Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sauskelnės nakčiai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3
migliux
Mano merginai jau 3 m. bet ji dar kas antrą trečią naktį padaro į sauskelnes. Bandžiau sauskelnių nedėti, bet kas iš to: tekdavo keisti patalynę. Ji nepabunda naktį jeigu nori sisioti, pabunda tik tuomet, jei nori didelio g.gif
Paja
Mano mažei 2 m. 7 mėn., bet nakčiai vis dar prašo užmauti sauskelnes. smile.gif Nors kiekvieną rytą jos būna sausos. Dieną nėra jokių problemų, o vakarui atėjus jau pati neša tas kelnes, sako "uždėk". ax.gif Reikia visai jų atsisakyti, gi, didelė mergytė. mirksiukas.gif Gerai, kad temą tokią užvedei, migliux. 4u.gif Va, šiandien ir pabandysim miegoti be sauskelnyčių. biggrin.gif
ugniuke
Na maniskei 2m. 8men., bet nakti miega su sauskelnem ir ryte visada buna slapios doh.gif . Sako, kad pries miega reik neduot gert, tada nedarys nakty, bet kad mums neiseina, visada nori atsigert ko nors silto. ax.gif Kai miega diena irgi dedam suskelnes, kartais buna sausos, o kartais ir pridaro 4u.gif Net nezinau ka daryt rolleyes.gif
Baltike
Mano didysis dieną ant puoduko nuolat prašytis pradėjo 1m. 10mėn., bet sauskelnių naktį dar reikėjo beveik metus. Tiesa, aš dažniausiai naudojau daugkartines sauskelnes - impregnuotas kelnaites, į kurias dėdavau marliuką. O naktį šlapintis vaikas nustojo staiga, gimus mažajam broliukui. Iki Jokūbo gimimo dar būdavo maždaug 5 šlapios naktys per savaitę, o kai mažajam suėjo savaitė, dičkis pareiškė: "Sauskelnės broliui" . Ir nuo to laiko - sausa. blink.gif
Paja
Pirmas blynas, bet neprisvilęs. Išmiegojo panelytė be sauskelnių ir atsibudo sausa. thumbup.gif O jau kiek džiaugsmo buvo, tokia svarbi vaikšto, visiems jau pasigyrė, kokia šaunuolė. smile.gif Reikia eiti paslėpti likusias sausk., kad neužmatytų. Tikiuosi, taip ir toliau bus.
matuko mamyte
QUOTE(Paja @ 2005 12 14, 15:01)
Pirmas blynas, bet neprisvilęs. Išmiegojo panelytė be sauskelnių ir atsibudo sausa. thumbup.gif  O jau kiek džiaugsmo buvo, tokia svarbi vaikšto, visiems jau pasigyrė, kokia šaunuolė. smile.gif Reikia eiti paslėpti likusias sausk., kad neužmatytų. Tikiuosi, taip ir toliau bus.
*

4u.gif tikra saunuole tavo mergina! sveikinu clap.gif
Paja
Ačiū. 4u.gif
Pingvinukas
Dukrytei sauskelnių nakčiai nebereikėjo nuo 1 metų ir 8 mėnesių. O kai sukako 2 metukai - sauskelnėms pasakėme ATIA mirksiukas.gif
tulpe
4u.gif mes nuo sauskelniu atpratom per dvi sav mums buvo 1 metai 7 men ax.gif kazkaip nepaprastai greitai ir stebuklingai net pati netikejau bigsmile.gif
alex
Nakciai nebereikejo nuo 2,2m 4u.gif
alex
QUOTE(tulpe @ 2005 12 14, 21:41)
4u.gif mes nuo sauskelniu atpratom per dvi sav mums buvo 1 metai 7 men  ax.gif kazkaip nepaprastai greitai ir stebuklingai net pati netikejau  bigsmile.gif
*

