Mano 2 m. sūnui pažastelėje atsirado mazgelis. Buvom pas dermatologe. Sake, kad moliuskas. Čia virusinis odos susirgimas, gali išplisti po visą kūną. Reikia traukti, bet labai skauda... Nežinau, ar gali nuskausminti, nes čia ir suaugęs žmogus rėks... Kol kas tepam castellani rubi skysčiu. Atrodo, kad sumažėjo, bet nedingo, nors gydymo kursas -2 sav. Gal buvot susidūrę?
taip, zinau kas tai per dalykas. Mano mergytei buvo ant kojytes. vezem, pas gydytojus, tai jie iskart nusiunte, kad nudegintu. Baisiau nebuna, vaikas reke visu balsu ir ilgam isimine sia procedura. po to neleisdavo prie kojytes prisiliesti ir kas blogiausia mums tu moliusku prisidaugino, o ne isnyko. kai nuejom pas kita gydytoja (durys abieju gydytoju salia), ta pasake, kad nereikejo taip elgtis, kad reikejo jodu vis patepti ir tas moliuskas butu nudziuves, nusilupes pats. Kai nusilupa tereikia siek tiek spustelti, kaip spuogiuka, ir moliuskas issispaudzia. Tada labai pykom ant tos pirmosios, kuri pasiunte vaika kankinti. Ten ir suaugusiam reiktu istvermes issedeti, o ka jau kalbet apie 2m vaika!! Taip kad siulau pirmiausia pabandyti si neskausminga buda. sekmes!
ir mes buvom susidure su sia problema. merginai buvo 9-10 men. baisiausiai isplito moliuskai ant kaklo, peciu, krutines...
kai pirmoji aplankyta dermatologe patare: paimi adata, spirito, vatos ar merliaus, viska isspirituoji, praduri su adata ir ispaudi tie visi metodai nudeginimo, nusaldymo, numikrobanginimo etc. yra baisiai skausmingi ir del to vaikams nepritaikomi. skystimeliai tepimui (jodas, castelani...) tiesiog dziovina oda, oda pleiskanoja, pleiskanoja ir nupleiskanoja - atsidengia moliuskas ir ji iskrapstai. na cia tas pats, kas su ta adata, tik gal ne taip baisiai atrodo ir daug ilgiau uztrunka. taigi po visu klajoniu mes vistik ememes adatos. stebuklas be to tokiose vietose kaip pazastis, sprando rauksles jie vis trinasi, prakaituoja ir buvo linke supuliuoti. o geriau iskarto nurakti, nei leisti supuliuoti. Svarbu: neisteplioti ikrapstytaja balta mase vaiko ir savo odos, nes ji labai uzkreciama. taip pat is tos duobes visiskai iskrapstyti visa balta mase, kad ne grudelio neliktu. be je, labai kraujuoja - taip turi buti. as uzklijuodavau maza pleistriuka, kol kraujas nustos begti. tas cia viskas pas mus buvo kazkur kovo men. dabar nera jokios zymes, jokiu randu.
Ačiū, mamytės už konsultacijas ir palaikymą
o mano dukrytei ant užpakaliuko buvo... oi kaip buvo baisu, is pradžių galvojom, kad alergija nuo pampersų... aš irgi išbandžiau "adatos" metodą. Vyrui buvo baisu, kai reikdavo ją laikyti, bet tik reikia gerai itam procesui pasiruošti morališkai bei išdezinfekuoti su spiritu, dar mums jodą buvo 10 proc. išrašę ir viskas
svarbiausia žiūrėti, kad jie neišplistų, nes labai jau mėgsta daugintis ir kad kiti šeimos nariai neužsikrėstų...
o nuo ko tie moliuskai atsiranda?
