Sveikos mamytes, turim aukle, kaip ir nieko... Bet esu tikra, kad aukle vaika (6,5 men.) migdo reikia ar nereikia. Kelis kartus tycia grizom - miega, grazu ziuret. Ir tai sutapo su tuo, kad vaikas nakti pradejo blogiau moegot. Ka daryt? Kaip patikrinti? Aisku, auklei rojus, vaikas miega, zurnalus sau skaito. Nezinau kaip elgtis, patarkit prasau...
Gal kas galit paaiškint, kaip įmanoma priverstinai užmigdyt sveiką išsimiegojusį kūdikį? Iš kailio galėdavau išsinert, bet niekaip "pagal pageidavimą" neužmigdydavau. Nejučia peršasi mintis, kad gal ji tą vaiką kokių raminamųjų ar migdomųjų prigirdo
QUOTE(vobla @ 2005 12 14, 14:19) Gal kas galit paaiškint, kaip įmanoma priverstinai užmigdyt sveiką išsimiegojusį kūdikį? Iš kailio galėdavau išsinert, bet niekaip "pagal pageidavimą" neužmigdydavau. Nejučia peršasi mintis, kad gal ji tą vaiką kokių raminamųjų ar migdomųjų prigirdo labai paprastai ir be migdomuju. Pradeda migdyt vaika,jis aisku nenoriu,kaprizingas,zliumbia...taip beverkdamas ir vel atsijungia...uztenka pasupt,arba supt ilgai... Tik pramerkia akis-supa,vaikas vel atsijungia
Maniškę gali supt iki apsivėmimo- jei nenori miegot- niekaip neužmigdysi, nors ant galvos stovėk... Būčiau dėkinga, jei kas išmokytų kaip tą vaiką pagal pageidavimą užmigdyti, o tai vakarais mes nusiplūkiam- kaip neužmiega taip neužmiega. Tiesa, yra vienas būdas- mašinoj migom užmiega... Bet juk nevažinėsi -taip visalaik...
Ko gero Aš Eglės100 atvėju pakalbėčiau su aukle- sakyčiau, kad vaikas naktim nebemiega ir nurodyčiau kiek galima jam leisti per dieną miegoti... Ir kad nei minutėlės daugiau...
As su aukle, aisku, kad kalbejau. Bet bijau, kad jai nusispjaut. O is kur as suzinosiu? Juk vaikas nepapasakos?
Ir jokiu raminamuju ji negirdo, nereikia fantazuoti. Tiesiog uztenka vaikui sudaryti nuobodzia aplinka, kad ir ant ranku nesioti. Pradeda nuobodziauti, ziovauti ir iki miegelio vienas zingsnis. Kodel beveik visi kudikiai masinose miega? Nuobodu, supa... Galima ir namie panasiai pasielgti. QUOTE(Egle100 @ 2005 12 14, 14:59) Žinai,aš turbūt svarstyčiau galimybę keisti auklę: ne dėl to, kad dieną migdo, o todėl, kad "jai nusispjaut" į tavo reikalvimus dėl vaiko priežiūros. QUOTE O is kur as suzinosiu? Juk vaikas nepapasakos? Statykit namie stebėjimo kamerą
As kazhkada esu dirbusi aukle... Vaikai luzhta ir ne vien nuobodzhios aplinkos
hmmm...reiktų labai ilgai supt, kad vaikas miego nenorėdamas imtų ir užmigtų
pritariu, kad vaikai daugiau miego nori del nuovargio
Musu metinuka aukle irgi kazkaip sugebedavo uzmigdyti, nors as jai ji nuvezdavau po priespietinio miego ir palikdavau tik trims valandoms. Atvaziavus po tu triju valandu, ji man sakydavo, kad Linukas buvo labai pavarges, ziovavo ... ir pamiegojo apie valanda
Tosk, Egles Paula tik pusmetuke, tai kokiais judriais zaidimais ja nuvarginsi Egle, manau jei nepasitiki aukle, vienintele iseitis - ja keisti. Statyti kameras ir dirbti sekliu morka... Na gal
Aš tai palikčiau pasiklausymo arba filmavimo įrangą. Tada tikrai žinosi, kas ir kaip darosi. Ir ne tik apie miegą
na jei vaikas buna aukles namuose tai tikrai man rodos as galiu veikti ka noriu kai jis miega.o del prievartinio uzmigdymo...tai net nezinau ka sakyt,niekad apie tai nepagalvojau
Man keista, kad vaika galima uzmigdyt per prievarta. Mano vaiko niekaip neuzmigdysi. Jis labai judrus ir uzmiega, kai pavargsta dienos miego apie 1val.
