victoria
2005 12 13, 18:03
mano vaikinas jau 9 su puse men o ji vis dar reikia supti (patys kalti, prisipratinom). gal galit man padeti, gal zinot kaip atpratinti ji nuo supimo. visada atejus laikui miegoti turim ji uzsupti, kitaip nemiega, leisdavau ir paverkt ir panasiai, bet jis nemiega ir tiek. lovytej duodas, sedas, stojas ir bliauna. zodziu nezinau net ka daryti. lauksiu jusu nuomoniu ir patarimu. aciu
Supermergaitė
2005 12 13, 19:05
Tai kodel pratinot, o dabar jau nusibodo supti Man atrodo, jei jau nusprendet atpratinti, tai nuosekliai turit to laikytis. Netikiu, kad visa nakti nemiegotu, kazkada visvien nulutu. Reikia tik kantrybes. Zinau, kad ziures gailiom akyte, bet reikia laikytis savo, kitaip nieko  nebus. Geriau jau lopsine pries miega arba galvyte paglostyti
Mūsiškė užmiega tik ant papo arba nešiojama ant rankų. Atpratint irgi nepavyko, o rikdyti pagal Špoko tradicijas aš nesiruošiu - kada nors vistiek išmoks užmigti pati. O ir nešioti jokio vargo - našta sava, lengva, - paaugs, neprisiprašysi, kad prisiglaustų, pamyluotų... Tai džiaugiuosi nors dabar, kol leidžiasi
Anandita
2005 12 14, 12:12
manoji, tai irgi buvo pripratusi "suptis", tai man pavyko atpratinti  , paaukdavau kol labai miegelio norės ir tada guldydavau į lovelę, paremdavau su pagalvyte kad nesisukinėtu, nesimakaluotų po lovą  tada kokios arbatytės ir ant šonelio palikdavau gulėt,pati pasitraukdavau jei pradėdavo rėkt, tai tada muziką užleisdavau ir ji nusiramindavau, o vėliau ir užmigddavo
mes jau nuo pirmu dienu stengiames nepratinti prie to ko nereikia, kartu nemiega su mumis, stengiames per daug nesupt!Tik va diena dazniausiai jis nemiega (miega tik nakti)Tai reikia su juo zaist, kartais vienas guli sau ant lovos kriuksi dairos, kartais nori but ant ranku!Stengiames, kad per daug nepriprastu! siaip kazkur skaiciau, kad reikia nuosekliai atpratinet nuo tokiu dalykiu, pirma karta palikt5-10min ir taip kaskart laika ilgint!Bet nelabai pamenu tiksliai, nes skaiciau l. seniai!
mamuliux
2005 12 14, 23:27
Maniškis irgi mėgo būti užsuptas. Bet po truputį bandau atpratinti nuo šio malonumo. Vyresnėlį tai pratinom užmigti patį pagal knygas- palikdavom verkiantį 5, 10, 15 minučių. Skausminga bet iš tikrųjų veikia. Dabar kažkaip per gaila mažiulio. Todėl stengiuosi migdyti tik tada, kai jis jau leipsta, kaip nori miego. Tada šiek tiek panešioju prisiglaudusi prie savęs stačią ir, kai pradeda markstytis, paguldau i lovele ant šoniuko, apkamšau, palaikau už rankutės ir lopšinę kokią padainuoju. Dažnai taip ir užmiega. Į niurzgėjimą nekreipiu dėmesio, bet jei įsiverkia, tada iškeliu iš lovytės ir pasisodinus ant kelių siek tiek pakalbinu, paglostau ir vėl kartoju iš pradžių. Svarbiausia nepasiduoti norui užmigdyti greičiau ir pasupti. tada jau mažiulis žinos , kad gali ašarėlėmis to išsireikalauti.
gintale
2005 12 15, 10:15
Ko kam atpratinti? ir toliau uzsupinekit... taigi vaikuciui i nauda. ne visa gyvenima juk teks... tai kas cia dar kelis menesius ar pusmeti... argi ne "viska del savo vaikucio padarytum, kad tik jam geriau butu..."