Oho bigsmile.gif .Saunuole thumbup.gif
migliux
Gal žinot kaip šitą reikalą pagreitint? Gal nebedėt sauskelnių, tegu jaučia, kad lovytė šlapia?
Paja
O gal geriau susitarti su ja? g.gif Na, sakyti, kad jau didelė mergytė, pabandykim miegoti kitaip (t.y. be sausk.) ir t.t. Paziurek, broliukas irgi miega be kelnyčių ar pan. Mums tai labai suveikia, nes sesė pavyzdys. ax.gif
Vilika
Gerą temą užvedėt thumbup.gif Mano mergina 2,5 m vis dar pridaro per naktį pilną pampersą. Bandau vakare duoti mažiau skysčių, bet ji vis tiek jų išsireikalauja doh.gif
migliux
QUOTE(Paja @ 2005 12 15, 11:57)
O gal geriau susitarti su ja? g.gif  Na, sakyti, kad jau didelė mergytė, pabandykim miegoti kitaip (t.y. be sausk.) ir t.t. Paziurek, broliukas irgi miega be kelnyčių ar pan. Mums tai labai suveikia, nes sesė pavyzdys. ax.gif
*

Ji su mielu noriu nesimautų tų sauskelnių, ir pati net manęs prašo, kad nemaučiau, atseit ji neprisisios, bet naktį taip kietai miega, kad nepabunda g.gif
Paja
Tai ir pabandyk jų nemauti, pati mergytė prašo to. 4u.gif Maniškė irgi kietai miega, o šiąnakt pati prabudo, matyt, nesuvokė kodėl, tai pasiūlau ant puoduko ir vėl viskas OK. Lova sausa. smile.gif
Saula*
Saviski ant puoduko pradejau sodinti nuo 5,5 men. Nuo 1,7 m. dedavau einant i lauka, ar kur nors ilgiau iseinant ir nakciai. pries sueinant 2 m. kai savaite nakti papersai likdavo sausi, nebedejau nei nakti, nei einant i lauka.
Mama_Tania
mano vaikui metai ir 7 men. , mes kol kas dar su pampersais verysad.gif
liucinka
Sveikos mamytes! O as savo bevei 2m ir9 men pipira turiu nakti sodinti ant naktipuodzio, nes kitaip viskaks gali nelabai maloniai pasibaigti. Dabar pries 2 savaites gime antras vaikas, keliuosi ji maitinti ir kiekviena karta kai pamaitinu mazaji, einu pas vyresniji, paimu ir sodinu, tas miegodamas padaro rolleyes.gif
jurgita_b
QUOTE(Vilika @ 2005 12 15, 13:02)
Gerą temą užvedėt thumbup.gif Mano mergina 2,5 m vis dar pridaro per naktį pilną pampersą. Bandau vakare duoti mažiau skysčių, bet ji vis tiek jų išsireikalauja doh.gif
*

musu vaikai tokio pat amziaus ir lygiai ta pats:) diena tai jokiu problemu...
Jolituxx
Pas mus budavo problemeliu nakti, kol berniukas gerdavo skyscius is buteliuko, tuomet daugiau isgerdavo ir naktimis kartais atsitikdavo nelaime. Padovanojom kaime suniui savo buteli ir baigesi bedos su siusiojimas tuo paciu ir su pampersais atsisveikinom.
migliux
Pastebėjau tokį dalyką: ji prisisioja apie 1-2 val. nakties. Jeigu tuo metu aš ją ant puodo pasodinu, tuomet išmiega visą naktį sausai.
O su buteliuku mes atsisveikinom jau labai seniai
ausrama
Mano sunui 1.2m.Sodinu ant puodelio nuo 7 mėn.Diena jis prašosi ant puoduko nešiodamasis puodelį ar pati,kai maždaug jaučiu pasodinu.Naktį esame miegoje anksčiau be pamperso.Tai būdavo visaip ir padarydavo į lova ir ne.Gal reikia vėl prisiminti migdyma be pamperso?Nes šiaip jis labai jau jo nenori.

Kad lova būtu sausa yra tam paklotai.Tik žinoma berniukam reikia apmauti triusikėlius.
O gal naktį kai pradeda lovytėje verkšlenti jis nori ne mano pieno,{nes dar maitinu tik naktį}o sisiuko?Tai gal sodinti iškarto ant puodelio?
migliux
Ausrama, jei nesipriešina, tai galima bandyt sodinti. Bet vistik aš manau, kad sodinti 7 mėn. vaiką ant puoduko tikrai per anksti. Bet čia tik mano nuomonė
Mama_Tania
QUOTE(ausrama @ 2005 12 27, 14:21)
ar pati,kai maždaug jaučiu pasodinu.
*

o kaip tu jauti g.gif ?
jovana
QUOTE(Baltike @ 2005 12 13, 19:24)
Tiesa, aš dažniausiai naudojau daugkartines sauskelnes - impregnuotas kelnaites, į kurias dėdavau marliuką.