Mano sunelis irgi prie aukliu geriau miegodavo...gal jos uzmigdymui daugiau demesio skyria- nuramina, paliuliuja. As taip nesistengdavau. Kai su manim budavo, tai dienomis gerokai trumpiau miegodavo.
mes pakankamai gera dienotvarke turim,gal todel maniskiai greit sminga ir ilgai miega?
atveda man juos apie devinta,tada jei su tevais nepusryciave pavalgom ir 10 val i lauka.lauke su dviraciais lakstom,pasivaiksciot einam,futbola zaidziam..ir taip iki dvylikos.gryztam zandais raudonais,sedam pietu,o pavalge aptingstam ir keliaujam pietuku.musu namas didelis,kiekvienas turi savo kambari.patys nueina,man tereikia nurenkt ir uzklot.jokiu ciucevimu,supimu ir pan.miega tiek kiek nori apie 3-4 val.dazniausiai.po to uzkandziaujam,zaidziam kambary,filmukus ziurim.taip yra ziema,nes greit temsta,o vasara mums visiem rojus:turim uzdara kiemeli,tai jeme visa diena isbudavom,namo tik valgyt ir miegot pareidami.
Aš pastebėjau, kad mano vaikas labai gerai miega, kai girdi tėčio knarkimą
na zinote man teko taip pat dirbti aukle...brt vaiko nei kart nepavyko uzmigdyti jei jis nenori...na nebent kai pradedavo ziuret filmukus jai patinkancius tada pradedavo snuduriuoti...tada po truputi uzmigdavo...bet jei nenoredavo miego vel atsikeldavo ir begom is kambario
gal tos aukles kokiu spacialiu priemoniu zino, kaip vaikus uzmigdyti?...
galetu kuri ir man atskleisti, nes kartais kol uzmiegam.... QUOTE(smeige @ 2005 12 21, 09:45) gal tos aukles kokiu spacialiu priemoniu zino, kaip vaikus uzmigdyti?... galetu kuri ir man atskleisti, nes kartais kol uzmiegam.... tai kad jokiu priemoniu neturim
Aš dirbu aukle daug metų,bet nežinau tokių būdų, kaip užmigdyti vaiką per prievartą,beto niekada ir nemėginau.Dar galiu pasakyti,kad vaikai su auklėm lengviau užmiega,nei su tėvais.Kodėl taip yra,net nežinau,gal,kad visgi svetimas žmogus ir vaikas kitaip reaguoja.Aš vaiką paguldau ir po kokių 5-10 min.jau miega.Dabar mano prižiūrimas vaikas miega ryte ilgai ir dieną apie 2-3h,bet tada vakare sunkiai užmiega.Man tėveliai pasakė,kad neduočiau tiek miegoti,tiesiog pažadinčiau,aš taip ir darau.
Neįsivaizduoju vaiko per prievartą užmigdomo.
Duokit man tos aukles telef. numeri. As jai tikrai atsilyginciau, jei ji mane ismokytu uzmigdyti manaja, kai ji nenori miego
Na, tikrai, tos auklės - tikras stebuklas (kai kurios, žinoma). Šiandien pas mus pratinosi naujoji auklytė, tiksliau abu vienas prie kito pratinosi
Nesupratau, kaip galima vaika per prievarta uzmigdyti. Maniskis 6 menesiu ir miega jis tikrai daug, atsikelia valanda pries valgi pazaidzia pavalgo ir po valgio vel valanda pazaidzia ir akytes trina, tada paguldau ir iki kito valgymo, taip visa diena. einam i lauka irgi meiga vezime. O kaip miego nenori, tai jo neuzmigdysi jokiais budais. Tai reikia dziaugtis kad vaiks miega, kuo daugiau miega tuo geriau auga. As asmeniskai tikrai nesiskundziu kad vaiaks miega. O ka tai aukelei anot jusu daryt kad vaikas nemiegotu ant galvos stovet ar ka? Cia matomai mamyte turi rimtesniu problemu siulyciau pasiskaityt knygele, kiek vaikeliai turi miegot pagal ju amzeli. Miegot nakti prasciau miega tikrai ne delt o kad diena isimiega gali buti ir kitos problemeles.