dowilia
2005 12 15, 11:25
nereikia pripratint... as nepripratinau ir pats kuo graziausiai uzmiega. vaikui i nauda ? taip, bet galima supti nemigdant, kad jam smagiau butu. pavyzdziui, as , masazistes patarimo klausydama, supu hamake, oj koks patenkintas vaikas
KRISTIDA
2005 12 15, 12:29
Žinoma  kai pats užmiega,bet jei taip nėra,kaži ar verta virkdyti kol nusikamavęs smigs ? Mūsiškis prieš miegą mėgsta būti panešiojamas stačias. Man dainuojant į taktą urzgia lopšinę,kol padėjęs galvelę ant peties nulūžta. Kartais erzina šis įprotis, beto ir sunkus bernas  (11-as mėn.) Kita vertus, bejėgiškai nusvirusi galvelė ant peties sukelia pačius šilčiausius,sentimentaliausius jausmus-kada daugiau taip bebus?  Tada pagalvoju, gal neskubėkim nuo savęs greit atitraukti-ateis laikas patys ims savarankiškėti
luara.l
2005 12 15, 12:47
As manau vaikutis pats zino kas jam geriausia. Nereikia nieko daryti per prievarta, juk tai jusu vaikas nejaugi sunku daryti viska kas jam mieliau. Visi zinom, kad visu geriausia ir saugiausia salia mamos, jei to reikia taip turi buti, ateis laikas kai prades migdyti savo zaisliukus ir prireiks tik butuko pries miea  . Mano sunaus supti nereikejo, uztegdavo tik paguldyti, o va dukrytei dabar ir dainuoju ir supu, ji nuo to tik laimingesne.
Bretane
2005 12 19, 19:18
Ir mes pripratinom supti.Užmiega tik jeigu supi.Bet pasitaiko, kad ir pats sminga, tačiau taip būna labai retai  Aš taip pat esu tos nuomonės, kad vaikutis užaugs ir viskas praeis.Paskui norėsi priglaust, o jam to nebereikės. Tad džiaukimės tuo kol galime
Kleopatra
2005 12 24, 22:56
iki kokiu 7 menesiu nesupdavom, kol maitinau pati uzmigdavo valgydamas, o veliau isgerus misini paguldydavau ant sono ir tiesiog uzmigdavo,taciau septyniu menesiu pradejo dygti dantys tai prasidejo supimai ir priprato, siaip nebuvo taip jau ir sunku pasupti...taciau be poros savaiciu metai pradejo nesileisti supamas...tai dabar uzmiega pats, as tik paguliu salia...drauges sunelis truputi virs metu pradejo nebesileist supamas...mano manymu specialiai vaiko rykdyti nereikia,ateis laikas ir kai nebereiks supti
Skaičiau, kad tikrai supimas kūdikiams yra labai svarbus, geriau vystosi ir fiziškai, ir psichiškai. Mes pirmąjį ilgai supom, vėliau buvo net įsigudrinęs pats pasisupti, o mažyliui nebuvo poreikio, nei supimui, nei nešiojimui. Keistas kažkoks, verkdavo labai retai, užmigdavo kada norėdavo, nei supt, nei nešiot. Tai vat ir derinomės prie vaikų poreikių
Matelyk
2005 12 26, 19:54
man išvis keista kai mamos sako "prisipratinot"; "aš tai niekada nesupau" ir pan. čia tas supimo reikalas labai individualiai priklauso nuo kiekvieno leliuko. mano sūnelio pirmą mėn irgi nereikėjo supti, o po to užmigdavo prie krūties, bet sulaukus 5 mėn įvyko 3 dienų 3 naktų krizė, kai mažiulis tik rėkė, nei valgė, nei miegojo va nuo to laiko labai retai užmiega pats vienas, reikia pasupti. bet aš dėl to nepergyvenu, juk tai mano pats mieliausias stebūkliukas juk jis greitai užaugs ir nesileis pasupamas
Vetrune
2006 01 22, 21:02
Aš užmigdau irgi tik supdama ir tik tada paguldau į lovytę, bet gal tikrai reikia supti,kol dar vaikas nori ,nes paskui gal ir apkabinti negalėsi,nes jis jau nenorės.