QUOTE(Zhaliaake @ 2005 12 14, 14:19) Mano 2 m. sūnui pažastelėje atsirado mazgelis. Buvom pas dermatologe. Sake, kad moliuskas. Čia virusinis odos susirgimas, gali išplisti po visą kūną. Reikia traukti, bet labai skauda... Nežinau, ar gali nuskausminti, nes čia ir suaugęs žmogus rėks... Kol kas tepam castellani rubi skysčiu. Atrodo, kad sumažėjo, bet nedingo, nors gydymo kursas -2 sav. Gal buvot susidūrę? siap tuejome sia problema, buvo isplite didziausi spuogai po visa nugara... liuks padejo WELEDOS homeopatiniai vaistukai, jie isvalo ta virusa is vidaus, nes kaip jus panakinate tik spuogiukus, visrusas is vidaus nepasisalina, su juo turi susikovoti pats organizmas. Siap mano mazei moliuskes gyvavo metus, faktiskai imunitetas susidorojo pats, jau vaistukai iki galo padejo, dabar teturime viena spuogiuka:). Siap vaistukai sie padejo ne vienimes susidoroti su sia problema, be jokiu spaudimu ir pan., nors mes dar naudojome taip pat WELEDOS spec. kremuka nuo siu "parazitu", ir su jodu ememes, kad apdziutu, bet pas mus tikrai tragiskai buvo. Kam aktualu, rasykite:) QUOTE(cisarTyela @ 2005 12 16, 10:18) siap tuejome sia problema, buvo isplite didziausi spuogai po visa nugara... liuks padejo WELEDOS homeopatiniai vaistukai, jie isvalo ta virusa is vidaus, nes kaip jus panakinate tik spuogiukus, visrusas is vidaus nepasisalina, su juo turi susikovoti pats organizmas. Siap mano mazei moliuskes gyvavo metus, faktiskai imunitetas susidorojo pats, jau vaistukai iki galo padejo, dabar teturime viena spuogiuka:). Siap vaistukai sie padejo ne vienimes susidoroti su sia problema, be jokiu spaudimu ir pan., nors mes dar naudojome taip pat WELEDOS spec. kremuka nuo siu "parazitu", ir su jodu ememes, kad apdziutu, bet pas mus tikrai tragiskai buvo. Kam aktualu, rasykite:) o kaip jie vadinasi? ar reikia recepto? as tepu castellani rubi skysciu. mazeja, bet labai letai. dziaugiuos, kad neplinta, bet vis vien neramu. o kaip ilgai tepet jodu? ka po to daret?
Juokas juokais, o man tas moliuskas buvo atsirades paciai ,laukiantis pirmo vaikelio. Gydytojai aiskino, kad del nusilpusio imuniteto. Kol buvau nescia bandziau su ta adata spaudineti ir briliantine zaluma tepti, bet neissigydziau... Tik po gimdymo su elektra isnaikino. Nezinau, kaip vaikams, bet ji taip niezedavo, kad pasikasius dar daugiau atsirasdavo.
QUOTE(Zhaliaake @ 2005 12 16, 11:30) o kaip jie vadinasi? ar reikia recepto? as tepu castellani rubi skysciu. mazeja, bet labai letai. dziaugiuos, kad neplinta, bet vis vien neramu. o kaip ilgai tepet jodu? ka po to daret? sie vaistukai neparduodami lietuvoje, reikia uzsakyti, jei aktualu rasyk i a.z., recepto jiems nereikia, jei idomu pavadinima tai duodu: Thuja C6, bet potemcija turiu patiklsinti:) tepeme su 10 proc. jodu, kad dziutu tiesiog QUOTE(cisarTyela @ 2005 12 16, 14:42) sie vaistukai neparduodami lietuvoje, reikia uzsakyti, jei aktualu rasyk i a.z., recepto jiems nereikia, jei idomu pavadinima tai duodu: Thuja C6, bet potemcija turiu patiklsinti:) tepeme su 10 proc. jodu, kad dziutu tiesiog idomu, kiek tai kainuoja? kaip man uzsakyti? p.s. o ka reiskia a.z.? QUOTE p.s. o ka reiskia a.z.? smile.gif AŽ reiškia Asmeninė Žinutė. Po kiekvieno nario asmeniniais duomenim (miestas, vaikai ir kt.) yra dvi grafos: info ir az. Tai spaudi ant az ir rašai tam žmogui asmeniškai
va va