Gerai jau aukle, svetimas zmogus! Na, bet teko pora kartu ilgeliau palikti savo maziu anytos prieziurai. Vaikinukas mano ne is miegaliu, nei nakti, nei diena - diena miega pora kartu, pirmas numigimas buna apie 1val., o popietinis apie 30min. Taigi, maciau savo akimis, kaip ji supa maziu ant ranku ir ismigdo per diena 4 valandas, as buvau sokiruota, kai grizusi is keliones, vaiko negalejau uzmigdyti iki 3 val. nakties. Tai sekanti karta paprasiau, kad nemigdytu per prievarta, ji tik nusisypsojo ir tiek! Taigi, kiek galiu prisiziuriu vaika pati, bet buna tokiu atveju, kad be kitu pagalbos neissiversi, o aukes valandines nerandu, nes ji reikalinga man i savaite viena karta ir tai tik kelioms valandoms.
sugeba tos auklės vaiką reikia ar nereikia užmigdyt. štai ir dabar sėdžiu i-nete tik todėl, kad auklė ne laiku vaiką užmigdė, tai iš darbo grįžusi nemačiau dar, nežinau, ką naktį veiks. tiesiog per prievartą migdo, kad kuo daugiua laisvo laiko turėtų. kai vaikas atsikelia astuntą ryto, aiškina, kad 11 jau jam akys limpa. visiška nesąmonė. kažkodėl savaitgaliais taip nebūna. visda stengiuosi vienu metu migdyti, o auklė- kai tik suuodžia, kad yra tikimybė, kad užmigs... subalamutino visą vaiko ritmą. pasikalbam, atrodo, supranta, žinoma.... nemigdysiu... o paskui- vėl tas pats. jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu sugeba pasivaikščiojimus lauke numuilinti, ir visi pietūs- vakarienės bardakiškai susimakalavo. esu labai dabar pikta. užkniso ta auklė. greičiau vasara ateitų, o paskui rudenį- tiesii į darželį. pavydžiu toms, kurios sugebėjot geras aukles susirasti. maniškė irgi atrodė labai miela, bet per pusę metų išlindo tie daug niuansų ir bandymų "numuilinti" darbą, kad man net šlykštu. į bet kokią repliką ji, beje, atsako, "ne, jums pasirodė".
Papildyta: sugeba tos auklės vaiką reikia ar nereikia užmigdyt. štai ir dabar sėdžiu i-nete tik todėl, kad auklė ne laiku vaiką užmigdė, tai iš darbo grįžusi nemačiau dar, nežinau, ką naktį veiks. tiesiog per prievartą migdo, kad kuo daugiua laisvo laiko turėtų. kai vaikas atsikelia astuntą ryto, aiškina, kad 11 jau jam akys limpa. visiška nesąmonė. kažkodėl savaitgaliais taip nebūna. visda stengiuosi vienu metu migdyti, o auklė- kai tik suuodžia, kad yra tikimybė, kad užmigs... subalamutino visą vaiko ritmą. pasikalbam, atrodo, supranta, žinoma.... nemigdysiu... o paskui- vėl tas pats. jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu sugeba pasivaikščiojimus lauke numuilinti, ir visi pietūs- vakarienės bardakiškai susimakalavo. esu labai dabar pikta. užkniso ta auklė. greičiau vasara ateitų, o paskui rudenį- tiesii į darželį. pavydžiu toms, kurios sugebėjot geras aukles susirasti. maniškė irgi atrodė labai miela, bet per pusę metų išlindo tie daug niuansų ir bandymų "numuilinti" darbą, kad man net šlykštu. į bet kokią repliką ji, beje, atsako, "ne, jums pasirodė". Papildyta: oi, matyt labai aš pikta, kad net du kartus tą patį nusiunčiau QUOTE(brangioji @ 2006 03 15, 10:29) sugeba tos auklės vaiką reikia ar nereikia užmigdyt. štai ir dabar sėdžiu i-nete tik todėl, kad auklė ne laiku vaiką