jurgusia
2006 01 23, 00:22
QUOTE(Vetrune @ 2006 01 22, 22:02) Aš užmigdau irgi tik supdama ir tik tada paguldau į lovytę, bet gal tikrai reikia supti,kol dar vaikas nori ,nes paskui gal ir apkabinti negalėsi,nes jis jau nenorės. Musu irgi tik taip uzmiega.
negaliu pakesti tokiu pasakymu- na va, prisipratinot, tai dabar ir vargstat. ypac bobutes kokios megsta taip sakyt. prisipratinau, na ir ka. vaikas nors laimingas kai ji supuoju, ir ramus. o tokiais metodais auklet, kai vaika palieka keliolika minuciu zviegianti... neturiu zodziu. kam to reikia? ir vaikui nervas ir jums. isterikus uzsiauginsit. man svarbiausia, kad vaikas butu ramus, todel kai pajauciau kad rankeles jau sunkiai atlaiko 6 kg kruvi, supratau, kad reikia ieskoti iseities. o kuo pakeisti rankytes? taigi isigijom saunias supynes, ir jau keli menesiai tai yra mano tikras issigelbejimas. uzmiega supdamasis lengvai ir saldziai be jokiu zyzimu ir pykciu. o kai nemiega, tai tiesiog megsta jose sededamas stebet aplinka ir mama, kuri tuo metu gali ka nors nuveikti.  ir mama laiminga ir vaikas
Magnolija
2006 01 24, 11:03
Jo, as irgi nesuprantu kaip sako prisipratinot ir turekit beda. Mano leliui dar nera labai didelis - tik į men. Bet iki siol supam, o kartais bevalgant uzmiega. Siaip supam ne siaip sau, o todel, kad verkia vaikas, o verkia del to kad pilvuko diegliukai baisiai kankino, tik dabar jau i pabaiga. Aisku, yra ramiu vaikiuku tai jie ir uzmiega ramiai, o jeigu jam ka nors skauda tai ne taip jau paprasta jam paciam uzmigti. Nu aisku, o paskaiu jau gal ir iprotis susidaro, bet tikrai nemanau, kad cia tragedija, nes paskiau tikrai ateis laikas, kai noresim paimti panesioti, o jiems bus daug idomesnes kitokios veiklos. Nugi ir tikrai kada nors patys ismoks uzmigti
Aha, prisipratinot! Pabandyk tu neprisipratinti 9 mėn. supuodama savyje... Man sakė, kad dukterį pripratinau - o ji nuo pirmos dienos rėkė nesavu balsu paguldyta. "Atpratinau" nuo nuolatinio nešiojimo po pusantro mėn., o nuo supimo atprato pati tik kai dveji metai sukako. Atprasti padėjo supynės. O sūnui supimas nuo pat gimimo ne migdymo būdas, o žaidimas. Net žviegia patenkintas. O užmiega arba žįsdamas, arba žaisdamas lovytėje, pats.
QUOTE(Vetrune @ 2006 01 22, 21:02) Aš užmigdau irgi tik supdama ir tik tada paguldau į lovytę, bet gal tikrai reikia supti,kol dar vaikas nori ,nes paskui gal ir apkabinti negalėsi,nes jis jau nenorės. Taip pat darau  Ir esu laiminga.Viena karta palikau verkiancia,bet daugiau negaleciau  Kam reikia tu isteriju? Panesioju-vaikas ramus uzmiega> Ir jai saugu ir gera, ir man gera, kai jai gera
Bretane
2006 01 26, 21:02
Na mano irgi buvo labai įpratęs, bet po kažkurio laiko atprato ir dabar net nenori, kad jį suptumę, ir nieko spec. nesigriebėm
Kleopatryte
2006 01 27, 00:16
Niekada nesusimasciau , kad tai problema, kai tingiu supuoti ant ranku , idedu i vezima ir supuoju ja ten, ir aisku cia jau viena mama minejo geras pagalbininkas yra supynes..taigi siais laikais yra visokiu mamos pagalbininku.