Baltike, kas per kelnaitės? Kur pirkai?
O ar reikia kaip nors mokyti naktį nedaryti, ar čia jau fiziškai (nu tipo refleksas) pats susifomuoja?
Dedu nakčiai pampersą, nes ir taip ramiai naktimis nemiega, o jei dar reiktų keltis ir keisti naktį patalus, tai darbe kaip zombis sėdėčiau. blink.gif
migliux
Šiandien Luka pati pasiprašė naktį ant puodo. Matyt vistik pajuto, kad nemalonu sisioti po savimi.
Mamytėms, kurios nenori dėti pampersų: nupirkit didelių vienkartinių paklodžių - nereikės keisti patalų
Zhaliaake
mano sunui 2.2 m., bet miegui vis vien dedu pampersiuka. diena pats pasipraso ir atnesa puoda, kad pasodinciau. netgi i svecius ar i parduotuve beveik nededu pampersiuku, o jei ir uzdedu, tai jis vis vien pasipraso, tai lekiam iki artimiausio tualeto, o pampersas lieka sausas (lauke salta, tai jei ir beda, kad slapias nebutu). o kai miega... g.gif galvoju, kad ateis laikas ir pats supras, kad nereikia sisioti i lova smile.gif ko cia nervuotis? juk neatsikelsi ir nepasisiosi uz ji biggrin.gif
c-girl
Mano du vyresneliai pradejo atsibusti po nakties sausi, vienu metu...Vyriausiam tada buvo beveik 3 metai, o antrajam 17men. Nors vyresnelis dienomis prasydavosi ir be sauskelniu gyveno jau nuo 14men. Labai skirtingai visi vaikuciai bigsmile.gif
Beje, niekada vaiku nekeliau nakti, kad pasisiotu...Kai jau nustojo patys, tai ir nebenaudojom sauskelniu nakciai mirksiukas.gif
Mama_Tania
QUOTE(migliux @ 2005 12 28, 12:05)
Mamytėms, kurios nenori dėti pampersų: nupirkit didelių vienkartinių paklodžių - nereikės keisti patalų
*

manau apie vienkartines paklodes - visi žino, o kaip su šlapiais rūbeliais g.gif ?
migliux
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 12 29, 08:50)
manau apie vienkartines paklodes - visi žino, o kaip su šlapiais rūbeliais g.gif ?
*

Žinoma, tenka perrengti. Bet juk tai neilgai užtrunka, vis ne visus patalus keisti
Mama_Tania
Mano dukrytei metai ir 7 mėn. kaip tik nuo sausio 1 d. pampersų nenešiojam nei diena nei naktį. Manau pats laikas, kadangi jau viską supranta, jau žino, kad be pamperso ir reikia eiti į naktipuodį, o jei nesuspės nubėgti tai bus šlapios kelnės, tai ir prašosi thumbup.gif
Burka
O maniskis jau nakti be pampersu gera savaite miega thumbup.gif thumbup.gif tiesiog pastebejau,kad po nakties pampersas lieka tuscias ir viena nakti nusprendziau pabandyt be jo wub.gif wub.gif ir mazajam taip patiko be pamperso miegot,kad dabar ir nebeuzdesi schmoll.gif thumbup.gif thumbup.gif
migliux
Mano mažoji jau sėkmingai nebeprisioja į lovą jau kuris laikas thumbup.gif thumbup.gif
jurda
Kaip as jums pavydziu
lial_ka
As labai atsiprasau, kad isiterpiu cia ne i tema, bet ...

Gal kuri is mamyciu turi, ir jai jau nebereikia knygos "Pirmieji kudikio metai", su mielu noru nupirkciau

leidykla "Tyrai",
autoriai : A.Eisenberg, H.E.Murkoff, S.E.Hathaway.
Paimciau ir tu paciu autoriu "Nescios moters vadovas"

Busiu dekinga uz pasiulymus!!! Butu gerai, jei gauciau atsakymus i AZ.
jovana
QUOTE(migliux @ 2006 01 16, 16:06)
Mano mažoji jau sėkmingai nebeprisioja į lovą jau kuris laikas  thumbup.gif  thumbup.gif

