Esu girdėjusi,kad alimentus galima prisiteisti net santuokoje. Tiesiog nežinau, nuo ko pradėti, kur kreiptis,kokių dokumentų reikia. Privačios firmos už dokumentų tvarkymą ima virš 200 litų. Jeigu kažkas kažką žino šiuo klausimu, gal galite patarti?
QUOTE(Olga K @ 2010 04 29, 12:56) Esu girdėjusi,kad alimentus galima prisiteisti net santuokoje. Tiesiog nežinau, nuo ko pradėti, kur kreiptis,kokių dokumentų reikia. Privačios firmos už dokumentų tvarkymą ima virš 200 litų. Jeigu kažkas kažką žino šiuo klausimu, gal galite patarti? O kur ima tik 200? kiek skambinau- visur 400-500, plius dar PVM, ir visas pažymas (apie pajamas, iš regitros, registrų centro- pati dar turi surinkt). QUOTE(Olga K @ 2010 04 29, 12:56) Esu girdėjusi,kad alimentus galima prisiteisti net santuokoje. Tiesiog nežinau, nuo ko pradėti, kur kreiptis,kokių dokumentų reikia. Privačios firmos už dokumentų tvarkymą ima virš 200 litų. Jeigu kažkas kažką žino šiuo klausimu, gal galite patarti? P.S. kadangi iš vyro algos 70 procentų išskaičiuoja antstoliai už laikų nemokėtas kredito įmokas, lieka mažiau nei 500 lt, iš kurių 200 reikia mokėti už gyvybės draudimą ir dar už vieną paskolą( jų tiek daug QUOTE(Olga K @ 2010 04 29, 13:39) P.S. kadangi iš vyro algos 70 procentų išskaičiuoja antstoliai už laikų nemokėtas kredito įmokas, lieka mažiau nei 500 lt, iš kurių 200 reikia mokėti už gyvybės draudimą ir dar už vieną paskolą( jų tiek daug Atsiprašau, bet kažkaip jūs įdomiai sumąstėt, alimentus reikalaus iš to paties jūsų vyro tie patys antstoliai. Kaupsys skola, jei neturi kaip mokėt, ir kas iš to?
Dokumentų, nesvarbu, ar skirtis, ar nsiskirt, reikia tokių:
santuokos liudjimas vaikų gimimo liudijimas is registru centro- iš abiejų tėvų apie turimą turtą iš regitros- iš abiejų tėvų apie turimas transporto priemones apie visus turimus finansinius įsipareigojimus- kreditai, skolos, draudimai pažymos apie pajamas (abiejų tėvų) čekiai apie išlaidas vaikui (jums greičiausiai nereiks, jei fiktyviai viską darot) bet pasiaiškinkit, ar tikrai vaikas turės priminybę prieš banko skolą ir kažką "dalins pusiau". šiap, super budas info surinkt- skambinat bet kokiam advokatui, mėlai paaiškina telefonu ir nemažai info taip "sumedžiot" galima, bent pradžiai, bent jau aš taip darau. QUOTE(Mergiona @ 2010 04 30, 09:25) Dokumentų, nesvarbu, ar skirtis, ar nsiskirt, reikia tokių: santuokos liudjimas vaikų gimimo liudijimas is registru centro- iš abiejų tėvų apie turimą turtą iš regitros- iš abiejų tėvų apie turimas transporto priemones apie visus turimus finansinius įsipareigojimus- kreditai, skolos, draudimai pažymos apie pajamas (abiejų tėvų) čekiai apie išlaidas vaikui (jums greičiausiai nereiks, jei fiktyviai viską darot) bet pasiaiškinkit, ar tikrai vaikas turės priminybę prieš banko skolą ir kažką "dalins pusiau". šiap, super budas info surinkt- skambinat bet kokiam advokatui, mėlai paaiškina telefonu ir nemažai info taip "sumedžiot" galima, bent pradžiai, bent jau aš taip darau. šiaip tai jo, man vakar pati antstolė telefonu pasakė, kad pirmiausia žiūrės į vaiko poreikius ir išskaičiuos iš vyro atlyginimo priteistą alimentų sumą, o iš likusios sumos kažkiek procentų pervedinės bankui. Šiaip radau jau firmą,kuri paruošia dokumentus už 95 litus.
O kokia tai firma?