Anchela
2006 02 02, 12:37
Sunku kai vaika reikia supt pas mane ta pati beda net nzn ka daryt, odar maqza tai nesinori kankint
O aš supu ir jaučiuosi tikra mamyte, juk nuo senovės mažiukus supdavo ir sakydavo, kad reikia išsupti laimingesnis bus, taigi supu ir lopšines dainuoju ir lepinu visaip, nes ateis laikas ir vaikutis nenorės nei supimo, nei tų prisiglaudimų, užaugs... Tai nors dabar atsidžiaugsiu.
nerkasa
2006 02 23, 19:17
Mūsų nereikdavo supti iki tada kai pradėjo viduriuoti. vaikas pyko, jam skaudėjo ir visi nešiojom, po to dar papuolėm į ligoninę ir...  . dabar be supimo neapsieinam. Po truputį leidžiu parėkti nes irgi manau kad vaikas visą dieną negali būti ant rankų, bet...ir per daug nerikdau.
Anželika 2005
2006 02 25, 12:11
Mums 3 men, guldom savo viktorija ir jinai užmiega, net nežinau kaip išejo pripratint, bet nesupam ja, aišku buna kai jinai nuotaikos neturi ir nori kad ja pasuptum bet ne pripranta
Domanta
2006 02 25, 14:04
Sveikutes mano suneliui jau metukai bet vat nuo supimo niekaip atpratinti nepavyksta  Gali buti labai pavarges bet pats neužmiega , na nebent nakti pasiguldom i savo lova tai ilgai glostomas šiaip ne taip užmiega
avieciuks
2006 02 28, 17:49
Sveikutes as turiu problema. Gyvenam su bapce ir ne as o ji man pratina vaika prie supimo ir nesiojimo. Kaip buvo Evai 1men. tai reke tik neimk ant ranku bus rankinukas o dabar pati tik atejus i kambari duok as ja panesiosiu. Vaikas ramiausiai sau guli o ji isigalvoja kad jai nugaryte skauda ir panesiot reik. Ka man bapcei pasakyt kad ji suprastu
Musu leliai jau virs 4 men bet uziega tik supama arba prie"papuko'.
Austre 123
2006 03 19, 10:31
Taip mano vyras buvo viena vaika pripratines supti paskui gailėjosi bet atpratinau paglostydavau galvyte o jei nepadeda duodavau koki žaisliuka ir pati nesirodydavau tai viskas čiki budavo užmigdavo ar muzika paleisti bet jau priprato maniškiai tai ir nekreipia dėmesio
oi siek tiek ramiau pasidare cia paskaicius  , nes galvojau, kad per daug ant ranku nesioju ir supu. Taip darau, nes mazutei pilveli daznai pucia ir ji raitosi, stena, o kai paimu ant ranku ir nesioju tai vis maziau beskauda, aplinka ima tyrinet, uzsimirsta bent trumpam. Manes smarkiai tai nevargina, juk savo angeliuka nesioju, tik va laiko sau, namams per mazai lieka, bet juk tai ne amzinai ir tesis. Mazylei kol kas per daug uzsiemimu juk nera. Mums tik 2men.. , bet greit ir kiti praleks, ras mazoji idomesniu uzsiemimu.. Beje juk cia geras sportas, nereiks jokiu ganteliu bekilnot, o raumenukai formuojasi
natuliona
2007 01 19, 22:32
Mes tai nesiojom ir supom savo princese iki 6 menesiu ir nakti visa laika reikejo supti kai atsibusdavo ir kai pradejo keltis kas valanda mum su vyru atsibodo tas supimas (nes nesioji , o ji vis tiek nemiega, ziuri i tave  ).Tai tada paguldem pas save i lova ir nekreipem demesio.Tai ji verke visa valanda, kol pagaliau nenuluzo. Ir va nuo to laiko jokiu supimu nei diena, nei vakare nei nakti. Paguldau i lovyte ir viskas, juokiu verkimu.Tikriausiai ta valanda lemtinga buvo.  Nakti kai pabunda tik soske paduodu.Tai visa nakti miega savo lovytej dabar, o anksciau tai kokia 1-2 visa laika keliavo i musu lova. Ir siaip nuo to laiko geriau miega.