Vadinasi, mums dar visi meteliai šlapi nusimato. verysad.gif Pastaruoju metu, mažoji atsigula ir prašo gerti, tai kur ten nereiks pampersų doh.gif
augustella
Mums jau 1,6 metai.Ant puodo pratinames nuo kokiu 6 menesiu.1,4 metu nededu pamperiu diena,nakciai,i lauka ir pietu miegui dar dedu.Su kiekviena diena atrodo vis geriau,bet buna dienu,kai susiusiotu kelniu visas kalnas,o buna kad tik vienerios,bet po nakties kartais buna ir neprisiotas pamperis.Bet musu problemele-kad mano panele neismoksta pasiprasyti diena,kaip tai padaryti?Nes visalaika reikia gaudyti ir jokiu pozymiu,kad nori neparodo,paklausi ar nori,tai ji niekad nenori.Pagelbekite,gal kokiu budu yra kad ismoktu pasiprasyti.Gal cia ir ne i sita tema rasau,bet jau atleiskit.Lauksiu patarimu.
kristinuliukas
mums 2 metai bet dar nakciai reikia.kaip atpratinti?
migliux
QUOTE(augustella @ 2006 02 03, 10:22)
Mums jau 1,6 metai.Ant puodo pratinames nuo kokiu 6 menesiu.1,4 metu nededu pamperiu diena,nakciai,i lauka ir pietu miegui dar dedu.Su kiekviena diena atrodo vis geriau,bet buna dienu,kai susiusiotu kelniu visas kalnas,o buna kad tik vienerios,bet po nakties kartais buna ir neprisiotas pamperis.Bet musu problemele-kad mano panele neismoksta pasiprasyti diena,kaip tai padaryti?Nes visalaika reikia gaudyti ir jokiu pozymiu,kad nori neparodo,paklausi ar nori,tai ji niekad nenori.Pagelbekite,gal kokiu budu yra kad ismoktu pasiprasyti.Gal cia ir ne i sita tema rasau,bet jau atleiskit.Lauksiu patarimu.
*

Pasiprašyt išmoks tuomet, kai pajus, kad nori sisioti. Kol kas pas tave ji dar to nejaučia, bet gerai, kad nededi pampersų, nes tikrai rezultatas pasijus greičiau nei su pampersais. Aš nustojau pampersus dėti nuo 1,6 mėn. tai išmoko pasiprašyti maždaug po 3 mėnesių, bet čia labai individualus dalykas 4u.gif
Laimingoji
Diena mes jau seniai be pampersu ir nebuna problemu,bet nakti doh.gif Kartais atsikelia su sausu pampersu. thumbup.gif Bandziau kelti nakti ir sodinti ant puoduko,bet jis labai pyksta doh.gif Nu ir nusprendziau as jo nerikdyt nakti,tikiuosi ateis laikas ir nereikes mums to pamperso biggrin.gif
jurgiuxxx
Ir as tau pritariu!Mum gydytojas urologas sake kad kiekvienam vaikui individualiai ateina laikas kai jis pradeda prasytis ant puodo,nuo pusantru metuku ir veliau tik pasamonej pradeda gamintis toks dalykas kaip noriu sisiuko.O tas kaip anksciau kad esu girdejus kad jau nuo puses metu sodina vaika ant puodo ir jis padaro,tai nesamone,o paprasciausiai pataiko mama,ir ji saunuole.Bet nereikia skubintis tikrai ateina tas laikas,kai pats vaikas pasipraso ar kaip kitaip bando parodyt kad jam kazkas tuoj bus biggrin.gif
Mano mergina irgi tik nakti miega su pamperiu,nes atsigulus jai reikia butiniausiai dar kokius 5kartus atsigert,istroksta smile.gif .Ir as nuo metu bandziau gaudyt ant puodo,bet deja.Paskui nutraukiau viska,ir kai buvo 1.8 men.pati pradejo rodyt kad nori kazko.
Dangira
Nu pas mus irgi problema su naktiniu sisiojimu,po nakties atsikelia pilnut pilnuteliu pampersu verysad.gif Kol maitinau pati,tai naktys kai buvo 2 metu buvo sausos,kai pradejo gerti is butelio pries nakti,pampersai pilnuteliai.Naktim kelt gaila,o ir paciai miegelio norisi blush2.gif ,tai sakiau kai atsils tada ir pratinsiu.Pirmiausia nuo daug gerimo pries nakti,o po to ir be pampiu.
Nissalija
Mes atpratom budami dvejų metukų, bet tikrai buvo ne lengva doh.gif Visur buvo balutės ax.gif . Dar nešiojom pampersiukus iki pavasario, kad šilčiau būtų, juk žiemužė buvo biggrin.gif
Laimuška
O mes taip džiaugėmės, kai būdamos 1,5 metukų net ir naktį be pampersų miegodavome.Bet kažkas atsitiko ir mano mergužėlė vėl pradėjo naktį į lovą sysioti, tai vėl sugryžom prie sauskelnių doh.gif Labai dažnai ir nieko nepadaro, bet visvien uždedu.Na nuo vasaros reikės bandyti pamiršti pampius jau visiems laikams 4u.gif
Jurga_urte
sveikos,
mes savo panelytei pampersu nebedejom nuo 1,5 metu thumbup.gif , kai pradejo i darzeli, budavo ir prisisiotu kelniu, ir ne vienos, nakciai dar dedam, bet kartais ryte ir numaunam sausa-neprisisiota pampersa, o kartais oi oi oi koks sunkus buna smile.gif manau, kad per vasara ir mes atprasim
Kristuks
Mes savajam dienai pampersų nedėdavom nuo kokių 1,7, nes kaip tik buvo vasara, bet vis tiek darydavo į kelnes.. gerai, kad buvo vasara... o nuo 2 m. jau dieną nebedėdavom pampersų ir pats pasiprašydavo...
O naktį nebedadam neseniai ir svarbu prieš naktį neduoti daug gerti ir eiti sisiuko kelis kartus.... smile.gif
Meka
labuks mum va jau 2 metai ir 2 savaites... pries menesi pradejom pratinti be pamepersu po namus .. tai kol buvo namuose tia i rkelniu slapiu buvo ir i puoda sysiodavo.. pradejo eiti vel i darzeli tai nebenori ant puod sestis.. o apie naktini nesisiojima tai mum turbut dar pasvajot nes vaikas keliasi per nakti koki 1 karta atsigerti ir pires miega ispliumpina vos ne pusel itro verysad.gif ...