QUOTE(Olga K @ 2010 04 29, 12:39) P.S. kadangi iš vyro algos 70 procentų išskaičiuoja antstoliai už laikų nemokėtas kredito įmokas, lieka mažiau nei 500 lt, iš kurių 200 reikia mokėti už gyvybės draudimą ir dar už vieną paskolą( jų tiek daug siaip jau tai taip: jei vyras del tos skolos nueitu pas antstoli ir paprasytu sudaryt nauja skolos grazinimo grafika, galetu po maziau moket plius jei bus du vykdomi rastai - t.y. moket skola ir moket alimentus (nes jus paduotumet del alimentu), tai isskaityt galetu max 50% darbo kodeksa pasiskaitykite, nelabai kazkaip tas 70% isskaiciavimas man atrodo gali but... zodziu, vyras turi bendradarbiaut su antstoliu, sudaro grafika, paskaiciuoja, ir po kokius 150 lt / men mokes QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 04 30, 16:33) siaip jau tai taip: jei vyras del tos skolos nueitu pas antstoli ir paprasytu sudaryt nauja skolos grazinimo grafika, galetu po maziau moket plius jei bus du vykdomi rastai - t.y. moket skola ir moket alimentus (nes jus paduotumet del alimentu), tai isskaityt galetu max 50% darbo kodeksa pasiskaitykite, nelabai kazkaip tas 70% isskaiciavimas man atrodo gali but... zodziu, vyras turi bendradarbiaut su antstoliu, sudaro grafika, paskaiciuoja, ir po kokius 150 lt / men mokes Antstoliai turi teise isskaiciuoti is atlyginimo 70 procentu, jeigu atlyginimas didesnis nei minimalus(musu atveju taip ir yra). Ir jie taip ir daro. Is 1800 isskaiciuoja 70 procentu. Ir jie tikrai nemazina sumos, jau ne karta buvo su jais kalbeta. Papildyta: QUOTE(Mergiona @ 2010 04 30, 22:22) Jei du vaikai tai dviguba kaina. 95 litai-tai vienam vaikui. Uz abu mokesit apie 200.
Galima priteisti supaprastinta tvarka- teismo isakymu. Uztenka tik uzpildyt pareiskima, vaiko gimimo liudijima. Irodymu apie pajamas, kiek skiriama vaiko islaikymui nereikalaujama (nebent teisejas savotiskas pasitaikytu) Pagal istatymus neturi reikalaut.
QUOTE(Mergiona @ 2010 04 30, 09:25) Dokumentų, nesvarbu, ar skirtis, ar nsiskirt, reikia tokių: is registru centro- iš abiejų tėvų apie turimą turtą iš regitros- iš abiejų tėvų apie turimas transporto priemones o jei vyras nesutinka gauti tas pazymas?Dokumentus noreciau tvarkyti pati,nesikreipiant i firma..... Jei vyras bedarbis(santuoka juridiskai nenutraukta),ar butu veiksminga kreiptis i teisma del vaiko islaikymo,po to i anstolius ir i vaiko islaikymo fonda? QUOTE(airaa @ 2010 07 14, 14:07) o jei vyras nesutinka gauti tas pazymas?Dokumentus noreciau tvarkyti pati,nesikreipiant i firma..... Jei vyras bedarbis(santuoka juridiskai nenutraukta),ar butu veiksminga kreiptis i teisma del vaiko islaikymo,po to i anstolius ir i vaiko islaikymo fonda? Dė vaiko išlaikymo galima kreiptis ir kol santuoka nenutraukta QUOTE(airaa @ 2010 07 14, 13:07) o jei vyras nesutinka gauti tas pazymas?Dokumentus noreciau tvarkyti pati,nesikreipiant i firma..... Jei vyras bedarbis(santuoka juridiskai nenutraukta),ar butu veiksminga kreiptis i teisma del vaiko islaikymo,po to i anstolius ir i vaiko islaikymo fonda? sitas man taip pat aktualu, nes vyras nesiruosia vaikscioti del pazymu.Tiesiai sviesiai pasake, tau reik, tu ir tvarkykis. Gal kas galetu bent mini planiuka sudelioti, papuknciui, kur kaip ir ko reikia. QUOTE(Olga K @ 2010 04 29, 13:39) P.S. kadangi iš vyro algos 70 procentų išskaičiuoja antstoliai už laikų nemokėtas kredito įmokas, lieka mažiau nei 500 lt, iš kurių 200 reikia mokėti už gyvybės draudimą ir dar už vieną paskolą( jų tiek daug Gal ne visai i tema, bet... Galite dar kreiptis i draudimo bendrove su prasymu: 1. arba sustabdyti draudimo imoku mokejima - tada jau sukaupta suma kaip ir lieka sutartyje (jei eina kaupimas, bet kuriam laikui pristabdot mokejima); sis variantas gali netikti, jei draudimo reikalaukamas del paskolu 2. arba sumazinti draudimo imokas - jei dalis paskolos yra sumoketa, tai gal galima mazinti draudimo suma ir atitinkamai proporcingai sumazetu imokos. Gal kazka islostumet
Jei esu neissiskyrusi ir teismas priteistu vaikui alimentus,taciau vyras pajamu neturi,tik turintis nek.turta.Isieskoti nera is kur.