miliukas
2007 02 02, 12:50
o mes tai iki penkių mėn. užmigdavome valgydami, o kai pradėjo kaltis dantukai, tai burbulas pasidarė neramus, verksmingas..taigi ir pradėjau supuoti lovytėje  man jau ramiau pasūpuoti kokias dešimt min. negu klausyti, kaip mažiukas verkia
iloniukas76
2007 02 02, 13:09
mano suneliui greit bus metai  bet vis dar be supimo neuzmiega, nors nakti jai pabunda paduodu ranka ir jis toliau miega  pas save i lova nenoriu guldytis kad nepriprastu  ,
deltadu
2007 11 21, 12:47
Supu ir as savaji pusmetinuka.nervina tokie pasisakymai,kodel prisipratinam  kaip neprisipratinsi,jei beveik 3 men. verke del pilvuko diegliu.Tai nesiodavai,supuodavai,kad tik uzmigtu...O dabar isigudrinom supuot automobilinej kedutej(ji pas mus supasi),o po to perkeliam i lovyte.
dangausvaivorykste
2007 11 21, 13:22
Oas savo pipiriuka visada migdydavau tik ant ranku pasupu truputuka,paglostau ir i lovyte,bet kai jam buvo 1,6men pagalvojau gal gana ji supti ir paguldziau i lovyte,pasivarto su meskinais ir uzmiega pats  ,tad as galvoju kiekvienam vaikui savo dalia,tik aisku kas per daug tas nesveika
Margareta
2007 11 21, 14:11
as ir supu savo pupa jau 6 men kaip supu migdydama ir paniuniuoju ir lopine padainuoju  tik nakty nereik supti, jei pabanuda, pavalgo ir vel miega  sunku kartais bet ka daryti, as tikrai nesu tokia ziauri motina, kad palikciau verkti 10-15 min kol vaikas isverks visas jegas ir uzmigs....kuo maziau verkia tuo geriau visokiu vaiku buna, vieni patys uzmiega kiti buna rankinukai mamyciukai juos reik popinti ir supuoti..maniske iki 3 men buvo visiska rankinuke, dabar savarankiskesne, ismoks kazkada ir pati uzmigti, juk iki vestuviu nesupsim
Bandyk atpratinti palaipsniui. Iš pradžių nesupk, o jei įsiverks tik tuomet kiek pasupk kol nusiramins. Taip daryti reikia penktadienį, nes pati nepailsėsi ir vyrui ilsėtis neleisi.
Miegaliuke S
2007 11 21, 18:00
as supu,lada diena reikia miegoti,naktiniam mieguiopati uzmiega
Aistija
2007 11 22, 13:34
as saviskes nesupu, maniske pasigauna pirsta ir nereikia nieko tuoj uzmiega (cia lovytej), bet va i lauka tai reik arba vezinti, arba pasupt kad miegotu...
a.aurute
2007 11 22, 20:13
niu mano maziukui padeda zaisliukas virs lovytes...  pradzioj zaidzia zaidzia po to pareikalauja papuko ir uzmiega prie zaisliuko muzikeles  gal ir jus koki drauga miegojimui pabadykit itaisyt...juk vienam lovytej nuobodu...