kai registravomes i sugihara del tu moliusku, tai registratore pasake, kad "tokiem maziem visokiu tu nudeginimu nedaro, gydytoja skiria homeopatinius vaistus". kai nuejom, gydytoja nieko apie tuos vaistus neuzsimine... ale kur jus buvot anksciau - kai mes turejom sia problema ir uzvedziau tema, tai nei vieno atsiliepimo nesulaukiau QUOTE(san @ 2005 12 20, 11:47) va va kai registravomes i sugihara del tu moliusku, tai registratore pasake, kad "tokiem maziem visokiu tu nudeginimu nedaro, gydytoja skiria homeopatinius vaistus". kai nuejom, gydytoja nieko apie tuos vaistus neuzsimine... ale kur jus buvot anksciau - kai mes turejom sia problema ir uzvedziau tema, tai nei vieno atsiliepimo nesulaukiau mes buvo odos ir veneros ligu centre kauno gatveje. daktare israse castellani ir liepe tepti. sake, kad po 5 d. paprastai patys nukrenta. tepames jau geras 3.5 sav. vakar pastebejau, kad sumazejo per puse. tiesa, apie homeopatinius vaistus nieko nesake QUOTE(Zhaliaake @ 2005 12 20, 13:26) mes buvo odos ir veneros ligu centre kauno gatveje. daktare israse castellani ir liepe tepti. sake, kad po 5 d. paprastai patys nukrenta. tepames jau geras 3.5 sav. vakar pastebejau, kad sumazejo per puse. tiesa, apie homeopatinius vaistus nieko nesake nu nepykit mamulkes, bet jus ir duodat: kad zinoti homeopatinius, ypac tuos, apie kurios snekejau, reikia dometis antroposofine medicina ir naturaliu gydymu:))) QUOTE(cisarTyela @ 2005 12 22, 09:54) nu nepykit mamulkes, bet jus ir duodat: kad zinoti homeopatinius, ypac tuos, apie kurios snekejau, reikia dometis antroposofine medicina ir naturaliu gydymu:))) gaila kad musu medikai nesidomi tuo... retas siulo gydyma homeopatiniais vaistais. nuo persalimo siulo antibiotikus, nors galima pasveikti ir be ju... o cia tai ir is vis... gydo senais metodais: deginti, traukti ir t.t. o ka daryti, jei vaikas mazas? cia ir suauges gal nualps is skausmo...
Mes issigydem taip - nusipirkom anestezuojancio tepaliuko. Keleta (4 - 5) "grybuku" patepem ir palikom keliasdesimt minuciu nuskausminti oda ( cia nuo anestetiko priklauso). Ir paskui sterilia adatele (svirkstams) tuos spuogiukus suardem, kai kuriuos pincetuku ispaudem. Kraujuoja labai, bet taip ir turi buti. Beje, cia ne liaudiskas metodas, o gydytoju rekomentuotas. Net nebutina ardyti visu - tik didziuosius.
QUOTE(zapuks @ 2005 12 22, 13:11) Mes issigydem taip - nusipirkom anestezuojancio tepaliuko. Keleta (4 - 5) "grybuku" patepem ir palikom keliasdesimt minuciu nuskausminti oda ( cia nuo anestetiko priklauso). Ir paskui sterilia adatele (svirkstams) tuos spuogiukus suardem, kai kuriuos pincetuku ispaudem. Kraujuoja labai, bet taip ir turi buti. Beje, cia ne liaudiskas metodas, o gydytoju rekomentuotas. Net nebutina ardyti visu - tik didziuosius. nezinau...
sveikos,
mes irgi turejom ta beda - gal kokiu puses metu dukrytei iskilo vienas mazgiukas. O po keliu menesiu eme daugeti - ant pilvuko atsirado gal kokie 5-6. Pediatre liepe tepti su zelionke, bet paskui apsilankem pas kita tokia gydytoja, tai nuramino, kad tai mazu vaiku liga i rimunitetui sustiprejus moliuskas pats isnyks Taip ir buvo - kazkur metuku jie patys nunyko, tiesa, siek tiek padidejo, gal net ir papuliavo, bet nieko daugiau nedareme. Tai va.
Galiu papasakoti kuo pasibaige musu istorija su moliusku
Man dar geriau atsitiko ,kai sūnui ant užpakaliuko atsirado dermatologė išaiškino kad karpa .Tai gerai kad nesiūlė deginti nes tokia vieta ,o homeopatiniais vaistais patarė gydyt.Aišku tai truko ilgai gal metus ,išsisėjo jų nemažai ,bet paskui kažkaip patys pradėjo nykti ,įtariu kad imunitetas savo padarė ,o ne vaistai.