Ar tokiu atveju(esant santuokoje)po teismo sprendimo galima kreiptis i anstolius ir toliau i VIF? QUOTE(airaa @ 2011 02 17, 17:36) Jei esu neissiskyrusi ir teismas priteistu vaikui alimentus,taciau vyras pajamu neturi,tik turintis nek.turta.Isieskoti nera is kur. Ar tokiu atveju(esant santuokoje)po teismo sprendimo galima kreiptis i anstolius ir toliau i VIF? galima, ir net pinigus gausit. O pasiekmes tokios aferos bus labai liudnos: "Nekilnojamas turtas" (speju seimos gyvenamas butas) bus arestuotas (prisikaupus pakankamai skolai) is parduotas is varzytiniu, o jus turesit per teisma savo buto dali patvirtint (nezinau, gal galima ir geruoju kazkaip, bet man parase, kad turiu kreiptis i teisma savo dalies nustatymui), o tada dziaugsites pirmumo teise ispirkt jo buto dali (uz pinigus kuriu neturit, kaip suprantu). Ir dar gatvej liksit. Smaguma. Jei jums tikrai is jo alimentu reilkia-skirkites, dalinkit turta ir gyvenkit sau ramiai. Prisiminkit, kad viskas igyta santuokoje yra ABEJU. Nezinau, netikiu kad realybeje taip daro, jei bute registruoti nepilnameciai, bet anksciau ar veliau jo turto dali valstybe "iskrapstis" vienaip ar kitaip. VIF pinigai tai ne dovana, tai valstybes paskola (o atitinkamai ir palukanos uz ja) nemokiam vyrui. O valstybe ne boba kokia kuri nusileist gali ir jegu pritrukt bandymams atgauti savo pinigus. Jau valstybe tai tikrai savo pinigelius atgaus. QUOTE(Mergiona @ 2011 02 17, 21:53) galima, ir net pinigus gausit. O pasiekmes tokios aferos bus labai liudnos: "Nekilnojamas turtas" (speju seimos gyvenamas butas) bus arestuotas (prisikaupus pakankamai skolai) is parduotas is varzytiniu, o jus turesit per teisma savo buto dali patvirtint (nezinau, gal galima ir geruoju kazkaip, bet man parase, kad turiu kreiptis i teisma savo dalies nustatymui), o tada dziaugsites pirmumo teise ispirkt jo buto dali (uz pinigus kuriu neturit, kaip suprantu). Ir dar gatvej liksit. Smaguma. Jei jums tikrai is jo alimentu reilkia-skirkites, dalinkit turta ir gyvenkit sau ramiai. Prisiminkit, kad viskas igyta santuokoje yra ABEJU. Nezinau, netikiu kad realybeje taip daro, jei bute registruoti nepilnameciai, bet anksciau ar veliau jo turto dali valstybe "iskrapstis" vienaip ar kitaip. VIF pinigai tai ne dovana, tai valstybes paskola (o atitinkamai ir palukanos uz ja) nemokiam vyrui. O valstybe ne boba kokia kuri nusileist gali ir jegu pritrukt bandymams atgauti savo pinigus. Jau valstybe tai tikrai savo pinigelius atgaus. jo butas igytas iki santuokos,jame negyvenome.Be to,manau,kad paskubetu performinti ji tevams.Santuokoje nieko brangaus neisigijome,nera ka dalinti. Kaip valstybe is bedarbio ir jau,sakykime,nebeturincio nek.turto kada ka atgaus? Gal gali kas pateikti pavyzdziu,ar realiai valstybe jau atgaudineja is tokiu tevu pinigus?
Jei jis "paskubes perrasyt" dabar tai antstoliai gali atsaukt ta perrasyma. O del kaip atgaus valstybe
|