užmigdė, tai iš darbo grįžusi nemačiau dar, nežinau, ką naktį veiks. tiesiog per prievartą migdo, kad kuo daugiua laisvo laiko turėtų. kai vaikas atsikelia astuntą ryto, aiškina, kad 11 jau jam akys limpa. visiška nesąmonė. kažkodėl savaitgaliais taip nebūna. visda stengiuosi vienu metu migdyti, o auklė- kai tik suuodžia, kad yra tikimybė, kad užmigs... subalamutino visą vaiko ritmą. pasikalbam, atrodo, supranta, žinoma.... nemigdysiu... o paskui- vėl tas pats. jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu sugeba pasivaikščiojimus lauke numuilinti, ir visi pietūs- vakarienės bardakiškai susimakalavo. esu labai dabar pikta. užkniso ta auklė. greičiau vasara ateitų, o paskui rudenį- tiesii į darželį. pavydžiu toms, kurios sugebėjot geras aukles susirasti. maniškė irgi atrodė labai miela, bet per pusę metų išlindo tie daug niuansų ir bandymų "numuilinti" darbą, kad man net šlykštu. į bet kokią repliką ji, beje, atsako, "ne, jums pasirodė". Papildyta: sugeba tos auklės vaiką reikia ar nereikia užmigdyt. štai ir dabar sėdžiu i-nete tik todėl, kad auklė ne laiku vaiką užmigdė, tai iš darbo grįžusi nemačiau dar, nežinau, ką naktį veiks. tiesiog per prievartą migdo, kad kuo daugiua laisvo laiko turėtų. kai vaikas atsikelia astuntą ryto, aiškina, kad 11 jau jam akys limpa. visiška nesąmonė. kažkodėl savaitgaliais taip nebūna. visda stengiuosi vienu metu migdyti, o auklė- kai tik suuodžia, kad yra tikimybė, kad užmigs... subalamutino visą vaiko ritmą. pasikalbam, atrodo, supranta, žinoma.... nemigdysiu... o paskui- vėl tas pats. jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu sugeba pasivaikščiojimus lauke numuilinti, ir visi pietūs- vakarienės bardakiškai susimakalavo. esu labai dabar pikta. užkniso ta auklė. greičiau vasara ateitų, o paskui rudenį- tiesii į darželį. pavydžiu toms, kurios sugebėjot geras aukles susirasti. maniškė irgi atrodė labai miela, bet per pusę metų išlindo tie daug niuansų ir bandymų "numuilinti" darbą, kad man net šlykštu. į bet kokią repliką ji, beje, atsako, "ne, jums pasirodė". Papildyta: oi, matyt labai aš pikta, kad net du kartus tą patį nusiunčiau tai kaip vaikiukas miega lai ji dirba jeigu esat sutarusios,kad valgyti padarytu,isskalbtu rubus,issiurbliuotu kilimus ir taip toliau.
man tai nebudavo rojus,kai mano aukletine miegodavo-vis tikrindavau ar kvepuoja
QUOTE(brangioji @ 2006 03 18, 13:31) tai kad ne..... kaip tik priimdama primygtinai prasiua, kad nedirbtu jokiu namu ruosos darbu, tik kuo daugiau su vaiku uzsiimtu... blogai padarei,kad is karto nesutarei,nes as kaip atejau i nauja seima priziureti vaikelio,tai as klausiau kokie bus reikalavimai kaip maziukas miega.tai paprase,kad zaisliukus nuvalyciau,issirbliuociau ,kartais ir valgyti padaryti o likes laikas mano ka as noriu veikiu,kol maziukas miega,jeigu lieka laisvo laiko as kava geriu,zurnala paskaitau,zinoma kiekviena diena nesitvarkau,nes nebuna apversta,dar du kartus per savaite isskalbiu maziuko drabuzelius,ojei ko nepadarau seima nesikabina,ojeigu ko nors papldomai papraso padaryti,tai prie atlyginimo prideda "arbatpinigiu'',o tai labai malonu is ju puses.
