1.5 m. ar dar anksčiau nebenaudojam, namie pasiprašo be jokių problemų, o kitur - ne visada, ypač jeigu yra su kuo žaisti, užsimiršta. Kartais užeina krizės ir nebenri daryti į puodą, bet labai retai, o naktį vis tiek reikia, nes labai jau jam patinka atsibudinėti ir prašyti gerti, kitaip neužmigdysi iš naujo, tai laukiu nesulaukiu, kada pasibaigs pampersynų amžius.
Paskaitinejau sia tema ir siek tiek nusiraminau, kad mes ne vieni tokie.
Mano suneliui tuoj 3 metai, o nakti niekaip negalim be sauskelniu Visaip bandem-ir gerti maziau, ir miegoti be sauskelniu, ir keltis nakti, bet jokios pazangos. Na, gerti siek tiek maziau galima, bet be sauskelniu miegoti berniukui-niekaip. Jei jau pridaro, net ir vienkartines paklodes nepadeda, nes buna slapia ir antklode, o kartais net ir pagalve Tai vat ir nezinau ka daryti... Taip noretusi jau be tu sauskelniu nelaimingu... |