Laba, klausykit, o kaip tie moliuskai atrodo? nes man paciai ant kojos pries kokius gerus 3 metus iskilo toks guziukas. nei tai spuogas, nei tai karpa. As ji ir spaudziau, ir ko tik nedariau. Dabar jis stovi toks kietas, vidurys baltas, o aplinkui sonai rudi. bandziau krapstyt, bet, kad skauda
Mums moliuskai buvo ant veiduko.Isspaudem tik didziuosius,pastebejom kad atsiranda nauju.Tada jau visus alei viena.Dabar veidukas svarus.
Zinoma skaudejo,det cia jau kitas klausimas.
jeigu kam reikia, galiu duoti castellani skysti, dar turiu tujos lasiuku ar zirneliu... cia padeda kovoti su tom bjaurybemis.
Sveikos mamos.ir mes turime pazastyje moliuska.tepeme ugniazoles ekstraktu(buna bazei prie rusisku vaistu)bet maciau ir vaistinei, pradejo dideti.tada gydytoja homeopate israse tuja ir dar kazka, geriame, lyg tai sustojo augti.
jei kas kaune gyvena galiu duoti mano gerosios gydytojos homeopates telefona, nes homeopatija reikia rinktis pagal vaiko buda ir charakteri, nes juk visi individualus.siaip prie visu ligu jau 4 metai vaikui duodu homeopatija ir mes sergame ilgiausiai 3 dienas ir tik tada kai epidemijos.860081154-gydytoja homeopate-pediatre
sveikos pazenklintos
galima taip sakyti, nes kas susidure, tas supras. Musu mergytei 5 m. ir atsirado ir is kur gali zinoti kad jie jau pakely buvo seniai. Jei butume gal tinkamai suregave, tai ir nebutu prasideje. O prasidejo viskas Po vasaros jie per sav pasidaugino akimirksniu, pakraupau , Mes tepliojom ,bet po to jau kai nuo skausmo vaikas rekdavo, pradejau ieskoti kazkokio kito budo. Tai mes pas Jurga Vilniuje, daug kam gal pazystama, nusipirkom Bismuto tepaliuka ir tujos lasiuku gerti. Tik labai brangu, bet kad tik padetu, Ziuresim kiek pagelbes dukrytei. Linkiu ir kitiems daug kantrybes, tuo jau isitikinau.
Sveikos mamytes, as taip pat norejau suzinoti o kaip jie atrodo. Pas mano mazaji ant rankytes iskilo kazkoks raudonas spuogas, netgi ne spuogas, o nesuprantu kas
www.sveikas.lt labai graziai aprasytas odos moliuskas.
QUOTE(ulija @ 2006 02 23, 14:37) Tai gerai kad nesiūlė deginti nes tokia vieta ,o homeopatiniais vaistais patarė gydyt.Aišku tai truko ilgai gal metus ,išsisėjo jų nemažai Tikrai labai gerai,kad iskarto neisigydet , o dar metus kamavotesMes kelis didziausius nudeginom (su nuskausminimu), kitus tepam vaistais rugsciu pagrindu, kai virsuneles atsidarys bandysiu spaust. Ar negirdejot, gal su lazeriu galima sitas bjaurybes isdeginti? Sekmes visiems ir geru pardavimu stebuklingu vaistuku pardavejams ir reklamuotojams forume:)
Šiek tiek daugiau informacijos apie moliuskus:
"Kontaktinį moliuską sukelia vadinamoji Pox virusų grupė. Dažnai juo užsikrečia vaikai. Dažniausios vietos: kaklas, veidas, pažastys, rankos, tačiau gali būti ir kitose kūno vietose. Suaugusiesiems pasitaiko ant lytinių organų, užsikrečiama lytinių santykių metu. Pažeidimo vietose matomi 2-5 mm dydžio mazgeliai arba papulės, kurių centre yra nedidelė duobutė. Pradžioje būna kietoki, rausvi, vėliau suminkštėja ir pailgėja. Žmonėms, kurių imunitetas normalus, per kelis mėnesius ar metus moliuskai dažnai pradingsta savaime. Jei jie nedingsta savaime, tuomet šalinami chirurgiškai: atliekama elektro- ar kriokoaguliacija, pašalinus vieta sutepama jodu ar kitu antiseptiku." Gyd. R. Lubninas "Moliuskai tai poksoviruso padarinys. Šis virusas patenka į pažeistą odą ir po dviejų, o kartais tik po aštuonių savaičių gali atsirasti odos darinių, vadinamųjų moliuskų. Spėjama, kad šį pavadinimą jie