Man atrodo, kad tai nieko blogo, gal kiek sunku, bet kada dar pasupsit  Mes savo iki kokių metų supdavom, po to prigulę šalia migdydavom, o dabar jam jau trys metai ir užmiega pats. Ir mažasis brolis auga taip pat supamas
nematau čia problemos, argi taip sunku pasupti  , pasupkim ir pamyluokim kol jiems to reikia, nes po to gal jums ir norėsis, o jiems nebereikės  , viskam savas laikas
Mes savo mazosios nesupam, tiksliau sakant jos niekada ir nereikejo supti  , bet nematau cia nieko blogo jei mamytes savo mazylius supa, juk kiekvienas vaikutis skirtingas, vieni patys uzmiega,kitiems reikia pagalbos, bet viskas yra isaugama  ir tai yra tik laikina
jolka1224
2007 11 29, 17:54
QUOTE(agnita @ 2007 11 23, 16:37) nematau čia problemos, argi taip sunku pasupti  , pasupkim ir pamyluokim kol jiems to reikia, nes po to gal jums ir norėsis, o jiems nebereikės  , viskam savas laikas  Mano nuomonė šiuo klausimu visiškai su jūsų sutampa
laizanika
2007 11 29, 18:56
QUOTE(agnita @ 2007 11 23, 16:37) nematau čia problemos, argi taip sunku pasupti  , pasupkim ir pamyluokim kol jiems to reikia, nes po to gal jums ir norėsis, o jiems nebereikės  , viskam savas laikas  As irgi esu tokios nuomones  Ir pasupu, ir panesioju, gi poto noresiu prisiglausti, pamyluotis o jis bus didelis ir nenores - tai naudojuosi proga kol jam reikia mano supimo, mano ranku, mano buciniu  Be to, moksliskai yra yrodyta, kad vaikams supimas yra labai naudingas, tai jiems labai sveika(speju psichikai, ne fiziniai sveikatai)  Man ne vienas zmogus tai sake, tik pati niekur neradau parasyta
little bear
2007 11 29, 19:23
nakties miegeliui tai pats užmiega, užtat dieną tenka vežimėly stumdyt (suptis lovytej nenori). bet kol kas dar negalvoju atpratinti, nes miega 2 kartus dienoje ir neišvargsta, kad pats "lūžtų"
astukas111
2007 11 29, 21:05
ir aš supuoju ir vyresne supdavau.kol buvo visai mazutė pati lovytėj užmigdavo,nuo kokių3-4mėn,užsimanė miegot mamai ant pilvelio.ir pavalgom ir pasisupam gulėdamos,o dabar kai didutė jau  tai lovytė tik miegui,o nei pati pagulėt nei pabudus but nenori tik strik ir stovi.ir mamai gera priglaust pamyluot  nieko blogo tame nematau,išaugo dičkė išaugs i pupsikas,bet koks ryšys užtatai tarp musų.man ir dabar gera apsikabint pamyluot ir dičkę-džiaugiuosi kiekviena artumo akimirka nes kuo didesni tuo mažiau skiria dmesio ''myliukams''visokiems  DŽIAUKIMĖS MAMOS SAVO KLECKIUKAIS  KOL JIE MAŽIUKAI,NEPASTEBĖSIM KAIP IŠAUGS
 O man labai malonu savo pilvuke isnesiota mazyli supuoti ant ranku..ir visai nesunku  myluojiu ji ir buciuoju- jam tai tik i nauda- zino kad seimoje ir mano sirdeleje jis uzima svarbiausia vietele
*Elenute*
2007 12 01, 09:21
as mokiausi vaiku aukletojos specialybes ir pastojau besimokant  kai aukletojos paklausiau kaip atpratint supti ji sake kam pripratinai  tada Gabytei buvo 2men. ir pradejau ja guldyt i lovyte ir glostyti ta darau iki siol na zinokit greit atprato nuo supimo per kokias 2-3 d.
|
|