Kai mano dar labai maziuke budavo, tai as pati is aukles ismokau uzmigdyti be papo
QUOTE(gytenis @ 2006 03 19, 19:42) blogai padarei,kad is karto nesutarei,nes as kaip atejau i nauja seima priziureti vaikelio,tai as klausiau kokie bus reikalavimai kaip maziukas miega.tai paprase,kad zaisliukus nuvalyciau,issirbliuociau ,kartais ir valgyti padaryti o likes laikas mano ka as noriu veikiu,kol maziukas miega,jeigu lieka laisvo laiko as kava geriu,zurnala paskaitau,zinoma kiekviena diena nesitvarkau,nes nebuna apversta,dar du kartus per savaite isskalbiu maziuko drabuzelius,ojei ko nepadarau seima nesikabina,ojeigu ko nors papldomai papraso padaryti,tai prie atlyginimo prideda "arbatpinigiu'',o tai labai malonu is ju puses. tai kad man ir nereikia, kad ji skalbtų, lygintų ar dulkes valytų. tik noriu, kad vaiką prižiūrėtų ir nuo savo tiesioginio darbo nesimuilintų. vienintelis jos darbas QUOTE(brangioji @ 2006 03 20, 13:39) tai kad man ir nereikia, kad ji skalbtų, lygintų ar dulkes valytų. tik noriu, kad vaiką prižiūrėtų ir nuo savo tiesioginio darbo nesimuilintų. vienintelis jos darbas
jei auklei yra "rojus" kai vaikas miega, tai ji nera tokia atsidavusi ar dar kokia, kaip gali detis is pradziu ! man pvz kaip tik blogiau is mano puses, jei vaikas miega, nes nuobodu gali buti.. laikrascisu ir namie galiu paskaityti,ar tv paziureti, o jei ateinu priziureti vaiko, tai reiskias, kad as noriu buti su juo.. aisku, cia kitas reikalas jei dirbi visa diena ir nuvargina, tai tos minutes kai vaikas miega,aisku yra poilsis... bet jei ateini kelioms valandoms ir dar bandai kazkaip ta vaika uzmigdyti, kas tikrai ne visada imanoma, kad ir kaip noretum, nes ne kiekiena taip paprastai uzmigdysi jei nepavarges.., tai cia nesuprantu..
is vienos puses, kai vaikas pailsejes ir nezirzia, aisku, geriau.. bet kad stengtis specialiai migdyti..
nu kažin ar įmanoma vaiką užmigdyti per jėgą
As aukle.Tai Emile pries mazdaug 8-9 menesius,kai ateidavo laikas gultis miegucio pradedavo verkti,o miegoti reikdavo eiti panasiu laiku nes jei veliau uzmigdavo tai vakare kokia 23-24 nusmigdavo tik.Tai as ja paimdavau pavartydavau,pakutendavau ant tevu lovos ir viskas....jau gatava
Papildyta: Bet seip tai jei ji nenori miegoti....niekaip neuzmigdysi,o as ir nesistengiu.Kam veltui diena jai praleisti miegant...tegul vaikas zaidzia,mokosi ir tt
Kaip tik dabar ir mums tokia problema iškilo - auklė įsivaizduoja, kad pusantrų metų mergaitė turėtų miegoti, na, kaip naujagimis... Žodžiu, pietų tai tris valandas kaip minimum jos paskaičiavimais. Mūsų vyresnėlis keliasi 7 į darželį, tai vaikučius visada migdom 21h. Deja, mažoji jau savaitė kaip pradėjo siausti iki pusės vienuolikos, visai nenori miegelio
Anksti ryte visi išlekiam, tai auklė matyt ant pirštų galų vaikšto, kad tik ilgiau mažė pamiegotų. O paskui pietų dar įmigdo. Bandžiau kalbėtis, bet auklė senyva, kategoriška - ginčytis su ja beprasmiška. Matau, kad mergaite rūpinasi, tai apie auklės keitimą negalvoju. Dabar neturiu kitos išeities - paimu ir prižadinu dukrelę 7 prieš ateinant auklei - greitai aprengiu ir sakau, kad pati pribudo. Kai taip anksti keliasi, tai ir tos dienos trys valandos pietų nebaisios, ritmas atsistatė, visi laimingi ir išsimiegoję... Tik auklė pyksta, liepia tyliau vaikščiot rytais, kad neprižadintume QUOTE(emanacija @ 2007 10 24, 20:39) Kaip tik dabar ir mums tokia problema iškilo - auklė įsivaizduoja, kad pusantrų metų mergaitė turėtų miegoti, na, kaip naujagimis... Žodžiu, pietų tai tris valandas kaip minimum jos paskaičiavimais. Mūsų vyresnėlis keliasi 7 į