gavo, nes jų kūnas yra minkštas, o kraštai kieti, moliuskai būna skirtingų dydžių, gali būti net ir žirnio dydžio. Be to, moliuskas viena kojele tvirtai prikibęs prie odos kraujagyslės, kuri aprūpina jį maistu." Ar įmanoma moliuską atskirti nuo spuogo ar karpos? Jeigu moliuską paspaustumėte iš abiejų pusių, išsiskiria varškės pavidalo masė, tai yra moliusko kūnelis. Tuo jis skiriasi nuo spuogo, kurio viduje yra pūlinukas, aiškino dermatovenerologė V. Medvedeva. Moliusko vidury yra mažiukas įdubimas, pro jį moliuskas kvėpuoja. Dar vienas skiriamasis moliuskų bruožas jį nulupus, gausiai kraujuoja. Moliuskus sukeliantis poksovirusas slepiasi net namų dulkėse. Nuo vienerių iki penkerių metukų vaikai moliuskais užsikrečia nuo užkrėstų daiktų, pavyzdžiui, žaislų. Rečiau vienas nuo kito. Suaugusiųjų užsikrėtimas yra mažiau proziškas. Galima užsikrėsti tiesioginio kontakto būdu, kitaip sakant, lytiniu keliu, sakė V. Medvedeva. Pasak gydytojos, jeigu moliuskų aptinkama lytinių organų srityje, rekomenduojama ištirti ir lytinį partnerį. Mes irgi kovojam su šitais parazitais...jie pas mus prie akyčių, šiuo metu laukiam operacijos. Galim ir pasidžiaugti nes du didžiausi moliuskai sudžiuvo ir aš juos ištraukiau
Mano vyresniam sunui kai buvo 2 metukai susidurem su ta problema ant veido ir krutine,tai dermatologe pasake,kad jie isnyksta paprasciausiai steriliai isspaudus...tai pakankinau savo vaika ir isnaikinom tuos moliuskus...
QUOTE(Herta @ 2007 01 13, 18:57) Mano vyresniam sunui kai buvo 2 metukai susidurem su ta problema ant veido ir krutine,tai dermatologe pasake,kad jie isnyksta paprasciausiai steriliai isspaudus...tai pakankinau savo vaika ir isnaikinom tuos moliuskus... Taip atsargiai spausti galima...deja mums tas negalioja nes moliuskai ant vokų ir po akytėm. Vieną virš nosies irgi išspaudžiau ir neataugo...kaip jau minėjau du patys sunyko...apdžiuvo jų viršūnėlės ir aš juos atsargiai ištraukiau...kiti laukia operacijos
O galima darželį lankyti, tokią bjaurybę turint?
Juk baisu kitus užkrėsti...
Musu Kamiliuska irgi uzpuole(uzpakaliukas) moliuskai.Tikriausiai po maudyniu ezere:(pora menesiu nekreipem demesio,buvo keli dideli spuogiukai/Odos ligu centre patare tepti paprastu jodu(nepasake kad 10%) ir jei nepades po 2sav. azotu deginti:(Patepus apdziuvo tas brudas bet nedingo.Teko vaziuot ps privacia gyd.Ten pasiule spaust juos ir kiekviena ivertino 50Lt.(suma butu isejus didziule).Viena isspaude o kitus patys bandem.Dabar ju dar daugiau ir labai smulkus.Artimiausiom dienom bandysim jodu ir adatom:(
Sveiki,mano 6m.dukra irgi uzpuole tie moliuskai,manau kad bus is baseino parsinesus,tai mums gydytoja liepe su sterilia adata pradurti ir jodu uzdeginti arba kreiptis i privatu kosmetologa .Mes nutarem patys su jais dorotis
Sveiki,
mano 2 metu dukryte irgi turejo odos moliusku. Pirmasis atsirado kai jau buvo apie 1 m. Bandziau pradurt ir isspaust, bet vaikas baisiai reke. Nesinorejo kankint. Tepiau jodu, bet nelabai padejo. Veliau suzinojau, kad jie patys pranyksta nieko nedarant mazdaug per 8-9 men. Jau buvo pradje nykti, bet netiketai dukryte susirgo, gerem antibijotikus. Imunitetas nusilpo ir moliuskai pradejo dygti kaip grybai po lietaus. Pasiskaiciusi forume ivairiu pasiulymu nusipirkau Weleda firmos tujos lasiuku. Ir mazdaug per 3 men. dingo visi moliuskai Tu lasiuku dar liko ir gana nemazai, jeigu kam reikia rasykit i a.z. O nusipirkti ju galima pas Weldos atstovus. www.weleda.lt yra kontaktai. Kainavo apie 45 Lt.