o siaip urologas sake kad reikia riboti gerimus pries miega.. uz valandos prisipildo kazkur puse slapimo pusles pas vaika o uz dvieju valandu jinai buna pilna.. tai mamytei reiktu jau uz dvieju valandu kelti vaika is miegu ir sodinti ant puodo... o paskui ta kelima vis nutesti iki puses valandos ir tiap kol ismiegos visa nakti...

esu dirbanti mama . vaikas eina i darzeli as neturiu laiko tuo uzsiimti kad ir prie geriausiu noru verysad.gif o darzelyje irgi niekas nesicackina.. ju deka vaikas turbut iki mokyklos eitu su pampersais
inkunai
Mes dieną jau gal nuo 1.5 m. ar dar anksčiau nebenaudojam, namie pasiprašo be jokių problemų, o kitur - ne visada, ypač jeigu yra su kuo žaisti, užsimiršta. Kartais užeina krizės ir nebenri daryti į puodą, bet labai retai, o naktį vis tiek reikia, nes labai jau jam patinka atsibudinėti ir prašyti gerti, kitaip neužmigdysi iš naujo, tai laukiu nesulaukiu, kada pasibaigs pampersynų amžius. blush2.gif
Ice_tea
Paskaitinejau sia tema ir siek tiek nusiraminau, kad mes ne vieni tokie.
Mano suneliui tuoj 3 metai, o nakti niekaip negalim be sauskelniu sad.gif
Visaip bandem-ir gerti maziau, ir miegoti be sauskelniu, ir keltis nakti, bet jokios pazangos. Na, gerti siek tiek maziau galima, bet be sauskelniu miegoti berniukui-niekaip. Jei jau pridaro, net ir vienkartines paklodes nepadeda, nes buna slapia ir antklode, o kartais net ir pagalve sad.gif Bandziau i triusikeliu deti merliuka, kad nesuslaptu visi patalai, bet tada dazniausiai ismiega slapias iki ryto. Baisu, kad nepersaltu ar siaip kokios "bjaurybes" nepasigautu. Miega taip kietai, kad nera nei karto pasiprases. O keltis nakti-vajvaj kaip sunku-ir man ir sunui schmoll.gif
Tai vat ir nezinau ka daryti... Taip noretusi jau be tu sauskelniu nelaimingu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.