darželį, tai vaikučius visada migdom 21h. Deja, mažoji jau savaitė kaip pradėjo siausti iki pusės vienuolikos, visai nenori miegelio Anksti ryte visi išlekiam, tai auklė matyt ant pirštų galų vaikšto, kad tik ilgiau mažė pamiegotų. O paskui pietų dar įmigdo. Bandžiau kalbėtis, bet auklė senyva, kategoriška - ginčytis su ja beprasmiška. Matau, kad mergaite rūpinasi, tai apie auklės keitimą negalvoju. Dabar neturiu kitos išeities - paimu ir prižadinu dukrelę 7 prieš ateinant auklei - greitai aprengiu ir sakau, kad pati pribudo. Kai taip anksti keliasi, tai ir tos dienos trys valandos pietų nebaisios, ritmas atsistatė, visi laimingi ir išsimiegoję... Tik auklė pyksta, liepia tyliau vaikščiot rytais, kad neprižadintume O, siaube, žadinti vaiką 7 val
Aš prižiūrėjau 6 mėn mergytę šią vasarą. Prie manęs ji tikrai ilgiau miegodavo, nei prie mamos, tačiau mama nesiskųsdavo, kad ji pradėjo blogiau miegoti naktį. Paprasčiausiai su ja būdavau viena, tai niekas netriukšmaudavo, o kai savaitgalį būdavo visa šeima, tai ir tėtis TV garsiau įsijungdavo, sesė pašukaudavo ar mama puodais pabarškėdavo ir pabusdavo ji... Šiaip mama niekada nedraudė ir TV isijungti kai panelė miegodavo, nei knygos paskaityti ar kavos išgerti. Sakydavo, kad mano laikas ir galiu pailsėti ( Va kokios skirtingos mamos!) Aš tuo metu stengdavaus sutvarkyt kambarius, kad tėvams būtų maloniau grįžti...
QUOTE(emanacija @ 2007 10 24, 20:39) Kaip tik dabar ir mums tokia problema iškilo - auklė įsivaizduoja, kad pusantrų metų mergaitė turėtų miegoti, na, kaip naujagimis... Žodžiu, pietų tai tris valandas kaip minimum jos paskaičiavimais. Mūsų vyresnėlis keliasi 7 į darželį, tai vaikučius visada migdom 21h. Deja, mažoji jau savaitė kaip pradėjo siausti iki pusės vienuolikos, visai nenori miegelio Anksti ryte visi išlekiam, tai auklė matyt ant pirštų galų vaikšto, kad tik ilgiau mažė pamiegotų. O paskui pietų dar įmigdo. Bandžiau kalbėtis, bet auklė senyva, kategoriška - ginčytis su ja beprasmiška. Matau, kad mergaite rūpinasi, tai apie auklės keitimą negalvoju. Dabar neturiu kitos išeities - paimu ir prižadinu dukrelę 7 prieš ateinant auklei - greitai aprengiu ir sakau, kad pati pribudo. Kai taip anksti keliasi, tai ir tos dienos trys valandos pietų nebaisios, ritmas atsistatė, visi laimingi ir išsimiegoję... Tik auklė pyksta, liepia tyliau vaikščiot rytais, kad neprižadintume keista kad tavo toks požiūris. mano vyresnėlis keliasi ryte 9val, kartais ir iki 9.30 pramiega, bet pietų miegot eina visada punktualiai 13.00 - užmiega per 10minučių, nes tikrai nuvargsta per tą pusdienį. keliasi 16-17val. tai gaunasi, kad pietų miega 3-4 valandas, vakare užmiega 22val. dabar jam metai ir 9 mėnesiai, nemanau,kad miego gauna per daug keista, kad net kai mamytės lyg ir neturėtų skųstis aukle, vis tiek randa prie ko kibti
Žinot, mamos, man kitokias mintis sukėlė jūsų pasisakymai apie keistą vaikų miegą, o ypač auklių tvirtinimai, kad vaikai tikrai geriau miega, o jos nieko ypatingo nedaro. Kažkada skaičiau tėvų žurnalą, ir ten į problemą buvo pažvelgta iš kitos pusės. Auklės buvo paliktos ramybėj
QUOTE(Donalita @ 2007 10 30, 11:27) <...>Mažyliai gali pakoreguoti savo miego įpročius, kad praleistų kiek įmanoma daugiau laiko su brangiausiu žmogum - mamyte Šventa tiesa
maniske keliasi apie 8-8.30. as jau bunu isejusi i darba. tai ryte vaikstau ant pirstu galiuku, kad ji kuo ilgiau pamiegotu. kai aukle ateina, tai jau sakau kad ji eitu prie mazyles paguletu, nes mazoji mano ilgiau miega kai salia dar kas nors yra, nes kitaip atsikelia, jei pamato kai nieko nera.