O aš labai dėkinga tai mamytei, kuri parašė, kad su vietiniu nuskausminimu vaikui spuogus spausdavo
Labai pykstu ant mediku, kurie tokio elementaraus dalyko negali patarti Tas moliuskas toks bjaurybė, kaip reta... Vaistų, realiai, nėra, o problema nemaloni Beje, o jūs leidžiate savo vaikams bendrauti su kitais vaikais? Aš tai apribojusi... Neduok Dieve, dar užsikrės kas... Niekam nelinkėčiau
Mano mazylis uzsikrete moliuskai nuo 8 men. Ilgai galvojau kad tai kazkokio berimo padarinys. Net Šeimos gydytoja nekreipe i isauga demesio. Ji vis didejo didejo pletesi kol ju atsirado keletas. Nusprendziau nuvesti pas dermotologe. Ji tik liepe apvykti i privacia istaiga. Ten nuvykus buvo isties baisu. Mano berniukui po kiekviena isdygusia moliusko galvele leido nuskauminancius o veliau juos degino. Kaip kurie vaistukai nebeveike tai mano mazasis kentejo labai. Nuo tada jis isviso neprisileidzia nei vieno zmogaus apsirengusio baltai. Viskas tuo nesibaige nors mums prirase ir vaistu kaip gydyti zaizdas bet nepraejus nei menesiui ju ir vel atsirado bet si karta jau keliasdesimt. As ir vel veziau vaika ten pat ir vel teko kenteti ta pati. Nors konsultavausi ne su viena dermatologe is ivairiu miestu. Visi sake ta pati. Viena karta radau gerai visiems pazystamos dermatologes telefona atsitiktinai internete. Jai papsakojau visa istorija ir prasiau patarimo. Niekada nemaniau kad bus taip paprasta. Niekur nereikejo vaziuoti, net islaidos patirtos perkant vaistus buvo menkavertes. Mes puikiai isigydeme visus moliuskus budami namie per 1 men. Dabar nebeturime jokiu problemu. Jeigu kam reikalingas telefonas ar kontaktas su sia dermatologe galiu duoti. Uz ja siuo metu lietuvoje geresnes nera. O jei kas nors turi tokiu problemu kereipkites visuomet padesiu.
Tai kad moliuskų temoj mamos jau dalinosi apie tai patirtim.
Mes irgi turėjom - išsigydėm be jokių dermatologių, grynai pagal mamyčių patirtį QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 03, 01:07) Mes puikiai isigydeme visus moliuskus budami namie per 1 men. Dabar nebeturime jokiu problemu. Jeigu kam reikalingas telefonas ar kontaktas su sia dermatologe galiu duoti. Uz ja siuo metu lietuvoje geresnes nera. O jei kas nors turi tokiu problemu kereipkites visuomet padesiu.[/b] Čia tiek daug prirašėte QUOTE(Noa @ 2007 03 02, 23:17) Tai kad moliuskų temoj mamos jau dalinosi apie tai patirtim. Mes irgi turėjom - išsigydėm be jokių dermatologių, grynai pagal mamyčių patirtį :hihihi: [B] atsiprašau, kad kartoju tema, matote as naujoke ir visiskai zalia. O del sios temos musu rajone niekas nezino apie moliusku gydyma. Manau tokiu miestu yra ir daugiau. Zinau kad net ir vilniaus viename darzelyje serga nemazai vaiku uzsikrete vieni nuo kitu (Patvirtintas faktas). Temos esme kad daugiau mamyciu neatsirastu tokiu kaip aš , kad neleistu kankinti savo vaiku, nes yra efektyvesniu budu nors ir kiti dermatologai to nezino. Papildyta: QUOTE(naitas @ 2007 03 02, 23:37) Čia tiek daug prirašėte :ax: O nebuvo galima iš karto parašyti - telefonas toks ir toks, arba - receptas toks ir toks. Dabar tik tema be reikalo atidaryta :unsure: Jei apie gydytoja - tai dermatologė ir dermatovenerologė prof. Genovaitė Stanislava Lapinskaitė. Jei reikia jos telefono parasysiu pirmadieni visa gydytoju informacija mano darbo kompiuteryje. ok QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 03, 01:43) atsiprašau, kad kartoju tema, matote as naujoke ir visiskai zalia. O del sios temos musu rajone niekas nezino apie moliusku gydyma. Manau tokiu miestu yra ir daugiau. Zinau kad net ir vilniaus viename darzelyje serga nemazai vaiku uzsikrete vieni nuo kitu (Patvirtintas faktas). Temos esme kad daugiau mamyciu neatsirastu tokiu kaip aš , kad neleistu kankinti savo vaiku, nes yra efektyvesniu budu nors ir kiti dermatologai to nezino. [b]Papildyta: Jei apie gydytoja - tai dermatologė ir dermatovenerologė prof. Genovaitė Stanislava Lapinskaitė. Jei reikia jos telefono parasysiu pirmadieni visa gydytoju informacija mano darbo kompiuteryje. ok telefonas:852720347 o receptas: Radus moliusko mazgeli ji nugnybti (išspausti) taip kad nubegtu kraujas ir atvira zaizda tepti jodu kokius 2 kartus per para. Taip daryti tol kol isnyks visi moliuskai. O tepti jodu tol kol užgyja žaizdeles. QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 05, 09:39) telefonas:852720347 o receptas: Radus moliusko mazgeli ji nugnybti (išspausti) taip kad nubegtu kraujas ir atvira zaizda tepti jodu kokius 2 kartus per para. Taip daryti tol kol isnyks visi moliuskai. O tepti jodu tol kol užgyja žaizdeles. tai palauk, pacia zaizda tept jodu???kiek zinau, taip negalima, o be to siaubingas skausmas.Pabanduk pati, jei isipjauni, ant zaizdos uzpilti jodo, pamatysi apie ka kalbu.O gal tiesiog patepti aplink zaizda, tada sutinku-galima. QUOTE(rumba @ 2007 03 07, 11:43) tai palauk, pacia zaizda tept jodu???kiek zinau, taip negalima, o be to siaubingas skausmas.Pabanduk pati, jei isipjauni, ant zaizdos uzpilti jodo, pamatysi apie ka kalbu.O gal tiesiog patepti aplink zaizda, tada sutinku-galima. Taip reikia tepti. Aš dariau paprastai ausu krapstuko galiuka pamirkydavau jodo tirpale ir pridedavau prie žaizdos. Man gydytoja sake kad jeigu isspaudi nevisa moliuska tai jodas ji nužudys. Kai pradejau naudoti butent ši metoda mano mazylio kunelis buvo nubertas mikroskopinio dydzio spuogiukais, jie net nebudavo pakeite spalvos ar iskile taip kaid nematydamas galetum apčiuopti. Bet faktiskai Jodas pridegina tik pirmąjį kartą, o kitus kartus tik sausina žaizdele. Man pakako dvi dienas ryte ir vakare patepti naujas zaisdas. O beje ten kur buvo diziuliai moliuskai ir kai juos nudegino senoji dermatologe - patare prideginti jodu ir užbarstyti ant viršaus baneocino (antibiotikas) miltukais. Nors man buvo gaila kankint savo berniuka, vistiek dariau. O tam kad nepažeisti sveikos odeles aplink moliuska (dieli) tai vartojau toki tepaliuka A+D (jie dabar buna tokiuose mazytese pakuotelese ir kainuoja vaistineje iki 1Lt) Šis tepaliukas tikras stebuklas. Kolkas kokiu 10 metu geresnio Lietuva nemate -atvestas i rinka is amerikos. Viskam tinka. QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 03, 01:43) Jei apie gydytoja - tai dermatologė ir dermatovenerologė prof. Genovaitė Stanislava Lapinskaitė. Jei reikia jos telefono parasysiu pirmadieni visa gydytoju informacija mano darbo kompiuteryje. ok Noriu paklausti, o ta profesore cia kokiam mieste, nelabai pagavau kampa? Nes itariu, kad ir man reiktu
vitaexx, šaunuolė
|