paskui aukle ja migdo apie 13val, bet jau tada, kai mazyle pradeda ant pagalvytes gulineti, ir jau parodo, kad miego nori. miega trumpai 1-1,5val ( ji visada mazai miegodavo diena, bet nakti miega nuo 21val iki 8-8.30.). miega tik viena karta diena. auklei visada liepiu pailset kai vaikas miega, bet ji manes neklauso, o visada ka nors daro, visada isplauna virtuvej grindis, visada dulkes nuvalo, veidrodzius, na vienu zodziu nesedi visai. nors su mergyte ji labai uzsiima, labai su ja zaidzia, kilnoja, niurko, isdykauja.... QUOTE(emanacija @ 2007 10 24, 19:39) Kaip tik dabar ir mums tokia problema iškilo - auklė įsivaizduoja, kad pusantrų metų mergaitė turėtų miegoti, na, kaip naujagimis... Žodžiu, pietų tai tris valandas kaip minimum jos paskaičiavimais. Anksti ryte visi išlekiam, tai auklė matyt ant pirštų galų vaikšto, kad tik ilgiau mažė pamiegotų. O paskui pietų dar įmigdo. Dabar neturiu kitos išeities - paimu ir prižadinu dukrelę 7 prieš ateinant auklei - greitai aprengiu ir sakau, kad pati pribudo. Kai taip anksti keliasi, tai ir tos dienos trys valandos pietų nebaisios, ritmas atsistatė, visi laimingi ir išsimiegoję... Tik auklė pyksta, liepia tyliau vaikščiot rytais, kad neprižadintume Nu jau visai Aš vežioju mažę pas auklytę, tai tenka nori nenori keltis anksti (nors ji ir taip keliasi 7 val. net savaitgalį). Namie miega apie 2 val., pas auklytę kartu su jos dvimetinuku sūneliu praparpia ir tris. Nepriklausomai nuo to, nakčiai gulasi 22 - 22.30, kai tuo tarpu jos žaidimų draugas lūžta jau 21 val. Neįsivaizduoju, kaip galima specialiai "įmigdyti" vaiką - jei jis nori miego, tai ir miega, jei ne - keliasi po valandėlės. Bet žadinti vaiką specialiai iš ryto be jokio reikalo, tai jau žiauru. Jeigu man nereiktų į darbą, o mažė miegotų ilgiau ryte, tai kokia laimė būtų QUOTE(Benukas @ 2007 12 02, 20:59) Ir as taip maniau, kol viena moteriske neparode ant mano nemiegiuko, kaip tai vyksta Paeme mano nenuorama ant ranku, pati atsisedo ant didelio kamuolio, ir taip palengva niuniuodama, palinguodama, pasokinedama svelniai per 15 minuciu, nesukeldama jokio maziuko pykcio ji uzmigde, paskui idejo i lovyte, ja vis pasupdavo - ir vaikas miegojo kaip uzmustas. Tad nebukt tokios tikros - vaikai su mamom, ir gudriom auklem labai skirtingai ir elgiaisi, ir leidziasi ir t.t. Su viena aukle mano vaikas pusantu metu kai buvo svis pats prasydavosi pietu miego, pats atsiguldavo, ir jei prabusdavo po 3 valandu, paziuredavo, kad ji sedi salia, dar priguldavo. Nors as pati migdydavau iki nukritimo, ir ismiegodavo jei valanda, tai dziaugdavausi... |